Antreprenorul Alexandru Guțu: Moldova ar putea oferi UE șarmul moldovenesc care pe alocuri lipsește

Realitatea.md, 16 septembrie 2024 17:30

Republica Moldova, având un partener puternic precum este Uniunea Europeană, poate avansa rapid și în siguranță în calea sa europeană, ceea ce ar ajuta enorm ca cetățenii să scape de sărăcie și griji. Declarația îi aparține lui Alexandru Guțu, directorul general al Centrul de Diagnostic German, o companie cu capital strain care prestează servicii medicale de […] Articolul Antreprenorul Alexandru Guțu: Moldova ar putea oferi UE șarmul moldovenesc care pe alocuri lipsește apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
23:20
Ardeiul gras este o legumă care are un aspect vizual variat, iar culorile sale pot fi de la verde la galben, portocaliu și roșu intens. De asemenea, costul legumei diferă în funcție de nuanța ei, scrie adevărul.ro. „Ardeii verzi sunt recoltați mai devreme, așa că necesită mai puțin timp și mai puține resurse, ceea ce […] Articolul Curios? Specialiștii explică de ce ardeiul gras roșu este mai scump decât cel de culoare verde apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Un bărbat din raionul Drochia este de negăsit de două săptămâni. El este căutat de oamenii legii și rude, după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors, scrie tvn.md. Acesta are 33 de ani și e locuitor al raionului Drochia. Pe 7 septembrie, a ieșit din casă și a plecat într-o direcție […] Articolul A plecat de acasă și nu s-a mai întors. Un bărbat din Drochia este căutat de poliție și rude apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
21:30
Dunărea deja se revarsă în Budapesta. Străzile și clădirile din apropierea falezei au fost inundate, iar apa a ajuns până la Parlament, relatează hotnews.ro. Toate drumurile, gările și porturile aflate de-a lungul fluviului au fost închise. Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a avertizat că inundațiile vor atinge nivelul maxim sâmbătă seara, 21 septembrie, cu o creștere […] Articolul Dunărea a ajuns la Parlamentul Ungariei. Cum arată Budapesta după ce a fost inundată apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Descoperă cele mai frumoase și istorice locuri ale Chișinăului cu troleibuzul turistic. Acesta va circula gratuit, sâmbătă, 21 septembrie pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei. Acțiunea se va desfășura în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității Urbane, informează Primăria Municipiului Chișinău, printr-un comunicat de presă. Prima rută, cu ghidare în limba rusă va începe la ora […] Articolul Vizitează cele mai frumoase locuri ale Chișinăului cu troleibuzul turistic. În ce zi poți călători gratuit apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
19:50
Viceprimarii municipiului Bălți, Tatiana Dubițkaia și Ghenadie Șmulschi, au primit vot de neîncredere din partea consilierilor municipali, informează TVN. Contactat de IPN, primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a declarat că este o înțelegere politică între Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Socialiștilor. „Ceea ce se face este o ilegalitate, pentru că este exclusiv prerogativa meaˮ, […] Articolul Orașul Bălți a rămas fără viceprimari, după ce au primit vot de neîncredere de la consilierii municipali apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată contestația Partidului Socialiștilor împotriva hotărârii Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în străinătate la scrutinul din 20 octombrie, în partea ce ține de secțiile care vor fi organizate în Federația Rusă, transmite IPN. „Completul judiciar apreciază ca întemeiată hotărârea Comisiei Electorale Centrale, în partea contestată. […] Articolul Curtea de Apel Chișinău a respins contestația PSRM privind numărul secțiilor de votare în Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Elevii de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău au ajuns la spital din cauza infecției cu norovirus. Precizarea a fost făcută pentru Realitatea.md, de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică(ANSP). „Conform rezultatelor de laborator, șapte bolnavi au fost testați pozitiv la infecția cu norovirus. Alte rezultate, inclusiv la probele de apă, de alimente, […] Articolul ANSP: S-a stabilit cauza intoxicației la mai mulți elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Băiatul de 13 ani din Soroca, care a dispărut la începutul lunii curente și a fost găsit ulterior cu ajutorul unei drone cu termoviziune, se află în vizorul Agenției Teritoriale de Asistență Socială Nord-Est, care examinează situația copilului pentru a clarifica toate circumstanțele dispariției sale. Într-o reacție pentru Știri.md, responsabilii de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale […] Articolul Băiatul din Soroca, care a fugit de familie, plasat într-un centru social. Ce istorie de viață se ascunde în spate? apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
