Agro TV

Acum 24 ore
11:50
Articolul Conferința Națională a filierei vitivinicole, ediția a VIII-a. RECOLTA STRUGURILOR 2024 apare prima dată în AgroTV.
Ieri
17:10
Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare informează că în urma modificării legii cu privire la activitatea gospodăriilor țărănești, fermierii cu forma organizatorică juridică ”Gospodărie Țărănească” trebuie să-și modifice cât mai curând numărul IDNO. Numărul de identificare de stat nou este atribuit gratuit de către Agenția Servicii Publice. Totdată, cu acest număr nou, fermierii vor putea beneficia […] Articolul Gospodăriile Țărănești trebuie să obțină codul IDNO nou pentru a putea beneficia de subvenții apare prima dată în AgroTV.
17:10
Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și cu suportul instituțional al Ministerul Energiei dau startul campaniei naționale „Transformă consumul în economii durabile”, o inițiativă care își propune să ajute cetățenii din Republica Moldova să reducă consumul de energie prin soluții practice, economisind astfel bani și protejând mediul înconjurător. Acțiunea face parte din șirul de activități […] Articolul „Transformă consumul în economii durabile” este obiectivul și titlul campaniei de informare a CNED în contextul pregătirii de iarnă apare prima dată în AgroTV.
17:00
100 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul de intervenție al Guvernului pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli, urmare a secetei și arșiței puternice din această vară. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului a dat asigurări […] Articolul CSE a alocat 100 de milioane de lei pentru agricultorii afectați de calamitățile naturale apare prima dată în AgroTV.
16:00
În luna august a anului curent, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a facilitat angajarea a 1.103 persoane. Dintre acestea, 666 sunt femei, 180 sunt persoane cu vârsta între 55 și 63 de ani, 8 sunt migranți reveniți de peste hotare, iar 19 sunt persoane cu dizabilități. De asemenea, numărul beneficiarilor de ajutor social s-a redus […] Articolul 180 de persoane cu vârsta între 55 și 63 de ani au fost angajate în luna august apare prima dată în AgroTV.
14:30
Cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor își va delecta participanții cu o selecție impresionantă de vinuri de autor, degustații, master-class-uri, și o atmosferă de neuitat. Peste 30 de mici producători de vinuri își vor prezenta creațiile pe 7 și 8 septembrie 2024, în curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău. Acesta este […] Articolul Au rămas ore numărate până la cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor apare prima dată în AgroTV.
11:50
Prețul carburanților, în continuă scădere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru perioada 7-9 septembrie. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 22,89 de lei, cu 11 bani mai puțin în comparație cu ziua de ieri. Totodată, motorina standard va fi vândută la […] Articolul Prețul carburanților, în continuă scădere apare prima dată în AgroTV.
10:50
Calitatea apelor de suprafață din Republica Moldova va fi evaluată de expertul internațional Paul Buijs. Misiunea include analiza apelor din râurile principale și recomandări pentru instalarea stațiilor automate de monitorizare pe fluviul Nistru. Potrivit Ministerului Mediului, această inițiativă va permite identificarea timpurie a surselor de poluare și va îmbunătăți gestionarea resurselor de apă. Stațiile de […] Articolul Calitatea apelor de suprafață va fi evaluată de un expert internațional apare prima dată în AgroTV.
10:50
Peste 1.220 de persoane au fost agresate de animale în prima jumătate a anului curent. Numărul reprezintă o creștere cu 9,5 la sută față de primele 6 luni ale anul 2023. Majoritatea agresiunilor ar fi fost comise de către câini. Totodată, îngrijorător este faptul că se atestă o creștere a numărului de persoane agresate de […] Articolul Peste 1.220 de persoane au fost agresate de animale în prima jumătate a anului curent apare prima dată în AgroTV.
