Teren marinăresc de joacă, lângă lacul parcului „La Izvor”

Vocea Basarabiei, 18 octombrie 2024 19:30

Un nou teren de joacă pentru copii a fost amenajat în parcul „La Izvor” din capitală. Zona este decorată cu scoici și caracatițe, iar designul marinăresc a fost ales din motiv că terenul se află în apropierea lacului, a explicat Vasile Efros, șeful Direcției amenajare şi mediu din cadrul Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare. Solicitat de […] Articolul Teren marinăresc de joacă, lângă lacul parcului „La Izvor” apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 30 minute
20:10
„Om cu om se construiește un sat și o țară, vot cu vot se construiește libertatea”. Un mesaj în acest sens a fost transmis alegătorilor de către președinta țării, Maia Sandu, în ultima zi de campanie electorală. Astăzi, șefa statului a avut discuții cu oamenii din Telenești. „În ultima zi de campanie înainte de votul […] Articolul Maia Sandu: Om cu om se construiește un sat și o țară, vot cu vot se construiește libertatea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
20:00
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 18 octombrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
19:30
Un nou teren de joacă pentru copii a fost amenajat în parcul „La Izvor” din capitală. Zona este decorată cu scoici și caracatițe, iar designul marinăresc a fost ales din motiv că terenul se află în apropierea lacului, a explicat Vasile Efros, șeful Direcției amenajare şi mediu din cadrul Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare. Solicitat de […] Articolul Teren marinăresc de joacă, lângă lacul parcului „La Izvor” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Ucraina și Rusia au anunțat vineri un schimb de 590 de trupuri ale militarilor uciși pe front, într-una din cele mai mari astfel de acțiuni comune desfășurate de la începutul războiului, informează The Moscow Times. Dintre cei aproape 600 de militari uciși, 501 sunt ucraineni, iar restul de 89 sunt ruși, conform Kyiv Independent. Trupurile […] Articolul Schimb macabru între Rusia și Ucraina de trupuri ale militarilor uciși pe front apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – Republica Moldova are de făcut o alegere foarte simplă – se îndreaptă spre un model rusesc sau aleg modelul european. Declarația aparține președintelui francez Emmanuel Macron. – În Republica Moldova, pe lângă faptul că avem surse credibile, demne, din care ne putem informa, avem și surse toxice, de propagandă, care […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
R. Moldova votează săptămâna aceasta într-un referendum esențial privind viitoarea aderare la UE, care va decide viitorul statului. Dar ce avantaje ar aduce perspectiva europeană țării? R. Moldova, situată între Uniunea Europeană și Ucraina, se confruntă cu o serie de provocări. De la economie la reformele judiciare lente și la depopularea rapidă, statul se confruntă […] Articolul Analiză: Cum ar putea aderarea la UE transforma Republica Moldova? apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
18:20
Mai mulți conducători auto din Căușeni riscă amenzi uriașe, după ce au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Primul caz a avut loc în localitatea Cârnățenii Noi. „Polițiștii au stopat în localitatea Cârnățenii Noi un bărbat de 51 ani, în timp ce conducea o motocicletă, fără a deține dreptul de a conduce. Bărbatul […] Articolul VIDEO/ Beți pe motociclete: Trei bărbați din Căușeni riscă amenzi uriașe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, susţine că Republica Moldova se află în faţa unui moment decisiv pentru viitorul său şi îi încurajează pe cetăţenii moldoveni, din interiorul şi din afara graniţelor, să meargă la vot şi să se asigure că ţara lor va continua pe calea modernizării şi integrării europene. […] Articolul Rectorul SNSPA: R. Moldova se află în faţa unui moment decisiv pentru viitorul său apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Președinta țării, Maia Sandu, a sunat astăzi mai mulți moldoveni din diasporă și i-a invitat să participe la alegerile din 20 octombrie. „Am sunat câțiva concetățeni plecați în Germania, Spania, Iranda sau Olanda. I-am invitat la vot și i-am rugat să convingă rudele și prietenii că ziua de 20 octombrie este un moment de cotitură pentru […] Articolul VIDEO/ Moldoveni din diasporă, sunați de Maia Sandu: Vom decide împreună soarta Moldovei pentru decenii înainte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
