Agro TV

Acum 24 ore
15:00
O comisie specială parlamentară a fost constituită în vederea identificării măsurilor necesare pentru depășirea crizei în domeniul agricol. Un Proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de legislativ. Comisia are 90 de zile la dispoziție pentru a prezenta un proiect de act normativ.  RADU MUDREAC, deputat: „Este nevoie de a crea o platformă […] Articolul O comisie parlamentară a fost creată pentru depășirea crizei agricole apare prima dată în AgroTV.
14:50
Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a discutat cu reprezentanții Asociației profesionale „Forța Fermierilor” despre situația actuală a sectorului agricol din țară. Principalele subiecte abordate au fost procesul de colectare a datelor privind pagubele suferite de agricultori, accesul la finanțare și relațiile cu băncile comerciale. Totodată, autoritățile au declarat că vor analiza posibilitatea instituirii stării […] Articolul Posibilitatea instituirii stării de urgență în agricultură va fi analizată de către MAIA apare prima dată în AgroTV.
14:50
Prețul la benzină și motorină scade în weekend. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la carburanți pentru perioada 27-29 iulie. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 24,73 de lei, cu 20 de bani mai puțin față de prețul stabilit la începutul săptămânii. Totodată, motorina standard va […] Articolul Prețul la benzină și motorină scade în weekend apare prima dată în AgroTV.
12:40
Pe o arenă internațională care continuă să inoveze cu tehnici, echipamente și utilaje agricole, Republica Moldova se îndreaptă spre modernizarea sectorului cu pași rapizi. În acest context, Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) vine cu un acord de împrumut, a cărui ultimă tranșa a fost valorificată prin oferirea a 33 de tractoare Kubota M6-131 și […] Articolul Guvernul Japoniei vine în sprijinul agriculturii locale: Utilaje agricole și fertilizanți pentru fermierii din țară apare prima dată în AgroTV.
10:20
Proiectele susținute de Kaufland Moldova – impact major și pe termen lung în comunitățile unde se desfășoară. Invitați: Cristina ARAMĂ – Corporate Affairs manager Kaufland Oleg PARASCHIV – director Banca de Alimente Marina AFANAS – specialist în comunicare The Moldova Project. Articolul Responsabilitatea socială corporativă, o prioritate pentru Kaufland Moldova apare prima dată în AgroTV.
Ieri
17:10
Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit au fost revizuiți. Proiectul de modificare a legii a fost votat de Legislativ în lectura a treia. Schimbarea propusă de Ministerul Finanțelor prevede redistribuirea unor economii spre cheltuieli mai prioritare. Astfel, se prevăd alocări majorate pentru domeniile sănătate, asigurare socială, educație, infrastructură și agricultură. În special, […] Articolul Alocări majorate pentru infrastructură, agricultură, asigurare socială și sănătate apare prima dată în AgroTV.
16:50
Ziua mondială de prevenire a înecului este marcată în fiecare an pe 25 iulie. Potrivit Ageției Naționale pentru Sănătate Publică, acest eveniment evidențiază impactul tragic al înecului asupra familiilor și comunităților. Totodată, este un prilej de a oferi îndrumări de prevenire a acestuia. Înecul este a treia cauză de deces accidental la nivel mondial, reprezentând […] Articolul Ziua mondială de prevenire a înecului este marcată astăzi apare prima dată în AgroTV.
15:00
Prețurile la pepenele verde local din Ucraina continuă să scadă drastic. Potrivit analiștilor EastFruit, prețurile pe acest segment de piață sunt deja mult mai mici decât anul trecut. Astfel, Ucraina atinge cel mai scăzut nivel din cel puțin ultimele trei sezoane. Săptămâna trecută, prețurile medii pentru pepeni verzi din Ucraina au scăzut la 15 hrivne […] Articolul Prețurile la pepenele verde local din Ucraina continuă să scadă drastic apare prima dată în AgroTV.
