A ajuns direct după gratii, pentru că a refuzat testul dragher: Un șofer de la Edineț, reținut

UNIMEDIA, 16 septembrie 2024 13:50

Procuratura raionului Edineț anunță despre pornirea unei urmări penale la 12 septembrie 2024, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical, adică fapta prejudiciabilă prevăzută de art.264/1 alin.(3) din Codul penal.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 6 ore
22:10
Mai mulți locuitori ai capitalei rămân mâine, 19 septembrie , fără apă la robinete, în legătură cu executarea unor lucrări planificate, anunță Apă Canal Chișinău.
21:50
Furtuna Boris continuă să facă victime în Europa. Ciclonul a lovit puternic şi Italia, acolo unde un pompier a fost luat de viitură cu tot cu maşină. Cel puţin 17 oameni au murit până acum în inundaţiile catastrofale. Mii de persoane au rămas fără adăpost iar pagubele se ridică la zeci de miliarde de euro, scrie observatornews.ro.
21:30
Duble emoții de fericire, echipele de asistență medicală urgentă din Șoldănești au avut parte de o intervenție deosebită. În noaptea zilei de 17 septembrie, la ora 02:07 a fost solicitată de urgență ambulanța pentru o gravidă de 37 ani cu sarcină gemelară, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).
Acum 8 ore
21:20
Salvatore Schillaci, cunoscut sub numele de Totò, a murit la vârsta de 59 de ani. A jucat, printre altele, la Juventus, Inter și naționala Italiei, transmite protv.ro.
20:50
Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, va efectua joi, 19 septembrie 2024, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al afacerilor Externe.
20:40
Ministerul Energiei dezminte informațiile apărute recent în spațiul public despre majorarea tarifului la gazele naturale și sistarea furnizării de gaze naturale în anumite intervale orare. Potrivit instituției, acestea sunt „falsuri distribuite cu rea intenție, expediate de pe o adresă falsă, care imită adresa oficială de email”.
20:30
Luis Castro, de 63 de ani, a fost dat afară de Al-Nassr în cursul zilei de marți, iar la o zi distanță formația la care este legitimat Cristiano Ronaldo și-a prezentat noul antrenor, transmite digisport.ro.
20:10
Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii lui candidatului Andrei Năstase pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie.
20:00
Ambasadorul iranian în Liban, Mojtaba Amani, a pierdut un ochi și a suferit răni grave la celălalt când un pager pe care îl avea asupra lui a explodat în timpul unei serii de explozii care au lovit Libanul și Siria marți, a relatat miercuri The New York Times, preluat de ynetnews.com. Citând două surse din cadrul Gărzilor Revoluționare ale Iranului, NYT a menționat că starea lui Amani este mai gravă decât s-a dezvăluit public, ceea ce a dus la transferul acestuia în Iran pentru tratament medical suplimentar, scrie digi24.ro.
19:40
Doi cetățeni moldoveni și un român au fost arestați. Potrivit Poliției, aceștia sunt cercetați pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
19:30
Palatul Buckingham neagă zvonurile conform cărora Meghan Markle ar fi fost eliminată intenționat din postarea de ziua de naștere a lui Harrym, transmite protv.ro.
Acum 12 ore
19:10
Universitatea de Stat din Moldova va găzdui secțiile de vot pentru alegerilor prezidențiale și parlamentare din România din noiembrie-decembrie 2024.
19:00
Vicepreşedinta Kamala Harris l-a sunat pe adversarul său în alegerile prezidenţiale Donald Trump „pentru a-i spune în mod direct că este fericită că este teafăr şi nevătămat”, într-o convorbire „cordială şi scurtă”, potrivit Casei Albe, relatează AFP, citată de news.ro.
19:00
O turistă în vârstă de 35 de ani şi-a pierdut viaţa miercuri după ce a fost surprinsă de o cădere de pietre în canionul Samaria, în vestul insulei Creta din Grecia, transmite agenţia EFE care citează postul public de televiziune ERT, scrie digi24.ro.
18:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu recomandări esențiale pentru cetățeni în cazul unui cutremur. Astfel, salvatorii au publicat un Ghid de acțiuni în situații de risc, în care putem găsi informații detaliate și utile pentru a ne proteja.
18:20
Aproximativ 40 de incendii continuau să devasteze miercuri nordul şi centrul Portugaliei, afectat de mai multe zile de un val de incendii alimentate de căldură şi rafale de vânt, soldat cu cel puţin şapte morţi, incendii de pădure surprinse de imagini din satelit impresionante, relatează AFP, scrie news.ro.
18:10
Vasile Tarlev, desemnat de Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”, a fost înregistrat oficial în calitate de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Decizia a fost pronunțată astăzi, 18 septembrie, de Comisia Electorală Centrală.
18:00
Vizita de stat pe care a efectuat-o Vladimir Putin în Mongolia luna aceasta ar fi inclus întâlniri cu șamani în scopul de a obține binecuvântarea privind utilizarea armelor nucleare, susține un jurnalist rus independent, potrivit Newsweek, citată de adevărul.ro.
17:50
În perioada 2013-2014, după ce războiul civil din Siria s-a extins în toată țara, gigantul francez al cimentului, Lafarge, a încheiat o afacere dintre cele mai odioase: a ales să plătească milioane de dolari grupului Stat Islamic, cea mai notorie grupare teroristă din lume aflată în plină expansiune la acea vreme, pentru a-și putea continua operațiunile din această țară, având să îi trateze pe luptătorii ISIS drept aliați strategici, relatează The Guardian, citat de Digi24.ro.
17:40
Scandalul dintre Svetlana Nichitina și Patric Hanganu pare a fi fără sfârșit. Ce doi își aruncă replici acide aproape zilnic, iar tensiunea crește pe măsură ce fiecare vine cu noi acuzații. Mai nou, fosta iubită a interpretului a spus că intenționează să schimbe numele și prenumele copilului lor comun.
17:30
Kenan Yildiz a demonstrat încă o dată de ce este supranumit „noul puști minune” al celor de la Juventus, scrie digi24.ro.
17:20
Comisia Electorală Centrală a înregistrat oficial candidatura lui Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 18 septembrie curent.
17:00
Un bărbat de 52 ani a fost electrocutat în timp ce efectua lucrări de reparație a unui cablu electric din gospodăria sa. Potrivit Poliției, tragedia a avut loc în satul Musteața, raionul Fălești.
16:40
Incident la o întreprindere de producere a bastonașelor din porumb. Un muncitor a rămas blocat întru-un aparat de prelucrare a cerealelor. Potrivit IGSU, cazul a avut loc în după amiaza zilei de 17 septembrie 2024, pe strada Uzinelor din capitală..
16:40
Agricultorii anunță că se adună la un protest, mâine, în fața clădirii Președinției, pentru a o convinge pe Maia Sandu să returneze Parlamentului Legea cu privire la măsurile de sprijin al fermierilor, în legătură cu seceta din anul 2024, votată de Legislativ pe 13 septembrie. Asta după ce termenul limită, pe care manifestanții i l-au dat șefei statului a expirat ieri seară, în prima zi de protest.
16:20
Tatiana Bakalciuk de 48 de ani, fondatoarea Wildberries, varianta rusească a Amazon, a declarat că un „grup" condus de soțul ei Vladislav, cu care se află în divorț, a încercat să pună stăpânire cu forța pe biroul din Moscova. Cel puțin 3 oameni au fost răniți, iar 10 sunt arestați, după atacul armat, relatează Kommersant și publicația independentă Medusa. Vladislav Bakalciuk a susținut că a venit „pentru negocieri” și el a fost ținta atacului, scrie libertatea.ro.
16:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a adresat Curții de Apel Chișinău cu solicitarea de a revizui numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în Federația Rusă pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, anunță formațiunea.
