Observatorul de Nord

Acum 12 ore
16:30
Uneori statuile își pot schimba adresele mai mult decât unii oameni și pot umbla și ele. Monumentul lui Ștefan cel Mare din Chișinău este unul dintre cele mai cunoscute monumente din spațiul locuit de români și, totodată, unul care a avut o istorie foarte aventuroasă. Sculptorul Alexandru Plămădeală, născut la Chișinău în anul 1888, era […] Post-ul Aventurile statuii lui Ştefan cel Mare din Chişinău apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
China este și astăzi un cumul de culturi, unele spectaculoase, dacă ținem cont că Imperiul chinez este unul din cele mai vechi din lume. De-a lungul mileniilor, mulți au apelat la trucuri naturale pentru a se îngriji de sănătate, inclusiv de cea dentară. Așa că, am aflat de la chinezi cum să ai dinți albi […] Post-ul Cum să ai dinți albi și sănătoși, chiar la tine acasă. Ingredientul natural care te scapă de tartru apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
YouTube va limita pentru adolescenți recomandările la anumite videoclipuri de sănătate și fitness, inclusiv cele care „idealizează” anumite tipuri de corp. Utilizatorii cu vârsta între 13 și 17 ani vor putea în continuare să caute și să vizualizeze conținut legat de fitness, dar nu vor fi încurajați să vizioneze repetat videoclipuri similare. YouTube spune că […] Post-ul De ce YouTube limitează accesul adolescenților la videoclipurile de fitness? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Muzeul de Istorie şi Etnografie Floreşti, situat într-o clădire care poartă amprenta istoriei, parcă te îmbie să-i treci pragul, aici poţi trăi clipe emoţionante de la atingerea sufletului cu trecutul zbuciumat, dar plin de măreţie şi demnitate. Edificiul este construit prin anii 1939, iniţial, a găzduit autorităţile care se perindau, dar din 24 august 1979 […] Post-ul Bijuteria arhitecturală a orașului Florești: Muzeul de Istorie şi Etnografie / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
12:20
Într-o sentință recentă pronunțată de Judecătoria Bălți, sediul Sângerei, o femeie a fost condamnată pentru o serie de escrocherii care au avut loc sub pretextul organizării de evenimente festive. Femeia, care a fost învinuită de sustragerea bunurilor altor persoane prin metode frauduloase, a fost obligată să plătească despăgubiri și o amendă substanțială. Metoda de operare: […] Post-ul O moderatoare din nordul republicii condamnată pentru înșelăciuni repetate la organizarea nunților apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Astăzi la Soroca se desfășoară Forumul pedagogilor din raion. Vă propunem să urmăriți în direct evenimentul. Post-ul Urmăriți în direct forumul pedagogilor din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Te-ai întrebat vreodată dacă ar trebui să optezi pentru apă plată sau carbogazoasă în funcție de sănătate? Este o întrebare pe care o auzim frecvent, fie într-o cafenea, fie la restaurant. Fiecare are o preferință personală, dar ce spune știința despre beneficiile celor două tipuri de apă? Diferențe în compoziție și hidratare Apa carbogazoasă conține […] Post-ul Apă plată sau carbogazoasă: Care este mai bună pentru sănătate? apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Pentru următoarele zile, vremea se anunță frumoasă. Conform previziunilor emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), pe parcursul zilei, temperaturile vor varia între 25 și 27 de grade Celsius în nordul țării. În timpul nopții, valorile minime ale temperaturii vor oscila între 10 și 17 grade. Nu sunt prevăzute precipitații, iar vântul va bate ușor […] Post-ul Meteo pentru sâmbătă, 7 septembrie 2024: Vremea se menține frumoasă, temperaturile urcă până la 27 de grade apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Horoscopul pentru 7 septembrie 2024 este despre claritate și precizie, fără loc pentru viclenii sau omisiuni.  Aceasta nu este o zi potrivită pentru creativitate, explorarea relațiilor sau activități unde rezultatele nu sunt evidente. În schimb, este o zi excelentă pentru activități ce implică cifre, științe exacte și decizii concrete. Berbec Astrele sunt favorabile în toate […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 7 septembrie 2024: Capricornul este sfătuit să-și mențină calmul și demnitatea, altfel reputația sa ar putea avea de suferit apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Alături de noi la emisiunea “Interviu cu soroceni”, realizată de “Observatorul de Nord”, este de această Angela Zeamă, profesoară de istorie și de educație pentru societate la Liceul Teoretic “Constantin Stere”.  