„Candidez, nu pentru că îmi doresc o funcție, ci pentru că simt cu toată inima, că putem face împreună. Avem datoria să câștigăm”. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu care aspiră la un nou mandat la funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul evenimentului de lansare în campania pentru alegerile prezidențiale din 20 […] Articolul „Vom câștiga”. Maia Sandu s-a lansat în campanie. Primele promisiuni: majorări de salarii, pensii, alimentație gratuită apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:40
Elevii de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău au ajuns la spital din cauza infecției cu norovirus. Precizarea a fost făcută pentru Realitatea.md, de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică(ANSP). „Conform rezultatelor de laborator, șapte bolnavi au fost testați pozitiv la infecția cu norovirus. Alte rezultate, inclusiv la probele de apă, de alimente, […] Articolul ANSP: S-a stabilit cauza intoxicației celor 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Dumitrița Sandu, în vârstă de 27 de ani, originară din Republica Moldova deține funcția de inginer aerospațial în construirea rachetelor, în special Ariane-6, racheta care a fost lansată pe 9 iulie 2024. Este și lider al părții de control și comandă al unui motor mai mic din al doilea stadiu. Cum a ajuns acolo și de […] Articolul Dumitrița Sandu din R. Moldova construiește rachete în Franța. „Mă uitam la cer și mă gândeam oare ce este acolo?” apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Serviciul de mesagerie Telegram pe dispozitivele electronice ale majorităţii militarilor şi oficialilor a  fost interzis în Ucraina. Anunțul a fost făcut de Consiliul de Apărare şi Securitate Naţională din Ucraina, aflat în subordinea preşedinţiei. Motivul invocat de acesta este că există suspiciunea că serviciile ruse de informaţii pot accesa mesajele. Un înalt oficial ucrainean a […] Articolul Serviciul de mesagerie Telegram a fost interzis în Ucraina. Motivul invocat de autoritățile ucrainene apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Confruntată cu amenințarea rusă și cu războiul din Ucraina, Uniunea Europeană are din această săptămână, pentru prima oară în istorie, un comisar pentru Apărare și Spațiu, în persoana fostului premier lituanian Andrius Kubilius. Numai că, așa cum scriu și jurnaliștii de la The New York Times, primul comisar european pentru Apărare este ”un rege fără regat”. Și asta […] Articolul Din această săptămână, UE are pentru prima oară în istorie un comisar pentru Apărare și Spațiu apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Grădina Zoologică Shanwei din provincia Guangdong, situată în sudul Chinei, a promovat specii de animale „rare și exotice”. Când vizitatorii au descoperit că ursuleții panda erau, de fapt, câini Chow Chow vopsiți, aceștia au cerut cu furie returul banilor pe bilete, conform unui articol din Heute, transmite libertatea.ro.  Parcul zoologic a negat inițial acuzațiile, susținând […] Articolul „Doamne, latră? Dați-ne banii înapoi!”. O grădină zoologică a vopsit câini Chow Chow și i-a prezentat drept urși panda apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Un avocat s-ar fi plâns la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe un magistrat din Bălți, care ar fi examinat o cauză în absența acestuia. Plenul CSM a investigat circumstanțele și a ajuns la concluzia că judecătorul a acționat conform legii. „Recent, în cadrul unei cauze disciplinare, Plenul CSM a fost chemat să examineze pretinsele […] Articolul Plângere înregistrată pe un judecător din Bălți. CSM a investigat cazul și iată la ce concluzie a ajuns apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Până la 1 octombrie, toate unitățile de transport privat, care efectuează transportarea pasagerilor pe teritoriul municipiului Bălți, cât și în suburbiile orașului, vor fi supuse unor controale obligatorii. Anunțul a fost făcut de primarul Aleksandr Petkov, în cadrul ședinței cu reprezentanții serviciilor comunale. Controlul autovehiculelor va