Observatorul de Nord

Acum 10 minute
06:40
Multe va vedea călătorul la Soroca, dar şi mai multe va afla cel dornic de a cunoaşte, fiindcă anume el va simţi ritmul intens al acestui sfârşit de secol şi mileniu, alte ritmuri: cele ale secolelor apuse; va avea posibilitatea să se apropie de viaţa strămoşilor noştri îndepărtaţi, va simţi respiraţia epocilor trecute. Eldorado arheologic, […] Post-ul Cetatea Soroca – Eldorado arheologic apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 30 minute
06:10
Agenția Servicii Publice (ASP) a examinat cazul celor două sorocence trimise acasă de la examenele practice, ce trebuiau să le susțină la Orhei, despre care am scris la începutul săptămânii. “ASP își exprimă regretul vizavi de situația incomodă creată persoanelor vizate” se spune în răspunsul semnat de Iurie Cristea, directorul adjunct al instituției, adresat redacției […] Post-ul Sorocenii pot susține examenele practice la Orhei: ASP își exprimă regretul în legătură cu cazul celor două sorocence apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
 Nativii zodiacului au nevoie de mai multă încredere și de o stimă de sine ridicată pentru a-și atinge obiectivele pe care și le-au propus. Zodiile sunt cele care trebuie să-și dea seama de lucrurile care le stau în cale, dar și de cele care le aduc fericire. Berbec: 21 martie – 19 aprilie Ești destul […] Post-ul Horoscopul zilei de 27 iulie 2024. Scorpionii trebuie să-și construiască propria viziune. Află ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum o oră
07:10
 Conform cursului oficial de schimb valutar, afișat de Banca Națională a Moldovei astăzi, 27 iulie 2024, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american. În același timp, euro, leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană se menține la 19 lei și 29 de bani, iar dolarul american coboară […] Post-ul Curs valutar, 27 iulie 2024: Leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
17:30
În perioada iunie – septembrie, Biroul relații cu diaspora, în parteneriat cu Agenția Veneto Lavoro din Italia, organizează o serie de sesiuni de instruire menite să sprijine și să dezvolte competențele antreprenoriale atât ale reprezentanților autorităților, cât și ale antreprenorilor locali. O astfel de sesiune de instruire s-a desfășurat și în orașul Florești, în perioada […] Post-ul Mai multe oportunități pentru migranții reveniți acasă, la Florești / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Eugen Gorean este artist plastic care a dezvoltat ca bază, tehnica acuarelei în pictură. În perioada 2013-2019 a mers frecvent în statele europene, în special în Franța, pentru a preda tehnica acuarelei. „Am lăsat o amprentă în cultura Republicii Moldova prin faptul, că lucrările mele au fost expuse la diverse expoziții, saloane și bienale de […] Post-ul Eugen Gorean, pictor: Europa pentru mine înseamnă prosperitate, cultură, siguranță, dezvoltare și egalitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Pe 25 iulie curent, Centrul de Tineret Drochia a găzduit un atelier de creație în cadrul proiectului YouCreate 2024, în parteneriat cu Terre des hommes – Moldova și AO CASMED. Primirea caldă și ospitalitatea gazdelor au asigurat o atmosferă prietenoasă pentru buna desfășurare a atelierului, în cadrul căruia cei prezenți au aflat informații utile în […] Post-ul Refugiați din Ucraina, pasionați de frumos și arta țesutului tradițional / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