Am discutat cu invitata noastră despre părinți, buneii din Ocolina și Hristici, copilărie, relația cu fratele Pavel, familie și istoricii de acasă, cum a […] Post-ul Angela Zeamă despre Antonescu, Iorga, Kersnovski și Unirea din 1918 la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Polițiștii din Soroca au găsit copilul în adiacentul localității, datorită implicării dronei cu termoviziune. Băiatul se deplasa continuu încercând mereu să se ascundă. Poliția va sesiza Comisia multidisciplinară din localitate, pentru examinarea complexă a cazului. Totodată aceștia mulțumesc pentru suport colegilor Sectorului poliției de frontieră Soroca al Direcției Regionale Nord. Amintim că la 5 septembrie […] Post-ul Polițiștii au găsit băiatul dispărut, acesta încerca să se ascundă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:30
Printre zvonurile false răspândite în rândul moldovenilor despre Uniunea Europeană se numără și ideea că nu vor mai putea crește animale domestice în curțile lor, atunci când Moldova se va integra în UE, fiindcă legile acesteia nu permit astfel de activități în gospodărie. Echipa Observatorului de Nord și-a propus să dezmintă acest mit și să […] Post-ul Țăranii de peste Prut cresc găini și porci cum au mai ținut / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Sub titlul „Ne-am pornit la şezătoare”, Centrul Meşterilor Populari din Florești, reprezentat de doamnele Liuba Ciubotaru și Cristina Groza, a organizat o activitate cu scop cultural, găzduită de Muzeul de Istorie și Etnografie Florești, sub coordonarea directoarei Ana Cușnir. Iniţial s-a început de  la ceva simplu, coaserea unui semn de carte, pentru ca participanţii să […] Post-ul ”Ne-am pornit la şezătoare” – o inițiativă pentru conservarea tradițiilor la Florești / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
70 de instituții de învățământ general din țară vor fi dotate cu echipamente TIC. În fiecare instituție, câte cinci săli de clasă vor fi echipate cu All-in-One Computer și panou interactiv dotat cu software, cu conținuturile educaționale în limba română, transmite diez.md Printre criteriile care au stat la baza selecției celor 70 de școli au fost: # numărul […] Post-ul Șase instituții de învățământ din raioanele Soroca, Drochia și Florești vor fi dotate cu echipamente TIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
De ieri, polițiștii din Soroca s-au mobilizat pentru căutarea unui copil, după ce au primit un apel de la un asistent social care a raportat dispariția băiatului de 13 ani. Acesta a plecat de la școală în jurul orei 15:00 într-o direcție necunoscută și nu s-a întors până în acest moment acasă.   Când a […] Post-ul A dispărut un băiat de 13 ani din Soroca – ieri a plecat la școală și nu s-a întors acasă apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
  Directorul de dezvoltare al Fundației Est-Europene, Andrei Brighidin face tot posibilul ca drepturile cetățenilor Republicii Moldova să fie respectate și validate. De asemenea, el promovează mecanismele de protecţie împotriva discriminării la nivel european, în calitate de membru titular al Comisiei Europeane împotriva Rasismului şi Intoleranţei. „Promovez o societate incluzivă, o societate rezilientă din punct […] Post-ul Andrei Brighidin: Uniunea Europeană reprezintă o societate coezivă în care de 79 ani domnește pacea apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Tot mai rar se întâlnesc în gospodăriile oamenilor cuptoarele, tot mai rar arde focul în vatră și miroase a glie strămoșească, a pâine sfântă, rumenă ca fața soarelui, atât de gustoasă… Unde, dacă nu în curtea Muzeului de Istorie și Etnografie din satul Sofia, mai poate fi păstrată o astfel de bijuterie autentică din trecutul […] Post-ul La Sofia femeile au făcut clacă și au muruit cuptorul din curtea muzeului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Un bărbat de 30 de ani a fost arestat de polițiști, fiind bănuit de uciderea unui locuitor din satul Pîrlița, raionul Soroca. Această