14:00
Recordul pentru cea mai călduroasă zi din istoria măsurătorilor meteorlogice a fost depășit. Potrivit Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice al Uniunii Europene, data de 22 iulie atestă o temperatură medie a aerului la nivel global de 17,15 grade Celsius, cu 0,06 grade Celsius peste recordul anterior. În ultimele zile, oraşe din Japonia, Indonezia şi China […] Articolul Un nou record la nivel mondial – cea mai mare temperatură media a aerului din istoria măsurătorilor meteorologice apare prima dată în AgroTV.
13:20
Cinci focare noi de pesta oilor și caprelor au fost confirmate după ce primul caz de infectare a fost depistat la o fermă din Baia, în județul Tulcea. Astfel, 50 de mii de ovine urmează să fie sacrificate și îngropate pentru a împiedica răspândirea virusului. În cazul tuturor acestor exploatații, decizia sacrificării este cea menită […] Articolul Pesta micilor rumegătoare se extinde în România: Cinci focare noi în mai multe localități apare prima dată în AgroTV.
11:50
Peste 17 milioane de lei vor fi destinați pentru curățarea și revitalizarea râului Cubolta din satul Plop, raionul Dondușeni. Inițiativa aparține Ministerului Mediului, iar suma va fi alocată din Fondul de Mediu.  Aceasta va fi utilizată pentru curățarea a 4 km din albia râului, lucrări de adâncire a acesteia, întărirea malurilor, plantarea de arbori și […] Articolul Peste 17 milioane de lei vor fi alocați pentru curățarea râului Cubolta apare prima dată în AgroTV.
11:50
Asociația MOVCA în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va organiza o serie de ateliere de lucru dedicate dezvoltării agriculturii ecologice. Fermierii și persoanele interesate de un mod de cultivare mai sănătos si sustenabil al culturilor agricole sunt invitate pe 26 iulie, anul curent, la Briceni. Participanții vor discuta despre cadrul legislativ și cum […] Articolul Ateliere de lucru dedicate agriculturii ecologice vor fi organizate la Briceni apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Executivul a aprobat un Program de sprijin al micilor producători. Astfel, întreprinderile cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați, vor primi finanțare nerambursabilă. Aceasta va constitui cel mult 70 la sută din valoarea proiectului investițional, iar suma nu va fi mai mare de […] Articolul 20 de milioane de lei anual vor fi alocați micilor producători din țară apare prima dată în AgroTV.
16:50
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană se ridică la 19 lei și 29 de bani, cu 1 ban mai mult, iar dolarul american își mărește cotația la 17 lei și 79 de bani, cu […] Articolul BNM: Curs valutar 25 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
14:10
Temperaturile caniculare afectează semnificativ albinele. Apicultorii sunt îndemnați să întreprindă câteva măsuri pentru a susține starea de bine a acestora, dar și producția de miere. Albinele au nevoie de suplimente de hrană și minerale, transmite Agrotv.ro. Astfel, apicultorii trebuie să umbreze stupii albinelor și să asigure ventilația acestora, întrucât, la temperaturi de aproximativ 40 de grade […] Articolul Albinele, afectate semnificativ de căldură. Ce pot întreprinde apicultorii apare prima dată în AgroTV.
12:20
  În primele șase luni ale anului 2024, exporturile de vinuri moldovenești au crescut cu 17 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele au fost transmise de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. În total, 71,3 milioane de litri de vin au ajuns pe piețele internaționale în prima jumătate a anului curent. Totodată, […] Articolul Aproximativ 71 de milioane de litri de vin moldovenesc au ajuns pe piețele internaționale apare prima dată în AgroTV.
11:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează despre identificarea unui focar de pestă porcină africană  într-o fermă comercială din raionul Sîngerei. În jurul focarului au fost stabilite zonele de restricții, fiind limitată mișcarea porcilor din toate fermele din zonă dar și comercializarea cărnii obținute de la aceștia. ANSA solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent subdiviziunile teritoriale în […] Articolul Un focar de pestă porcină a fost identificat în raionul Sângerei apare prima dată în AgroTV.
