Spania, la un pas de reintroducerea măștilor de protecție COVID. De ce nu se înțeleg autoritățile

Realitatea.md, 18 octombrie 2024 07:40

Strategia împotriva virușilor de iarnă este încă în aer în Spania, din cauza lipsei de acord între autorități. În timp ce ministerul Sănătății vrea o strategie de abordare similară cu cea folosită pentru COVID, Comisia de Sănătate Publică întrunită joi, 17 octombrie, nu a fost de acord. Ministerul Sănătății a decis începând de miercuri utilizarea […] Articolul Spania, la un pas de reintroducerea măștilor de protecție COVID. De ce nu se înțeleg autoritățile apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 30 minute
11:30
Moldovenii vor să lase moștenire generației are vine o țară în care au libertăți, susține Elena Lasoni. Politiciana din România se declară încrezătoare că basarabenii vor susține duminică integrarea europeană a țării. „Pentru noi, cei care ne dorim să trăim în libertate, să ne bucurăm de toate beneficiile unei Europe prospere, Rusia nu este undeva […] Articolul Lasconi, mesaj înainte de referendum: Moldovenii vor să lase moștenire generației tinere o țară în care au libertăți apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În ultimele 24 de ore, pompierii moldoveni au intervenit la lichidarea a două incendii izbucnite în locuințe din Orhei și Anenii Noi, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). În rezultat, o femeie de 74 ani a decedat, iar un bărbat s-a intoxicat cu fum. Primul caz a avut loc într-un bloc de […] Articolul Două incendii cumplite, înregistrate în Moldova. O femeie a decedat, iar un bărbat a fost preluat de medici apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii efectuează percheziții în mai multe localități din Nisporeni și Strășeni în două cauze penale pornite pe faptul coruperii electorale. Potrivit unui comunicat emis de CNA, șase reprezentanți blocului „Victorie”, condus de Ilan Șor, sunt cercetați într-un dosar de corupere electorală, fiind bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești […] Articolul Percheziții la Nisporeni și Strășeni: Reprezentanți ai blocului Victorie, bănuiți că ar fi încercat să corupă alegători apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
11:40
Ministerul ucrainean de Externe a respins recent, printr-un comunicat, afirmațiile sugerate de publicația germană BILD, conform cărora Ucraina ar avea intenții de a dezvolta arme de distrugere în masă. În comunicat, Ministerul a subliniat că „dezminţim în mod oficial insinuările din surse anonime din publicaţia BILD despre presupusele planuri ale Ucrainei de a dezvolta arme […] Articolul Ucraina neagă că intenționează să dezvolte arme nucleare: Nu există alternative în afară de NATO apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM) Igor Șarov, îndeamnă moldovenii să participe la prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Oficialul roagă cetățenii să manifeste conștiință și spirit civic. În opinia lui Șarov, istoria recentă ne-a arăta că „parcursul european al Republicii Moldova nu mai poate fi oprit decât prin acțiuni externe brutale […] Articolul Rectorul USM, Igor Șarov, înainte de alegeri: „Să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta” apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Antony Blinken va merge în Israel. Secretarul de stat american urmează să negocieze cu autoritățile locale încetarea focului în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut joi, de către președintele american Joe Biden. Conform Agerpres, liderul de la Casa Albă i-a dat indicații lui Blinken să pună presiuni pe administrația israeliană, pentru a opri acțiunile militare […] Articolul Blinken, trimis de Casa Albă în Israel. Va trebui să negocieze încetarea focului în Gaza apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
O nouă rundă de dezbateri electorale pentru candidații care pretind la funcția de președinte al Republicii Moldova, la RLIVE TV. Pentru ediția de vineri seara, 18 octombrie curent, în studiou au fost invitați ultimii doi candidați, ambii independenți: Natalia Morari și Tudor Ulianovschi. Potrivit Regulamentului, participanții vor avea timp alocat pentru prezentare, întrebări de la […] Articolul Dezbateri electorale 2024: Morari și Ulianovschi, invitați în studioul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
09:50
