(video) 32 de ani de la conflictul...
Primarul capitalei, Ion Ceban, și șefii de subdiviziuni structurale au depus flori la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, în semn de comemorare a celor căzuți în urma conflictului armat din anul 1992, pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Ultimele știri la acest subiect

23:10 02/03
Eroii căzuți în războiul de la Nistru au fost comemorați și în raionul Cimișlia. La monumentul celor 10 eroi din raionul Cimișlia, căzuți pe câmpul de luptă, a avut loc un miting de comemorare la care au participat câteva sute de persoane, printre care și elevi ai liceului „Ion Creangă” din oraș. Elevii au purtat în mâini fotografiile eroilor din raionul Cimișlia, căzuți în luptele de pe Nistru.
22:10 02/03
Eroii căzuți în luptele de pe Nistru din anul 1992 au fost comemorați în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat la Complexul Memorial „Eternitate”. Președintele Republicii Moldova, comandantul suprem al Forțelor Armate, Maia Sandu, a ținut un discurs la mitingul de comemorare, la care s-au reunit zeci de veterani ai conflictului armat de pe Nistru, ... Moldova îi comemorează pe eroii căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale – Maia Sandu: „Să nu admitem niciodată repetarea acelei tragedii” The post Moldova îi comemorează pe eroii căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale – Maia Sandu: „Să nu admitem niciodată repetarea acelei tragedii” appeared first on Politik.
20:50 02/03
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuți..
20:30 02/03
Zeci de persoane au venit astăzi să depună flori la Complexul memorial „Maica Îndurerată” și să-i comemoreze pe cei care au luptat pentru apărarea independenței și integrității țării în conflictul armat de la Nistru. „Păstrând memoria luptelor de la Nistru din anul 1992, ne asumăm solemn să nu admitem niciodată repetarea acelei tragedii. Și chiar dacă mai există forțe
20:10 02/03
Chișinău, 2 martie 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și alți demnitari au comemorat eroii care au luptat pentru apărarea independenței și integrității țării.Oficialii au depus coroane de flori la Monumentul „Maica îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” din capitală. De asemenea, au fost depuse flori la plăcile comemorative ale eroilor căzuți pentru apărarea patriei și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
Procuratura Anticorupție a inițiat un...
Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal privind desfășurarea concursului eșuat la funcția de procuror general. Anunțul a fost făcut de șefa PA, Veronica Dragalin, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit ei, subiecții vizați în acest proces penal sunt membrii Consiliului Superior al Procurorilor, dar și candidații care au participat la concurs.

Ultimele știri la acest subiect

14:01 02/03
Procuratura Anticoruptie va investiga cum a fost desfasurat concursul pentru functia de procuror general. Veronica Dragalin: „A fost pornit un proces penal” - VIDEO
14:00 02/03
Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal privind desfășurarea concursului eșuat la funcția de procuror general. Anunțul a fost făcut de șefa PA, Veronica Drăgălin, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit ei, subiecții vizați în acest proces penal sunt membrii Consiliului Superior al Procurorilor, dar și candidații care au participat la concurs.
14:00 02/03
Veronica Dragalin anunță despre pornirea unui proces penal pe faptul organizării și anulării concursului pentru funcția de procuror general. Veronica Dragalin își asumă personal această investigație și care ar putea avea în vizor și audiați membrie CSP, candidați la funcția de Procuror General, etc „PA are competența de a investiga abuz, neglijența în serviciu sau […] The post NEWS ALERT: Veronica Dragalin anunță despre pornirea unui proces penal appeared first on Omniapres.
14:00 02/03
PROCURATURA ANTICORUPȚIE VA INVESTIGA "ANULAREA CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE PROCUROR GENERAL"
14:00 02/03
Șefa Procuraturii Anticuropție, Veronica Dragalin, a susținut declarații de presă. Dragalin a vorbit despre circumstanțele privind concursul pentru funcția de Procuror General. Astfel, aceasta a declarat că a fost inițiat un proces penal.
Dorin Recean se duce în Antalya
Prim-ministrul Dorin Recean se află într-o vizită de lucru în Antalya, unde participă la cea..

