TV Nord

Acum o oră
11:30
Echipa de olimpici ai R. Moldova au avut o prestație superbă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. În acest an sportivii olimpici au fost aplaudați, fiind pe corăbii care navigau pe râul Sena. Echipați cu drapele naționale și cu pancarda pe care era inscripția „Republic of Moldova”, campionii noștri, alături de […] Acest articol Echipa olimpică a R. Moldova, reprezentată la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 4 ore
08:20
Universitățile din Moldova sunt tot mai întrebate. Peste 11.000 de candidați au depus, în primele cinci zile, dosarele de admitere la studii superioare de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md.  Potrivit Ministrului Educației, Dan Perciun, periodic mai pot apărea unele dificultăți pe platformă, însă acestea sunt remediate. „Anul trecut, la toate universitățile din țară au fost […] Acest articol În cinci zile, peste 11.000 de dosare de admitere la universități, depuse online a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:10
Ucrainenii au lansat 21 de drone, vineri seară, asupra regiunii Briansk din Rusia, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Kyiv Independent. 12 dintre ele au fost doborâte în decurs de o oră de apărarea rusă, transmite Digi24.ro.  Guvernatorul regiunii a declarat că 12 drone au fost doborâte în decurs de o oră. Nu au […] Acest articol Ucrainenii au lansat zeci de drone asupra Rusiei. 12 au fost doborâte de apărarea rusă în Briansk a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
17:30
Autoritățile din Bălți au demarat procesul de curățare a râului Răuțel în zona lacului Orășenesc cu scopul de a preveni inundațiile în caz de precipitații intense. Curățarea râului vizează îndepărtarea nămolului și deșeurilor pentru a asigura îmbunătățirea capacității de drenare a sistemului de evacuare a apei. „Ei acum acolo curăță tot. Sticle plutesc.” „Voi știți […] Acest articol /VIDEO/ În zona Lacului Orășenesc au loc lucrări de curățare a râului Răuțel. Bălțenii: „Am vrea și iazul” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:50
Canicula se reîntoarce. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru zilele de weekend Cod Galben de Caniculă. Pentru ziua de sâmbătă Codul Galben este valabil în centrul și sudul țării. Iar duminică, acesta va fi valabil pe întreg teritoriul țării. În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. Fii […] Acest articol Canicula se reîntoarce. În weekend e Cod Galben de căldură a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
„Succese mari și încredere în sine.” În perioada 26 iulie – 11 august se desfășoară Jocurile Olimpice de la Paris. Locuitorii municipiului Bălți le urează sportivilor care vor reprezenta Republica Moldova la olimpiadă, mult succes. „Succes, baftă, răbdare și perseverență. Să ne ducă faima Moldovei mai departe, să știe de noi, că avem sportivi care […] Acest articol /VIDEO/ Ce le urează bălțenii sportivilor care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Uniunea Europeană va transfera Ucrainei o primă tranșă de 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate, a anunțat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ţările occidentale au blocat active ruseşti suverane în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina în […] Acest articol UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:40
În raionul Drochia au fost înrgistrate trei cazuri de pompare ilegală a apei din râurile Cubolta și Căinari. Neregurile au fost depistate de către inspectorii de mediu, în tipm ce efectuau verificări în contextul avertizării hidrologice emisă de meteorologi. Cazurile au fost înregistrate în satele Gribova și Cotova. Ape era pompată ilegal pe terenurile agricole […] Acest articol /FOTO/ Cazuri de pompare ilegală a apei din râurile Cubolta și Căinari. Trei persoane amendate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:50
Din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor ridicate din ultimele luni, în râurile din R. Moldova scade nivelul apei. „La noi în sat în genere parcă mai puțin plouă decât în altă parte. Și cred că din această cauză, de acum ani la rând de când noi nu avem apă prin multe lacuri. Nici animalele […] Acest articol /VIDEO/ Seacă iazurile în nordul țării. Locuitorii satului Glinjeni, Fălești: Și pește era, și de scăldat se putea, și pentru animale ajungea a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Cinci bărbați din municipiul Bălți au fost reținuți de INI, de comun cu procurorii PCCOCS, după o captură de trei tipuri de droguri de circa 100.000 lei – prezumtiv marijuana, cocaină și hașiș. Bărbații reținuți au vârste cuprinse între 38 și 45 de ani și au fost monitorizați începând din decembrie 2023. Perchezițiile desfășurate cu […] Acest articol /VIDEO/ Traficanți de droguri, reținuți la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
