VIDEO Atenție, șoferi! Accesul automobilelor, restricționat pe mai multe străzi din Chișinău

Realitatea.md, 16 septembrie 2024 11:40

Din cauza ploilor, în prezent este restricționat accesul automobilelor în zona străzilor Ion Inculeț, Muncești și în zona străzii Tudor Vladimirescu, orășelul Durlești. Un anunț în acest sens a fost făcut de Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale mobilitate urbană, în cadrul ședinței operative a serviciilor muncipale de luni, 16 septembrie. Ploaia abundentă de astăzi, […] Articolul VIDEO Atenție, șoferi! Accesul automobilelor, restricționat pe mai multe străzi din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 6 ore
22:40
O femeie de 35 de ani a murit în vestul insulei Creta din Grecia. Aceasta a fost strivită de pietre, miercuri, 18 septembrie. Turista, de naționalitate ucraineană a fost rănită grav la coapsă, ceea ce i-a provocat o sângerare incontrolabilă, care a costat-o viaţa, scrie digi24.ro. Victima mergea pe o potecă din canionul Samaria când […] Articolul Odihnă ce a costat-o viața! O ucraineană a decedat, strivită de pietre, în Grecia apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, 18 septembrie, cu o delegație din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Întâlnirea a avut loc în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Printre cele mai importante subiecte care […] Articolul O delegație din cadrul APCE a fost în vizită la Președinție. Mesajul transmis de Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
20:40
Fără automobile pe câteva străzi ale Chișinăului. Vineri, 20 septembrie, curent, nu va circula transportul auto în centrul Capitalei. Este un experiment organizat de Primăria Municipiului Chișinău și Direcția Generală Mobilitate Urbană în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. În acest sens, toți doritorii sunt așteptați pe strada 31 August 1989, pe segmentul între străzile Pușkin […] Articolul Fără mașini în centrul capitalei pentru o zi. Află ce acțiune pregătesc autoritățile pentru cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
19:30
Mama care și-a ucis fiul de 5 ani ar fi încercat să-și omoare și fiica mai mare, de 11 ani. Dezvăluirile au fost făcute de o rudă a familiei pe rețelele sociale. Este vorba de Andreea cunoscută pe TikTok, unde este urmărită de o comunitate de peste 50 de mii de utilizatori ai platformei și […] Articolul VIDEO Moldovenii – cu sufletul la gură pentru fetița care a scăpat din mâinile mamei care l-a ucis pe fratele mai mic apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Președinta Maia Sandu continuă raportul său public privind activitatea desfășurată în cei 4 ani de mandat în funcția de șef de stat. A vorbit de data aceasta despre curățarea sistemului de justiție și reformele demarate în acest sens. Potrivit Moldpres, șefa statului a menționat că mereu, nu doar în alegerile din 2020, a vorbit despre […] Articolul VIDEO Maia Sandu: „Am început curățarea sistemului de justiție și nu ne putem opri la jumătate de drum” apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Mai multe explozii au avut loc, miercuri după-amiază, 18 septembrie curent, în Beirut, capitala Libanului, la o zi după ce mii de pagere folosite de luptătorii Hezbollah au sărit în aer. De această dată, alte dispozitive de comunicare au fost detonate. BAC Consulting, o companie cu sediul în Budapesta, a respins acuzațiile conform cărora ar […] Articolul Noi explozii în Liban! Compania din Budapesta neagă legătura cu explozia pagerelor. Martori: „Era sânge pe șosele” apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Printre cele mai originale îndemnuri la vot de la influencerii moldoveni pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind UE din 20 octombrie 2024 este cel al Annei Tulgara. Subiectiv? Poate, dar în contextul în care prezența la vot a tinerilor lasă de dorit la orice scrutine organizate până acum față de cea a cetățenilor „adulți”, este […] Articolul Printre cele mai originale îndemnuri la vot de la influencerii moldoveni pentru prezidențiale și referendumul UE apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Vizita de stat pe care a efectuat-o Vladimir Putin în Mongolia luna aceasta ar fi inclus întâlniri cu șamani în scopul de a obține binecuvântarea privind utilizarea armelor nucleare, susține un jurnalist rus independent, potrivit Newsweek. Într-un articol pentru publicația