Plouă din nou la Chişinău, iar unele străzi sunt inundate

TVR Moldova, 16 septembrie 2024 13:30

Plouă din nou la Chişinău, iar unele străzi sunt inundate. Circulaţ‌ia transportului public este dată peste cap. Care este situaţia în aceste momente, ne spune jurnalista TVR MOLDOVA, Daniela Danilova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 4 ore
23:10
Naționala de juniori a Republicii Moldova a triumfat la Turneul de Dezvoltare UEFA, rezervat fotbaliștilor de până la 15 ani. "Tricolorii" și-au trecut în cont trei victorii, ultima fiind obținută ieri, în partida cu Macedonia de Nord.
22:50
Alexandr Stoianolgo, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova la funcţia de preşedinte, s-a lansat astăzi în campania electorală, în centrul Chişinăului, însoţit de membrii formaţiunii.
22:30
Republica Moldova este pregătită pentru screeningul bilateral aferent Capitolului „Funcționarea Instituțiilor Democratice”, care va avea loc în fața Comisiei Europene, la 27 septembrie, la Bruxelles. Astăzi, la Ministerul Justiției, a fost organizată ultima sesiune de simulare a prezentărilor de țară.
22:10
Un monument în amintirea unui grănicer român, omorât de bolșevici pe malul Nistrului, a fost refăcut şi amplasat în curtea bisericii din satul Tarasova, raionul Rezina. Sculptura a fost dezvelită de Asociația "Monumentum" şi este un omagiu adus eroului care şi-a apărat ţara cu preţul vieţii.
Acum 6 ore
21:50
Manifestările dedicate Zilei ASEM și Zilei Economistului au continuat la Chișinău cu o conferinţă ştiinţifică Internaţională cu tema "Competitivitate și dezvoltare în economia cunoașterii”. S-au discutat problemele la nivel global și s-au propus soluţii pentru ameliorarea situaţiei economice.
21:30
7 Grupuri de Acțiune Locală au beneficiat de finanțare pentru dezvoltare în cadrul primei ediții a Programului Național LEADER. În total au fost implementate 893 de proiecte, cu o valoare ce depășește 69 de milioane de lei. A fost vorba dezvoltarea infrastructurii, serviciilor publice, achiziții de echipamente și utilaje, panouri fotovoltaice dar și activități de turism.
21:10
Evghenia Guţul şi-a adus din nou azi susținătorii în faţa Judecătoriei Chişinău. Ea și o secretară a fostului partid politic "Şor" sunt învinuite de acceptarea finanţării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat și riscă până la 7 ani de închisoare. Azi a fost audiat un martor care a oferit servicii de catering pentru reprezentanţii fostului Partid Politic.
20:50
Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că legea privind ajutorul pentru fermierii afectaţi de secetă ar putea fi reexaminată. Condiţia este ca agricultorii nemulţumiţi de măsurile de sprijin să ajungă la o înţelegere cu autorităţile din domeniu.
20:30
Mâine, circulația rutieră în centrul Chișinăului va fi oprită pentru desfășurarea evenimentului "O zi fără mașini", organizat de Primăria Chișinău.
20:10
Maia Sandu, candidatul desemnat de Partidul Acţiune şi Solidaritare la alegerile prezidențiale, s-a lansat în campania electorală. Ea a promis investiţii în infrastructură, dar şi o pensie unică pentru pensionarii cu stagiu de muncă.
Acum 8 ore
19:50
Semnături colectate cu încălcarea procedurilor, discurs de ură, cadouri electorale sau utilizarea resurselor administrative. Sunt doar câteva dintre abaterile constatate de misiunea de observare PROMO-LEX, a concurenţilor electorali, înaintea începerii campaniei.
19:30
Astăzi începe campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi pentru referendum și este şi ultima zi de depunere a documentelor. În perioada campaniei este interzisă publicitatea politică şi este permisă doar cea electorală pentru candidaţii înregistraţi de Comisia Electorală Centrală.