De ani de zile familia Gîrlea din satul Redi-Cereşnovăţ, raionul Soroca, așteaptă ca drumul bun să ajungă și pe străduța lor. Unicul drum de acces spre gospodăria familiei, aflată la marginea satului, devine impracticabil după ploi. Pe glod aceștia nu pot nici să intre și nici să iasă din curtea lor până la drumul principal. […] Post-ul O familie din Redi-Cereşnovăţ bate alarma: au glod în loc de drum de acces spre casă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Fermierii din Republica Moldova vor avea acum acces la fertilizanți solizi în rate, datorită unui nou proiect finanțat de Guvernul Japoniei. Proiectul, intitulat „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”, vizează distribuirea a 2000 de tone de fertilizanți la prețuri preferențiale, pentru a sprijini fermierii mici și mijlocii afectați de scumpirile recente. Într-un context de creștere semnificativă a […] Post-ul Japonia investeste în agricultura Republicii Moldova: 2000 de tone de fertilizanți pentru fermieri apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Alegerea locului ideal pentru a trăi este una dintre cele mai importante decizii pe care le putem lua în viață. Aceasta influențează nu doar calitatea vieții noastre, ci și oportunitățile profesionale, educația copiilor și chiar bunăstarea noastră emoțională. În acest context, am realizat un sondaj pentru a descoperi preferințele voastre cu privire la cele mai […] Post-ul Sondaj: Unde este cel mai bine să trăiești? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Piața europeană absoarbe cantitatea principală de vinuri moldovenești, aceasta fiind destinația pentru 45% din volumul total de exporturi, în țările CSI fiind exportate 26%. Vinificatorii beneficiază de subvenții și facilități oferite de stat, inclusiv în cadrul unor programe implementate cu asistența partenerilor internaționali. În pofida acestui fapt, unii politicieni și surse media dezinformează privind exporturile de vinuri, declarând că piețele tradiționale […] Post-ul „Vinificatorii moldoveni își varsă vinurile în canalizare” — o nouă serie de sperietori despre UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
  Ministra Sănătții, Ala Nemerenco, a declarat că pe agenda Guvernului se află un proiect de lege, care vizează fumătorii. Astfel, după ce parlamentarii vor vota acastă lege fumatul va fi interzis în spațiile publice deschise – cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții.   Ba mai mult, aceste restricții se vor […] Post-ul Veste tristă pentru amatorii de nicotină: locurile pentru fumat vor fi limitate, iar din anul 2026 va fi interzisă comercializarea țigărilor cu arome apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:50
În fața riscurilor incendiilor, este important să cunoaștem măsurile de primă urgență care pot face diferența între controlarea unui focar mic și extinderea acestuia. Am întrebat locuitorii din Soroca despre măsurile pe care le cunosc și pe care le-ar aplica în cazul unui incendiu.  Majoritatea sorocenilor au subliniat că, în fața unui incendiu, primul și […] Post-ul Măsuri de stingere a incendiilor: Ce știu sorocenii și recomandările specialiștilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Parascovia Ojog, artizana care s-a dedicat meșteșugului împletirii loziei de 40 de ani, transformă această tradiție într-o adevărată artă. În Republica Moldova, meșteșugăritul în lozie reprezintă nu doar o sursă de venit pentru numeroase familii, ci și un mod de a păstra vii tradițiile și obiceiurile strămoșești. „Meșteșugăritul în lozie nu este o muncă ușoară. […] Post-ul Parascovia Ojog: „Eu vin aici și inima se liniștește…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Printre exponatele aduse de la Soroca la Chișinău, de Franz și Albina Ostermann, care se păstrează mai bine de un secol la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală, sunt păsările și animalele împăiate și preparate de ei. Câteva dintre aceste păsări și animale aflate aici, au fost prinse în preajma satelor din […] Post-ul A adus de la Soroca la Chișinău vietăți împăiate, așa cum a învățat în Europa / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
  Recent a luat sfârșit Campionatul Europei la baschet , Liga C, U16. Chiar dacă selecționata Republicii Moldova a ocupat penultimul loc (șapte din opt), există și motive  de bucurie și mândrie, inclusiv pentru amatorii de sport din orașul de pe Nistru.   Or, soroceanul Alexei Svetenco (foto: primul din stânga), discipol al Școlii Sportive […] Post-ul Soroceanul Alexei Svetenco este considerat cel mai bun baschetbalist european, la categoria sa de vârstă, U16 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