germană Der Speigel, jurnalistul independent rus Mihail Zigar a relatat despre zvonuri din surse de la […] Articolul STOP CADRU Putin ar fi cerut binecuvântarea șamanilor din Mongolia la folosirea armelor nucleare apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un bărbat de 52 de ani a murit, după ce a fost electrocutat. Tragedia s-a întâmplat astăzi, 18 sepetembrie, în localitatea Musteața din raionul Fălești. „Preliminar, echipa de intervenție a constatat la fața locului că un bărbat în vârstă de 52 de ani, în timp ce efectua lucrări de reparație a unui cablu electric în […] Articolul FOTO Tragedie în raionul Fălești. Un bărbat a murit electrocutat în timp ce repara un cablu apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Fostul premier Vasile Tarlev a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de candidat la prezidențiale. Politicianul devine al patrulea concurent electoral la scrutinul de pe 20 octombrie 2024. Tarlev va candida din partea partidului „Viitorul Moldovei”. Grupul său de inițiativă a reușit să adune mai mult de 22.000 de semnături în susținerea […] Articolul Al patrulea candidat la prezidențiale! Fostul premier Vasile Tarlev a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat oficial candidatura lui Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Decizia a fost luată în ședința de miercuri, 18 septembrie curent. Anterior, Comisia Electorală Centrală a înregistrat doi candidați în cursa pentru prezidențiale. Este vorba de fostul procuror general Alexandr Stoianoglo și actualul președinte Maia […] Articolul VIDEO Renato Usatîi, înregistrat oficial de CEC în cursa pentru prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Universitatea de Stat din Moldova (USM) va găzdui secțiile de vot pentru alegerilor prezidențiale și parlamentare din România din noiembrie-decembrie 2024. Potrivit rectorului Igor Șarov, instituția de învățământ superior pe care o conduce sprijină participarea cetățenilor români la procesul electoral. Detaliile organizatorice au fost discutate miercuri, 18 septembrie, în cadrul întâlnirii dintre rectorul Universității de […] Articolul USM va găzdui secții de vot pentru prezidențialele și parlamentarele din România apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Un incendiu a izbucnit într-un apartament din orașul Bălți. Totul s-a întâmplat astăzi, 18 septembrie, pe bulevardul Larisa. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), într-un apartament de la nivelul cinci a fost observat că iese fum. Sosiți la fața locului, pompierii au constatat că în interior nu se afla nicio persoană. Știrea […] Articolul VIDEO Incendiu într-un apartament din orașul Bălți. La fața locului au intervenit pompierii apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
14:40
Un bărbat de 38 ani, originar din Ialoveni, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. „Conform învinuirii înaintate de procurorii de la Ialoveni, inculpatul, la 30 iulie 2023, pe timp de zi, fără a deține permis de […] Articolul Bărbat din Ialoveni, condamnat la închisoare. Se află în căutare pentru a fi plasat în arest apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
În spațiul public din România se discută de câteva zile despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să poată candida pe lista liberalilor la Senat, fără a demisiona din funcția de președinte. Procedura ar urma să aibă loc după modelul participării la parlamentare a lui Ion Iliescu și Traian Băsescu, doi foști președinți care au devenit […] Articolul Analiză în presa română: Acord politic PNL-PSD-UDMR pentru candidatura lui Klaus Iohannis în Senat? apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Aeroportul Chișinău anunță lansarea unui nou „serviciu de lux” destinat pasagerilor care doresc să experimenteze farmecul tradițiilor moldovenești încă de la sosire. Serviciul exclusivist „Păine și Sare” oferă oaspeților oportunitatea de a fi întâmpinați într-un mod autentic și memorabil, transmite BANI.MD. În cadrul acestui serviciu, angajații aeroportului, îmbrăcați în costume tradiționale moldovenești, vor întâmpina pasagerii […] Articolul BANI.MD: Servicii de lux pentru oaspeții de elită. Un nou business la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Activitatea ilegală a unui grup de persoane, care, în perioada anilor 2023 – 2024, au comis o escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari, sub