VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan

Vocea Basarabiei, 17 octombrie 2024 19:20

În ediția de azi: – Republica Moldova și România au semnat un Plan de acțiuni în domeniul justiției, pentru perioada 2025-2027, scopul principal fiind implementarea directivelor UE în sistemul judiciar al Republicii Moldova. – Reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”, îndeamnă populația să voteze duminică la referendum, subliniind că în cazul referendumului, turul doi nu […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 5 minute
10:50
Este momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru și să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta. Avem o opțiune, avem o voce și trebuie să o facem auzită. Este mesajul transmis de rectorul Universității de Stat a Moldovei, Igor Șarov, făcut în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană. Șarov cheamă […] Articolul Rectorul USM, mesaj în ajun de alegeri: Parcursul european al R. Moldova nu mai poate fi oprit, trebuie să avansăm apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 15 minute
11:10
Șase reprezentanți ai Blocului „Victorie” sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea convingerii acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului din 20 octombrie.  Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii în schimbul exercitării […] Articolul Percheziții CNA la Nisporeni și Strășeni. Șase activiști ai Blocului „Victorie”, afiliat lui Șor, vizați într-un dosar de corupere electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
10:20
Cei 11 candidații pentru alegerile prezidențiale sunt în ultima zi a campaniei electorale. Mâine și în ziua scrutinului, orice acțiune de promovare și propagandă va fi interzisă atât pentru pretendenții la Președinție, cât și pentru alegători. Amenzile pot ajunge până la 3000 de lei. Sâmbătă, 19 octombrie, în așa-numita zi a tăcerii, adică a liniștii […] Articolul Candidații pentru prezidențiale sunt în ultima zi de campanie. Sâmbătă va fi ziua liniștii, fiind interzise orice acțiuni electorale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
09:40
În aceste zile, situația din R. Moldova este tot mai mult reflectată în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului de duminică. Cetățenii moldoveni sunt așteptați în 20 octombrie la plebiscitul privind aderarea la UE, referendum care ar putea deschide calea către statutul de membru al blocului comunitar sau ar putea face ca ţara est-europeană să […] Articolul Moldova se confruntă cu un vot „existenţial” în faţa ingerințelor ruseşti, scrie publicația Politico apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Liderul politic al grupării Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis în timpul unui raid israelian în Fâșia Gaza, a confirmat guvernul israelian. Sinwar, descris de experți ca fiind „creierul” atacului masiv lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie 2023, a fost o figură centrală în planificarea și coordonarea operațiunilor grupului militant. Armata israeliană a publicat […] Articolul Israelul confirmă uciderea liderului politic al Hamas, Yahya Sinwar, într-un atac din Gaza  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
08:40
Două avioane militare F-16 românești și două F-18 de la baza Mihail Kogălniceanu au fost ridicate în aer, după ce „o țintă aeriană” a intrat aseară în spațiul aerian al României. Ministerul Apărării a anunțat că sistemul de supraveghere radar al armatei române a depistat „o țintă aeriană de mici dimensiuni” în largul Mării Negre, […] Articolul Alertă în Constanța. Avioane F-16 și F-18 au fost ridicate în aer, după ce o dronă a pătruns 14 kilometri în România, în zona Eforie Nord apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
20:00
Comisia Națională a Pieței Financiare a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative. Este vorba despre Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative „Aragonn Grup”, al cărei fondator este compania de asigurări „Asterra Grup”, transmite IPN. În luna aprilie a acestui an, CNPF a eliberat avizul de constituire a companiei „Aragonn […] Articolul Un pas mai aproape de pensiile private: CNPF a acordat prima licență apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Articolul Emisiunea FORUM din 17 octombrie. Invitat: Leonid Boaghi, vicepreședinte CALM, primar la Sireț apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Rusia se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi nord-coreeni în Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citând surse din cadrul serviciilor secrete, informează dpa. Pierderile grele suferite de armata rusă şi opoziţia populaţiei faţă de extinderea încorporării înseamnă că Moscova trebuie să folosească alţi soldaţi, a spus Zelenski joi la Bruxelles. Intrarea soldaţilor nord-coreeni […] Articolul Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