În atenția moldovenilor! Începând de luni, 21 octombrie 2024, în cadrul Centrului multifuncțional Strășeni vor fi prestate servicii de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto. Anunțul a fost făcut de Agenția Servicii Publice (ASP). Potrivit sursei citate, în cadrul Centrului multifuncțional se vor presta și următoarele servicii: eliberarea permiselor de conducere naționale/internaționale; eliberarea […] Articolul Centrul multifuncțional Strășeni va presta mai multe servicii. Precizările ASP apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Directorul executiv al Centrului de Informare și Documentare NATO de la Chișinău, Ion Tăbârță, afirmă că, în ajunul referendumului constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE, propaganda rusă a ajuns la cote maxime și pune în pericol buna desfășurare atât a referendumului, cât și a scrutinului prezidențial din 20 octombrie. Care sunt principalele falsuri promovate […] Articolul Directorul CID NATO, Ion Tăbârță: Rusia va face tot posibilul să intervină brutal în procesele electorale din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
08:20
Potrivit meteorologilor, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°C. La Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +12 de grade, iar noaptea coboară până la +0 grade. În Centru, termometrele vor indica până la +13 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +1 grade. Pentru […] Articolul Cod galben de înghețuri la sol pe timp de noapte. Ce temperaturi anunță meteorologii? apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Locuitorii unui bloc cu cinci etaje din Bălți trec prin calvar de mai bine de câțiva ani. Asta după ce într-un apartament au început să se adăpostească mai mulți boschetari, scrie TVN.md. Locuința este într-o stare deplorabilă, plină de gunoi și miros insuportabil. Joi, vecinii au fost evacuați din bloc, după ce apartamentul cu pricină […] Articolul VIDEO Un apartament din Bălți, în care locuiesc boschetari, a luat foc. Vecinii sunt disperați apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Orașul Kupiansk și alte trei localități din nord-estul Ucrainei vor fi evacuate. Autoritățile ucrainene avertizează că forțele rusești se apropie din nou și nu pot asigura utilităţile pe parcursul iernii, relatează Reuters. Regiunile evacuate vor fi Kupiansk, un nord feroviar aflat pe râul Oskil, oraşul Borova, aflat mai la sud, în apropierea oraşului Izium, un […] Articolul Evacuare în orașele din nord-estul Ucrainei. Autoritățile nu pot asigura traiul pe timpul iernii apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Strategia împotriva virușilor de iarnă este încă în aer în Spania, din cauza lipsei de acord între autorități. În timp ce ministerul Sănătății vrea o strategie de abordare similară cu cea folosită pentru COVID, Comisia de Sănătate Publică întrunită joi, 17 octombrie, nu a fost de acord. Ministerul Sănătății a decis începând de miercuri utilizarea […] Articolul Spania, la un pas de reintroducerea măștilor de protecție COVID. De ce nu se înțeleg autoritățile apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Astrologii spun că 4 zodii vor fi afectate de Luna Plină în Berbec. Această perioadă va aduce cu sine multe schimbări în viața nativilor. Totul se va întâmpla începând cu 17 octombrie 2024. Este o perioadă marcată de multe transformări pentru nativii din zodiac. După sezonul eclipselor din această toamnă, vine o nouă Lună Plină. […] Articolul Patru zodii vor fi afectate de Luna Plină în Berbec. Cum se va schimba viața nativilor începând cu 17 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
06:30
Numele nostru este simbolul care ne reprezintă și ne predispune pe parcursul întregii vieți, susține un numerolog. Atunci, când ne gândim la o persoană, o raportăm la numele acesteia, căruia îi atribuim anumite însușiri. Dincolo de acestea, există o interpretare obiectivă dată de componența literelor ce compun fiecare nume. Astfel că, fiecare literă are un corespondent […] Articolul Ce număr corespunde numelui tău și cum îți influențează acesta destinul apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
22:30
O bandă de hoți din România, care operează în Marea Britanie și s-a specializat în furtul de șampanie, a furat din supermarketuri produse în valoare de cel puțin 73.000 de lire sterline, relatează digi24.ro. Hoții operează de obicei în grupuri de câte trei. Poartă căști conectate prin bluetooth ca să comunice și să se avertizeze […] Articolul Un grup de hoți români a furat șampanie de peste 70 de mii de lire din magazinele din Marea Britanie apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
