Observatorul de Nord

Acum 6 ore
19:00
Într-un apartament mic, mirosul de țigară și de fum pare să te lovească încă de la intrare. Poate fi proaspăt sau poate să fie acumulat în timp. Indiferent de caz, vestea bună este că poți să scapi de ele. Află în continuare ce trebuie să faci pentru a te bucura din nou de miros proaspăt […] Post-ul Cum scapi definitiv de mirosul de țigară din apartament. Pașii pe care trebuie să-i urmezi apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:50
Fiecare legumă are nevoi specifice în ceea ce privește temperatura și intervalul de lumină solară pentru a germina și a crește. Semănarea la momentul potrivit permite plantelor să se dezvolte în condiții optime, ceea ce duce la o creștere mai sănătoasă și la o producție mai mare. Ridiche Pentru a pregăti semințele de ridiche înainte […] Post-ul Ce legume se seamănă în sol deschis în luna martie? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
17:20
Moto: O, izvor al tinereții, / O, izvor al frumuseții./ O, tu vatră strămoșească,/ Sat de viță răzășească. Vladimir Capcelea, primar al comunei Izvoare (1995–2003) Comuna Izvoare – formată din trei localități: Izvoare, Bezeni și Scăieni –, este situată în partea nord-vest a raionului Florești. Este amplasată pe o suprafață totală de 38,79 km2 . Rețeaua hidrografică […] Post-ul Zece curiozități despre satul de baștină al Irinei Rimes apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Iarba uscată din grădină poate fi o adevărată problemă pentru orice pasionat de grădinărit. Peluza trebuie îngrijită adecvat după iarnă, așa că trebuie să știți cum să readuceți gazonul la viață. Cele mai comune probleme sunt aspectul uscat al gazonului, pete circulare deschise la culoare, buruienile și vârfurile îngălbenite. Dar nu vă faceți griji, reînvierea […] Post-ul Cele 3 ingrediente simple care îţi revigorează gazonul. Iarba îşi va reveni în câteva săptămâni apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Într-un climat agricol caracterizat de incertitudine și schimbare rapidă, analiza solului devine un instrument de gestionare a riscurilor și de creștere a rezilienței. Prin înțelegerea mai profundă a caracteristicilor solului, agricultorii pot lua măsuri preventive împotriva efectelor negative ale schimbărilor climatice și pot optimiza utilizarea resurselor disponibile, contribuind astfel la o agricultură mai sustenabilă și […] Post-ul Sugestii pentru agricultori: Analiza solului, când și cum se face apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Astăzi, la Soroca a avut loc expo-târgul cu genericul „Un gând frumos pentru voi, stimate doamne”, ediția a IV-a. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Raional Soroca în pareneriat cu Filiala Soroca, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. La expo-târg, au participat circa 70 de agenți economici și meșteri populari veniți din […] Post-ul Expo-Târgul „Un gând frumos pentru voi, stimate Doamne” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
14:00
Astăzi, în prima zi de primăvară, sărbătorim Mărțișorul, simbol al speranței și al biruinței binelui asupra răului. Considerat un adevărat talisman, el este dăruit în semn de admirație și respect. Iar reportera ”Observatorului de Nord” a fost curioasă să afle dacă tradiția este respectată de locuitorii din municipiul Soroca. Reportaj video realizat în cadrul studioului […] Post-ul Vox: Ce spun sorocenii despre tradiția Mărțisorului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Astăzi, ca în fiecare an, Liceul Teoretic “Ion Creangă” din Soroca sărbătorește. Elevii și profesorii au organizat mau multe activități prin care își exprimă mândria de a fi urmașii marelui scriitor. Pe holul școlii a fost expusă o expoziție de carte și un panou cu cele mai inspirate desene ale elevilor. De asemenea, cei mici […] Post-ul Sărbătoare la liceul ”Ion Creangă” din Soroca: O zi de omagiu patronului spiritual / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Astăzi, 1 martie, a avut loc ședinţa ordinară a Consiliului municipal Soroca. Ordinară în ambele sensuri menționate în Dicționarul Explicativ al limbii române. Cu peste 50 de subiecte la ordinea de zi, ședința a durat aproape patru ore.   