informație a fost confirmată de Diana Fedco, ofițer de presă a Inspectoratului General de Poliție. Conform raportului, autoritățile au fost informate pe 4 septembrie, în jurul orei 22:00, de către un localnic, […] Post-ul Crimă la Pîrlița: Suspectul, un bărbat de 30 de ani, reținut de poliție apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Judecătoria Bălți a decis plasarea în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a viceprimarului municipiului Soroca, Ghenadie Mînăscurtă și a arhitectului șef, Grigore Guțu, reținuți de CNA în mai multe dosare ce vizează trucarea unor licitații publice. Informația ne-a fost oferită de Angela Starinschi, Ofițerul de presă la Centrul Național Anticorupție. Astăzi, Judecătoria Bălți va […] Post-ul Viceprimarul și arhitectul șef al municipiului Soroca au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Inspectoratul General al Poliției informează conducătorii auto că, începând cu 7 septembrie 2024, intră în vigoare noile modificări legislative ale Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei, Codului Penal și Codului Contravențional.  Astfel, urmează a fi majorate concentrațiile de alcool pentru starea de ebrietate alcoolică, prevăzute […] Post-ul Atenție, conducători auto: din 7 septembrie 2024 intră în vigoare noile modificări legislative privind gradele de alcoolemie apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
TABLETA DE VINERI Fără îndoială, în societate sunt o sumedenie de probleme care necesită nu doar reflectare, dar și căutare de soluții pentru a fi rezolvate, dar eu nu mă pot concentra asupra lor (o fac în afara Tabletelor), fiindcă îmi dau bine seama că mințile noastre astăzi sunt „ascuțite” asupra a trei examene cruciale, […] Post-ul Basarabia în fața a trei examene cruciale — cum le vom susține, așa vom trăi apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
La Florești a avut loc prima ședință metodică din acest an școlar a directorilor adjuncți din instituțiile de învățământ primar, secundar și extrașcolar organizată de Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport Evenimentul a fost moderat de dna Rita Colța, șefă adjunctă a DGECTS și dna Angela Balan, șefa SPEMCEPC, având ca scop planificarea și […] Post-ul La Florești a avut loc prima ședință a directorilor adjuncți din instituțiile de învățământ: Iată despre ce au discutat apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Banca Națională a Moldovei a afișat cursul valutar pentru ziua de vineri, 6 septembrie 2024. Comparativ cu ziua precedentă, s-au înregistrat fluctuații ușoare ale principalelor valute. Euroeste cotat la 19,41 lei, înregistrând o creștere semnificativă cu 9 bani față de cursul de ieri, care era de 19,32 Dolarul americana ajuns la valoarea de 17,49 lei, adăugând cu 1 ban față […] Post-ul Cursul valutar pentru 6 septembrie 2024: Euro și dolarul în creștere apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Berbec. Nu încerca să te impui celor din jur, mulți deja sunt obosiți de atenția și sfaturile tale. Concentrează-te pe sarcinile tale personale, căci ai planificat multe lucruri pentru această lună. Ai șansa de a rezolva cu succes contradicțiile din familie, dar și în acest caz nu-ți deranja apropiații cu grijile tale exagerate, păstrează distanța. […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 6 septembrie 2024: Peștii sunt sfătuiți să vorbească mai puțin cu colegii și să aibă mai multă încredere în membrii familiei apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Organizațiile societății civile (OSC) din diferite regiuni ale Republicii Moldova sunt premiate pentru perseverență, dedicație, activism și creativitate în identificarea soluțiilor pentru cele mai stringente probleme la nivel local și național. Premiile sunt acordate pentru promovarea valorilor europene, a democrației, dar şi pentru contribuţie la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova. Ceremonia de premiere […] Post-ul Cine sunt sorocenii care concurează la Gala Societății Civile 2024? / VIDEO ÎN DIRECT apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Una dintre instituțiile de învățământ din municipiul Soroca, cu o tradiție de peste un secol, este și Gimnaziul de fete, clădirea căruia a adăpostit până nu demult Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu”. Această clădire este deosebită prin arhitectura sa, dar și prin elevii și profesorii care au trecut pe aici. Blocul istoric al colegiului este o […] Post-ul Gimnaziul de fete din Soroca – eleganță, istorie și multă nepăsare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
