Provincial

Acum 24 ore
10:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins ieri, 6 septembrie, o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde a avut o întrevedere cu administrația raionului, cu primarii localităților și reprezentanții serviciilor desconcentrate, cu elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Ion Pelivan” din comuna Răzeni și cu locuitorii orașului Ialoveni. În cadrul discuțiilor desfășurate […] Post-ul Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:40
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în orașul Alexandria, Egipt, în perioada 01 – 08 septembrie 2024. Medalia de argint a fost obținută de Timur Degteari, elev la Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, medaliat cu bronz […] Post-ul R. Moldova a obținut o medalie de argint, o medalie de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică apare prima dată în Provincial.
10:30
Zona adiacentă a Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din municipiul Cahul, accesul la Sanatoriul „Nufărul Alb” și un sector de drum al bulevardului Victoria au fost renovate. Lucrările, în valoare de peste 1,817 milioane de euro, au inclus pavarea trotuarelor, asfaltarea unui sector de drum cu lungimea de 0,7 km, crearea pistelor pentru bicicliști, construirea a […] Post-ul Zona centrală a municipiului Cahul – renovată apare prima dată în Provincial.
09:10
Cea de-a 9-a ediție a Moldova Business Week 2024 marchează o premieră prin desfășurarea sa în patru regiuni economice cheie ale țării: Chișinău, Edineț, Ungheni și Bălți. Evenimentul va reuni peste o mie de participanți, de la investitori străini și antreprenori locali, la oficiali de rang înalt și experți economici de top, subliniind potențialul economic […] Post-ul Moldova Business Week 2024. Cunoaște potențialul economic al celor 4 regiuni în care se desfășoară evenimentul apare prima dată în Provincial.
Ieri
19:10
Un sondaj recent realizat de compania “Intellect Group” arată că, deși Maia Sandu este lider în preferințele alegătorilor, o proporție semnificativă a acestora este încă indecisă sau dispusă să-și schimbe opinia, menținând astfel competiția pentru alegerile prezidențiale deschisă și imprevizibilă. Rezultatele sondajului indică o cursă prezidențială extrem de competitivă. Maia Sandu conduce cu 24,5%, dar […] Post-ul (SONDAJ) Candidații cu suport mediu, precum Usatîi și Tarlev, pot schimba cursa prezidențială apare prima dată în Provincial.
16:50
Prioritățile Ministerului Educației și Cercetării pentru noul an de studii, dar și rezultatele reformelor inițiate în anul precedent au fost prezentate de ministrul Dan Perciun în cadrul Forumului cadrelor didactice din municipiul Chișinău.  „Noi, la Ministerul Educației și Cercetării considerăm oportun să abordăm patru valori care ne par importante și anume: autonomia instituțiilor de învățământ, […] Post-ul Dan Perciun a participat la Forumul cadrelor didactice din municipiul Chișinău apare prima dată în Provincial.
16:40
Astăzi, 6 septembrie, în cadrul IMSP Spitalul Raional Criuleni a fost inaugurată Subdiviziunea sterilizare centralizată. Proiectul, în valoare de circa 400.000 de euro, include echipament modern pentru spălare cu ultrasunet, mașină de spălat instrumente, echipament pentru ambalare, sterilizator și dulapuri pentru transportarea și stocarea instrumentelor sterile. De asemenea, a fost instalată o stație suplimentară de […] Post-ul La Spitalul raional Criuleni – inaugurată subdiviziunea sterilizare centralizată apare prima dată în Provincial.
16:20
În luna august 2024, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin politicile sale active de ocupare a forței de muncă, a facilitat angajarea a 1.103 persoane. Dintre acestea, 666 sunt femei, 180 sunt persoane cu vârsta între 55 și 63 de ani, 8 sunt migranți reveniți de peste hotare, iar 19 sunt persoane cu dizabilități. De asemenea, numărul […] Post-ul MMPS înregistrează progrese notabile în creșterea ocupării forței de muncă în luna august apare prima dată în Provincial.