10:40
Anual, data de 7 septembrie marchează importanța aerului curat pentru bunăstarea întregii societăți. Ziua Internațională a Aerului curat pentru un cer albastru a fost adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) la 19 decembrie 2019. Astfel, cetățenilor de pretitudindeni le este reamintit mâine că poluarea aerului este o problemă la nivel local, global […] Articolul Ziua internațională a aerului curat, celebrată pe 7 septembrie apare prima dată în AgroTV.
10:40
Laptele, ouăle și carnea clonate ar deveni disponibile în Canada. Potrivit directorul senior al Laboratorului de analiză agroalimentară de la Universitatea Dalhousie din Nova Scoția, Sylvain Charlebois, acestea ar putea fi comercializate în curând fără știrea consumatorilor. Afirmația ar avea legătură cu recenta rundă de consultări a Health Canada, desfășurată cu o conștientizare minimă a […] Articolul Laptele, ouăle și carnea clonate ar deveni disponibile în Canada apare prima dată în AgroTV.
10:20
Uleiul de palmier nu va mai fi folosit în produsele alimentare din Ucraina. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlamentul Ucrainean. Motivul ar fi pericolul pe care le prezintă consumul acestui element pentru sănătate, dar și de adaptarea legislației ucrainene la cea a Uniunii Europene, informează agrointel.ro. Potrivit agenției de […] Articolul Uleiul de palmier nu va mai fi utilizat în produsele alimentare din Ucraina apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
În perioada 4-6 septembrie, Republica Moldova, reprezentată de Asociația Moldova Fruct și o companie producătoare de fructe, marchează a doua participare consecutivă la expoziția internațională Asia Fruit Logistica. Participarea țării noastre este posibilă datorită suportului Agenției de Investiții din Republica, Fondului Ukraine-Moldova American Enterprise Fund (UMAEF) și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. […] Articolul Republica Moldova, prezentă la cea mai mare expoziție de fructe din Asia apare prima dată în AgroTV.
21:10
Licoarea lui Bachus va fi vedeta evenimentului organizat de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova. Invitați: Diana LAZĂR – directoarea industriei vitivinicole, Proiectul USAID „Competititivitate si Reziliență Rurală”; ElenaTOMESCU, director executiv al Asociației Micilor Producători de Vinuri; AndreiI ȘTIRBU – reprezentantul unei companii mici producătoare de vinuri. Articolul Festivalul Vinului de Autor – ediția 2024 apare prima dată în AgroTV.
17:30
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană își mărește cotația la 19 lei și 41 de bani, cu 9 bani mai mult. Totodată, dolarul american se ridică la 17 lei și 49 de bani, cu […] Articolul BNM: Curs valutar 6 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:10
Un vaccin necertificat împotriva pestei porcine africane ar fi lansat de Filipine. Serul este produs în Vietnam și a ridicat de la început semne de întrebare cu privire la siguranța acestuia. Datele de testare ale vaccinului nu au fost încă făcute publice, informează agrointel.ro. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Filipine (FDA) a declarat că […] Articolul Filipine ar lansa un vaccin neautorizat apare prima dată în AgroTV.
15:00
Cele mai mari cantități de cartofi, morcovi și ceapă sunt importate din Federația Rusă, Belarus și Ucraina. Legumele aduse din Rusia și Belarus trec printr-o cale mai lungă, care include Polonia, Slovacia, Ungaria și România, informează Europalibera.org. Astfel, jumătate din ceapa ajunsă anul trecut în R. Moldova, adică peste 3.470 de tone, a fost adusă […] Articolul Republica Moldova importă cartofi, morcovi și ceapă din est apare prima dată în AgroTV.
15:00
O nouă boală ar pune în pericol ovinele și caprinele din Europa. Un focar de variola oilor și caprelor a fost confirmat în Bulgaria. Acesta a fost depistat la o fermă cu 135 de oi, 3 fiind testate pozitiv, transmite Revista-ferma.ro. Mai mult, variola evoluează și în alte țări. În Grecia, de la 21 august […] Articolul O nouă boală ar pune în pericol rumegătoarele apare prima dată în AgroTV.
