Ultima oră! Istorie pentru Moldova: Para judocanul Ion Basoc a câștigat argintul la Jocurile Paralimpice de la Paris

UNIMEDIA, 7 septembrie 2024 18:00

Para judocanul Ion Basoc a câștigat medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Paris.. Sportivul, care a concurat în categoria de peste 90 de kilograme, a obținut o victorie în sferturile de finală împotriva olandezului Daniel Knegt

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
22:10
Marți, 17 septembrie 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, informează Primăria municipiului Chișinău.
Acum 30 minute
21:50
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 16 septembrie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.
21:40
Termoelectrica S.A. anunță despre sistările programate de apă caldă menajeră în perioada 17 septembrie - 8 octombrie, în sectorul Ciocana al capitalei.
Acum o oră
21:20
Acum câțiva ani, artiștii Irina Rimes și Killa Fonic au trăit o poveste de dragoste intensă, dar de scurtă durată. Despărțirea îndrăgitului cuplu însă nu este acceptată de fani nici astăzi, scrie cancan.ro.
21:20
„Cu zâmbet urmăresc hora cârcotașilor Maiei Sandu, care într-o manieră sălbatică și pe alocuri chiar demnă de o sectă, toți ca unul au ieșit la atac asupra mea. Nu mă tem de atac, spre deosebire de șefa lor, dar asta e alt subiect”. Așa a reacționat Natalia Morari, pretendentă la Președinția țării, după valul de reacții la ultimele sale declarații privind sursa de venit pentru campanie, investițiile în Bitcoin și casa în care locuiește. „Observ că, pe cei care mă atacă astăzi, nu-i interesau sumele cheltuite în perioada când eu eram “blândă” cu Maia Sandu, cât prin pagina mea, cât și prin televiziunea mea, la fel cum nu-i interesau bugetele enorme cheltuite atunci și acum de către alte televiziuni, ONG-uri și alte proiecte care practic deschis o susțineau și o susțin pe Maia Sandu”, a adăugat jurnalista.
21:10
„E dreptul lor să decidă cum procedează. Trebuie să ținem cont de interesele tuturor, pentru că dacă unii vor fi defavorizați sau va fi afectat un element din tot lanțul de producători, asta va avea repercusiuni și asupra altor beneficiari din acest sector”, a declarat președinte Parlamentului, Igor Grosu, despre protestele fermierilor în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.
Acum 2 ore
20:50
Primăria Chișinău anunță că Grădinița Nr. 54 din sectorul Buiucani al Capitalei își va relua mâine activitatea. Potrivit responsabililor, aceasta a fost închisă, după ce depozitul cu produse alimentare al grădiniței a fost inundat în urma ploilor torențiale.
20:40
În ultimul timp, numele lui Dmitri Torner apare frecvent în spaţiul public. Unii îl cunosc ca om de afaceri, expert, consultant, alţii ca om de sport şi filantrop, iar a treia categorie – ca lobist şi om „cu trecut întunecat”. Uneori informaţiile despre el au un caracter contradictoriu. De aceea, Informarket a decis să afle mai multe despre el.
20:20
Rapperul ucrainean, Andro, a susținut un concert la Chișinău, în acest weekend. Potrivit unui filmuleț de pe TikTok, artistul a cântat în limba română și a purtat drapelul Republicii Moldova.
20:10
Un accident rutier a avut loc în sectorul Botanica. Potrivit imaginilor, o mașină s-a răsturnat. Testul alcooscopic a arătat o concentrație de 1,80 mg/l în aerul expirat.
Acum 4 ore
19:40
O echipă de medici de la urgență a fost agresată de ginerele unei paciente de 72 de ani, pentru care a fost solicitat ajutor medical de rudele acesteia, că ar fi fost agresată. Însă, la sosirea ambulanței, femeia a refuzat examinarea și a menționat că ea nu a solicitat intervenția ambulanței. Cazul a avut loc ieri, acum două zile, în sectorul Ciocana al capitalei, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
19:20
Neymar Jr (32 de ani) continuă să stea departe de teren. Fostul jucător de la Barcelona și PSG a fost scos de către cei de la Al-Hilal de pe lista pentru campionat, întrucât accidentarea căpătată în octombrie anul trecut persistă, scrie eurosport.ro.
19:10
Fermierii nu se lasă bătuți și vor ieși la proteste, mâine, 17 septembrie. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Gheorghe Jurcanu, membrul Asociației Forța Fermierilor. Potrivit acestuia, situația nu se îmbunătățește, iar agricultorii sunt sub presiunea creditorilor.
19:10
Adela Guțu, conducătoarea grupului de inițiativă pentru susținerea Irinei Vlah la funcția de Președinte, spune că, Livia Cenușă, care ar fi colectat semnături în susținerea candidaturii Irinei Vlah la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, nu face parte din grupul inițiativă.
