Subiectul Zilei

Acum 4 ore
14:00
„Riscul cel mai mare are legătură cu războiul. Noi avem norocul că ucrainenii țin frontul, americanii au deblocat banii de care au nevoie, chiar dacă procedurile durează și nu totul ajunge cu viteza pe care ne-am dori-o în Ucraina.” Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat în cadrul unui interviu pentru Dw.com că războiul informațional […] Articolul Igor Grosu avertizează: Războiul informațional al Rusiei în R. Moldova este periculos apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a participat astăzi la tradiționalul Forum Municipal al Tinerilor, ediția 2024, eveniment care se va încheia diseară, cu un concert excepțional susținut de Satoshi, în Grădina „Digital Park”. Intrarea este liberă, începând cu ora 18:00. În fața publicului, edilul a menționat că, anul acesta, au fost foarte multe solicitări […] Articolul Forumul Municipal al Tinerilor 2024 se încheie cu un concert în Grădina „Digital Park” apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
12:00
Șeful Inspectoratului de Poliție Șoldănești, Dianu Savciuc, a murit în noaptea de 25 spre 26 mai în urma unor probleme de sănătate. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, Dianu Savciuc a murit la vârsta de doar 41 de ani, iar în acest sens Poliția Națională transmit condoleanțe familiei șefului IP Șoldănești. „Transmitem sincere condoleanțe și multă […] Articolul Șeful Inspectoratului de Poliție Șoldănești a murit la vârsta de 41 de ani apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Astăzi se desfășoară primul semimaraton al profesiilor juridice, organizat de Primăria Chișinău în colaborare cu Uniunea Juriștilor din Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul, denumit „Legal Half-Marathon Chișinău 2024”, a reunit profesioniști din domeniul juridic, sportivi amatori și elevi din capitală.Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a deschis evenimentul cu un discurs în care […] Articolul Ion Ceban – săgeți ironice la adresa reformelor Ministerului Justiției, la primul semimaraton al profesiilor juridice apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
14:10
Un bărbat căutat pentru fur, a fost reținut de carabinierii din Capitală. Individul era căutat pentru furtul unui scaner folosit în verificările electronice auto. Totul s-a întâmplat în seara de 24 mai, când echipajul de carabinieri a recepționat informația cu privire la bărbatul căutat. Astfel, în timpul patrulării pe str. Kiev, oamenii legii au observat […] Articolul Carabinierii au reținut un bărbat căutat pentru furt apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, astăzi, 25 mai, la Stadionul „Dinamo” din Capitală, zeci de copii talentați concurează în Marea Finală a competiției sportive interliceale din Republica Moldova. Evenimentul este organizat, în spiritul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. „Astăzi, alături de Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova […] Articolul Zeci de copii talentați concurează în Marea Finală a competiției sportive interliceale din Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 54.301 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din țară – 28.132. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 33.459, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 20.842. Cea mai ”activă” frontieră a […] Articolul Fluxul la frontieră: Peste 54.000 de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Primarul General al municipiului Chișinău Ion Ceban și una dintre legendele vii ale sportului mondial, Armen Nazaryan, au depus flori la mormântul lui Ivan Zaikin. „În această dimineață, împreună cu legendarul sportiv, Armen Nazaryan, dublu campion olimpic, triplu campion mondial și de șase ori campion European la lupte greco romane, am depus flori la mormântul […] Articolul Depunere de flori la mormântul lui Ivan Zaikin de către Ion Ceban și Armen Nazaryan apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, amintește comunității că, în după-amiaza acestei zile, la Vadul lui Vodă, unde, va începe sezonul estival 2024. „Primăria Chișinău vă invită, astăzi, începând cu ora 14.00, pe faleza plajei de la Vadul lui Vodă, pentru a lansa sezonul de vară pe litoral alături de colectivele și artiștii îndrăgiți. Vă […] Articolul În după-amiaza acestei zile, la Vadul lui Vodă va începe sezonul estival 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Gazul rusesc ar putea ajunge în Republica Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-un interviu pentru Agerpres, în condițiile în care Acordul privind tranzitul gazelor de la Gazprom prin Ucraina expiră în 2024, iar Kievul a anunțat că nu intenționează să-l mai prelungească. Oficialul […] Articolul Gazul rusesc ar putea ajunge în Republica Moldova prin Turcia apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
O tânără de 21 de ani ar fost omorâtă cu deosebită cruzime de către iubitul său, care ar fi fost gelos. Tragedia a avut loc pe 19 mai într-un apartament din sectorul Râșcani al Capitalei. Potrivit șefei Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, după ce ar fi comis crima, tânărul […] Articolul Tragedie în Capitală: Tânără ucisă cu sânge rece de iubitul gelos apare prima dată în Subiectul Zilei.