La începutul întrunirii, consiliera Diana Tanas a bătut alarma în fața aleșilor locali, cu privire la alimentația […] Post-ul Ședința Consiliului Municipal Soroca – majorarea tarifelor, acuzații și un pic de circ de prost gust / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Astăzi la Soroca a avut loc deschiderea Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor 2024” cu spectacolul muzical-coregrafic tradițional „Mărţişor în prag de primăvară!”. Concertul organizat de Secţia Cultură și Turism Soroca, prezentat de Tamara și Gheorghe Șevciuc, a readus pe scenă Teatrul dramatic “Prometeu” (regizor Iurie Babii, actriță Nicoleta Curici), Ansamblul de dansuri populare “Nistrenii” (coregraf […] Post-ul La Soroca a început Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor 2024” / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Pregătirea în domeniul pedagogiei au ajutat-o mult pe Elena Țârdea-Spinei să se înscrie în lista autorilor de carte pentru copii. Muncind în calitate de redactor-literar la săptămânalul ”Realitatea” din Soroca a citit, a redactat și a așezat în pagină sute de texte literare semnate anumit pentru copii. Astfel s-a pomenit înscrisă la ”școala sincerității”, unde […] Post-ul Elena Țârdea-Spinei – între suflet și poezie apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE de la 10 ani la 15 ani, în scopul reducerii costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, potrivit unui proiect iniţiat de Guvernul României, adoptat marţi de Senat, scrie DIGI24. […] Post-ul Ai permis de conducere românesc? Să știi că valabilitatea sa ar putea crește… apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Și a doua zi de primăvară calendaristică va fi una posomorâtă, cu o probabilitatea de ploi de 10 la sută. Conform prognozelor meteorologilor, în raioanele de nord ale Republicii Moldova temperatura aerului va oscila între +4 și +11 grade Celsius. Umiditatea aerului va fi de 69 la sută, iar vântul va bate cu viteza de […] Post-ul Meteo, 2 martie 2024: vreme posomorâtă și până la +11 grade Celsius în termometre apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
 Horoscopul zilei de 2 martie 2024 aduce multe vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Aceștia reușesc să descopere lucruri noi despre ei înșiși. Este o zi marcată de călătorii spirituale importante. Nativii se conectează cu energia pe care o simt în interiorul sufletului lor și reușesc să aducă la realitate unele dintre […] Post-ul Horoscopul zilei de 2 martie 2024. Peștii trebuie să fie atenți la starea lor de sănătate. Află ce se întâmplă cu zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Pentru astăzi, 2 martie 2024, Banca Națională a Moldovei a stabilit următorul curs valutar: un euro valoreză 19 lei și 28 de bani, iar un dolar este cotat la valoarea de 17 lei și 80 de bani. Leul românesc costă 3 lei și 88 de bani, hrivna ucraineană valorează 46 de bani, iar rubla rusească […] Post-ul Curs valutar pentru 2 martie 2024: euro valorează 19 lei și 28 de bani, iar dolarul costă 17 lei și 80 de bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Astăzi și sorocenii au comemorat eroii războiului de pe Nistru, dintre Federația Rusă și Republica Moldova, început la 2 martie 1992, prin depuneri de flori la complexul memorial-militar al Eroilor Războiului pentru Independenţa şi Integritatea statului. Autoritățile și veteranii au ținut discursuri, menționând importanța menținerii păcii și rezolvarea conflictului înghețat exclusiv pe cale diplomatică. Amintim […] Post-ul La Soroca sunt comemorați eroii războiului de pe Nistru / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
09:50
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzia optică. Unde este şarpele în imaginea din deşert? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