În mesaje adresate înaintea alegerilor prezidențiale ți a referendumului din 20 octombrie, federațiile de fotbal din Republica Moldova și România au transmis mesaje de susținere a integrării europene a Republicii Moldova. „Considerăm acest vector benefic atât pentru dezvoltarea socială și economică a țării noastre, cât și pentru creșterea potențialului Republicii Moldova de a convinge următoarele […] Articolul Echipa Federației Moldovenești de Fotbal susține integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Mii de persoane sunt evacuate obligatoriu în această săptămână din oraşul ucrainean Kupiansk şi din mai multe aşezări din împrejurimi, în timp ce forţele ruse se apropie de acest centru strategic din nord-estul Ucrainei, relatează Reuters. Printre ei, se numără şi Iuliia Baibak. Nu a putut suporta un alt atac aerian rusesc asupra cartierului său […] Articolul Mii de ucraineni, evacuați din oraşul ucrainean Kupiansk: Mărturiile unor locuitori apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Ţările din NATO şi-au unit forţele pentru a îmbunătăţi acoperirea prin satelit în Arctica, a declarat vineri un oficial al Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters, precizând că regiunea găzduieşte flota de submarine nucleare a Moscovei şi are o importanţă tot mai mare din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei. În marja unei reuniuni a NATO de joi […] Articolul Aliaţii din NATO au convenit să consolideze acoperirea prin satelit în Arctica apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
În perioada 14-18 octombrie 2024, se desfășoară Campania națională cu genericul: „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, o inițiativă planificată anual. Ediția din acest an, este a 13-a și a fost organizată și desfășurată în subdiviziunile din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cu suportul Guvernului Republicii Moldova. În cadrul campaniei de […] Articolul IGPF organizează o campanie privind lupta împotriva traficului de ființe umane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Două persoane au fost reținute, după ce timp de trei luni, Măriuța Nistor, reportera ZdG s-a infiltrat în reţeaua lui Ilan Şor și a documentat a documentat cum circulă banii și cum sunt racolați și ademeniți oamenii care lucrează pentru Ilan Șor, în slujba Moscovei. „Astăzi, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Anticorupție, […] Articolul VIDEO/ Poliția anunță rețineri, după ce o jurnalistă de la ZdG s-a infiltrat în reţeaua lui Ilan Şor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
16:30
Un bărbat de 29 de ani din capitală a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi în sectoarele Centru și Rîșcani ale capitalei.„Suspectul, timp de 10 zile ar fi săvârșit patru furturi. Acesta ar fi intrat în scara unui bloc de locuit și oficii, de unde a sustras o […] Articolul Un bărbat suspectat de comiterea mai multor furturi de biciclete, reținut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
În ultimele două săptămâni, specialiștii Promo-LEX au constat cel puțin 5 cazuri în care membri ai cultelor au fost implicați în activități de agitație electorală, în sprijinul unor candidați și utilizarea imaginii unor clădiri de cult în materialele de promovare electorală, ceea ce este interzis prin lege. Datele se conțin în cel de-al patrulea raport […] Articolul Raport Promo-LEX: Membri ai cultelor religioase, implicați în activități de agitație electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Liderii statelor membre UE condamnă de asemenea „ingerințele străine la care Rusia recurge în mod constant pentru a încerca să submineze alegerile democratice și opțiunea poporului Republicii Moldova”, arată concluziile Consiliului European de joi. „Consiliul European subliniază sprijinul ferm al Uniunii Europene pentru Republica Moldova și pentru procesul său de aderare”, spune declarația finală a […] Articolul Conducerea UE, sprijin total pentru Maia Sandu și referendumul de integrare europeană a R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
În ultima perioadă se atestă o sporire a numărului de intoxicaţii cu ciuperci. În context, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează populația să fie prudentă la consumul acestora și să le procure doar din locuri autorizate. De la începutul acestei luni, la Punctul Focal al ANSP, au fost raportate 103 cazuri de intoxicații cu […] Articolul Numărul intoxicațiilor cu ciuperci, crește apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Radu Budan este primul alergător din Republica Moldova care a terminat competiția Sri Chinmoy Self-Transcendence 3100 Mile Race, organizată în New York, SUA, informează Federația de Atletism din Moldova. Moldoveanul de 43 de ani, actualmente stabilit în Elveția, a trecut de linia de finiș a celei mai lungi curse certificate de alergări din lume în 47 […] Articolul Un alergător moldovean a terminat cea mai lungă cursă din lume apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Huși, „orașul dintre vii”, care apare în „Descrierea Moldovei” a lui Dimitrie Cantemir, este renumit pentru istoria seculară și traversat de fiecare basarabean care trece vama pe la Leuşeni, a fost vizitat și de echipa proiectului „Valea Prutului – vatră de civilizație românească”, finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul […] Articolul Istoria bisericii, viața lui Cantemir și educația în Basarabia. Descoperim orașul Huși din Valea Prutului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