 Starea băiatului de 6 ani, care a fost electrocutat în timp ce se juca în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica, este stabil pozitivă. Micuțul fiind transferat în secția de neurologie.   Comunicatorul de la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, Maxim Cazacu, ne-a precizat că în zilele […] Post-ul Băiatul de 6 ani, electrocutat într-un parc din Chișinău, se simte mai bine apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
  Potrivit unui sondaj elaborat de IMAS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, nici un candidat nu ar acumula numărul necesar de voturi, care i-ar permite să fie declarat învingîtor în scrutin și, implicit președinte al Republicii Moldova.  Astfel, conform barometrului socio-politic pentru luna iulie, în turul doi ar accede doi candidați – […] Post-ul Sondaj IMAS: Dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale nici un candidat n-ar obține majoritatea. În turul doi ar accede Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Timp de două săptămâni de când a început procesul de admitere, mai bine de 40 de elevi, absolvenți de gimnaziu, au depus dosarele la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca. Cu mai multe detalii vine directorul instituției, Emilian Guțu: – Suntem în a doua săptămână a admiterii. Procesul decurge în mod normal. La moment […] Post-ul Ești absolvent? Descoperă oportunitățile de studii la Colegiul de Arte din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Poliția anunță o captură de droguri în valoare de 200.000 de lei la Drochia. Trei bărbați suspectați de trafic de droguri au fost reținuți și plasați în arest preventiv, informează moldpres.md  Ofițerii Direcției  investigații „Nord” a INI, de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Drochia și  procurorii PCCOCS, oficiul Nord, au desfășurat 12 percheziții, ridicând droguri de […] Post-ul Captură de droguri în valoare de 200.000 de lei la Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Școala Profesională din or. Florești invită tinerii la admiterea pentru meseriile Tractorist-mașinist și Electrogazosudor – specialități care au devenit foarte solicitate în ultimii ani în mediul privat, în companiile cu profil agricol și agroindustrial din Republica Moldova. Raionul Florești se numără printre regiunile cu cele mai mari suprafețe de teren arabil din țară, unde se […] Post-ul Școala Profesională din or. Florești în parteneriat Verum Agro Trading invită tinerii la admitere apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Recent, la Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca, a avut loc atelierul cu genericul „Dezinformarea în an electoral. Cum reacționăm rapid și eficient în calitate de jurnalist și comunicator”. Evenimentul a fost organizat de Lilia Zaharia, directoare la Transparency International-Moldova. La activitate au participat reprezentanți ai Administrației Publice Locale (APL), Situațiilor Excepționale, Poliției de Frontieră, […] Post-ul Atelierul „Dezinformarea în an electoral. Cum reacționăm rapid și eficient în calitate de jurnalist și comunicator” / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Astăzi, 25 iulie, este prăznuită icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini”. Creștinii participă la Sfânta Liturghie, care este oficiată în “Piața Libertății” din municipiul Soroca, evenimentul fiind organizat de Episcopia de Soroca și Drochia. Participarea la această slujbă este o ocazie deosebită de a ne uni în rugăciune, de a aduce mulțumire și de a […] Post-ul La Soroca are loc Sfânta Liturghie de celebrare a icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în cazul decesului tinerei de 29 de ani din Chișinău, la două luni după o intervenție chirurgicală bariatrică la o clinică privată. Familia tinerei decedate