19:10
Ministerul Apărării urmează să propună preşedintelui Republicii Moldova o nouă persoană pentru funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale. Asta după ce a cerut, miercuri, demiterea din funcţie a generalului de brigadă Eduard Ohladciuc. În timp ce deputaţii PAS susţin că expirarea mandatului este motivul principal, cei din opoziţie susţin că în spatele acestei cereri ar sta alte motive.
18:50
Primarul din satul Boldureşti, Nicanor Ciochină, judecat pentru comiterea accident rutier soldat cu moartea unui adolescent şi fugă de la locul faptei a ajuns din nou in fața magistraților. Procesul s-a amânat pentru că martorii citați nu s-au prezentat. Procurorul de caz şi avocatul familiei victimei consideră că martorii sunt influenţaţi de învinuit. Acesta a fost eliberat de după gratii săptămâna trecută şi plasat în arest la domiciliu.
18:30
Elevii de la Liceul "Aristotel", spitalizaţi în urma unei infecţii în masa, au fost diagnosticaţi cu norovirus. La doi dintre ei a fost depistată şi o bacterie. Specialiştii în sănătate publică aşteaptă zilele următoare şi rezultatele altor analize. Medicii ne dau vești bune și spun că starea copiilor s-a ameliorat.
18:10
În cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, publicul de la Chișinău a avut ocazia să privească, la 19 septembrie, un spectacol după unul dintre cele mai iubite texte shakespeariene - „A douăsprezecea noapte” - în regia lui Andrei Șerban și cu actorii Teatrului de Stat din Constanța, în distribuție. Cum a fost întâlnirea cu publicul de la Chișinău, ne spune Erwin Șimșensohn, director al Teatrului din Constanța.
Acum 12 ore
17:50
În contextul alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024, Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” a publicat o notă analitică privind evoluția votului cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate. Analiza scoate în evidență extinderea oportunităților de vot pentru diaspora moldovenească, prin deschiderea a 209 secții de votare (preliminar) și introducerea, pentru prima dată, a votului prin corespondență în șase țări.
17:40
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adresează o atenționare clară tuturor participanților la procesele judiciare cu privire la obligația de a contribui la desfășurarea promptă și corectă a actului de justiție.
17:20
Poliția de frontieră ucraineană a publicat imagini cu „legendara” Insulă a Șerpilor de pe Marea Neagră, adăugând că aceasta este un veritabil „avanpost” pe Marea Neagră pentru forțele sale.
17:10
Are loc evenimentul de lansare în campania prezidențială a candidatei Maia Sandu.
17:00
În după amiaza zilei de 19 septembrie 2024, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a vizitat Azilul de Bătrâni din satul Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, oferind fructe și produse alimentare, se arată într-un comunicat al Episcopiei Basarabiei de Sud.
16:50
Uniunea Europeană este pregătită să rupă acordurile care oferă cetățenilor georgieni dreptul de a călători liber pe continent, gest care arată o răcire considerabilă a relațiile dintre Bruxelles și ceea ce a fost odată cel mai promițător membru aspirant la UE.
16:40
Invitata episodului „Istorii cu tâlc” din această săptămână este Iulia Avram, psihoterapeut și creatoarea conceptului „Arta Modelării Ființei”, autoarea metodei și a cărții „Sculptoplastia, arta modelării ființei”. Dialogul este despre acceptarea de sine, cum să depășim depresia și stresul, dar și despre valoarea autentică de a fi un om simplu. Emisiunea va fi difuzată duminică, 22 septembrie, ora 22:00, la TVR Moldova.
16:20
Astăzi, avem prilejul să putem comunica mai des cu personalități din România, care, cu diverse ocazii, trec Prutul. Un interviu cu jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu trebuie să ți-l asumi, dar oricum nu reziști tentației de a-i adresa niște întrebări. Colega noastră Natalia Catan a avut fericita ocazie să discute cu domnia sa.
16:10
Un număr de 37 de grupuri de acțiune locală (GAL) au primit finanțare în cadrul primei ediții a Programului național LEADER pentru perioada 2022-2023. Rezultatele au fost prezentate astăzi de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).
