(video) Adela Guțu: Cine a denigrat imaginea grupului de inițiativă și numele doamnei Vlah?

UNIMEDIA, 16 septembrie 2024 19:10

Adela Guțu, conducătoarea grupului de inițiativă pentru susținerea Irinei Vlah la funcția de Președinte, spune că, Livia Cenușă, care ar fi colectat semnături în susținerea candidaturii Irinei Vlah la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, nu face parte din grupul inițiativă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 6 ore
21:30
Bloggerița și prezentatoarea Doina Danielean anunță că cele mai mari canale de Telegram intitulate Car Vertical, care se autodeclarau că „arată kilometrajul” moldovencelor, au fost închise, iar oamenii legii au deschis mai multe dosare penale, pe numele administratorilor acestora. „Ce, băieți, vreți înapoi 300 de lei? Nu o să-i mai vedeți înapoi și nici chaturi cu chestii intime, cu care v-ați obișnuit nu o să mai vedeți în curând”, a spus Doina, într-o apariție publică pe rețele.
21:20
Bloggerița și prezentatoarea Doina Danielean anunță că cele mai mari canale de Telegram intitulate Car Vertical, care se autodeclarau că „arată kilometrajul” moldovencelor, au fost închise, iar oamenii legii au deschis mai multe dosare penale, pe numele administratorilor acestora. „Ce, băieți, vreți înapoi 300 de lei? Nu o să-i mai vedeți înapoi și nici chaturi cu chestii intime, cu care v-ați obișnuit nu o să mai vedeți în curând”, a spus Doina, într-o apariție publică pe rețele.
21:10
Unii dintre cei mai influenți și cunoscuți blogger militari și propagandiști ai Kremlinului și-au exprimat furia pe rețelele sociale după dezastrul provocat de distrugerea unui depozit de muniții în regiunea Toropeț, Federația Rusă, în urma unui atac cu drone ucrainene produs în noaptea de marți spre miercuri. Joi seara, sateliții NASA și ESA încă mai înregistrau incendii la acest depozit unde se estimează că erau stocate între 19.000 și 30.000 de tone de muniții, scrie Digi24.ro.
20:40
Sergiu Stanciu este administratorul SRL „Arena Națională” cu acte în regulă. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice.
20:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că, în weekendul 21 - 22 septembrie, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon.
Acum 8 ore
19:50
Armata israeliană a atacat o țintă din cartierul sudic Dahiyeh al capitalei Libanului, Beirut. Al-Manar, postul de televiziune controlat de Hezbollah, a anunțat un mort și 14 răniți, în timp ce agenția de presă libaneză NNA a raportat 5 morți. Printre victime este și Ibrahim Aqil, șeful unității de elită a grupării pro-iraniene, transmite agenția germană DPA, citată de Blick, și Jerusalem Post, informează Libertatea.
19:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis două acte de constatare în privința a doi subiecți ai declarării averilor și intereselor personale și a membrilor de familie, stabilindu-se averi cu caracter nejustificat în mărime totală de peste 2 milioane 63 mii lei. Este vorba despre un fost consilier din cadrul CMC și un inspector principal al Postului vamal Leușeni al Biroului Vamal Centru.
19:30
Jude Bellingham a fost adus de Real Madrid de la Borussia Dortmund în schimbul sumei de 103 milioane de euro, în luna iulie 2023, scrie digisport.ro.
19:20
Diplomatul Tudor Ulianovschi a depus astăzi, la Comisia Electorală Centrală (CEC), semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale, din 20 octombrie. Potențialul candidat la Președinție a prezentat listele de subscripție, care conțin peste 27 de mii de semnături ale cetățenilor moldoveni din toată țara, dar și de peste hotare. Potrivit lui Ulianovschi, reușita de a aduna un număr mai mare de semnături decât cel necesar nu reprezintă doar o formalitate în procesul electoral, ci un semn clar al voinței oamenilor pentru o schimbare reală și profundă în Republica Moldova.