În ediția de azi: – Republica Moldova și România au semnat un Plan de acțiuni în domeniul justiției, pentru perioada 2025-2027, scopul principal fiind implementarea directivelor UE în sistemul judiciar al Republicii Moldova. – Reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”, îndeamnă populația să voteze duminică la referendum, subliniind că în cazul referendumului, turul doi nu […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Ion Neguriță și Victor Furtuna continuă competiția pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Cei doi candidați au obținut cel mai mare punctaj la proba interviului și sunt propuși Consiliului Superior al Procurorilor, transmite IPN. Comisia specială de preselecție a candidaților precizează că toți cei patru pretendenți au întrunit […] Articolul Ion Neguriță și Victor Furtuna continuă lupta pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj cetățenilor Republicii Moldova în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican. Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean declară că o grupare de hoți încearcă să mintă oamenii și să compromită alegerile din 20 octombrie. „Rog toți cetățenii să fie atenți, această grupare spune […] Articolul VIDEO/ Adresarea premierului Dorin Recean către cetățeni în ajun de alegeri: Nu cădeți în capcana bandiților! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Trei bărbați cu vârste de 21, 41 și 61 de ani sunt documentați pentru realizarea și distribuirea substanțelor narcotice și psihotrope pe teritoriul raioanelor de nord ale țării. Potrivit poliției, aceștia comercializau droguri atât de la domiciliu, cât și prin intermediul ascunzișurilor, unde erau implicate persoane terțe, în baza unor înțelegeri prealabile. „La perchezițiile efectuate […] Articolul VIDEO/ Droguri de aproape 400.000 de lei, ridicate la Drochia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj cetățenilor Republicii Moldova în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican. Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean declară că o grupare de hoți încearcă să mintă oamenii și să compromită alegerile din 20 octombrie. „Rog toți cetățenii să fie atenți, această grupare spune […] Articolul VIDEO/ Adresarea premierului Dorin Recean către cetățeni în ajun de alegeri: Puterea e la voi, mergeți la vot! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Comisia Națională a Pieței Financiare a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative. Este vorba despre Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative „Aragonn Grup”, al cărei fondator este compania de asigurări „Asterra Grup”. În luna aprilie a acestui an, CNPF a eliberat avizul de constituire a companiei „Aragonn Grup”. Procedura […] Articolul CNPF a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Președinta țării, Maia Sandu, a publicat un nou filmuleț video pe pagina sa de Facebook în care îndeamnă cetățenii să iasă la vot pe 20 octombrie și să decidă soarta țării. „Dragă moldovean sau moldoveancă, fie că lucrezi într-o întreprindere, fie ești angajat în una din instituțiile statului, știi ce înseamnă valoarea muncii oneste, a […] Articolul VIDEO/ Maia Sandu: Altă șansă s-ar putea ca generația noastră să nu mai aibă. Pe 20 octombrie ne unim voturile pentru Moldova! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Oamenii își doresc să trăiască într-o țară pașnică, liniștită și democratică și doar Europa le poate asigura aceste condiții, a spus fostul ministru de externe Nicu Popescu. „Doar un cadru al democrației, al libertății ne poate asigura menținerea păcii, calmului, stabilității, respectului reciproc în condițiile în care tentativele de a ne diviza sunt foarte agresive, […] Articolul VIDEO/ Nicu Popescu: Oamenii își doresc să trăiască într-o țară pașnică, liniștită și democratică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Rusia se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi nord-coreeni în Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citând surse din cadrul serviciilor secrete. Pierderile grele suferite de armata rusă şi opoziţia populaţiei faţă de extinderea încorporării înseamnă că Moscova trebuie să folosească alţi soldaţi, a spus Zelenski joi la Bruxelles. Intrarea soldaţilor nord-coreeni în război […] Articolul Zelenski atenţionează asupra trimiterii de soldaţi nord-coreeni în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă a discutat astăzi, 17 octombrie, la Bruxelles, despre sprijinul acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova și despre susținerea pe care liderii Partidului Popular European, Comisiei Europene și Parlamentului European o acordă Chișinăului, inclusiv președintei Maia Sandu și referendumului pentru integrare europeană, în timp ce țara noastră „se confruntă cu […] Articolul Nicolae Ciucă la discuții cu Ursula von der Leyen despre susținerea R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
