Subiectul Zilei

Ieri
19:10
Carabinierii din localitatea italiană Schio au arestat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 38 de ani, fiind suspectat de deținere de arme de război și arme de foc comune. Potrivit presei italiene, în timpul percheziției domiciliare, efectuată de carabinieri, bărbatuli a predat spontan câteva arme pe care le avea în interiorul casei: Este vorba […] Articolul Cetățean moldovean, arestat în Italia: Deținea arme de război și un pistol cu muniție apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:30
Un bărbat și o femeie și-au pierdut viața într-un accident care s-a produs astăzi în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia. Mașina cu care se deplasau a derapat de pe traseu și s-a răsturnat. Inspectoratul General al Poliției precizează că automobilul a derapat după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui […] Articolul Tragedie pe drum: Două persoane au murit după ce mașina s-a răsturnat în raionul Taraclia apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:20
În luna august 2024, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin politicile sale active de ocupare a forței de muncă, a facilitat angajarea a 1.103 persoane. Dintre acestea, 666 sunt femei, 180 sunt persoane cu vârste între 55 și 63 de ani, 8 sunt migranți reveniți de peste hotare, iar 19 sunt persoane cu dizabilități. De […] Articolul Ministerul Muncii facilitează angajarea a 1.103 persoane în august 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Veronica Lungu, tânăra care acum cinci ani a suferit în urma unui accident rutier grav, care i-a schimbat radical viața, are nevoie de ajutor în continuare. Aceasta speră că va reuși să-și numere pașii din nou într-o bună zi, iar acum are nevoie de un scaun rulant nou, al său fiind foarte uzat deja.  Veronica […] Articolul Tânăra accidentată grav, Veronica Lungu, necesită sprijin financiar pentru înlocuirea scaunului rulant apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Suspiciune de neglijenţă, după ce un bebeluş de nici o lună a ajuns la spitalul din Iaşi cu vânătăi pe corp. Medicii au observat semnele pe mâna copilului transportat cu elicopterul de la Suceava şi tot ei au anunţat Poliţia. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Bebeluşul se află într-o stare stabilă, […] Articolul Investigată pentru agresiune: Un bebeluş de nici o lună, ajunge cu vânătăi la spitalul din Iași apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj sociologic desfășurat între 30 august și 2 septembrie 2024, pe un eșantion de 596 de persoane adulte cu drept de vot. Studiul reflectă structura populației Moldovei (cu excepția Transnistriei). Rezultatele sondajului indică o cursă prezidențială extrem de competitivă. Maia Sandu conduce cu […] Articolul SONDAJ: 36% dintre alegători, rămân nehotărâți în cursa prezidențială din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
Judecătorii au dat start evaluării probelor și audierii martorilor în dosarul în care Gheorghe Cotorobai este acuzat de răpirea, violarea și uciderea cu deosebită cruzime a Anei-Maria, tânăra din Orhei, însărcinată în șase luni. Procurorul a cerut ca ședințele de judecată să fie închise, iar primii patru martori urmează a fi audiați. Anterior, avocatul lui […] Articolul Încep audierile în cazul Gheorghe Cotorobai: Acuzat de răpirea, violarea și uciderea Anei-Maria, tânăra însărcinată apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
La menținerea și asigurarea ordinii publice, în perioada 30 august – 5 septembrie, au activat peste 1.100 de carabinieri, fiind acoperite în total 357 de itinerare, dintre care 14 patrule mixte și 343 de patrule independente. Astfel, s-a asigurat ordinea și siguranța publică în cadrul a 54 de activități care implică aglomerări de persoane (peste […] Articolul Peste 1.100 de carabinieri în acțiune: 13 persoane reținute și 112 fapte contravenționale documentate în ultima săptămână apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Un nou sondaj sociologic realizat de compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group, desfășurat între 30 august și 2 septembrie 2024, oferă o imagine detaliată a percepțiilor publice asupra liderilor politici din Republica Moldova. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 596 de persoane adulte cu drept de vot. Igor Grosu se confruntă […] Articolul Sondaj Intellect Group: Majoritatea politicienilor moldoveni se confruntă cu probleme de imagine apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Un sondaj recent realizat de “Intellect Group” a scos la iveală un nivel extrem de ridicat de nemulțumire față de principalii lideri politici ai Republicii Moldova. Studiul, desfășurat între 30 august și 2 septembrie 2024, arată un sentiment profund de frustrare în rândul populației față de conducerea actuală a țării. Igor Grosu, președintele Parlamentului, se […] Articolul Maia Sandu, criticată de 57% dintre respondenți: Sondajul dezvăluie frustrări legate de eficacitatea administrației apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj sociologic realizat între 30 august și 2 septembrie 2024, care reflectă percepțiile publice asupra principalilor lideri politici din Republica Moldova. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 596 de persoane adulte cu drept de vot. Maia Sandu, actualul președinte al Republicii […] Articolul Sondaj Intellect Group: Maia Sandu polarizează opinia publică cu 57,2% evaluări negative apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Un cuplu a încercat să ajungă în Turcia cu peste 80.000 de dolari, pe care nu i-au declarat autorităților vamale. Cazul a fost înregistrat în această dimineață, la Aeroportul Internațional Chișinău. În timpul formalităților de control, funcționarii vamali și polițiștii de frontieră au supus verificărilor bagajele de mână a doi străini. „Aceștia s-au prezentat printre […] Articolul Cuplu prins pe Aeroportul Chișinău cu peste 80.000 de dolari nedeclarați, încercând să ajungă în Turcia apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
De ieri, 5 septembrie, polițiștii din Soroca s-au mobilizat pentru căutarea unui copil, după ce au primit un apel de la un asistent social care a raportat dispariția băiatului în vârstă de 13 ani. Potrivit oamenilor legii, băiatul a plecat de la școală în jurul orei 15:00 într-o direcție necunoscută și nu s-a întors până […] Articolul Alertă în Soroca: Poliția caută un copil de 13 ani, dispărut de la școală apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Conform unui sondaj realizat de compania “Intellect Group”, s-a observat o polarizare semnificativă a opiniei publice în jurul principalelor partide politice din Republica Moldova, cum ar fi PAS, PSRM și PCRM. Această polarizare arată că aceste partide au grupuri electorale stabile și loiale, dar se confruntă și cu o opoziție puternică, ceea ce poate limita […] Articolul Intellect Group: PAS, PSRM și PCRM se confruntă cu provocări în extinderea bazei electorale apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
O tânără deținătoare a dublei cetățenii (moldovenească și română) este cercetată pentru folosirea actelor oficiale false. Și-ar fi cumpărat în Grecia o carte de identitate românească falsificată, inclusiv și-a modificat datele personale, iar la trecerea frontierei i-a fost deconspirată fapta ilegală. În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, astăzi, 6 septembrie, s-a prezentat o cetățeancă […] Articolul Tânără cu dublă cetățenie, prinsă cu acte românești false la frontiera Leușeni-Albița apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Conform unui sondaj recent realizat de compania “Intellect Group”, 84% dintre respondenți sunt la curent cu viitoarele alegeri și referendum, reflectând un nivel ridicat de informare a populației. Aceasta se datorează campaniilor active de informare, difuzării prin mass-media și rețele sociale, precum și interesului general pentru procesele politice. Totuși, 14,5% dintre respondenți nu sunt informați despre aceste evenimente, […] Articolul Sondaj: 84% dintre moldoveni sunt bine informați despre alegeri și referendum apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a abordat situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora. Tarlev și-a exprimat îngrijorarea față de starea actuală a unicului port maritim al țării, situat la Giurgiulești. „Mie îmi pare rău să vorbesc despre acest lucru, dar unicul port maritim al R. Moldova, la sudul […] Articolul Tarlev: Mie îmi pare rău să vorbesc despre asta, dar portul Giurgiulești este în dezastru apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a discutat despre situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora și a atras atenția asupra gravității problemei libertății de exprimare sub actuala conducere. Tarlev a condamnat retragerea în masă a licențelor pentru posturi de radio și televiziune, măsuri pe care le consideră inacceptabile într-o […] Articolul Tarlev denunță retragerea licențelor media: Un atac la adresa libertății de exprimare în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Azi-dimineață, 6 septembrie, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier. Un bărbat și o femeie au decedat la fața locului. Potrivit oamenilor legii, preliminar s-a constatat că un automobil de model Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca […] Articolul Accident tragic la Taraclia: Două persoane au decedat după ce automobilul s-a răsturnat apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Procuratura Edineț anunță că a pornit o urmărire penală în baza sesizării unui consilier municipal, referitoare la o fotografie în care apare o persoană încarcerată într-o cușcă din lemn. Imaginea a fost publicată pe rețelele sociale pe data de 10 iulie curent. În urma investigațiilor preliminare s-a constatat că victima este un bărbat în vârstă […] Articolul Procuratura Edineț investighează cazul unei persoane încarcerate într-o cușcă din lemn apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a abordat situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora. Tarlev a propus adoptarea urgentă a unei legi care să garanteze că pensiile nu vor fi niciodată mai mici decât salariul mediu pe țară. “Este datoria noastră să le oferim un trai demn și respectabil, […] Articolul Tarlev: “Condiții decente și îngrijire medicală de calitate pentru pensionarii noștri” – un plan pentru viitor apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Un șofer de camion originar din Republica Moldova a decedat în urma unui accident rutier în Statele Unite ale Americii. Apropiații bărbatului au lansat o campanie de colectare de bani, necesari pentru a acoperi inclusiv costurile înmormântării moldoveanului. Potrivit pulsmedia.md, totul s-a întâmplat la data de 4 septembrie. Iurie Chetrușca, în vârstă de 43 de ani, […] Articolul Accident fatal în SUA: Un moldovean a decedat în urma coliziunii apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Un tânăr din raionul Orhei a fost înjunghiat de un individ, în urma unui conflict. Victima a fost transportată de urgență la spital, fiind în stare gravă, iar făptașul a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore. Potrivit ofițerului de presă al IP Orhei, Elena Băetrău, la data de 5 septembrie curent, în […] Articolul Tânăr din Orhei, înjunghiat în urma unui conflict: Făptașul reținut pentru 72 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Un tânăr de 30 de ani a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de omorul unui bărbat din localitatea Pârlița. Conform datelor prezentate, oamenii legii au fost alertați la 4 septembrie, în jurul orei 22:00, de un bărbat din localitate, care a comunicat că a depistat la sol o persoană cu semne de moarte […] Articolul Omor la Soroca: Tânăr reținut pentru uciderea unui pensionar în bătaie apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Astăzi, 6 septembrie, se încheie activitățile unui curs de instruire privind „Controlul în linia a II-a, tehnici avansate de operare, detectare și analiză a obiectelor cu echipamente de inspecție și dispozitive de scanare pentru combaterea contrabandei”, organizat cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM). Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul acestui curs, care s-a desfășurat […] Articolul Curs de instruire pentru polițiștii de frontieră și funcționarii vamali: Tehnici avansate de inspecție și scanare împotriva contrabandei apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Șeful Cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a participat la Gala Premiilor Europene pentru Societatea Civilă, unde, din numele președintei, a mulțumit oamenilor care dedică timp și efort pentru a contribui la îmbunătățirea vieții în țara noastră. „Fiecare proiect, fiecare inițiativă – fie că vorbim de formarea de viitori lideri, de antreprenoriatul social, de hub-uri […] Articolul Adrian Băluțel a participat la Gala Premiilor Europene pentru Societatea Civilă apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Armata germană a pus în funcțiune, miercuri, la Todendorf, în apropiere de Hamburg, un prim sistem de apărare aeriană Iris-T. Cancelarul Olaf Scholz a declarat că sistemul sol-aer face parte dintr-o consolidare a apărării germane și europene lansată după ceforțele ruse au invadat Ucraina în februarie 2022. „Rusia se reînarmează masiv de mulți ani, în […] Articolul Germania a lansat un sistem de apărare aeriană Iris-T pentru consolidarea securității apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Influențate de clipurile de pe rețelele sociale, care promovează anumite standarde de frumusețe, tot mai multe copile, până în 14 ani, își creează propria rutină de îngrijire a pielii, doar că folosesc și produse nepotrivite, care le pot face rău. Este și motivul pentru care platforma YouTube a decis să nu le mai recomande adolescenților […] Articolul YouTube restricționează conținutul de frumusețe pentru copii pentru a preveni efectele negative apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Pe 6 septembrie 2024, la ora 12:00, pe canalul de YouTube RADIODIASPORA, cunoscutul politician și candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, va participa la emisiunea „Dezbatere Socială”. Această ediție promite să fie un dialog deschis și sincer despre problemele sociale și politice actuale din Moldova, adresându-se atât diasporei, cât și cetățenilor […] Articolul Emisiunea „Dezbatere Socială” aduce diaspora și pe Vasile Tarlev față în față pe RADIODIASPORA apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
