Moldovenii ar primi mesaje despre starea de sănătate a președintei. Maia Sandu: „Sunt sănătoasă”

Realitatea.md, 18 octombrie 2024 17:30

„O nouă minciună mârșavă circulă – deja oamenii primesc și sms-uri – de data aceasta legată de sănătatea mea”. Avertizarea vine din partea președintei Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat la aceeași funcție, pe pagina oficială de pe Facebook. „Disperarea lor nu are margini și au ajuns să-mi atace cu falsuri familia, să-mi […] Articolul Moldovenii ar primi mesaje despre starea de sănătate a președintei. Maia Sandu: „Sunt sănătoasă” apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
18:40
Pe 20 octombrie 2024, în Republica Moldova urmează să se desfășoare alegerile prezidențiale, un scrutin esențial pentru viitorul țării. Concomitent cu primul tur al alegerilor prezidențiale, va avea loc un referendum decisiv privind modificarea Constituției pentru a permite aderarea la Uniunea Europeană. Cetățenii sunt chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării […] Articolul Cum am putea beneficia în urma prezidențialelor și referendumului? „Aderarea la UE este biletul Moldovei către progres” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 15 minute
18:30
O echipă de ingineri chinezi a reuşit să construiască o variantă de robot umanoid biped, denumit STAR1, despre care susţine că este cel mai rapid din lume, potrivit performanțelor atinse într-o cursă prin Deşertul Gobi. STAR1 a reuşit să menţină o viteză maximă de deplasare de aproximativ 13 km/h (3,6 m/s) timp de 34 de […] Articolul VIDEO Doi roboţi cu AI au fost puşi să se întreacă prin Deşertul Gobi. Viteza atinsă îi face cei mai rapizi din lume apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
17:40
„Campania electorală se apropie de final, iar în doar două zile, cetățenii vor decide viitorul Republicii Moldova pentru următorii 4 ani. Deși fiecare candidat a încercat să atragă sprijinul publicului prin idei și planuri proprii, unii au recurs la manipulări și calomnii, deteriorând atmosfera electorală și subminând competiția onestă pe care o așteptăm într-o țară […] Articolul Alexandr Stoianoglo a venit cu un mesaj la final de campanie: Să votați pentru Moldova modernă și pentru renașterea ei! apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
„O nouă minciună mârșavă circulă – deja oamenii primesc și sms-uri – de data aceasta legată de sănătatea mea”. Avertizarea vine din partea președintei Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat la aceeași funcție, pe pagina oficială de pe Facebook. „Disperarea lor nu are margini și au ajuns să-mi atace cu falsuri familia, să-mi […] Articolul Moldovenii ar primi mesaje despre starea de sănătate a președintei. Maia Sandu: „Sunt sănătoasă” apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Mai mulți bărbați din raionul Căușeni au fost prinși în stare  avansată de ebrietate, conducând vehicule. Unul dintre ei nici măcar nu deține permis de conducere. Primul incident a avut loc în localitatea Cîrnățenii Noi, unde un bărbat de 51 de ani se deplasa cu motocicleta neuniform, având viteză excesivă. Oamenii legii l-au oprit și […] Articolul VIDEO Trei bărbați beți criță, prinși conducând vehicule: Să efectuăm o suflare! Nu trebuie, că eu am alcool. Gata! apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Rusia intenționează să deraieze traiectoria europeană a Republicii Moldova, a declarat vineri, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Mark Rutte, la finalul primei întâlniri a miniștrilor de externe din statele aliate la care a participat în noua sa funcție, scrie Agerpres. Cetățenii din Republica Moldova se vor prezenta duminică la vot pentru alegerile prezidențiale și […] Articolul Secretarul general al NATO: Rusia vrea să deraieze parcursul european al Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Consiliul European este format din șefii de stat și de guvern ai țărilor UE,  președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European. În prezent, în fruntea Consiliului stă Charles Michel, fostul prim-ministru al Belgiei, care și-a început mandatul în 2019. Președintele în funcție are ca principale atribuții pregătirea și conducerea ședințelor Consiliului și nu are nici […] Articolul VIDEO Consiliul European – roluri și atribuții apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Câțiva protagoniști ai investigației „În slujba Moscovei”, realizată de Măriuța Nistor și publicată de Ziarul de Gardă, au fost reținuți, anunță procurorii anticorupție. Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauza penale privind finanțarea ilegală a partidelor, grupurilor de inițiativă și concurenților electorală. Conform unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, pe 11 […] Articolul Mai mulți activiști de-ai lui Șor, reținuți după investigația cu „tanti Raia”. Cine sunt ei? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
