Nicolae Juravschi rămâne la cârma Comitetului Național Olimpic și Sportiv

Moldova1, 18 octombrie 2024 16:30

Nicolae Juravschi rămâne președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova pentru încă cel puțin 4 ani. El a fost reales în funcțíe în cadrul Adunării Generale de dare de seamă și alegeri a forului. Juravschi este la conducerea forului din anul 2001.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 30 minute
18:30
Unii șoferi continuă să urce în stare de ebrietate la volan, în pofida faptului că legislația a fost înăsprită. Oamenii legii anunță că au identificat trei bărbați care au condus băuți mijloacele de transport. Cazurile au fost înregistrate în raionul Căușeni.
18:20
Ministerul Educației și Cercetării va organiza evaluări tematice la limba și literatura română și matematică pentru elevii de gimnaziu, a anunțat astăzi ministrul Dan Perciun.
Acum 2 ore
17:40
Securitatea națională și apărarea sunt printre prioritățile candidaților la președinția Republicii Moldova, care propun soluții variate, de la modernizarea armatei la oprirea militarizării. Expertul Pavel Horea subliniază că președintele, deși este Comandant Suprem al Armatei, are, totuși, atribuții nu foarte extinse în domeniul securității și apărării. De exemplu, șeful statului nu poate schimba statutul de neutralitatea fără Parlament sau referendum, nu poate decide de sine stătător aderarea Republicii Moldova la vreo organizație de securitate și nici nu decide bugetul Apărării.
17:20
Inspectoratul General al Poliției (IGP) va întreprinde toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranței publice, dar și buna desfășurare a procesului electoral din 20 octombrie. Potrivit Poliției, pe19 octombrie, oamenii legii vor monitoriza transportarea și escortarea buletinelor de vot și a altor documente electorale către Circumscripțiile uninominale, asigurând integritatea acestora. După livrare, materialele electorale vor fi preluate sub pază de polițiști.
17:10
Două persoane, afiliate lui Șor, au fost reținute astăzi pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor procurorilor anticorupție și a ofițerilor INI. Descinderile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali și coruperea electorală, anunță Procuratura Anticorupție. Din „organizația criminală” fac parte grupuri de persoane atât din țară, cât și din Federația Rusă, cu roluri bine determinate. Sursa citată precizează că aceștia activau în formă ierarhică.
17:00
Sute de persoane au fost evacuate din mai multe regiuni ale Franței din cauza inundațiilor. În același timp, peste patru mii de case au rămas fără curent electric. Autoritățile anunță că sunt mobilizați aproape trei mii de salvatori și șase elicoptere pentru a veni în ajutor locuitorilor care se confruntă cu vremea rea.
17:00
Două persoane, afiliate lui Șor, au fost reținute astăzi pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor procurorilor anticorupție și a ofițerilor INI. Descinderile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali și coruperea electorală, anunță Procuratura Anticorupție. Din „organizația criminală” fac parte grupuri de persoane atât din țară, cât și din Federația Rusă, cu roluri bine determinate. Sursa citată precizează că aceștia activau în formă ierarhică.
17:00
Un bărbat riscă închisoare pe motiv că ar fi finanțat ilegal un partid politic. Potrivit Procuraturii Anticorupție, inculpatul asigura sistematic transportarea și transmiterea banilor către persoane care oficial sau neoficial prestau servicii Partidului „Șansă”.
16:50
Un fost președinte al Oficiului Teritorial Glodeni al Partidului Șor, declarat neconstituțional, va ajunge pe banca acuzaților. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta este învinuit de acceptarea finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat.
Acum 4 ore
16:30
Nicolae Juravschi rămâne președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova pentru încă cel puțin 4 ani. El a fost reales în funcțíe în cadrul Adunării Generale de dare de seamă și alegeri a forului. Juravschi este la conducerea forului din anul 2001.
16:20
Până în prezent, 133 de instituții de învățământ preșcolar din Chișinău au fost conectate la sistemul de încălzire. Potrivit informațiilor oferite de Primăria capitalei, alte 24 de instituții urmează să fie conectate în perioada următoare.
16:20
Aflat în vizită joi, 17 octombrie, la Bruxelles la cei douăzeci și șapte de lideri ai UE, Volodimir Zelenski a mers și la NATO pentru a-și prezenta „planul de victorie” asupra Rusiei, fără însă a câștiga ceva imediat. După Washington, Londra, Paris, Berlin și Roma, Volodimir Zelenski și-a prezentat „planul de victorie” la Bruxelles, insistând că țara sa, aflată în dificultate pe câmpul de luptă, trebuie mai întâi să se găsească într-o poziție de putere înainte de a încerca orice negociere cu adversarul său.