Primăria din Madrid a anunţat joi interzicerea circulaţiei trotinetelor electrice de închiriat, din cauza riscurilor pentru siguranţa pietonilor create de aceste vehicule. “Retragem autorizaţia firmelor care închiriază trotinete pe străzile oraşului”, a anunţat primarul Capitalei spaniole, Jose Luis Martinez-Almeida, într-un mesaj în reţeaua online X. Politicianul de dreapta, reprezentant al Partidului Poporului, a adăugat că […] Articolul Madrid interzice trotinetele electrice de închiriat apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Toate băncile din Moldova au încetat colaborarea cu sistemul rusesc de transfer de bani „Zolotaia Korona”. Acesta era ultimul serviciu care permitea transferuri directe de bani între Rusia și Moldova. Decizia de suspendare a fost luată în contextul sancțiunilor impuse de SUA împotriva companiilor rusești, inclusiv împotriva companiei „Centrul de Tehnologii Financiare”, dezvoltatoarea sistemului „Zolotaia […] Articolul Băncile din Moldova suspendă colaborarea cu sistemul rusesc „Zolotaia Korona” apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:00
Un bărbat din Țara Galilor, Regatul Unit, a reușit să supraviețuiască după ce a fost înțepat de peste 200 de viespii în mai puțin de un minut. Medicii cred că viața lui ar fi fost în pericol dacă nu ajungea la spital la timp. Andrew Powell tocmai se întorsese dintr-o excursie cu soția sa, Gina, […] Articolul Un bărbat a supraviețuit după ce a fost înțepat de peste 200 de viespi în mai puțin de un minut apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră au înregistrat două cazuri de falsificare a documentelor. Documentați sunt doi cetățeni moldoveni. Ambii au recunoscut că actele falsificate au fost cumpărate. Potrivit Poliției de Frontieră, primul incident a avut loc în seara zilei de 4 septembrie. Așadar, pe sensul de ieșire din R. Moldova […] Articolul Polițiștii de frontieră au identificat două cazuri de falsificare a documentelor la punctul de trecere Leușeni-Albița apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Până la finele lunii septembrie, Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) va livra cele 2.000 de tone de fertilizanți pentru cei 70 de fermieri eligibili care au depus cereri începând cu luna decembrie. Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a agriculturii locale prin facilitarea accesului la resurse esențiale pentru creșterea […] Articolul ADMA livreză 2.000 de tone de fertilizatori pentru 70 de fermieri până la finalul lunii septembrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului control radioactiv și chimic la frontieră au avut o întrevedere de lucru cu delegația Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Republicii Lituania, în perioada 3-5 septembrie 2024. Vizita delegației lituaniene în Republica Moldova a avut ca scop întărirea cooperării bilaterale și familiarizarea cu activitățile de control radioactiv și chimic […] Articolul Întâlnire nilaterală între poliția de frontieră din Moldova și Serviciul Pazei Frontierei din Lituania apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Polițiștii de patrulare din nordul Republicii Moldova au depistat un bărbat care conducea bicicleta pe drumurile publice în stare avansată de ebrietate, astfel punându-și în pericol propria viață și siguranța altor participanți la trafic. Potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Bălți. La ghidonul bicicletei se afla un […] Articolul Biciclist prins în stare de ebrietate avansată la Bălți, amendat cu 25.000 de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării, 421 de polițiști de patrulare și 75 de echipaje teritoriale de Poliție au fost mobilizați pentru a monitoriza traficul rutier. În total, au fost documentate 1.532 de încălcări ale regulamentului rutier. Printre cele mai grave încălcări se numără: Poliția Națională a anunțat anterior că va intensifica măsurile […] Articolul Peste 1.500 de încălcări rutiere documentate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Polițiștii de frontieră din SPF Aeroportul Internațional Chișinău au intervenit prompt într-un caz de furt. O cetățeancă moldoveancă este suspectată că a sustras bani și alte bunuri de valoare de la o pasageră din Ucraina, cauzând un prejudiciu de 25.800 lei. Incidentul a avut loc pe 3 septembrie, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. În urma […] Articolul Furt de valoare la Aeroportul Chișinău: O moldoveancă suspectată că a sustras bunuri în valoare de 25.800 lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
În primele opt luni ale anului 2024, un număr tot mai mare de persoane s-au plâns autorităților că le-a fost încălcată confidențialitatea din cauza instalării camerelor de supraveghere de către persoane fizice. Dintre cele 730 de petiții primite de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), majoritatea vizează aceste camere. Potrivit autorităților, camerele […] Articolul Peste 700 de petiții depuse pentru încălcarea intimității în primele opt luni ale anului apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Fostul ministrul al Muncii și Protecției Sociela Marcel Spatari critică restricțiile de acces în Aeroportul Internațional Chișinău conform cărora, pasagerii pot intra în Aeroport numai în baza biletului de călătorie și actelor de identitate. Într-o postare pe rețelele sociale, Marcel Spatari a explicat cum au loc verificările la Aeroportul Internațional Henri Coandă, din București și a […] Articolul Marcel Spatari critică