15:00
Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD oferă granturi de până la 500.000 de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii de irigare. Astfel, de aceste fonduri pot beneficia Asociațiile Utilizatorilor de Apă și întreprinderile agricole formale la nivel de localitate. Instituția oferă asistență tehnică gratuită la pregătirea dosarului pentru finanțare. Astfel, în grupul de inițiativă pentru depunerea cererii […] Articolul Granturi de până la 500.000 de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii de irigare în agricultură apare prima dată în AgroTV.
14:50
Fermierii din raioanele Cahul și Cantemir au anunțat proteste iminente, fiind nemulțumiți de lipsa de acțiune a autorităților față de criza din agricultură. Asociația Forța Fermierilor și-a exprimat sprijinul pentru aceste proteste și a inițiat consultări naționale pentru a pune presiune asupra instituțiilor statului. Potrivit Asociației, sprijinul financiar de 100 de milioane de lei oferit […] Articolul Fermierii din sudul țării anunță proteste apare prima dată în AgroTV.
14:50
Fermierii din satul Pohorniceni, raionul Orhei, au participat la seminarul „Ziua Câmpului” pe 4 septembrie. Evenimentul a prezentat tehnologii inovatoare pentru managementul durabil al terenurilor agricole. Tehnologia no-till, care elimină aratul convențional și ajută la conservarea solului, a fost subiectul principal, oferind soluții moderne pentru productivitate și protecția mediului. Potrivit UCIMPA, evenimentul a reunit specialiști […] Articolul Tehnologia no-till și granturi de 10.000 de dolari pentru fermieri apare prima dată în AgroTV.
14:50
O persoană din localitatea Hiliuți, raionul Rîșcani, a fost sancționată pentru utilizarea ilegală a apei. Aceasta era utilizată pentru irigarea unei suprafețe de 1,5 hectare de teren agricol. Astfel, inspectorii de mediu au intervenit în urma unor acțiuni de monitorizare desfășurate în localitățile Hiliuți, Pociumbeni și Zăicani. În urma verificărilor, inspectorii au întocmit două procese-verbale […] Articolul Irigare ilegală în raionul Râșcani, taxată conform legii apare prima dată în AgroTV.
4 septembrie 2024
17:00
Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide din sudul țării va fi dezvoltată datorită unui grant de peste 4 milioane de euro. Executivul a aprobat semnarea unui Acord de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acest proiect va contribui la modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în mai multe raioane din regiunea de sud. […] Articolul Grant de peste 4 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor din sudul țării apare prima dată în AgroTV.
17:00
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, și se apreciază în raport cu dolarul american. În același timp, leul românesc, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană își mărește cotația la 19 lei și 32 de bani, cu 2 bani mai mult. Totodată, dolarul american se coboară la 17 lei […] Articolul BNM: Curs valutar 5 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:50
Comisia Europeană estimează recolta de rapiță din acest sezon la 18,0 milioane de tone, cu 9 la sută mai puțin decât anul trecut. Estimarea a fost redusă cu 0,4 milioane de tone față de luna precedentă, iar producția medie a scăzut la 3,05 tone per ha. Această situație va determina necesitatea unor importuri de aproximativ […] Articolul Recolta de rapiță din UE înregistrează o scădere față de anul trecut apare prima dată în AgroTV.
15:50
Cu peste 30 de ani de experiență în Republica Moldova, METEOR este alegerea de încredere pentru servicii și piese auto de excepție. De la vehicule comerciale și camioane până la utilaje agricole, oferim soluții complete de reparație, asistență și mentenanță, asigurând cea mai bună performanță pentru echipamentele tale. Directorul companiei, Ion ȘCHENDREA subliniază angajamentul față […] Articolul METEOR.MD – soluții complete de reparații și întreținere a utilajelor agricole, de construcții și autoutilitare apare prima dată în AgroTV.