09:40
Infrastructură îmbunătățită, condiții mai bune în spitalele și școlile din țară, dar și acces la o piață de desfacere care oferă posibilități de creștere economică sunt doar câteva schimbări, care s-au produs în țara noastră, cu  suportul Uniunii Europene. Oamenii din nordul Republicii Moldova, în a căror localități au fost implementate proiecte pe banii din […] Acest articol /VIDEO/ Suportul Uniunii Europene acordat țării noastre. Cum s-a schimbat Moldova datorită ajutorului extern a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Automobilul condus de un bărbat de 32 de ani a ajuns în canalul de scurgere a apelor. Accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:00 pe traseul R – 6, în apropiere de orașul Bălți. La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 32 de ani, aflat la volanul unui automobil […] Acest articol /VIDEO/ Accident matinal la Sîngerei. Care este starea șoferului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Vineri are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, iar așteptările sunt uriașe. Parada sportivilor va avea loc pe râul Sena, transformat în punctul central al evenimentului. Totul se desfășoară însă în condiții extreme de securitate, scrie stirileprotv.ro Teama de un eventual atentat terorist i-a făcut pe francezi să trimită în stradă […] Acest articol Jocurile Olimpice 2024. Peste 50.000 de militari și polițiști vor fi trimiși în stradă de teama unui atentat terorist a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții, atât pentru țigările obișnuite, cât și pentru cele electronice. Despre asta a anunțat ministra sănăătății, Ala Nemerenco.  Fumatul va fi interzis pe teritoriul parcurilor de distracții, în zonele cu statut de zonă de odihnă și agrement atribuit […] Acest articol Noi restricții pentru fumători. Fumatul, interzis în spațiile publice deschise a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Temperaturile de afară scad simțitor. Meteorologii prognosează pentru ziua de astăzi, 26 iulie 2024, ploi și descărcări electrice pe tot teritoriul țării. Maximele zilei vor ajunge până la +25 de grade. Noapte mercurul în termometre va coborî până la +15 grade Celsius.   În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge, la orele amiezei, până la […] Acest articol /METEO/ Vin ploile, iar temperaturile scad simțitor. Cum va fi ziua de azi, 26 iulie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
25 iulie 2024
17:20
Resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România, a transmis Ministerul Apărării Naţionale a României, notează observatornews.ro. Mnisterul Apărării Român a anunţă că, în urma cărutărilor începute miercuri, după atacurile cu drone […] Acest articol Imagini cu dronele ruseşti prăbuşite în România a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Până la finele anului 2024, peste 300 de gospodării din Edineț vor fi conectate la rețeaua de canalizare. Totul pentru că sunt în plină desfășurare lucrările de extindere cu aproximativ 4,5 km a sistemului. „Acest proiect va îmbunătăți condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va contribui și la consolidarea capacităților autorității publice […] Acest articol Peste 300 de gospodării se vor conecta la sistemul de canalizare, la Edineț a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Cea de a cincea ediție a caravanei alăptării a ajuns la Bălți. Zeci de mame au fost prezente la eveniment.  „Multe mame nu cunosc cum să facă asta corect. Acum sunt însărcinată a doua oară, iar când am rămas însărcinată ș am născut copilul eu nu știam cum să o fac.” „Este mult mai sănătos […] Acest articol /VIDEO/ Caravana alăptării a ajuns la Bălți. De ce este importat să cunoști cum să-ți hrănești copilul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Județele Tulcea și Constanța din România se confruntă cu pesta ovină. Peste 5.000 de animale au murit din cauza bolii. Până acum în România au fost înregistrate șapte focare, cinci în Tulcea și două în Constanța. Fermele afectate au aproximativ 150 de mii de oi. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară a organizat o ședință de urgență, […] Acest articol Două județe din România se confruntă cu pesta ovină. Mii de oi au murit din cauza bolii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
O femeie de 51 de ani din municipiul Bălți, a fost condamnată la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, pentru că și-a omorât concubinul. În seara de 8 martie 2024, în jurul orei 21.30, în timpul unui conflict cu concubinul de 71 de ani, femeia l-a lovit pe bărbat cu un vas […] Acest articol O femeie din Bălți, condamnată la 15 ani de închisoare pentru că și-a omorât concubinul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:40
