Amenzile pentru şoferii care urcă la volan în stare avansată de ebrietate, mai mari de două ori

TVR Moldova, 7 septembrie 2024 18:30

De astăzi, intră în vigoare modificările legislative ale Regulamentului privind testarea alcoolscopică. Şi amenzile pentru şoferii care urcă la volan în stare avansată de ebrietate vor creşte de două ori - de la 75.000 de lei la 150.000. Potrivit poliţiei, noile reguli vin în urma numărului mare de conducători auto prinşi zilnic băuţi la volan.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
21:50
Irina Vlah, fostul başcan al autonomiei Găgăuzia, alături de grupul cetăţenesc de iniţiativă care a propus-o pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a depus astăzi la CEC listele cu semnături în sprijinul candidaturii sale.
Acum 15 minute
22:10
Chiar dacă este fundaș, Igor Armaș se numără printre cei mai buni marcatori din liga secundă a României. Fotbalistul din Republica Moldova, legitimat la gruparea FC Voluntari, a bifat o dublă în partida cu formația Chindia Târgoviște.
Acum 30 minute
21:30
Partidul politic Mişcarea Alternativă Naţională a depus cererea și setul de acte necesare la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.
Acum o oră
22:30
Petrocub Hîncești este de nerecunoscut în actuala stagiune din Super Liga Republicii Moldova. Deținătoarea titlului a adunat doar patru puncte în patru meciuri, iar în confruntarea de aseară cu FC Bălți a suferit înfrângere. Sheriff Tiraspol, în schimb, a bifat o victorie categorică.
21:20
O nouă șansă la viață pentru un adolescent dintr-o localitate a raionului Ocnița. Băiatul în vârstă de 17 ani a fost resuscitat cu succes de o echipă de medici.
21:10
Ministerul Finanțelor a dat startul achiziţionării de valori mobiliare de stat prin intermediul platformei eVMS, oferind posibilitatea cetăţenilor de a investi.
Acum 2 ore
20:50
Lituania susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, iar Guvernul de la Vilnius este gata să ofere sprijin politic şi tehnic. Este declaraţia ministrului de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care a avut o întrevedere, la Chişinău, cu omologul său Mihai Popşoi.
20:30
Noi provocări la Nistru. Separatiștii de la Tiraspol au îngrădit accesul în regiune a patru scriitori și jurnaliști din Republica Moldova. Aceștia urmau să ajungă, cu o donație de reviste, în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană.
20:10
Ploile toreanţiale au inundat şi Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieşu" din Chişinău. Directorul instituţiei susţine că dacă va continua să plouă, situaţia s-ar putea agrava. Sâmbătă seara, când apa a pătruns în interior, angajaţii au intervenit cu forţele proprii. Acoperişul teatrului are nevoie însă de o reabilitare capitală, spun experţii şi administraţia.
Acum 4 ore
19:50
Investitori din 23 de țări sunt așteptați, în aceste zile, în Republica Moldova la forumul economic Moldova Business Week 2024. În premieră, evenimentul va avea loc în patru regiuni cheie ale ţării, la Chișinău, Edineț, Ungheni și Bălți, aducând împreună peste o mie de participanți, de la investitori străini și antreprenori locali la experți economici.
19:30
Un tânăr de 19 ani şi-a pierdut viaţa, în această dimineaţă, într-un grav accident, pe strada Munceşti din Chişinău.
19:10
Copilul de doi ani din Ungheni, care a căzut, săptămâna trecută, de la etajul șase în puţul unui lift, rămâne în comă. Informația a fost comunicată pentru TVR Moldova, de servicul de presă al Institutului Mamei și Copilului, unde este internat micuţul.
18:50
Case inundate, drumuri şi poduri distruse, culturi agricole compromise. Este tabloul sumbru lăsat de ploaia torenţială în mai multe raioane ale Republicii Moldova. Autorităţile monitorizează în continuare situaţia, iar zeci de pompieri, salvatori, poliţişti şi carabineri continuă să intervină în zonele afectate de viituri.
18:30
Precipitaţiile abundente au lovit şi astăzi capitala Republicii Moldova, afectată zilele trecute de ploile aduse de ciclonul Boris. Au căzut până la 25 de litri de apă pe metrul pătrat, suficient să se inunde, din nou, multe străzi, unde transportul public a fost dat peste cap. Angajaţii Primăriei au intervenit toată ziua pentru a înlătura urmările şuvoaielor de apă. Ei au curăţat resturile copacilor căzuţi la pământ, au pompat apa din subsoluri şi au început reparaţiile în parcuri.
18:10
Până pe 10 octombrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” puteți admira o expoziție de acuarelă, cu lucrări ale unor artiști din mai multe state. Vernisajul este dedicat celor 100 de ani de la nașterea „doamnei acuarelei românești”, Iulia Hălăucescu.