24 mai 2024
18:40
Încă un proiect finalizat cu succes. „Intersecția semaforizată „str. Sf. Gheorghe – str. Alexandru Hâjdeu” a fost reparată capital”, informează Primarul General Ion Ceban. „În zonă se află două instituții de învățământ, fapt ce a impus întreprinderea unor măsuri mai ample de securizare a pietonilor care traversează intersecția”, a scris edilul. Astfel, spune Ion Ceban, […] Articolul Intersecția semaforizată str. Sf. Gheorghe – str. Alexandru Hâjdeu, complet reparată apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:40
Ucraina a susţinut vineri că a oprit ofensiva lansată în urmă cu două săptămâni de armata rusă în provincia nord-estică Harkov, şi că a început un contraatac în acest sector al frontului, vizitat în aceeaşi zi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki. Rusia a lansat pe 10 mai o ofensivă în regiunea ucraineană de graniţă Harkov, […] Articolul Zelesnki în vizită la Harkov: Sprijin pentru apărarea orașului înfruntat de trupele ruse apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:20
Primarul General al municipiului Chișinău, anunță că, duminică, 26 mai, începând cu ora 09:00, Centrul Capitalei va găzdui un nou festival al sportului și al anduranței, și anume „Legal Half-Marathon Chișinău 2024”. „Evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale este organizat de municipalitate, în parteneriat cu Uniunea Juriștilor din Republica Moldova”, spune edilul. Programul „Legal Half-Marathon […] Articolul Chișinăul găzduiește „Legal Half-Marathon Chișinău 2024”: Un eveniment sportiv pentru întreaga comunitate apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:20
Aproape 1880 de posturi rămân vacante în instituțiile de învățământ general din R. Moldova. Informația a fost oferită de Ministerul Educației, în cadrul unui eveniment organizat la Colegiul pedagogic „Alexei Mateevici” din Chișinău. Potrivit autorităților din educație, în instituțiile de învățământ general se predau circa 70 de specialități și discipline. Cea mai mare criză este […] Articolul Circa 1880 de posturi vacante în instituțiile de învățământ din R. Moldova: Criza profesorilor continuă apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Robin Li, CEO al uneia dintre cele mai mari firme de tehnologie din China, Baidu, a declarat că o inteligenţa artificială mai inteligentă decât oamenii este la mai bine de 10 ani distanţă, chiar dacă Elon Musk anticipează că va apărea foarte curând. Inteligenţa generală artificială, sau AGI, se referă în general la AI care […] Articolul CEO-ul Baidu exprimă îngrijorări legate de ritmul lent al dezvoltării inteligenţei artificiale apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Un tânăr de 24 de ani a fost transportat de urgență la spital după ce a fost lovit chiar pe trecere de pietoni din municipiul Chișinău. Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, cazul a avut loc pe o trece de pietoni amplasată la intersecția străzii Grenoble cu strada Pictor Mihai Grecu […] Articolul Tânăr de 24 de ani grav rănit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni în Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, vă invită la un eveniment special, duminică, 26 mai, ora 18:00, la Digital Park. „După o zi plină la Forumul Municipal al Tinerilor – 2024, vom încheia în forță, cu un concert extraordinar al îndrăgitului Satoshi! Vino să te bucuri de muzică live și de o atmosferă de […] Articolul Eveniment special la Digital Park: Concert live cu Satoshi, parte din Forumul Municipal al Tinerilor 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Un tânăr de 21 de ani se află în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul șase al unui bloc de locuit din cartierul Poșta Veche al Capitalei. Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, cazul a avut loc pe strada Putnei. Oamenii legii au stabilit preliminar că […] Articolul Tânăr în stare gravă după ce a căzut de la etajul șase la Poșta Veche apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în acest sfârșit de săptămână, în toate sectoarele Capitalei vor fi organizate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. „Astfel încercăm să sprijinim producătorii locali și să oferim locuitorilor Capitalei acces la produse agricole de sezon”, a scris edilul pe rețelele sociale. Menționăm că, […] Articolul Târguri și iarmaroace în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor locali apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Berlinul a predat 10 tancuri Leopard 1 A5, muniție pentru tancurile Leopard 2, mii de cartușe, 54 de drone de recunoaștere și alte ajutoare în cadrul ultimei sale livrări de ajutor militar către Ucraina, a declarat guvernul german la 22 mai, scrie The Kiyv Independent. Tranșa a