16:40
Un bărbat de 29 de ani din Chișinău a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi în sectoarele Centru și Rîșcani ale Capitalei. Potrivit poliției, suspectul, timp de 10 zile ar fi săvârșit patru furturi. Acesta ar fi intrat în scara unui bloc de locuit și oficii, de unde […] Articolul VIDEO Un bărbat suspectat că a săvârșit mai multe furturi, reținut. Nu este la prima abatere de la lege apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Coreea de Sud anunță că Kim Jong-un i-a trimis Rusiei o armată de 12.000 de soldați, inclusiv forțe speciale, care să lupte pe frontul din Ucraina. Acest transfer din partea Coreei de Nord reprezintă o amenințare la nivelul securității globale. Avertismentul lui Zelenski, după ce Coreea de Nord a trimis soldați în Ucraina: Este primul pas […] Articolul Primele imagini cu soldații nord-coreeni care vor lupta în Ucraina. Numărul militarilor pregătiți de Phenian apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Un bărbat din raionul Fălești, care suferă de o maladie a plămânilor, a solicitat ajutor, după ce i s-a făcut rău în stradă. Pacientul are 50 de ani și acuza dispnee – dificultate de respirație. La fața locului a intervenit ambulanța, însă în timpul examinării persoana a suportat un stop cardio-respirator. Doctorii au inițiat măsurile […] Articolul Unui bărbat i s-a făcut rău în stradă, apoi a intrat în stop cardio-respirator. Suferă de o maladie a plămânilor apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
În 133 de grădinițe din Chișinău a fost conectată căldura. Potrivit Direcției Generale Educație Tineret și Sport, directorii instituțiilor educaționale au solicitat să fie integrat sistemul de încălzire. Sectorul Botanica – 29 din 38 Sectorul Buiucani – 29 din 33 Sectorul Centru – 24 din 24 Sectorul Ciocana – 20 din 25 Sectorul Rîșcani – […] Articolul 133 de grădinițe din capitală au fost conectate la căldură. Urmează și celelalte apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
14:30
Un nou teren de joacă pentru copii a fost amenajat în parcul La Izvor, sectorul Buiucani din Chișinău.  Potrivit municipalității, complexul include tobogane și leagăne, iar suprafața este acoperită cu dale de cauciuc pentru siguranța celor mici. „Lucrările sunt parte a Programului municipal special privind construcția și amenajarea terenurilor de joacă pentru copii”, mai transmite […] Articolul Joacă, zâmbete și voie bună. Un nou teren pentru copii a fost amenajat în parcul La Izvor apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
În ultima perioadă, în țara noastră se atestă o sporire a numărului de intoxicaţii cu ciuperci, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). În doar primele săptămâni ale lunii octombrie, peste 150 persoane s-au intoxicat cu acest produs. Specialiștii spun că în special copiii prezintă un grup vulnerabil, expus unui risc sporit de îmbolnăvire, […] Articolul Atenție la consumul de ciuperci! În doar câteva săptămâni, peste 150 persoane s-au intoxicat cu acest produs apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
PAS ar folosi resursa administrativă, iar blocul Victorie ar corupe alegătorii în campania electorală, se arată în cel de-al patrulea raport de monitorizare al Promo-LEX. Conform reprezentanților asociației, în perioada 1-15 octombrie 2024, au fost observate 1799 de activități desfășurate de candidații la prezidențiale și participanții la referendum. Utilizare abuzivă a resurselor administrative a fost […] Articolul Raport Promo-LEX: PAS ar folosi resursa administrativă, iar blocul Victorie ar corupe alegătorii apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
