TV Nord

Acum 12 ore
17:30
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții a acestui an școlar. MEC informează că a solicitat explicații instituției de învățământ și direcției municipale educație care ar urma să inițieze o anchetă pe marginea […] Acest articol MEC s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
14:20
În luna august 2024, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a facilitat angajarea a 1.103 persoane. Dintre acestea, 666 sunt femei, 180 sunt persoane cu vârste între 55 și 63 de ani, 8 sunt migranți reveniți de peste hotare, iar 19 sunt persoane cu dizabilități. De asemenea, numărul beneficiarilor de ajutor social s-a redus la 941. […] Acest articol Peste 1000 de persoane, angajate în câmpul muncii în luna august a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
Sunt unii din cei mai săraci primari din zonă dacă e să ne uităm după declarațiile de avere pentru anul 2023. Vorbim de aleșii locali care conduc satele din raionul Briceni. Jurnaliștii TV Nord au analizat declarațiile depuse la ANI și vă prezintă topul celor cinci cei mai avuți primari. Deschidem clasamentul cu Victor Didic, […] Acest articol /DOC/ Cei mai „bogați primari” din raionul Briceni, conform declarațiilor de avere pentru anul 2023. Cu ce se pot lăuda aleșii locali a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:00
Polițiștii din Soroca au localizat copilul în adiacentul localității, datorită implicării dronei cu termoviziune. Băiatul se deplasa continuu încercând mereu să se ascundă. Poliția va sesiza Comisia multidisciplinară din localitate, pentru examinarea complexă a cazului.  În căutări s-au implicat și angajații poliției de frontieră Soroca, ai Direcției Regionale Nord. Acest articol Adolescentul din Soroca a fost găsit. Băiatul se deplasa continuu pentru a se ascunde a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
21:20
Un camion care transporta peste zece tone de scânduri pentru lădițe s-a răsturnat pe un teren agricol din satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Accidentul s-a produs vineri, 6 septembrie, în jurul orei 12.40. Un bărbat de 61 de ani, locuitor al raionului Rîșcani, care conducea camionul încărcat cu scânduri, a pierdut controlul volanului și s-a […] Acest articol /FOTO/ Un camion care transporta peste zece tone de scânduri pentru lădițe s-a răsturnat în raionul Sîngerei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:40
„Așteptăm ploi, dacă nu plouă e gata, nu se poate ara pământul, nu se poate face nimic, lucrările nu se fac. Era toamnă când strângea lumea și popușoi, răsărită, grâu, dar dacă a fost secetă ce să faci, nu o să te bați cu Dumnezeu.” Locuitorii satului Horodiște din raionul Rîșcani speră la o toamnă […] Acest articol /VIDEO/ Locuitorii din Horodiște așteaptă o toamnă bogată și cu multe ploi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
Popularitatea preşedintelui rus Vladimir Putin este în scădere, la o lună după ce Ucraina a lansat o ofensivă surpriză în provincia rusă de graniţă Kursk, relevă un sondaj publicat vineri de Centrul pentru Studiul Opiniei Publice (Vtsiom), notează PROTV.ro. Acest sondaj recent, efectuat între 26 august şi 1 septembrie, arată că 75,5% dintre ruşi au […] Acest articol Vladimir Putin se prăbușește în sondaje, după incursiunea ucraineană din Kursk a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Polițiștii din Soroca s-au mobilizat pentru căutarea unui copil, după ce au primit un apel de la un asistent social care a raportat dispariția băiatului de 13 ani. Acesta a plecat de la școală în jurul orei 15:00 într-o direcție necunoscută și nu s-a întors până în acest moment acasă. Când a plecat era îmbrăcat […] Acest articol Un copil de 13 ani din Soroca, dispărut de ieri. A ieșit de la școală și a plecat într-o direcție necunoscută a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
Judecătoria Bălți a decis plasarea în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a viceprimarului mun. Soroca, a arhitectului șef și a secretarului Consiliului municipal, reținuți de CNA în dosare ce vizează trucarea unor licitații publice. Amintim că, CNA a desfășurat percheziții pe 4 septembrie 2024 în mai multe dosare pornite pe fapte de corupere […] Acest articol Judecătoria Bălți a decis plasarea în arest la domiciliu a funcționarilor de la Soroca, reținuți de CNA a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Biroul Național de Statistică a raportat o creștere a câștigului salarial mediu lunar brut în trimestrul II 2024. Astfel, câștigul salarial mediu brut a ajuns la 14.069,2 lei, ceea ce reprezintă o majorare de 15,5% față de aceeași perioadă din 2023 și o creștere de 6,8% comparativ cu primul trimestru al anului curent. În termeni […] Acest articol /VIDEO/ Salariile moldovenilor au crescut în trimestrul II al acestui an