Zilele europene ale Culturii Evreiești în Moldova: Se vernisează expoziții și vin artiști de peste Prut la Chișinău

Realitatea.md, 6 septembrie 2024 16:40

Primul Festival al „Zilelor europene ale culturii evreiești în Moldova” va avea loc în perioada 8-10 septembrie la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, într-o conferință de presă susținută împreună cu Alexander Bilinkis, președintele Comunității Evreiești din țara noastră. Inițiativa este una paneuropeană, lansată încă în anul 1999. În cadrul acesteia, […] Articolul Zilele europene ale Culturii Evreiești în Moldova: Se vernisează expoziții și vin artiști de peste Prut la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
21:40
O companie din Columbia cere autorităților să anuleze înregistrarea mărcii Coca-Cola, invocând faptul că vrea să protejeze frunza de coca. Compania Coca Nasa produce băuturi energizante, bere și lichior din produsul vegetal și susține că firma americană comite abuzuri și încalcă drepturile indigenilor. Mai exact, Coca Nasa susține că gigantul Coca-Cola are o istorie îndelungată de […] Articolul O companie din Columbia cere statului să anuleze înregistrarea mărcii Coca-Cola. Motivul: Vrea să protejeze o frunză apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
20:50
Miedul moldovenesc produs de Mihai Druță a fost recunoscut drept cel mai bun vin din lume, la categoria mied sec, obținând Medalia de Aur la prestigiosul concurs internațional „Copa del Hidromiel 2024”, desfășurat în Mexic. Această competiție, dedicată promovării și dezvoltării producției de băuturi artizanale pe bază de miere, este una dintre cele mai respectate […] Articolul Miedul moldovenesc câștigă medalia de aur la „Copa del Hidromiel 2024”, un concurs internațional desfășurat în Mexic apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
19:10
Un bărbat din Edineț, în vârstă de 50 ani, a fost plasat în arest preventiv pentru refuzul de a fi supus testării alcoolscopice. Potrivit unui comunicat de presă emis de Procuratura Generală (PG), urmărirea penală a fost pornită pe data de 12 septembrie, conform noilor modificări legislative care prevăd sancțiuni mai aspre pentru fapta de […] Articolul Șoferul unui microbuz, plasat în arest preventiv. Ce riscă pentru refuzul de a fi supus testării alcoolscopice apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
17:30
Ucraina se oferă să trimită ajutor în Republica Moldova, România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor ploilor torențiale. Președintele Volodimir Zelenski i-a solicitat ministrului de externe, Andrei Sibiga, să propună acestor țări sprijinul echipelor de salvatori ucraineni. Duminică seara, liderul de la Kiev a declarat că din cauza condițiilor nefavorabile, […] Articolul Ajutor din țara vecină! Ucraina oferă sprijin Moldovei după ploile torențiale apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Republica Moldova, având un partener puternic precum este Uniunea Europeană, poate avansa rapid și în siguranță în calea sa europeană, ceea ce ar ajuta enorm ca cetățenii să scape de sărăcie și griji. Declarația îi aparține lui Alexandru Guțu, directorul general al Centrul de Diagnostic German, o companie cu capital strain care prestează servicii medicale de […] Articolul Antreprenorul Alexandru Guțu: Moldova ar putea oferi UE șarmul moldovenesc care pe alocuri lipsește apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Adela Guțu, președinta grupului de inițiativă care adună semnături pentru Irina Vlah, precizează că Livia Cenușă, polițista din Florești care ar fi adunat semnături în susținerea potențiale candidate, de fapt nu face parte din echipă. Potrivit ei, cineva ar fi încercat să denigreze imaginea ex-guvernatoarei Găgăuziei. „În legătură cu informațiile apărute în presă, ținem să […] Articolul VIDEO Președinta grupului de inițiativă a Irinei Vlah, despre polițista care aduna semnături: Nu este membră apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Oleg Botnaru, un filolog din raionul Glodeni, s-ar putea alătura echipei Partidului Acțiune și Solidaritate în Parlamentul Republicii Moldova. Comisia Electorală Centrală (CEC) va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat al acestuia. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței CEC de luni, 16 septembrie curent. În prezent, Botnaru activează în cadrul Cancelariei de Stat. Acesta este […] Articolul Echipa PAS în Parlament ar putea avea un nou coleg. CEC a inițiat procedura de validare a unui mandat de deputat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