avea loc la întreprinderea municipală „Direcția de Troleibuze Bălți” […] Articolul VIDEO Mai multă siguranță pentru călători! Transportul privat din Bălți va fi supus unor controale apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Chișinău Youth Fest ajunge la cea de-a treia ediție și promite a fi un eveniment plin de surprize și activități speciale. Organizat de Primăria Municipiului Chișinău, festivalul va avea loc duminică, 22 septembrie curent, în Piața Marii Adunări Naționale. Directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, Petru Grecu, a declarat într-un interviu la Rlive TV că […] Articolul Directorul Centrului Municipal de Tineret: Chișinău Youth Fest promite surprize și activități interactive apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Vești bune pentru iubitorii de teatru! Din această lună, bilete la spectacolele Teatrului Geneza Art pot fi procurate pe afisha.md. Primele bilete disponibile sunt pentru una dintre cele mai cunoscute și importante opere literare din literatura mondială: „Anna Karenina”, după Lev Tolstoi, care va avea loc pe 12, 13, 16 și 17 octombrie. Adaptat și […] Articolul Bilete la spectacolele Teatrului Geneza Art acum pe afisha.md apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Simona Halep ar putea reveni pe terenul de tenis, mai devreme decât era preconizat. Din cauza unor probleme de sănătate, sportiva luase o pauză de câteva luni. Jucătoarea de tenis a dezvăluit că sunt șanse destul de bune pentru a participa la turneul de la Hong Kong, din perioada 28 octombrie – 3 noiembrie. Totuși, […] Articolul Simona Halep ar putea reveni pe teren mai devreme decât era preconizat apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Observatorii Promo-LEX recomandă Maiei Sandu să se abțină de la participarea la evenimente publice. Totodată, aceștia susțin că președinta în exercițiu ar trebui să limiteze maxim utilizarea resurselor administrative în cadrul campaniei electorale.  „Anterior, Curtea Constituțională a subliniat că președintele trebuie să fie apolitic, iar desemnarea Maiei Sandu de către PAS a ridicat semne de […] Articolul Observatorii Promo-LEX recomandă Maiei Sandu: Să se abțină să participe la evenimente publice oficiale apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Săptămâna Europeană a Sportului, cu genericul #BeActive, se va desfășura în perioada 23-30 septembrie. Scopul activităților este de a inspira oameni de toate vârstele să practice sportul. Seria de evenimente va începe în parcul La Izvor din municipiul Chișinău. Participanții vor avea ocazia să participe la fotbal pe plajă, volei, padel și tenis. Pe data […] Articolul Săptămâna Europeană a Sportului. Perioada în care putem ieși la alergat, la volei sau la tenis apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Discursul la ură, încălcări în procesul de colectare a semnăturilor, oferirea cadourilor electorale sunt doar câteva dintre încălcările raportate de Promo-LEX în perioada 20 august – 17 septembrie. Organizația a prezentat cel de-al doilea raport de monitorizare a alegerilor. Documentul reflectă procesul de desemnare și înregistrare a potențialilor concurenți la alegerile de pe 20 octombrie […] Articolul Promo-Lex numără „păcatele” partidelor înainte de alegeri: Ajutor electoral, resurse administrative și incitare la ură apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Comercianții de la Piața Centrală din Bălți, care în urma incendiului devastator din 30 august au rămas fără gherete și marfă, vor primi ajutor financiar din partea Consiliului Municipal, scrie tvn.md. Consilierii municipali au aprobat, în cadrul ședinței de vineri, 20 septembrie, un ajutor financiar în valoare de cinci mii de lei pentru fiecare vânzător […] Articolul Vânzătorii de la Piața din Bălți, care au rămas fără marfă în urma incendiului, vor primi suport financiar apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care pretinde la funcția de președinte al Republicii Moldova, se va lansa oficial în campania electorală în orașul natal, Fălești. Politicianul a anunțat că va organiza un eveniment în ziua de sâmbătă, 21 septembrie curent, lângă monumentul lui Mihai Eminescu din oraș, începând cu ora 12:00. „Vă invit în orașul meu […] Articolul Renato Usatîi se lansează sâmbătă în campania electorală pentru prezidențiale. Orașul ales pentru acest eveniment apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Peste este 60% dintre moldoveni nu au mers în vacanțe în ultimii doi ani, nici măcar pentru a se odihni