16:10
Șase reprezentanți ai unui partid politic afiliat fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului din 20 octombrie.
15:40
Locuitorii din satul Cioc-Maidan, Găgăuzia, se vor bucura în curând de un drum modernizat, astfel vor fi excluse problemele cauzate de ploi. De două săptămâni, muncitorii au început reparațiile pe o porțiune dificilă, amplasată pe o pantă abruptă, dar asigură că, la final, drumul va fi de o calitate superioară.
15:10
Cheltuieli nedeclarate, implicarea minorilor în campania electorală, afișarea publicității în locuri neautorizate, utilizarea abuzivă a resurselor administrative în 114 cazuri, precum și implicarea preoților în agitație electorală în 5 situații, au fost principalele încălcări constatate de Asociația Promo-LEX în cel de-al 4-lea raport de monitorizare desfășurat în perioada 1-15 octombrie.
15:00
Președintele american Joe Biden a declarat vineri la Berlin că aliații din cadrul NATO trebuie „să mențină sprijinul lor” pentru Ucraina până când această țară va obține „o pace justă și durabilă” în fața agresorului rus, informează AFP, citată de Agerpres.
Acum 6 ore
14:30
Republica Moldova devine capitala europeană a turismului vitivinicol. Experți și delegații din 23 de țări europene s-au întâlnit la Chișinău pentru a discuta cum poate fi dezvoltat sectorul la nivel internațional. Aceștia au rămas impresionați de gustul vinului moldovenesc. Mai mult, experții susțin că țara noastră oferă o experiență la fel de bună precum Franța, Italia sau Spania.
13:10
Săptămâna aceasta, la postul public de televiziune, Moldova 1, au avut loc ultimele două dezbateri pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cinci candidați care aspiră la funcția de președinte au fost invitați în platou, însă doi dintre aceștia – Victoria Furtună și Tudor Ulianovschi, ambii candidați independenți – au refuzat invitația.
13:10
De la începutul anului 2024 până în prezent, au fost înregistrate 1242 de incendii cauzate de utilizarea sobelor defecte, iar 18 persoane au decedat. Pompierii le recomandă cetățenilor să își doteze locuințele cu detectoare de fum, să înlăture fisurile de pe sobă, să nu folosească benzină sau gaz lampant atunci când aprind focul.
13:00
Peste 1 300 de cetățeni ai Republicii Moldova au votat deja la alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrare europeană, care vor avea loc duminică, 20 octombrie. Este vorba despre cei care au ales să voteze prin corespondență. Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC) Angelica Caraman.
Acum 8 ore
12:10
Republica Moldova se află pe un drum important către Europa, însă decizia finală privind viitorul țării aparține cetățenilor moldoveni, a subliniat președintele Franței, Emmanuel Macron. În contextul alegerilor de duminică, Macron a evidențiat că fiecare vot este esențial pentru direcția pe care o va urma R. Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu din proiectul „Punți către Europa”, difuzat la Moldova 1.
12:10
Trei persoane au fost rănite în urma atacurilor rusești asupra regiunii Herson, în data de 17 octombrie, potrivit șefului Administrației militare regionale Herson, Oleksandr Prokudin. Loviturile au vizat mai multe localități, afectând clădiri rezidențiale, unități comerciale, case particulare și mașini. În același timp, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat distrugerea a 80 de drone rusești, parte dintr-un val masiv de atacuri aeriene care au vizat mai multe regiuni ale țării.
12:00
O femeie de 74 de ani și-a pierdut viața după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Tragedia a avut loc în satul Cobusca Veche din raionul Anenii Noi. Potrivit IGSU, la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care l-a scurt timp a reușit localizarea și lichidarea incendiului.
12:00
După pauza de două săptămâni din campionat, fotbaliștii clubului Milsami Orhei au poftă de joc și vor să continue lupta pentru un loc cât mai sus clasament și, implicit, calificarea în faza a doua a Superligii. În etapa a 10-a, gruparea orheiană se va deplasa la Bălți pentru a înfrunta CSF-ul din localitate, echipă care este pe locul doi în clasament, a învins campioana Petrocub și în ultimele 2 luni a suferit o singură înfrângere.
11:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a semnalat multiple încălcări în timpul campaniei electorale și perioadei premergătoare alegerilor prezidențiale și referendumului din Republica Moldova. Printre cele mai frecvente abateri se numără colectarea neautorizată de semnături, desfășurarea de agitație electorală de către subiecți neînregistrați și organizarea de întruniri electorale în locuri neautorizate.
11:00
Șase reprezentanți ai unui partid politic afiliat lui fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.
11:00
Sistemul de alertă, care va permite difuzarea mesajelor de avertizare pentru populație în caz de fenomene meteo extreme, inundații, dar și alte situații care pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor, ar putea fi denumit „Mold-alert”. Precizarea a fost făcută de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Alexandru Oprea, la Radio Moldova. Potrivit lui, sistemul de alertă va fi similar celui din toate statele UE, iar în Republica Moldova va deveni funcțional în anul 2026.
Acum 12 ore
10:40
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.
10:10
Vineri, 18 octombrie, este ultima zi în care sunt permise acțiunile de agitație electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum care vor avea loc în această duminică. Sâmbătă, dar și în ziua alegerilor, agitația electorală este interzisă.
10:10
Duminică, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a decide vectorul țării. Cea mai importantă bătălie politică va fi reflectată în direct la Moldova 1 și Radio Moldova. De dimineață până târziu în noapte, te ținem conectat la cele mai importante momente ale zilei! Analize detaliate, opinii ale experților, reportaje live din toată țara – află tot ce contează și votează informat!
09:40
Săptămâna aceasta la Moldova 1 au avut loc ultimele două dezbateri pentru referendumul republican constituțional. În studio au fost invitate șase partide, care promovează opțiunea DA la scrutinul din 20 octombrie. Toate cele șase formațiuni și-au delegat reprezentanți la dezbateri. Astfel, în studio a venit reprezentantul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, reprezentanta AUR, Veronica Pascal, și reprezentantul Partidului „NOI”, Ion Eșanu, reprezentantul Partidului Reîntregirii Naționale „ACASĂ", Ion Negrei, reprezentantul Partidului Politic „Partidul Social Democrat European”, Ion Sula, și reprezentantul Partidului Politic „Voința Poporului”, Ștefan Urîtu.
08:30
Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis în timpul unui raid israelian în Fâșia Gaza, a confirmat guvernul israelian. Sinwar, descris de experți ca fiind „creierul” atacului masiv lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie 2023, a fost o figură centrală în planificarea și coordonarea operațiunilor grupului militant, notează zdf.de.
08:10
Constatăm o amenințare directă la adresa securității naționale, iar descoperirea organizației „aproape teroriste” cu implicarea a sute de tineri instruiți la Moscova pentru a crea provocări în masă este o dovadă despre gravitatea situației, susține Andrei Curăraru, expert în politici publice și securitate de la Organizația WatchDog. Expertul a declarat, pentru Moldova 1, că nu sunt excluse proteste violente postelectorale sau provocări în ziua scrutinului.
07:20
La Bruxelles are loc summitul european de toamnă. În afară de situația din Ucraina și „planul de victorie” al lui Zelenski, principalul punct pe agenda acestei prime zile de summit european de joi 17 octombrie a fost imigrația. A fost unanimitate în jurul mesei pentru a accelera implementarea Pactului privind migrația și azilul, dar nicio unitate în ceea ce privește așa-numitele soluții inovatoare, care includ crearea de „centre de returnare” („return hubs”) situate în afara UE.
Acum 24 ore
21:00
Drone agricole performante, echipamente controlabile de la distanță și utilaje mecanizate pentru prășit - sunt doar câteva dintre inovațiile de ultimă generație expuse timp de patru zile la „Săptămâna agroindustrială", eveniment care se desfășoară la centrul expozițional din capitală. Peste 200 de specialiști din Republica Moldova și din alte țări, precum Austria, Italia, România și Ucraina, au prezentat soluții inovatoare în domeniul agriculturii. Oamenii pasionați de acest sector, cu care am stat de vorbă, au subliniat că nu ratează nicio expoziție de acest gen.
20:40
Importanța educației în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), dar și oportunitățile de studii în instituțiile din țările membre, sunt subiectele unei lecții publice care se desfășoară în mai multe școli din țară. La discuții participă fostul ministru român al Educației, Daniel Funeriu, care acum este înalt consilier al UE în domeniul educației și cercetării.