21:40
Durere fără margini într-o familie din raionul Florești. Un bebeluș de doar 2 luni a decedat, după ce s-ar fi înecat, în timp ce era hrănit, scrie tvn.md. Potrivit poliției, tragedia s-a întâmplat în satul Hîrtop. Serviciile de urgență au fost chemate la fața locului, însă, din păcate, medicii nu au mai putut salva viața […] Articolul Tragedie într-o familie din Hîrtop, Florești. Un bebeluș de 2 luni și-a pierdut viața apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Cooperarea bilaterală moldo-română pe domeniul justiției va fi aprofundată. Miniştrii justiției din Republica Moldova și România au semnat joi, 17 octombrie curent, un plan de acțiuni comun pentru următorii trei ani. Acesta vizează nu doar armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar, ci şi îmbunătățirea sistemului penitenciar și reducerea violenței. Ministrul Veronica Mihailov-Moraru a subliniat că […] Articolul Moldova și România își unesc forțele în domeniul justiției. Ce prevede planul de acțiuni pentru următorii trei ani apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Primăria Chișinău informează că începînd de joi, 17 octombrie curent, în capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din municipiu. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul Irina Gutnic. Conform documentului emis, „Termoelectrica” și „Apă-Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, conform contractelor încheiate, în […] Articolul A fost dat startul sezonului de încălzire în Chișinău. Cu o lună mai devreme decât anul trecut apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
O familie cu cinci copii, din satul Bălășești, raionul Sîngerei, au rămas pe drumuri după ce casa în care locuiau a ars complet. Incendiul a izbucnit în odaia unde dormea mama cu mezina, de doar 2 luni. Din fericire niciunul dintre cei cinci copii nu a avut de suferit, doar că din casă a rămas […] Articolul Cinci copii din Bălășești, Sîngerei, au rămas fără casă. Familia are nevoie de ajutor apare prima dată în Realitatea.md.
20:20
Emmanuel Macron laudă curajul Maiei Sandu. Într-un interviu exclusiv, acordat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat de Ecaterina Covali și difuzat de RLIVE TV, liderul francez i-a mulțumit președintei Moldovei pentru angajamentul său și a echipei sale de a consolidat relațiile bilaterale. Oficialul de la Paris consideră că Moldova, datorită actualei șefe a statului, […] Articolul Emmanuel Macron laudă curajul Maiei Sandu: Vreau să îi mulțumesc doamnei președinte pentru angajamentul său… apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu surorile Bezer despre alegerile prezidențiale și referendumul UE. Una dintre ele, Marinela Bezer, este nora fostului deputat PSRM Ștefan Gațcan, obstetrician-ginecolog. Ea se numără printre macroinfluencerii moldoveni, fiind urmărită de o comunitate de peste 800 de mii de utilizatori pe Instagram. Din imaginile publicate pe rețelele sociale, […] Articolul Maia Sandu, telefonată de surorile Bezer. Una dintre ele e macroinfluencer și nora ex-deputatului Ștefan Gațcan apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Prim-ministrul Dorin Recean s-a adresat cetățenilor moldoveni joi seara, 17 octombrie curent, cu un mesaj în legătură cu alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din data de 20 octombrie. „Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, pe 20 octombrie vor avea loc alegeri pentru președintele Republicii Moldova și referendumul de aderare la Uniunea Europeană. Vă atrag atenția că […] Articolul Premierul avertizează moldovenii: Gruparea criminală plănuiește să vă sune în ziua votului pentru a vă minți și speria apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Președintele Partidului Național Liberal din România, Nicolae Ciucă, a discutat joi, 17 octombrie curent, la Bruxelles, despre sprijinul acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova și despre susținerea pe care liderii Partidului Popular European, Comisiei Europene și Parlamentului European o acordă Chișinăului, inclusiv președintei Maia Sandu și referendumului pentru integrare europeană, în timp ce această țară […] Articolul Nicolae Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre Republica Moldova: La unison sprijin pentru referendumul UE apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui judecător în comiterea infracțiunii de hărțuire sexuală (art.173 din Codul penal). Este vorba de judecătorul Oleg Melniciuc. Potrivit învinuirii înaintate de procurorii din cadrul Procuraturii Generale, în perioada februarie – aprilie 2022,  acuzatul, activând […] Articolul Judecătorul Oleg Melniciuc va fi judecat pentru acuzația de hărțuire sexuală a unei studente. El pledează nevinovat apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Conacul „Russo” din Cotova, Drochia, a fost restaurat. Premierul Dorin Recean a vizitat obiectivul, după renovările efectuate datorită finanțării primite de localitate prin intermediul programului „Satul European”. Lucrările au cuprins schimbarea acoperișului, repararea tavanului, restaurarea pereților, schimbarea ușilor și a geamurilor. De asemenea, a fost amenajată zona de agrement și s-a creat un atelier de […] Articolul Conacul Russo din Drochia, renovat. Va găzdui un atelier de meșteșugărit și o zonă de agrement apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Valentina Ursu, jurnalista Grupului Media Realitatea, a lansat un apel către cetățenii Republicii Moldova, îndemnându-i să participe la vot pe 20 octombrie. În această zi crucială, moldovenii vor decide nu doar viitorul președinte al țării, ci și direcția strategică a națiunii printr-un referendum privind aderarea țării la Uniunea Europeană. „O veche zicătoare ne amintește: „Cum […] Articolul „Cum îți așterni, așa vei dormi”. Valentina Ursu îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot pe 20 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 octombrie curent, într-un mesaj pe rețelele de socializare, că la Consiliul European de la Bruxelles se va discuta sprijinul Uniunii Europene pentru “calea europeană a Republicii Moldova, înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru UE. “Astăzi, la Consiliul European de la Bruxelles, vom discuta despre sprijinul UE […] Articolul Președintele României: Consiliul European discută sprijinul „pentru calea europeană a Republicii Moldova” apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, va lupta cu Maia Sandu, susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, în turul doi al scrutinului prezidențial. Cel puțin asta relevă datele sondajului realizat de compania iData, la comanda Institutului de Politici Publice. Așadar, potrivit sondajului, în primul tur de scrutin, Renato Usatîi va acumula 13,3%, devansând cu 1,7 puncte […] Articolul Sondaj iData: Renato Usatîi va lupta cu Maia Sandu în turul doi la prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Alegerile prezidențiale din 20 octombrie au intrat pe ultima sută de metri, în ultima săptămână. Cu o perspectivă clară, știută de toți, a concluziilor, respectiv a câștigătorului în turul doi, actualul președinte Maia Sandu. Situația e cunoscută și la Moscova, motiv pentru care a renunțat să mai arunce resurse suplimentare în spatele diferiților candidați, lăsând […] Articolul Cartea Moscovei până la alegerile generale: Investiție în tulburări de stradă, agitația și înfricoșarea populației apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Elaborarea unui program național de dezvoltare a capitalului uman a Republicii Moldova, cu politici de stat pentru încurajarea sporului natalității, dezvoltarea unei economii de piață competitivă, dar și locuri de muncă bine plătite acasă, sunt promisiunile lui Octavian Țîcu, candidat susținut de Blocul „Împreună” care este format din Platforma „DA”, Liga Orașelor și Comunelor, dar […] Articolul Facilități fiscale pentru producătorii locali și acces larg la piețele de export – promisiunile lui Octavian Țîcu apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că va face o adresare către cetățeni joi, 17 octombrie curent, începând cu ora 18:00, pe subiectul alegerilor prezidențiale și referendumul constituțional republican privind aderarea Republicii Moldova la UE. Anunțul este de ultima oră. Adresarea premierului va fi transmisă pe toate platformele oficiale ale Guvernului, dar și la RLIVE TV. […] Articolul ULTIMA ORĂ! Premierul Dorin Recean se va adresa către cetățenii moldoveni joi, la ora 18:00 apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat joi că informațiile apărute în spațiul public, conform cărora instituția ar fi emis un ordin ce vizează sursele mass-media naționale, sunt false. Potrivit SIS, scopul aparent al diseminării acestei informații este de a afecta imaginea și credibilitatea instituției. De asemenea, SIS a subliniat că adresa de pe […] Articolul