14:30
În Republica Moldova, incidența cancerului de sân, în anul 2023, a constituit 49,3 cazuri la 100 mii populație sau 1.251 de cazuri, fiind unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer, plasându-se pe locul întâi și cauza principală de deces printre femei. Datele au fost făcute publice în contextul marcării lunarului de conștientizare a cancerului […] Articolul Mii de cazuri de cancer mamar, înregistrate anul trecut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Primăria Chișinău informează că, până în prezent, 133 de instituții de învățământ preșcolar au fost conectate la sistemul de încălzire, după cum urmează: Sectorul Botanica – 29 din 38; Sectorul Buiucani – 29 din 33; Sectorul Centru – 24 din 24; Sectorul Ciocana – 20 din 25; Sectorul Rîșcani – 31 din 37. Procesul continuă, […] Articolul Sute școli din capitală au fost conectate la căldură apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Primăria municipiului Chișinău informează că în weekendul: 19-20 octombrie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon. În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent Kentfort, pe bd. Ștefan cel Mare și […] Articolul În acest weekend vor fi organizate mai multe târguri cu produse autohtone în Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Duminică, militarii în termen și cei prin contract din cadrul Armatei Naționale își vor exercita dreptul de vot. La referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale pot participa atât cei care slujesc patria acasă, cât și cei detașați în misiuni internaționale. Potrivit Ministerului Apărării, soldații care îndeplinesc serviciul militar în garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău vor […] Articolul Unde vor putea vota militarii care slujesc patria acasă și cei detașați în misiuni internaționale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a reafirmat astăzi, 18 octombrie, angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce Chișinăul se pregătește pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind UE de duminică, relatează DPA. „Oamenii din Republica Moldova decid asupra viitorului lor. Sunt convinsă că acest […] Articolul Ministra de Externe a Germaniei: Oamenii din R. Moldova decid asupra viitorului lor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Angajații Ambasadei României în Republica Moldova au venit astăzi, 18 octombrie, cu o donație de carte pentru biblioteca Liceului „Mihail Ceakir” din Ceadîr-Lunga. Pentru contribuția generoasă a acestora și a familiilor lor le-a mulțumit șeful diplomației românești în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. Angajații Ambasadei României în Republica Moldova au venit astăzi, 18 octombrie, cu o […] Articolul Ambasadorul României, într-o nouă vizită în Găgăuzia. Cristian-Leon Țurcanu a mers să doneze un lot de carte pentru elevii unui liceu din Ceadâr-Lunga apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Peste 1300 de cetățeni ai Republicii Moldova, din cei 1800 înscriși, au expediat deja plicurile cu opțiunile lor în cadrul votului prin corespondență. „Procesul de recepționare a plicurilor cu buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale ți referendum s-a încheiat ieri, la ora 18.00, dar trebuie să ținem cont de aceeași oră în țara-gazdă. Celelalte plicuri ce […] Articolul Peste 1300 de moldoveni au votat prin corespondență la alegerile prezidențiale și referendum. Recepționarea plicurilor s-a încheiat joi seara apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Polițiștii vor asigura ordinea publică în timpul desfășurării alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță, instituția a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii la scrutin. „Polițiștii vor avea misiunea de a asigura securitatea în preajma secțiilor de votare şi menținerea ordinii […] Articolul Polițiștii vor asigura ordinea publică în timpul desfășurării alegerilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Comisia Electorală Centrală a semnalat multiple încălcări în timpul campaniei electorale și perioadei premergătoare alegerilor prezidențiale și referendumului din Republica Moldova. Printre cele mai frecvente abateri se numără colectarea neautorizată de semnături, desfășurarea de agitație electorală de către subiecți neînregistrați și organizarea de întruniri electorale în locuri neautorizate. Președinta CEC, Angelica Caraman, a subliniat, în […] Articolul Nereguli depistate de CEC în campanie. Printre cele mai frecvente se numără desfășurarea agitației de subiecți neînregistrați apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Capitala găzduiește încă un eveniment sportiv de talie internațională. Este vorba de turneul european de lupte marțiale „Open European Kickboxing Cup 2024”. Potrivit municipalității, competiția se desfășoară între 16 și 20 octombrie. Campionatul este organizat de Clubul sportiv FightClub Garuda în parteneriat cu Primăria capitalei. Amintim că, în perioada 31-august – 1 septembrie, în Parcul […] Articolul Chișinăul găzduiește turneul european de lupte marțiale „Open European Kickboxing Cup 2024” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