15:40
În ultimele două ore, 13 familii au solicitat ajutorul salvatorilor la pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații. Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), șapte solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar șase în zona de sud. „Din cauza condițiilor meteo a fost sistată temporar circulația pe strada […] Articolul Ciclonul Boris a făcut prăpăd în centrul și sudul țării. Câte gospodării au avut nevoie de ajutor în ultimele 2 ore apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Sesizarea comuniștilor Vladimir Voronin și Diana Caraman la Curtea Constituțională a fost declarată inadmisibilă. Cei doi cereau ca magistrații, în regim  de urgență, să verifice legalitatea stabilirii datei alegerilor și prevederea din Codul Electoral, care stipulează că data scrutinului prezidențial se stabilește „cu cel mult 90 de zile înainte de data expirării mandatului președintelui”. Reglementarea […] Articolul VIDEO Alegerile nu se anulează! Sesizarea lui Voronin și Caraman la Curtea Constituțională, declarată inadmisibilă apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Cei patru scriitori moldoveni, blocați la așa-numita vamă de la Bender, au fost ținuți aproape o oră la punctul de control. Funcționarii le-au luat actele de identitate și au primit indicații prin telefon, a relatat pentru Realitatea scriitorul Dumitru Crudu. El, împreună cu Maria Ivanov, Elvira Moroșan și  Emilian Gălaicu-Păun mergeau la liceul „Alexandru cel […] Articolul Scriitorii din Chișinău, percheziționați la Bender: Ofițerii MGB le-au luat actele și primeau indicații prin telefon apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Un camion a fost deteriorat, după ce a derapat de pe traseu și s-a lovit violent într-un pilon. Accidentul rutier a avut loc în dimineața zilei de luni, 16 septembrie, pe strada Muncești din Capitală. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul VIDEO Accident matinal pe strada Muncești. Un camion s-a lovit violent într-un pilon apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Patru scriitori și jurnaliști de la Chișinău, care se îndreptau la o întâlnire cu elevii liceului „Alexandru cel Bun” din Tighina, au fost percheziționați și agresați de structurile separatiste transnistrene. Cazul a avut loc luni, 16 septembrie, transmite deschide.md. Cei patru scriitori agresați sunt Dumitru Crudu, Emil Galaicu-Păun, Maria Ivanov și Elvira Moroșan. Contactat de […] Articolul Un grup de scriitori moldoveni, percheziționați și agresați de structurile separatiste transnistrene apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un șofer de troleibuz a fost strivit de un Mercedes luni, 16 septembrie. Cazul a fost înregistrat pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, iar imagini cu impactul au fost surprinse de camera de bord a unui alt automobil. Totul s-a întâmplat în timp ce șoferul îndrepta „coarnele” troleibuzului. La scurt timp, conducătorului Mercesedului a […] Articolul STOP CADRU Șoferul unui troleibuz a fost strivit de un Mercedes, pe bulevardul Ștefan cel Mare apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
O polițistă din Florești a fost filmată cum adună semnătură pentru un potențial concurent electoral. Funcționara îndemna cetățenii să o susțină pe Irina Vlah la prezidențiale. Conform unei secvențe video, publicată de Newsmaker, femeia este surprinsă în scara bloc de locuit, cum sună la ușile apartamentelor îndeamnă cetățenii să semneze în listele de subscripție. Din […] Articolul VIDEO cu o polițistă din Florești, care adună semnături pentru un concurent electoral. Poliția: Nu poate fi admis apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, l-a prezentat luni, 16 septembrie, efectivului Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) pe Valentin Fiodorov, noul șef al instituției. Potrivit unui comunicat de presă emis de MAI, în cadrul discursului, Adrian Efros a subliniat că numirea lui Valentin Fiodorov are drept scop consolidarea echipei, sporirea prestigiului instituției și creșterea încrederii […] Articolul Valentin Fiodorov a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului General pentru Migrație al MAI apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
13:30