O fostă jurnalistă din România candidează pentru Camera Deputaților din partea Partidului România în acţiune, fondat de fostul secretar general al NATO, Mircea Geoană. Este vorba de Sanda Nicola, care în prezent trăiește în Belgia. A fost corespondent internațional pentru mai multe televiziuni din România precum Digi 24, B1 TV, TVR, Realitatea TV, Antena 1, […] Articolul De la TV, în partidul lui Geoană. O fostă jurnalistă din România – pe primul loc pentru Camera Deputaților apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a finalizat urmărirea penală, urmând să fie expediată în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unei președinte al Oficiului Teritorial Glodeni din partea fostului Partidului Politic „Șor”, fiind incriminată săvârșirea infracțiunii acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal […] Articolul O cauză penală privind finanțarea ilegală a fostului partid al lui Șor, finalizată. Ce spun procurorii apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a reiterat vineri angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în procesul său de aderare la Uniunea Europeană, în contextul în care țara se pregătește pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE, care vor avea loc duminică, informează dpa. „Oamenii din Moldova au puterea de a-și decide viitorul. […] Articolul Șefa diplomației germane: „Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei” apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Două străine au fost prinse la Aeroportul Internațional Chișinău cu bani nedeclarați. Una dintre femei zbura la Varșovia, iar alta la Londra. Incidentele au fost anunțate de Serviciul Vamal în dimineața de vineri, 18 octombrie. Funcționarii precizează că banii au fost găsiți în bagajul de mână al pasagerilor. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul FOTO La Londra și Varșovia, cu bani nedeclarați. Două străine „au uitat” că au în bagaje mii de dolari, lire și euro apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Incident șocant ziua în amiaza mare în capitală. Un polițist a fost luat pe capota unei mașini. Potrivit imaginilor video și martorilor, totul s-a petrecut lângă Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), vineri. Din video se observă cum un alt polițist aleargă din urma mașinii pentru a o stopa. Ofițerul de presă al Inspectoratului […] Articolul VIDEO Un nou ”trend” printre șoferi? Un polițist, luat pe capota unui BMW, în Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Alegătorii sunt chemați la urne duminică, 20 octombrie, pentru două voturi importante: primul tur al alegerilor prezidențiale, 11 candidați luptă pentru a câștiga mandatul de șef de stat și referendumul de schimbare a Constituției, în vederea aderării la Uniunea Europeană. Alegerile președintelui reprezintă cel de-al cincilea scrutin prezidențial de la declararea independenței. Cetățenii cu drept […] Articolul Ediție specială la RLIVE TV. Președinta CEC, Angela Caraman, invitată la emisiunea „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Funcționarii electorali au recepționat peste 1300 de plicuri cu opțiunile exprimate pentru referendum și prezidențiale, de la alegătorii care au ales să voteze prin poștă. Trimiterile primite de către secțiile de votare de la ambasadele noastre din Canada, Suedia și Statele Unite ale Americii după 17 octombrie, ora locală 18:00, vor fi declarate nevalabile. Precizările […] Articolul Votul prin corespondență pentru prezidențiale și referendum, încheiat! Numărul de buletine recepționate de la alegători apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Vineri, 18 octombrie curent, este ultima zi în care agitația electorală pentru scrutinele de duminică mai este permisă. Conform Comisiei Electorale Centrale (CEC), prevederile Codului electoral interzic agitația electorală în ziua alegerilor, dar și cea precedentă. Totodată, în această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri și participanților la referendum la emisiuni televizate […] Articolul Vineri, ultima zi de agitație electorală. Amenzi pentru cei care nu respectă legea apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
12:40
În localitatea Țaul din raionul Dondușeni, inspectorii de mediu au depistat patru cioate de salcie, cu diametre de 47, 48, 68 și 91 cm, tăiate ilegal. Volumul total al masei lemnoase tăiate este de 9,26 metri cubi. „Cioatele arborilor tăiați ilegal au fost evaluate și marcate corespunzător de către inspectorii de mediu din Dondușeni, folosind […] Articolul În Dondușeni și Rezina, copacii „se fură ca-n Codru”. Ce ilegalități au depistat inspectorii de mediu apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Consiliul European sprijină angajamentul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Concluzia a fost făcută după summitul comunității, care a avut loc pe 17 octombrie. Oficialii europeni salută procesele de reformare și acțiunile