UNIMEDIA

Acum 5 minute
16:10
Medicii de la urgență riscă uneori cu propria sănătate și chiar viață, atunci când merg la unele apeluri. Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, de la începutul anului, au fost înregistrate peste 100 de cazuri în care salvatorii în halate albe au fost agresați nu doar verbal, dar și fizic. „În ultima perioadă, violența a devenit o problemă, care îngrijorează societatea și trebuie întreprinse măsuri pentru a opri creșterea cazurilor”, atenționează doctorii.
Acum 30 minute
15:40
După mai multe păreri împărțite apărute în presa internațională, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, și-a exprimat opinia revoltată asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, scrie digi24.ro.
Acum o oră
16:40
Lacul Ursu din stațiunea balneoclimaterică Sovata, situată în județul Mureș, este un adevărat monument natural al României și al lumii. Cu o istorie de 147 de ani, acest lac este recunoscut pentru unicitatea sa și pentru beneficiile terapeutice pe care le oferă. Lacul Ursu nu este doar o atracție turistică, ci și un loc cu proprietăți naturale extraordinare care atrag vizitatori din întreaga lume, potrivit playtech.ro.
15:10
Scandalul de la Procuratura Anticorupție, în care Victoria Furtună a fost bănuită că ar fi divulgat date dintr-o cauză penală, iar biroul acesteia a fost percheziționat, s-a încheiat cu o ordonanță de clasare a cauze penale respective. Între timp, Furtună a demisionat din sistem și-i cere președintei Maia Sandu și fostei sale șefe, Veronica Dragalin să-i prezinte scuze publice pentru învinuirile nefondate pe care i le-au adus. „Sau veți pune iarăși trolii să toarne minciuni?!”, o întreabă fosta procuroare pe șefa statului.
Acum 2 ore
14:40
Tzancă Uraganu și Florin Salam și-au încheiat socotelile. Este un nou scandal în lumea manelelor, iar de data aceasta protagoniști sunt cei doi artiști. Nimeni nu se aștepta ca nașul și finul să se certe, însă iată că nimic nu-i imposibil. „Regele manelelor” l-a dezamăgit pe bunul său amic, pentru că nu s-ar fi prezentat la botezul micuțului Andreas. Și asta n-ar fi fost tot, scrie cancan.ro.
Acum 4 ore
14:00
Liderul socialiștilor este profund indignat de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, unde, printre altele, s-a făcut parodie pe Cina cea de Taină, iar un trio s-a sărutat. „Noi știam că lucrurile degradează, dar nici chiar așa. Tot mai multă lume deschide ochii și vede cum Europa este cucerită de propaganda lgbt-istă și satanistă”, a comentat fostul președinte al țării.
13:20
Capitala Franței a devenit un adevărat furnicar, odată cu deschiderea Jocurilor Olimpice de vară, găzduirea evenimentului fiind o adevărată provocare atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Inflația prețurilor a devenit o adevărată provocare pentru vizitatori. Află cât costă un burger, o bere și o simplă omletă la JO 2024.
13:10
Natalia Morari, care a anunțat că vrea să candideze la prezidențiale, critică actualul proces de pre-vetting și vetting, prin care guvernarea PAS vrea să reformeze sistemul Justiției. Ea vine cu propria sa reformă și susține că în cel mult un an, sistemul judiciar va fi puternic și independent, iar condamnările nu se vor mai face la televizor. „Un arest al premierului pentru insultarea instanței este suficient pentru ca politicienii să nu mai concureze la televizor cine și cum va umili mai bine justiția, care, din păcate, are motive să fie umilită”, a declarat Morari.
12:50
Ministrul Infrastructurii a venit cu o explicație aproape incredibilă pe decizia de a cumpăra un apartament la București, România și nu în Republica Moldova. „Nu vă legați viitorul de Moldova?”, a fost întrebat oficialul. „În calitate de ministru, dacă aș fi cumpărat un apartament în Moldova ar fi apărut un conflict de interese, pentru că o companie de construcții ar fi fost favorizată”, a declarat Andrei Spînu la Nonfiction cu Ivan Sveatcenko.
12:40
Avertisment extrem de la oamenii de știință. Un fenomen definit drept „ciudat” de experții NASA are loc pe Pământ și poate lovi oricând lumea, mai ales sateliții de comunicații. Este vorba despre o anomalie care se dezvoltă în prezent, numită South Atlantic Anomaly, potrivit Science Alert. Oamenii de știință spun că fenomenul se dezvoltă în câmpul magnetic al Pământului. Experții spun că aceasta se întinde pe o zonă gigantică, între America de Sud și sud-vestul Africii, scrie digi24.ro.