Mai multe sectoare de drumuri naționale din regiunile nord, centru și sud au fost afectate de inundațiile din aceste zile. Muncitorii au intervenit pentru a curăța carosabilul de nămol, pietriș, și totodată au îndepărtat crengile copacilor căzuți. „Mai exact, unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” au intervenit în sectoarele Strășeni, Ialoveni, Chișinău, Criuleni, Anenii Noi, Hâncești, Orhei, […] Articolul Mai multe drumuri naționale din țară au fost afectate de inundații. Muncitorii au intervenit în mai multe sectoare apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Un locuitor al capitalei este cercetat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit mijloace financiare ilicite pentru perfectarea unui permis auto. Potrivit unui comunicat emis de CNA, în urma perchezițiilor efectuate de ofițeri la o școală auto și la domiciliul bănuitului, […] Articolul Un bărbat din Chișinău, în vizorul CNA. Câți bani a cerut pentru perfectarea unui permis de conducere apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Un minor dintr-o localitate din raionul Ocnița a fost salvat de medicii de pe ambulanță. Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asitență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), la data de 15 septembrie curent a fost solicitată de urgență intervenția ambulanței pentru un băiat de 17 ani pe motivul solicitării „dispnee” (n.r. respirație grea și senzația de lipsă […] Articolul Un minor din Ocnița a fost salvat de medicii de pe ambulanță. CNAMUP: Prezenta semne de moarte clinică apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Depozitul cu alimente al Grădiniței nr. 54 din Capitală a fost inundat din cauza ploilor torențiale care au căzut în ultimele zile. Despre acest lucru a anunțat Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret, care a precizat că în acest context, luni, 16 septembrie, instituția educațională nu activează. Responsabilul a menționat că în […] Articolul VIDEO Depozitul cu alimente al unei grădinițe din Chișinău a fost inundat. Luni, instituția nu activează apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Meteorologii anunță Cod galben de ploi în mai multe raioane ale țării. Avertizarea va fi valabilă luni, 16 septembrie, până la ora 15:00 „În intervalul menționat, se prevăd averse de ploaie în cantități de apă de 15-25 l/m²”, anunță responsabilii. Totodată, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, din cauza ploilor din ultimele două zile, riscul de […] Articolul METEO „Boris” pleacă spectaculos? Se anunță Cod galben de ploi în mai multe raioane ale țării apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Echipa AO „Institutum Virtutes Civilis” a desfășurat în Zubrești, Strășeni, o vizită de informare despre integrarea europeană a Republicii Moldova. Discuția publică a adunat circa 60 de participanți și participante de toate vârstele. Principalele subiecte discutate au ținut de istoria constituirii Uniunii Europene, structura instituțională a UE, dar și oportunitățile de studii, călătorii și lucru […] Articolul VIDEO Tinerii și vârstnicii din Zubrești, Strășeni, au aflat despre avantajele integrării în Uniunea Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Mai multe pachețele cu substanță vegetală verde, posibil marijuană, au fost descoperite în bagajul unui tânăr, care venea din Elveția în Moldova. Potrivit polițiștilor de frontieră, substanța interzisă era camuflată într-o caserolă cu boabe de cafea. Incidentul a fost înregistrat duminică, 15 septembrie 2024, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. „Documentat este un tânăr, […] Articolul Caserolă cu marijuană și cafea în bagajul unui tânăr. Declarațiile băiatului prins la frontiera Leușeni apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
1511 de șoferi au ignorat regulile de circulație rutieră în acest weekend. Potrivit informațiilor oferite de Poliția Națională, 36 de conducători auto au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, iar 667 au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea, 47 de persoane au fost amendate pentru necuplarea centurii de […] Articolul 1511 de încălcări rutiere – înregistrate de polițiști în weekend. Câțiva șoferi s-au ales și cu amenzi apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Două persoane au fost transportate la spital, după ce au fost implicate într-un accident grav. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de luni, 16 septembrie, în localitatea Băneștii Vechi din raionul Telenești. Potrivit Poliției, un bărbat de 24 de ani, aflat la volanul unui Renault Megan, în timp ce se deplasa cu direcția spre municipiul […] Articolul VIDEO Accident grav în raionul Telenești: Un șofer și un pasager au ajuns la spital. În zonă s-au format ambuteiaje apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Din cauza ploilor, în prezent este restricționat accesul automobilelor în zona străzilor Ion Inculeț, Muncești și în zona străzii Tudor Vladimirescu, orășelul Durlești. Un anunț în acest sens a fost făcut de Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale mobilitate urbană, în cadrul ședinței operative a serviciilor muncipale de luni, 16 septembrie. Ploaia abundentă de astăzi, […] Articolul VIDEO Atenție, șoferi! Accesul automobilelor, restricționat pe mai multe străzi din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Campionatul Balcanic la volei pe plajă s-a desfășurat în premieră la Chișinău. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la ediția din acest an au participat 21 de echipe din șase țări. Campioană în această probă a devenit echipa Turciei, care și-a adjudecat titlul și în concursul feminin. „Echipa țării noastre a urcat pe podiumul de […] Articolul Campionatul Balcanic la volei pe plajă, găzduit în premieră de Chișinău. Au participat echipe din șase țări apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În atenția locuitorilor și oaspeților Capitalei! Primăria municipiului Chișinău anunță că din cauza condițiilor meteorologice actuale, este afectată parțial circulația troleibuzelor și autobuzelor. Astfel, unele rute, atestă întârzieri de la orarul stabilit, staționează sau sunt redirecționate. În acest sens, ersonalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate. […] Articolul Ploaia dă peste cap circulația din Chișinău. Troleibuzele și autobuzele atestă întârzieri de la orarul stabilit apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Băiețelul de doi ani de la Ungheni, care a căzut în golul unui ascensor, continuă să se afle în comă. Precizarea a fost făcută pentru Realitatea.md de către purătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu. „Deocamdată starea pacientului este fără schimbări esențiale. (N.r. băiatul) încă este în comă”, a spus Maxim Cazacu. […] Articolul Tragedia de la Ungheni: Băiatul de doi ani căzut în golul unui ascensor rămâne în comă apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ion Chicu anunță că grupul său de inițiativă a adunat peste 27.000 de semnături. Politicianul a depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale. „Avem 27.367 de semnături, peste 27.000 de speranțe ale dumneavoastră. Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o”, a […] Articolul VIDEO Ion Chicu depune la CEC listele cu semnături, pentru a candida la prezidențiale. A adunat peste 27.000 apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Contactat de […] Articolul Raionul Leova – în stare de urgență. Digurile a două bazine de acumulare au cedat apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi ajutat cetățeni ucrainei să intre ilegal în Republica Moldova, pentru sume de 5000 de dolari, au fost reținuți de polițiștii de frontieră și procurorii PCCOCS. „Cei doi taximetriști reținuți acum au transportat ilegal migranți începând din martie 2024. Primul din ei este din Tighina și are […] Articolul VIDEO S-au „reprofilat” în migrație ilegală. Doi taximetriști care ajutau străini să ajungă în Moldova, reținuți apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Moldovenii aflați peste hotare vor putea vota la 234 din secții de votare afara țării pe 20 octombrie. Dintre ele, trei vor fi utilizate inclusiv pentru alegerile prin corespondență, fiind amplasate în Statele Unite ale Americii, Canada și Suedia. Secțiile de votare din străinătate vor fi constituite pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale […] Articolul Important pentru moldovenii din străinătate! LISTA țărilor și orașelor unde se deschid secții de votare pe 20 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Consumatorii din sectorul Ciocana al Capitalei vor rămâne în perioada 17-8 octombrie fără apă caldă menajeră. Anunțul a fost făcut de S.A. Termoelectrica. „În contextul efectuării reparației capitale a rețelelor termice primare, întru asigurarea fiabilității sistemului de termoficare, dar și pentru livrarea calitativă