Realitatea.md

Acum 6 ore
21:40
Un camion care transporta peste zece tone de scânduri pentru lădițe s-a răsturnat pe un teren agricol din satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Accidentul s-a produs vineri, 6 septembrie, în jurul orei 12:40. Potrivit tvnord, un bărbat de 61 de ani, locuitor al raionului Rîșcani, care conducea camionul încărcat cu scânduri, a pierdut controlul volanului […] Articolul FOTO cu un camion care s-a răsturnat într-un câmp. Nu au fost înregistrate victime apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
20:30
În anul 2023, statul american a respins 11,61% din cererile de viză depuse de cetățenii bulgari. Acest lucru a fost anunţat de ministrul interimar al Afacerilor Externe din Bulgaria, Ivan Kondov, ca răspuns la o interpelare parlamentară din partea deputatului de la Continuăm Schimbarea – Bulgaria Demopcrată (PP-DB), Martin Dimitrov. Politicianul de dreapta amintește în […] Articolul SUA resping 12% din cererile de vize pentru bulgari apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Val de revoltă la Botoșani, România, după ce un tânăr olimpic a fost băgat în spital de o gașcă de golani. Băiatul de 18 ani a ajuns desfigurat la spital și are nevoie de o intervenție chirurgicală. Incidentul mediatizat intens, mai ales pe rețelele sociale, de tatăl victimei, un om de afaceri botoșănean, a stârnit […] Articolul Caz scandalos în România. Un olimpic, snopit în bătaie de 16 adolescenți. Șeful Poliției face declarații revoltătoare apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Situație scandaloasă în raionul Orhei. Un minor a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea o mașină, fără a deține un permis de conducere. Acesta are 17 ani și este fiul unui președinte al Organizației teritoriale a unui partid politic în Orhei, care deține și funcția de primar al unei localități din zonă. Oamenii […] Articolul Sunt fiu de primar! Un adolescent, prins de Poliție în timp ”plimba” mașina unei primării din Orhei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
18:20
Practica pedagogică trebuie să fie regândită pentru a nu rămâne o simplă formalitate. Această opinie a fost exprimată de ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, la Forumul municipal al cadrelor didactice. Oficialul a anunțat că la nivel național vor fi identificate o sută de școli pentru desfășurarea stagiilor de practică, iar tot procesul va fi […] Articolul Ministerul Educației va găsi o sută de școli pentru desfășurarea stagiilor de practică ale profesorilor apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Zona adiacentă a Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din municipiul Cahul, accesul la Sanatoriul „Nufărul Alb” și un sector de drum al bulevardului Victoria au fost renovate. Lucrările, în valoare de peste 1,817 milioane de euro, au inclus pavarea trotuarelor, asfaltarea unui sector de drum cu lungimea de 0,7 km, crearea pistelor pentru bicicliști, construirea […] Articolul Zona centrală a municipiului Cahul a fost renovată, cu sprijinul Uniunii Europene și PNUD Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
„În Slujba Țării”, 243 de pagini. Prin mijloace specifice, folosind un truc învățat din anii ’90 când voiam să primesc „Evenimentul Zilei” direct înante de a ajunge la difuzare, am primit un exemplar. Am citit primele 100 de pagini aseară înainte de culcare. Ce părere am? Este o carte interesantă, dar nu te ține cu […] Articolul Cum arată cartea lui Nicolae Ciucă – „În Slujba Țării”. Mărturii importante apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Rețelele de socializare sunt omniprezente în viața oamenilor. Atrași de conținut video, de știri sau de diverse trenduri, mulți oameni petrec ore în șir în fața ecranului. Pe