acasă, potrivit unui sondaj realizat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și prezentat de economistul Veaceslav Ioniță. Conform sondajului, 70,3% dintre respondenți au declarat că în anul 2023 nu au fost în […] Articolul BANI.MD: Unul din doi moldoveni, prea sărac pentru a-și permite o vacanță apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Cea mai mare producție realizată cu un smartphone a fost filmată vara aceasta cu iPhone 15. Viitorul film cu zombi al lui Danny Boyle „28 Years Later” a fost filmat folosind mai multe iPhone 15 adaptate. Filmările s-au încheiat la sfârșitul lunii august curent, iar până acum producția a păstrat sub secret faptul că filmul […] Articolul iPhone 15 mai bun decât camerele cinematografice? Cea mai mare producție filmată cu un smartphone apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Un moldovean este cercetat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca. Acesta a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere fals cu însemnele autorităților din Polonia. „În data de 19 septembrie, în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iași, s-a prezentat pentru […] Articolul A plătit 2000 de euro pentru a rămâne ilegal într-un stat Schengen. Un moldovean, depistat de autorități apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Moldova și statele UE vor participa de comun la achiziții publice în domeniul medical. Acordul corespunzător a fost ratificat în Parlamentul Republicii Moldova. Documentul a fost semnat în iulie 2024 și urmează să asigure Moldovei acces echitabil la produse vitale sistemului național de sănătate, în special în perioada când acestea sunt deficitare la nivel mondial. […] Articolul Mai multă siguranță în perioada crizelor! Moldova, într-un pas cu statele UE, în procesul de achiziție a medicamentelor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
12:50
Sophia Loren s-a născut pe 20 septembrie 1934, la Roma. Înca din copilărie, frumusețea italiencei a captat atenția celor din jur, iar rapid a devenit un model de succes. A participat la numeroase concursuri de frumusețe, câștigând premii importante. Din tinerețe, a fost fascinată de lumea teatrului și a filmului și petrecea ore în șir […] Articolul Sophia Loren împlinește 90 de ani. Frumusețea care a schimbat Hollywoodul apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Moldova împrumută de la Canada 120 de milioane de dolari canadieni, echivalentul a circa 79 de milioane de euro. Parlamentul a ratificat acordul, iar banii urmează să fie acordați prin intermediul Agenției „Global Affairs Canada”. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii […] Articolul Moldova împrumută de la regele Canadei 79 de milioane de euro. Domeniile pentru care se vor aloca banii apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic sunt noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Aceștia au fost numiți astăzi, 20 septembrie, de Parlament pentru un mandat de șase ani. „Cele două candidaturi au fost propuse în plenul Parlamentului urmare a desfășurării unui concurs organizat de Comisia juridică, numiri și imunități. La el s-au înregistrat opt […] Articolul Consiliul Superior al Magistraturii are doi membri noi. Cine sunt aceștia apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Peste 88% dintre părinți și-au vaccinat copiii conform calendarului de imunizare, dezvăluie Studiul privind factorii comportamentali și barierele care influențează cererea de vaccinare a copiilor în Republica Moldova, realizat de Ministerul Sănătății, Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSA) și UNICEF. Asociația Medicală Teritorială Buiucani scrie că potrivit cercetării, aproximativ 81% dintre părinți cred în eficiența vaccinurilor […] Articolul STUDIU: Aproape 90% dintre părinți își vaccinează copiii conform calendarului de imunizare apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Tenismenul Radu Albot va juca un meci caritabil contra românului Marius Copil. Evenimentul va avea loc la Chișinău Arena, 5 octombrie, începând cu ora 14:00. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), fondurile colectate din vânzarea biletelor și donațiile vor fi direcționate pentru susținerea sportivilor cu dizabilități din Republica Moldova. „Tenismenul Radu Albot se alătură campaniei […] Articolul Meci caritabil de tenis pentru sportivii cu dizabilități. Moldoveanul Radu Albot va concura cu un român apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Reprezentanții Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sunt îngrijorați  de posibilele ingerințe ale Rusiei în alegerile din Republica Moldova. O delegație pre-electorală a vizitat țara noastră în perioada 17-18 septembrie și punctat că sarcina autorităților este de a asigura integritatea și securitatea votului, susținând în același timp valorile fundamentale. Delegația APCE, formată din șase membri, […] Articolul APCE, îngrijorată de posibile imixtiuni ale Rusiei în alegerile din Moldova. Apel către autorități și candidați apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Cercetătorii dintr-o echipă internaţională au dezvăluit speciile de animale probabil implicate în declanşarea pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu publicat joi, 19 septembrie, transmite G4media.ro. Noul studiu se adaugă la dovezile tot mai numeroase potrivit cărora pandemia de covid a fost declanşată de introducerea de animale infectate în Piaţa de fructe de mare Huanan din […] Articolul Cercetătorii internaționali a dezvăluit speciile de animale probabil implicate în declanşarea pandemiei de COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Participanții care au luat note de „10” și „9” la Marea Dictare Națională, desfășurată pe 31 august în Piața Marii Adunări Naționale, au fost premiați cu diplome și premii de către ministrul Dan Perciun. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării (MEC), 122 de persoane au obținut nota „9”, iar cinci au primit nota „10”. „Dictările […] Articolul Participanții care au luat note de „10” și „9” la Marea Dictare Națională – recompensați. Ce premii au primit apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Israelul a fost implicat în producția pagerelor militanților Hezbollah care au explodat săptămâna aceasta, operațiunea fiind planificată de cel puțin 15 ani, a confirmat o sursă de informații din Statele Unite pentru ABC News, transmite libertatea.ro. Planificarea atacului a implicat societăți-fantomă, cu mai multe niveluri de ofițeri de informații israelieni și bunurile acestora care au […] Articolul Explozia pagerelor din Liban. Israel a pregătit timp de 15 ani operațiunea împotriva Hezbollah apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Preoții și credincioșii din Republica Moldova sunt îndemnați să țină trei zile post, în ajunul Zilei Crucii, sărbătorită pe 27 septembrie 2024. Mitropolitul Vladimir a emis o circulară în acest sens. „Clerul și credincioșii sunt îndemnați a ține post vreme de trei zile (25-27 septembrie), pentru a cere de la Bunul Dumnezeu pace și unitatea […] Articolul Preoții și credincioșii din Moldova, îndemnați să țină trei zile de post în ajun de Ziua Crucii apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Procurorii anticorupție își vor cere scuze public, dacă nu vor putea demonstra eventuale ilegalități la construcția drumului Leova-Bumbăta? S-a întrebat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodi” de la RLIVE TV. „Noi vrem să vedem argumentele. Dar dacă procurorii nu vor demonstra nimic, Procuratura își va cere scuze? Am avut discuții și am […] Articolul VIDEO Grosu, despre ”dosarul Leova-Bumbăta”: Dacă nu vor demonstra nimic, Procuratura își va cere scuze? apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Candidatul susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de președinte al țării, Alexandr Stoianoglo, s-a lansat oficial în campania electorală. La evenimentul care avut loc vineri, 20 septembrie, în Scuarul Catedralei din Capitală, a participat și Igor Dodon, dar și mai mulți membri și susținători ai PSRM. Sloganul lui Stoianoglo în acest […] Articolul VIDEO „Dreptate pentru toți”. Stoianoglo s-a lansat oficial în campania electorală pentru funcția de președinte apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Fermierii îl acuză pe Dorin Recean că ar fi mințit, atunci când a vorbit despre ajutoarele acordate lor. Agricultorii fac referire la declarația  de joi a șefului Guvernului, care a enumerat sprijinul acordat lor, drept reacție la manifestațiile din fața Președinției și Guvernului. Potrivit membrilor Asociației „Forța Fermierilor”, primăvara a fost acordat un ajutor fără […] Articolul Fermierii, cu acuzații dure la adresa lui Recean: A făcut o declarație mincinoasă. Operează cu cifre greșite apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Agenția „Moldsilva” și silvicultorii din întreaga țară invită cetățenii la Festivalul Pădurilor, un eveniment de amploare ce va avea loc la Reședința Prezidențială de la Condrița. Sâmbătă, 