„Poama e moldovenească de la sud. Foarte gustoasă, dulce, acesta e Muscat, aceasta e Cardinal, aceasta e Anita, Chișmiș fără sâmburi.” Pe tarabele pieței din Bălți a apărut prima poamă moldovenească în vânzare. Deși le pare scumpă, oamenii spun că își merită prețul. „35 de lei. E cam pipărat, e scump, e scump într-o țară […] Acest articol /VIDEO/ Primii struguri de la sud se vând la piață din Bălți. Cât costă kilogramul de poamă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Ministerul Mediului va aloca peste 17 milioane de lei în din Fondul de Mediu, pentru curățarea și revitalizarea râului Cubolta în satul Plop, raionul Dondușeni. Suma alocată, va fi utilizată pentru curățarea a 4 km din albia râului, lucrări de adâncire a albiei, întărirea malurilor, plantarea de arbori și amenajarea zonei. În ultimii ani, râul […] Acest articol Ministerul Mediului alocă 17 milioane de lei pentru revitalizarea râului Cubolta din satul Plop, raionul Dondușeni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Nu a reușit să se înscrie în cursa electorală că deja a renunțat. Fostul rector al Academiei de Studii Economice (ASEM), Grigore Belostecinic, a anunțat că se retrage din cursa pentru președinție. „Le mulțumesc, pe această cale, liderilor partidelor politice care au văzut în mine un candidat demn de a ieși în fața oamenilor și […] Acest articol Nu a reușit să se înscrie în cursa electorală că deja a renunțat. Fostul rector ASEM își retrage candidatura de a participa la alegeri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:30
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a demisionat. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean. „Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite de Ministerul Finantelor al Republicii Moldova ce țin de executarea bugetului de stat. Petru că consolidat relațiile cu […] Acest articol Demisionare la Guvern. Fără ce ministru a rămas Executivul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:50
Ofițerii Direcției  investigații ”Nord” a INI, de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Drochia și  procurorii PCCOCS, oficiul Nord, anunță reținerea a trei bărbați, după o captură de droguri de circa 200.000 lei, în raionul Drochia. Drogurile de tip PVP (denumite „sare”) și marijuana, precum și ustensile de consumare a drogurilor, bani care ar proveni din vânzarea lor, […] Acest articol /VIDEO/ Droguri de sute de mii de lei, ridicate în raionul Drochia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Continuăm analiza declarațiilor de avere a Judecătorilor din Drochia pentru anul 2023. Majoritatea dintre ei au declarat venituri mult mai mari comparativ cu 2022. Judecătorul Ion Rabei a fost numit în funcție în 2008. Acesta a inclus în declarația sa de avere pentru anul 2023, un venit de aproape 600.000 de lei, obținute din salariile […] Acest articol /DOC/ Unii și-au cumpărat apartamente la preț preferențial în 2023, alții mașini luxoase. Cine sunt cei mai bogați judecători de la Judecătoria Drochia. Partea II a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Doi câini agresivi umlbă pe străzile din satul Moara de Piatră, raionul Drochia. Proprietarul câinilor, sau cine cunoaște stăpânul acestora este rugat să apeleze la numărul de telefon: 079214277. Potrivit administrației publice locale din Moara de Piatră, a fost anunțată poliția și Serviciul Situații Excepționale. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru […] Acest articol /FOTO/ Doi câini agresivi umblă printr-un sat din raionul Drochia. Cine îi recunoaște este rugat să anunțe autoritățile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Vremea se menține călduroasă, dar pe tot teritoriul țării se prevăd averse cu descărcări electrice. Maximele zilei de 25 iulie, 2023, vor ajunge până la +26 de grade. Noapte mercurul în termometre va coborî până la +17 grade Celsius.   În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge, la orele amiezei, până la +24 de grade, […] Acest articol /METEO/ Ploi și descărcări electrice. Cum va fi ziua de astăzi, 25 iulie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
24 iulie 2024
17:50
Kremlinul a apreciat miercuri că semnalul dat de Ucraina asupra unor negocieri cu Rusia pentru încheierea războiului par a fi „la unison” cu poziţia Moscovei, după ce ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat în timpul unei vizite în China că ţara sa nu va negocia cu Rusia decât dacă aceasta este dispusă să […] Acest articol Ucraina este pregătită de discuții dacă Rusia negociază „cu bună credinţă” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:30