18:50
Irina Rimes a povestit un moment memorabil, dar neplăcut, petrecut pe platourile de filmare a emisiunii Vocea României - o ceartă dintre ea și Tudor Chirilă, din sezonul trecut. „Am ieșit din platou, iar producția s-a împărțit în două”, a declarat artista la „Fresh”, transmite presa română.
18:50
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care numărul soldaților din armata rusă a fost crescut cu 180.000 de militari, transmite meduza. Documentul prevede o a treia sporire de efective de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, scrie digi24.ro..
18:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost surprinsă de un cutremur la o emisiune în direct la postul public de televiziune. Potrivit imaginilor, șefa statului și-a păstrat totuși calmul și a continuat dialogul cu moderatorul.
18:20
Pentru a supraviețui în „oceanul” de informații, în care „înotăm” cu toții în ziua de azi, este important să știm cum ne protejăm de „peștii răpitori”. Este o metaforă care se potrivește perfect situației consumatorului de informații de la noi. Iar „peștii răpitori” de care trebuie să ne protejăm cu toții sunt falsurile și diferitele speculații prin care se urmărește dezinformarea.
18:10
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 16 septembrie 2024, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 17 noiembrie 2024, pentru funcția de primar în 7 localități din țară.
Acum 6 ore
17:50
Republica Moldova a fost zguduită de un cutremur puternic. Seismul a fost urmat de o altă replică.
17:40
Germania a restabilit luni, pentru o perioadă de şase luni, controalele la toate frontierele sale terestre, pentru a combate imigraţia ilegală, dar cu riscul unui efect de domino şi al unor noi tensiuni cu restul Uniunii Europene, transmite AFP, potrivit Agerpres, citat de Libertatea.ro.
17:20
Un ales PAS din cadrul Consiliului orășenesc Briceni din raionul Briceni a rămas fără mandat, după ce a lipsit, fără motive întemeiate, de la 3 ședințe consecutive ale consiliului. Decizia, luată de organul local în martie, a ajuns la Comisia Electorală Centrală abia la sfârșitul lunii august. Mandatul vacant revine candidatului supleant Magaliuc Eduard, de pe lista PAS.
17:00
În 21 de localități din perimetrul Zonei de Securitate, precum și în municipiul Chișinău, vor fi deschise 30 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană care dețin acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova și au drept de vot, anunță Biroul politici de reintegrare.
16:40
Irina Rimes a povestit un moment memorabil, dar neplăcut, petrecut pe platourile de filmare a emisiunii Vocea României - o ceartă dintre ea și Tudor Chirilă, din sezonul trecut. „Am ieșit din platou, iar producția s-a împărțit în două”, a declarat artista la „Fresh”, transmite presa română.
16:20
Irina Vlah, candidat desemnat de cetățeni la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a depus astăzi, la Comisia Electorală centrală (CEC), 25 de mii de semnături în susținerea sa, precum și actele necesare pentru înregistrare în cursa electorală.
Acum 8 ore
16:00
Prințul Harry e pe cai mari! Ce avere îi va intra pe mână odată cu împlinirea a 40 de ani? Pentru celebrul mezin regal, tocmai s-a deblocat o nouă etapă financiară, din care se va alege cu mulți bani, scrie Okmagazine.ro.
16:00
În sudul țării a „plouat” și cu bome, zilele trecute. În context, o echipă de geniști din cadrul Batalionului Geniu „Codru” a fost solicitată să intervină duminică, 15 septembrie, în localitatea Sălcuța, raionul Căușeni.
15:40
Un locuitor al capitalei este cercetat de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit mijloace financiare ilicite pentru perfectarea unui permis auto.
15:20
Președinta Asociației „Platforma Moldova”, Irina Vlah, care a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală 25 de mii de semnături în susținerea candidaturii sale la funcția de Președinte al țării, a comentat în cadrul emisiunii „Vlah+” informația precum că angajata Inspectoratului de Poliție Florești, Livia Cenușa, ar fi colectat semnături în favoarea ei.
15:20
Regele Charles al III-lea caută un cioban care să îl ajute să aibă grijă de cele 2.000 de oi regale, dar acesta trebuie să aibă propriul câine, să deţină permis de şedere şi muncă şi permis de conducere, scrie observatornews.ro.
15:10
Clipe de coșmar pentru șoferul unui troleibuz. Acesta a fost spulberat de un Mercedes în timp ce reconecta „coarnele” transportului.
15:10
Ambasada Republicii Moldova în Ungaria informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria despre condițiile meteorologice nefavorabile prognozate pentru perioada următoare, fiind așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale.
15:00
Victoria Furtună, candidată la Prezidențiale, a participat la conferința privind extinderea Uniunii Europene, organizată de Camera Deputaților a Parlamentului Italian, unde a ținut și un discurs în limba italiană.