Ultimele știri la acest subiect

20:30 02/03
Aflat în Turcia, vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, participă la cea de-a treia ediție a Forumului Diplomatic. În Antalya, oficialul moldovean a avut întrevederi cu omologii săi din Egipt și Slovacia, transmite IPN.Cu ministrul afacerilor externe din Egipt, Sameh Hassan Shoukry, ministrul Popșoi a trecut în revistă progresele înregistrate în relațiile de colab
15:30 02/03
Pe marginea Forumului Diplomației de la Antalya, ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a avut întrevederi cu omologii săi din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia. Despre consolidarea cooperării dintre R. Moldova și Elveția, oficialul moldovean a discutat cu ministrul afacerilor Externe al Elveției, Ignazio Cassis. „Am apreciat sprijinul Elveției oferit țării noastre în domeniul economic, al sănătății […] Articolul Mihai Popșoi, discuții cu omologii din Elveția, Ungaria, Serbia și Kazahstan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40 02/03
La Forumul Diplomației de la Antalya, vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi cu miniștrii afacerilor externe din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia
14:30 02/03
Popșoi, la Forumul Diplomației din Antalya; Întrevederi cu omologii săi din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia La Forumul Diplomației de la Antalya, vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi cu miniștrii afacerilor externe din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia. În marja Forumul Diplomației de la Antalya, vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi cu miniștrii afacerilor externe din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia. Despre consolidarea cooperării dintre Republica Moldova și Elv...
14:00 02/03
Recean participă la Forumul diplomației din Antalya, la invitația lui Erdogan Prim-ministrul Dorin Recean se află într-o vizită de lucru în Antalya, unde participă la cea de-a treia ediție a Forumului diplomației, la invitația președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Din cadrul delegației oficiale face parte și vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe. Evenimentul, organizat în perioada 1 - 3 martie, reunește șefi de state și de guverne, miniștri și experți care vor aborda...
Doi morți și opt răniți după ce o...
Două persoane au fost ucise, opt rănite și șase sunt încă date dispărute după ce o dronă a rușilor s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile, transmite digi24.ro.

Ultimele știri la acest subiect

15:20 02/03
Două persoane au fost ucise, opt rănite și șase sunt încă date dispărute după ce o dronă s-a prăbușit sâmbătă într-un bloc de apartamente din orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile. „Rusia continuă să lupte împotriva civililor… Una dintre dronele inamice a lovit o clădire rezidențială din Odesa. 18 apartamente au fost distruse”, […] Articolul Morți, răniți și dispăruți, după ce o dronă s-a prăbușit sâmbătă într-un bloc de apartamente din Odesa apare prima dată în Realitatea.md.
14:00 02/03
O dronă a lovit un bloc de apartamente din orașul-port Odesa.
14:00 02/03
Două persoane au fost ucise, opt au fost rănite și șase sunt în continuare date dispărute după ce o dronă rusă a lovit sâmbătă un bloc de apartamente din orașul portuar Odesa, în sudul Ucrainei, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.
14:00 02/03
O dronă a lovit un bloc de apartamente din orașul Sankt-Petersburg, Rusia, în dimineața de 2 martie. În consecință, unele ferestre au fost deteriorate, iar pe alocuri au izbucnit mici incendii. Șase persoane au fost rănite în urma atacului. Din cauza stresului pe care l-a suferit, o femeie de 92 de ani a fost spitalizată, […] The post VIDEO O dronă a lovit un bloc din Sankt Petersburg: 6 persoane au fost rănite appeared first on NewsMaker.
14:00 02/03
O dronă Shahed, lansată de armata rusă, a lovit un bloc de apartamente în orașul Odesa, Ucraina, în noaptea de 1 spre 2 martie. În urma atacului două persoane au fost omorâte, scrie BBC. Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, noaptea trecută, armata rusă a atacat teritoriul Ucrainei cu 17 drone Shahed și 3 rachete Х-59/Х-35. 14 drone […] The post VIDEO Atac la Odesa: două persoane au murit după ce o dronă Shahed a lovit un bloc de apartamente appeared first on NewsMaker.
Mai mulți artiști ai Orchestrei...
Mai mulți artiști ai Orchestrei „Folclor”, au primit titluri onorifice de la șefa statului Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice mai multor artiști. Conform decretului semnat de șefa statului, artiștii au fost apreciați pentru înaltă măiestrie profesională și succese remarcabile în activitatea de creație, precum și pentru contribuție la valorificare...