„Eu nu am când să mă gândesc la așa ceva, eu mă duc la biserică și mă rog la bunul Dumnezeu, da a cui va fi Mitropolia?” În ultima perioadă toți mai mulți preoți trec de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. Am întrebat locuitorii municipiului Bălți ce părere au despre acest lucru și […] Acest articol /VOX POP/ Mitropolia Moldovei vs Basarabiei. Ce spun locuitorii municipiului Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Un focar de pestă porcină africană a fost identificat într-o fermă comercială din raionul Sîngerei.  „Eu consider că întreprinderea de veterinărie nu-și face lucrul complet, nu merg cu vaccinarea, cum era înainte. Veneau și puneau și la găini și tot, dar acum nu se aude nimic. Eu sunt nevoit să cumpăr, pentru că eu nu […] Acest articol /VIDEO/ Pestă porcină la Sîngerei. Oamenii: nu este niciun control a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
Noi reguli de intrare pe teritoriul Israelului din 1 august 2024. Acestea vizează  cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv Republica Moldova. Astfel, Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL de verificare prealabilă și preaprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. „În perioada 01.07.2024 – 01.08.2024, sistemul are caracter-pilot, iar din data […] Acest articol Noi reguli de călătorie în Israel din luna august a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Un șarpe de aproximativ 1,2 metri a fost scos de salvatori dintr-o gospodărie din orașul Căușeni. Proprietarul gospodăriei a observat reptila lângă piscina gonflabilă și a telefonat la Serviciul Unic 112. În mai puțin de 10 minute, angajații IGSU au reușit să prindă șarpele neveninos și l-au eliberat într-o fâșie forestieră. În caz de situații […] Acest articol /FOTO/ Un șarpe de aproximativ 1,2 metri, găsit într-o gospodărie din orașul Căușeni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
În ultima perioadă s-a atestat o creștere semnificativă a cazurilor de escrocherie cunoscute sub denumirea de „ruda implicată în accident”. Aceste escrocherii implică apeluri telefonice în care escrocii pretind că sunt avocați, polițiști sau chiar rude ale victimelor, afirmând că o rudă apropiată a fost implicată într-un grav accident de circulație și că este nevoie […] Acest articol /VIDEO/ Tot mai multe persoane, în plasa escrocilor. Ce știu bălțenii despre „ruda implicată în accident”. a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi și mâine Cod Galben de instabilitate atmosferică. Acesta a intrat în vigoare de la ora 13.00 și va fi valabil până mâine la ora 21.00. În intervalul menționat se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului în […] Acest articol Cod Galben de instabilitate atmosferică. În unele localități poate cădea grindină a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă taxă este de 11 900, pe care o vor achita studenții de la drept, iar cea mai mică este de 8600. Și la universitățile din capitală taxele de studii au crescut. Universitatea de Medicină şi Farmacie […] Acest articol /VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat o solicitare din partea unei gravide de 28 ani, la Sarcina a IV-a, 39 săptămâni, care avea contracții frecvente și prezenta semne de debut ale travaliului. Echipa AMU a preluat pacienta și […] Acest articol O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
O explozie la o fabrică de tequila Jose Cuervo din centrul Mexicului a ucis cel puţin cinci persoane şi a forţat evacuarea lucrătorilor şi a turiştilor din zona Tequila, a declarat şeful serviciilor de urgenţă ale statului, scrie Reuters Explozia dintr-un rezervor a declanşat un incendiu în alte trei rezervoare, potrivit unei declaraţii a serviciilor […] Acest articol Explozie puternică la o fabrică de tequila din centrul Mexicului: 5 persoane au decedat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:20
Ce resurse și tipuri de suport oferă Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) antreprenorilor pentru a-și atinge obiectivele, cum pot aplica la un program și care sunt criteriile de eligibilitate discutăm astăzi la Factor Decizional cu directorul ODA, Vadim Codreanu. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Proiecte finanțate de ODA și perspectivele pentru antreprenori a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Magistrații Judecătoriei Drochia au declarat venituri de milioane pentru anul 2023. Unii au obținut din donații mii de euro, roni sau dolari, alții s-au ales cu apartamente la preț preferențial și bijuterii pe patru roți. TV Nord a analizat declarațiile de avere ale acestora și a făcut un top a celor mai bogați judecători din […] Acest articol DOC// Unii și-au cumpărat apartamente la preț preferențial în 2023, alții mașini luxoase. Cine sunt cei mai bogați judecători de la Judecătoria Drochia. Partea I a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, despre asta anunță Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Acest rezultat se datorează prevenirii și contracarării fenomenului muncii „la negru” și a practicii de achitare a salariilor „în plic”. În primele 6 luni ale anului 2024, SFS a continuat promovarea politicilor de educație juridică și […] Acest articol Încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, în 2023 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Ploi și descărcări electrice pe timp de cod galben de caniculă. Vremea de aztăzi, 24 iulie, se va menține fierbinte, iar la nordul și centrul țării se preved averse cu descărcări electrice. Maximele zilei vor ajunge până la +32 de grade. Noapte mercurul în termometre va coborî până la +21 de grade Celsius.   În regiunile […] Acest articol /METEO/ Ploi și cod galben de căldură. Cum va fi ziua de astăzi, 24 iulie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