De Mărțișor sărbătorim și nașterea lui Ion Creangă, marele nostru povestitor, a cărui povești și istorii ne-au marcat copilăria și ne-au inspirat ori de câte ori am vrut să facem pozne. Astăzi vrem să aruncăm o privire și asupra relației sale cu unicul său fiu, Constantin. Această latură mai puțin cunoscută a vieții scriitorului dezvăluie […] Post-ul Ion Creangă, tată de băiat, și-a crescut și educat de unul singur feciorul apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
 Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus astăzi în circulație, în scop numismatic în principal, moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”, transmite  moldpres.md Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a afirmat că moneda a fost emisă pentru a pune în valoare valențele mărțișorului. „Vă îndemn să valorificăm acest simbol […] Post-ul Banca Națională a Moldovei pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
  Pentru astăzi, 1 martie 2024, Banca Națională a Moldovei a stabilit următorul curs valutar: un euro valoreză 19 lei și 28 de bani, iar un dolar este cotat la valoarea de 17 lei și 80 de bani. Leul românesc costă 3 lei și 88 de bani, hrivna ucraineană valorează 46 de bani, iar rubla […] Post-ul Curs valutar pentru 1 martie 2024: euro valorează 19 lei și 28 de bani, iar dolarul costă 17 lei și 8o de bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
  Horoscopul zilei de 1 martie demonstrează că nimic nu poate sta împotriva voinței de strămutat a nativilor din zodiac. Aceștia sunt mai puternici ca niciodată și dornici să se afirme pe toate planurile. Zodiile trebuie să fie pregătite să facă o schimbare pe plan personal. Nu există nimic care să-i pună pe nativi în […] Post-ul Horoscopul zilei de 1 martie 2024. Racii își schimbă destinul. Află ce se întâmplă cu zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Prima zi de primăvară, conform prognozelor meteorologilor, nu se deosebește de ultima zi de iarnă, fără precipitații, iar  valorile termice, în raioanele de nord ale Republicii Moldova vor fi de +4 +12 grade Celsius. Umiditatea aerului va fi de 70 la sută, iar vântul va sufla cu viteza de 18 km/oră. Pe 2 martie nu […] Post-ul Meteo, 1 martie 2024: primăvara începe la fel cum s-a terminat iarna apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
TABLETA DE VINERI  Toată lumea a sesizat că, în ultima vreme, în societatea moldovenească se răspândesc foarte multe zvonuri și scenarii care nu au nimic cu realitățile, iar drept dovadă este faptul că și colegii noștri de la portalul STOP! FALS! sunt nevoiți, zi de zi, să dezmintă minciunile și să ajute oamenii să facă […] Post-ul  În atenția puritanilor: Observatorul de Nord nu este groparul partidului de guvernământ apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
În cadrul Interviului cu Nina Cereteu, primarul orașului Drochia, am discutat despre mai multe subiecte referitoare nu doar la orașul Drochia, ci și în privința relației cu autoritățile centrale ale Republicii Moldova. Nina Cereteu, care este și vicepreședinta Congresului Autorităților Locale din Moldova a menționat că în prezent există o deschidere din partea guvernării.    Urmăriți […] Post-ul Nina Cereteu: “Din partea acestei guvernări am avut o deschidere aparte” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:32
Mărțișoarele, simbolul primăverii și al renașterii naturii, au evoluat considerabil de-a lungul timpului. De la simpla fundă alb-roșie, acestea s-au transformat în adevărate bijuterii, delicate și expresive. Astăzi, vă propunem o colecție diversă de mărțișoare realizate de Inteligența Artificială, care cuprinde atât modele tradiționale cu clopoței și flori, cât și designuri moderne și stilizate, adevărate […] Post-ul 40 de mărțișoare create de Inteligența Artificială apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Astăzi, la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, a avut loc o activitate solemnă dedicată comemorării eroilor căzuți în războiul din Transnistria în anul 1992. La acest eveniment, au participat veterani ai războiului, printre care și Alexandru Cimbriciuc, președinte al Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independență, precum și Constantin Nesterenco, directorul colegiului, el însuși participant la conflictul […] Post-ul Elevii Colegiului Agricol din Soroca au comemorat pe eroii căzuți în războiul din Transnistria / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