platformele de socializare și-a făcut apariția de curând un nou fenomen, intitulat „transfishing”, după cum a atras atenția într-un material Metro autoarea Ugla Stefania Kristjonudottir Jonsdottir. Mai exact, este vorba […] Articolul O nouă metodă de a obține venituri online: bărbați heterosexuali se dau femei transsexuale apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În această seară, începând cu ora 18:00, locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Teatrul Verde din parcul Valea Morilor din capitală. Primăria municipiului Chișinău organizează astăzi un eveniment dedicat tinerilor – „VibeOn Chișinău”. Intrarea este gratuită. Organizatorii promit o atmosferă vibrantă și plină de energie, aducând pe scenă artiști de renume precum Marej, Kapushon, […] Articolul „VibeOn Chișinău”, un nou eveniment dedicat tinerilor. Intrarea este gratuită apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Salariul mediu brut în Moldova a depășit pentru prima dată în istorie pe cel din Rusia, ajungând la 681 de dolari. În Rusia, salariul mediu brut este de 670 de dolari, scrie bani.md. În alte țări din regiune, salariul mediu brut se prezintă astfel: Serbia (non-UE): 758 de dolari Bulgaria (UE): 1.098 de dolari România […] Articolul O palmă pentru ”sistemul Putin”. Republica Moldova a devansat Rusia la salariul mediu apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
14:20
În perioada 9-10 septembrie, Ministra Justiției din Letonia, Inese Lībiņa-Egnere, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația Veronicăi Mihailov-Moraru, ministra Justiției. În cadrul vizitei, cele două oficiale se vor întâlni la Ministerul Justiției pentru a discuta teme de interes comun. De asemenea, vor participa la Forumul „Reformarea justiției și combaterea corupției”. Pentru […] Articolul Ministra Justiției din Letonia, Inese Lībiņa-Egnere, vine în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
În UTA Găgăuzia are loc astăzi, 7 septembrie curent, Festivalul de Cultură Națională „Gagauz Korafı-2024”. La evenimentul care se desfășoară în Congaz participă membrii Blocului „Victorie”, fondat de fugarul Ilan Șor, conducerea UTAG, în frunte cu bașcanul Evghenia Guțul. Organizatorii au pregătit mai multe activități, printre care un defileu de modă la care a participat […] Articolul VIDEO În UTA Găgăuzia e sărbătoare. Bașcanul Evghenia Guțul a defilat pe scenă apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Judocanul Ion Basoc a reușit să se califice în finala Jocurilor Paralimpice de la Paris, ediția 2024. Sportivul a concurat în categoria de greutate de peste 90 de kilograme. În finala probei de para judo, Ion Basoc îl va întâlni pe brazilianul Wilians Silva de Araujo. Lupta va avea loc după 17:00. Pentru cele mai […] Articolul Sportivul moldovean Ion Basoc va lupta pentru medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Băuturile care conțin kratom creează efecte care sunt similare atât opioidelor, cât și medicamentelor stimulante. Cei care le-au consumat spun că pot fi asociate cu abuzul și dependența, în special în cazul dozelor mari. Kratomul este un copac care se găsește în Asia de Sud-Est, unde oamenii consumă de mult timp frunzele sale uscate sau […] Articolul Băuturile care dau dependență și au efectul unui „bulgăre de zăpadă”. Oamenii nu dorm zile întregi apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în orașul Alexandria, Egipt, în perioada 01 – 08 septembrie 2024. Medalia de argint a fost obținută de Timur Degteari, elev la Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, medaliat cu bronz […] Articolul Moldova, premiată în Egipt. Elevii noștri au obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Îmi doresc ca toate lucrurile pentru care mergem în Uniunea Europeană să le putem realiza și acasă, în Republica Moldova. O spune Victor Nistorică, administratorul Brutăriei Bardar din raionul Ialoveni, o afacere de succes în țara noastră a căror produse pot fi găsite pe rafturile a peste 150 de magazine din România. Compania urmează să […] Articolul Victor Nistorică, administratorul Brutăriei Bardar: Vreau să putem realiza în Moldova, tot ce căutăm în UE apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