16:10
Peste 130 de instituții de învățământ general din țară vor fi dotate, pe parcursul lunii septembrie, cu dispensere (boxe) cu absorbante, care vor fi oferite gratuit elevelor, pe toată durata anului de studii. Accesul liber la produsele de igienă menstruală în școli va reduce semnificativ rata absenteismului școlar în rândul fetelor, detabuizarea subiectului și reducerea […] Post-ul Peste 130 de școli din țară vor fi dotate cu dispensere cu absorbante pentru toată durata anului de studii apare prima dată în Provincial.
15:50
De ieri, polițiștii din Soroca s-au mobilizat pentru căutarea unui copil, după ce au primit un apel de la un asistent social care a raportat dispariția băiatului de 13 ani. Acesta a plecat de la școală în jurul orei 15:00 într-o direcție necunoscută și nu s-a întors până în acest moment acasă. Când a plecat […] Post-ul Un băiat de 13 ani din Soroca a dispărut. Poliția cere ajutorul cetățenilor apare prima dată în Provincial.
15:40
Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova – care a inițiat desfășurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, afirmă că, la acest exercițiu electoral, problema nu e participarea joasă, ci numărul de alegători incluși în liste, pentru că numărul acesta e mult mai mare decât cel real și va fi raportat la prezență. „E un […] Post-ul Maia Sandu: Nevalidarea referendumului din 20 octombrie va însemna o oportunitate extraordinară ratată apare prima dată în Provincial.
15:10
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut în această săptămână o întrevedere cu primarii și antreprenorii din raionul Dubăsari, unde a efectuat o vizită de lucru. Victor Parlicov le-a vorbit celor prezenți despre progresele pe care le-a înregistrat Republica Moldova în ultimii doi ani în dezvoltarea sectorului energetic. Parlicov a menționat că sincronizarea cu sistemul energetic […] Post-ul Ministrul Energiei, întrevedere cu primarii și antreprenorii din raionul Dubăsari apare prima dată în Provincial.
14:40
Sportivii, amatorii, precum și iubitorii de sport din cadrul raionului Ialoveni vor participa duminică, 8 septembrie, la EURO Marathon 2024 – un eveniment sportiv unic care promovează o societate europeană prosperă. EURO Marathonul va începe în Piața Marii Adunări Naționale și presupune participare gratuită pentru toată lumea. Fiecare participant va primi un tricou cu simbolistica […] Post-ul La EURO Marathon 2024 vor participa sportivi și din raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
14:30
Inspectorii de mediu din raionul Dondușeni au descoperit un caz de tăiere și sustragere ilegală a masei lemnoase în cadrul unei razii efectuate conform planului săptămânal de lucru. În fâșia forestieră de protecție gestionată de primăria Tîrnova, au fost găsite 18 cioate de arbori din speciile arțar și stejar, cu diametre între 14 și 28 […] Post-ul Tăiere și transport ilegal de lemn, descoperite de inspectorii de mediu în raionul Dondușeni apare prima dată în Provincial.
14:20
Ministerul Mediului anunță demararea lucrărilor de reparație și reabilitare a digului de protecție paralel albiei râului Nistru, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Proiectul acoperă o porțiune de 1,8 km, urmând să fie extins în perioada anilor 2024-2026 pentru reabilitarea altor 18 km care vor cuprinde perimetrul localităților Crocmaz, Tudora și Răscăieți. În perioada anilor […] Post-ul Lucrări de reparație și reabilitare a digului de protecție în satul Răscăieți apare prima dată în Provincial.
14:20
Pe 5 septembrie 2024 a avut loc o ședință „Focus grup” în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației,” un proiect amplu de investiții în educație implementat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL). Acest proiect, ce urmează să se desfășoare în perioada 2023-2029, are o valoare totală […] Post-ul Primăria Bălți sprijină implementarea Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației” în IET nr. 35 apare prima dată în Provincial.