19:10
Ministerul de Externe rus a cerut vineri Republicii Moldova să nu se implice în conflictul din Ucraina, declaraţie ce face referire la informaţii despre o presupusă amplasare la baza aeriană de la Mărculeşti a unor avioane F-16 destinate Ucrainei, relatează agenţiile EFE şi TASS, scrie agerpres.ro.
18:50
Candidata susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, actuala președintă a R. Moldova, Maia Sandu, s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, din 20 octombrie 2024, din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu.
18:30
Comisia Electorală Centrală a recepționat astăzi, 20 septembrie, umilele cereri pentru înregistrarea participanților la referendumul republican constituțional și a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.
18:20
Grădina zoologică Shanwei din provincia Guangdong, sudul Chinei, și-a făcut reclamă cu speciile sale de animale „rare și exotice”. Când au înțeles că ursuleții panda erau, de fapt, câini din rasa Chow Chow vopsiți, vizitatorii furioși și-au cerut înapoi banii pe bilete, scrie Heute, citat de Libertatea.ro.
Acum 12 ore
17:50
Candidata susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, actuala președintă a R. Moldova, Maia Sandu, s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, din 20 octombrie 2024, din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu
17:40
Interpretul Patric Hanganu este iarăși în lacrimi. Replicile acide dintre el și fosta sa iubită, Svetlana Nichitina continuă zilnic. De data aceasta, influencerița a postat pe Instagram un capriciu al fiului său mai mic, Patric Jr. Unul dintre urmăritori a comentat că comportamentul băiatului nu este potrivit și i-a recomandat mamei să consulte un specialist în domeniu, ceea ce l-a nemulțumit pe artist.
17:10
Ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Cebuc , decorat cu „Златна лаврова клонка” – cea mai înaltă distincție acordată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria.
17:00
Rusia a avertizat vineri Occidentul şi Ucraina cu „consecinţe dezastruoase'” în cazul în care Kievul întreprinde paşi ostili aliatului ei apropiat Belarus, asigurând că va interveni pentru a lua apărarea acestei ţări unde a desfăşurat arme nucleare tactice, relatează Reuters, scrie agerpres.ro.
16:50
Vești bune pentru iubitorii de teatru! Din această lună, bilete la spectacolele Teatrului Geneza Art pot fi procurate pe afisha.md. Primele bilete disponibile sunt pentru una dintre cele mai cunoscute și importante opere literare din literatura mondială: „Anna Karenina”, după Lev Tolstoi, care va avea loc pe 12, 13, 16 și 17 octombrie.
16:50
Infecția cu norovirus este cauza intoxicării elevilor de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. Informațiile au fost confirmate pentru UNIMEDIA de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Totodată, starea elevilor spitalizați se îmbunătățește.
16:40
Ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Cebuc , decorat cu „Златна лаврова клонка” – cea mai înaltă distincție acordată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria.
16:30
Consiliul de Apărare şi Securitate Naţională din Ucraina, aflat în subordinea preşedinţiei, a anunţat vineri că interzice utilizarea serviciului de mesagerie Telegram pe dispozitivele electronice ale majorităţii militarilor şi oficialilor, deoarece există suspiciunea că serviciile ruse de informaţii pot accesa mesajele, transmite AFP, citat de agerpres.ro.
16:20
Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea, scrie ipn.md.
16:10
Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea, scrie ipn.md.
16:00
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns astăzi la Kiev. Cu această ocazie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenki i-a mulțumim pentru spijinul acordat Ucrainei înainte de sezonul rece. „Vă mulțumim pentru toate eforturile de a oferi Ucrainei mai mult sprijin înainte de perioada de iarnă”, a mențional Zelenski.
15:50
Poliţiştii de frontieră români au depistat un moldovean care a prezentat la control un permis de ședere polonez fals, procurat pentru a avea libertate de mișcare și ședere pe întreg teritoriul Spațiului Schengen.