inclus, de asemenea, patru tancuri de deminare, 1,8 […] Articolul Germania livrează Ucrainiei 10 tancuri leopard 1 A5 și mii de cartușe apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, anunță că, astăzi, 24 mai, Primăria Chișinău a dat start activităților din cadrul Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Potrivit edilului, în această seară, de la ora 18:00, în Parcul „Alunelul”, str. Calea Ieșilor 11/2 vor evolua elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”, care au pregătit numere […] Articolul Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii” debutează astăzi apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Un tânăr din Azerbaidjan a fost prins cu acte false pe Aeroportul din Chișinău. Străinul de 31 de ani s-a prezentat printre pasagerii cursei „Istanbul-Chișinău”. În cadrul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au decis extinderea verificărilor asupra cetățeanului din Azerbaidjan, conform analizei de risc și excluderii bănuielilor. Ca urmare, la controlul în linia doua, […] Articolul Tânăr din Azerbaidjan, depistat cu acte false pe Aeroportul din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Un taximetrist a fost atacat în timp ce efectua o comandă. Suspecții sunt doi tineri de 18 și 25 de ani care au încercat să-l stranguleze. Ulterior, indivizii au fost reținuți pentru tentativă de omor. Victima este un taximetrist de 55 de ani care le-a spus polițiștilor că în noaptea de 23 aprilie curent a […] Articolul VIDEO// Taximetrist atacat și încercare de strangulare de către pasageri apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Un cetățean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trădare în favoarea Rusiei după ce, în 2022, a supravegheat obiective militare românești sau NATO din Tulcea și a oferit Ambasadei Rusiei la București informații cu caracter militar și fotografii cu tehnică de luptă, anunță Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism […] Articolul Românul acuzat de spionaj în favorea Rusiei: Detalii și implicații apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, pentru odihna, educația și distracția copiilor în sezonul estival 2024, Primăria Municipiului Chișinău va deschide și porțile Taberei de Odihnă „Cireșarii” din orașul Vadul lui Vodă. „Aceasta își va desfășura activitatea în perioada 3 iunie – 28 august”, spune edilul. În context, adaugă viceprimarul Capitalei, Angela […] Articolul Primarul General Ion Ceban anunță redeschiderea taberei „Cireșarii” pentru sezonul estival 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Primarul General, Ion Ceban, anunță că, Primăria Municipiului Chișinău are plăcerea să invite chișinăuienii, de la mic la mare, la o nouă serie de activități cultural – artistice, care vor fi organizate în acest weekend, în Parcul „Alunelul”! Potrivit edilului, programul va fi unul plin de momente speciale, după cum urmează:24 Mai 2024, ora 15:00, […] Articolul Weekend plin de activități cultural – artistice. Ceban: Astfel promovăm tinerele talente și valorificăm limba, tradițiile și culturile naționale apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Carabinierii au reținut ieri, 23 mai, o femeie care prezenta semne de tulburări psihice. Aceasta avea un comportament neadecvat. Drept urmare, persoana a fost transportată la Spitalul de Psihiatrie Bălți pentru evaluare. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, în după-amiaza zilei de ieri, o patrulă de carabinieri din cadrul Direcției Regionale Nord a IGC, în timpul […] Articolul Carabinierii au reținut ieri o femeie care prezenta semne de tulburări psihice apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Pictura murală ,,Visul Olimpic”, dedicată sportivilor moldoveni care vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a fost inaugurată astăzi, 24 mai, la Chișinău. Această operă de artă, realizată cu multă grijă pentru a surprinde spiritul și determinarea campionilor noștri, celebrează curajul, dedicarea și pasiunea olimpicilor. Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Ion […] Articolul Inaugurarea picturii murale “Visul Olimpic” la Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Angajatul unui aeroport este în stare critică la spital, după ce a fost călcat de un avion de 77 de tone, duminică, potrivit unui raport și unei înregistrări video tulburătoare. Muncitorul, un tânăr de 32 de ani, a fost secerat atunci când pilotul a început să se miște prea devreme în timp ce rula pe […] Articolul Un bărbat din Rusia a fost călcat de un avion apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un locuitor al orașului Călărași susține că în apartamentul său s-a produs o explozie puternică. Asta după ce, spune el, în locuința sa, dar și a vecinilor săi, s-a simțit un miros puternic de gaz. Într-un mesaj expediat în adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Adaugă o știre, se menționează că la data de 16 mai, în jurul orei […] Articolul Explozie în Călărași: Proprietarul acuză lucrări defectuoase la rețeaua de gaz apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 48.429 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din țară – 25.729. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 23.141 de traversări, urmată de granița moldo-ucraineană, unde au fost semnalate […] Articolul Peste 25.000 de persoane au ieșit din țară în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Primarul General, Ion Ceban, anunță că, sportul va uni, din nou, comunitatea din municipiului Chișinău, sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, unde Primăria Capitalei va organiza cea de-a II-a ediție a Festivalului – „Chișinăul Sportiv” 2024. „Hai pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani, începând cu ora 11:00, să sărbătorim sportul […] Articolul Primăria Chișinău organizează Festivalul „Chișinăul Sportiv” 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Cel puțin patru persoane au murit, iar cel puțin 12 au fost rănite după ce un acoperiș s-a surpat într-un imobil cu două etaje pe Insula spaniolă Mallorca, anunță joi salvatorii, relatează AFP. „Patru persoane au fost confirmate moarte” și există „între 12 și 14 rănite în diverse grade în urma surpării unui acoperiș al […] Articolul Tragedie pe insula Mallorca: Patru morți și 12 răniți după surparea unui acoperiș apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește astăzi, 24 mai, ziua de naștere. Șefa statului împlinește 52 de ani. Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Maia Sandu a învățat la școala din satul Risipeni. Ulterior, în anul 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de […] Articolul Maia Sandu împlinește astăzi 52 de ani apare prima dată în Subiectul Zilei.
23 mai 2024
18:10
O angajată din cadrul S.A. „Apă-Canal Chișinău” s-a stins din viață. În anul 2020, femeia a fost diagnosticată cu un tip rar și foarte agresiv de cancer pulmonar, care implică cavitatea pleurală. „În aceste clipe de adâncă tristeţe, colectivul S.A. „Apă-Canal Chişinău” este alături de rudele şi prietenii regretatei Raisa Cecan, o doamnă cu multă […] Articolul Doliu la Apă-Canal Chișinău: Raisa Cecan, o angajată devotată, s-a stins din viață apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Informațiile care circulă în mediul online precum că Statul Israel ar urma să introducă vize electronice pentru cetățenii Republicii Moldova începând cu 1 iunie 2024, nu corespund adevărului. Precizarea a fost făcută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe. „Aceste informații nu corespund adevărului. Între cele două state nu au fost introduse modificări în regimul de călătorie […] Articolul MAE: Israelul nu introduce vize electronice pentru cetățenii moldoveni apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, te invită la „Chișinău BBQ Festival”, eveniment care se va desfășura în perioada 24-26 mai, în Parcul „Valea Trandafirilor” din Capitală, scrie edilul pe rețelele sociale. Primăria Municipiului Chișinău este partenerul evenimentului organizat de iTicket. „Distracția și buna dispoziție a celor prezenți în Parcul „Valea Trandafirilor” este garantată […] Articolul Ion Ceban invită comunitatea la „Chișinău BBQ Festival” apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Asociația „Forța Fermierilor” solicită Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) inițierea cât mai urgentă a procesului de creare a comisiilor de specialitate în raioane pentru identificarea zonelor afectate de secetă și declararea stării de calamitate în agricultură. Potrivit reprezentanților Asociației „Forța Fermierilor”, schimbările climaterice se aprofundează în Republica Moldova prin seceta prelungită și în acest […] Articolul Seceta provocă pierderi grele în agricultură: Fermierii cer măsuri de urgență din partea guvernului apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Î.M. Regia „Exdrupo” a achiziționat două compactoare noi cu valțuri, a anunțat Ion Ceban, pe rețelele sociale. „Achiziția celor două compactoare face parte din procesul de suplinire și înnoire a parcului tehnic al Întreprinderii, ceea ce va duce și la îmbunătățirea eficienței și calității lucrărilor efectuate în infrastructura municipiului Chișinău”, a adăugat Primarul General. Menționăm […] Articolul Primăria Chișinău investește în eficiență: Două compactoare noi pentru Î.M. Regia „Exdrupo” apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Doi bărbați de 30 și 36 de ani din municipiul Chișinău au fost reținuți după ce ar fi comercializat droguri pe rețelele de socializare. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cei doi ar fi vândut droguri prin intermediul aplicației „Telegram”, după ce le împachetau în doze mai mici, iar ulterior le plasau în diferite ascunzișuri din […] Articolul Reținuți în Chișinău: Doi bărbați, implicați în comercializarea drogurilor prin social media apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Un bărbat de 52 de ani a fost transportat la spital în urma unui grav accident care a avut loc pe drumul Țareuca-Șoldănești. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către ofițerul de presă al IP Rezina, Elena Băetrău. Conform sursei citate, oamenii legii au fost alertați despre producerea unui accident cu implicarea a două […] Articolul Accident grav la Rezina: Un bărbat de 52 de ani, transportat la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Orașul Orhei a fost cuprins în seara zilei de ieri, 22 mai, de un val de fum înecăcios, după ce gunoiștea locală a ars. Pentru a lichida incendiul, la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri. Potrivit Radio Orhei, pompierii au luptat cu flăcările până aproape de miezul nopții, utilizând 100 de metri cubi […] Articolul Gunoiștea din Orhei în flăcări: Pompierii intervin pentru lichidarea incendiului apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Primăria Municipiului Chișinău organizează și în acest an Forumul Municipal al Tinerilor. În context, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a venit cu un îndemn pentru toți ce care sunt dornici să descopere noi oportunități. „Dacă nu te-ai înregistrat încă la Forumul Municipal al Tinerilor, ediția 2024, acum este momentul!”, a scris edilul. Amintim că, […] Articolul Ion Ceban invită tinerii să se înregistreze la Forumul Municipal al Tinerilor, ediția 2024: „Vino să-ți faci vocea auzită” apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
O femeie originară din R. Moldova a fost denunțată de Poliția de Stat din Perugia, în regiunea italiană Umbria, pentru furt din locuință și utilizarea ilegală a unor sisteme de plată. Incidentul a fost descoperit de fiica unei bătrâne care, observând lipsa portofelului său, a verificat tranzacțiile conturilor bancare ale mamei ei prin intermediul unei […] Articolul Badantă moldoveancă, denunțată pentru furt și fraude bancare în Italia apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Salvatorii din capitală au salvat o persoană căzută într-o fântână din propria gospodărie. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 22 mai 2024 în comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:03. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Direcției regionale cătare-salvare nr.1 a IGSU, care au […] Articolul Un bărbat de 67 de ani, scos de salvatori dintr-o fântână adâncă de 6 metri apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, pentru odihna, educația și distracția copiilor, în sezonul estival 2024, Primăria Capitalei va organiza, în cadrul centrelor extrașcolare, 13 tabere vocaționale. „Acestea vor activa în perioada 1 iunie – 30 iulie, de luni și până vineri, între orele 09:00 și 18:00”, menționează edilul. În context, adaugă […] Articolul Primăria Municipiului Chișinău va organiza în acest sezon estival 13 tabere vocaționale apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Republica Moldova va beneficia de 2 milioane de euro din partea Guvernului Austriei pentru realizarea unui nou program de suport pentru reducerea sărăciei. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care a avut o întrevedere cu omologul său austriac, Johannes Rauch, la Viena. Oficialii au discutat despre oportunitățile de […] Articolul Moldova primește 2 milioane de euro de la Austria pentru reducerea sărăciei apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, organele abilitate din cadrul Primăriei Chișinău continuă să inspecteze atent proiectele investiționale inițiate, în diverse domenii, în oraș, pentru ca rezultatul final al acestora să corespundă tuturor condițiilor stabilite inițial. Astfel, spune edilul, viceprimarul Ilie Ceban și șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, au efectuat o […] Articolul Primăria Chișinău monitorizează calitatea și termenele proiectelor în sectorul Ciocana apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
În ultimele 24 de ore, 17 persoane au primit refuz de intrare în țară. Totodată, în punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 50.886 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 26.430. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat […] Articolul Situația la frontieră: 17 persoane au primit refuz de intrare în țară în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.