pretextul depunerii unor investiții în criptomonede, este documentat de ofițerii INI. „În cadrul cercetărilor s-a constatat că membrii grupării, fiecare cu rol bine determinat, având scopul sustragerii bunurilor altor persoane, […] Articolul VIDEO Înșelăciune cu criptomonede. Mai mulți moldoveni au rămas fără bani apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Protestele fermierilor continuă în Republica Moldova, Agricultorilor de la sudul și centrul țării li s-au alăturat și cei de la nord, iar manifestații au loc la Cahul, Taraclia, Căușeni, la Fălești, dar și în alte regiuni. Conform surselor Realitatea, la Cahul a fost încercări de a organiza o întrevedere cu Vladimir Bolea, însă reprezentanții ramurii […] Articolul VIDEO Protestele fermierilor continuă în Republica Moldova. La Cahul, au refuzat întrevederea cu Bolea apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Două grădinițe din municipiul Chișinău vor fi reabilitate termic cu suportul USAID. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat între Primăria Municipiului Chișinău, Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED) și Proiectul USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA). Edilul Ion Ceban spune că reabilitate termic vor fi: Grădinița nr. 20, amplasată pe […] Articolul Acord semnat! Două grădinițe din sectorul Buiucani vor fi reabilitate termic cu suportul USAID apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Doi șoferi riscă să rămână fără permisele de conducere pentru o perioadă, dar și să fie sancționați, după ce au fost fixați încălcând regimul de viteză, pe drumul de centură a municipiului Bălți. Potrivit Poliției Naționale, încălcările au fost înregistrate marți, 17 septembrie. Primul a fost fixat la volanul unui Volkswagen cu care se deplasa […] Articolul Doi șoferi vitezomani riscă să rămână fără permisele de conducere. Vor achita și amenzi apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Noi detalii despre crima terifiantă din raionul Căușeni. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că femeia de 39 de ani, care și-a omorât cu sânge rece copilul de cinci ani, suferea de o tulburare delirantă. Totodată, ea a mai adăugat că starea acesteia este stabilă, satisfăcătoare și poate să discute cu oamenii legii. „Ea suferă […] Articolul VIDEO Ministerul Sănătății, despre crima șocantă de la Căușeni: „Este un caz izolat, se întâmplă peste tot în lume” apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Un copil de doar doi ani din Republica Moldova a decedat pe patul unui spital din orașul Roma, Italia. Medicii au luptat timp de 22 de zile pentru viața băiatului care la sfârșitul lunii august a căzut într-o piscină, transmite pulsmedia.md. Tragedia s-ar fi produs pe 24 august, când părinții copilului au venit în vizită […] Articolul Coșmar pentru o familie de moldoveni din Italia: copil de doi ani a murit după ce a căzut într-o piscină apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Kremlinul își dorește și încearcă să submineze referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar forțele pro-ruse din țara noastră lucrează intensiv la acest capitol. Miza – alegerile parlamentare din anul 2025. Opinia aparține analistului politic de la București, Mihai Isac, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Rezoomat”, ediția de marți, 17 septembrie […] Articolul VIDEO Analist politic: Miza forțelor pro-ruse este subminarea referendumului. E nevoie de mai multă maturitate politică apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Tânărul de 22 ani, care se face vinovat de accidentul groaznic de la Codreanca, raionul Strășeni, soldat cu cinci persoane decedate și șase rănite, rămâne în arest preventiv. La demersul procurorilor, măsura privind arestarea preventivă a fost prelungită pe un termen de 30 de zile. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru, a declarat […] Articolul Șoferul care a provocat accidentul de la Condreanca rămâne în arest. Între timp, se caută martorii impactului apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Șoferii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru emiterea permiselor de conducere. Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea tarifelor, dar și a dat undă verde pentru utilizarea documentului electronic pe teritoriul Republicii Moldova. Conducătorii de vehicule vor trebui să scoată 420 de lei în loc de 330 pentru eliberarea documentului timp de 20 de […] Articolul Folosește permisul electronic sau plătește mai scump pentru document! Prețul pentru emiterea urgentă apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
