Bătălia pentru conducerea PCCOCS. Doi candidați din patru au trecut interviul: Cine ajunge în fața CSP

UNIMEDIA, 18 octombrie 2024 12:20

Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a desfășurat etapa a doua a preselecției, și anume de intervievare a candidaților desemnați eligibili. În rezultat, Ion Neguriță și Victor Furtuna, care au acumulat un punctaj maxim, vor fi recomandați Consiliului Superior al Procurorilor pentru șefia instituției.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
15:00
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, se declară convins că Ucraina încearcă să creeze o „bombă murdară” și că regimul de la Kiev are toate șansele să facă acest lucru, scrie digi24.ro.
14:40
Corporația pentru Finanțarea Dezvoltării din SUA (DFC) și Microinvest au inițiat un nou parteneriat pentru sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din Moldova. Prin intermediul unui împrumut de 30 de milioane de dolari oferit de către DFC, această colaborare are ca scop furnizarea resurselor financiare esențiale pentru afacerile locale, stimulând dezvoltarea și promovând creșterea economică, cu un accent special pe sprijinirea femeilor în afaceri.
14:40
Peste 100 de cazuri de utilizare abuzivă a resurselor administrative de către PAS și Maia Sandu au fost constatate de observatorii Promo-LEX, în perioada 1-15 octombrie. Aceste date se conțin în cel de-al patrulea raport de monitorizare, prezentat de Promo-LEX astăzi, ultimul înainte de ziua alegerilor. În alte 3 cazuri este vizat Blocul politic Victorie, în câte 2 cazuri – Alexandr Stoianoglo și Ion Chicu, și în câte un caz - Octavian Țîcu și Irina Vlah.
Acum 30 minute
15:10
Gheorghe Gonța, realizatorul emisiunii Puterea a Patra de la N4, a venit cu un mesaj dur, după ce a plecat de la posul de televiziune. Jurnalistul a precizat că nu a fost dat afară, dar a demisionat, decizia fiind luată după ce conducerea postului s-a disociat de un mesaj public al acestuia, i-a anulat ediția de vineri și a dispus suspendarea emisiunii pentru două săptămâni, până la turul doi al alegerilor prezidențiale. „Astea trei la un loc înseamnă jurnalist de curte, un fel de Codruț, dar fără labe. De asta am decis că eu așa ceva nu pot accepta”, a scris Gonța.
14:30
Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a doi furnizori de drone cu sediul în China și a presupușilor lor parteneri ruși, fiind pentru prima dată când Washingtonul penalizează companii chineze pentru furnizarea de sisteme de arme complete Rusiei pentru războiul din Ucraina, informează CNN, potrivit digi24.ro.
14:20
Smiley și Laura Cosoi au format unul dintre cele mai apreciate cupluri din showbiz-ul autohton. I-au inspirat pe îndrăgostiți cu relația lor, iar mulți îi vedeau căsătoriți și îmbătrânind împreună. S-au despărțit, însă, după cinci ani de iubire și fiecare și-a refăcut viața amoroasă. Presa română scrie care ar fi fost motivul separării dintre cântăreț și actriță.
Acum o oră
15:30
Șoferul BMW-ului care a luat un polițist pe capotă și a refuzat să prezinte actele a fost escortat la inspectoratul de poliție din sectorul Rîșcani. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, acesta urmează să fie documentat și sancționat conform legii.
Acum 2 ore
13:50
Noi imagini video cu polițistul luat pe capota unui BMW au fost postate de internauți pe rețele. În imagini este surprins momentul în care șoferul refuză să prezinte actele polițistului și insistă să fie lăsat să plece pe motiv că se grabește.
13:20
FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea şi extrădarea lui Ryan James Wedding, fost sportiv olimpic al Canadei, fiind acuzat că a ucis patru persoane și că a condus o reţea de trafic de droguri ce transporta cantităţi mari de cocaină pe tot teritoriul Americii, relatează The Guardian, conform News.ro.
13:10
Fostul șef de stat, liderul PSRM, Igor Dodon, se arată total nemulțumit de modul în care decurg dezbaterile electorale, dar și de ceea ce se întâmplă în ajunul alegerilor prezidențiale. „Maia Sandu nu participă nicăieri și se fotografiază cu mâțele și cu câinii prin sate”, a comentat Dodon, în acest context.
13:00
O fetiță de 11 ani a fost lovită de o ambulanță, în timp ce traversa strada pe zebră. Accidentul s-a produs în satul Caragaș, Tiraspol, stânga Nistrului.
