Provincial

Acum 12 ore
13:20
Astăzi, Igor Dodon, președintele PSRM, deputați ai fracțiunii parlamentare, consilieri municipali, reprezentanți ai Partidului Socialiștilor și ai “Gărzii Tinere” din mai multe raioane ale țării, însoțiți de membrii familiilor lor, au participat la Marșul Familiei, organizat la Chișinău în susținerea familiei tradiționale și a valorilor noastre autentice. La eveniment s-au alăturat cetățeni din toate colțurile […] Post-ul Marșul familiei. Socialiștii: „Demonstrăm că suntem uniți în susținerea familiei tradiționale și a valorilor noastre sacre” apare prima dată în Provincial.
Ieri
15:40
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat la data de 12 iunie curent, în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice și a Comisiei economie buget și finanțe rezultatele Raportului de auditul asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2023. Tatiana Șevciuc, Președinta CCRM a relatat despre cele mai relevante constatări […] Post-ul Curtea de Conturi a prezentat în Comisiile parlamentare concluziile auditului privind executarea bugetului de stat apare prima dată în Provincial.
15:20
În anul următor de studii, la gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română. Acest lucru va oferi posibilitate copiilor refugiaților ucraineni, dar și al etnicilor ucraineni din țara noastră, să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional […] Post-ul În gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română apare prima dată în Provincial.
15:10
În ultimul timp, una dintre cele mai discutate teme în societatea noastră este criza demografică severă cu care se confruntă Republica Moldova. Şi acest interes faţă de subiectul dat e de înţeles, pentru că Republica Moldova e pe unul dintre primele locuri în lume la capitolul declinul numărului populaţiei, cauza de bază fiind emigrarea, în special […] Post-ul Criza demografică cu care se confruntă Republica Moldova şi măsurile ce se impun apare prima dată în Provincial.
15:00
34 de drumuri publice naționale din diverse regiuni ale țării au fost afectate de ploile abundente din data de 13-14 iunie curent. Pentru gestionarea și înlăturarea consecințelor acestor condiții meteo nefavorabile, au fost mobilizate aproximativ 37 utilaje speciale și 88 muncitori rutieri. Echipele de intervenție au efectuat lucrări de curățare și profilare a părții carosabile […] Post-ul 34 de drumuri publice naționale au fost afectate de ploile abundente apare prima dată în Provincial.
14:50
Comisia Electorală Centrală în parteneriat cu Consiliul raional Glodeni, au organizat astăzi o ședință informativă cu tema – “Cunoașteți dreptul electoral”. La acest eveniment, Președintele raionului Glodeni, Oxana Albu, a salutat prezența secretarului CEC, Dana Munteanu; Președintele CEC Glodeni, Mariana Hanganu și Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Oleg Botnaru. Funcționari din administrațiile publice locale, primari, tineri, […] Post-ul CEC și Consiliul raional Glodeni au organizat o ședință informativă – “Cunoașteți dreptul electoral” apare prima dată în Provincial.
14:50
În ultimele săptămâni, cel puțin 2 videoclipuri false cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost promovate intens în mediul online. Acestea conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni false și manipulatorii privind activitatea MEC. Ministerul va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul […] Post-ul Videoclipuri cu informații false privind activitatea Ministerului Educației și Cercetării promovate în mediul online apare prima dată în Provincial.
14:50
În perioada aprilie – iunie 2024, Federația Moldovenească de Fotbal a organizat cu succes ediția de primăvară a Ligii WU12, în cadrul programului de dezvoltare a fotbalului feminin FIFA. Competiția a reunit cele mai talentate fotbaliste din Republica Moldova, născute în anii 2011-2013.  ȘS Drăsliceni s-a impus categoric în finală, câștigând trofeul într-o partidă împotriva […] Post-ul Fotbal feminin. ȘS Drăsliceni, campioana Ligii WU12, ediția de primăvară apare prima dată în Provincial.