10:10
Pentru a obține o recoltă bogată, pomicultorii au nevoie de mecanisme performante, plantații, sisteme inovative și asistență tehnică adecvată. De la livezi de măr, păr, cireș și viță-de-vie, până la echipamente și utilaje agricole, „VitalitiFruct Grup” oferă agricultorilor un spectru larg de inovații, concepute să satisfacă cerințele fiecărui client care alege serviciile companiei. “VitalitiFruct Grup” […] Articolul “VitalitiFruct Grup” SRL: soluții complete pentru plantații și tehnologii avansate în pomicultură apare prima dată în AgroTV.
23 iulie 2024
16:40
În contextul cazului de electrocutare dintr-un parc al municipiului Chișinău, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vine cu o serie de recomandări privind comportamentul cetățenilor față de instalațiile electrice. Acesta este esențial pentru evitarea pericolelor de electrocutare acasaă, dar și în spațiile publice. Astfel, în cazul observării unor conductoare electrice deteriorate care atârnă la sol […] Articolul ANRE vine cu atenționări: Cea mai importantă măsură de prevenire a electrocutărilor este respectarea regulilor de securitate electrică apare prima dată în AgroTV.
16:40
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și hrivna ucraineană și se apreciază față de euro și leul românesc. În același timp, rubla rusească rămâne neschimbată. Astfel, moneda unică europeană coboară la 19 lei și 28 de bani, cu 2 bani mai puțin, iar dolarul american își mărește cotația la 17 lei și […] Articolul BNM: Curs valutar 24 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
15:10
Peste 16.500 de capre şi oi au fost testate în Thessalia, Grecia, pentru o infecţie virală cunoscută drept pesta micilor rumegătoare. Potrivit guvernului din Atena, testările au fost făcute după ce nouă animale s-au îmbolnăvit în fermele din regiune, transmite Agrotv.ro. Deși nu există nicio confirmare oficială în acest sens, virusul ar fi fost adus […] Articolul Focar de pesta micilor rumegătoare, identificat în Grecia. Acesta ar putea proveni din România apare prima dată în AgroTV.
14:40
Fermierii insistă asupra declarării stării excepționale în agricultură. Codul roșu de caniculă și seceta extremă au afectat din nou culturile, iar agricultorii solicită starea de urgență pentru stabilizare. Declarația a fost făcută în cadrul postului nostru de televiziune, Actualitatea la raport. Mai mult, fermierul Daniel Leahu, din Drochia, nu crede că va exista vreun agricultor […] Articolul Fermierii insistă asupra stării excepționale în agricultură. „Noi acum suntem șocați, suntem în panică”, afirmă aceștia apare prima dată în AgroTV.
13:10
Floarea soarelui a fost exportată din Republica Moldova în România, Turcia, Bulgaria, Elveția, Grecia, Emiratele Arabe Unite, Olanda, dar și alte țări ale lumii.  În sezonul 2023/2024, o cantitate de peste 930 mii de tone de floarea soarelui sub formă brută și prelucrată în ulei a părăsit țara. Așadar, s-a înregistrat o creștere a exportului […] Articolul Exportul de floarea soarelui atestă o creștere în acest sezon apare prima dată în AgroTV.
12:40
Operatorii din domeniul alimentar sunt avertizați privind plasarea greșită pe piață a siropului invertit cu aromă de miere. Potrivit ANSA, utilizarea și denumirea produsului ,,miere artificială” este incorectă și interzisă, inducând în eroare consumatorul. Astfel, specialiștii din domeniul alimentar informează că operatorii care nu se conformează legislației în vigoare riscă amenzi în suma de până […] Articolul Amenzi de până la 25 de mii de lei pentru utilizarea termenului „miere artificială” apare prima dată în AgroTV.
12:10
Prețuri mai mici la benzină și motorină. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru miercuri. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 24,86 de lei, cu 7 bani mai puțin. Totodată, motorina standard va fi vândută la stațiile PECO din țară cu un […] Articolul Prețuri mai mici la benzină și motorină de mâine apare prima dată în AgroTV.