15:50
Trei bărbați au fost prinși în flagrant de către inspectorii de mediu din cadrul Direcției Control Resurse Cinegetice și Piscicole, în timpul unei acțiuni de braconaj în raionul Orhei. Aceștia se deplasau cu un vehicul în apropierea fondurilor cinegetice, având asupra lor o armă de vânătoare încărcată și 28 de cartușe. Potrivit Inspectoratului pentru Protecția […] Articolul Braconieri, prinși în flagrant la Orhei apare prima dată în AgroTV.
15:50
În sudul țării, unde condițiile meteorologice extreme afectează anual culturile agricole, găsirea unor soluții alternative pentru prevenirea pierderilor și asigurarea randamentelor optime devine crucială. Cu o experiență de 80 de ani pe piața globală, LIDEA se angajează să sprijine agricultorii prin furnizarea de semințe special concepute pentru a rezista la condiții climatice dificile. Una dintre […] Articolul Hibrizii de sorg de la Lidea – producție ridicată și eficiență maximă apare prima dată în AgroTV.
15:10
Începând cu 1 septembrie, anul curent, a intrat în vigoare Acordul de Comerț Liber al Republicii Moldova cu Islanda. Țara oferă acces pentru produse precum mierea de albini, vinuri, cereale și uleiul de floarea-soarelui. Datele au fost transmise de Viceprim-ministrul Dumitru Alaiba. Acordul de Comerț Liber deschide noi oportunități economice pentru Republica Moldova, inclusiv eliminarea […] Articolul Acordul de Comerț Liber cu Islanda a intrat în vigoare apare prima dată în AgroTV.
14:10
Uzbekistanul nu mai face parte din lista celor mai mari exportatori de struguri de masă din lume. În acest conext, volumul exporturilor a scăzut de opt ori într-un singur an, transmite East Fruit. Acest fapt este cauzat de criza majoră din sectorul viticol, provocată de înghețurile neobișnuite care distrug plantațiile. Astfel, în anul 2022, țara […] Articolul Uzbekistanul nu mai face parte din lista celor mai mari exportatori de struguri din lume apare prima dată în AgroTV.
13:20
Ucraina va limita exporturile de grâu în sezonul comercial 2024-2025. Ministrul interimar al Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Taras Vysotskyi, și participanții la piața cerealelor au semnat un act adițional la Memorandumul de înțelegere.  Pe lângă Memorandum, volumul maxim de export de grâu și un amestec de grâu și secară a fost convenit în […] Articolul Ucraina va limita exporturile de grâu în sezonul comercial 2024-2025 apare prima dată în AgroTV.
13:10
Producătorii de fructe sâmburoase pot beneficia de consultanță gratuită. În perioada 10-20 septembrie, anul curent, specialistul italian în producerea fructelor sâmburoase, Samuele Caroli, revine în Moldova. Astfel, cei interesați pot solicita consultanță gratuită în câmp privind gestionarea plantațiilor de cais, cireș, prun și piersic în perioada de toamnă. Pentru a programa vizita expertului, înregistrarea se […] Articolul Producătorii de fructe sâmburoase pot beneficia de consultanță gratuită de la un expert internațional apare prima dată în AgroTV.
12:10
Teritoriul țării a fost acoperit de particule de praf din zonele deșertice Karakum, Asia Centrală, informează Agenția de Mediu. Potrivit instituției, mase de aer s-au deplasat spre Republica Moldova din direcția nord-est. Vântul puternic a favorizat depunerea acestor particule pe suprafețele expuse. Astfel, ca urmare a acestui fenomen, concentrațiile de particule în suspensie PM10 au […] Articolul Teritoriul țării, acoperit de particule de praf apare prima dată în AgroTV.