Acum 6 ore
17:50
Începe perioada electorală pentru alegerile locale noi care se vor desfășura pe 17 noiembrie în șapte localități. Comisia Electorală Centrală precizează că principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea candidaților la funcția de primar, constituirea și organizarea secțiilor de votare. transmite IPN.
17:50
Un cutremur cu magnitudinea estimată de 5,3 a fost resimțit astăzi, în jurul orei 17:40, în Republica Moldova.
17:40
Vă invităm să cunoașteți un cuplu care formează o echipă puternică, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în plan profesional. Este vorba despre Ion şi Doina Guţu. El este antrenor sever, care nu admite nici o felie de tort la o oră târzie, dar garantează rezultate foarte bune. De mic, e pasionat de sport, iar la 18 ani, deja antrena pe alții. Acum are propria lui sală, iar alături soţia sa, care e nutriţionistă, ajută oamenii să scadă în greutate. Să le cunoaștem povestea, dintr-un reportaj realizat de echipa emisiunii „TeleMatinal”.
17:40
O echipă de medici solicitați pentru acordarea asistenței medicale de urgență, a fost agresată de către un bărbat, care a îmbrâncit lucrătorii medicali, deposedându-i de electrocardiograf. Cazul a avut loc sâmbătă, 14 septembrie.
17:20
În perioada 16-22 septembrie, Republica Moldova, alături de alte state europene, marchează Săptămâna Mobilității Europene, o inițiativă emblematică a Comisiei Europene, menită să sensibilizeze publicul cu privire la importanța mobilității urbane durabile.
17:20
China a fost lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. Autorităţile chineze au emis cod roşu de vreme severă, relatează tvrinfo.ro.
17:10
Concursul „Arta de la geamul meu” nu este doar o competiție de creație. Ba mai mult, generația tânără poate contribui şi promova, în același timp, valorile europene într-un mod cât mai original. Cum pot să contribuie tinerii la construirea unui viitor european, ne spune ELENA VOROTNEAC, profesoară şi fondatoare a Asociaţiei Obşteşti „ATU”.
17:00
Administrația de Stat a Drumurilor informează că, în urma precipitațiilor abundente din aceste zile, mai multe sectoare de drumuri naționale din regiunile Nord, Centru și Sud au fost afectate de inundații, acumulări de apă și noroi. Echipele de intervenție au acționat prompt pentru curățarea carosabilului de nămol, noroi și pietriș, îndepărtarea crengilor și copacilor doborâți, precum și devierea apelor acumulate pe sectoarele de drum afectate, în scopul asigurării accesibilității și siguranței traficului rutier.
16:50
Mediul de afaceri este cel mai important partener al Guvernului în asigurarea bunăstării cetățenilor și este în interesul autorităților să sprijine cât mai mult antreprenorii. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la Forumul de investiții Republica Moldova – Uniunea Europeană, organizat în cadrul Moldova Business Week 2024.
16:40
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), informează că a finalizat procesul de recepționare a cererilor de acordare a plăților directe în sectorul zootehnic din Fondul național de dezvoltare al agriculturii și mediului rural, per cap de animal.
16:20
Germania a restabilit luni, pentru o perioadă de şase luni, controale la toate frontierele sale terestre pentru a combate imigraţia ilegală, dar cu riscul unui efect de domino şi al unor noi tensiuni cu restul Uniunii Europene, notează AFP, potrivit Agerpres.
16:10
Întotdeauna este curios să discuți cu oamenii scrisului. Mai ales cu cei aleși și parcă binecuvântați s-o facă.Varujan Vosganian este printre cei mai apreciați poeți și prozatori de limbă română, deși este de etnie armeană. Iar romanul „cartea șoaptelor” este istoria tristă a poporului din care face parte. De curând, dl Varujan Vosganian a fost printre invitațuii editurii Știința la Salonul Internațional de Carte „Bookfest” Chișinău. Am profitat de această ocazie, pentru a discuta cu domnia sa despre scris și despre literatură ca document al istoriei. Să urmărim un interviu realizat de Natalia Catan.
16:10
Conferință de presă susținută de ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, și ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis.
Acum 8 ore
15:50
O echipă de geniști din cadrul Batalionului Geniu ,,Codru" a fost solicitată să intervină duminică, 15 septembrie curent, în localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. La fața locului, echipa de geniști a depistat o bombă de aruncător de calibrul 82 mm.
15:40
Vasile Parașciuc, șef interimar al Laboratorului de referință de mediu a vorbit, în cadrul emisiunii „TeleMatinal” de la TVR MOLDOVA, despre starea lucrurilor în țară și cât de poluat e aerul.
15:20
O bună parte din teritoriul Parcului „Dendrariu” din Chișinău a fost inundat în urma ploilor din weekendul trecut. Din imaginile surprinse de echipa TVR MOLDOVA se vede că pavajul de pe teritoriul parcului a fost surpat, au avut loc alunecări de pământ în unele zone ale parcului, iar mai multe locuri din parc au fost inundate.