12:20
Cristian Ciaușu, câștigătorul sezonului 14 Românii au talent, își duce visul mai departe. Naistul, care a împlinit recent 15 ani, a oferit un recital magistral de nai alături de Orchestra Națională „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, scrie protv.ro.
Acum 6 ore
11:40
Giovanni Toti, guvernatorul de centru-dreapta al regiunii Liguria din nord-vestul Italiei, a demisionat vineri, la câteva luni după ce a fost arestat în cadrul unei anchete de corupţie, relatează Reuters, scrie news.ro.
11:20
Povestea de dragoste a unui cuplu din Moldova s-a încheiat cu o tragedie. Viitorul mire, Eugen, care venea acasă, la iubita lui, să o ceară de soție, a murit într-un grav accident, produs în Ungaria. „El trebuia să vină altfel la mine, dar a venit în sicriu. Am stat mereu culcată pe perna lui din sicriu, lângă el și pur și simplu îi vorbeam, dar când am ajuns la cimitir, am început să îl trag înapoi și să strig „Eugen, întoarce-te la mine!”. Nu doresc nimănui o asemenea durere”, povestește Ina, tânăra de 25 de ani, în lacrimi, la Monolog pentru Dorin Galben.
10:50
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a pus în valoare istoria Franţei, a oraşului Paris şi a comunităţii LGBT într-un mod fără precedent, vineri seara, pe malurile Senei. În timp ce întreaga clasă politică a salutat spectacolul grandios, unii din extrema dreaptă l-au văzut ca pe un simbol al ”wokismului” şi o insultă la adresa catolicismului, relatează news.ro.
10:40
Președinta Maia Sandu a participat aseară la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris. Șefa statului a purtat un costum tradițional și a stat lângă cuplul prezidențial român Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen.
10:10
Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, ex-luptător K1, mai trece uneori și pe la fast-food. Acesta a fost surprins de redacția shok.md în timp ce mânca două burghere, o porție de cartofi pai și coca-cola.
Acum 8 ore
09:50
Un agent de informații militare nord-coreean a fost pus sub acuzare în cadrul unei conspirații de piratare a furnizorilor americani de servicii medicale, a NASA, a bazelor militare americane și a entităților internaționale, furând informații sensibile și instalând ransomware pentru a finanța mai multe atacuri, au anunțat joi procurorii federali, potrivit AP și digi24.ro.
09:40
Berbecii sunt gata de petreceri, însă pericolele îi pasc la orice pas, în timp ce eforturile Balanțelor din ultima perioadă încep să dea roade. Află ce zi vei avea, potrivit pronosticurilor astrale.
09:30
Céline Dion, care a lipsit de pe scenă din 2020, a depășit o boală grea pentru a interpreta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris piesa „L’hymne à l’amour” a lui Edith Piaf, chiar dinTurnul Eiffel. A fost un moment absolut excepțional. „Ea a revenit!”, a titrat presa internațională.
09:10
Vremea se va menține stabilă pe parcursul zilei de astăzi, cu temperaturi perfecte pentru activități în aer liber.
Acum 24 ore
22:00
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că s-a pus punct în „războiul” cu anabolizante din Republica Moldova. „Ei (n.r. producătorii din Moldova) au cerut suspendarea acțiunii articolului 191, fiindcă noi am modificat un singur articol în Legea cu privire la medicamente. Ei au solicitat suspendarea interdicției. CC a respins cererea lor, decizia fiind definitivă. Eu tare mult sper ca aceste companii farmaceutice să-și găsească locul și să producă medicamente necesare pentru oameni și dacă este nevoie de ajutorul Ministerului Sănătății, nu vom ține nicio supărare, chiar dacă nu a fost ușoară lupta, a declara ministra, la Cabinetul din umbră, de la JurnalTV.
21:20
Apele turcoaz, plajele imaculate și vinul la £1,70 paharul fac din această țară balcanică noua destinație preferată de vacanță. Nu sunt multe destinații mediteraneene care pot fi considerate noi frontiere, dar „Riviera Albaneză” – porțiunea de coastă sudică a Albaniei – este una dintre ele, scrie playtech.ro.