a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Procuratura Edineț anunță că a recepționat o sesizare de la un consilier municipal din Edineț, referitoare la o fotografie plasată la data de 10 iulie 2024 pe rețelele de socializare. În imagine apare o persoană încarcerată într-o cușcă din lemn. În urma investigațiilor preliminare, s-a constatat că victima este un bărbat în vârstă de 43 […] Acest articol Un bărbat cu dizabilități din Edineț ținut într-o cușcă de lemn. Procuratura a ponit un caz penal a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Un bărbat de 30 de ani a omorât un pensionar de 65 de ani, după ce între aceștia s-a iscat un conflict. Omorul a fost înregistrat în satul Pîrlița din raionul Soroca. Oamenii legii au fost anunțați în seara de 4 septembrie despre depistare unui cadavru cu semne de moarte violentă. Suspecul ar fi bătut […] Acest articol Omor la Soroca. Un bărbat a ucis un pensionar în urma unui conflict a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Acum o oră, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier. Din informațiile preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a inversat. Două persoane, un bărbat de […] Acest articol Grav accident în Taraclia. Două persoane au decedat, iar altele 3 au ajuns la spital a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Sportiva ugandeză Rebecca Cheptegei (33 de ani), locul 44 la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de maraton, a murit în noaptea de miercuri spre joi, 5 septembrie, după ce iubitul ei o stropise cu benzină și îi dăduse foc, acum 8 zile, relatează Le Parisien, citat de libertatea.ro. Cheptegei, care era internată în […] Acest articol Rebecca Cheptegei a murit. Maratonista ugandeză a fost incendiată de iubit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Percheziții matinale la Inspectoratul de Migrație și Azil Nord. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins în această dimineață în cadrul unui dosar de corupție. Informația a fost confirmată pentru TV Nord de către ofițera de presă de la CNA, Angela Starinschii. „Sunt acțiuni de urmărire penală efectuate într-un dosar de corupție. Urmează să fie atribuită […] Acest articol Percheziții matinale la Inspectoratul de Migrație și Azil Nord. Cel puțin două persoane sunt vizate într-un dosar de corupție a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Pentru astăzi, 6 septembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi slabe în mai multe regiuni ale țării. În Nord vor fi temperaturi de +25 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +27 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +29 de grade. În Capitală, maximele se opresc la +27 […] Acest articol /METEO/ Ploi slabe în mai multe regiuni ale țării. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, Cod Galben de instabilitate atmosferică, până la miezul nopții. Regiunile vizate sunt centrul și sudul țării. Până la miezul nopții se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s. Fii mai aproape […] Acest articol Cod Galben de ploi cu descărcări electrice în centrul și sudul țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Nicolae Plămădeală este noul deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), în Parlament. Acesta va lua locul Marianei Lucrețeanu, numită în luna iulie în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne. Mandatul lui Nicolae Plămădeală a fost validat astăzi, 5 septembrie, de Curtea Constituțională, la propunerea Comisiei Electorale Centrale. Nicolae Plămădeală are 85 de […] Acest articol Un nou deputat PAS în Parlament. Are 85 de ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Bilanţul sângerosului atac rus care a lovit marţi o şcoală militară la Poltava, în centrul Ucrainei, a urcat la 54 de morţi şi 297 de răniţi, au anunţat joi autorităţile ucrainene, informează AFP, citat de agerpres.ro. „Bilanţul a crescut la 54 de morţi în urma atacului rus împotriva unei instituţii de învăţământ din Poltava”, a […] Acest articol Bilanţul atacului rus care a lovit o şcoală militară din Poltava a urcat la 54 de morţi şi 297 răniţi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:40
„În conformitate legea privind administrația publică locală ședința nu poate fi considerată deliberativă, deoarece nu sunt prezenți majoritatea consilierilor aleși.”  Potrivit legislației, dacă timp de jumătate de an, consiliul nu va aproba nicio decizie, acesta poate fi dizolvat IRINA SERDIUC, secretara Consiliului Municipal: „Ceea ce ține de sfera legislativă, conform art. 25 din Legea privind […] Acest articol /VIDEO/ A treia ședință extraordinară a consiliului, boicotată la Bălți. Majoritatea consilierilor vor veni doar la ședința ordinară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