13:00
Valeri Zalujnîi, fostul comandant-șef al armatei Ucrainei și actual ambasador în Regatul Unit, consideră că este „aproape imposibil” să se iasă din starea de război „prelungit” cu Rusia, scrie Kiev Independent, citat de digi.ro.
Acum 4 ore
12:40
Senatorii italieni au adoptat miercuri o lege care consolidează interdicţia privind mamele-surogat în baza unui text care face ca această practică să devină ilegală chiar şi pentru cuplurile care recurg la ea în străinătate, permiţând astfel intrarea în vigoare a noii norme legislative, informează AFP, potrivit observatornews.ro.
12:30
Caz șocant lângă ASEM. Șoferul unui BMW, surprins în timp ce conducea mașina cu un polițist pe capotă. Acesta a oprit doar atunci când a fost blocat de o altă mașină.
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri la carburanți pentru următoarele trei zile. Astfel, litrul de benzină va fi mai scump cu un bănuț, iar prețul motorinei scade cu 4 bani.
12:20
Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a desfășurat etapa a doua a preselecției, și anume de intervievare a candidaților desemnați eligibili. În rezultat, Ion Neguriță și Victor Furtuna, care au acumulat un punctaj maxim, vor fi recomandați Consiliului Superior al Procurorilor pentru șefia instituției.
12:10
Alexandr Stoianoglo, candidat independent la alegerile prezidențiale, susținut de PSRM, a făcut totalurile campaniei electorale și a venit cu un îndemn către toți moldovenii. „20 octombrie e ziua în care alegem Dreptate pentru toți”, a menționat Stoianoglo.
12:00
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit la lichidarea a două incendii izbucnite în locuințe din raioanele Orhei și Anenii Noi. Potrivit salvatorilor, în urma incendiilor o femeie a decedat, iar un bărbat a fost transportat la spital.
12:00
Celebrul vlogger rus Mihail Litvin, cunoscut pentru că acum patru ani a dat foc propriului Mercedes, a provocat o bătaie la un meci de fotbal din Moscova, după ce s-a luat la ceartă cu un rapper rus și a fost arestat 13 zile pentru huliganism, a relatat site-ul rusesc Blocknotc, citat de Libertatea.ro.
11:50
Candidata independentă la Președinție, fosta procuroare Victoria Furtună, îndeamnă moldovenii plecați în străinătate să iasă pe 20 octombrie la vot. „Aveți o oportunitate unică de a schimba viitorul țării noastre!”, a declarat Victoria Furtună și a enumerat măsurile din programul său electoral destinate diasporei.
11:40
Candidații la prezidențiale au intrat astăzi, 18 octombrie, în ultima zi în care mai pot face agitație electorală. Până la miezul nopții, concurenții înscriși în cursa pentru șefia statului mai pot împărți pliante și îndemna alegătorii să-i voteze. Mâine va fi ziua tăcerii, iar duminică se vor desfășura alegerile și referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
11:30
Fiica legendarului cineast Clint Eastwood a fost arestată şi acuzată de „violenţă domestică”. În seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie, Francesca Eastwood, de asemenea actriţă, s-a certat cu iubitul ei în maşina lor, în Beverly Hills. Iniţial verbală, altercaţia a degenerat într-o agresiune fizică provocată de Miss Globul de Aur 2013, scrie digi24.ro.
11:30
Ediția septembrie-octombrie aduce în prim-plan câteva dintre cele mai speciale proiecte. Am pregătit pentru tine o serie de articole inspiraționale și informative, perfect adaptate pentru atmosfera caldă și nostalgică a toamnei.
11:20
Săptămâna trecută, Logos a publicat un articol cu ​​referire la o scrisoare a unui grup de asociații și întreprinderi producătoare de produse ce conțin zahăr către Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Autorii scrisorii s-au referit la situația de criză pe piața zahărului din Moldova și au propus măsuri pentru depășirea acesteia. Unele surse mass-media și analiști locali au considerat (sau au înclinat să considere) acest fapt ca o încercare a consumatorilor industriali de zahăr de a-şi aminti despre „nemulțumirile anterioare” și de a impune un „mic război victorios” producătorilor de zahăr și, indirect, celor de sfeclă de zahăr. Cu toate acestea, așa cum susțin operatorii de piață de ambele părți, „acesta nu este deloc un conflict, ci o încercare de identificare a unui echilibru de interese reciproc avantajos”.
11:20
Culturista Leo Ciobu, învingătoarea campionatelor „Arnold Classic” și „Empro Classic 2024” a fost cerută în căsătorie. Sportiva i-a spus „DA” iubitului său, care i-a făcut propunerea de a-i deveni soție în timpul unei plimbări prin împrejurimile orașului Las Vegas din SUA, acolo unde Leo a ocupat locul 7 la Mr. Olympia LLC.
