TVR Moldova

Acum 8 ore
21:10
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a acordat un interviu pentru TVR MOLDOVA, în cadrul căruia a vorbit despre cât de pregătită este Republica Moldova din punct de vedere energetic pentru iarna care se apropie, despre integrarea statului nostru pe piața energetică europeană. Dacă vor crește sau nu tarifele la gaz sau energie electrică aflați din interviul acordat jurnalistei TVR MOLDOVA, Daniela Danilova.
20:40
Peste 100 de instrumentişti, solişti de renume şi vinuri selecte. Toate, într-un decor idilic, la Festivalul VinOpera, organizat la o vinărie din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. La eveniment au participat sute de oameni din Republica Moldova şi de peste hotare. Unii au lăsat maşina acasă şi au venit la castel cu trenul.
20:10
Peste 20 de posesori de maşini electrice din Republica Moldova, România şi Germania s-au aventurat într-un maraton inedit. Ei vor trebui să parcurgă în 24 de ore o distanţă de o mie de kilometri prin ţară. În acest fel, îşi vor împărtăşi experienţele în calitate de proprietari de maşini electrice şi vor evalua reţeaua de staţii de încărcare. Vedeta maratonului a fost o maşină Tesla model S, cu peste două milioane de kilometri la bord.
19:40
A concurat astăzi la Jocurile Paralimpice de la Paris și Larisa Marinenkova. Reprezentanta Republicii Moldova și-a încercat puterile în competiția de para powerlifting, categoria de 73 de kilograme. Sportiva a ocupat a șaptea poziție în clasamentul final.
19:20
Un minor de 17 ani, fiul unui președinte al Organizației teritoriale a unui partid politic în Orhei, care deține și funcția de primar al unei localități din zonă, a fost oprit de poliție în timp ce conducea neuniform o Dacia Duster, proprietate a primăriei, fără a deține permis de conducere.
Acum 12 ore
19:10
Încă o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris a fost obținută de Oleg Crețul. Sportivul din Republica Moldova s-a bucurat de victorie în finala mică a categoriei de până la 90 de kilograme, în competiția de para judo.
18:50
Peste 100 de elevi şi studenţi de pe ambele maluri ale Prutului şi-au dat întâlnire la cea de-a doua ediţie a Summitului Tinerilor din Republica Moldova. Evenimentul se desfăşoară la Chişinău şi reprezintă o platformă de dialog, unde tinerii pot identifica oportunităţi de dezvoltare şi îşi pot împărtăşi experienţele.
18:30
De astăzi, intră în vigoare modificările legislative ale Regulamentului privind testarea alcoolscopică. Şi amenzile pentru şoferii care urcă la volan în stare avansată de ebrietate vor creşte de două ori - de la 75.000 de lei la 150.000. Potrivit poliţiei, noile reguli vin în urma numărului mare de conducători auto prinşi zilnic băuţi la volan.
18:10
Turnul de apă, primăria, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", strada pietonală Eugen Doga, toate aceste locuri pot fi admirate în lucrările Cristinei Stavenschi. Tânăra pictoriță a realizat o serie de peisaje cu orașul Chișinău, în acuarelă și tuș. Iar mulți dintre noi, cu siguranță vor recunoaște acele locuri.
18:00
Performanţă importantă pentru Republica Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris. Ion Basoc a devenit vicecampion. Este o premieră pentru Moldova, când un sportiv obține medalia de argint la o astfel de competiţie. Basoc a cedat în finala categoriei de peste 90 de kilograme.
17:40
Funcționarii postului vamal Giurgiulești 1 au supus controlului de specialitate un autocamion de model „Ford” ce se deplasa spre România și care transporta articole vestimentare, în regim vamal de export.
17:10
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut sâmbătă o întrevedere cu şefa guvernului italian Giorgia Meloni, la Cernobbio, în nordul Italiei, a anunţat preşedinţia Consiliului italian, informează AFP, potrivit Agerpres.
16:50
Mersul pe bicicletă înseamnă sănătate, dar este și o alternativă la transportul public sau personal, mai ales atunci când nu vrei să pierzi timpul în ambuteiaje. La sat, însă, ambuteiaje nu prea vezi. În localitatea Cioara, din raionul Hâncești, oamenii optează pentru un mod sănătos de viață, astfel că aleg să se deplaseze pe bicicletă. Cât de avantajos e să deții o bicicletă la țară, dar și câți kilometri parcurg zilnic oamenii de acolo, a aflat colegul nostru Alexandru Leahu.
16:20
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în orașul Alexandria, Egipt, în perioada 1 – 8 septembrie 2024.
16:00
În noaptea de 5 septembrie, în jurul orei 23:00, polițiștii din Ceadîr-Lunga au stopat un Volkswagen condus neuniform de un bărbat de 38 de ani, care se afla în stare avansată de ebrietate.