Ultimele știri la acest subiect

18:50 02/03
Se împlinesc 55 de ani de la fondarea orchestrei de muzică populară ,,Folclor” a Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici”. Cu ocazia acestei aniversări, pe 1 martie, președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice mai multor artiști din cadrul orchestrei.  Conform decretului semnat de șefa statului, artiștii au fost apreciați pentru înaltă măiestrie profesională și succese remarcabile...
18:20 02/03
Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, președintele Republici Moldova Maia Sandu a conferit titluri onorifice mai ... Post-ul Mai mulți artiști din țara noastră au fost decorați de președinta Maia Sandu cu titluri onorifice apare prima dată în Unica.md.
17:30 02/03
Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice mai multor artiști.
17:00 02/03
Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Populară ,,Folclor” a Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici”, președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice mai multor artiști.  Conform decretului semnat de șefa statului, artiștii au fost apreciați pentru înaltă măiestrie profesională și succese remarcabile în activitatea de creație, precum și pentru contribuție […] Articolul Artiștii Orchestrei „Folclor”, apreciați cu titluri onorifice de Președinție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40 02/03
Președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru patru artiști ai Orchestrei de Muzică Populară ,,Folclor”, cu prilejul celei de-a 55-a aniversări a acesteia. Este vorba despre Valentin Butucel, Diamanta Paterău-Șveț, Valentina Rusu și Viorel Țurcan. Decretul privind conferirea titlurilor onorifice a fost publicat de administrația prezidențială de la Chișinău. Astfel, lui Vitalie Grib i […] The post DOC Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru 4 artiști din cadrul Orchestrei „Folclor” appeared first on NewsMaker.
A început procedura de vot pentru...
Magistrațiii reuniți la Adunarea Generală a Judecătorilor au inițiat procedura de vot pentru desemnarea unui nou membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Judecătoarea de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Aliona Miron, este singura candidată. Dacă inițial era anunțată prezența a 300 de

Ultimele știri la acest subiect

14:01 02/03
Ultima ora. Judecatoarea Aliona Miron - noul membru al CSM
14:01 02/03
Aliona Miron - noul membru al CSM Judecătoarea Aliona Miron a fost aleasă astăzi membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Pentru candidatura acesteia au votat 234 de magistrați prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor. Aliona Miron a obținut acest post în CSM după ce a trecut de Comisia de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în structurile de autoadministrare ale judecătorilor. Aliona Miron a fost singurul, deocamdată, candidat pentru funcția de membru al C...
14:00 02/03
UPDATE Judecătoarea Aliona Miron a fost aleasă membră în Consiliul Superior al Magistraturii, la Adunarea Generală a Judecătorilor, cu votul a 234 de magistrați. Aceasta a fost singurul candidat înregistrat.
14:00 02/03
UPDATE Judecătoarea Aliona Miron a fost aleasă membră în Consiliul Superior al Magistraturii, la Adunarea Generală a Judecătorilor, cu votul a 234 de magistrați. Aceasta a fost singurul candidat înregistrat.
14:00 02/03
Judecătoarea Aliona Miron a fost aleasă astăzi membră în Consiliul Superior al Magistraturii, la Adunarea Generală a Judecătorilor. Magistrata a fost singurul candidat înregistrat.
Dorin Recean, în discuții cu...
Dorin Recean, în discuții cu președintele Bulgariei: „Aderarea la marea familie europeană este prioritatea Republicii Moldova”