14:40
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat la data de 12 iunie curent, în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice și a Comisiei protecție socială, sănătate și familie rezultatele Raportului de audit financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) în anul 2023 și a Raportului de audit financiar asupra Raportului […] Post-ul Observațiile de audit ale Curții de Conturi privind executarea BASS și FAOAM prezentate în Comisiile parlamentare de profil apare prima dată în Provincial.
14:10
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a vizitat Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHS) pentru a discuta cu echipa de specialiști despre monitorizarea și prognozarea vremii în contextul fenomenelor meteorologice extreme din ultimele zile. Echipa de prognoziști de la SHS reușește să anticipeze fenomenele extreme cu 3 până la 12 ore înainte și să emită […] Post-ul Ministrul Mediului a vizitat Serviciul Hidrometeorologic de Stat apare prima dată în Provincial.
13:40
Concursul anual „Cel mai bun în profesie” pentru angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor din grupul „Moldovagaz” a luat start. Competițiile între specialiști se desfășoară pe 4 categorii – „Lăcătuș în reparație și exploatare a rețelelor de distribuție gaze”, „Electrogazosudor”, „Cel mai bun sudor pentru infrastructura de transport de gaze” și „Controlor”. În total, la […] Post-ul Start concursului „Cel mai bun în profesie” pentru angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor din grupul „Moldovagaz” apare prima dată în Provincial.
13:10
Spitalul Clinic de Psihiatrie va fi reabilitat termic în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană, Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Contractul pentru elaborarea documentației tehnice de execuție a lucrărilor de reabilitare energetică a fost semnat la data de 5 iunie 2024. […] Post-ul Spitalul Clinic de Psihiatrie va fi reabilitat apare prima dată în Provincial.
13:10
Șeful statului, Maia Sandu s-a adresat cetățenilor, urmare a noilor avertizări meteorologice, informează PROVINCIAL.  „Dragi cetățeni, au fost, din nou, emise avertizări meteorologice de ploi abundente și vânt puternic. Respectați recomandările oferite de instituțiile responsabile și evitați călătoriile neesențiale. Vă rog să aveți grijă de voi și de familiile voastre”, a spus oficialul. Post-ul Maia Sandu: Dragi cetățeni, au fost, din nou, emise avertizări meteorologice de ploi abundente și vânt puternic apare prima dată în Provincial.
13:00
La începutul lunii iunie a fost încheiată cea de-a cincea etapă a proiectului UEFA Playmakers, care a avut la bază povestea din filmul Encanto, cel mai recent desen animat adăugat în program. În urma desfășurării active a antrenamentelor planificate, fetele au avut oportunitatea de a învăța fotbalul prin mișcare și joacă, dar și prin magia […] Post-ul UEFA Playmakers. Totalurile ediției a 5-a a programului de antrenamente Encanto apare prima dată în Provincial.
12:40
În cadrul întrevederii cu autoritățile publice locale din autonomia găgăuză, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a explicat acțiunile Guvernului întreprinse în vederea asigurării securității energetice a Republicii Moldova, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze și liberalizarea pieței interne. Victor Parlicov a subliniat că Ministerul Energiei s-a concentrat pe acțiuni au contribuit la depășirea crizei energetice, generate […] Post-ul Ministrul Energiei a efectuat o vizită de lucru la Comrat apare prima dată în Provincial.
12:10
Satul Cățeleni din raionul Hîncești este o localitate pitorească cu oameni harnici și gospodari, condusă de Primarul PSDE, Petru Cozlan, aflat la cel de-al șaselea mandat și care este și președinte al Asociației Primarilor din raionul Hîncești. Ieri, locuitorii din sat au sărbătorit Hramul localității – “Înălțarea Domnului”. Cu acest frumos prilej, sătenii au fost […] Post-ul Locuitorii din Cățeleni, felicitați de președintele PSDE cu ocazia Hramului satului “Înălțarea Domnului” apare prima dată în Provincial.