15:30
Astrologul-numerolog TANIA TOHO-PĂDURARU a vorbit în cadrul emisiunii „TeleMatinal” despre toate zodiile în parte.
15:10
Ședința Comisiei Electorale Centrale din 7 septembrie 2024.
15:00
Trei premii a primit la Veneția, înainte de ceremonia oficială de închidere a festivalului, filmul „Anul nou care n-a fost”, regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu. Distincția cea mai importantă este Premiul FIPRESCI – oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, Biennale Cinema. Lungmetrajul a fost realizat în coproducţie cu: SRTV – Societatea Română de Televiziune, All Inclusive Films (Serbia) şi în asociere cu Chainsaw Europe.
14:30
În perioada 9-10 septembrie, ministra Justiției din Letonia, Inese Lībiņa-Egnere, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația Veronicăi Mihailov-Moraru, ministra Justiției.
Acum 24 ore
14:10
Zona adiacentă a Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din municipiul Cahul, accesul la Sanatoriul „Nufărul Alb” și un sector de drum al bulevardului Victoria au fost renovate. Lucrările, în valoare de peste 1,817 milioane de euro, au inclus pavarea trotuarelor, asfaltarea unui sector de drum cu lungimea de 0,7 km, crearea pistelor pentru bicicliști, construirea a trei havuzuri cu jeturi de apă, show de lumini și muzică, precum și amenajarea unui teren de joacă pentru copii și a zonelor verzi cu irigare dirijată. Toate acestea au fost realizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene (80% din suma totală) și contribuția primăriei municipiului Cahul (20% din suma totală).
13:40
Polițiștii din Soroca au localizat copilul în adiacentul localității, datorită implicării dronei cu termoviziune. Băiatul se deplasa continuu încercând mereu să se ascundă.
13:20
Un judecător din New York a amânat vineri pentru 26 noiembrie, după alegerile prezidenţiale din SUA, pronunţarea sentinţei în dosarul plăţilor ascunse făcute de Donald Trump către o vedetă porno, potrivit unui document al instanţei, relatează AFP.
12:50
La sfârșitul lunii august, activele oficiale de rezervă au constituit 5 593,81 milioane de dolari SUA.
12:30
Victorie clară pentru România în primul meci din Grupa C din Liga Națiunilor. La primul meci pe bancă al lui Mircea Lucescu, tricolorii au trecut în deplasare de Kosovo cu 3-0. „Ne doream să obţinem această victorie. Când ne-am strâns la Mogoşoaia, văzând băieţi venind din toate colţurile lumii, am fost puţin îngrijorat, dar pe urmă mi-am dat seama că am de-a face cu nişte jucători profesionişti şi inteligenţi, care au fost foarte atenţi şi concentraţi la ceea ce le-am spus”, a declarat Mircea Lucescu.
12:00
Meditație în stil jazz, pe 13 septembrie, la Chișinău. Acordeonistul Misha Grossu ne-a spus cum merg pregătirile pentru concert și ce surprize pregătesc.
11:40
Înregistrarea prealabilă pentru alegerile din 20 octombrie s-a încheiat vineri.
11:10
Forţele aeriene ucrainene au anunţat sâmbătă că Rusia a lansat în total 67 de drone cu rază de acţiune lungă într-un atac nocturn masiv asupra Ucrainei, dintre care 58 au putut fi doborâte, informează Reuters, citat de AGERPRES.
10:50
Pe mai multe străzi din capitală, duminică, va fi sistată circulația rutieră. Restricțiile sunt instituite în legătură cu desfășurarea Euro Marathonului 2024.
10:20
Ziua internaţională a aerului curat pentru un cer albastru este marcată anual, începând cu anul 2020, la 7 septembrie, potrivit Rezoluţiei 74/212, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) la 19 decembrie 2019, indică site-ul https://undocs.org.
10:00
Ministra Veronica Mihailov-Moraru a participat la Conferința informală a Miniștrilor Justiției din statele membre ale Consiliului Europei, cu genericul „Spre responsabilitate pentru crimele internaționale comise în Ucraina”. Evenimentul, organizat la Vilnius, a reunit miniștri din justiție, ambasadori și oficiali de rang înalt din aproximativ 50 de țări.
09:30
Victor Cernomorcenco, expert imobiliar ne-a spus care sunt prețurile la cumpărarea, dar și închirierea unui apartament.
09:10
Începând de astăzi, 7 septembrie, intră în vigoare noile modificări legislative ale Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică
08:40
Vom avea parte de un weekend frumos. Vremea devine stabilă și se încălzește. Ploile ne vor ocoli, iar vântul va sufla domol din sectorul de est slab la moderat.