21:00
Autoritățile anunță concurs la funcția de administrator al Î.S. „Portul Fluvial Ungheni”
20:40
Toată lumea laudă prestația Prințesei de Wales la evenimentele oficiale. E zâmbitoare, degajată, empatică, dar și… „orchestrată” de soțul ei? Un cititor pe buze a identificat ce i-a spus William lui Kate pe treptele catedralei anul trecut, în iunie, când întreaga familie regală era prezentă la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a. William îi dădea lui Kate instrucțiuni precise despre ce să facă și când, de parcă soția sa era un copil care nu știa ce are de făcut, scrie okmagazine.ro.
20:20
Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați, în acest weekend, la iarmaroacele și târgurile cu produse și mărfuri autohtone, care vor fi organizate în toate sectoarele orașului.
20:10
Doar 13% dintre moldoveni cred într-un scrutin prezidențial liber și corect, arată datele celui mai recent sondaj realizat de IMAS. Totodată, 77% dintre respondenți sunt siguri că la alegerile din toamnă se va organiza și turul II, întrucât niciunul dintre candidați nu va câștiga fotoliul de șef de stat din prima încercare.
19:50
Acum două luni, Porsche a dezvăluit versiunea facelift a lui 911, iar odată cu ea şi prima motorizare hibridă din istoria modelului 911. Aşteptările iniţiale erau relativ sumbre, mulţi fiind în aşteptarea unui sistem hibrid de genul celor de pe modelele Mercedes-AMG sau BMW M, care a adus atât de multă greutate în plus, încât puterea suplimentară aproape că e inutilă. Însă realitatea a demonstrat o cu totul altă abordare în inginerie, maşina crescând dar cu 50 kg în greutate, dar adăugând, totodată, 60 CP în putere. Acum, nou Porsche 911 GTS, cel care înglobează acest sistem hibrid, şi-a măsurat forţele cu versiunea anterioară GTS, cea non-hibridă, scrie Piata Auto.
19:30
Un polițist a fost prins, la 24 iulie, în stare de ebritate la volan. Drept urmare, acesta a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu, prin ordinul Inspectoratului General al Poliției al MAI. În imaginile postate pe rețele, lângă omul legii mai apare un bărbat, care se declară întâi angajat Ministerului de Interne, apoi doctor.
19:00
Un cutremur cu magnitudinea 4 a zguduit vineri, la ora locală 13:46, zona Campi Flegrei din apropierea oraşului italian Napoli, în timp ce activitatea seismică în caldeira vulcanică continuă, relatează agenţia ANSA, potrivit Agerpres.
18:40
Momentul în care adolescentul de 17 ani, care conducea o motocicletă, a murit într-un accident cu implicarea unui camion, în satul Chirsova, a fost suprins de camerele de supraveghere din preajmă.
18:10
Eva Măruță are venituri substanțiale! Fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță câștigă lunar aproape cât un director. Suma care îi intră în cont din rețelele de socializare este una uriașă, scrie playtech.ro.
18:00
Astăzi, 26 iulie, are loc deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, ediția 34. Cu acest prilej, „Poșta Moldovei” pune în circulație Seria de mărci poștale „Jocurile Olimpice de Vară. Paris, 2024.”
17:40
Politicianul Andrei Năstase îndeamnă ambasadorii acreditați la Chișinău să analizeze datele ultimului sondaj, făcut public, care demonstrează că actuala guvernare a eșuat în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „Moldova are nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă și ultimul nostru ideal – de a ne integra în UE”, a declarat Andrei Năstase.
17:20
Șeful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, a declarat vineri că, prin oprirea tranzitului ţiţeiului spre Ungaria şi Slovacia, Ucraina şantajează ţările care iau poziţie în mod consecvent în favoarea unei încetări imediate a focului şi a negocierilor de pace, transmite MTI, potrivit digi24.ro.
17:10
Autoritatea Națională de Integritate a finalizat controlul averii și intereselor personale în privința unui ales local din Hâncești, subiect al declarării averii și intereselor personale, în perioada 5 noiembrie 2019 – 31 mai 2023. Astfel, inspectorul a constatat o diferență de avere nejustificată de circa 3 milioane de lei.
17:00
Televiziunea rusă de stat va boicota Jocurile Olimpice pentru prima dată în ultimii 40 de ani din cauza reprezentării reduse a sportivilor ruşi ca urmare a războiului din Ucraina. Unii comentatori sportivi au lansat ideea că adevăratul motiv al boicotului JO Paris 2024 este de ordin financiar, scrie digi24.ro.