14:20
Procuratura Edineț anunță că a recepționat o sesizare de la un consilier municipal din Edineț, referitoare la o fotografie plasată la data de 10 iulie 2024 pe rețelele de socializare. În imagine apare o persoană încarcerată într-o cușcă din lemn. În urma investigațiilor preliminare, s-a constatat că victima este un bărbat în vârstă de 43 […] Post-ul Procuratura Edineț anunță pornirea urmăririi penale pe faptul privării de libertate a unei persoane cu dizabilități apare prima dată în Provincial.
14:10
Primăria Hansca a semnat un Acord de înfrățire cu Județul Mehedinți din România. Acordul a fost susținut și de Consiliul local al satului Hansca care a aprobat pe 26 august, decizia cu privire la stabilirea a legăturilor de colaborare, cooperare și de înfrățire. Acordul a fost semnat pe 29 august 2024, în Județul Mehedinți. Potrivit […] Post-ul Primăria Hansca și Județul Mehedinți au semnat un Acord de înfrățire apare prima dată în Provincial.
13:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul 7  – 8 septembrie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica, Parcul „Valea Trandafirilor”, pe 07-08.09.2024 – Târg al […] Post-ul Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei apare prima dată în Provincial.
13:10
Maia Sandu, șeful statului, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de Președinte al țării, a depus astăzi semnăturile colectate pentru înregistrare în cursa electorală din 20 octombrie curent. De asemenea, la Comisia Electorală Centrală a fost depus un pachet de documente necesare în vederea înregistrării. “Am depus astăzi la Comisia Electorală Centrală 25 […] Post-ul Maia Sandu a depus la CEC semnăturile pentru alegerile Prezidențiale: împreună putem face lucruri mari apare prima dată în Provincial.
13:00
Maia Sandu, șeful statului, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de Președinte al țării, a depus astăzi semnăturile colectate pentru înregistrare în cursa electorală din 20 octombrie curent. De asemenea, la Comisia Electorală Centrală a fost depus un pachet de documente necesare în vederea înregistrării. Precizăm că, pentru înregistrarea unui candidat la funcția […] Post-ul Maia Sandu a depus semnăturile necesare în vederea înregistrării în cursa pentru funcția de Președinte apare prima dată în Provincial.
13:00
În data de 6 septembrie 2024, Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a efectuat o vizită de lucru la Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate Visoca. În cadrul vizitei s-au discutat condițiile de muncă în care activează medicii de familie și volumul asistenței medicale oferită pacienților. Post-ul Președintele raionului Soroca – vizită de lucru la Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate Visoca apare prima dată în Provincial.
13:00
Ministerul Mediului anunță demararea lucrărilor de reparație și reabilitare a digului de protecție paralel albiei râului Nistru, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Proiectul acoperă o porțiune de 1,8 km, urmând să fie extins în perioada anilor 2024-2026 pentru reabilitarea altor 18 km care vor cuprinde perimetrul localităților Crocmaz, Tudora și Răscăieți. În perioada anilor […] Post-ul Au început lucrările de reparație și reabilitare a digului de protecție în satul Răscăieți apare prima dată în Provincial.
12:40
Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile echipei Naționale din cadrul Ligii Națiunilor, meciul amical echipei Naționale de juniori Under 18, jocuri din cadrul Campionatului Moldovei Liga 2, dar și partidele din Ligile de juniori, junioare și copii. Liga Națiunilor  Sâmbătă, 7 septembrie Moldova – […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.
12:10
Aflat în vizită de lucru în raionul Rezina, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu locuitorii din regiune pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă cetățenii, proiectele guvernamentale care vin în sprijinul comunităților și importanța accelerării procesului de aderare a țării noastre la marea familie europeană. Premierul s-a referit la pașii urmați de Republica […] Post-ul Dorin Recean, către locuitorii raionului Rezina: „Avem un scop comun – să construim Moldova Europeană” apare prima dată în Provincial.
11:50
Polițiștii de frontieră au fost alertați de muncitori care, în timpul lucrărilor de construcție, au descoperit un obiect suspect asemănător cu un obuz. Incidentul a avut loc în apropierea liniei de frontieră moldo-ucraineană, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora. Prin intermediul serviciului unic 112 a fost notificat IP Ștefan Vodă. Ajunși […] Post-ul Încă un proiectil de artilerie, depistat în zona de frontieră apare prima dată în Provincial.