11:50
În orașul Drochia se realizează un nou proiect de revitalizare urbană care prevede amenajarea infrastructurii stradale, inclusiv construcția a două terenuri de joacă și  a unui complex sportiv cu o suprafață de 3500 mp. Contractul privind realizarea proiectului a fot semnat în luna februarie a acestui an. În doar câteva luni lucrările au fost executate […] Post-ul Modernizare urbană la Drochia: Se încheie lucrările de construcție a două terenuri de joacă și a unui complex sportiv apare prima dată în Provincial.
11:40
La data de 11 iunie 2024, s-a desfășurat ședința de lucru a Comisiei teritoriale Leova pentru Recensământul populației și locuințelor, prezidată de către președintele raionului Nicolae Popa, președintele comisiei. La deschiderea ședinței Nicolae Popa, a reiterat importanța acestui exercițiu de amploare, care presupune implicare activă și responsabilă din partea cetățenilor raionului, pentru asigurarea obiectivității recensământului […] Post-ul A avut loc ședința de lucru a Comisiei teritoriale Leova pentru Recensământul populației și locuințelor apare prima dată în Provincial.
11:20
Modalitatea de finanțare a serviciilor raionale și municipale de asistență psihopedagogică a fost modificată. Parlamentul a votat în lectura a doua PROIECTUL de modificare a Legii cu privire la finanțele publice locale. Potrivit proiectului, urmează a fi realizat transferul finanțării serviciilor raionale/municipale de asistență psihopedagogică de la bugetele locale la bugetul de stat. Proiectul de modificare a […] Post-ul Modalitatea de finanțare a serviciilor raionale și municipale de asistență psihopedagogică a fost modificată apare prima dată în Provincial.
11:10
Anul acesta Moldova Youth Forum 2024 va fi organizat la Bălți și va avea loc între 29-30 iunie la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. Astfel, în acest an, forumul tinerilor va avea parte de mai multe ateliere de lucru și mai mulți paneliști cu experiență în diverse domenii, atât pe plan național, cât și pe plan […] Post-ul La Bălți va avea loc Moldova Youth Forum 2024 apare prima dată în Provincial.
10:50
Peste 90 de consumatori noi (gospodarii) din satul Rezeni, raionul Ialoveni, vor fi racordați la rețeaua de distribuție a gazelor in următoarele luni. În cadrul Programului investițional al SA „Moldovagaz” pentru anul 2024, în această localitate au fost montate circa 3,4 kilometri de gazoduct, precum și au fost instalate mai multe puncte reglare-măsurare a gazelor […] Post-ul Peste 90 de gospodarii din Rezeni, raionul Ialoveni, vor fi racordați la rețeaua de distribuție a gazelor apare prima dată în Provincial.
10:40
Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat vizita de lucru în raionul Soroca la grădinița de copii „Alunelul”, din comuna Rublenița. Instituția este frecventată de 102 copii, repartizați în cinci grupe. În cadrul programului „Satul European Expres”, grădinița a beneficiat de amenajarea unui teren de joacă, iar pentru eficientizarea energetică a clădirii – instituția a depus dosarul […] Post-ul Dorin Recean, în vizită la grădinița din satul Rublenița: „Vom aloca în continuare resurse financiare pentru binele generației viitoare” apare prima dată în Provincial.
10:40
Un spot video, realizat la Fabrica de tutun din Orhei, scoate în evidenţă importantul rol social-economic ce-i revine acestei întreprinderi, care încearcă să ţină în viaţă o ramură cândva de importanţă majoră pentru economia naţională. Astfel, întreprinderea nu doar că este unul dintre cei mai mari contribuabili din Moldova, care ţinteşte modernizarea permanentă, dar şi […] Post-ul (VIDEO) Rolul social-economic important al Fabricii de tutun din Orhei apare prima dată în Provincial.