13 angajate ale Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova se află, în aceste zile, în Statele Unite ale Americii. Polițistele au participat, potrivit unui comunicat al reprezentanților ambasadei americane la Chișinău, la Conferința Internațională a Femeilor în Poliție, desfășurată la Chicago. „Cu sprijinul Secției de Justiție Penală și Aplicarea Legii a Ambasadei SUA, delegația moldovenească […] Articolul 13 polițiste din Moldova, vizită în SUA. Au participat la un eveniment care a reunit femei din 70 de țări apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
În perioada foametei din 1946-1947, Stalin a refuzat ajutorul Crucii Roșii din Elveția, gata să aducă produse alimentare copiilor din orfelinatele Basarabiei, susține istoricul Anatol Țăranu. Analistul a relatat în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” cu Valentina Ursu, difuzată la RLIVE TV, că țăranii de peste Prut au supraviețuit secetei, datorită ajutoarele de peste hotare. […] Articolul VIDEO Țăranu: În 1946, Stalin a refuzat Crucea Roșie, care voia să aducă alimente copiilor înfometați din Basarabia apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Începând cu data de 7 septembrie, cresc considerabil sancțiunile pentru conducătorii auto care urcă la volan beți sau fără permis. Astfel, dacă un șofer este depistat în stare de ebrietate avansată, acesta riscă o amendă de până la 125 de mii de lei sau chiar închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu […] Articolul Moldova: Sancțiuni mai aspre pentru șoferii care urcă beți la volan apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:50
Statul nu ar trebui să se implice sub nici-o formă în treburile bisericești, spune deputatul PAS, Andrian Cheptonar, invitatul emisiunii „Realitatea te privește” de la RLive TV. Potrivit lui, oamenii și așa văd cine folosește biserica pentru a face politică. „Este principial greșit să fie folosită expresia că statul a scăpat de sub control biserica. […] Articolul Deputat PAS, despre „pelerinajele” la Moscova: Oamenii văd cine folosește amvonul bisericii pentru a face politică apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Au demarat lucrările de reparație și reabilitare a digului de protecție paralel albiei râului Nistru, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, anunță Ministerul Mediului. Proiectul acoperă o porțiune de 1,8 km, urmând să fie extins în perioada anilor 2024-2026 pentru reabilitarea altor 18 km care vor cuprinde perimetrul localităților Crocmaz, Tudora și Răscăieți. În perioada […] Articolul VIDEO Au început lucrările de reparație și reabilitare a digului de protecție în satul Răscăieți apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Comisia Electorală Centrală a început procedura de verificare şi confirmare a cererilor de înregistrare pentru votul prin corespondență. La această etapă, are loc identificarea alegătorilor, procedură ce se efectuează prin verificarea identității acestora utilizând mijloace de verificare automatizate. Verificarea identităţii este efectuată pe baza comparării/potrivirii semnalmentelor faciale de pe fotografia ataşată de alegător cu poza […] Articolul CEC a început procedura de verificare şi confirmare a cererilor de înregistrare pentru votul prin corespondență apare prima dată în Realitatea.md.