11:40
Astăzi, 6 septembrie, ora 17:30, va avea loc inaugurarea zonei adiacente a Palatului de Cultură ,,N. Botgros’’ din Cahul, havuzul cu jeturi de apă, show de lumini și muzică, calea de acces către Sanatoriul ,,Nufărul Alb’’, realizate cu suportul Programului ,,EU4Moldova: Regiuni cheie’’, finanțat de UE, și implementat de PNUD și UNICEF, și cofinanțat de […] Post-ul Inaugurarea zonei adiacente a Palatului de Cultură „N. Botgros” din Cahul: havuz cu jeturi de apă, show de lumini și muzică apare prima dată în Provincial.
11:20
Joi, 5 septembrie 2024, Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ocnița, unde a avut întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri și ai administrației publice locale (APL). În cadrul discuțiilor cu oamenii de afaceri, au fost abordate subiecte de interes major pentru sectorul privat legate de administrarea fiscală, desfășurarea activității […] Post-ul Ministra Finanțelor, în vizită la Ocnița: dialog deschis cu mediul de afaceri și autoritățile publice locale apare prima dată în Provincial.
11:10
La data de 5 septembrie 2024, președintele raionului Cahul, Pavel Groza, și vicepreședintele raionului, Tatiana Seredenco, au avut o întrevedere cu președintele Fundației Movu Moldova, dl Rob Hendrinks, însoțit de soția sa, Conny Hendriks, și de Romeo Cucireav, fondatorul Fundației Daniel. În cadrul discuțiilor, conducerea raionului a apreciat contribuția substanțială a Fundației Movu Moldova la […] Post-ul Conducerea raionului Cahul, întrevedere cu reprezentanții Fundației Movu Moldova apare prima dată în Provincial.
10:50
Interviu cu directorul general al companiei „Lagmar”, Viorel Godea Î: Dle Godea, Dvs. activaţi preponderent în domeniul construcţiilor, dar, din câte ştiu, cunoaşteţi destul de bine economia naţională, în general. Cum aţi califica starea acesteia în prezent? V.G.: Nu este cea mai bună, dar acest lucru îşi are şi explicaţiile sale obiective. Economia încă nu şi-a […] Post-ul (INTERVIU) Viorel Godea: Când în Republica Moldova criza demografică va fi adusă sub un control oarecare, vor apărea premise reale pentru relansarea economiei apare prima dată în Provincial.
10:40
Cei aproximativ 1500 de locuitori din comuna Ghelăuza, raionul Strășeni, beneficiază de servicii sociale bune, datorită activității în localitate a unui Centru administrativ multifuncțional modern. Centrul găzduiește în aceeași clădire zece instituții publice ale comunei, Clădirea a fost eficientizată energetic, prin instalarea pe acoperiș a panourilor fotovoltaice. Proiectul de renovare și modernizare a Centrului multifuncțional […] Post-ul Comuna Ghelăuza beneficiază de un Centru administrativ multifuncțional modern apare prima dată în Provincial.
10:30
La 5 septembrie 2024, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Călărași, unde s-a întâlnit cu angajații Inspectoratului de Poliție Călărași al IGP, reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II, precum și membrii serviciilor descentralizate și desconcentrate. Întâlnirea a fost o ocazie pentru discuții deschise și soluționarea […] Post-ul Adrian Efros, la Călărași: conlucrarea strânsă între angajații sistemului afacerilor interne și APL generează rezultate pozitive în asigurarea siguranței publice apare prima dată în Provincial.
10:20
În cadrul vizitei de lucru în raionul Rezina, prim-ministrul Dorin Recean a examinat mersul lucrărilor de renovare a Casei de Cultură din satul Mateuți, care vor continua datorită finanțării oferite de Guvern prin intermediul Programului „Satul European”. Investiția în acest proiect constituie circa patru milioane de lei. Șeful Cabinetului de miniștri a remarcat dezvoltarea localității, […] Post-ul Premierul Dorin Recean, la Mateuți: în ultimii trei ani, am alocat în sate și orașe de peste trei ori mai mulți bani decât în perioada anterioară apare prima dată în Provincial.