11:50
Perioada caniculară reprezintă un risc de infestare a ouălor cu bacterii periculoase, dacă sunt păstrate la temperaturi ridicate. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că acestea trebuie comercializate din locuri autorizate și păstrate la temperaturi între +5 și +18 grade Celsius. Înainte de a procura și a consuma ouăle, cetățenii sunt îndemnați să verifice […] Articolul Consumul ouălor pe timp de caniculă – risc de infestare cu bacterii periculoase apare prima dată în AgroTV.
11:10
Dezvoltarea direcțiilor de agrobusiness din Republica Moldova ar putea diversifica foarte mult activitatea agricultorilor. Potrivit ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, aceasta este o ramură incipientă, dar de mare succes. Mai mult, oficialul subliniază necesitatea de alocare a investițiilor în câteva direcții prioritare, amintind despre bugetul de 6,8 miliarde de lei oferiți de guvern pentru sectorul agricol, […] Articolul Bolea: Dezvoltarea direcțiilor de agrobusiness ar putea diversifica foarte mult activitatea agricultorilor apare prima dată în AgroTV.
11:00
Confruntați cu secetă extremă și caniculă prelungită, fermierii cer autorităților să decreteze stare de urgență în agricultură. Invitați: DIANA COȘALÎC – director adjunct AIPA; SERGHEI IVANOV – fermier din Fălești; DANIEL LEAHU – fermier din Drochia. Articolul Agricultura, dintr-o criză în alta apare prima dată în AgroTV.
22 iulie 2024
16:20
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană își menține cotația la 19 lei și 30 de bani, cu 6 bani mai mult, iar dolarul american se ridică la 17 lei și 72 de bani, cu […] Articolul BNM: Curs valutar 23 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:00
Meteorologii avertizează despre un nou cod galben de pericol de incendiu. Potrivit Serviciului Hidrometeorlogi de Stat, în perioada 23-24 iulie, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu, de clasa a V-a, cu caracter natural. Astfel, cetățenilor le este sugerat să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Instituția reamintește că, în […] Articolul Pericol excepțional de incendiu, avertizează SHS. Un nou cod galben a fost emis de meteorologi apare prima dată în AgroTV.
15:30
Exportul de zmeură a crescut cu peste 40 la sută într-un singur an. Datele au fost transmise de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Instituția menționează că în anul 2024 este atestată o cantitate de 1004 tone de zmeură în comparație cu anul trecut, când exportul înregistrează 709 tone. Totodată, anul acesta, peste 96 la sută […] Articolul Comerțul țării, orientat spre piața europeană: Peste 96 la sută din cantitatea de zmeură exportată de Republica Moldova a ajuns în UE apare prima dată în AgroTV.
15:10
Zeci de mii de tone de cereale, grâu și porumb din containere au fost confiscate de către autoritățile ucrainene după ce s-a constatat că există suspiciuni cum că anumite companii exportatoare au comis evaziune fiscală. Frauda ar implica mai multe companii autohtone și cu capital străin, informează agrointel.ro. Astfel, instanța din Odesa a ordonat serviciilor […] Articolul Zeci de mii de tone de cereale din Ucraina au fost confiscate în contextul unei acuzații de fraudă apare prima dată în AgroTV.
13:10
Valul prelungit de căldură din Europa a provocat incendii de pădure și secarea unui lac din Serbia pentru prima oară. Balcanii din țări precum Croaţia, Muntenegru şi Macedonia de Nord s-au confruntat cu temperaturi ridicate, fiind așteptate temperaturi de circa 39 de grade Celsius. Mai mult, Institutul de Sănătate Publică din Serbia a declarat condiţii […] Articolul Căldura arzătoare a provocat incendii de pădure în mai multe țări balcanice și secarea unui lac din Serbia apare prima dată în AgroTV.