10:10
În fiecare an, în a treia duminică din luna iunie, se sărbătorește Ziua Profesională a Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Cu această ocazie, ieri, Consiliul Raional Cimișlia a găzduit un eveniment festiv dedicat acestei sărbători. Evenimentul a reunit lucrătorii medicali din raionul Cimișlia, pentru a celebra munca și devotamentul celor care își dedică viața sănătății […] Post-ul Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului marcată la Cimișlia apare prima dată în Provincial.
09:50
Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma ploilor abundente, către dimineața zilei de 14 iunie 2024, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Pentru a gestiona eficient situația și a veni în sprijinul cetățenilor, IGSU […] Post-ul În urma ploilor abundente, 5 gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul au solicitat intervenția echipelor de salvatori apare prima dată în Provincial.
09:40
Prim-ministrul Dorin Recean a avut, ieri, o întrevedere cu oamenii de afaceri din raioanele Soroca, Drochia și Florești. Discuția cu întreprinzătorii a avut loc la Incubatorul de Afaceri din Soroca și a vizat subiecte cu privire la măsurile întreprinse de autorități pentru a ajuta antreprenorii, programele disponibile pentru aceștia, accesul la finanțare și principalele impedimente […] Post-ul Dorin Recean s-a întâlnit cu oameni de afaceri din raioanele Soroca, Drochia și Florești apare prima dată în Provincial.
09:40
Directorul Serviciului Fiscal de Stat, dna Olga Golban a efectuat la data de 13 iunie 2024 o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde a avut o întrevedere cu peste 100 de reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune, alături de alți specialiști din cadrul SFS din domeniul metodologie, conformare, recuperare creanțe și deservire fiscală. […] Post-ul Directorul SFS a întreprins o vizită de lucru în raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
La data de 12 iunie curent, ora 11:09 , Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide de 20 de ani, cu motivul solicitării „Sarcina 38-39 săptămâni” într-o localitate din raionul Hîncești. Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă PAMU […] Post-ul Echipa PAMU Cărpineni a SAMU Hîncești a asistat o naștere apare prima dată în Provincial.
16:50
Polițiștii de la Botanica, în comun cu ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție  a mun. Chișinău  au depistat într-un sat din Anenii Noi, o plantație de cânepă, camuflată într-un lan de grâu. Dacă plantele  ajungeau la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un profit de zeci de mii de lei din comercializarea marijuanei […] Post-ul (VIDEO) Polițiștii au depistat într-un sat din Anenii Noi o plantație de cânepă apare prima dată în Provincial.
16:50
Guvernul a aprobat semnarea Acordului de modificare nr.1 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova”, semnat la Chișinău, pe 27 iunie 2023. Proiectul prevede alocarea unui împrumut în valoare de 18,205 mil. euro, pentru reabilitarea coridorului feroviar Nord-Centru […] Post-ul BERD oferă finanțare pentru reparația Coridorului feroviar Nord-Centru: Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari apare prima dată în Provincial.
16:40
Parlamentul a votat în lectura a doua un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din Republica Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.  PROIECTUL urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, […] Post-ul Parlamentul a aprobat măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale apare prima dată în Provincial.
16:20
Și-au lăsat birourile, telefoanele și calculatoarele și au ieșit la muncă în teren. Angajați ai Primăriei Ungheni, funcționari publici, viceprimari, primarul, conducători și angajați ai instituțiilor publice, peste 85 la număr – au mers în Parcul „Micul Cluj”, pentru a aduce în ordine gardul dinspre strada Decebal, cu o lungime de circa 180 de metri. […] Post-ul Angajații Primăriei Ungheni au mers în Parcul „Micul Cluj”, pentru a aduce în ordine gardul dinspre strada Decebal apare prima dată în Provincial.
16:00
Peste 11 mii de situri arheologice din țara noastră vor fi introduse în Registrul arheologic național și vor beneficia de protecție specială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în cea de-a doua lectură, de 57 de deputați. Proiectul de lege privind aprobarea Registrului arheologic național a fost elaborat de Ministerul Culturii în […] Post-ul Peste 11 mii de situri arheologice vor fi incluse în Registrul arheologic național apare prima dată în Provincial.