10:10
În cadrul vizitei de lucru în raionul Rezina, prim-ministrul Dorin Recean a examinat mersul lucrărilor de renovare a Casei de Cultură din satul Mateuți, care vor continua datorită finanțării oferite de Guvern prin intermediul Programului „Satul European”. Investiția în acest proiect constituie circa patru milioane de lei. Șeful Cabinetului de miniștri a remarcat dezvoltarea localității, […] Post-ul Premierul Recean, la Mateuți: în ultimii trei ani, am alocat în sate și orașe de peste trei ori mai mulți bani decât în perioada anterioară apare prima dată în Provincial.
10:00
Sâmbătă, 7 septembrie 2024, în municipiul Bălți vor avea loc evenimente festive dedicate celei de-a 33-a aniversări de la crearea Armatei Naționale. Marcarea Zilei Armatei Naționale va avea loc în Piața Independenței și în Parcul Mihai Volontir, începând cu ora 10:00. Programul evenimentelor include: Expoziții de tehnică și echipamente; Concert susținut de orchestra militară; Surprize […] Post-ul La Bălți vor avea loc evenimente dedicate Zilei Armatei Naționale apare prima dată în Provincial.
09:50
Prim-ministrul Dorin Recean a mers la uzina „Lafarge” din Rezina – cel mai mare producător de ciment din Republica Moldova. Premierul a discutat cu angajații companiei și cu directorii acesteia despre activitatea curentă, situația de pe piață și planurile de dezvoltare a întreprinderii. Uzina produce anual peste 500 de mii de tone de ciment, iar […] Post-ul Cea mai mare uzină de ciment din țară, vizitată de Dorin Recean apare prima dată în Provincial.
09:50
Acum o oră, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier. Din informațiile preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a inversat. Două persoane, un bărbat de […] Post-ul Grav accident rutier, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia. Două persoane și-au pierdut viața apare prima dată în Provincial.
09:20
Ministrul Andrei Spînu a participat la semnarea contractului pentru modernizarea Scuarului de pe str. Biruinței din orașul Călărași. Despre aceasta a comunicat Agenția de Dezvoltare Regională Centru, informează PROVINCIAL. Astfel, activitățile proiectului prevăd modernizarea, amenajarea și dotarea unui scuar cu suprafața de 2,4 hectare, amenajarea unui spațiu multifuncțional de joacă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între […] Post-ul Scuarul de pe strada Biruinței din Călărași va fi modernizat apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Pe data de 5 septembrie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a organizat o ședință cu partenerii de dezvoltare pentru a evalua rezultatele reformei „RESTART” și pentru a discuta prioritățile și direcțiile strategice pentru viitor. Această întâlnire are un rol esențial în consolidarea colaborării între autorități și partenerii de dezvoltare, având drept scop susținerea categoriilor vulnerabile […] Post-ul MMPS: întâlnire cu partenerii de dezvoltare în susținerea implementării reformei ,,Restart” și prezentarea rezultatelor apare prima dată în Provincial.
17:50
Guvernul Republicii Moldova, prin Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, depune eforturi pentru a sprijini fermierii care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din această vară, în special din cauza secetei severe și a temperaturilor extrem de ridicate. În acest sens, guvernul a alocat 100 de milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru […] Post-ul MAIA: depunem eforturi pentru a sprijini fermierii care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din această vară apare prima dată în Provincial.
17:10
Astăzi, a avut loc inaugurarea oficială a picturii murale realizată pe peretele adiacent Gimnaziului Nr. 6, situat pe strada Kiev nr. 16. Evenimentul a marcat finalizarea unui proiect important inițiat de Primăria municipiului Bălți, în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova și Institutul Polonez din București. Proiectul a fost cofinanțat de Guvernul Republicii Polone […] Post-ul (FOTO) Inaugurarea picturii murale la Gimnaziul Nr. 6 din Bălți apare prima dată în Provincial.