20:20
Muzică clasică, vin de înaltă calitate şi multă lume frumoasă, la Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera, care are loc în această seară la Castel Mimi Wine Resort din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Colegul nostru Traian Stoianov a mers la castel să discute cu spectatorii şi să se bucure şi el de o seară […] Articolul VIDEO Ora de Live cu Traian de la Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Hunter Biden şi-a recunoscut vinovăţia în ceea ce priveşte acuzaţiile de fraudă fiscală, ceea ce îl va scuti de un nou proces, după ce în iunie el a primit o condamnare într-un alt dosar, care se referea la posesia ilegală de arme. În această situaţie, Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare, iar sentinţa […] Articolul Hunter Biden, fiul președintelui american, şi-a recunoscut vinovăţia pentru fraudă fiscală. Când va afla verdictul apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Botoșaniul fierbe după un incident revoltător. Un tânăr olimpic din municipiul Botoșani a fost bătut, acum patru zile, cu sălbăticie de un grup de golani adolescenți, în zona Pieței Centrale, în apropierea Centrului Istoric al orașului din România. Băiatul de 18 ani a ajuns desfigurat la spital și are nevoie de o intervenție chirugicală. Incidentul […] Articolul Orașul din România care „fierbe”, după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Poliția a mai încins! apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Peste 130 de școli din Republica Moldova vor fi dotate, pe parcursul lunii septembrie, cu boxe cu absorbante, care vor fi oferite gratuit elevelor, pe toată durata anului de studii. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), această măsură va reduce rata absenteismului școlar în rândul fetelor, detabuizarea subiectului și reducerea cazurilor de bullying. Acest program […] Articolul În peste 130 de școli din Moldova vor fi instalate boxe cu absorbante. Elevele vor avea acces gratuit apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Profesoara Polina Apostol de la liceul „Anton Cehov” din Chișinău promovează în discuțiile sale cu elevii mai multe falsuri și propagandă pro-Kremlin. Jurnaliștii de la Stopfals.md au intrat în posesia unui audio care dovește acest lucru. Pe marginea acestui caz s-a autosesizat Ministerul Educației și Cercetării și a solicitat explicații de la instituția de învățământ. […] Articolul AUDIO Declarații șocante ale unei profesoare din Chișinău. Promova în discuțiile cu elevii falsuri și propagandă apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Antreprenorii moldoveni își pot deschide o afacere oriunde pe glob, însă aleg să rămână acasă. Cu acest gând a început Aliona Butacova, fondatoarea complexului agroturistic ecologic Hill&Valley, situat la doar 30 minute de Chișinău, să-și relateze povestea de succes, scrie IPN. Într-un scurt interviu video, realizat în contextul unei campanii de informare și educație electorală […] Articolul VIDEO Antreprenorii din Moldova visează la o țară cu mai mulți turiști și diaspora revenită acasă apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Patru martori au fost audiați astăzi, 6 septembrie, în cazul omorului Anei-Maria Guja, 0 tânăra de 19 ani din Orhei, răpită, violată și ucisă cu cruzime. Principalul suspect, Gheorghe Cotorobai, a fost adus din nou în fața instanței. „În cadrul ședinței din 06 septembrie 2024 au fost audiați patru martori, următoarea ședință de judecată fiind […] Articolul Gheorghe Cotorobai a fost adus din nou în fața instanței. Câți martori au fost audiați? apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Primul Festival al „Zilelor europene ale culturii evreiești în Moldova” va avea loc în perioada 8-10 septembrie la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, într-o conferință de presă susținută împreună cu Alexander Bilinkis, președintele Comunității Evreiești din țara noastră. Inițiativa este una paneuropeană, lansată încă în anul 1999. În cadrul acesteia, […] Articolul Zilele europene ale Culturii Evreiești în Moldova: Se vernisează expoziții și vin artiști de peste Prut la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Parlamentarii ucraineni au aprobat joi, 5 septembrie curent, numirea noului ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sîbiha, şi a doi noi viceprim-miniştri, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a făcut cea mai mare remaniere guvernamentală de la invazia Rusiei, în februarie 2022, informează Reuters. De ce au demisionat miniștrii, inclusiv Kuleba. Zelenski explică cea mai […] Articolul Andri Sîbiha – noul ministru de Externe al Ucrainei. Cine este apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Unele instituții mass-media au renunțat să reflecte campania electorală, pentru că ar trebui să prezinte și punte de vedere care nu sunt pe placul proprietarilor, susține directorul Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei. Jurnalistul a relatat în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea despre motivele care puteau sta la baza acestei decizii. În opinia lui […] Articolul VIDEO De ce unele televiziuni renunță să reflecte campania electorală? Explicații de la directorul API, Petru Macovei apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