55,1% din cetățeni ar putea vota la referendum pentru modificarea constituției, iar 34,5% – împotrivă, arată un nou sondaj realizat de compania sociologică CBS Research, la comanda WatchDog.MD. Studiul a fost realizat între 11 și 16 octombrie și a fost prezentat la o conferință de presă la IPN. Conform sondajului, numărul respondenților care nu au […] Articolul Majoritatea populației susține aderarea R. Moldova la UE: Câți cetățeni au decis cum să voteze la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Havuzurile din municipiul Chișinău vor fi conservate pe timp de iarnă. Acțiuni în acest sens sunt realizate de angajații întreprinderilor municipale. Astfel, toate fântânile arteziene au fost golite de apă, iar bazinele au fost spălate, robinetele au fost scoase și curățate. De asemenea, motoarele electrice au fost deconectate de la sursa de energie și au […] Articolul Municipalitatea conservă havuzurile din Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Compania maghiară Wizz Air își deschide baza operațională și vine cu 8 destinații noi. Despre aceasta anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. „Prieteni, veste bună pentru cetățenii noștri! De pe 16 decembrie, Wizz Air deschide baza operațională și vine cu rute spre 8 destinații: Germania – Berlin, Dortmund, Memmingen, Nuremberg, Italia – Verona […] Articolul Compania Wizz Air deschide baza operațională și vine cu rute spre 8 destinații. Spînu: R. Moldova devine mai conectată la orașele importante din UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Serviciul de Informații și Securitate susține că este un fals așa-zisul ordin prin care s-ar ordona ca mass-media din Moldova să fie verificate referitor la publicarea informațiilor cu caracter opozițional, critici la adresa actualei guvernări sau a organelor de stat. „Serviciul de Informații și Securitate nu a emis un asemenea ordin. Și nici adresa electronică […] Articolul SIS, despre așa-zisul ordin care vizează presa din Moldova: Este un fals! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Aproximativ 345.000 de persoane din Fâşia Gaza se vor confrunta cu foametea la un nivel „catastrofic” în această iarnă, faţă de 133.000 în prezent, avertizează ONU. Ajutorul alimentar care a ajuns în această vară a permis ameliorarea situaţiei, dar oprirea convoaielor în septembrie ar urma să inverseze această tendinţă, arată raportul Cadrului integrat de clasificare […] Articolul Raport ONU: Mii de persoane din Fâșia Gaza se vor confrunta cu foametea în această iarnă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Republica Moldova se află în fața unui moment crucial, subliniază președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, cu referire la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE care vor avea loc duminică, 20 octombrie. Înaintea summitului Uniunii Europene, început astăzi, 17 octombrie, la Bruxelles, președintele lituanian a îndemnat cetățenii moldoveni să aleagă drumul european. „Ne așteptăm ca […] Articolul Președintele Lituaniei, la Bruxelles: Ne așteptăm ca cetățenii R. Moldova să decidă și să aleagă pro-european apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Un tânăr de 22 de ani a fost reținut la punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut, după ce a încercat să treacă vama cu 6.000 de țigări ascunse în cutii cu ardei roșii. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost documentat în colaborare cu polițiștii de frontieră, în cadrul operațiunii comune „Trident”. Deși tânărul a […] Articolul Mii de țigări, ascunse în cutii cu ardei. Un tânăr, reținut la frontieră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Obârșia Valului lui Traian, baștina lui Ion Aldea Teodorovici și pământul pe are Ștefan l-a dăruit slujitorilor săi. Așa a cunoscut echipa proiectului „Valea Prutului – vatră de civilizație românească”, finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, orașul Leova. La câțiva metri de Prut, loialitatea a fost atestată documentar […] Articolul Stejarul lui Cantemir, Valul lui Traian și slujitorii lui Ștefan cel Mare. Descoperim Leova din Valea Prutului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a publicat lista cetățenilor străini care au fost implicați în instruirea oamenilor care urmau să organizeze destabilizări în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat, SIS a realizat o serie de operațiuni pentru a depista și preveni riscurile la adresa securității naționale. În ultimele luni au fost colectate informații cu privire la […] Articolul SIS publică lista străinilor care instruiau oamenii pentru destabilizări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