Dragobetele unește inimile îndrăgostite nu doar în România și Republica Moldova, ci oriunde se vorbește și simte românește. Ingredientul este simplu – o mână de oameni cu dor de casă și țară, entuziasm și dorință. Iar exemplul diasporei noastre din Grecia, bine ar fi să fie molipsitor. “În diaspora din Atena sărbătoarea de Dragobete a […] Post-ul Diaspora sorocenilor: Ecoul unei sărbători românești marcată de ai noștri în Grecia / VIDEO și GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Zilele concediului de odihnă anual nefolosite de angajați timp de doi ani ar putea fi considerate stinse. Un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative a fost aprobat de membrii Comisiei parlamentare administrație publică și dezvoltare regională, transmite moldpres.md Astfel, angajatorul, la finele anului calendaristic, va informa salariatul, în scris, despre numărul zilelor de […] Post-ul Mecanismul de folosire a concediului de odihnă va fi revizuit apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Astăzi, la muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca, s-a desfășurat expoziția de mărțișoare sub denumirea „Mărțișor cu drag în muzeul lui Bulat”. Elena Spinei a avut rolul de coordonator, beneficiind însă de sprijinul întregului colectiv pentru organizarea evenimentului. Printre exponate se numără și un mărțișor care datează de peste 50 de ani, […] Post-ul Expoziție cu mărțișoare de colecție la muzeul din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Plățile în numerar vor fi limitate. Un proiect de lege care prevede norme privind circulația numerarului în circuitul economic și orientarea spre efectuarea plăților prin transfer a fost aprobat în lectura a doua de Legislativ, transmite moldpres.md Prevederile proiectului vor fi aplicate persoanelor juridice, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, cu […] Post-ul De la 1 ianuarie 2025, plățile în numerar vor fi limitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
  Proiectului ”Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova” în lucru la Soroca. Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, a avut o întâlnire de lucru cu echipa de ingineri de la Unitatea de Implimntare a proiectului ”Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova”. Despre aceasta scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca.    Discuțiile […] Post-ul Primarul Lilia Pilipețchi a avut o întâlnire cu echipa de ingineri de la Unitatea de Implementare a proiectului ”Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
  Primăria Soroca urmează să implementeze un nou proiect care ar sprijini psihologic, copiii din familiile social vulnerabile, femeile abuzate, în special de etnie romă. În acest scop, primarul Lilia Pilipețchi a avut o întâlnire cu reprezentanții WeWorld- organizație de caritate.  WeWorld susține persoanele nevoiașe din peste 25 de țări. În rep. Moldova, WeWorld, este […] Post-ul Soroca: copiii din familiile social vulnerabile și femeile abuzate, în special de etnie romă vor fi sprijiniți psihologic apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
  Pe pagina sa de Facebook, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, își manifestă speranța că „într-o zi, în acea viața normală de “după”, voi putea spune unde și cum s-au construit scheme în sistemul de sănătate, și cum s-au făcut averi pe sănătatea și tragedia oamenilor”.  „Acum e multă muncă de rutină, obositoare, de anihilare, ca să […] Post-ul Ministra Sănătății, Ala Nemerenco: În viața normală de „după” voi putea spune unde și cum s-au construit scheme în sistemul de sănătate apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Ai noștri ca brazii! Chiar dacă este originar din raionul Orhei, cunoscutul muzician Alex Kravtsov, care în prezent locuiește în Elveția, se consideră, pe bună dreptate, și sorocean „get-beget”. Implicit, acei care cunosc talentul lui Alex sunt cu ochiul pe el și se bucură de succesele care nu au întârziat să vină.   