13:00
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare vine cu soluții pentru gestionarea corespunzătoare a efectelor condiționate de secetă. Potrivit instituției, selectarea culturilor mai tolerante la secetă sau managementul solului ar putea ajuta fermierii să se adapteze la condițiile climatice extreme și să crească producția agricolă în contextul secetei. Astfel, practicile agricole care conservă solul, cum ar fi […] Articolul MAIA vine în ajutorul agricultorilor cu soluții pentru gestionarea secetei apare prima dată în AgroTV.
12:00
Carburanții se ieftinesc la început de săptămână. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru marți. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 24,93 de lei, cu 11 bani mai puțin. Totodată, motorina standard va fi vândută la stațiile PECO din țară cu un […] Articolul Carburanții, mai ieftini la început de săptămână apare prima dată în AgroTV.
11:40
Centrul Perinatal și Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului raional Căușeni au fost dotate cu echipament medical de ultimă generație, transmis în cadrul unei ceremonii oficiale, care a avut loc la Căușeni. Echipamentul a fost donat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în cadrul răspunsului umanitar oferit de UNFPA Guvernului în asigurarea sănătății sexuale reproductive pentru […] Articolul Echipament modern pentru viitoarele mame la spitalul din Căușeni apare prima dată în AgroTV.
11:40
Încasările Serviciului Vamal în perioada 15-21 iulie se ridică la peste 708 milioane de lei. Totodată, instituția a colectat la bugetul de stat circa 19,9 miliarde lei de la începutul anului curent. Astfel, suma constituie îndeplinirea cifrei de control la 108,6 la sută. Pe parcursul ultimei săptămâni, valoarea bunurilor introduse de către persoane fizice în […] Articolul Încasări de peste 708 milioane de lei, raportate de Serviciul Vamal în perioada 15-21 iulie apare prima dată în AgroTV.
10:40
Odată cu lansarea sistemului BeeProtect, peste 2,000 de agricultori și apicultori din Republica Moldova au devenit utilizatori ai platformei. Prin intermediul  BeeProtect, agricultorii au anunțat mai mult de 1,200 de stropiri cu pesticide a culturilor agricole, fapt care a contribuit semnificativ la reducerea cazurilor de otrăviri. Sistemul informațional BeeProtect a fost creat în anul 2023, […] Articolul Numărul cazurilor de intoxicații ale albinelor s-a redus semnificativ datorită sistemului BeeProtect apare prima dată în AgroTV.
09:00
Articolul AGRO TV News – Retrospectiva Săptămânii 20 iulie 2024 apare prima dată în AgroTV.
19 iulie 2024
16:20
Mai multe probleme din domeniul irigării și desecării ar putea fi rezolvate printr-un nou proiect de lege. O propunere în acest sens a fost examinată în prima lectură de către legislativ. Astfel, documentul prevede asigurarea integrității sistemelor centralizate de irigare și desecare, prin trecerea acestora în proprietatea organelor de stat.  VASILE ȘARBAN, Secretar de Stat, […] Articolul Reglementări noi privind optimizarea sistemelor centralizate de irigare și desecare apare prima dată în AgroTV.
16:20
Serviciul Veterinar din țară va fi supus unei evaluări de către experții internaționali din cadrul Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor. Anunțul vine din partea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Așadar, procesul de evaluare se va desfășura în perioada 15-26 iulie.  Potrivit instituției, misiunea vizează îmbunătățirea durabilă a serviciilor veterinare naționale și a sănătății animalelor acvatice. […] Articolul Experții internaționali vor evalua Serviciul Veterinar din țară apare prima dată în AgroTV.
15:00
Numărul studenților din Republica Moldova a atins minimul din ultimii 20 de ani. Constatarea a fost prezentată de expertul în politici economice, Veaceslav Ioniță. Potrivit specialistului, după maximul istoric din 2005, când rata studenților se ridică la 35 de mii, în acest an se așteaptă o scădere la 14,5 mii. Totodată, doctorul în economie subliniază […] Articolul Ioniță despre numărul studenților din țară: Eu vreau să cred că vom avea circa 14.500 apare prima dată în AgroTV.