În ultimele săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional pentru integrare europeană, scena politică și mass-media din Republica Moldova sunt invadate de acuzațiile forțelor anti-europene potrivit cărora autoritățile de la Chișinău ar pregăti fraudarea rezultatelor. Astfel de campanii de delegitimare a rezultatelor electorale sunt în  interesul Federației Ruse. Au o lungă istorie […] Articolul Cum încearcă forțele pro-ruse să acuze Chișinăul de fraudarea alegerilor. Op-Ed de Tudor Ioniță, jurnalist apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Operatorul sistemului energetic al Republicii Moldova, Moldelectrica, a finalizat instalarea unei celule noi de racord la stația de transformare Gotești, pentru a consolida interconexiunea cu România prin linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu (România) – Gotești (Moldova). Această măsură va crește capacitatea Republicii Moldova de a importa energie electrică, un pas crucial pentru a […] Articolul R. Moldova își întărește interconexiunea energetică cu România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Zelenski îşi prezintă ‘planul de victorie’ în faţa UE şi NATO, pentru o Ucraină ‘puternică’ în vederea negocierilor Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a prezentat joi, la Bruxelles, „planul de victorie”, insistând că ţara sa, aflată în dificultate pe câmpul de luptă, trebuie să fie într-o poziţie de forţă înainte de orice negociere, relatează AFP. „Ucraina […] Articolul Zelenski îşi prezintă planul de victorie în fața UE şi NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a atenționat într-o scrisoare transmisă celor 27 de șefi de stat sau de guvern din UE înainte de summitul Consiliului European, că Republica Moldova și Georgia se confruntă cu momente cruciale pentru calea lor europeană. Michel va prezida joi și vineri ultimul său summit formal al UE înainte de a-și […] Articolul Moldova și Ucraina, pe agenda discuțiilor Summitului Consiliului European din 17 și 18 octombrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Întreprinderea Socială „EduCasa” a adus în Moldova o metodă de învățare complet nouă pentru cei mai mici. Această metodă, numită Pikler, îi ajută pe copii să învețe prin joacă și să își dezvolte încrederea în sine. Părinții care au încercat această metodă spun că este ceva cu totul special. Cristina Gonța, părinte Este vorba în […] Articolul VIDEO / Întreprinderea Socială „EduCasa” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Polițiștii, procurorii și ofițerii SIS anunță că au deconspirat și destructurat o schemă a unui grup de peste 100 de tineri, activiști ai partidelor afiliate lui Șor, care pregăteau destabilizări în preajma scrutinelor din 20 octombrie. Tinerii au fost instruiți vara într-o suburbie a Moscovei, unde au ajuns sub pretextul participării la un program cultural, […] Articolul VIDEO / Peste 100 de tineri, instruiți în Rusia pentru a organiza dezordini în masă. Poliția și procurorii au desfășurat 88 de percheziții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), informează că se lansează apelul II de depunere a cererilor pentru forma de subvenționare plăți investiții pe etape, în perioada 21 octombrie – 19 decembrie 2024. Plata investiții pe etape este o subvenție acordată etapizat, în bază de proiect investițional sau de extindere a unui proiect investițional, […] Articolul AIPA: Pot fi depuse cereri pentru plata investițiilor pe etape. A fost lansat apelul II de subvenționare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
În efortul de a îmbunătăți serviciile de transport public și de a facilita deplasarea rapidă a autobuzelor și troleibuzelor, Primăria municipiului Chișinău continuă să dezvolte benzile dedicate pentru vehiculele de rută. Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, implementate pentru prima dată în 2020, aceste benzi asigură conexiuni rapide între sectoarele orașului și contribuie la creșterea eficienței serviciilor […] Articolul Mai multe benzi pentru transportul public, amenajate la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Cooperarea bilaterală moldo-română pe domeniul justiției va fi aprofundată. Un plan de acțiuni între Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Ministerul Justiției al României, pentru perioada 2025-2027, a fost semnat astăzi la Chișinău de șefele celor două ministere. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a mulțumit colegilor din România pentru suportul acordat, inclusiv pentru armonizarea legislației țării […] Articolul Miniștrii Justiției din R. Moldova și România au semnat un plan bilateral de acțiuni pentru perioada 2025-2027 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Președinta Maia Sandu ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unui sondaj realizat de CBS Research la comanda Watchdog. Astfel, Maia Sandu a fost nominalizată de 35,8% dintre respondenți la sondaj, urmată la mare distanță de Alexandr Stoianoglo, cu 9%. Renato Usatîi este pe locul 3 în intențiile de vot, cu 6,4%. Ceilalți candidați […] Articolul Sondaj Watchdog/ Maia Sandu este favorită să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Se făcea că am reușit, cu mare greu, să încap în marsupiul unui cangur australian, un loc jilav și cu miros de lapte corăslit, dar oricum mai respectabil decât găoaza clefăindă de hipopotam, a cărei posesoare îmi ceruse, în schimbul pătrunderii cu chirie, să-i raportez cum s-a întâmplat că am irosit creditul de încredere, acordat […] Articolul SOMNUL RAȚIUNII NAȘTE MONȘTRI/ Pastila Lui Botnaru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Statul urmează să-i achite fostului deputat Iurie Bolboceanu peste 1,6 milioane de lei, în calitate de prejudicii provocate de acțiunile ilicite ale organelor de urmărire penală ale procuraturii și ale instanțelor judecătorești. Acest