restricțiile de acces în Aeroportul Chișinău: Oamenii așteaptă afară, în ploaie apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Un microbuz s-a ciocnit într-un ZIL, iar șoferii au ajuns la spital. Accidentul s-a produs ieri, 4 septembrie, în jurul orei 10:20, în apropiere de localitatea Puhoi, raionul Ialoveni. La fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr de 28 de ani, la volanul unui Peugeot, nu ar fi adaptat viteza și a ieșit pe […] Articolul Accident grav lângă Puhoi: Un microbuz s-a ciocnit cu un ZIL apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Consulul general al Chinei la New York a fost expulzat, a anunțat miercuri CNN, măsura intervenind după ce o fostă consilieră a guvernatorului New York-ului a fost acuzată marți că a acționat în secret ca agent al Guvernului chinez. Aceasta și-a folosit funcția pentru a promova agenda Beijingului în schimbul unor beneficii financiare în valoare […] Articolul Scandal de spionaj: Consulul general al Chinei la New York, expulzat după acuzații grave apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
O atletă din Uganda, care a concurat la Jocurile Olimpice de la Paris în această vară, a fost stropită cu benzină și incendiată. Incidentul a avut loc în Kenya. Rebecca Cheptegei în vârstă de 33 de ani a fost spitalizată cu arsuri pe mai mult de 75% din corp. Potrivit datelor poliției, atleta a fost […] Articolul Atletă olimpică din Uganda, stropită cu benzină și incendiată apare prima dată în Subiectul Zilei.
4 septembrie 2024
18:00
Mâine, 5 septembrie, ministrul Finanțelor din Republica Moldova, Victoria Belous, va efectua o vizită de lucru la Ocnița. Potrivit agendei, Victoria Belous se va întâlni și va avea discuții cu conducerea raionului, reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I și nivel II, șefii subdiviziunilor Consiliului raional, serviciilor desconcentrate. De asemenea, ministra va avea o întrevedere […] Articolul Victoria Belous, ministrul Finanțelor, în vizită de lucru la Ocnița pe 5 septembrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Un bărbat, tată a șapte copii, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, o formă de cancer rapid progresivă, care necesită tratament imediat și costisitor Este vorba despre Ivan Bass. Acum rudele bărbatului cer ajutorul oamenilor pentru că singura posibilitate de a-i prelungi viața este terapia […] Articolul Apel umanitar pentru Ivan Bass: Bărbatul cu șapte copii are nevoie urgentă de tratament pentru cancer pulmonar apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Secția clandestină de chirurgie estetică din cadrul Spitalului Ministerului Sănătății nu mai activează. Mai mult, toate echipamentele utilizate pentru operațiile ilegale au dispărut. Despre acest lucru a anunțat Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a menționat că a sesizat organele de drept, menționând că întreaga situație, considerată „un caz penal”, va fi investigată. „În acest spital, […] Articolul Ala Nemerenco: Secția ilegală de chirurgie din Spitalul Ministerului Sănătății a fost închisă și echipamentele utilizate au dispărut apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ucraina are „nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia, în contextul remanierelor ministeriale care au loc la Kiev. Zelenski, însă, nu a comentat demisia șefului diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, până acum cel mai important […] Articolul Remaniere guvernamentală majoră la Kiev: Zelenski evită să comenteze demisia lui Dmitro Kuleba apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Polițiștii de la Botanica au reținut un bărbat în vârstă de 60 de ani, cetățean străin, după ce ar fi comis un jaf stradal pe bulevardul Dacia din Capitală. Potrivit oamenilor legii, poliția a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 72 de ani care a comunicat că în timp ce se afla […] Articolul Cetățean străin, reținut în Chișinău: A comis un jaf stradal pe bulevardul Dacia apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Începând cu data de 7 septembrie, vor intra în vigoare modificările legislative ale Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică și examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate și naturii ei, Codului Penal și Codului Contravențional. Astfel, noile modificări prevăd majorarea concentrațiilor de alcool pentru stabilirea stării de ebrietate. „Se atestă ca stare de ebrietate alcoolică: […] Articolul Pedepse mai dure pentru șoferii în stare de ebrietate apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Un nou depozit pentru deșeuri și o stație de sortare și compostare vor fi construite în orașul Cahul. În acest scop, Guvernul a aprobat astăzi, 4 septembrie, semnarea unui Acord de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare( BERD). Potrivit Ministerului Mediului, acordul de grant în valoare de 4,3 milioane de […] Articolul Cahul va avea un nou depozit de deșeuri și stație de compostare apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.