21 septembrie curent, iubitorii de natură se vor reuni pentru a susține acțiunile de împădurire și pentru a promova un viitor verde și sustenabil. „Pentru toți cei care […] Articolul Agenția „Moldsilva” și silvicultorii din întreaga țară invită cetățenii la Festivalul Pădurilor apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Liderul cecen Ramzan Kadîrov l-a acuzat, joi, pe Elon Musk, patronul miliardar al producătorului auto Tesla, că a dezactivat de la distanţă un vehicul electric Tesla Cybertruck pe care susţine că l-a primit cadou de la el în luna august, relatează AFP, preluată de News.ro. Ramzan Kadîrov, care conduce Cecenia cu o mână de fier […] Articolul Ramzan Kadîrov îl acuză pe Elon Musk că i-a dezactivat vehiculul Tesla Cybertruck: „Nu este frumos din partea lui” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Alexandr Stoianoglo, fost procuror general și candidatul susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de președinte al țării, a publicat, în prima și de campanie electorală, un film documentar despre viața sa. În spotul electoral, care depășește 18 minute, sunt momente legate de copilăria, adolescența și munca la Procuratura Generală. În video […] Articolul VIDEO Stoianoglo publică un documentar despre viața sa. În video apare mama, soția și colegii de breaslă apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a dat start campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din 20 octombrie 2024, chiar la miezul nopții printr-un video informativ. În context, Comisia cheamă concurenții electorali să desfășoare o campanie electorală în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale. „Am încrederea că această campanie începe cu responsabilitate și respect […] Articolul VIDEO Membrii CEC, cu mesaje către candidați și cetățeni: „Să ne unim în corectitudine, respect și implicare!” apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Consumatorii de pe bulevardul Cuza Vodă și bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei nu vor avea în perioada 23-26 septembrie apă caldă menajeră. Anunțul a fost făcut de S.A. „Termoelectrica”. Blocurile locative vizate de sistări: bulevardul Cuza Vodă, 3, 7/1, 7/2, 7/3, 7/4, 14, 15/1, 15/2, 15/4, 15/5, 17/1, 17/4, 17/5, 17/7, 17/8, 18, […] Articolul Sistări de apă caldă menajeră în sectorul Botanica al Capitalei. Vezi adresele vizate apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Noutate bună pentru locuitorii, dar și oaspeții Capitalei! Primăria municipiului Chișinău anunță că în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității Urbane, sâmbătă, 21 septembrie 2024, troleibuzul turistic din Chișinău va circula gratuit. Municipalitatea precizează că aceasta este o ocazie specială pentru toți locuitorii și vizitatorii orașului să descopere cele mai frumoase și istorice locuri ale capitalei. […] Articolul Surpriză pentru călători! Sâmbătă, troleibuzul turistic din Chișinău va circula gratuit apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Anchetă la Suceava, după ce o pădure privată din comuna Moldovița a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Arborii au fost uscați în mod intenționt, printr-o metodă ilegală, scrie digi24. Garda Forestieră din Suceava a inițiat o investigație privind o posibilă infestare intenționată a unei păduri, după ce în apropierea comunei Moldovița au fost […] Articolul O pădure din România, otravită pentru a fi tăiată. A fost deschis dosar penal apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Autoritățile de la Chișinău vor avea de prevenit o criză umanitară în stânga Nistrului dacă Rusia refuză să mai livreze gaz în regiunea transnistreană. Despre acest lucru afirmă expertul în energetică Sergiu Tofilat, informează jurnal.md. „Scenariul de bază despre ce se va întâmpla e că Putin nu va renunța la regiunea trasnistreană și va găsi […] Articolul Sergiu Tofilat, despre scenariul în care Rusia nu va mai livra gaz în regiunea transnistreană apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 20 septembrie în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Conferința Științifică Internațională cu tema „Competitivitate și dezvoltare în economia cunoașterii” 10:00 Conferință de presă cu genericul: „Festivalul de film DEBUT” 10:00 Lansarea în campania electorală a candidatului la funcția de președinte, Alexandr Stoianoglo, susținut de Partidul Socialiștilor […] Articolul Parlamentul de la Chișinău se întrunește în ședință plenară. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.