15:50
Astăzi, 20 septembrie, este marcată Ziua Internațională a Păcii, un prilej să medităm ce înseamnă pacea în zilele noastre, și cât costă ea. În contextul a tot ce se întâmplă în lume și, mai ales, în regiune, pacea este o necesitate pentru viitorul nostru comun. La acest subiect, am discutat cu Ion Varta, doctor în științe istorice, care se află acum la Iași.
15:40
Organizatorii Festivalului de film Debut de la Chişinău anunţă că în acest an, pentru prima dată, evenimentul dedicat tinerilor cineaşti va avea o colaborare moldo-română. La Festival sunt invitaţi să-şi prezinte filmele şi tineri de peste Prut. Evenimentul este preconizat să de desfăşoare pe 8, 9 și 10 noiembrie la Chişinău. Dosarele pentru înregistrare vor fi depuse până în data de 20 octombrie.
15:30
În perioada 23 septembrie – 4 octombrie 2024, reprezentanții Agenției Servicii Publice se vor afla într-o misiune de lucru în Franța (or. Paris). Astfel, împreună cu funcționarii Ambasada Republicii Moldova, aceștia vor oferi servicii de eliberare a actelor de identitate și stare civilă.
15:20
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este printre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de la noi. A început un nou an academic, iar asta înseamnă noi provocări, dar și multe oportunități pentru viitorii medici și farmaciști. Emil Ceban, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” ne-a spus cum a început anul de studii la Universitatea de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”.
15:10
Republica Moldova va putea participa, alături de mai multe state europene, la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Proiectul de lege pentru aprobarea unui acord ce presupune acest lucru a fost votat în două lecturi în cadrul ședinței plenare de astăzi.
15:00
Peste 60% dintre moldoveni nu merg în general în vacanțe sau cel puțin nu au fost nicăieri în ultimii doi ani. Nici măcar acasă nu s-au odihnit. Este vorba de persoanele în vârstă, în special din mediu rural, fără studii. Pe de altă parte, 3,5% dintre moldoveni merg de câteva ori pe an în vacanțe, atât în țară, cât și peste hotare. Este vorba de tineri, de la orașe, cu studii. Sunt date ale unui sondaj de opinie național, realizat la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, de către CBS Research, și prezentate vineri, 20 septembrie, 2024, de către Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la IDIS „Viitorul”.
14:50
Cercetătorii dintr-o echipă internaţională au dezvăluit speciile de animale care au servit cel mai probabil drept gazde intermediare pentru virusul responsabil de declanşarea pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu, informează DPA, potrivit Agerpres.
14:40
Procuratura raionului Ialoveni anunță că la data de 18 septembrie 2024 a început urmărirea penală pe faptul existenței unei bănuieli rezonabile, de comitere a infracţiunii de tratament inuman și degreadant de către angajații unei agenții de pază și protecție.
14:20
Peste 60% dintre moldoveni nu merg în general în vacanțe sau cel puțin nu au fost nicăieri în ultimii doi ani. Nici măcar acasă nu s-au odihnit. Este vorba de persoanele în vârstă, în special din mediu rural, fără studii. Pe de altă parte, 3,5% dintre moldoveni merg de câteva ori pe an în vacanțe, atât în țară, cât și peste hotare. Este vorba de tineri, de la orașe, cu studii. Sunt date ale unui sondaj de opinie național, realizat la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, de către CBS Research, și prezentate vineri, 20 septembrie, 2024, de către Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la IDIS „Viitorul”.
14:10
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali au depistat sute de pachete de țigări în bagajele de cală a doi călători. Bunurile au fost tăinuite la controlul vamal.
14:00
Satele pline de cultură și tradiție reprezintă zestrea noastră valorică, lăsată de strămoși spre a fi transmisă din generație în generație. Un obiectiv comun este valorificarea și restaurarea patrimoniul istoric material și imaterial al comunității, revitalizarea valorilor tradiționale și culturale, dezvoltarea turismului responsabil, stoparea poluării mediului, dezvoltarea unui mediu de viață sigur și sustenabil în sat, promovând practici durabile și responsabile.
13:50
În weekendul: 21 - 22 septembrie 2024, în sectoarele Chișinăului vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon.