20:20
La Bruxelles, au fost semnate două acorduri cu Uniunea Europeană, care vor deschide noi oportunități pentru Republica Moldova în cadrul programelor „Justiție” (JUST) și „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori” (CERV) pentru perioada 2021-2027. Semnarea acordurilor a avut loc în cadrul întrevederii în marja sesiunii de screening bilateral al legislației Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra Justiției Veronica Mihalov-Moraru în cadrul unui briefing.
20:00
În perioada 7 – 20 octombrie 2024, urmărește emisiunea CHECKATHON pe paginile oficiale de Facebook și Youtube ale Companiei „Teleradio-Moldova”, pe Moldova 1 și Radio Moldova.Verificăm în timp real declarațiile participanților la dezbaterile electorale din 17 octombrie, alături de jurnaliștii și experții campaniei STOP FALS.
19:40
Procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni Ion Neguriță și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Victor Furtuna au fost selectați de Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS.
19:30
Procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni Ion Neguriță și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Victor Furtuna au fost selectați de Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS.
19:10
Moldova 1 organizează ultima rundă de dezbateri pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. În studio au fost invitați candidații independenți Tudor Ulianovschi și Natalia Morari. Moderator: Radu Osipov.
19:00
Cluburile din Superliga moldovenească de fotbal au avut o pauză de două săptămâni, iar acum fotbaliștii au revenit în forță în lupta pentru calificarea în faza a doua a competiției. Campioana Petrocub Hâncești va avea parte de un program încărcat pentru că, pe lângă meciurile din Superligă, va juca și în faza grupei unice a Ligii Conferințelor.
19:00
În luna octombrie s-au intensificat sesizările la Serviciul Unic de urgență 112, privind cazurile de corupere a alegătorilor, a declarat reprezentanta instituției, Ana Carpovici, la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova. Potrivit ei, până astăzi au fost raportate 52 de solicitări privind nereguli și fraude electorale, iar pe aceste informații sunt întreprinse măsuri de cercetare.
Ieri
18:10
Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă cetățenii să participe în mod responsabil la alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, din 20 octombrie. Republica Moldova se află într-un „moment de răscruce”, iar alegerea de duminică va defini viitorul țării, a declarat premierul într-un mesaj public transmis cetățenilor.
17:40
Instruirea a 300 de tineri moldoveni pentru a provoca dezordini în masă reprezintă o amenințare pentru securitatea Republicii Moldova, afirmă expertul de la WatchDog, Andrei Rusu. În cadrul unui interviu pentru Moldova 1, expertul a declarat că este grav ca Federația Rusă să intervină în procesele electorale democratice pregătind destabilizări în preajma alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană.
17:30
În contextul alegerilor prezidențiale din 2024, candidații propun reforme ambițioase în domeniul justiției și luptei împotriva corupției, dar, potrivit experților, realizarea acestor promisiuni este limitată de atribuțiile constituționale ale președintelui. Deși președintele are drept de inițiativă legislativă, succesul adoptării legilor depinde de colaborarea cu Parlamentul și Guvernul.
17:20
Vrei să îți exerciți dreptul de vot la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie 2024, dar nu ești sigur cum funcționează procesul în diaspora? Iată un ghid simplu și clar despre cum poți vota dacă te afli în afara Republicii Moldova.
17:00
Militarii din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” și-au demonstrat măiestria în lupte, confruntări corp la corp și au spart cu piciorul foi de ardezie. Aceștia au efectuat o serie de demonstrații de apărare cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la înființarea brigăzii. În cadrul evenimentului, au fost expuse echipamente și tehnică militară, inlusiv vehicule vechi, care au captat atenția vizitatorilor.
16:40
Majoritatea cetățenilor ar participa la referendumului constituțional din 20 octombrie, iar la alegerile prezidențiale, niciunul dintre candidații înregistrați nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a câștiga din primul tur. Datele au fost reflectate în ultimele sondaje electorale înaintea scrutinului din 20 octombrie, realizate de către compania CBS Research, la comanda Comunității Watchdog Moldova și iData, la comanda Institutului de Politici Publice (IPP).
16:10
Majoritatea cetățenilor ar participa la referendumului constituțional din 20 octombrie, iar la alegerile prezidențiale, niciunul dintre candidații înregistrați nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a câștiga din primul tur. Datele au fost reflectate în ultimele sondaje electorale înaintea scrutinului din 20 octombrie, realizate de către compania CBS AXA, la comanda Comunității Watchdog Moldova și iData, la comanda Institutului de Politici Publice (IPP).
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.