Ultimele știri la acest subiect

20:30 02/03
În pofida tuturor provocărilor, aderarea la marea familie europeană este o prioritate pentru Republica Moldova, care avansează cu fermitate în implementarea reformelor necesare. Declarația aparține premierului Dorin Recean și a fost făcută în cadrul întrevederii cu președintele Bulgariei, Rumen Radev. Oficialii participă la cea de-a treia ediție a Forumului diplomației, care se desfășoa
14:00 02/03
Evoluțiile de securitate din regiune și încercările de destabilizare a societății noastre pentru a submina perspectivele de integrare în Uniunea Europeană au fost subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul întrevederii cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, la Forumul Diplomației din Antalya. Oficialii au mai discutat și despre modalitățile prin cele două state pot intensifica legăturile în domeniul economic, energic și cel al educației.
14:00 02/03
Evoluțiile de securitate din regiune și încercările de destabilizare a societății noastre pentru a submina perspectivele de integrare în Uniunea Europeană au fost subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul întrevederii cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, la Forumul Diplomației din Antalya. Oficialii au mai discutat și despre modalitățile prin cele două state pot intensifica legăturile în domeniul economic, energic și cel al educației.
14:00 02/03
Premierul Dorin Recean, în discuții cu Președintele Bulgariei: „Aderarea la marea familie europeană este prioritatea Republicii Moldova”
14:00 02/03
Evoluțiile de securitate din regiune și încercările de destabilizare pentru subminarea integrării europene au fost printre subiectele abordate de premierul Dorin Recean în cadrul unei întâlniri cu președintele Bulgariei, Rumen Radev. Întrevederea a avut loc în cadrul Forumului Diplomației organizat în Antalya, Turcia. Cei doi oficiali au discutat și despre provocările regionale și globale, reformele […] Articolul Riscurile pentru securitatea din sud-estul Europei, discutate de Dorin Recean cu președintele Bulgariei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
O profesoară de muzică din...
Violeta Botezatu, o profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la un concurs de talente din România.Femeia a cucerit publicul și juriul concursului interpretînd la pian și cu vocea renumita piesă „Lie, ciocîrlie”. Juratul Andi Moisescu i-a acordat Golden Buzz-ul, ceea ce a propulsat-o pe concurenta din Republica Moldova direct în semifinală, scrie Noi.md citînd newsmaker.Numărul V

Ultimele știri la acest subiect

19:20 02/03
Violeta Botezatu, o profesoară de cobză Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, a impresionat juriul de la „Românii au talent”, fiindu-i oferit „Golden Buzz” – cel mai mare cadou pe care jurații îl pot face, prin care concurentul este trimis automat în semifinale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ai intrat în toate simțurile mele cu vocea ta. Nu … The post video | Golden Buzz! O profesoară din Chișinău a făcut istorie la „Românii au talent” first appeared on ZUGO. Articolul video | Golden Buzz! O profesoară din Chișinău a făcut istorie la „Românii au talent” apare prima dată în ZUGO.
14:00 02/03
Cine este Violeta Botezatu, moldoveanca cu voce de aur care a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu- VIDEO
14:00 02/03
Violeta Botezatu, o profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la „Românii au Talent”, ediția din 1 martie. Femeia a cucerit publicul și juriul concursului interpretând la pian și cu vocea renumita piesă „Lie, ciocârlie”. Juratul Andi Moisescu i-a acordat Golden Buzz-ul, ceea ce a propulsat-o pe concurenta din Republica Moldova direct în semifinală. […] The post VIDEO Profesoară de muzică din Chișinău, prestație impresionantă la „Românii au talent”. A fos trimisă direct în semifinală appeared first on NewsMaker.
14:00 02/03
O profesoară de cobză de la Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău a ridicat în picioare vineri-seară spectatorii și juriul de la „Românii au talent”, după ce a interpretat într-un mod inedit cunoscuta piesă „Lie, Ciocârlie”. Violeta Botezatu a primit, în final, Golden Buzz de la Andi Moisescu, care o trimite pe concurentă direct în semifinala […] Articolul O profesoară de cobză de la Chișinău, Golden Buzz la „Românii au talent” apare prima dată în InfoPrut.
14:00 02/03
Violeta Botezatu are 40 de ani, este o artistă talentată din Chișinău și a trăit o poveste muzicală impresionantă. Totul a început când avea doar șapte ani, iar părinții ei ... Post-ul Uimitor! O moldoveancă a luat Golden Buzz-ul la ,,Românii au Talent” apare prima dată în Unica.md.
Circa 3 000 de gospodării din R....
Circa 3 000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și Șoldănești au primit câte 400 de kg de hrană pentru animale...