15:40
Pe 20 septembrie 1974 a fost inaugurat cel mai spectaculos drum din România - Transfăgărășanul. I se mai spunea poetic „Șoseaua dintre nori”. Patru ani a durat construcția acestei capodopere rutiere săpate în munți. Se spune că 80 de muncitori și-au pierdut viața în timpul lucrărilor desfășurate în condiții extrem de periculoase, scrie click.ro.
14:50
Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de mai multe garanții sociale. Un proiect de îmbunătățire a cadrului normativ referitor la statutul militarilor a fost votat de Parlament în prima lectură.
14:20
Renato Usatîi, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea partidului Nostru, va da startul campaniei sale prezidențiale în orașul natal Fălești. Evenimentul va avea loc în centrul orașului, lângă Monumentul lui Mihai Eminescu, cu începere de la ora 12:00 și va continua cu o primă întâlnire electorală cu cetățenii.
14:10
Sophia Loren este omagiată astăzi. Marea actriţă italiană împlinește 90 de ani. Aceasta a dezvăluit că va marca evenimentul în Roma, locul unde cariera sa a luat startul, scrie antena.ro.
13:50
Participanții care au luat note de „10” și „9” la Marea Dictare Națională au fost premiați astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei ceremonii festive, organizate de Ministerul Educației și Cercetării. Diplome și premii au fost înmânate celor 122 de persoane care au obținut nota „9”, dar și celor 5 participanți care au luat nota maximă. Circa 1800 de persoane s-au prezentat la 31 august în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a aduce un omagiu limbii române, dar și pentru a-și testa competențele lingvistice.
13:30
Deputații s-au întrunit astăzi, 20 septembrie, într-o nouă ședință la Parlament. Pe ordinea de zi au figurat 6 proiecte, printre care și proiectul de hotărâre privind numirea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
13:10
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic au fost numiți în fucția de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Numirea acestora a fost susținută de deputați în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
13:10
Nivelul Dunării a crescut, cu aproape un metru în 24 de ore, iar vineri dimineață apa a ajuns până la scările clădirii Parlamentului ungar. Toate drumurile, gările și porturile aflate de-a lungul fluviului au fost închise, scrie Hungary Today, potrivit hotnews.ro.
Acum 24 ore
13:00
Un cunoscut model georgian transgender a fost ucis, au declarat oficialii locali, la o zi după ce guvernul a adoptat o legislație care va impune restricții majore asupra drepturilor LGBTQ+ în Georgia, scrie The Guardian, citat de protv.ro.
12:50
Agricultorii care au protestat ieri în fața Președinției nu au venit cu mâna goală, dar i-au adus „prânzul” Maiei Sandu și lui Igor Grosu - câte un măr. Totodată, aceștia au propus șefei statului să-l trimită pe ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, reprezentat al Moldovei în Kiribati, țara cu care recent a fost semnat Protocolului cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice și au transmis un mesaj pentru speaker.
12:40
Peste 60% dintre moldoveni nu merg în general în vacanțe sau cel puțin nu au fost nicăieri în ultimii doi ani. Nici măcar acasă nu s-au odihnit. Este vorba de persoanele în vârstă, în special din mediu rural, fără studii. Pe de altă parte, 3,5% dintre moldoveni merg de câteva ori pe an în vacanțe, atât în țară, cât și peste hotare. Este vorba de tineri, de la orașe, cu studii. Sunt date ale unui sondaj de opinie național, realizat la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, de către CBS Research, și prezentate vineri, 20 septembrie, 2024, de către Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la IDIS „Viitorul”, în cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.
12:20
Toamna își intră din ce în ce mai mult în drepturi în perioada următoare, iar meteorologii anunță că vom avea de-a face cu un fenomen atipic. Freezing rain sau ploaia înghețată poate îngreuna circulația atunci când apare. Când să ne așteptăm la ploaie cu cristale de gheață, scrie presa română.