15:00
Clipe de coșmar pentru șoferul unui troleibuz. Acesta a fost spulberat de un Mercedes în timp ce reconecta „coarnele” transportului.
15:00
Activistul Pavel Grigorciuc afirmă că un grup de oameni care în vară „au participat la agresiunea politică și bătaia lui Alexandru Arseni, iar mai târziu – a consilierilor municipali Bălți din PSRM, Maxim Moroșan și Dmitri Galagoț”, e din nou implicat într-o „bătaie șocantă”.
14:40
Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a declarat, astăzi, că CC a calificat drept inadmisibilă sesizarea depusă de Vladimir Voronin cu privire la termenul de organizare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Astfel, data scrutinului rămâne cea stabilită de Parlament - 20 octombrie.
14:30
Apar noi dezvăluiri scandaloase despre acțiunile guvernării în campania electorală. Livia Cenușa, ofițer de urmărire penală în Florești și angajată a Ministerului Afacerilor Interne din 2013, a povestit într-un live cu Renato Usatîi cum a fost forțată de șefii săi să declare că ar fi fost implicată ilegal în campania electorală în favoarea lui Renato Usatîi și Irina Vlah.
14:20
Cea de-a 76-a ediție a Premiilor Emmy a avut loc pe 15 septembrie, la faimosul Peacock Theater din Los Angeles, scrie Okmagazine.ro.
14:10
Victoria Furtună, candidată la Prezidențiale, a participat la conferința privind extinderea Uniunii Europene, organizată de Camera Deputaților a Parlamentului Italian, unde a ținut și un discurs în limba italiană.
Acum 12 ore
14:00
Procuratura raionului Edineț anunță despre pornirea unei urmări penale la 12 septembrie 2024, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical, adică fapta prejudiciabilă prevăzută de art.264/1 alin.(3) din Codul penal.
14:00
Manchester City va trebui să răspundă, începând de luni, timp de mai multe săptămâni, suspiciunilor de infracţiuni financiare, care au apărut după ce clubul a fost preluat de consorţiul Abu Dhabi United Group (ADUG) din Emiratele Arabe Unite în 2008, relatează AFP, potrivit digi24.ro.
13:50
Procuratura raionului Edineț anunță despre pornirea unei urmări penale la 12 septembrie 2024, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical, adică fapta prejudiciabilă prevăzută de art.264/1 alin.(3) din Codul penal.
13:30
Președintele Ucrainei a fost întrebat, într-un interviu transmis de CNN, cum îl vede pe Vladimir Putin și ce crede că se petrece în mintea liderului de la Kremlin, în contextul în care acesta vorbește de pace cu Ucraina, dar cu cedarea teritoriilor ocupate, scrie digi24.ro.
13:30
Valentin Fiodorov a fost numit în funcție de șef al Inspectoratului General pentru Migrație, anunță reprezentanții MAI. Se întâmplă după ce, acum o lună, ministrul de Interne a MAI a decis retragerea din funcție de șef a lui Mihail Vodă și a adjuncților acestuia, a șefului Direcția Supraveghere Regim de Ședere și a șefului Direcției Azil și Apatridie, după asasinatul cetățeanului turc în Chișinău.
13:20
Accident grav pe șoseaua Muncești. Un tânăr de 19 ani în timp ce conducea un Mitsubishi, a derapat de pe traseu și s-a izbit violent de un pilon. În urma accidentului acesta a decedat pe loc.
13:00
Candidata la fotoliul de Președinte al Republicii Moldova, Natalia Morari, susține că banii inclusiv pentru campania electorală îi vin din mai multe surse, inclusiv din „vânzarea de Bitcoin”. „Ca să am posibilitatea să fac publicitate, am vândut Bitcoin. În 2021 mi-am vândut apartamentul, iar în 2022 am investit banii care au mai rămas în Bitcoin, când el costa 16 sau 18 mii de dolari. Apoi a crescut la 70 de mii, am câștigat ceva”, a spus Morari, în cadrul podcastului „Mai întreb o dată”. De cealaltă parte, unele canale susțin că prețul maxim la care a ajuns Bitcoin, anul trecut, a fost de 35 de mii de dolari.
12:50
Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a convocat astăzi, 16 septembrie, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi au figurat 7 subiecte, printre care și lichidarea consecințelor ploilor torențiale.
12:50
Prețurile la carburanți scad și mâine. Astfel, un litru de benzină se ieftinește cu 6 bănuți, iar un litru de motorină va costa cu 8 bănuți mai puțin decât astăzi.
12:40
Accident grav în raionul Telenești. Doi tineri au ajuns la spital, după ce au ieșit cu mașina pe contrasens și s-au lovit cu un camion.
12:30
Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a convocat astăzi, 16 septembrie, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi au figurat 7 subiecte, printre care și lichidarea consecințelor ploilor torențiale.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.