Ieri
23:10
Germania va furniza Ucrainei 12 obuziere autopropulsate suplimentare, a anunţat vineri ministrul apărării Boris Pistorius, la o reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina de la baza americană de la Ramstein, relatează dpa, potrivit Agerpres.
22:50
Sportivul român Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), vineri, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce l-a învins în finală pe kazahul Iergali Şamei, prin ippon, relatează Agerpres.
22:30
Rolul strategic al Portului Alexandroupoli în rutele de aprovizionare cu gaze naturale din Europa de Sud-Est, precum și necesitatea de creștere a fluxului de gaze prin intermediul coridorului vertical au fost subiectele abordate astăzi de ministrul Energiei Victor Parlicov, în cadrul panelului de discuții de la Summitul Metropolitan din Salonic.
22:10
După Ina Cernei, a debutat la Jocurile Paralimpice și Gheorghe Spînu. Atletul a stabilit un record personal în proba de aruncare a greutății și a ocupat locul opt în clasamentul final al întrecerii de la Paris. Mâine, în competiție vor intra ultimii trei sportivi din Republica Moldova.
21:50
Federația de Atletism din Republica Moldova răspunde acuzaţiilor lansate în spaţiul public de câţiva sportivi de performanţă. Aceştia au spus că forul foloseşte un dublu standard şi nu finanţează la fel pregătirea tuturor atleţilor şi participarea lor la competiţiile internaţionale. Anatolie Balan, președintele fereraţiei, afirmă, însă, că nu au fost discriminări în rândul sportivilor care au mers la Olimpiada din capitala Franței.
21:30
Agenția de Guvernare electronică a dat startul campaniei "Intră în hora digitalizării." Platforma se adreseză cetăţenilor, angajaţilor din administraţia publică locală şi oamenilor de afaceri. Campania este implementată în cadrul Proiectului "Modernizarea Serviciilor guvernamentale", finanțată de Grupul Banca Mondială în R.Moldova.
21:10
Şase asociaţii din Republica Moldova au fost premiate la cea de-a 5-a ediție a Galei Premiilor Europene pentru Societatea Civilă. Evenimentul şi-a propus promovarea și susținerea activităţii sectorului asociativ. Câştigătorii au fost aleşi pentru că au demonstrat excelență și rezultate remarcabile în domeniile lor de activitate, prin valorificarea sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană.
20:50
Teme ale propagandei ruse într-o şcoală din Republica Moldova. În lecția introductivă de la început de an școlar, o profesoară de limbă engleză de la Liceul Anton Cehov din Chişinău le-ar fi prezentat copiilor mai multe falsuri.
20:30
Octavian Ţicu, propus la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova de blocul "ÎMPREUNĂ", şi formaţiunea pe care o reprezintă, susţin referendumul European din 20 octombrie.
20:10
Cel mai mare pericol pentru integritatea electorală din Republica Moldova este imixtiunea Federaţiei Ruse în aceste procese. Este constatarea Institutului Național Democrat pentru Afaceri Internaționale, care a încheiat Misiunea de evaluare înaintea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului din 20 octombrie.
19:50
Ungaria susţine extinderea Uniunii Europene şi vede Republica Moldova în blocul comunitar şi ne va sprijini în drumul spre aderare. Totuşi, deciziile trebuie luate exclusiv în baza unor merite şi performanţe. Declarațiile aparţin ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care a venit la Chişinău şi a făcut unele declaraţii controversate referitor la extindere.
19:30
Flux intens de călători şi vehicule la punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe sensul de ieşire din Republica Molodva, anunţă Poliția de Frontieră.
19:10
Deocamdată nu avem motive de panică în ceea ce priveşte tariful la gaz. Potrivit ministrului Energiei, conjuctura pe piaţa internaţională este una relativ stabilă, iar preţul ar putea fi revizuit de ANRE mai aproape de lunile iarnă. În cadrul unui interviu pentru TVR MOLDOVA, Victor Parlicov a declarat că Republica Moldova este mult mai pregătită pentru sezonul rece faţă de anii precedenţi. Acesta a precizat şi care sunt stocurile de gaze naturale ale ţării.
18:50
Caz şocant în raionul Edineţ. Un bărbat de 43 de ani, cu grad sever de dizabilitate, ar fi fost închis într-o cuşcă. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!.
18:30
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei însărcinate din Orhei, a vorbit pentru prima dată în faţa presei şi a declarat că e nevinovat. În schimb, a acuzat procurorii că ar fi trucat probele împotriva sa. Astăzi, Cotorobai a fost escortat la Judecătoria Orhei, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul deschis pe numele său. Au mai fost audiaţi şi patru martori din partea acuzării, însă şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise.
18:10
Primăria municipiului Chișinău informează că, duminică, 08.09.2024, se suspendă activitatea troleibuzului turistic.
17:50
Cortina celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de muzică clasică "Vinopera" se ridică în această seară.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.