15:20
Mai multe râuri din Europa Centrală şi de Est au ieşit din matcă luni în timpul unor inundaţii care au ucis cel puţin 10 oameni din Polonia până în România şi care au acoperit aproape complet mai multe localităţi sau le-au lovit cu şuvoaie de ape revărsate şi pline de resturi şi moloz, după mai multe zile marcate de ploi abundente, informează Reuters, potrivit tvrinfo.ro.
15:10
Dramaturgul, poetul și prozatorul Matei Vișniec ne-a s pus de ce și prin ce este atât de important teatrul, de ce e bine să venim la teatru.
14:50
Astăzi, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a prezentat efectivului Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) pe Valentin Fiodorov, noul șef al instituției, transmite un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.
14:40
Finanțarea grupelor cu program prelungit în școlile din Chișinău se face exclusiv din bugetul municipal. A precizat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, care a descurajat colectele de bani de la părinți, transmite IPN.
14:40
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat luni, 16 septembrie 2024, decizia sa de inadmisibilitate cu privire la o sesizare formulată de deputații PCRM Vladimir Voronin și Diana Caraman din Parlament, referitoare la termenul de organizare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.
14:20
Președinta Maia Sandu donează premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, în valoare de 25 de mii de euro, pentru repararea și conservarea unei biserici aflată în satul Nișcani, raionul Călărași, transmite IPN.
14:10
Briefing de presă organizat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova cu tema „Termenul de organizare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova”
14:10
EU Moldova Investment Forum în cadrul Moldova Business Week 2024
14:00
Patru scriitori și jurnaliști din Republica Moldova, - Dumitru Crudu, Maria Ivanov, Emilian Galaicu-Păun și Elvira Moroșan - au fost ținuți timp de o oră la așa-zisa vamă de la Tighina, li s-au luat buletinele de identitate și au fost analizate amănunțit toate numerele din revistele pe care le aveau pentru a le dona unui liceul cu predare in limba română din regiunea transnistreană
Acum 12 ore
13:50
Procuratura raionului Edineț a pornit o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică. Noile modificări legislative care prevăd sancțiuni mai aspre pentru fapta de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate au intrat în vigoare la 7 septembrie.
13:50
E pericol de inundaţii în raionul Leova, cu risc sporit ca iazul din localitatea Sărata Nouă să iasă din matcă. Autorităţile susţin însă că localnicii nu sunt în pericol. Detalii are jurnalista TVR MOLDOVA, Angelina Ungureanu.
13:40
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează că de la începutul anului 2024, cu suportul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, au fost plasate în câmpul muncii 11000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 5236 șomeri (47,6%) și 319 zilieri/angajați în baza unui contract pe o perioadă de până la 3 luni.
13:40
Ambasada Republicii Moldova în Ungaria informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria despre condițiile meteorologice nefavorabile prognozate pentru perioada următoare, fiind așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale.
13:30
Pe 17 septembrie 2024, Republica Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a „Moldova Real Estate Forum” (REF), un eveniment dedicat dezvoltării și investițiilor în sectorul imobiliar nelocativ. Ediția din acest an are în prim-plan sectorul nerezidențial și al construcțiilor cu emisii zero. Republica Moldova este antrenată într-un proces accelerat de aderare la UE, iar dezvoltatorii și investitorii din domeniu urmează să se plieze pe noile cerințe dictate de piața comunitară. Despre industria imobiliară din Republica Moldova discutăm la Obiectiv Comun.
13:30
Plouă din nou la Chişinău, iar unele străzi sunt inundate. Circulaţ‌ia transportului public este dată peste cap. Care este situaţia în aceste momente, ne spune jurnalista TVR MOLDOVA, Daniela Danilova.
13:20
De astăzi, cetățenii Republicii Moldova vor putea, în premieră, procura valori mobiliare de stat, fără intermediari, prin intermediul primei platforme pentru investiții directe în Valori Mobiliare de Stat - eVMS.md, transmite MOLDPRES.
13:10
Poliția Republicii Moldova a publicat sinteza de weekend, privind încălcările înregistrate în zilele de 14 și 15 septembrie. Astfel, 1511 participanți la trafic au ignorat regulile de circulație rutieră.
12:50
Un cetățean al R. Moldova care lupta de partea Rusiei în regiunea ucraineană Lugansk urmează să fie expulzat de autoritățile ruse după ce a fost reținut în timp ce traversa frontiera înspre regiunea Rostov. Acesta a fost găsit vinovat de încălcarea legislației migraționale, scrie Gazeta.RU, citat de Deschide.md.
12:40
Biroul Național de Statistică a anunțat că, potrivit estimărilor preliminare, Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova a crescut în termeni reali cu 2,4% în trimestrul II față de aceeași perioadă din 2023. În semestrul I, creșterea PIB a fost de 2,2% comparativ cu perioada similară a anului precedent.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.