SIS, despre pretinsul ordin ce vizează mass-media: Condamnăm orice încercări de denigrare apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Numărul cazurilor de infectare cu virusul de COVID-19 este în descreștere în Moldova. Cel puțin asta arată datele prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Specialiștii din sănătate spun că în perioada 7-13 octombrie au fost înregistrate 148 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 38 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 45,2% comparativ cu săptămâna […] Articolul Mai puține cazuri de COVID, înregistrate în ultima săptămână. Câte au fost raportate în rândul copiilor apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Donald Trump s-a declarat miercuri „părintele fertilizării in vitro” (FIV) în cadrul unei întâlniri cu alegătorii de sex feminin, în timp ce candidatul republican la președinție încearcă să convingă această categorie de votanți că poate avea încredere în el pe probleme de reproducere, relatează Reuters, potrivit hotnews.ro. Având în vedere că popularitatea sa este în […] Articolul Donald Trump a spus că este „tatăl” fertilizării in vitro. Reacția echipei de campanie, dar și a contracandidatei sale apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Pensie minimă de 5.000 lei, reducerea vârstei de pensionare pentru femei și alocații lunare pentru copil, până la vârsta de 18 ani, sunt câteva dintre promisiunile lui Tudor Ulianovschi, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova. „Îmi propun să promovez politici sociale care să sprijine toți cetățenii și să încurajeze familiile tinere să […] Articolul Reducerea vârstei de pensionare pentru femei, iar salariul, minim 15.000 de lei – promisiunile lui Tudor Ulianovschi apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a publicat lista cetățenilor străini care au fost implicați în instruirea oamenilor lui Șor în Rusia, Serbia, Bosnia și Herțegovina. Ofițerii precizează că persoanele erau trimise în străinătate sub parvanul organizației Eurasia și „școliți” de oamenii din organizațiile lui Prigojin: Wagner și Ferma. „Unele persoane au fost selectate pentru […] Articolul VIDEO SIS publică lista străinilor care instruiau oamenii lui Șor să organizeze destabilizări. Au legături cu Wagner apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) este o nouă instituție a Uniunii Europene (UE), a cărei înființare a fost prevăzută prin Tratatul de la Lisabona. Serviciul, din anul 2011, asistă Înaltul Reprezentant (ÎR) al UE pentru politica externă și de securitate comună în exercitarea mandatului său. Scopul Serviciului este să sporească eficiența și coerența politicii […] Articolul VIDEO Ce este SEAE și ce rol joacă în politica externă a Uniunii Europene? apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Un tânăr de 24 ani din Edineț a fost plasat în arest preventiv pentru 30 zile și riscă până la 5 ani de închisoare pentru că a fost depistat la volan în stare de ebrietate, dar și fără permis de conducere. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) precizează că bărbatul a fost stopat […] Articolul Un tânăr băut și fără permis de conducere, plasat în arest preventiv. Riscă până la 5 ani de închisoare apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Un bărbat din localitatea Grigorăuca, Sîngerei a fost prins de oamenii legii în timp ce tăia lemne ilegal. Acesta furase patru arbori din specia ulm. Inspectorii de mediu au întocmit un proces-verbal în baza acestui caz. „Pe lângă aceasta, persoana vinovată a achitat și prejudiciul cauzat mediului prin tăierea ilegală a copacilor”, transmite Inspectoratul pentru […] Articolul La furat lemne din pădure în toiul nopții. Polițiștii au prins un bărbat în flagrant apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Peste 300 de persoane erau instruite în suburbia Moscovei, ca să organizeze dezordini în masă la Chișinău. Dezvăluirea a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. În perioada iunie-octombrie, forțele de ordine au documentat intențiile de destabilizare. S-a stabilit că echipe formate din câte 20 de persoane mergeau în Rusia. Acolo erau […] Articolul Peste 300 de persoane, instruite în Rusia, Serbia și Bosnia, cum să organizeze dezordini în masă la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Lansarea unui program ipotecar de stat cu o dobândă de doar 1%, oprirea exodului investitorilor, dar și restabilirea învățământul tehnic profesional, sunt