16:10
Andrei Năstase, și soția acestuia, Angela, împlinesc astăzi 25 de ani de căsnicie. Cu această ocazie, politicianul a publicat mai multe imagini, în care apare alături de partenera sa și cei trei copii: Andrei, Marian și Anna.
16:10
Ministerul Apărării a venit cu precizări, după ce Guvernul a propus, în cadrul ședinței de astăzi, demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale.
15:50
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a oferit mai multe detalii femeia care și-a omorât copilul cu un cuțit, la Căușeni. Potrivit ministrei, femeia suferă de o tulburare delirantă și este la evidența spitalul de psihiatrie din Chișinău cât și la Centrul Comunitar de Sănătate Mentală din raion. „Ea a trecut prin mai multe traume în familie, a pierdut un copil, iar soțul ei a murit în urma cancerului”, a menționat Ala Nemerenco.
15:50
Alegeri 2024!„Dacă aș fi fost președintele Republicii Moldova, m-aș fi implicat direct în soluționarea problemei privind asigurarea țării cu gaze naturale. Mai mult, aș fi negociat și cu dracul, ca să aduc în Moldova gaze la preț accesibil, pentru toți cetățenii.” Declarațiile au fost făcute de potențialul candidat la Președinție, Tudor Ulianovschi, în cadrul emisiunii „Moldova LIVE”, de la postul Exclusiv TV, moderată de jurnalista Oxana Bodnar.
15:50
Vasile Bolea a trimis o sesizare la CEC în care deunță „acțiuni ilegale ale partidului de guvernământ PAS, ce ar exercita presiuni asupra organelor administrației publice locale” pentru promovarea referendumului din toamnă. „PAS a lansat o campanie de amploare în republică și forțează conducerea orașelor și comunelor să semneze declarații comune în favoarea referendumului european”, se arată în sesizare.
15:40
Șeful poligonului de teste nucleare din Rusia a declarat marți că instalația sa secretă este pregătită să reia testele nucleare „în orice moment” dacă Moscova dă ordinul, potrivit Reuters. Comentariile sale ar putea alimenta îngrijorările potrivit cărora riscul unui astfel de pas este în creștere, scrie adevarul.ro.
15:30
Mai mulți moldoveni au rămas fără bani, după ce au fost duși de nas de membrii unui grup care a pus la cale o schemă cu criptomonede. Oamenii legii, care au efectuat percheziții la suspecți, au depistat circa 400 mii lei, precum și zeci de carduri bancare, telefoane mobile și cartele SIM, utilizate în escrocherie.
15:00
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a întrunit în ședință astăzi, cu 18 subiecte pe ordinea de zi. Printre acestea s-au numărat mai multe contestații, inclusiv cea depusă de Anca Dragu, guvernatoarea BNM, care la începutul ședinței a fost exclusă din agendă.
14:50
Protestele agricultorilor continuă astăzi în toată țara. Fermierii au ieșit cu tractoarele la manifestații în mai multe raioane, printre care Cahul, Taraclia, Fălești, Leova, Comrat.
14:40
Armata rusă anunţă că a distrus 54 de drone ucrainene în noaptea de marţi spre miercuri, jumătate deasupra regiunii ruse Kursk, teatrul unei ofensive ucrainene de fără precedent, lansată la începutul lui august, relatează AFP. Anunțul vine după ce armata Kievului a reușit să distrugă un depozit cu rachete în regiunea rusă Tver, scrie digi24.ro.
14:40
Dacă vă gândeați că Meghan Markle a exagerat cu ascunderea chipurilor copiilor ei, aflați că există o fetiță regală la palatul britanic, despre care nimeni din afara familiei nu știe cum arată. Este vorba chiar de verișoara micuței Lilibet Diana, Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi, născută pe 18 septembrie 2021, care a împlinit, astăzi, trei ani. scrie Okmagazine.ro.