de consolidare a rezilienței și stabilității. În același timp, ei condamnă interferența Rusiei în procesul electoral din Moldova. „Consiliul European condamnă manipularea […] Articolul Consiliul European sprijină aderarea Moldovei la UE și condamnă încercările Rusiei de a submina alegerile apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Ministerul ucrainean de Externe a respins recent, printr-un comunicat, afirmațiile sugerate de publicația germană BILD, conform cărora Ucraina ar avea intenții de a dezvolta arme de distrugere în masă. În comunicat, Ministerul a subliniat că „dezminţim în mod oficial insinuările din surse anonime din publicaţia BILD despre presupusele planuri ale Ucrainei de a dezvolta arme […] Articolul Ucraina neagă că intenționează să dezvolte arme nucleare: Nu există alternative în afară de NATO apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Moldovenii vor să lase moștenire generației are vine o țară în care au libertăți, susține Elena Lasoni. Politiciana din România se declară încrezătoare că basarabenii vor susține duminică integrarea europeană a țării. „Pentru noi, cei care ne dorim să trăim în libertate, să ne bucurăm de toate beneficiile unei Europe prospere, Rusia nu este undeva […] Articolul Lasconi, mesaj înainte de referendum: Moldovenii vor să lase moștenire generației tinere o țară în care au libertăți apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În ultimele 24 de ore, pompierii moldoveni au intervenit la lichidarea a două incendii izbucnite în locuințe din Orhei și Anenii Noi, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). În rezultat, o femeie de 74 ani a decedat, iar un bărbat s-a intoxicat cu fum. Primul caz a avut loc într-un bloc de […] Articolul Două incendii cumplite, înregistrate în Moldova. O femeie a decedat, iar un bărbat a fost preluat de medici apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
10:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii efectuează percheziții în mai multe localități din Nisporeni și Strășeni în două cauze penale pornite pe faptul coruperii electorale. Potrivit unui comunicat emis de CNA, șase reprezentanți blocului „Victorie”, condus de Ilan Șor, sunt cercetați într-un dosar de corupere electorală, fiind bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești […] Articolul Percheziții la Nisporeni și Strășeni: Reprezentanți ai blocului Victorie, bănuiți că ar fi încercat să corupă alegători apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM) Igor Șarov, îndeamnă moldovenii să participe la prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Oficialul roagă cetățenii să manifeste conștiință și spirit civic. În opinia lui Șarov, istoria recentă ne-a arăta că „parcursul european al Republicii Moldova nu mai poate fi oprit decât prin acțiuni externe brutale […] Articolul Rectorul USM, Igor Șarov, înainte de alegeri: „Să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta” apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Antony Blinken va merge în Israel. Secretarul de stat american urmează să negocieze cu autoritățile locale încetarea focului în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut joi, de către președintele american Joe Biden. Conform Agerpres, liderul de la Casa Albă i-a dat indicații lui Blinken să pună presiuni pe administrația israeliană, pentru a opri acțiunile militare […] Articolul Blinken, trimis de Casa Albă în Israel. Va trebui să negocieze încetarea focului în Gaza apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
O nouă rundă de dezbateri electorale pentru candidații care pretind la funcția de președinte al Republicii Moldova, la RLIVE TV. Pentru ediția de vineri seara, 18 octombrie curent, în studiou au fost invitați ultimii doi candidați, ambii independenți: Natalia Morari și Tudor Ulianovschi. Potrivit Regulamentului, participanții vor avea timp alocat pentru prezentare, întrebări de la […] Articolul Dezbateri electorale 2024: Morari și Ulianovschi, invitați în studioul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