16:40
Alertă meteo. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi un Cod Galben de caniculă și pericol de incendiu pe întreg teritoriul țării.
16:30
O femeie de 36 de ani, din raionul Sîngerei, a fost reținută fiind suspectată de pungășie. Potrivit Poliției, bănuita ar fi sustras de la un bărbat de 32 de ani, care dormea și se afla la terasa unui local din centrul capitalei, portmoneul cu acte personale, carduri și bani în sumă de 2000 de lei.
16:10
Un concediu în stațiunea Mamaia te ajunge mai scump decât un sejur în altă țară. Nu doar cazările sunt foarte costisitoare, ci și locurile pe plajă, astfel că doar spațiul pe care îți pui cearșaful a ajuns să valoreze în unele locuri mai multe decât un șezlong, scrie protv.ro.
Ieri
15:50
În era digitală, industria tehnologică se confruntă cu o provocare din ce în ce mai mare: burnout-ul. Acest fenomen, caracterizat prin epuizare fizică și emoțională, este din ce în ce mai frecvent în rândul profesioniștilor din tech, având un impact devastator asupra sănătății mintale și fizice a angajaților. În acest context, OOK Group, o companie dedicată dezvoltării de aplicații mobile, a implementat strategii pentru a combate această "epidemie tăcută" și a promova un mediu de lucru sănătos și sustenabil.
15:40
Trupa DoReDoS își uimește fanii cu o nouă piesă - „Там где любовь” (n.n.„Acolo unde e dragostea”), o melodie de dragoste ce evocă stilul muzical al anilor '90. Noua creație aduce un omagiu perioadei retro, cu ritmuri și armonii ce amintesc de hiturile care dominau topurile muzicale acum trei decenii, scrie SHOK.md.
15:30
Sportul devine mai plăcut cu echipamentul potrivit! Evită improvizațiile și antrenează-te doar cu un echipament adecvat. Acest lucru este benefic pentru confortul tău, pentru calitatea antrenamentului și pentru rezultate finale optime. Descoperă la ce trebuie să fii atentă când îți alegi hainele de sport!
15:20
Câștigarea unei medalii la JO de la Paris poate aduce sume importante de bani sportivilor, dar există și cazuri speciale. În Coreea de Sud, atleții medaliați scapă de serviciul militar obligatoriu, iar în Indonezia vacile fac parte din premiul pe care-l vor primi cei care urcă pe podiumul de premiere la JO 2024, scrie hotnews.ro
15:20
O stradă din sectorul Ciocana a fost inundată de ploaia torențială de astăzi. Potrivit unor imagini video, apa adunată pe traseu se datorează nu doar ploii, dar și din cauza unei erupții dintr-un canal de canalizare.
15:10
Ies la iveală noi detalii despre crima din Brăila. Anchetatorii merg pe două piste. Prima este că dentista ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat criminalului o măsea cariată, iar a doua este tentativa de furt: dentista l-ar fi prins pe bărbat în timp ce îi jefuia cabinetul, evz.ro.
14:50
Un tânăr de 17 ani a decedat în urma unui accident care a avut loc în satul Chirsova din municipiul Comrat. Potrivit Poliției, adolescentul conducea o motocicleta și s-a izbit într-un camion.
14:30
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a cinci bărbați din Bălți, după o captură de trei tipuri de droguri de circa 100.000 lei – prezumtiv marijuana, cocaină și hașiș.
14:10
O comisie specială parlamentară care va identifica măsurile necesare pentru depășirea crizei în domeniul agricol, a fost constituită de Parlament, inițiativa opoziției fiind susținută de 76 de deputați în cadrul ședinței plenare din 25 iulie. La rândul său, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, spune că „o comisie poate fi uneori doar o comisie” și nu crede că s-ar putea lăsa cu o cerere de demisie. „Este foarte bine că deputații sunt interesați de domeniul agricol”, a notat Bolea la emisiunea „Cutia neagră” de la TV8.
14:10
Fostul președinte Barack Obama și fosta primă doamnă Michelle Obama au anunțat vineri, 26 iulie, că susțin candidatura la președinție a vicepreședintelui Kamala Harris, scrie ziare.com.
14:00
Pentagonul a găsit un excedent de 2 miliarde de dolari în urma unor erori contabile la calculele privind muniţiile, rachetele şi alte echipamente militare trimise în Ucraina. Suma totală a materialelor evaluate necorespunzător a crescut astfel la 8,2 miliarde de dolari, relevă un raport guvernamental publicat joi, scrie digi24.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.