16:50
Oportunitățile de dezvoltare a localităților, cu accent pe îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, au fost discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu primarii și reprezentanții serviciilor publice desconcentrate din raionul Rezina. Șeful Executivului a vorbit despre importanța consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile, pentru soluționarea problemelor existente în comunități și accelerarea procesului de transformare a […] Post-ul Dorin Recean, la Rezina: dorim cu toții un trai în pace și prosperitate, vom continua să susținem dezvoltarea satelor și orașelor din întreaga țară apare prima dată în Provincial.
16:50
Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu UNICEF, lansează un nou apel de propuneri pentru instituțiile de educație timpurie din țară interesate să deschidă un centru de joc și învățare/centru de resurse în cadrul grădinițelor. Aceste centre vor promova învățarea prin joc, dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, incluziunea socială, devenind funcționale din septembrie-octombrie 2024. Centrele de […] Post-ul Apel de propuneri: deschiderea centrelor de resurse în instituțiile de educație timpurie apare prima dată în Provincial.
16:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță Cod Galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea, care prevede ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat cu averse puternice ale vântului, este valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.  Avertizarea este valabilă pentru 05 septembrie, în intervalul 16:00 – 00.00 În acest context, Primăria Chișinău face apel către locuitorii și […] Post-ul Cod Galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în Provincial.
16:50
Republica Moldova a recepționat un lot de 200.000 de doze de vaccin antigripal „Influvac Tetra”, cu doza de 0,5 ml în seringă preumplută, achiziționat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Compoziția acestui vaccin respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Vaccinul a fost stocat la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru […] Post-ul Republica Moldova a achiziționat 200 de mii de doze de vaccin antigripal apare prima dată în Provincial.
16:50
70 de instituții de învățământ general din țară vor fi dotate cu echipamente TIC. Investițiile vor fi făcute din cadrul proiectului „Programul inovații digitale ale sistemului educațional din Republica Moldova”, inițiat de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. În fiecare instituție, câte 5 săli de clasă vor fi echipate cu All-in-One Computer și panou […] Post-ul 70 de școli vor fi dotate cu echipament TIC apare prima dată în Provincial.
16:40
Lucrările de reabilitare a primei stradele Mihai Viteazul din orașul Călărași sunt pe ultima sută de metri. Potrivit Primăriei, după ani de așteptări, locuitorii de pe această stradă, situată în partea de Nord-Vest a orașului, au acum bucuria de a merge pe un drum nou, fără gropile care făceau imposibilă deplasarea chiar și ca pieton. […] Post-ul Lucrări de reabilitare a primei stradele Mihai Viteazul din Călărași apare prima dată în Provincial.
16:40
Rezultatele auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Educației și Cercetării încheiate la 31 decembrie 2023 și ale Raportului auditului conformității asupra utilizării resurselor financiare de către Ministerul Educației și Cercetării pentru implementarea unor programe finanțate din bugetul de stat în anul 2023 au fost examinate astăzi, 5 septembrie în ședința Curții de Conturi a […] Post-ul Rezultatele auditului la Ministerul Educației și Cercetării, examinate în ședința Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
16:20
Astăzi, 5 septembrie 2024 o femeie în vârstă de 23 de ani a fost salvată de pompieri după ce aceasta amenința că se va arunca în gol de la fereastra etajului 12 a unui bloc locativ din strada Piața Unirii nr.1 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:02. La fața […] Post-ul O femeie din capitală, salvată de IGSU după ce amenința că se va arunca în gol apare prima dată în Provincial.
16:10
Primăria municipiului Hâncești, a anunțat că s-au început lucrările de betonare a drumului de pe strada Gura Cotului, informează PROVINCIAL. “După mulți ani în care locuitorii acestui sector s-au confruntat cu dificultăți din cauza stării precare a drumului, iată că visul unui drum de calitate devine realitate. Această investiție nu doar că va îmbunătăți accesibilitatea, […] Post-ul (FOTO) La Hâncești au început lucrările de betonare a drumului de pe strada Gura Cotului apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.