În atenția moldovenilor! Începând de luni, 21 octombrie 2024, în cadrul Centrului multifuncțional Strășeni vor fi prestate servicii de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto. Anunțul a fost făcut de Agenția Servicii Publice (ASP). Potrivit sursei citate, în cadrul Centrului multifuncțional se vor presta și următoarele servicii: eliberarea permiselor de conducere naționale/internaționale; eliberarea […] Articolul Centrul multifuncțional Strășeni va presta mai multe servicii. Precizările ASP apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Directorul executiv al Centrului de Informare și Documentare NATO de la Chișinău, Ion Tăbârță, afirmă că, în ajunul referendumului constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE, propaganda rusă a ajuns la cote maxime și pune în pericol buna desfășurare atât a referendumului, cât și a scrutinului prezidențial din 20 octombrie. Care sunt principalele falsuri promovate […] Articolul Directorul CID NATO, Ion Tăbârță: Rusia va face tot posibilul să intervină brutal în procesele electorale din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Potrivit meteorologilor, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°C. La Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +12 de grade, iar noaptea coboară până la +0 grade. În Centru, termometrele vor indica până la +13 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +1 grade. Pentru […] Articolul Cod galben de înghețuri la sol pe timp de noapte. Ce temperaturi anunță meteorologii? apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Locuitorii unui bloc cu cinci etaje din Bălți trec prin calvar de mai bine de câțiva ani. Asta după ce într-un apartament au început să se adăpostească mai mulți boschetari, scrie TVN.md. Locuința este într-o stare deplorabilă, plină de gunoi și miros insuportabil. Joi, vecinii au fost evacuați din bloc, după ce apartamentul cu pricină […] Articolul VIDEO Un apartament din Bălți, în care locuiesc boschetari, a luat foc. Vecinii sunt disperați apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Orașul Kupiansk și alte trei localități din nord-estul Ucrainei vor fi evacuate. Autoritățile ucrainene avertizează că forțele rusești se apropie din nou și nu pot asigura utilităţile pe parcursul iernii, relatează Reuters. Regiunile evacuate vor fi Kupiansk, un nord feroviar aflat pe râul Oskil, oraşul Borova, aflat mai la sud, în apropierea oraşului Izium, un […] Articolul Evacuare în orașele din nord-estul Ucrainei. Autoritățile nu pot asigura traiul pe timpul iernii apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Strategia împotriva virușilor de iarnă este încă în aer în Spania, din cauza lipsei de acord între autorități. În timp ce ministerul Sănătății vrea o strategie de abordare similară cu cea folosită pentru COVID, Comisia de Sănătate Publică întrunită joi, 17 octombrie, nu a fost de acord. Ministerul Sănătății a decis începând de miercuri utilizarea […] Articolul Spania, la un pas de reintroducerea măștilor de protecție COVID. De ce nu se înțeleg autoritățile apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Astrologii spun că 4 zodii vor fi afectate de Luna Plină în Berbec. Această perioadă va aduce cu sine multe schimbări în viața nativilor. Totul se va întâmpla începând cu 17 octombrie 2024. Este o perioadă marcată de multe transformări pentru nativii din zodiac. După sezonul eclipselor din această toamnă, vine o nouă Lună Plină. […] Articolul Patru zodii vor fi afectate de Luna Plină în Berbec. Cum se va schimba viața nativilor începând cu 17 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Numele nostru este simbolul care ne reprezintă și ne predispune pe parcursul întregii vieți, susține un numerolog. Atunci, când ne gândim la o persoană, o raportăm la numele acesteia, căruia îi atribuim anumite însușiri. Dincolo de acestea, există o interpretare obiectivă dată de componența literelor ce compun fiecare nume. Astfel că, fiecare literă are un corespondent […] Articolul Ce număr corespunde numelui tău și cum îți influențează acesta destinul apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:30
O bandă de hoți din România, care operează în Marea Britanie și s-a specializat în furtul de șampanie, a furat din supermarketuri produse în valoare de cel puțin 73.000 de lire sterline, relatează digi24.ro. Hoții operează de obicei în grupuri de câte trei. Poartă căști conectate prin bluetooth ca să comunice și să se avertizeze […] Articolul Un grup de hoți români a furat șampanie de peste 70 de mii de lire din magazinele din Marea Britanie apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Durere fără margini într-o familie din raionul Florești. Un bebeluș de doar 2 luni a decedat, după ce s-ar fi înecat, în timp ce era hrănit, scrie tvn.md. Potrivit poliției, tragedia s-a întâmplat în satul Hîrtop. Serviciile de urgență au fost chemate la fața locului, însă, din păcate, medicii