An de an, Primăria Dorohoi organizează Festivalul Internațional „Mugurelul”, un eveniment ce reunește meșteri populari din întreaga zonă. În cadrul acestui festival, i-am întâlnit pe Dumitru și Georgeta Silion, din satul Tocileni, comuna Stăuceni, județul Botoșani, care au adus o expoziție inedită de păpuși. Acestea surprind secvențe din viața satului tradițional românesc, ilustrând viața de […] Post-ul Un cuplu din satul Tocileni au creat o maternitate a păpușilor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
În anul școlar 2024-2025, 560 de instituții de învățământ din Republica Moldova vor adopta catalogul electronic, un sistem implementat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) pentru a moderniza și eficientiza gestionarea informațiilor educaționale. Acest sistem va aduce schimbări semnificative în modul în care sunt gestionate datele despre elevi, inclusiv reușita și frecvența acestora, note, comentarii, […] Post-ul În două școli din raionul Soroca părinții vor putea verifica notele online apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
 Curtea Constituțională a validat astăzi un mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Curtea a examinat propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a valida mandatul candidatului supleant de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, Nicolae Plămădeală.  În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a admis cererea CEC și a validat mandatul candidatului supleant. Vacanța mandatului de deputat […] Post-ul Schimbare de deputați la PAS – Mariana Lucrețeanu a demisionat, iar Nicolae Plămădeală a fost validat apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Elena Rățoi este femeia puternică, care timp de mai mult de 10 ani îi îndeamnă și pe alții să se dezvolte și să se manifeste, indiferent de particularitățile lor. Ea este un adevărat promotor al incluziunii și este ferm convinsă, că fiecare persoană merită să beneficieze de șanse egale în orice domeniu al vieții.  „Lucrez […] Post-ul Elena Rățoi: Europa înseamnă respect față de fiecare persoană, incluziune și șanse egale apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) reamintește, că în conformitate cu legislaţia în vigoare, prestațiile sociale care nu au fost primite pe parcursul a 12 luni consecutive, se suspendă.  În acest context, CNAS îndeamnă toți beneficiarii, care au ales să primească prestațiile sociale prin intermediul oficiilor poștale ale Î.S. „Poșta Moldovei” și nu au […] Post-ul Dacă nu ai primit prestațiile sociale timp de 12 luni, acestea se sistează apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
 În 2023, aproximativ 15.000 de persoane s-au căsătorit. De altă parte, peste nouă mii de persoane au divorțat, arată raportul prezentat de iData. Peste 20% dintre cei care au divorțat erau căsătoriți de peste 20 de ani, transmite agora.md În 2023, în Moldova s-au înregistrat 15.730 de căsătorii și 9.673 de divorțuri. Comparativ cu alte […] Post-ul Peste 9.000 de moldoveni au divorțat pe parcursul anului trecut apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
Pentru a fi membri în consiliile electorale și birourile secțiilor de votare, legea prevede că persoanele trebuie să aibă certificate de calificare valabile, emise de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE). Consiliul Electoral al Circumscripției Florești, nr. 18, a organizat sesiuni de pregătire pentru cei care vor să obțină aceste certificate. Aceste sesiuni […] Post-ul Consiliul Electoral Florești desfășoară sesiuni de instruire pentru membrii secțiilor de votare /GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Banca Națională a Moldovei a afișat cursul valutar pentru ziua de joi, 5 septembrie 2024. Comparativ cu ziua precedentă, s-au înregistrat fluctuații ușoare ale principalelor valute. Euro este cotat la 19,32 lei, înregistrând o creștere nesemnificativă de aproximativ 2 bani față de cursul de ieri, care era de 19,30 lei. Dolarul american a ajuns la […] Post-ul Cursul valutar pentru 5 septembrie 2024: Creștere ușoară pentru euro apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Serviciul Meteorologic de Stat prevede pentru ziua de azi vreme mohorâtă, cu ploi de scurtă durată în cea mai mare parte a teritoriului. În timpul zilei, pe alocuri, ploile ar putea fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-est, predominant moderat. Temperaturile minime pe timpul nopții vor oscila între +15 și +20°C, iar […] Post-ul Meteo 5 septembrie 2024: Vreme mohorâtă și maxime de până la +26°C apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