3 septembrie 2024
21:00
PRIAevents vă invită la Pria WOMEN IN BUSINESS Conference, în 4 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, la GLIA IMPACT HUB în Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 61, MD-2005, Chișinău. Acesta este un eveniment deosebit în Republica Moldova, care va aduna o comunitate exclusivă de femei lider în domeniul lor pentru oportunități de networking și o […] Articolul PRIAevents vă invită la Pria WOMEN IN BUSINESS Conference apare prima dată în AgroTV.
17:20
Ziua de mâine aduce vreme instabilă în întreaga țară. În centrul și nordul Moldovei, se așteaptă ploi slabe de scurtă durată, cu temperaturi de 26 de grade ziua și 16 grade noaptea în centru. Temperaturile vor fi mai scăzute, iar vântul va sufla moderat din nord. În nordul Moldovei, ploile vor fi izolate și de […] Articolul Ploi și nori în toată țara. Vremea se răcește mâine apare prima dată în AgroTV.
17:20
După ce vacile au fost anterior considerate responsabile pentru o parte semnificativă a poluării în Europa, Uniunea Europeană își îndreaptă acum atenția către aviație. Companiile aeriene care operează zboruri de pe aeroporturile europene vor trebui să raporteze Comisiei Europene impactul climatic al dârelor de condens, precum și emisiile anuale de dioxid de carbon, transmite revista-ferma.ro. […] Articolul UE ia măsuri împotriva poluării aeriene apare prima dată în AgroTV.
17:20
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană își mărește cotația la 19 lei și 30 de bani, cu 2 bani mai mult. Totodată, dolarul american se ridică la 17 lei și 49 de bani, cu […] Articolul BNM: Curs valutar 4 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
17:20
Vești bune pentru fermierii din țară. Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii anunță că 2 mii de fertilizanți vor fi livrați până la finalul lunii septembrie ale anului curent. Acest fapt este posibil datorită unui împrumut din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională, a cărui ultimă tranșa a fost valorificată prin oferirea a 33 de […] Articolul 2 mii de fertilizanți vor fi livrați până la finalul lunii septembrie apare prima dată în AgroTV.
17:00
Legumele care se recoltează înainte de sosirea ploilor sunt culturi care pot fi culese înainte de începutul toamnei, un anotimp recunoscut ca fiind ploios. Mai multe tipuri de legume nu suportă umiditatea și temperaturile mai scăzute și trebuie să fie recoltate, chiar dacă nu s-au copt încă în totalitate. Acest lucru le asigură calitatea, dar […] Articolul Legume care se recoltează înainte de sosirea ploilor apare prima dată în AgroTV.
16:50
Fermentarea mustului în condiții de casă poate fi mai periculoasă decât pare. O femeie de 39 de ani și soțul acesteia s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de mustul care fermenta în beciul casei. Accidentul a avut loc în comuna ieșeană Focuri, transmite agro-tv.ro. Potrivit sursei, femeia și soțul său de 43 de ani […] Articolul Intoxicați cu must în propriul beci apare prima dată în AgroTV.
16:10
O masă lemnoasă transportată ilegal a fost descoperită de inspectorii de mediu din Ocnița. Aceștia au depistat că unitatea de transport nu avea documente legale de proveniență. Încălcarea a fost identificată în urma unui apel de urgență de la Inspectoratul de Poliție Ocnița. Potrivit autorităților, în urma controlului, s-a constatat că persoana responsabilă de transportul […] Articolul Transport ilegal de lemn, descoperit de inspectorii de mediu din Ocnița apare prima dată în AgroTV.
16:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură lansează apelul V de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor”. Actele pot fi depuse în perioada 02 septembrie – 04 octombrie 2024. Astfel, pot aplica producătorii agricoli care sunt înregistrați în conformitate cu legislația Republicii Moldova, în același timp, au efectuat […] Articolul AIPA lansează apelul V de depunere a dosarelor în cadrul Programului „Managementul durabil al terenurilor” apare prima dată în AgroTV.