15:50
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate proiectele realizate la nivel local, valorificarea fondurilor de preaderare la UE pentru a implementa altele noi și aspectele pe care trebuie să se axeze, în mod prioritar, activitatea autorităților. „Vă îndemn să folosiți tot spectrul de […] Post-ul Dorin Recean, discuții cu reprezentanții autorităților publice din Soroca apare prima dată în Provincial.
15:50
Ministerul Apărării informează despre o nouă știre falsă care este răspândită pe canalele de Telegram și face referire la o revistă franceză, potrivit căreia 500 de militari francezi ar fi dislocați în Republica Moldova: „Aceasta este o dezinformare cu caracter provocator și manipulator”. Ministerul Apărării face apel către cetățeni să se informeze doar din surse […] Post-ul FALS! În Moldova nu sunt dislocați soldați francezi apare prima dată în Provincial.
15:20
La Sculeni, Ungheni a fost dată în exploatare o stație de epurare, care oferă acces îmbunătățit la servicii de canalizare pentru 3400 de gospodării casnice, instituțiile de învățământ școlar și preșcolar și de ocrotire a sănătății, precum și pentru peste 100 de antreprenori din sat și alte două localități învecinate: Buciumeni şi Cioropcani. Lucrările în […] Post-ul La Sculeni a fost construită o stație de epurare apare prima dată în Provincial.
14:50
Marcată în calendar pe 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este sărbătorită anual pentru a sensibiliza populația asupra importanței protejării mediului și pentru a încuraja acțiuni concrete în acest sens. Respectând tradiția, în cadrul proiectului CCPA – Open Fun Football Schools Moldova sunt organizate evenimente speciale cu ocazia acestei zile. Astfel, echipa OFFS s-a […] Post-ul Ziua Mondială a Mediului împreună cu proiectul Open Fun Football Schools apare prima dată în Provincial.
14:40
Pe data de 11 iunie 2024, s-a desfășurat ședința de monitorizare a proiectului de „Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni, etapa II și construcția sistemului de canalizare în sectorul Căușenii Vechi”, unde au participat atât reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Consiliului Raional Căușeni, antreprenor, cât și alte părți implicate la […] Post-ul ADR Sud – vizită de inspectare a șantierului pentru proiectul modernizării SEAU din orașul Căușeni apare prima dată în Provincial.
14:40
Procuratura municipiului Chișinău, anunță despre condamnarea a cinci deținuți, pentru comiterea infracțiunii de viol și altor infracțiuni pe perioada detenției. Conform sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, patru dintre ei au fost sancționați cu 5 ani de închisoare și unul cu 6 ani de închisoare. Potrivit acuzării înaintate de procurori, primul inculpat, fiind […] Post-ul Au violat un deținut minor în penitenciar. Pentru fapta comisă, celor cinci făptuitori li s-au mai adăugat ani de închisoare apare prima dată în Provincial.
14:30
La ședința din 13 iunie a Comisiei Unificate de Control care s-a desfășurat în orașul Bender a fost audiat  raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate. Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au comunicat că la 10 iunie curent au încercat să viziteze câteva unități ale Forțelor Mixte de Menținere a […] Post-ul Cazuri de limitare a accesului Misiunii OSCE la obiectivele FMMP, discutate la ședința CUC apare prima dată în Provincial.
14:10
Un grup de 57 de profesori de limba română din UTA Găgăuzia, r-nul Taraclia și mun. Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a limbii române, care se vor desfășura în România. Cursurile de formare profesională sunt organizate la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și al Ambasadei României la Chișinău, cu suportul Ministerului Educației […] Post-ul Mai mulți profesori de limba română din UTA Găgăuzia, Taraclia și Bălți vor participa la cursuri de perfecționare, organizate în România apare prima dată în Provincial.
13:40
Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism (art. 287 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei. […] Post-ul Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism apare prima dată în Provincial.