O femeie de 37 de ani din raionul Șoldănești a adus pe lume doi gemeni. Potrivit informațiilor oferite de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), totul a avut loc în noaptea zilei de marți, 17 septembrie, la ora 02:07. „În câteva minute, echipa PAMU Cotiujenii Mari a ajuns la domiciliul pacientei, care era deja […] Articolul FOTO Bucurie dublă pentru o mamă din Șoldănești. A adus pe lume doi băieței gemeni apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Ungaria și Slovacia se pregătesc pentru cele mai grave inundații din ultimii zece ani. Autoritățile au început de câteva zile să se aștepte la ce e mai rău. Cele mai expuse zone vizate acum de pericol includ și capitala Budapesta, acolo unde autoritățile maghiare se așteaptă ca nivelul apei să crească cu peste 8 metri. […] Articolul VIDEO Alertă în Ungaria și Slovacia. Budapesta se așteaptă ca Dunărea să atingă un nivel record apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Avertismentul va fi inclus în legislați drept pedeapsă pentru șoferii nedisciplinați. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 18 septembrie 2024, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne. „Conform proiectului ce vizează modificarea Codului contravențional, încălcările care generează urmări nesemnificative pentru securitatea cetățenilor vor fi sancționate doar cu avertisment. Acest lucru va fi posibil în […] Articolul Avertisment – noua pedeapsă pentru șoferii nedisciplinați! În ce cazuri nu se vor aplica puncte de penalizare și amenzi apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Premierul Dorin Recean a dat indicații subalternilor, după inundațiile produse urmare a ploilor torențiale. Potrivit lui, totul s-a întâmplat pentru că nu avem regulă în procesul de mentenanță a barajelor.  Șeful Guvernului a dat indicații Ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu, să facă inventarierea lacurilor de acumulare. În același timp, prim-ministrul a mulțumit tuturor funcționarilor implicați în […] Articolul VIDEO Recean bate obrazul ministrului Mediului: Am avut inundații, pentru că nu avem regulă cu lacurile de acumulare apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a fost salvat de angajații IGSU, după ce a rămas blocat într-un aparat de prelucrare a cerealelor din cadrul unei întreprinderi de producere a bastonașelor din porumb. Incidentul s-a întâmplat marți, 17 septembrie, pe strada Uzinelor din municipiul Chișinău. „La fața locului au intervenit două echipe de […] Articolul A rămas blocat într-un aparat de prelucrare a cerealelor. Un bărbat a fost salvat de pompieri apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Doi frați de 39 și 48 ani, originari din Bălți, cu studii superioare juridice și economice, au ajuns în vizorul procurorilor, după ce s-a depistat că administrau o mini-fabrică de țigări. Urmare a perchezițiilor efectuate, a fost ridicat tutun și alte obiecte de aproximativ 500.000 lei. „Mini-fabrica clandestină a fost depistată în casa unuia din […] Articolul VIDEO Doi frați din Bălți, care dețineau o mini-fabrică de țigări, în vizorul procurorilor. Detalii despre percheziții apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Dacă ajungeţi prin Bucovina, păcat să nu treceţi pe la Muzeul Oului din localitatea Vama. Este cel mai mare muzeu de acest gen din România, dar şi din lume, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul este întins pe o suprafață de 800 metri pătrați şi reuneşte peste 11.000 de ouă, […] Articolul VIDEO: România turistică: Cel mai mare muzeu de ouă încondeiate din lume se află la Vama, în Bucovina apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Bărbatul care a provocat un incendiu, marți, 17 septembrie, la Palatul Parlamentului României, a fost prins de polițiști, noaptea trecută, la hotelul Vitan din București. Polițiștii au făcut verificări multiple în unități de cazare din București și din județele Mehedinți, Neamț, Vaslui și Iași, după ce au aflat că acesta a intrat în țară la […] Articolul Bărbatul care a provocat incendiul în Parlamentul României a fost prins. Cine e atacatorul apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Un băiat de 12 ani de