13:30
Fermierii solicită instituirea Stării de Urgență în Agricultură. Asociația „Forța Fermierilor” a adresat o scrisoare autorităților prin care susțin că această măsură este absolut necesară în contextul temperaturilor extreme care au provocat pagube semnificative culturilor agricole. Agricultorii cer suport financiar și moratoriu pentru plățile creditelor agricole și penalităților. Fragment din scrisoare, Asociația „Forța Fermierilor”: „Este […] Articolul Stare de Urgență în Agricultură, solicitată de Asociația „Forța Fermierilor” apare prima dată în AgroTV.
13:10
Benzina și motorina se ieftinesc și în weekend. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru perioada 20-22 iulie. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,04 de lei, cu 7 bani mai puțin. Totodată, motorina standard va fi vândută la stațiile PECO din […] Articolul Benzina și motorina se ieftinesc și în weekend apare prima dată în AgroTV.
13:00
O nouă amenințare pentru culturile agricole fost depistată în Europa. Un dăunător cu numele de musca orientală a fructelor a fost identificat în Grecia. Provenit din Asia, acesta face ravagii în culturile de fructe și legume, inclusiv roșiile, transmite agrointel.ro. Dăunătorul prezintă un risc ridicat pentru culturile de pe teritoriul Europei. Musca orientală a fructelor […] Articolul O nouă amenințare pentru culturile agricole: Un dăunător periculos a fost depistat în Europa apare prima dată în AgroTV.
11:20
Ministrul mediului, Sergiu Lazarencu, a fost în raionul Leova, orașul Iargara, la eveniemntul de dotare cu echipamente moderne pentru colectarea și gestionarea deșeurilor, a satelor Tigheci, Băiuș și Sărata Nouă, care au aplicat împreună la proiectul EU4Moldova. Totodată, comunitățile locale au beneficiat de dotări. Astfel, acestea au obținut 5000 de tomberoane, un camion pentru colectarea […] Articolul Dotări pentru Gestionarea Deșeurilor în câteva localități din raionul Leova apare prima dată în AgroTV.
11:00
Geografia exportului de nucă se extinde, iar nucicultorii moldoveni își fac simțită prezența pe piețele externe. Aproape 3 mii de tone de nucă au fost livrate în țări precum Turcia, Albania, România și Italia în sezonul precedent. Potrivit președintelui Asociației Nucicultorilor, Oleg Tîrsînă, în urmă cu cel mult 4-5 ani de zile, această cifră nu […] Articolul Aproape 3 mii de tone de nucă au fost exportate din țară în sezonul precedent apare prima dată în AgroTV.
18 iulie 2024
17:10
Pepenele roșu este unul dintre cele mai apreciate fructe ale verii,  fiind o delicatesa racoritoare în zilele călduroase. Specialiștii susțin că pe lângă gustul aromat, acesta este dens în vitamine, minerale și antioxidanți. Dar care este rolul acestuia pentru sănătatea noastră? Pepenele roșu este 92 la sută apă, ceea ce îl face ușor pentru a […] Articolul „Sezonul” pepenelui roșu e deschis: de ce și cât să îl consumi? apare prima dată în AgroTV.
16:50
Prețurile la carburanți scad în continuare. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru vineri. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,11 de lei, cu 7 bani mai puțin. Totodată, motorina standard va fi vândută la stațiile PECO din țară cu un preț […] Articolul Ieftinirile la benzină și motorină continuă apare prima dată în AgroTV.
16:50
Recolta de porumb și floarea soarelui a fost afectată de calamitățile naturale recente. Potrivit datelor prezentate de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, cauzele ar fi, în special, seceta și temperaturile nocturne ridicate. În acest sens, vicepremierul anunță că va fi introdus un set de recomandări dedicate agricultorilor pentru a face față schimbărilor climatice. VLADIMIR BOLEA, ministrul […] Articolul Cultura de porumb și floarea soarelui, afectate de secetă apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.