Astfel, Alex […] Post-ul Soroceanul Alex Kravtsov se regăsește într-o listă selectă de participanți la o serată folclorică într-o biserică din Elveția apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Printr-o decizie a sa, executivul a decis majorarea indemnizațiilor și alocațiilor oferite pentru cei care au participat în conflicte militare sau lichidarea unor catastrofe tehnogene. Bunăoară, participanții celui de-al Doilea Război Mondial vor primi alocații lunare majorate cu 500 de lei, ceea ce va constitui circa 2050 de lei. În același timp, aceștia vor […] Post-ul Guvernul a decis: mai multe categorii de cetățeni vor primi îndemnizații și alocații majorate apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Statul vrea să concesioneze doar spațiile comerciale de la aeroport, care aduc profituri enorme, iar elementele de infrastructură, care necesită sume uriașe de bani pentru întreținere sunt lăsate în seama statului, scriu mai multe site-uri de știri, citând o declarație a fostului premier Ion Chicu, pe care acesta a făcut-o la 6 februarie pentru postul […] Post-ul Spațiile comerciale ale Aeroportului, între concesiune și închiriere: Speculații și confuzie de termeni apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
Pentru astăzi, 29 februarie 2024, Banca Națională a Moldovei a stabilit următorul curs valutar: un euro valoreză 19 lei și 28 de bani, iar un dolar este cotat la valoarea de 17 lei și 82 de bani. Leul românesc costă 3 lei și 87 de bani, hrivna ucraineană valorează 46 de bani, iar rubla rusească […] Post-ul Curs valutar pentru 29 februarie 2024: euro valorează 19 lei și 28 de bani, iar dolarul costă 17 lei și 82 de bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
 Horoscopul zilei de 29 februarie 2024 spune că nativii din zodiac au parte de o zi cu totul deosebită. Cele mai multe zodii se vor bucura de energia pe care o primesc de la planeta Venus. Este o perioadă de-a dreptul prosperă pentru cele mai multe zodii. Ele sunt sfătuite să profite de toate oportunitățile […] Post-ul Horoscopul zilei de 29 februarie 2024. Balanțele își deschid sufletul. Află ce se întâmplă cu zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Astăzi iarna predă ștafeta primăverii și nu oricum, dar cu soare și temperaturi cu plus. Conform prognozelor meteorologilor astăzi, 29 februarie, vom avea vreme frumoasă, cu valori termice cuprinse între +6 și +9 grade Celsius. Umiditatea aerului va fi de 75 la sută, iar vântul va sufla cu viteza de 11 km/oră. Prima zi calendaristică […] Post-ul Meteo, 29 februarie: ultima zi de iarnă calendaristică va fi cu soare și temperaturi de primăvară apare prima dată în Observatorul de Nord.
28 februarie 2024
19:20
Recent judecătorii din Soroca au examinat un caz de trafic de ființe umane.  Potrivit rechizitoriului, un locuitor al raionului Florești, a fost învinuit că, începând cu anul 2004, abuzând de poziția de vulnerabilitate a victimei, manifestată prin situația precară din punct de vedere social, şi anume dizabilitatea fizică evidentă, cu gradul I de invaliditate, lipsa […] Post-ul Pe masa judecătorilor din Soroca a ajuns un dosar de trafic de ființe umane apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:00
La Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia a fost lansată cea de-a patra ediție a festivalului-concurs “Filipiada”. Evenimentul cultural îl are în prim plan pe scriitorul Iulian Filip, originar din satul Sofia, raionul Drochia. Iulian Filip și-a făcut debutul editorial acum 50 de ani, iar pe lângă poezie și-a dezvoltat și alte aptitudini, […] Post-ul La Drochia s-a dat start celei de-a patra ediții a festivalului-concurs “Filipiada” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Ecaterina Coadă, o tânără mămică din Drochia, are o pasiune deosebită pentru creații manuale. Cu cinci ani în urmă, nici nu își închipuia că această activitate va deveni un hobby care îi va aduce venit. „Călătoria mea în lumea handmade a început cu 5 ani în urmă, când eram în concediu de maternitate. Prima lucrare […] Post-ul De sărbători, bucură-i pe cei dragi cu un cadou handmade de la Ecaterina Coadă apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