cere o investigare completă a situației și acuză Spitalul Repromed de corupție, neglijență și malpraxis. Familia tinerei decedate a depus plângere și la Poliție. Cazul […] Post-ul Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în cazul tinerei decedate urmare a unei intervenții de micșorare a stomacului la o clinică privată apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  Candidatul Partiodului Social Democrat European (PSDE) la funcția de președinte a Republicii Moldova, Grigore Belostecinic a decis să patricipe la viitorul scrutin în postură de simplu cetățean căruia îi pasă de viitorul propriei țări.  „Am fost invitat la discuții cu mai mulți lideri de partide politice, în vederea unei eventuale participări la acest scrutin, […] Post-ul Unii se și mai retrag – Grigore Belostecinic, candidatul PSDE la prezidențiale, a decis să se retragă din cursă apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
   Ieri, Serviciul Hidrometeorologic a anunțat Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru intervalul 24.07.2024, ora 13:00 – 25.07.2024, ora 21:00. Conform specialiștilor, în acest interval se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 […] Post-ul Dumitru Chistol: În raionul Soroca am avut parte de o ploaie liniștită. Nu a fost nevoie de intervențiile noastre apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Începând cu data de 01.08.2024, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, transmite  mfa.gov.md Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. În perioada 01.07.2024-01.08.2024 […] Post-ul Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său, începând cu data de 1 august 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
 Mai multe spitale și-au dotat secțiile de terapie intensivă cu paturi multifuncționale grație sprijinului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină..Este vorba de instituțiile medico-sanitare publice Spitalul raional (SR)  Hîncești, SR Soroca „A Prisăcari”, Institutul de Medicină Urgentă, SR Comrat „I. Gurfinchel”, Spitalul clinic municipal  (SCM) “Sfânta Treime”,  SCM „Gheorghe Paladi”, SR Florești. Dotarea spitalelor cu […] Post-ul Secțiile de terapie intensivă de la Spitalele raionale Soroca și Florești au fost dotate cu paturi multifuncționale apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
  Conform Cursului de schimb valutar afișat de Banca Națională a Moldovei astăzi, 25 iulie, leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană se ridică la 19 lei și 29 de bani, cu 1 ban mai […] Post-ul Curs valutar, 25 iulie 2024: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:10
Horoscopul zilei de 25 iulie 2024 spune că Taurii au nevoie de evoluție în carieră și sunt în stare de orice pentru a o obține. Nativii acestei zodii sunt sfătuiți de astre să profite de toate oportunitățile și să facî schimbările de care au nevoie. Gemenii au nevoie mai mult decât oricând de libertate și […] Post-ul Horoscopul zilei de 25 iulie 2024. Taurii au nevoie de evoluție în carieră. Află ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
  În raioanele de nord ale Republicii Moldova, conform prognozelor meteorologilor, astăzi, 25 iulie, probabilitatea unor ploi este de 80 la sută. Temperatura aerului va varia între +17 grade Celsius, pe timp de noapte și până la +24 de grade Celsius – ziua. Umiditatea aerului va fi de 78 la sută, iar viteza vântului va […] Post-ul Meteo, 25 iulie 2024: astăzi se așteaptă ploi și până la +24 de grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:00
    Este bine să știți! Oricine se poate îneca, dar înecul întotdeauna poate fi prevenit. Înecul este brusc, tăcut și șocant, oamenii adesea nu își dau seama ce se  întâmplă până nu este prea târziu. 25 iulie este Ziua Mondială de prevenire a înecului, o zi declarată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite cu un […] Post-ul  Oricine se poate îneca, nimeni nu ar trebui să se înece apare prima dată în Observatorul de Nord.