câteva dintre promisiunile Nataliei Morari, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova. „În primul rând, mă voi implica în deschiderea de noi piețe de export și promovarea produselor agricole moldovenești în […] Articolul Lansarea unui program ipotecar și oprirea exodului investitorilor – promisiunile Nataliei Morari apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Situație mai puțin obișnuită la dezbaterile electorale pentru prezidențiale organizate de RLIVE TV, parte a Grupului Media Realitatea, miercuri, 16 octombrie curent. Candidatul Vasile Tarlev, dar și reprezentantul Irinei Vlah la alegeri, Diana Rosipanu, au refuzat să ofere întrebări contracandiților, deși Regulamentul cu privire la dezbateri le-a fost expediat cu mult timp înaintea acestei emisiuni. […] Articolul Înțelegeri politice sau …? Ce s-a întâmplat la runda întrebări-răspunsuri, la dezbaterile de la RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Accident dis-de-dimineață pe o stradă din Chișinău. Două automobile s-au ciocnit la intersecția străzilor Miron Costin și Florilor din sectorul Râșcani al capitalei. Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a precizat pentru realitatea.md că în accident este implicată o Skoda și un Lexus. „În urma impactului nimeni nu a avut de pătimit. Pe […] Articolul Dimineața a început cu stângul pentru doi șoferi. Un Lexus și o Skoda s-au ciocnit în Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Secțiile de votare s-au deschis marți în statul Georgia, pentru votarea anticipată, iar în doar câteva ore a fost doborât recordul de prezență, scrie CNN, potrivit digi24.ro. Georgia este considerat un stat-cheie în alegerile care vor stabili următorul președinte al Statelor Unite. În urmă cu patru ani, Trump a pierdut aici în fața lui Biden. […] Articolul Alegeri în SUA: Număr record de voturi anticipate în Georgia, unul dintre statele decisive în lupta pentru Casa Albă apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că de joi, 17 octombrie 2024, în Capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din oraș. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primărie. Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, […] Articolul ULTIMA ORĂ! În municipiul Chișinău începe sezonul de încălzire 2024-2025 apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața și procurorul- șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună, urmează să susțină declarații de presă. Funcționarii vor vorbi despre „contracararea intențiilor de destabilizare pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada următoare”. Echipa RLIVE TV și rlive.md va transmite în direct evenimentul. Urmăriți, începând cu […] Articolul Șeful SIS, al Poliției și cel al PCCOCS, la presă: Vor anunța cum se intenționa destabilizarea Moldovei?! apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
10:40
O nouă rundă de dezbateri pentru candidații care pretind la funcția de președinte al Republicii Moldova, la RLIVE TV. Pentru ediția de joi seara, 17 octombrie curent, în studiou au fost invitați următorii candidați: Andrei Năstase, candidat independent, Octavian Țîcu, susținut de Blocul „Împreună” și Victoria Furtună, candidat independent. Potrivit Regulamentului, participanții vor avea timp […] Articolul Dezbateri electorale 2024: Năstase, Țîcu și Furtună, invitați în studioul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Fostul prim-ministru Vasile Tarlev, care se vrea Președinte al Republicii Moldova, promite cetățenilor gaz ieftin și spune că ar avea deja unele înțelegeri cu furnizori străini. Fosta bașcană Irina Vlah spune că este gata să se vadă cu orice lider mondial, dacă asta va ține de interesele țării noastre, iar Ion Chicu, pe lângă stabilitate […] Articolul Dezbateri la RLIVE TV: Tarlev promite gaz ieftin, Vlah s-ar vedea cu Putin, iar Chicu nu va renunța la cetățenia română apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Mitropolitul Petru al Basarabiei a îndemnat credincioșii să participe la alegerile de pe 20 octombrie 2024. Părintele notează că este de datoria fiecărui cetățean să meargă la votare. Clericul mai îndeamnă enoriașii să nu fie indiferenți, iar libertatea să o folosească „în slujba binelui, a adevărului, a păcii și a dreptății”. În opinia sa, votul […] Articolul Mitropolitul Basarabiei îndeamnă creștinii să meargă la alegeri: Votul este o expresie a iubirii față de aproape apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.