13:20
Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi a avut o întrunire cu reprezentanții Instituţiei Publice Oficiul Amenajarea Teritoriului, Urbanism, Construcţii şi Locuinţe din Chișinău. Aici, a fost prezentat proiectul Studiului de prefezabilitate a sistemului de canalizare pentru zona centrală a municipiului Soroca. Potrivit Primăriei, acum, urmează să fie inițiată licitația pentru aprecierea proiectantului, ce va executa lucrările […] Post-ul Proiectul studiului de prefezabilitate pentru sistemul de canalizare Soroca apare prima dată în Provincial.
13:20
Agenția de Dezvoltare Regională Sud a desfășurat marți, 11 iunie 2024 o ședință de monitorizare a lucrărilor de construcție cu inspectarea șantierului în cadrul proiectului „Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului”, la care au participat reprezentanți ai ADR Sud, beneficiarului – primăria orașului Căușeni, antreprenorului și […] Post-ul Căușeni: progresul lucrărilor de construcție a rețelelor de canalizare este în proporție de 90 la sută apare prima dată în Provincial.
13:10
În cadrul prestigiosului turneu Euro Winners Cup 2024 desfășurat în Nazare, Portugalia, în perioada 9-16 iunie, echipa BSC Nistru Chișinău din Republica Moldova s-a clasat pe locul 20. BSC Nistru Chișinău a evoluat în grupa F, confruntându-se cu adversari redutabili, Rostock din Germania, BSC Pafos din Cipru și BSC Batumi din Georgia. În primul meci al […] Post-ul Fotbal pe plajă. BSC Nistru Chișinău la Euro Winners Cup 2024 apare prima dată în Provincial.
13:10
Directorul general al Agenției Relații Interetnice, Veaceslav Reabcinschii, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimișlia. Scopul principal al vizitei a fost evaluarea situației interetnice locale și identificarea oportunităților de îmbunătățire a dialogului intercultural în regiune. În cadrul ședinței de astăzi, Veaceslav Reabcinschii, directorul general ARI a purtat discuții cu Președintele Raionului Cimișlia, […] Post-ul Directorul general al Agenției Relații Interetnice a efectuat o vizită de lucru în raionul Cimișlia apare prima dată în Provincial.
13:00
Ședință de lucru cu inspectarea șantierelor de construcție în localitățile Băiuș și Tigheci în cadrul proiectului: „Construcția apeductelor magistrale Iargara – Borogani, Iargara – Tigheci și a rețelelor de apeduct interioare în localitățile Băiuș, Cociulia Nouă, Tigheci și Cuporani din raionul Leova” s-a desfășurat ieri, 12 iunie 2024. La ședință au participat reprezentanți ai Agenției […] Post-ul ADR Sud a monitorizat lucrările de construcție a apeductelor magistrale Iargara-Borogani, Iargara-Tigheci apare prima dată în Provincial.
12:50
Petru Costin, cel mai cunoscut colecţionar din Republica Moldova, a înaintat o cerere prealabilă canalului de telegram „Observatorul”, „după ce pe acest canal a apărut o informaţie falsă”, ce-i lezează onoarea şi demnitatea. Potrivit spuselor sale, pe data de 12 iunie 2024 acest canal a publicat „un material fals intitulat „Trădătorii”, prin care, „în mod […] Post-ul Colecţionarul care a dus Moldova în Guinness Book – nevoit să-şi apere onoarea şi demnitatea apare prima dată în Provincial.
12:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță, în perioada 13 iunie, Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru întreg teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă ploi de scurtă durată, descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă de la 11:00 până la 22:00. În acest context, Primăria Municipiului Chișinău face apel repetat către […] Post-ul Cod Galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată apare prima dată în Provincial.
12:20
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe data de 13 iunie 2024 în intervalul de timp ora 11:00 – 22:00, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2) și intensificări ale vântului […] Post-ul Atenționările IGSU în contextul avertizării meteo de instabilitate atmosferică apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.