A urcat beată la volan și avea ca pasager o fetiță de trei ani. O femeie de 38 de ani este cercetată penal. Conducea în stare de ebrietate, având copilul în mașină. Potrivit poliției, femeia conducea un Hyundai care se deplasa neuniform pe o stradă din localitatea Zubrești. Fiind testată alcoolscopic, i s-a stabilit o […] Acest articol /VIDEO/ În stare de ebrietate la volan și copil de 3 ani în mașină. O femeie, cercetată penal a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Polițiștii de patrulare din nordul țării au depistat un bărbat care conducea bicicleta pe drumurile publice în stare avansată de ebrietate, astfel punându-și în pericol propria viață și siguranța altor participanți la trafic. Cazul a avut loc pe strada Ștefan cel Mare din Bălți. La ghidonul bicicletei se afla un bărbat de 35 ani, locuitor […] Acest articol /FOTO/ Un biciclist în stare avansată de ebrietate, stopat pe o stradă din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), Ministerul Educației și Cercetării și Fundația Moldcell, lansează programul „Universitatea pentru Vârsta a Treia” în nordul Republicii Moldova. Universitatea pentru Vârsta a Treia reprezintă o formulă de educație adaptată seniorilor, misiunea căreia constă în promovarea […] Acest articol La USARB continuă înregistrările pentru participanții la „universitatea pentru vârsta a treia” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:30
În anul curent de studii, circa 560 de instituții de învățământ general din țară vor utiliza catalogul electronic, implementat de Ministerul Educației și Cercetării. Sistemul include date despre evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor (evaluări/note, comentarii, absențe), dar și despre temele predate la ore, temele de acasă, link-uri de conectare pentru lecțiile la distanță […] Acest articol 560 de școli din țară vor utiliza catalogul electronic, în noul an școlar a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:20
Toți cetățenii care vor beneficia de compensații vor primi bani în locul recalculărilor din facturi. Aceasta este noua modificare realizată la programul de compensații pentru perioada rece a anului. Ministrul Muncii a menționat, după ședința Guvernului, că programul va fi „eficient, mai simplu și mai ușor de accesat”, scrie ziuadeazi.md. „Toate compensațiile vor fi plătite, […] Acest articol Modificări la programul de compensații: Beneficiarii vor primi bani în locul reducerii din factură a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:00
100 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul de intervenție al Guvernului pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli, urmare a secetei și arșiței puternice din această vară.  Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului a dat asigurări că […] Acest articol CSE a alocat 100 de milioane de lei, în sprijinul agricultorilor afectați de calamitățile naturale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:10
Noul an școlar, început la 2 septembrie, a adus în Estonia o noutate majoră: a început oficial tranziția spre predarea în școli numai în limba estonă, după 30 de ani în care sistemul rusofon sovietic a supraviețuit, în paralel, transmite europaliberă. În baza planului Ministerul Educației de la Tallinn, adoptat în urmă cu doi ani, începând din […] Acest articol Estonia trece la învățământ exclusiv în limba oficială a țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:00
Ploi slabe în toată țara prognozează pentru astăzi meteorologii. Maximele zilei de 5 septembrie vor ajunge până la +29 de grade Celsius, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la +15°C.  În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge, la orele amiezei, până la +29 de grade, iar noaptea coboară până la +15 grade. […] Acest articol /METEO/ Ploi și nori astăzi. Vremea în detaliu a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
4 septembrie 2024
16:40
La alegerile prezidențiale din anul acesta și la referendum, cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului ar putea vota în 31 de secții, cu 11 mai puține comparativ cu alegerile prezidențiale din 2020. Lista preliminară a locațiilor a fost publicată de Comisia Electorală Centrală (CEC). La prezidențialele din noiembrie 2020, au fost deschise 42 […] Acest articol Mai puține secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Anual peste 700.000 de oameni din lume își pun capăt zilelor. Tulburări mentale, stresul, bullying-ul, factorul social și biologic, sau depresia sunt cele mai frecvente cauze ale suicidului.   „Fiecare este ocupat cu gândurile sale, cu nefericirile sale, cu problemele sale, la copii nu atrag atenția și nu știu ei unde să se ducă. Totul […] Acest articol /VIDEO/ Tot mai multe cazuri de suicid, înregistrate în Moldova. Cei mai vulnerabili sunt copiii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Cuplurile care au sărbătorit 50 și 60 de ani de căsătorie au fost premiate astăzi pentru dragostea și devotamentul lor neîntrerupt. Valentina și Semion Guzun trăiesc împreună 51 de ani și recunosc că relația lor a fost din dragoste la prima vedere. VALENTINA ȘI SEMION GUZUN: „Am venit din armată și am văzut această frumusețe. […] Acest articol /VIDEO/ O viață împreună. Cuplurile cu 50 și 60 de ani de căsătorie, premiate pentru longevitate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Sunt susținuți pentru a se integra mai ușor în comunitate. Refugiații din Ucraina, care sunt stabiliți temporar în nordul țării au avut posibilitatea să frecventeze gratuit cursuri de calificare în diferite domenii oferite de AO CASMED. După finalizarea cursurilor și angajării sau deschiderii propriei afaceri, unii au primit și granturi sub formă de instrumente pentru […] Acest articol /VIDEO/ Refugiații stabiliți temporar în nordul țării beneficiază de cursuri gratuite, oferite de AO „CASMED” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Perchezițiile din această dimineață de la Soroca s-au lăsat cu rețineri. Este vorba despre arhitectul şef al Primăriei Soroca, viceprimarul municipiului și secretarul Consiliului municipal Soroca. 7 reprezentanți ai autorităților locale din Soroca, dar și 16 persoane fizice, inclusiv agenți economici, sunt cercetate de CNA în dosare de corupție ce vizează trucarea unor licitații publice. […] Acest articol Trei rețineri în urma perchezițiilor de la Soroca. Sunt vizați funcționari publici a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:00
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia miercuri, a anunţat preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, informează Reuters, citat de agerpres.ro. „Rada Supremă (parlamentul ucrainean – n.r.) a primit o declaraţie a ministrului afacerilor externe al Ucrainei, D.I. Kuleba, privind demisia sa”, a scris Stefanciuk pe pagina sa de Facebook, potrivit EFE. Stefanciuk […] Acest articol Ministrul de externe Dmitro Kuleba şi-a prezentat demisia, anunţă preşedintele parlamentului de la Kiev a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
Un bărbat în vârstă de 59 de ani a primit arsuri în urma unui incendiu, produs în dimineața zilei de ieri, 3 septembrie. IGSU a recepționat informații despre producerea unui incendiu într-o casă de locuit din satul Dubna, raionul Soroca. Conform datelor, incendiul a fost stins de populație, iar intervenția salvatorilor nu a fost solicitată. […] Acest articol Un bărbat din Soroca a ajuns la spital cu mâinile și fața arsă, după ce casa în care era a luat foc a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Ofițerii CNA au intrat în această dimineață în sediul Primăriei mun. Soroca, unde efectuează acțiuni de urmărire penală în mai multe dosare de corupție. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al CNA. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Ofițerii CNA efectuează percheziții la Primăria Soroca a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
În această dimineață, în jurul orei 07:00, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, pe bd. Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, șoferul de 26 de ani, conducând un Audi înmatriculat în alt stat, a tamponat un bărbat de 76 de […] Acest articol Un pieton, spulberat mortal la trecerea de pietoni. Șoferul a refuzat testarea alcoolscopică și a încercat să fugă de la fața locului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:10
Doi elevi de la o şcoală primară au fost răniţi marţi de către o colegă, care i-a atacat cu cuţitul, la o zi după începerea noului an şcolar, la Domazlice, în Cehia, în apropiere de frontiera cu Germania, anunţă poliţia, relatează AFP, citat de news.ro.  „O elevă şi-a atacat colegii cu cuţitul. Doi copii au […] Acest articol Doi elevi, atacați cu un cuțit de o colegă, în Cehia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:50
Vreme posomorâtă și ploi de scurtă durată prognozează pentru astăzi meteorologii. Maximele zilei de 4 septembrie vor ajunge până la +28 de grade Celsius, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la +13°C.  În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge, la orele amiezei, până la +26 de grade, iar noaptea coboară până la […] Acest articol /METEO/ Vin ploile. Cum va fi ziua de astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
3 septembrie 2024
19:00
Stradela Șolom-Aleihem din Bălți pe care din nou a fost interzis traficul rutier prin niște plăci de beton, motiv de nedumerire pentru autoritățile locale și șoferii care vor să circule prin zonă. Conducătorii auto spun că era bine atunci când traficul pe stradelă era posibil, iar acum sunt nevoiți să înconjoare prin curțile blocurilor locative. […] Acest articol /VIDEO/ Blocarea circulației pe stradela Șalom-Aleihem, motiv de dispută între șoferi și locatari. Ce zic autoritățile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:40