„Nicio forță politică din țara mea nu trebuie să monopolizeze ideea de integrare europeană a Republicii Moldova”. Cum credeți, cui aparține această declarație (cam războinică, după gustul meu) și unde oare a fost prezentată sau vociferată, cum se exprimă, greșit, politicienii de la noi? Întrebarea de un milion (de euro) ar fi și ea pe […] Articolul PREZUMTIVUL FAN AL UNIUNII EUROPENE NEMULȚUMIT CĂ NU-I LĂSAT SUB NIMBUL INTEGRĂRII/ Pastila lui Vasile Botnaru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru perioada 19.10.2024 – 21.10.2024. Astfel, litrul de benzină va costa 23,44 lei, cu un ban mai mult decât astăzi. Motorina se va ieftini cu 4 bani, urmând a fi comercializată cu prețul maxim de 19,77 lei/litru. Articolul Motorina va fi mai ieftină în weekend. Benzina se scumpește ușor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
12:20
O femeie de 74 de ani din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi, a murit intoxicată cu fum, după ce locuința a fost cuprinsă de flăcări azi-dimineață. La fața locului a intervenit o echipă de pompieri, care au constatat că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de o plapumă electrică. În acest sens, Inspectoratul […] Articolul Incendiu grav la Cobusca Veche. O femeie a murit intoxicată în propria locuință cuprinsă de flăcări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
O companie din Ungaria, specializată în producerea furajelor, este interesată de colaborare cu fermierii din Republica Moldova. Detaliile acesteia au fost examinate în contextul Săptămânii Agroindustriale, care a început ieri, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Specializată în producerea de nutrețuri combinate și furaje pentru sectorul zootehnic, compania și-a exprimat interesul față de colaborarea […] Articolul O companie producătoare de nutrețuri din Ungaria va colabora cu fermieri din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Forţele ruse au lansat 135 de drone împotriva teritoriului ucrainean în noaptea de joi spre vineri, într-unul dintre cele mai masive atacuri cu dispozitive fără pilot de la începutul războiului, conform informaţiilor furnizate de forţele aeriene de la Kiev, transmite vineri EFE. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 80 dintre ele şi a făcut ca alte […] Articolul Ucraina: Rusia a lansat unul din cele mai masive atacuri cu drone de la începutul războiului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Cetățenii Republicii Moldova vor decide în curând asupra viitorului democrației lor și asupra alinierii cu Europa și lumea occidentală. Letonia, împreună cu celelalte state baltice — Estonia și Lituania — au luat această decizie în 1990, când și-au recâștigat independența. În timp ce eram încă sub ocupație sovietică, am luptat activ pentru prăbușirea Imperiului Sovietic, […] Articolul OPINIE | Egils Levits, fost președinte al Letoniei: Am primi cu sinceritate Republica Moldova ca membru al UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Șase reprezentanți ai Blocului „Victorie” sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea convingerii acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului din 20 octombrie.  Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii în schimbul exercitării […] Articolul Percheziții CNA la Nisporeni și Strășeni. Șase activiști ai Blocului „Victorie”, afiliat lui Șor, vizați într-un dosar de corupere electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Este momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru și să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta. Avem o opțiune, avem o voce și trebuie să o facem auzită. Este mesajul transmis de rectorul Universității de Stat a Moldovei, Igor Șarov, făcut în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană. Șarov cheamă […] Articolul Rectorul USM, mesaj în ajun de alegeri: Parcursul european al R. Moldova nu mai poate fi oprit, trebuie să avansăm apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Cei 11 candidații pentru alegerile prezidențiale sunt în ultima zi a campaniei electorale. Mâine și în ziua scrutinului, orice acțiune de promovare și propagandă va fi interzisă atât pentru pretendenții la Președinție, cât și pentru alegători. Amenzile pot ajunge până la 3000 de lei. Sâmbătă, 19 octombrie, în așa-numita zi a tăcerii, adică a liniștii […] Articolul Candidații pentru prezidențiale sunt în ultima zi de campanie. Sâmbătă va fi ziua liniștii, fiind interzise orice acțiuni electorale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