nu au mai putut salva viața […] Articolul Tragedie într-o familie din Hîrtop, Florești. Un bebeluș de 2 luni și-a pierdut viața apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Cooperarea bilaterală moldo-română pe domeniul justiției va fi aprofundată. Miniştrii justiției din Republica Moldova și România au semnat joi, 17 octombrie curent, un plan de acțiuni comun pentru următorii trei ani. Acesta vizează nu doar armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar, ci şi îmbunătățirea sistemului penitenciar și reducerea violenței. Ministrul Veronica Mihailov-Moraru a subliniat că […] Articolul Moldova și România își unesc forțele în domeniul justiției. Ce prevede planul de acțiuni pentru următorii trei ani apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Primăria Chișinău informează că începînd de joi, 17 octombrie curent, în capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din municipiu. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul Irina Gutnic. Conform documentului emis, „Termoelectrica” și „Apă-Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, conform contractelor încheiate, în […] Articolul A fost dat startul sezonului de încălzire în Chișinău. Cu o lună mai devreme decât anul trecut apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
O familie cu cinci copii, din satul Bălășești, raionul Sîngerei, au rămas pe drumuri după ce casa în care locuiau a ars complet. Incendiul a izbucnit în odaia unde dormea mama cu mezina, de doar 2 luni. Din fericire niciunul dintre cei cinci copii nu a avut de suferit, doar că din casă a rămas […] Articolul Cinci copii din Bălășești, Sîngerei, au rămas fără casă. Familia are nevoie de ajutor apare prima dată în Realitatea.md.
20:20
Emmanuel Macron laudă curajul Maiei Sandu. Într-un interviu exclusiv, acordat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat de Ecaterina Covali și difuzat de RLIVE TV, liderul francez i-a mulțumit președintei Moldovei pentru angajamentul său și a echipei sale de a consolidat relațiile bilaterale. Oficialul de la Paris consideră că Moldova, datorită actualei șefe a statului, […] Articolul Emmanuel Macron laudă curajul Maiei Sandu: Vreau să îi mulțumesc doamnei președinte pentru angajamentul său… apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu surorile Bezer despre alegerile prezidențiale și referendumul UE. Una dintre ele, Marinela Bezer, este nora fostului deputat PSRM Ștefan Gațcan, obstetrician-ginecolog. Ea se numără printre macroinfluencerii moldoveni, fiind urmărită de o comunitate de peste 800 de mii de utilizatori pe Instagram. Din imaginile publicate pe rețelele sociale, […] Articolul Maia Sandu, telefonată de surorile Bezer. Una dintre ele e macroinfluencer și nora ex-deputatului Ștefan Gațcan apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
18:40
Prim-ministrul Dorin Recean s-a adresat cetățenilor moldoveni joi seara, 17 octombrie curent, cu un mesaj în legătură cu alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din data de 20 octombrie. „Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, pe 20 octombrie vor avea loc alegeri pentru președintele Republicii Moldova și referendumul de aderare la Uniunea Europeană. Vă atrag atenția că […] Articolul Premierul avertizează moldovenii: Gruparea criminală plănuiește să vă sune în ziua votului pentru a vă minți și speria apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Președintele Partidului Național Liberal din România, Nicolae Ciucă, a discutat joi, 17 octombrie curent, la Bruxelles, despre sprijinul acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova și despre susținerea pe care liderii Partidului Popular European, Comisiei Europene și Parlamentului European o acordă Chișinăului, inclusiv președintei Maia Sandu și referendumului pentru integrare europeană, în timp ce această țară […] Articolul Nicolae Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre Republica Moldova: La unison sprijin pentru referendumul UE apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui judecător în comiterea infracțiunii de hărțuire sexuală (art.173 din Codul penal). Este vorba de judecătorul Oleg Melniciuc. Potrivit învinuirii înaintate de procurorii din cadrul Procuraturii Generale, în perioada februarie – aprilie 2022,  acuzatul, activând […] Articolul Judecătorul Oleg Melniciuc va fi judecat pentru acuzația de hărțuire sexuală a unei studente. El pledează nevinovat apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.