Agenția Națională a Arhivelor a lansat recent o serie de fotografii istorice din perioada 1949/1950, surprinzând  activitățile de la Școala de Agronomie și Contabilitate Colhoznică din Mărculești, raionul Florești. Aceste imagini oferă o privire asupra procesului de instruire în domeniile agronomiei și contabilității, esențiale pentru dezvoltarea sistemului colhoznic de la acea vreme. Post-ul Școala de Agronomie și Contabilitate Colhoznică din Mărculești, 1949/1950: Fotografii publicate de Agenția Națională a Arhivelor: apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:20
Berbec Zi favorabilă pentru muncă și alte activități utile. Nu renunți în fața obstacolelor, găsești soluții la probleme care înainte păreau de nerezolvat. Totuși, nu trebuie să te aștepți la rezultate imediate, mai ales dacă începi ceva nou – cel mai probabil va trebui să ai puțină răbdare. A doua parte a zilei este perfectă […] Post-ul Horoscopul zilei de 5 septembrie 2024: Pe Săgetători îi așteaptă surprize plăcute, cadouri neașteptate și chiar câștiguri financiare, află ce spun astrele despre zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
4 septembrie 2024
17:30
La 11 octombrie, la ora 16:00, locuitorii orașului Soroca sunt invitați să ia parte la un eveniment teatral de excepție: spectacolul „Chirița în Provincie”, o comedie de Vasile Alecsandri, va fi jucat pe scena sălii mari a Palatului de Cultură din Soroca. Regizat de Petru Vutcărău, spectacolul a avut premiera pe 26 decembrie 1993 la […] Post-ul Spectacolul „Chirița în Provincie” vine la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Și viceprimarul municipiului Soroca, Ghenadie Mînăscurtă a fost reținut de CNA. Acesta nu a dorit să facă declarații pentru presă, în schimb avocata acestuia ne-a declarat că dumnealui este nevinovat și că sunt doar acțiuni de rutină. “Dumnealui a fost reținut deoarece se prezumă că a discutat cu arhitectul-șef precum că ar trebui să acorde […] Post-ul Viceprimarul Ghenadie Mînăscurtă a fost reținut de CNA pentru o “plăcintă”? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI, în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, sub coordonarea procurorilor PCCOCS, au documentat activitățile unui grup criminal aflat în Penitenciarul nr. 6 Soroca. Grupul este suspectat de implicare în acumularea fondurilor pentru a susține o organizație criminală cu influență în instituțiile penitenciare din Republica Moldova. În perioada 30 […] Post-ul Criminalitate organizată în Penitenciarul nr. 6 Soroca. Percheziții și transferuri ale deținuților implicați în acumularea fondurilor ilicite apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
  Școli și grădinițe moderne, străzi și parcuri amenajate, edificii specializate în agrementul persoanelor în etate, un nou cartier pentru familiile tinere,  stadion la standarte europene și multe altele sunt cărțile de vizită ale municipiului Dorohoi, județul Botoșani.   De altfel, primarul acestei frumoase localități, cu o populație comparabilă cu municipiul Soroca, Dorin ALEXANDRESCU,  măsoară […] Post-ul Hai cu noi în Europa! Uniunea Europeană „ a pompat” peste 200.000.000 de euro într-un oraș ca Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Pe pagina oficială a Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost publicată o discuție. Viceprimarul municipiului Soroca, alături de arhitectul șef și secretarul Consiliului municipal, au fost reținuți de CNA în cadrul unei investigații complexe ce vizează trucarea unor licitații publice. – 1500, asta este ceea ce vine până la autorizație. Restul, acelea, merge separat. – 2000 […] Post-ul Viceprimarul mun. Soroca, arhitectul șef și secretarul Consiliului municipal