15:40
Cunoscutul regizor Cristi Puiu, considerat iniţiatorul Noului Cinema Românesc, va fi invitatul special al ediţiei a zecea a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 26 şi 29 septembrie la Cinematograful Cineplex-Loteanu. ZFR va prezenta în premieră în Republica Moldova cel mai nou film realizat de Cristi Puiu, „MMXX” (2023), care a […] Articolul Cristi Puiu, invitatul special al ediţiei a zecea a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău apare prima dată în AgroTV.
09:40
O radiografie a sistemului de educație din țară, câți elevi sunt în școlile din țară, care sunt condițiile în care învață, cât de pregătit e corpul profesoral. Invitați: Valentina OLARU – secretar de stat Ministerul Educației și Cercetării; Anna GURULEA – directoarea Gimnaziului 31 din Chișinău. Articolul Elevii, din nou la școală apare prima dată în AgroTV.
2 septembrie 2024
18:00
În fiecare an, Conferința Națională Vitivinicolă reunește vinificatori, viticultori, reprezentanți ai statului și autorități pentru a valorifica potențialul oenologic al țării și recolta curentă. În acest an, evenimentul se transformă într-o platformă de discuție despre tendințele globale, particularitățile sectorului vitivinicol, consumul la nivel local și noile modificări adiacente. Potrivit Directorului Oficiului Național al Viei și […] Articolul Conferința Națională Vitivinicolă a reunit vinificatori, viticultori și reprezentanți ai statului la cea de-a VIII-a ediție apare prima dată în AgroTV.
17:20
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană își mărește cotația la 19 lei și 42 de bani, cu 4 bani mai mult. Totodată, dolarul american se ridică la 17 lei și 28 de bani, cu […] Articolul BNM: Curs valutar 3 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
17:10
În plin sezon de recoltare a prunelor, ne-am propus să discutăm cu cei care le usucă și le procesează, și n-o fac oricum, dar cu o tehnologie unică în Moldova. Despre crearea brandului „Prunesso”, ce-l face atât de deosebit, debutul și succesele internaționale, precum și ambițioasele planuri de viitor, am discutat cu Neli Covaș, Directoarea […] Articolul Termen dublu de valabilitate, gust autentic: Istoria prunelor uscate din Călărași, care cuceresc lumea apare prima dată în AgroTV.
17:00
Biroul Național de Statistică informează că în trimestrul II al anului curent, câștigul salarial mediu lunar a constituit aproximativ 14 069 lei. Astfel, această sumă este în creștere cu 15,5 la sută față de trimestrul II al anului 2023 și cu 6,8 la sută în comparație cu trimestrul I al anului curent. În același timp, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,4 […] Articolul Salariul mediu lunar a crescut cu 15,5 la sută față de anul trecut apare prima dată în AgroTV.
15:40
Importul a 24 de mii de tone de porumb și 8 mii tone de grâu a fost respins de Republica Moldova. Comisia de licențiere provizorie a importului de culturi cerealiere și oleaginoase a respins cererea companiei externe și a recomandat solicitantului să creeze o platformă de comunicare cu producătorii autohtoni de cereale, pentru a identifica […] Articolul Importul a 24 de mii de tone de porumb și 8 mii tone de grâu a fost respins de Republica Moldova apare prima dată în AgroTV.
15:30
Arderea biodeșeurilor a devenit o practică în localitatea Grimăncăuți, raionul Briceni. Inspectorii de mediu au depistat încălcărea în urma unor razii efectuate pe teritoriul localității. Astfel, a fost întocmit un proces-verbal în acest sens. Constatările inspectorilor arată că arderea biodeșeurilor a fost efectuată fără respectarea normelor legale, fapt ce a condus la înaintarea procesului-verbal. Acesta […] Articolul Arderea biodeșeurilor – practică la Briceni apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.