a energiei termice în sezonul rece, „Termoelectrica” S.A. informează consumatorii sectorului Ciocana […] Articolul Consumatorii de pe strada Voluntarilor din Chișinău vor rămâne fără apă caldă. Perioada vizată apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Șase persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați, în acest weekend. Apa a înghițit mașini și animale, iar salvatorii au avut misiuni dificile. Oamenii au fost salvați din mijlocul apelor cu ajutorul excavatoarelor, transmite Digi24.ro. Potrivit sursei citate, circulația rutieră este oprită pe DN 25 în dimineața zilei de luni, 16 septembrie, între localităţile […] Articolul 6 persoane au murit în urma inundațiilor catastrofale din Galați. Câteva drumuri au fost închise apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Două unități de transport au fost avariate în dimineața zilei de luni, 16 septembrie, în urma unui accident rutier care s-a produs pe traseul din apropierea satului Peresecina, Orhei. Potrivit poliției, în impact a fost implicat un automobil de model Toyota, dar și un autocamion. Vinovat de impact s-ar face conducătorul mașinii Toyota, care nu […] Articolul Accident violent în apropiere de Peresecina. Două unități de transport au fost avariate apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Suspectul în cea de-a doua tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un bărbat din Florida în vârstă de 58 de ani, care se pare că a călătorit în Ucraina după invazia Rusiei şi a devenit un susţinător al trimiterii de arme şi chiar de soldaţi americani pentru a ajuta Kievul. Oficialii au declarat […] Articolul O nouă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Cine este bărbatul suspectat că a încercat să îl omoare apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
08:40
Treizeci și trei de solicitări au fost recepționate de autorități pe parcursul nopții pentru pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații. Salvatorii și pompierii au lucrat în regim sporit pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate. Douăzeci și cinci de solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar opt în zona de sud. În […] Articolul 18 localități au fost deconectate și reconectate parțial de la energia electrică. Intervenţia salvatorilor apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Aderarea la Uniunea Europeană va solicita din partea mediului de afaceri eforturi suplimentare pentru menținerea angajaților în țară. De această părere au fost invitații emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV, Eduard Gurin, președinte de comitet al Asociației Businessului European, și Sergiu Iurcu, consilier principal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. Potrivit lor, pentru […] Articolul Odată cu aderarea la UE, moldovenii vor avea acces liber pe piața muncii europene. Cine va lucra în Republica Moldova? apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Moldovenii sunt îndemnați să evite, în perioada următoare, călătoriile în Austria. Se întâmplă în contextul în care sunt prognozate condițiile meteorologice severe. În această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 l/mp, însoțite de vânt puternic. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova (MAE), […] Articolul Condiții meteorologice severe în Austria. Moldovenii, îndemnați să evite călătoriile în această țară apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 16 septembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Calea parcursă de Malta spre UE şi beneficiile obţinute de cetăţeni după aderare 10:00 Moldova Business Week 2024 10:00 Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Gumene, susține o conferință de lansare a procedurii de procurare a valorilor […] Articolul Comisia Electorală Centrală, în ședință. Ce alte evenimente poți vedea astăzi pe RLIVE TV şi Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
O persoană s-a înecat în Polonia şi alte patru sunt date dispărute în Cehia vecină, ca urmare a ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului râurilor provocate de furtuna Boris, au anunţat din ambele ţări. Furtuna afectează întreaga Europă Centrală şi de Est, provocând pagube şi inundaţii. Mii de persoane au fost evacuate, iar operaţiunile au […] Articolul O persoană a murit în Polonia, iar patru sunt date dispărute în Cehia, ca urmare a ploilor torenţiale apare prima dată în Realitatea.md.