la o școală din Portugalia a înjunghiat alți șase copii. Victimele au vârste cuprinse între 11 și 14 ani, potrivit poliției portugheze citate de The Independent. Atacul a avut loc la o școală din Azambuja, lângă Lisabona, într-o țară în care violența în școli este extrem de rară. Un […] Articolul Un băiat de 12 ani și-a înjunghiat șase colegi, la o școală din Portugalia apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Moldovenii sunt îndemnați să se abțină de la colectarea ciupercilor de pădure și să nu le cumpere de la vânzătorii neautorizați. Amatorii de ciuperci sunt tentanți să le colecteze personal, fără cunoștințe temeinice despre specia sau inofensivitatea acestora. Cu un asemenea îndemn vine Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în contextul în care sezonul de […] Articolul Pericol pentru viață și sănătate! Moldovenii, îndemnați să nu cumpere ciuperci de la vânzători neautorizați apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Primăria municipiului Chișinău, a organizat, pe data de 15 septembrie curent, „Zilele Chișinăului la Padova”. Aflat într-o vizită de lucru în Italia, primarul Capitalei, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu viceprimarul orașului Francesca Benciolini și i-a mulțumit pentru deschiderea și interesul de a colabora pentru a organiza un asemenea eveniment de aploare. Pe scena […] Articolul „Zilele Chișinăului la Padova”: Peste 5 mii de moldoveni au participat, iar Ceban a avut o întrevedere cu viceprimarul apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Meteorologii menționează că vremea instabilă se menține și astăzi, 18 septembrie, iar în a doua parte a zilei, se așteaptă ploi pe arii extinse, izolat însoțite de descărcări electrice.  La nord temperatura va oscila între 8 și 18 grade Celsius. În centru, vor cădea averse cu descărcări electrice, iar maximele vor urca până la 21 […] Articolul Vremea instabilă se menține pe teritoriul R. Moldova. Câte grade se vor înregistra? apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 18 septembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 08:30 Conferința internațională CyberCon Moldova, cu genericul „Educația, fundamentul unei culturi cibernetice reziliente” 09:00 Istoria României în UE şi cum a crescut nivelul de trai al vecinilor noştri 09:00 A 11-a reuniune a HUB-ul de Securitate al UE 10:00 […] Articolul Guvernul se întrunește în ședință. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
O turistă germană a murit după ce a fost atacată de un rechin la aproximativ 500 de kilometri de arhipelagul spaniol Canare, au anunţat autorităţile de salvare maritimă. Femeia în vârstă de 30 de ani a fost muşcată de un rechin în timp ce naviga cu catamaranul luni după-amiază, la 278 de mile sud-vest de […] Articolul O turistă în vârstă de 30 de ani a murit după ce a fost atacată de un rechin. Unde s-a întâmplat tragedia? apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa este implicată în toate procesele care te mențin în viață. Hidratarea este vitală pentru un organism sănătos. Apa ajută la reglarea temperaturii, transportă substanțele nutritive și elimină toxinele din […] Articolul Câtă apă trebuie să bei, de fapt: este adevărat mitul celor doi litri pe zi? apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
23:10
O explozie puternică a avut loc pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje din Paris, transmite digi24.ro. Incendiul a izbucnit la intersecţia dintre Avenue d’Ivry şi Boulevard Masséna. Cel puţin două butelii de gaz ar fi explodat. Conform informaţiilor, la momentul incidentului pe acoperiş se desfăşurau diverse lucrări. Un număr mare de pompieri au fost […] Articolul VIDEO Parisul a fost zguduit de o explozie puternică. Momentul deflagrației apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Președintele formațiunii politice PACE, Gherghe Cavcaliuc își îndeamnă simpatizanții să voteze la referendum pentru integrarea europeană a Moldovei, dar împotriva actualei președinte Maia Sandu. Mesajul a fost făcut într-un discurs rostit în fața orologiului Parlamentului de la Londra, Big Ben, relatează anticorupție.md. „În calitate de președinte al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), am înaintat la […] Articolul Fugit la Londra de justiția din Moldova, Gheorghe Cavcaliuc îndeamnă cetățenii să iasă la referendum. Mesajul transmis apare prima dată în Realitatea.md.