au fost reținuți de CNA în mai multe dosare ce vizează trucarea unor licitații publice / AUDIO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Un val de praf venit din deșertul Karakum ajunge  în România, Republica Moldova și Ucraina. Valul  va fi transportat, miercuri și joi, din deșertul Karakum – Turkmenistan, peste Marea Caspică, scrie libertatea.ro     „În perioada 3 septembrie, ora 19.00 – 5 septembrie, ora 23.00, circulația aerului, predominant nord-estică, va favoriza avansul dinspre partea central-sud-vestică […] Post-ul Astăzi și mâine, un val de praf va ajunge în România, Republica Moldova și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și procurorii Procuraturii mun. Bălţi au desfășurat astăzi percheziții în mai multe dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. 7 reprezentanți ai autorităților locale din Soroca, dar și 16 persoane fizice, inclusiv agenți economici, sunt cercetate de CNA în dosare de corupție ce vizează trucarea […] Post-ul Viceprimarul municipiului Soroca, arhitectul șef și secretarul Consiliului municipal au fost reținuți pentru 72 de ore apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Între 240 și 1000 de euro trebuie să achite un concurent electoral pentru a apărea pe un panou publicitar sau ecran LED din Republica Moldova, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și referendumul constitutional. Tarifele nu sunt fixe, pentru că, la acestea se adaugă alte costuri – de mentenanță, logistică, consultanță sau de producție audio/video. […] Post-ul Cât trebuie să scoată din buzunare candidații pentru publicitate electorală stradală apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Un bărbat de 59 de ani a fost internat în spital după un incendiu izbucnit într-o locuință din satul Dubna, raionul Soroca. Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii au fost alertați cu privire la incident marți, 3 septembrie. Flăcările au fost stinse de vecini, astfel încât intervenția salvatorilor nu a mai fost […] Post-ul Incendiu la Dubna, vecinii au stins focul, un bărbat a fost transportat la spital apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție(CNA) desfășoară percheziții la primăria orașului Soroca și Consiliul municipal Soroca. Ofițerul de presă de la CNA, Angela Starinschi, a confirmat această informație pentru nordnews.md. CNA desfășoară acțiuni în mai multe dosare de corupție ce vizează trucarea unor licitații publice. „Sunt în jur de 45 de percheziții la mai multe adrese din […] Post-ul Percheziții matinale la Soroca: Ofițerii CNA au bătut la ușa primăriei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Evenimentul a adunat primarii din localitățile raioanelor Drochia, Florești și Soroca. Participanții, reprezentanți ai autorităților locale, au fost informați despre normele de integritate și despre importanța respectării standardelor etice în serviciul public. De asemenea, s-au abordat subiecte precum rolul administrației locale în gestionarea riscurilor de corupție, monitorizarea continuă și evaluarea măsurilor de integritate instituțională, pentru […] Post-ul O sesiune de informare a fost organizată de către Centrul Național Anticorupție la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Circa 20 mii de preșcolari și elevi din aproape 150 de instituții de învățământ din țară au primit la începutul anului școlar pachete educaționale cu cărți și rechizite. Darurile au fost oferite în cadrul proiectului „Cutia școlarului și a preșcolarului”, implementat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) pentru al patrulea an consecutiv, comunică […] Post-ul 20 mii de elevi vor merge la școală mai pregătiți. Aceștia au primit pachete educaționale cu cărți și rechizite din partea României apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
După valul de caniculă, temperaturile scad ușor, menținând valorile specifice perioadei de vară. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vom avea parte de ploi de scurtă durată. Vântul va sufla din nord mai mult moderat. Temperaturile minime noaptea vor oscila între +13..+18°C. Ziua, temperatura maximă se va situa între +23..+28°C. Post-ul Meteo 4 septembrie 2024: După caniculă urmează ploi și temperaturi mai confortabile apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.