NewsUngheni

Acum 8 ore
19:00
Judocanul Ion Basoc, orginar din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni, a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Paris. Această performanță este o [...] Articolul Ungheneanul Ion Basoc a cucerit ARGINTUL la Jocurilor Paralimpice de la Paris apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Acum 12 ore
15:20
Para judocanul Ion Basoc, originar din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni, s-a calificat în finala Jocurilor Paralimpice de la Paris. Sportivul unghenean a învins ferm [...] Articolul Para judocanul unghenean Ion Basoc va lupta pentru AUR la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Ieri
14:50
Conform informațiilor prezentate de către Agenția Servicii Publice, numărul mijloacelor de transport înregistrate până la 1 septembrie 2024 în Republica Moldova a ajuns la 1 280 [...] Articolul Numărul mijloacelor de transport înregistrate la 1 septembrie 2024 în Ungheni, Nisporeni, Călărași și Fălești apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
13:40
Întreprinderea municipală „Apă-Canal Ungheni” informează opinia publică despre rezultatul investigațiilor apei potabile livrate în rețeaua centralizată de alimentare cu apă pentru luna iulie 2024. Investigația [...] Articolul Rezultatul investigațiilor apei potabile livrate unghenenilor în august 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre faptul că prima săptămână din septembrie 2024 continuă cu ieftinirea nesemnificativă a prețului de comercializare la benzină [...] Articolul Minus 11 bani pentru un litru de benzină în perioada 7 – 9 septembrie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:00
Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” are un nou deputat. Este vorba despre Nicolae Plămădeală, al cărui mandat a fost validat de Curtea Constituțională. Informația este [...] Articolul Nicolae Plămădeală – noul deputat al Fracțiunii PAS apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:40
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 58 025 [...] Articolul Situația la Frontieră: peste 58 mii de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:40
Republica Moldova va stabili în viitorul apropiat relații diplomatice cu încă un stat din Oceania – Republica Kiribati Vedeți și: La 3 septembrie 2024, Președinta [...] Articolul Republica Moldova va stabilit relații diplomatice cu Republica Kiribati apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
00:00
Republica Moldova va avea în curând o misiune diplomatică la Astana. În acest sens, Președinta Maia Sandu a semnat, astăzi, Decretul privind aprobarea înființării Ambasadei [...] Articolul Republica Moldova va deschide la Astana prima Ambasadă din Asia Centrală apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
5 septembrie 2024
17:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că în regiunile geografice Sud și Centru-Sud a Republicii Moldova, inclusiv municipiul Chișinău, regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina, [...] Articolul Meteorologii au emis alertă meteo Cod GALBEN de instabilitate atmosferică apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:50
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Investigare și Criminalitate Transfrontalieră de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a doi taximetriști responsabili de transportarea ilegală din [...] Articolul Doi taximetriști reținuți pentru transportarea ilegală a bărbaților din Ucraina prin regiunea transnistreană apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:40
În perioada 4 – 5 septembrie 2024, se desfășoară un curs de instruire destinat angajaților Poliției de Frontieră cu funcții de conducere A02, în vederea [...] Articolul Un nou curs de instruire pentru polițiștiii de frontieră cu funcții de conducere la CESF Ungheni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 57 687 [...] Articolul Situația la Frontieră: peste 57.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:00
100 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul de intervenție al Guvernului pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli, urmare a [...] Articolul CSE a alocat 100 de mln MDL în sprijinul agricultorilor afectați de calamitățile naturale apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
4 septembrie 2024
19:40
INTODUCERE Municipiul Ungheni cunoscut și ca Poarta de Vest a Republicii Moldova, este amplasat în vestul Republicii Moldova, pe malul stțng al Prutului și la [...] Articolul [CONCEPT] Platforma UNGHENI – primul Forum internațional al orașelor înfrățite apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
16:00
Astăzi au fost avizați indicatorii tehnico-economici în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii necesari construirii segmentului moldovenesc Ungheni – Iași – Târgu Neamț al [...] Articolul Segmentul moldovenesc al autostrăzii Unirii / A8 / Ungheni – Iași – Tg Mureș avizat de Consiliul Tehnico-Economic apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre faptul că prima săptămână din septembrie 2024 continuă cu ieftinirea nesemnificativă a prețului de comercializare la benzină. [...] Articolul Minus 10 bani pentru un litru de benzină la 5 septembrie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:00
Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în sudul țării va fi dezvoltată din contul unui grant de 4.34 milioane de euro. În acest scop, Guvernul [...] Articolul Gestionarea deșeurilor solide în sudul Republicii Moldova va fi îmbunătățită apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:40
La Liceul Teoretic „Mihail Ciachir” din municipiul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia, a fost inaugurată prima clasă gimnazială în care studiile se desfășoară exclusiv în limba română. [...] Articolul La liceul „Mihail Ciachir” din Ceadâr-Lunga a fost dschisă prima clasă cu predare în limba română apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:20
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Republica Elenă vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și [...] Articolul Permisele de conducere din R. Moldova și Grecia vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:30
Încă 1000 de ctățeni din comuna Bahmut al raionului Călărași, au acces acum la apă potabilă de calitate de la robinet după extinderea rețelelor de [...] Articolul Încă 1000 de locuitori din Bahmut au acces la apă potabilă de la robinet apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
3 septembrie 2024
19:40
Cca 1200 de locuitori ai satului Peticeni din raionul Călărași dar și cele mai importante instituții comunitare, datorită Programului național „Satul European”, beneficiază de acces [...] Articolul Satul Peticeni conectat la apeduct și dotat cu Zonă de agrement datorită „Satul European” și „Satul European Expres” apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:10
La 4 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova se convoacă în cea de-a 35-a ședință din 2024 și în [...] Articolul Ședința Guvernului din 4 septembrie 2024. Pe ordinea de zi – 16 proiecte de HG apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre faptul că prima săptămână din septembrie 2024 începe cu ieftinirea nesemnificativă a prețului de comercializare la benzină. [...] Articolul Minus 10 bani pentru un litru de benzină la 4 septembrie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:00
Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat la 30 august 2024 alocarea a 11.24 milioane MDL din Fondul de intervenție al Guvernului, cea mai mare parte din [...] Articolul CSE a alocat 818 mii MDL pentru o familie din Ungheni. Motiv – casa riscă să fie surpată în Prut apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:50
Republica Moldova va primi, pe parcursul lunii septembrie, vizitele unor înalți demnitari europeni, subliniind susținerea partenerilor pentru calea de modernizare și integrare europeană a Republicii [...] Articolul R. Moldova găzduiește în septembrie vizitele premierilor din Polonia, Luxemburg și Grecia apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:30
Sâmbătă, 14 septembrie 2024, pe unul din versanții vestici ai dealului Bălănești, în satul Milești, va avea loc a doua ediție a festivalului etno-gastronomic – [...] Articolul Avicola Bogheni și Camping pe Toloacă invită la „Papă Party și la Joacă” apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Sâmbătă, 14 septembrie 2024, pe unul din versanții vestici ai dealului Bălănești, în satul Milești, va avea loc a doua ediție a festivalului etno-gastronomic – [...] Articolul Avicola Bogheni și Camping pe Toloacă invită la doua ediție a „Papă Party și la Joacă” apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19 august 2024
23:20
Zilele municipiului Ungheni în acest an vor avea genericul: „EU sunt Ungheni”. Tradițional pentru Poarta de Vest a Republicii Moldova, startul va fi dat pe [...] Articolul EU sunt UNGHENI. Programul festiv dedicat Zilelor municipiului Ungheni 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
22:50
Anual, la 28 august, mai multe localități din Republica Moldova cât și din întregul spațiu românesc, își sărbătoresc hramul localității. La 28 august, după calendarul [...] Articolul Hai la Hram. Lista localităților care își sărbătoresc hramul la 28 august, inclusiv mun. UNGHENI apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
22:30
La data de 16 august 2024, conducerea Procuraturii Generale, reprezentată de Adjunctul Procurorului General Sergiu Brigai și Șefa Aparatului Procuraturii Generale Oxana Țurcanu, împreună cu [...] Articolul Reprezentanții procuraturilor-model pilot s-au întrunit într-o ședință de lucru la Ungheni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
22:10
În perioada 12 – 18 august 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 730.6 milioane de lei. În aceeași ordine de idei, [...] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de 730 mln MDL în perioada 12 – 18 august 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
15:30
Cu siguranță, fiecare om își iubește în felul său orașul, satul unde a prins rădăcini și de unde a decolat apoi în lume. Dar vă [...] Articolul Municipiul Ungheni la 562 de ani de la prima atestare documentară apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17 august 2024
00:10
Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că ăeste 350 pachete de țigări au fost depistate într-un autoturism în vama Sculeni În postul vamal de frontieră [...] Articolul Peste 350 pachete de țigări depistate într-un autoturism în vama Sculeni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