lucru a fost dispus de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru, după ce fostul parlamentar a chemat în judecată Ministerul Justiției, transmite IPN. […] Articolul Statul, obligat de instanță să-i achite fostului deputat Iurie Bolboceanu, condamnat pentru trădare de patrie, prejudicii de peste 1,6 mil. de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, îi îndeamnă pe credincioșii din Republica Moldova să voteze responsabil la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, într-un „moment de răscruce în istoria poporului nostru”. Într-un comunicat de presă, se menționează că „participarea la viața cetății, la construcția societății în care trăim, nu este doar un act de responsabilitate civică, ci și […] Articolul Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, îndeamnă creștinii să-și exercite dreptul la vot, ca o mărturisire a grijii pentru viitorul țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Mark Rutte, secretarul general NATO, pare că face un duș rece președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, după ce acesta și-a prezentat „Planul Victoriei” în Rada Supremă, relatează Reuters. Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat miercuri că „planul de victorie” prezentat miercuri de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină […] Articolul Reacția șefului NATO la „Planul victoriei” prezentat de Zelenski apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că de joi, 17 octombrie 2024, în Capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din oraș. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primărie. Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, […] Articolul În municipiul Chișinău începe sezonul de încălzire 2024-2025 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Caz tragic la Rîșcani. Doi bărbați au fost arestați după ce au bătut un tânăr și apoi i-au dat foc. Motivul crimei ar fi gelozia. Potrivit surselor pulsmedia.md, incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:40, în localitatea Mihăileni, din raionul Rîșcani. Astfel, potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un tânăr de 32 […] Articolul Tânăr, ucis în bătaie și incendiat de alți doi bărbați la Rîșcani apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că în perioada 07.10.2024-13.10.2024, au fost înregistrate 148 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 38 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 45,2% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 28 de cazuri. Potrivit ANSP, cazuri de gripă sezonieră nu […] Articolul Sute de cazuri de COVID-19, înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Maia Sandu a transmis un mesaj, înainte de alegeri, femeilor din R. Moldova. Candidatul PAS le-a mulțumit pentru implicare în viața socială, economică și culturală și le îndeamnă să nu renunțe la ceea ce au construit până acum. „Dragi femei, țin neapărat să vă spun „mulțumesc”. Am cunoscut în ultimii 4 ani nenumărate femei fantastice. Dragă […] Articolul VIDEO / Mesaj pentru femei, transmis de Maia Sandu: Să mergem înainte pentru ca toți copiii și familiile să trăiască în pace apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 49 955 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 25 559 traversări persoane. Potrivit Poliției de Frontieră, mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31 928, iar traversările cetățenilor […] Articolul Situația la frontieră: Câte persoane au primit refuz de intare în Republica Moldova în ultimele 24 de ore apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Forţele ruse au vizat infrastructură energetică în regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei, într-un atac cu 56 de drone şi o rachetă lansat în cursul nopţii de miercuri spre joi asupra teritoriului ucrainean. Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev, a anunţat într-un comunicat pe Telegram că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru unii consumatori, însă […] Articolul Ucraina: Rusia a atacat în cursul nopţii infrastructură energetică în regiunea Nikolaev apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
10:40
Fostul membru al trupei One Direction Liam Payne a murit în faţa unui hotel din capitala argentiniană, Buenos Aires. Presa locală a precizat că muzicianul britanic în vârstă de 31 de ani a fost găsit mort după ce a căzut de la etajul al treilea al clădirii. Principalele ziare locale, La Nacion şi Clarin, au […] Articolul Fost membru al trupei One Direction, Liam Payne, găsit mort apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a propus noi modificări la Legea privind controlul tutunului. Autoritățile vor să interzică lansarea pe piață a noilor produse fără fum, cum ar fi pungile cu nicotină, să înăsprească restricțiile privind fumatul în spațiile publice și să interzică medicilor să discute cu pacienții despre alternativele fără fum. În timp ce experții […] Articolul Autoritățile vor să le interzică medicilor să informeze fumătorii despre alternative apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.