Acum 24 ore
14:20
Candidata la Președinție Natalia Morari o invită pe Maiai Sandu să meargă împreună la agricultorii care protestează în toată țara. „Sau, probabil, fermierii nu mai sunt suficient de importanți astăzi, așa cum erau odată, când era nevoie de voturile lor pentru a câștiga fotoliul de președinte...”, a scris Natalia Morari.
14:20
O femeie de 32 de ani a fost prinsă de polițiști în stare de ebrietate avansată la volanul unei mașini de taxi, pe o stradă din sectorul Ciocana. Potrivit informațiilor, aceasta avea o concentrație de 1,59 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
14:00
Campionul mondial la categoria grea, Oleksandr Usîk, a fost reţinut și încătușat de forţele de ordine pe aeroportul din Cracovia. Ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiha, a precizat că instituția pe care o conduce va contacta autoritățile poloneze, deoarece consideră detenţia sportivului „disproporţionată şi inacceptabilă”, transmite hotnews.ro.
13:50
Mai mulți locuitori din orașul Hîncești s-au plâns, zilele trecute, că din robinete curge apă foarte murdară, iar în chiuvetă rămân viermi. Primarul și reprezentanții furnizorului din oraș nu au comentat, deocamdată, situația. În schimb, fosta ministră a Mediului, Iuliana Cantaragiu a menționat că ar putea fi vorba despre o poluare organică a sursei de apă și a recomandat efectuarea unei analize chimice, pentru a verifica nivelul de amoniac, nitrați și nitriți.
13:40
Satoshi a lansat recent o piesă, care promite să rămână în memoria fanilor pentru mult timp de acum înainte. Noul său single, „Cel mai probabil”, nu este doar o melodie, ci un mesaj pentru cei care au crescut într-o familie toxică și abuzivă, iar acum trăiesc cu spiritul trecutului, scrie SHOK.md.
13:20
Un băiețel de doar 2 anișori, originar din Moldova a decedat pe patul de spital din Italia. Medicii au luptat timp de 22 de zile pentru a-i salva viața băiatului care la sfârșitul lunii august a căzut într-o piscină.
13:20
Victoria Furtună, candidată la funcția de președinte al Republicii Moldova și fost procuror anticorupție, acuză guvernarea PAS de abuz de serviciu în legătură cu licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, Furtună a subliniat că licitația ar fi fost concepută în mod deliberat pentru a favoriza un agent economic prestabilit, cu care guvernarea ar avea înțelegeri prealabile.
13:10
În cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, Ion Gîlcă, expert, om de afaceri, s-a referit la reforme şi la domeniile prioritare din acest punct de vedere.
13:00
Alexandr Stoianoglo nu i-a lezat onoarea și demnitatea lui Viorel Morari, atunci când a prezentat publicului informații care demonstrau implicarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție în activități politice. La această concluzie a ajuns astăzi Judecatoria Chișinău, sediul Centru.
12:40
Încălcările șoferilor care generează urmări nesemnificative pentru securitatea cetățenilor vor fi sancționate doar cu avertisment. Proiectul de lege a fost votat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
12:40
Valul de inundații a ajuns la Budapesta, miercuri, 18 septembrie, iar cheiurile au fost inundate. Premierul maghiar Viktor Orban și-a anulat o vizită în străinătate și se află în centrul operațional de protecție împotriva inundațiilor, unde colaborează cu primarul din opoziție Gergely Karácsony, relatează libertatea.ro, cu referire la Blikk.
12:30
Detalii șocante despre crima terifiantă de la Căușeni. Mama care i-a tăiat gâtul fiului de 5 ani a încercat să-și omoare și fiica. Dezvăluirile au fost făcute de o rudă a familiei, care a menționat că femeia era bolnavă psihic. „I-a tăiat gâtul, l-a învelit într-o plapumă și l-a ascuns în dulap, apoi s-a suit pe fata cea mai mare ca să o ucidă”, a povestit tânăra.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.