13:40
Circa 1800 de persoane s-au prezentat la 31 august în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a aduce un omagiu limbii române, dar și pentru a-și testa competențele lingvistice. Participanții care au luat nota 9 și 10 au fost premiați în cadrul unei ceremonii festive, organizate de Ministerul Educației și Cercetării.
13:30
Cei şaptesprezece elevi de la Liceul "Aristotel", internaţi la Spitalul Toma Ciorbă din Chişinău, au fost diagnosticaţi cu norovirus. Informaţia a fost comunicată pentru TVR MOLDOVA de directorul interimar al instituţiei medicale.
13:30
O nouă şedinţă de judecată în cazul primarului din satul Boldureşti, învinuit de comiterea unui accident rutier, soldat cu moartea unui adolescent, şi fugă de la locul faptei. Inculpatul se află în arest la domiciliu, iar avocatul lui spune că nu este vinovat, iar victima s-ar fi aruncat în faţa maşinii. Detaliază jurnalista TVR MOLDOVA, Angelina Ungureanu.
13:20
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis două acte de constatare în privința a doi subiecți ai declarării averilor și intereselor personale și a membrilor de familie, stabilindu-se averi cu caracter nejustificat în mărime totală de peste 2 milioane 63 mii lei.
13:10
După o perioadă de 10 săptămâni consecutive în care prețurile la carburanți au fost în declin, piața din Republica Moldova ar putea înregistra o schimbare. Această scădere a fost generată de cotațiile Platts în descreștere și de aprecierea monedei naționale față de dolarul SUA. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă o ușoară revenire a cotațiilor Platts, precum și o creștere a cursului de schimb leu/dolar. Analizând aceste evoluții, ANRE anunță că acest context ar putea conduce la o recuperare a prețurilor în perioada următoare.
Acum 24 ore
12:50
Trei regiuni din R. Moldova vor beneficia de dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor, până în anul 2028, în cadrul Programului Deșeuri Solide în Republica Moldova. În proiect sunt incluse Regiunile de Management Deșeuri 5 (Ungheni, Nisporeni, Călărași), 8 (Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni) și 1 (Cahul, Cantemir, Taraclia, Comrat, Vulcănești, Ceadîr-Lunga). Potrivit reprezentanților proiectului, gestionarea deșeurilor în Republica Moldova rămâne a fi o provocare majoră, iar una dintre cauze o reprezintă conștientizarea și implicarea scăzută a populației în procesele de prevenire, reutilizare și compostare a deșeurilor organice.
12:40
În cadrul activităților de control la trecerea frontierei moldo-române, au fost înregistrate două cazuri de fraudă documentară. De la doi conaționali, polițiștii de frontieră au ridicat un permis de conducere moldovenesc și o carte de identitate românească, ambele documente cu semne rezonabile de falsificare.
12:30
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic sunt noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, numiți de Parlament pentru un mandat de șase ani. În cadrul ședinței plenare de astăzi, Parlamentul a adoptat două proiecte de hotărâre care prevăd acest lucru.
12:20
În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității Urbane, sâmbătă, 21 septembrie 2024, troleibuzul turistic din Chișinău va circula gratuit, anunță autoritățile municipale.
12:10
Agenția ”Moldsilva” și silvicultorii invită cetățenii la Festivalul Pădurilor, eveniment ce va avea loc la 21 septembrie 2024, la Reședința Prezidențială de la Condrița.
11:50
Preşedintele american Joe Biden îl va primi pe 26 septembrie, la Casa Albă, pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, care va fi primit separat de vicepreşedinta Kamala Harris, potrivit unui comunicat difuzat joi de excutivul american, relatează AFP, potrivit Agerpres.
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 20 septembrie 2024. Subiectul „Sondaj național: Sărăcia de vacanță”.
11:20
În perioada 23-30 septembrie în Republica Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului cu genericul BeActive. Scopul activităților este de a inspira oameni de toate vârstele să practice sportul, contribuind astfel la bunăstarea personală și la crearea unei comunități unite în jurul activităților fizice, informează Ministerul Educației și Cercetării.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.