Ultimele știri la acest subiect

14:10 02/03
La Gura Galbenei din raionul Cimișlia, 61 de familii al căror trai depinde de animalele cornute de pe lîngă casă s-au adunat la primăria din sat pentru a primi furaje ... Post-ul Mii de gospodării casnice rurale din țara noastră au primit furaje pentru animale din partea ONU apare prima dată în Unica.md.
14:00 02/03
Peste 3000 de gospodării casnice rurale beneficiază de furaje pentru animale
14:00 02/03
La Gura Galbenei din raionul Cimișlia, 61 de familii al căror trai depinde de animalele cornute de pe lângă casă s-au adunat la primăria din sat pentru a primi furaje din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). De furaje beneficiază circa 3000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și […]
14:00 02/03
La Gura Galbenei din raionul Cimișlia, 61 de familii al căror trai depinde de animalele cornute de pe lângă casă s-au adunat la primăria din sat pentru a primi furaje din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). De furaje beneficiază circa 3000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și […] Post-ul Peste 3000 de gospodării casnice rurale beneficiază de furaje de cea mai bună calitate pentru animale apare prima dată în Provincial.
14:00 02/03
La Gura Galbenei din raionul Cimișlia, 61 de familii al căror trai depinde de animalele cornute de pe lîngă casă s-au adunat la primăria din sat pentru a primi furaje din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).De furaje beneficiază circa 3000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și Șoldănești care primesc cîte 400 de kg de hra
Un nou instrument de creditare,...
Un nou produs de creditare pentru sectorul agricol a fost elaborat de MAIA și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Instrumentul a fost consultat, astăzi, la minister, cu agricultorii, reprezentanții băncilor comerciale, Ministerului Finanțelor și Inspectoratului Fiscal de Stat. Produsul este destinat mijloacelor circulante și va fi un instrument permanent. Cu o garanție din partea statului, în […] Articolul Un nou instrument de creditare, disponibil pentru agricultori din 15 martie. Cu o garanție din partea statului, în valoare de 1 milion 600 mii lei, produsul este deschis tuturor agricultorilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Ultimele știri la acest subiect

20:30 02/03
Autoritățile au elaborat un nou produs de creditare pentru sectorul agricol în contextul nemulțumirilor fermierilor, care au ieșit cu tractoarele să protesteze în stradă. Cu o garanție din partea statului, în valoare de 1,6 milioane de lei, produsul urmează să fie disponibil tuturor agricultorilor din 15 martie, transmite IPN.Instrumentul de creditare, care a fost elaborat de Ministeru
19:45 02/03
Instrumentul dezvoltat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a fost consultat la minister cu agricultorii, reprezentanții băncilor comerciale, Ministerului Finanțelor și Serviciului...
14:00 02/03
Un nou instrument de creditare va fi disponibil pentru agricultori din 15 martie
14:00 02/03
Autoritățile au elaborat un nou produs de creditare pentru sectorul agricol în contextul nemulțumirilor fermierilor, care au ieșit cu tractoarele să protesteze în stradă. Cu o garanție din partea statului, în valoare de 1,6 milioane de lei, produsul urmează să fie disponibil tuturor agricultorilor din 15 martie, transmite IPN.Instrumentul de creditare, care a fost elaborat de Ministeru
14:00 02/03
Un nou produs de creditare pentru sectorul agricol a fost elaborat de MAIA și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Instrumentul a fost consultat, astăzi, la minister, cu agricultorii, reprezentanții băncilor comerciale, Ministerului Finanțelor și Inspectoratului Fiscal de Stat. Produsul este destinat mijloacelor circulante și va fi un instrument permanent. Cu o garanție din partea statului, în […]
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.