În aceste zile, situația din R. Moldova este tot mai mult reflectată în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului de duminică. Cetățenii moldoveni sunt așteptați în 20 octombrie la plebiscitul privind aderarea la UE, referendum care ar putea deschide calea către statutul de membru al blocului comunitar sau ar putea face ca ţara est-europeană să […] Articolul Moldova se confruntă cu un vot „existenţial” în faţa ingerințelor ruseşti, scrie publicația Politico apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Liderul politic al grupării Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis în timpul unui raid israelian în Fâșia Gaza, a confirmat guvernul israelian. Sinwar, descris de experți ca fiind „creierul” atacului masiv lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie 2023, a fost o figură centrală în planificarea și coordonarea operațiunilor grupului militant. Armata israeliană a publicat […] Articolul Israelul confirmă uciderea liderului politic al Hamas, Yahya Sinwar, într-un atac din Gaza  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Două avioane militare F-16 românești și două F-18 de la baza Mihail Kogălniceanu au fost ridicate în aer, după ce „o țintă aeriană” a intrat aseară în spațiul aerian al României. Ministerul Apărării a anunțat că sistemul de supraveghere radar al armatei române a depistat „o țintă aeriană de mici dimensiuni” în largul Mării Negre, […] Articolul Alertă în Constanța. Avioane F-16 și F-18 au fost ridicate în aer, după ce o dronă a pătruns 14 kilometri în România, în zona Eforie Nord apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:00
Comisia Națională a Pieței Financiare a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative. Este vorba despre Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative „Aragonn Grup”, al cărei fondator este compania de asigurări „Asterra Grup”, transmite IPN. În luna aprilie a acestui an, CNPF a eliberat avizul de constituire a companiei „Aragonn […] Articolul Un pas mai aproape de pensiile private: CNPF a acordat prima licență apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Articolul Emisiunea FORUM din 17 octombrie. Invitat: Leonid Boaghi, vicepreședinte CALM, primar la Sireț apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Rusia se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi nord-coreeni în Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citând surse din cadrul serviciilor secrete, informează dpa. Pierderile grele suferite de armata rusă şi opoziţia populaţiei faţă de extinderea încorporării înseamnă că Moscova trebuie să folosească alţi soldaţi, a spus Zelenski joi la Bruxelles. Intrarea soldaţilor nord-coreeni […] Articolul Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
În ediția de azi: – Republica Moldova și România au semnat un Plan de acțiuni în domeniul justiției, pentru perioada 2025-2027, scopul principal fiind implementarea directivelor UE în sistemul judiciar al Republicii Moldova. – Reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”, îndeamnă populația să voteze duminică la referendum, subliniind că în cazul referendumului, turul doi nu […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Ion Neguriță și Victor Furtuna continuă competiția pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Cei doi candidați au obținut cel mai mare punctaj la proba interviului și sunt propuși Consiliului Superior al Procurorilor, transmite IPN. Comisia specială de preselecție a candidaților precizează că toți cei patru pretendenți au întrunit […] Articolul Ion Neguriță și Victor Furtuna continuă lupta pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj cetățenilor Republicii Moldova în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican. Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean declară că o grupare de hoți încearcă să mintă oamenii și să compromită alegerile din 20 octombrie. „Rog toți cetățenii să fie atenți, această grupare spune […] Articolul VIDEO/ Adresarea premierului Dorin Recean către cetățeni în ajun de alegeri: Nu cădeți în capcana bandiților! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Trei bărbați cu vârste de 21, 41 și 61 de ani sunt documentați pentru realizarea și distribuirea substanțelor narcotice și psihotrope pe teritoriul raioanelor de nord ale țării. Potrivit poliției, aceștia comercializau droguri atât de la domiciliu, cât și prin intermediul ascunzișurilor, unde erau implicate persoane terțe, în baza unor înțelegeri prealabile. „La perchezițiile efectuate […] Articolul VIDEO/ Droguri de aproape 400.000 de lei, ridicate la Drochia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj cetățenilor Republicii Moldova în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican. Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean declară că o grupare de hoți încearcă să mintă oamenii și să compromită alegerile din 20 octombrie. „Rog toți cetățenii să fie atenți, această grupare spune […] Articolul VIDEO/ Adresarea premierului Dorin Recean către cetățeni în ajun de alegeri: Puterea e la voi, mergeți la vot! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.