06:20
Cele mai recente studii susțin că cei 10 mii de pași zilnici nu sunt suficienți pentru sănătatea organismului tău. Citește mai departe pentru a afla cum poți să-ți îmbunătățești stilul de viață. Specialiștii spun că 100 mii de pași reprezintă un număr arbitrar când vine vorba de mișcarea zilnică pe care e recomandat să o […] Articolul Care este numărul ideal de pași pentru o viață sănătoasă, potrivit specialiștilor apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
16:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare în scris și de apreciere pentru toți lucrătorii sociali cu prilejul sărbătorii lor profesionale. Ea urma duminică, 15 septembrie curent, să participe la evenimentul de celebrare a sărbătorii profesionale a lucrătorului social, care a fost anulat din cauza vremii și pentru a-i proteja pe […] Articolul Maia Sandu a anulat un eveniment, din cauza vremii, „pentru a proteja oamenii” care urmau să vină la el apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
La Forumul Economic de Revitalizare a Odesei, desfășurat recent la Odesa, domnul Sergiu Manea, președintele Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM – APIT , a avut discuții constructive cu primarul Odesei, Ghenadi Truhanov, precum și cu Ivan Liptuga, președintele Organizației Naționale de Turism a Ucrainei (NTOU), și cu alte oficialități. Forumul a fost un […] Articolul FOTO Odesa Economic Revival Forum 2024: Ce discuții au avut loc și care-s perspectivele de colaborare apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (TNOB) a fost inundat de ploile torențiale din 14 septembrie 2024. Dirijorul și directorul instituției de cultură, Nicolae Dohotaru, a declarat că, sub presiunea apei de pe acoperiș, au cedat două țevi, dar datorită implicării serviciilor tehnice defecțiunea fusese temporar rezolvată. Starea acoperișului rămâne gravă, mai ales […] Articolul Plânge OPERA și BALETUL! Teatrul Național nu a rezistat ploii torențiale. Seara este programat un spectacol apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Fostul primar din Sadova, raionul Călărași, Vladimir Susarenco și soția sa au fost găsiți fără suflare în beciul casei. Cazul s-a întâmplat sâmbătă seara, 14 septembrie curent. Corpurile neînsuflețite ale celor doi soți au fost găsite de vecini. Informația a fost confirmată pentru postul public de radio de către primarul din Călărași, Victor Ambroci. Potrivit […] Articolul Ex-primarul din Sadova și soția, fără suflare în beciul casei: „Ați mers prin viață împreună și ați plecat împreună…” apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
În Republica Moldova au fost înregistrate două cazuri de infecție cu virusul West Nile (VWN), la doi bărbați cu vârste de 39 și, respectiv, 54 de ani. Agenția Națională pentru Sănătate Publică precizează că ambele cazurile sunt de import, transmite IPN. Specialiștii vin cu recomandări pentru a ne proteja de infecțiile transmise de țânțari Primul […] Articolul Republica Moldova are înregistrate deja două cazuri de infecție cu virusul West Nile apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Pe parcursul nopții au fost găsite mai multe plăcuțe de înmatriculare, pierdute în timpul ploii. Poliția Națională a ieșit duminică, 15 septembrie curent, cu o postare pe conturile oficiale de pe rețelele sociale în care ne explică cum să procedăm, dacă am piedurt o asemenea plăcuță sau dacă am găsit una și mai multe. „Proprietarii […] Articolul Cum să procedați, dacă ați pierdut plăcuța de înmatriculare sau ați găsit una-mai multe apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Raportul instituțiilor implicate în gestionarea situației create de ploile torențiale a fost audiat sâmbătă, 14 septembrie curent, de prim-ministrul Dorin Recean, la Centrul anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Premierul a discutat cu salvatorii, administrația publică locală și centrală din raioanele Cantemir și Leova – cele mai afectate regiuni, unde au loc și cele mai […] Articolul Recean: Celula de criză rămâne activă 72 de ore; Sandu: Evitați deplasările care pot fi amânate apare prima dată în Realitatea.md.
14 septembrie 2024
23:30
Pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din 20 octombrie, au fost planificate 234 de secții de votare în 37 de țări. Decizia în acest sens a fost aprobată sâmbătă de Comisia Electorală Centrală, transmite IPN. Tatiana Barburoș, membră a CEC, a explicat că numărul secțiilor de votare din străinătate a fost stabilit pe baza […] Articolul La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.