După ce Mihai Popșoi a fost ales în funcția de minsitru de Externe, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, care era următorul pe listă, Vasile Tâltu a refuzat să ocupe funcția vacantă de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, locul în legislativ care a fost refuzat de actualul președinte al raionului Florești, Vasile Tâltu, îi revine  […] Post-ul Președintele raionului Florești, Vasile Tâltu, a refuzat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
 Polițiștii Inspectoratului de Poliție Soroca au desfășurat activități de informare și sensibilizare la adresa elevilor din mai multe unități de învățământ din raionul Soroca, cu tematica “Un pieton informat – un pieton protejat”.   Totodată, în cadrul acestor acțiuni, s-au abordat subiecte precum “Bullying-ul în instituțiile de învățământ”, “Fiecare faptă își are consecința sa”, “Adolescența […] Post-ul Colaboratorii Inspectoratului de Poliție Soroca desfășoară activități de informare în instituțiile de învățământ apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Funeraliile liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat miercuri, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, informează Reuters, citat de moldpres.md “Slujba religioasă pentru Aleksei va avea loc la biserica din cartierul Marino, la 1 martie, orele 14:00. Funeraliile […] Post-ul Funeraliile liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Reprezentanții autorităților constituționale de la CHișinău au comentat organizarea de către liderii pretinși de la Tiraspol a așa-zisului congres a deputaților de toate nivelurile. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu există riscuri  ca situația din regiune să se înrăutățească. De altă parte, presa afiliată Tiraspolului scrie că cei care au venit la congres […] Post-ul „Unica tensiune a zilei de astăzi este ziua posomorâtă de afară”. Guvernul comentează așa-zisul congres din zona transnistreană apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
   Mergea haotic pe un drum în apropiere de Tîrnova, iar când a fost somat să oprească, a mărit viteaza, încercând să scape de echipajul de poliție. Un șofer de 41 de ani a fost prins aseară în stare de ebrietate avansată, fiind înlăturat forțat de la volanul automobilului, transmite tv8.md Potrivit Poliției, aseară, în […] Post-ul Un șofer de 41 de ani din Bădiceni a fost prins beat la volan în satul Târnova apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
  În scopul promovării și comercializării produselor si mărfurilor producătorilor autohtoni, Consiliul Raional Soroca și Filiala Soroca a Camerii de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Vă invită să participați la expo-târgul “Un gând frumos pentru voi, stimate Doamne”.   Evenimentul este dedicat Sarbatorii de 8 Martie, și se va desfăşura pe Piața Libertății din […] Post-ul La 2 și 3 martie, pe Piața Libertății din Soroca va avea loc Expo-Târg-ul „Un gând frumos pentru voi, stimate Doamne”! apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
FALS: Maia Sandu, de vină pentru creșterea datoriei de stat a Republicii Moldova   NDeputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Bogdan Țîrdea a declarat într-o intervenție pe Telegram că președinta Maia Sandu ar fi de vină pentru creșterea datoriei de stat a Republicii Moldova și că țara ar fi la un pas de faliment din […] Post-ul FALS: Maia Sandu, de vină pentru creșterea datoriei de stat a Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
Pentru astăzi, 28 februarie 2024, Banca Națională a Moldovei a stabilit următorul curs valutar: un euro valoreză 19 lei și 38 de bani, iar un dolar este cotat la valoarea de 17 lei și 85 de bani. Leul românesc costă 3 lei și 90 de bani, hrivna ucraineană valorează 46 de bani, iar rubla rusească […] Post-ul Curs valutar pentru 28 februarie 2024: euro valorează 19 lei și 38 de bani, iar dolarul costă 17 lei și 85 de bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.