1.103 de persoane au fost angajate în câmpul muncii în luna august 2024. Dintre acestea, 666 sunt femei, 180 sunt persoane cu vârste între 55 și 63 de ani, 8 cetățeni care au revenit de peste hotare, iar 19 sunt persoane cu dizabilități. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, numărul beneficiarilor de ajutor social s-a redus […] Articolul În luna august, peste 1100 de persoane și-au găsit un loc de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un copil de 13 ani din Soroca a dispărut fără urmă, după ce a plecat de la școală într-o direcție necunoscută și nu s-a mai întors acasă. „De ieri (n.r. joi, 5 septembrie), polițiștii din Soroca s-au mobilizat pentru căutarea unui copil, după ce au primit un apel de la un asistent social care a […] Articolul A plecat de la școală într-o direcție necunoscută și nu s-a mai întors. Un copil din Soroca este căutat de familie apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
O profesoară de la un liceu din Chișinău ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în timpul unei lecții. Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat pe marginea acestui caz și a solicitat explicații de la instituția de învățământ. „Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală […] Articolul O profesoară din Chișinău ar fi transmis mesaje propagandistice în timpul unei lecții. Reacția MEC apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Mitropolia Moldovei recunoaște, în comunicatul publicat pe 4 septembrie, că „pelerinajele” preoților săi în Federația Rusă sunt organizate de Patriarhia Rusă și afirmă că acestea vor continua, în ciuda nemulțumirii enoriașilor, care se întreabă ce caută păstorii lor în țara care a declanșat o invazie criminală în Ucraina. Zis și făcut! Pe 8-9 septembrie, încă […] Articolul Un grup de preoți militari pleacă în pelerinaj la Moscova. Ce spune Ministerul Apărării apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost reluată, însă procesul a început cu probleme. Administrația aeroportului a anunțat că, începând cu data de 5 septembrie, s-a început recepționarea ofertelor pentru concurs. Totuși, până în prezent, nu a fost publicat calendarul detaliat al licitației, ceea ce reprezintă o deviație de la practica […] Articolul Francezii de la „Lagardere” în pole-position! Licitația de la aeroport reluată fără calendar pentru investitori apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Un cuplu a încercat să ajungă în Turcia cu peste 80 de mii de dolari nedeclarați. Cazul a fost înregistart în dimineața zilei de vineri, 6 septembrie, în Aeroportul Internațional Chișinău. „În cadrul formalităților de control, funcționarii vamali în cooperare cu polițiștii de frontieră au supus unui control adițional bagajele de mână a doi nerezidenți. […] Articolul Au crezut că vor trece neobservați controlul vamal! Un cuplu a rămas fără 80 de mii de dolari apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
O porțiune din strada Ciuflea, tronsonul bulevardul Ștefan cel mare și Sfânt și strada București, va fi închisă pentru circulație, anunță reprezentanții Primăriei Chișinău. Traficul va fi suspendat în perioada 06 septembrie 2024, ora 22:00 – 07 septembrie 2024, ora 09:00, pentru a fi executate lucrările de restabilire a învelișului asfaltic din strada Ciuflea. Prin urmare, […] Articolul Lucrări de reabilitare pe strada Ciuflea. Cum va circula transportul până sâmbătă dimineața apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Statele Unite ale Americii și alte 9 state din cadrul NATO acuză Kremlinul că ar fi organizat atacuri cibernetice la scară largă în februarie 2022. Sunt vizate țări membre ale Alianței Nord-Atlantice, dar și Ucraina. Departamentul american de justiție a comunicat despre amenințările cibernetice din partea Moscovei la adresa rețelelor informatice. Potrivit news.ro, autoritățile americani, […] Articolul Kremlinul, acuzat de atacuri cibernetice. SUA promite 10 milioane $ pentru informații despre spioni ruși apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit vineri, 6 septembrie, cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită la Chișinău. Discuțiile s-au axat pe aderarea Republicii Moldova la UE în contextul în care Ungaria deține Președinția rotativă a Consiliului UE. Totodată, șefa statului