22:00
Președintele României, Klaus Iohannis, nu intenționează să demisioneze și își va duce mandatul la bun sfârșit. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora președintele român ar intenționa să candideze pentru o funcție de senator, scrie adevărul.ro. „Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, Președintele […] Articolul Președintele român, Klaus Iohannis, nu va demisiona. Administrația Prezidențială dezminte speculațiile apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Ministerul Muncii și Protecției Sociale a idendificat o nouă tentativă de înșelătorie legată de programul guvernamental „Ajutor la contor”. Autoritățile atenționează cetățenii să nu acceseze linkuri nesigure și să nu ofere nimănui datele cu caracter personal. Responsabilii de la minister au sesizat organele competente și conlucrează cu acestea pentru a identifica persoanele vinovate și a […] Articolul Atenție, moldoveni! Aveți grijă ce site-uri accesați și ce date introduceți apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Veteranii de război anunță pentru joi, 19 septembrie, curent, un protest în fața Parlamentului, chiar în timpul ședinței plenare. Aceștia cheamă și alți susținători, fermieri să li se alăture, începând cu ora 10.00, transmite agenția de presă IPN. „Facem apel public către veteranii de război, susținătorii veteranilor de război, agricultorii, fermierii, transportatorii, cadrele didactice de […] Articolul După fermieri, și veteranii de război ies în stradă. Vor protesta joi la Parlament. Care este motivul apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Nouă acorduri de finanțare a unor proiecte de dezvoltare durabilă și adaptare la schimbările climatice au fost semnate în debutul conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, găzduită la Chișinău, pe 17 septembrie curent, relatează Europa Liberă. Printre documentele semnate se află și cel privind finanțarea cu 200 de milioane de euro, de […] Articolul Platforma de Parteneriat pentru R. Moldova: Au fost semnate 9 acorduri de finanțare – unul de 200 de mil de euro cu BEI apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Ministrei justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, organizată marți, 17 septembrie curent, la Chișinău. În cadrul evenimentului, ministra a prezentat rezultatele și concluziile obținute în urma întrevederilor Grupul nr. 1 – Justiție, anticorupție și securitate.  Modernizarea justiției reprezintă una dintre prioritățile cheie în procesul de reformă, […] Articolul Ministra Justiției, la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat: Manifestăm toleranță zero față de corupție apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Germania va oferi Ucrainei un sprijin suplimentar de 100 de milioane de euro Ucrainei în această iarnă, în contextul în care țara invadată se confruntă cu atacuri fără încetare ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, a anunțat marți la Chișinău ministrul german de externe, Annalena Baerbock, aflată în vizită la Chișinău pentru a participa la reuniunea […] Articolul De la Chișinău, ministra germană de Externe anunță ajutor pentru Ucraina: Este și un sprijin pentru Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Republica Moldova se confruntă cu o migrație masivă a tinerilor, conform celor mai recente date statistice. Aproape unul din patru tineri moldoveni a anunțat intenția de a emigra, iar acest fenomen se agravează odată cu înaintarea în vârstă, transmite Bani.md. Conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), 23,6% dintre tinerii de 15-24 ani, 24,2% dintre […] Articolul BANI.MD: Tinerii din Moldova pleacă în masă. Unul din patru și-a anunțat intenția de emigra apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
„Concertul acesta de pe 10 octombrie la 10 ani de cântec, eu îl fac la Arena, pentru că la instituția de cultură de stat mi s-a interzis să cânt”. Aceasta afirmația a făcut-o Gabriel Nebunu, cunoscutul artist suficient de solicitat la evenimentele din țară, atât la concertele de prin sate, cât și la nunți, cumetrii, […] Articolul Un tânăr artist cunoscut s-a plâns că nu i s-a dat voie să-și organizeze concertul la instituția de cultură de stat apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.