După mai multe zile de caniculă, în următoarele zile vom avea parte de ploi și nopți răcoroase. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile, maximele vor coborî până la +23 de grade în nordul țării, iar noaptea vor fi între +13 și +18 grade Celsius. Pentru mâine, 3 septembrie, în raioanele de Nord sunt […] Acest articol De mâine vremea se răcește, iar în unele raioane va ploua. Câte grade vom avea în următoarele zile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Un autobuz şcolar a lovit marţi, în China, pietoni, dintr-un motiv încă necunoscut, şi a ucis cel puţin 11 persoane – inclusiv cinci elevi, anunţă televiziunea de stat CCTV, relatează AFP şi The Associated Press, citat de news.ro. Drama a avut loc marţi, la ora locală 7.27 (2.27, ora României), la intrarea într-un colegiu, în […] Acest articol Cel puţin 11 morţi, în estul Chinei, după ce un autobuz şcolar a lovit mai mulți pietoni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Spitalul Raional din Florești a fost dotat cu panouri fotovoltaice, care acoperă o parte din consumul de energie a instituției. LUDMILA CAPCELEA, directoarea Spitalului Raional Florești: „Panourile au fost instalate de anul trecut din august, pentru anul curent, opt luni a anului curent noi consumăm în jur de 627 de mii de kilowați per an, […] Acest articol /VIDEO/ Economii de până la 25%. Spitalul Raional Florești, dotat cu panouri fotovoltaice a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:40
Inspectorii de mediu din Rîșcani au desfășurat recent o razie nocturnă pe lacul de acumulare Costești-Stînca, situat pe râul Prut, în apropierea localităților Costești, Duruitoarea Nouă, Duruitoarea Veche, Văratic și Dumeni. Scopul principal al acestei acțiuni a fost combaterea braconajului piscicol, o problemă semnificativă în zona respectivă. În urma raziei, inspectorii au verificat mai mulți […] Acest articol Șapte pescari din nordul țării, amendați. Pescuiau cu încălcări a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Pe 3 septembrie este marcată Ziua Armatei Naționale în Republica Moldova. În acest an, Armata Națională marchează 33 de ani de existență. „Armata Națională este, întâi de toate, despre oameni – barbați și femei – dedicați jurământului de credință Patriei, valorilor naționale și țării în care s-au născut. Armata Națională este despre cei care au […] Acest articol /VIDEO/ 3 septembrie – Ziua Armatei Naționale. Mesajul ministrului Apărării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Pentru astăzi, 3 septembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil și Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. În Nord vor fi temperaturi de +30 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +32 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +34 de grade. În Capitală, maximele se […] Acest articol /METEO/ Cod Galben de caniculă în zi de toamnă. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski a declarat că Varşovia ar trebui să aibă dreptul de a doborî rachetele ruseşti care îi ameninţă teritoriul în timp ce acestea se află încă în spaţiul aerian al Ucrainei, relatează AFP, citat de agerpres.ro. Declaraţiile şefului diplomaţiei poloneze, publicate luni în Financial Times (FT), survin la o săptămână […] Acest articol Polonia vrea să poată doborî rachete ruseşti în timp ce acestea se află deasupra Ucrainei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
2 septembrie 2024
16:10
La bancă sau la buzunar? Unde păstrează bălțenii banii?  „Eu în afară de buzunar nu am unde îi ascunde. La bancă și cash, cred că mai mult în bancă, chiar dacă nu sfătuiesc.Persoanei îi trebuie să meargă la bancomat 50 de metri și să-și ia proprii bani. Ai venit, afară poate fi minus 15 și […] Acest articol /VOX POP/ Unde păstrează bălțenii banii? „Undeva acolo la colțun” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Candidatura lui Valentin Borodachi nu a fost înregistrată în cursa electorală. Deciazia a fost luată în ședința de astăzi, 2 septembrie, de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC). Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol /VIDEO/ CEC a refuzat să înregistreze candidatura lui Valentin Borodachi la prezidențiale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:40
Doi tineri, reținuți de angajații IGC. Ieri, în parcul Selecția din municipiul Bălți, carabinierii din cadrul Direcției regionale ,,Nord” a Inspectoratului General de Carabinieri au reținut doi tineri aflați în căutare. Echipa mobilă, implicată în menținerea ordinii și securității publice , a observat trei persoane de sex masculin care încălcau ordinea publică. Persoanele în cauză […] Acest articol Doi tineri, anunțați în căutare, reținuți de carabinieri în parcul Selecția din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.