23 iulie 2024
17:10
Captură de droguri de peste un milion de lei, depistată în raionul Cahul. 5 kg de marijuana și 15 ghiveciuri cu plante de canabis au fost ridicate de la un bărbat de 52 de ani, care a primit oferta de implicare în trafic cu droguri de la un tânăr de 27 de ani. Cel din […] Acest articol /VIDEO/ Captură de droguri de peste un milion de lei în raionul Cahul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:30
Beyoncé a autorizat-o pe Kamala Harris, care candidează pentru a-l înlocui pe Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA, să folosească melodia „Freedom”, lansată în 2016 împreună cu Kendrick Lamar, în campania pentru alegerile prezidențiale, potrivit CNN, citat de Digi24.ro.  În timpul primei sale vizite oficiale la sediul său de campanie din Delaware, luni, 22 […] Acest articol Kamala Harris va folosi o piesă a cântăreței Beyoncé ca imn în campania pentru alegerile prezidențiale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Interesele, siguranța și starea de bine a copiilor reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova. Așadar, pentru a preveni retraumatizarea și victimizarea minorilor, astăzi în nordul țării a fost semnat, în contextul reformei RESTART, din nou acordul de colaborare dintre Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii și Centru Barnahus.  Centrul regional de asistență […] Acest articol /VIDEO/ Copiii-victime sunt protejați în nordul țării. CNPAC a resemnat acordurile de colaborare cu Agențiile de Asistență Socială a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Extrageri ilegale de argilă în raionul Drochia. Descoperirea a fost făcută de către inspectorii de mediu, în cadrul verificărilor săptămânale. Extragerea era făcută dintr-o dezgolire de argilă mai veche situată la marginea satului Chestrosu. Acestea erau efectuate de un agent economic din Chișinău care își desfășoară activitatea în orașul Drochia. Prejudiciul cauzat mediului de către […] Acest articol /FOTO/ Extrageri ilegale de argilă în raionul Drochia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a prezentat astăzi comisiei politică externă și integrare europeană a legislativului șase candidaturi pentru funcția de ambasadori. Toți șase au obținut avizul consultativ pozitiv. Astfel, Eugen Caras urmează să fie desemnat în Estonia, Gabriela Moraru – în Republica Cehă, Anatolie Vangheli – în Emiratele Unite Arabe, Oleg Nica […] Acest articol Cine sunt noii ambasadori, care vor fi desemnați în Estonia, Cehia, Emiratele Unite Arabe, Italia, Letonia, Austria a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Servicii calitative, consumatori mulțumiți, dar și condiții bune de lucru pentru angajați. La 80 de ani de la fondare, Societatea pe Acțiuni „Servicii Comunale Florești” este una dintre cele mai de succes întreprindere din nordul țării, care răspunde de furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și canalizare.  IURIE ȘARAMET, director SA „Servicii Comunale Florești”: […] Acest articol /VIDEO/ SA „Servicii Comunale Florești” la 80 de ani de la fondare: „Cea mai destoinică din nordul țării” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii mun. Chișinău au desfășurat astăzi percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”. Acesta este bănuit că ar fi sustras de la participanții la diferite expoziții naționale și internaționale circa 17 milioane de lei. Urmărirea penală a fost începută în temeiul […] Acest articol Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal de CNA. Ar fi sustras circa 17 milioane de lei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
Șapte primării din raionul Fălești s-au adunat la Festivalul GAL Movila Măgura, cu genericul „Pâinea – gustul tradiției”. Oamenii au venit cu bucate tradiționale și cu obiecte din portul popular. SVETLANA COSOVAN, locuitoarea comunei Ciolacul Nou: „Noi astăzi am adus produse din pâine, din făinoase. Avem colacul de nuntă, avem colacul de mort, avem Crăciunelul, […] Acest articol /VIDEO/ Festivalul GAL Movila Măgura a ajuns la Făleștii Noi. Sărbătoarea câmpenească e la a noua ediție a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.