24 iulie 2024
13:00
Pe mai multe site-uri și rețele de socializare se afirmă că podul ce urmează a fi construit peste Prut, lângă orașul Ungheni, reprezintă „o nouă cale pentru deplasarea tehnicii militare și a armamentului spre Ucraina”. În unele așa-numite știri se afirmă că Moldova este „o colonie militară a NATO” sau că podul va fi „un […] Post-ul Speculații și manipulări la tema podului peste Prut ce urmează a fi construit la Ungheni apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Pentru cei care doresc să-și procure o casă în raionul Soroca, oferta este variată. De la căsuțe mici și cochete în satele de pe malul Nistrului, sau în unele locuri pitorești, la case mai mici, sau mai mari, în municipiul Soroca. Totul depinde de bugetul de care dispun potențialii cumpărători. Prețul acestora variază de la […] Post-ul Cât costă cele mai scumpe case din Soroca scoase la vânzare? Majoritatea se află la Bujorăuca apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
La finalul campaniei de recoltare „Secerișul 2024”, la Soroca a avut loc tradiționala sărbătoare „Ultimul Snop”, un eveniment dedicat agricultorilor care ne aduc pâinea pe masă. Anul acesta, recolta a fost mai mică față de anii precedenți din cauza temperaturilor ridicate din primăvară. „Stimați agricultori, știți că îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi […] Post-ul Rezultate și Provocări la „Secerișul 2024” în Raionul Soroca / VIDEO / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Medicul de familie Olga Pîntea activează de mai mulți ani într-o instituție medicală de stat. Ea are grijă ca fiecare pacient care intră pe ușa cabinetului să primească asistența și tratamentul necesar. Contribuția pe care Olga o aduce zilnic la starea de sănătate a cetățenilor noștri este incontestabilă și de neprețuit. Ca reprezentant medical, ea […] Post-ul Olga Pîntea, medic de familie: Europa înseamnă asistență medicală calitativă și pacienți responsabili de sănătatea lor apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Pe parcursul anului 2024 Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a publicat patru acte de constatare în privința sorocenilor Grigore Guțu, arhitect șef în cadrul Primăriei municipiului Soroca, judecătoarei Lina Popescu, primarului satului Trifăuți, Igor Romaniuc și ex-directorului al S.A. „Drumuri-Soroca”, Vitalie Moraru. În aceste cazuri inspectorii ANI au constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii […] Post-ul În 2024 ANI a constat încălcări în cazul a patru persoane din Soroca: o judecătoare, un arhitect, un primar și un director apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
În cadrul ședinței plenare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 23 iulie 2024, a avut loc depunerea solemnă a jurământului de către noii judecători care vor activa în diverse instanțe din republică. Evenimentul, desfășurat în fața membrilor CSM, marchează un pas important în consolidarea sistemului judiciar din Republica Moldova. Judecătorii numiți recent prin Decretele […] Post-ul Judecătoarele Cristina Popa (Florești) și Corina Tăbăcaru (Drochia) au depus jurământul solemn apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Extrageri ilegale de argilă în raionul Drochia. Descoperirea a fost făcută de către inspectorii de mediu, în cadrul verificărilor săptămânale. Extragerea era făcută dintr-o dezgolire de argilă mai veche situată la marginea satului Chestrosu. Acestea erau efectuate de un agent economic din Chișinău care își desfășoară activitatea în orașul Drochia. Prejudiciul cauzat mediului de către […] Post-ul Extrageri ilegale de argilă la margineaq satului Chetrosu din raionul Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Câteva site-uri și canale de Telegram au anunțat că persoane străine, care nu au cetățenia Republicii Moldova, sau chiar oameni fără vreo cetățenie, vor putea fi numite în funcția de ambasador al Republicii Moldova peste hotare, referindu-se la noile modificări la Legea privind serviciul diplomatic, aflate în examinare în Parlament. Afirmația este falsă. Condiția obligatorie […] Post-ul FALS: În funcția de ambasador vor putea fi numite persoane care nu au cetățenia R. Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Joi, 25 iulie, va avea loc prăznuirea icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”. Creștinii sunt invitați să participe la Sfânta Liturghie, care va fi oficiată în “Piața Libertății” din municipiul Soroca, evenimentul fiind organizat de Episcopia de Soroca și Drochia. Participarea la această slujbă este o ocazie deosebită de a ne uni în rugăciune, de […] Post-ul În “Piața Libertății” din Soroca va avea loc Sfânta Liturghie de celebrare a icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Salvatorii au extras corpul neînsuflețit al unui bărbat din râul Nistru. Cazul a avut loc ieri în orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri. Aceștia au efectuat lucrări de căutare, însă persoana nu a fost de găsit. […] Post-ul Încă un bărbat s-a înecat în râul Nistru apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Republica Moldova va trimite ambasadori noi în șase state. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat în ședința de astăzi avizele consultative pozitive pentru candidaturile agreate, informează moldpres.md Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Eugen Caras urmează să fie desemnat în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Estonia, Gabriela Moraru – […] Post-ul Republica Moldova va trimite ambasadori noi în șase state – Estonia, Republica Cehă, Emiratele Arabe Unite, Italia, Letonia și Austria apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
  Conform cursului oficial de schimb valutar, afișat de banca Națională a Moldovei pentru astăzi, 24 iulie 202, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și hrivna ucraineană și se apreciază față de euro și leul românesc. În același timp, rubla rusească rămâne neschimbată. Astfel, moneda unică europeană coboară la 19 lei și […] Post-ul Curs valutar, 24 iulie 2024: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și hrivna ucraineană și se apreciază față de euro și leul românesc. apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
O zi marcată de multe planuri. Toţi nativii se pregătesc pentru viitor, însă nu toate planurile vor ieşi aşa cum au fost gândite. Horoscop 24 iulie 2024 Berbec Berbecii îşi doresc să pună cât mai repede în practică o idee. Trebuie să vă gândiţi foarte bine, pentru că riscaţi să pierdeţi o sumă de bani. […] Post-ul Horoscop 24 iulie 2024. Zodia care e în prim-plan. Iubeşte să fie în centrul atenţiei, dar trebuie să demonstreze că poate face faţă presiunii apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Se mai întâmplă că greșelile metorologilor înseamnă și motiv de bucurie pentru cetățeni. Așa s-a întâmplat ieri când, o ploiță a udat pământul și sufletele oamenilor. În schimb, pentru astăzi meteorologii prognozează valori termice cuprinse între +18 grade Celsius, seara și +30 de grade Celsius, ziua. Umiditatea aerului va fi de 57 la sută, probabilitatea […] Post-ul Meteo, 24 iulie 2024: după ploița de ieri astăzi vom avea soare și +30 de grade Celsius în termometre apare prima dată în Observatorul de Nord.
23 iulie 2024
13:40
Inspectoratul de Polșiție Soroca desfășoară o serie de activități dedicate prevenirii furturilor patrimoniale în comunitate. Aceste acțiuni fac parte din angajamentul nostru continuu de a asigura siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor acestora.  Eforturile polițiștilor sunt concentrate pe intensificarea patrulărilor în zonele vulnerabile, educarea comunității în privința măsurilor de prevenire a furturilor și colaborarea strânsă cu […] Post-ul Preveniriea furturilor patrimoniale în comunitate – o nouă acțiune marca „Inspectoratul de poliție Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Ai noștri ca brazii!!!    Despre succesele obținute de elevul Liceului Teoretic „Constantin Stere”, Dumitru Leșan, unul din cei mai buni elevi soroceni, vorbesc Diplomele și mențiunile care înfrumusețează și îmbogățesc poza de mai sus.   Nu ne rămâne decât să mulțumim părinților și profesorilor care sunt, cu siguranță, părtași la aceste succese incontestabile! Bravo, […] Post-ul Faceți cunoștință: Dumitru Deșan – unul din cei mai buni elevi soroceni! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Project HOPE Moldova organizează un program intensiv de instruire pe o durată de două zile, destinat personalului medical din Florești și Ștefan Vodă, cu accent pe medicii de familie. Trainingurile abordează teme importante pentru sănătatea mentală a lucrătorilor din îngrijirea medicală primară. Printre subiectele discutate se numără sănătatea mentală la locul de muncă, dezvoltarea rezilienței […] Post-ul Traininguri importante pentru sănătatea mentală a personalului medical din Florești și Ștefan Vodă / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea fi finalizat până la sfârșitul anului 2027 sau începutul anului 2028, a declarat „La 360 de grade”, viceprim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov. Data încheierii negocierilor și momentul aderării propriu-zise pot varia între un an și jumătate și doi ani, perioada necesară pentru ca […] Post-ul Negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE ar putea fi finalizate până în 2028 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.