00:00
În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A. „RED-Nord”, anunță întreruperea furnizării energiei electrice în perioada 19 [...] Articolul Adresele din Fălești unde va fi deconectată energia electrică în perioada 19 – 23 august 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17 august 2024
23:50
În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A. „RED-Nord”, anunță întreruperea furnizării energiei electrice în perioada 19 [...] Articolul Adresele din Ungheni unde va fi deconectată energia electrică în perioada 19 – 23 august 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12 august 2024
22:30
În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A. „RED-Nord”, anunță întreruperea furnizării energiei electrice în perioada 12 [...] Articolul Adresele din Fălești unde va fi deconectată energia electrică în perioada 12 – 18 august 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
22:10
În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A. „RED-Nord”, anunță întreruperea furnizării energiei electrice în perioada 12 [...] Articolul Adresele din Ungheni unde va fi deconectată energia electrică în perioada 12 – 18 august 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
15:00
Vitalie Vrabie, primarul municipiului Ungheni, informează cavoul ctitorului Bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din Dănuțeni, prințul Constantin Moruzi, va fi adus în circuitul turistic . Prințul [...] Articolul Cavoul prințul Constantin Moruzi din Dănuțeni va fi adus în circuitul turistic apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:30
Președinta Maia Sandu a înmânat drapelul de stat lotului național care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris. Ungheneanul Ion Basoc și [...] Articolul Drapelul R. Moldova a fost înmânat sportivilor care participă la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:10
Ministerul Educației și Cercetării informează Federația de haltere a Republicii Moldova, în comun acord cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv contestă decizia arbitrilor cu privire [...] Articolul R. Moldova contestă decizia cu privire la evoluția lui Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
13:50
În anii ’90, atunci când accesul Unghenenilor la râul Prut era restricționat de gardul din sârmă ghimpată, construit de sovietici pentru a despărți frații și [...] Articolul Schimbarea la față a lacului Delia: Hidrobiciclete (catamaranele) și bărcile revin pe lac apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
9 august 2024
18:20
Halterofilul Marin Robu, originar din orașul Nisporeni, s-a clasat pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris! Marin a fost la un pas de [...] Articolul Marin ROBU din Nisporeni a cucerit locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
16:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că înj regiunile geografice Nord și Centru a Republicii Moldova, inclusiv în raioanele din regiunea Ungheni (Ungheni, Călărași, Nisporeni și [...] Articolul Meteorologii au emis alertă meteo Cod GALBEN de instabilitate atmosferică apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
16:20
O nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris pentru Republica Moldova, a 3-a. Conoistul Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la proba de [...] Articolul [ISTORIE] A 3-a medalie la Jocurile Olimpice. Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit BRONZUL apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:30
Ministerul Educației și Cercetării informează că 200 de instituții de învățământ general din țară vor beneficia de echipamente (calculatoare, table interactive, echipament pentru laboratoare de [...] Articolul Lista celor 200 școli din care vor fi dotate cu echipamente și materiale didactico-metodice apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:20
Ziua de 9 august 2024 aduce noi vești bune pentru Republica Moldova Canoistele Daniela Cociu – Maria Olǎraşu s-au calificat în finala Jocurilor Olimpice de [...] Articolul Canoistele Daniela Cociu – Maria Olǎraşu s-au calificat în finala Jocurilor Olimpice de la Paris! apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:00
Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista grădinițelor care vor beneficia de dotare cu echipamente, mobilier și materiale didactico-metodice în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”. [...] Articolul Lista celor 200 de grădinițe care vor fi dotate cu echipamente și materiale didactico-metodice apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:40
Ministerul Educației și Cercetării a anunțat înscrierea la Marea Dictare Națională, ediția a II-a, care va avea loc pe 31 august, în Piața Marii Adunări [...] Articolul Marea Dictare Națională 2024 va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
În contextul informațiilor prezentate de către Ministerul Energiei privind riscul potențial de întrerupere a aprovizionării cu gaze naturale, ca urmare a acțiunilor militare în zona punctului transfrontalier [...] Articolul CSE a instituit stare de alertă timpurie pe piața gazelor naturale apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.