12:10
„Pentru ca Moldova să reușească, trebuie să investim în educația copiilor noștri. Spun asta cu cunoștință de cauză și nu numai ca mamă. În regiune, am putut iniția proiecte educaționale interesante care au stârnit interes în domeniul IT, inginerie și alte industrii cele mai solicitate”. Declarația a fost făcută de Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, pe pagina sa irinavlah.md.
12:00
Republica Moldova nu poate fi „europenizată” cu oameni de tipul lui Andrei Spînu, care, de doi ani de zile, nu poate concesiona niște spații comerciale în aeroport, din cauză că insistă să o facă în mod fraudulos. Nimeni nu va dori, în astfel de condiții, să investească aici. Opinia aparține fostului premier Ion Chicu și a fost expusă în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.
11:50
Deputații se întrunesc astăzi, 20 septembrie, într-o nouă ședință la Parlament. Pe ordinea de zi figurează 6 proiecte, printre care și proiectul de hotărâre privind numirea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
11:50
Angajații unei agenții de pază și protecție sunt acuzați de tratament inuman și degreadant, după ce aceștia au snopit un bătaie un bărbat. Cazul a avut pe data de 26 august, la o stație Peco din Ialoveni.
11:40
Jurnalista Natalia Morari și-a depus semnăturile la Comisia Electorală Centrală pentru a se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. „Avem certitudinea că verificările vor confirma validitatea semnăturilor noastre”, a declarat Natalia Morari.
11:30
Asociaţia Forţa Fermierilor îl acuză pe premierul Dorin Recen de declaraţii minciunoase şi manipulatorii şi afirmă că ultimul operează cu cifre greșite privind sumele compensațiilor, când insistă că statul a alocat anul curent 200 mln. lei pentru agricultorii afectați de secetă. „În țările civilizate demnitarii de așa rang după asemenea acțiuni demisionează”, spun responsabilii.
11:20
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba a reconstituit evenimentele care au provocat un șoc pentru economia Republicii Moldova, începând cu toamna anului 2021. „În august 2021 este investit Guvernul Gavrilița, în septembrie se încep problemele cu gazele, inflația și așa mai departe. Ca și cum a fost planificat tot asta cumva”, a declarat ministrul, în cadrul unei emisiuni la NordNews.
11:10
Diana și Scott Anderson estimează în mod conservator că au cheltuit un milion de dolari la Disneyland. Din 2012 până în 2017, cei doi au fost membri ai Club 33, un club exclusivist al parcului din care au fost excluși pe viață, după ce bărbatul a fost prins băut într-un parc. Cazul lor a ajuns în instanța de judecată, potrivit The Times, citat de Libertatea.
11:10
Deputații se întrunesc astăzi, 20 septembrie, într-o nouă ședință la Parlament. Pe ordinea de zi figurează 6 proiecte, printre care și proiectul de hotărâre privind numirea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
11:00
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba a reconstituit evenimentele care au provocat un șoc pentru economia Republicii Moldova, începând cu toamna anului 2021. „În august 2021 este investit Guvernul Gavrilița, în septembrie se încep problemele cu gazele, inflația și așa mai departe. Ca și cum a fost planificat tot asta cumva”, a declarat ministrul, în cadrul unei emisiuni la NordNews.
10:50
Vă așteptăm cu mare entuziasm la Ziua Ușilor Deschise Skoda, pe 21-22 septembrie 2024, între orele 10:00 și 16:00, în showroom-urile noastre din Chișinău, pe str. Calea Ieșilor 14 și Calea Orheiului 111/6!
10:40
Primul portal de limbă română din Republica Moldova a trecut de majorat. UNIMEDIA împlinește, astăzi, 19 ani. Vă urăm tuturor „la mulți ani!” și vă mulțumim pentru fidelitate!
10:40
Primarul capitalei, Ion Ceban, s-a întâlnit cu premierul României, Marcel Ciolacu și i-a mulțumit pentru suportul acordat Republicii Moldova și Chișinăului din partea României.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.