a salutat sprijinul Ungariei pentru acest obiectiv. Un accent […] Articolul Președinta țării s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe al Ungariei. Ce subiecte au abordat apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Para-atletul moldovean Gheorghe Spînu s-a clasat pe locul 8 la proba de aruncare a greutății la Jocurile Paralimpice de la Paris, cu un rezultat de 9.62 metri, cel mai bun din cariera sa. Gheorghe participă pentru prima dată la competițiile paralimpice. „Este cel mai bun rezultat pe care Gheorghe l-a demonstrat până acum de-a lungul […] Articolul Gheorghe Spînu a debutat la Jocurile Paralimpice. S-a clasat pe locul opt la proba de aruncare a greutății apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Președinta îndeamnă preoții să nu se ocupe de destabilizare și să nu se implice în politică. Invitată în studioul emisiunii „În profunzime” de la PRO TV, șefa statului a punctat că acțiunile care au loc împotriva statului se pedepsesc conform legii, făcând referire la vizitele fețelor bisericești în Rusia. „Îndemnul meu este ca preoții să nu […] Articolul Maia Sandu, îndemn pentru preoții care fac „pelerinaje” la Moscova: Să nu se ocupe de destabilizare și politică apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut uşor în luna august, graţie reducerii cotaţiilor la zahăr, carne şi cereale, care au contracarat creşterile de preţuri la produse lactate şi uleiuri vegetale, a anunţat, vineri, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), scrie Bani.md. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară […] Articolul BANI.MD: Prețurile alimentelor la nivel global, în ușoară scădere în luna august apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Maia Sandu susține că va renunța la mașina de serviciu, atunci când va face campanie electorală. Viitoarea candidată la prezidențiale, care actualmente exercită și funcția de șefă de stat, nu poate degreva din funcție, însă a precizat în cadrul emisiunii „În profunzime” de la PROTV că nu va efectua vizite și nu va avea întrevederi […] Articolul Maia Sandu renunță la mașină de serviciu și vizite oficiale în campania electorală: Este de bun simț apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Republica Moldova va primi milioane de euro în bugetul Uniunii Europene. Siegfried Mureșan a solicitat 61 de milioane de euro pentru Vecinătatea estică, în special pentru țara noastră. Eurodeputatul român a depus un amendament la proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2025. „Am solicitat 61 de milioane de euro în plus în Bugetul […] Articolul Republica Moldova va primi milioane de euro în bugetul UE. Mureșan: trebuie să o ajutăm să se modernizeze apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un obiect exploziv din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit în zona de frontieră. Polițiștii de frontieră au fost alertați de niște municitori. „Polițiștii de frontieră au fost alertați de muncitori care, în timpul lucrărilor de construcție, au descoperit un obiect suspect asemănător cu un obuz. Incidentul a avut loc în apropierea […] Articolul Un proiectil de calibru 105 mm, găsit pe un câmp de niște muncitori. Geniștii au intervenit pentru a-l distruge apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un bărbat de 43 ani din Edineț, diagnosticat cu un grad sever de dizabilitate, a fost închis într-o cușcă din lemn. Imagini în acest sens au fost publicate pe data de 10 iulie curent, pe rețelele de socializare, iar procurorii au început să investigheze cazul după ce au fost sesizați de un consilier municipal din […] Articolul Un bărbat cu dizabilități din Edineț, închis într-o cușcă de lemn. Procuratura investighează cazul șocant apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Unii miniștri de Externe din cadrul Uniunii Europene ar încerca să tergiverseze extinderea comunității. Cel puțin așa afirmă șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. Fiind întrebat de jurnaliștii moldoveni despre aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, Szijjarto a dezvăluit ce se discută șefii diplomațiilor europene după ușile închise. Potrivit […] Articolul Șeful diplomației maghiare face public ce spun după ușa închisă oficialii din UE despre aderarea Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Un pui de porc spinos s-a născut la Grădina Zoologică din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de administrația întreprinderii. „Puiul se simte foarte bine, dar pentru că este încă foarte micuț, mămica este foarte protectoare și nu-i dă voie să iasă afară. Dar, îl puteți vedea doar în timpul hrănirii, de […] Articolul VIDEO Pui de porc spinos, născut la Grădina Zoologică din Chișinău. Când îl poți vedea apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.