11:10
Starul pop Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, și-a pierdut viața după ce a suferit mai multe traumatisme și sângerări interne, în urma căderii de la etajul trei al unui hotel din Buenos Aires, au declarat procurorii joi, adăugând că o primele date arată că incidentul a avut loc după consumul de substanțe interzise, transmite Reuters, potrivit digi24.ro.
11:10
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.
11:00
Starul pop Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, și-a pierdut viața după ce a suferit mai multe traumatisme și sângerări interne, în urma căderii de la etajul trei al unui hotel din Buenos Aires, au declarat procurorii joi, adăugând că o primele date arată că incidentul a avut loc după consumul de substanțe interzise, transmite Reuters, potrivit digi24.ro.
Acum 6 ore
10:50
Vicecampioana Olimpică Anastasia Nichita și-a arătat noua „dragoste” din garderobă. Sportiva și-a achiziționat prima ei geantă de brand, semnată de o casă celebră de modă italiană. „M-am gândit mult dacă o merit sau nu, iar până într-un final am decis că o vreau, trebuie și o să o cumpăr”, a spus Anastasia Nichita.
10:40
Vicecampioana Olimpică Anastasia Nichita și-a arătat noua „dragoste” din garderobă. Sportiva și-a achiziționat prima ei geantă de brand, semnată de o casă celebră de modă italiană. „M-am gândit mult dacă o merit sau nu, iar până într-un final am decis că o vreau, trebuie și o să o cumpăr”, a spus Anastasia Nichita.
10:30
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali au depistat două tentative de scoatere ilegală a valutei din țară, în ultimele 24 de ore, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.
09:40
Sărbătoare mare în familia Irinei Vlah. Fiica candidatei la prezidențiale, este omagiată astăzi, 18 octombrie. „Mulțumesc că ești alături, fata mea!”, a scris politiciana.
09:30
Leul moldovenesc a înregistrat o evoluție mixtă în raport cu principalele valute de referință, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
09:30
Unii producători de jucării „inundă” Europa cu jucării periculoase prin intermediul magazinelor online, inclusiv magneți capabili să perforeze intestinele unui copil dacă sunt înghițiți și produse care conțin substanțe chimice toxice, potrivit analizei unei organizații care reprezintă producătorii din UE și Marea Britanie, scrie CNN, citat de presa română.
09:10
Astăzi, vremea în Moldova se va menține stabilă, fără variații semnificative în condițiile atmosferice, cu cer predominant acoperit și fără precipitații, favorizând desfășurarea activităților cotidiene.
09:10
Pe 18 octombrie, Mihai Viteazul a câștigat la Șelimbăr și Edictul de la Nantes a fost revocat.
Acum 8 ore
08:50
Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a rămas fără contul său de pe TikTok, unde a adunat 120 de mii de urmăritori. „Guvernarea l-a lichidat. Jos cenzura Maiei Sandu”, a scris politicianul pe rețele.
08:40
Ţara piramidelor şi a faraonilor se laudă acum cu o nouă minune arhitecturală. Marele Muzeu Egiptean, cel mai mare din lume, a fost deschis publicului. Vizitatorii pot admira obiecte care nu se găsesc în nicio altă expoziţie din lume, printre care o statuie a lui Ramses al doilea şi comori din mormântul lui Tutankhamon, scrie observatornews.ro.
08:30
Alinierea stelelor de astăzi intensifică emoțiile și deschide noi oportunități pentru toate semnele zodiacale. Fie că este vorba de dragoste sau de provocări profesionale, astrele ne îndeamnă să ne valorificăm talentele și să ne consolidăm relațiile.
08:20
Strategia împotriva virușilor de iarnă este încă în aer în Spania, din cauza lipsei de acord între autorități. În timp ce ministerul Sănătății vrea o strategie de abordare similară cu cea folosită pentru COVID, Comisia de Sănătate Publică întrunită joi, 17 octombrie, nu a fost de acord, scrie adevarul.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o evoluție mixtă în raport cu principalele valute de referință, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
07:50
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la reuniunea Consiliului European, de la Bruxelles, în cadrul căreia a tras un semnal de alarmă referitor la nevoia sprijinirii Ucrainei şi a Republicii Moldova în domeniul energetic, arată Administrația Prezidențială, scrie digi24.ro.
07:30
Kylian Mbappe s-a „trezit” implicat într-un scandal în Suedia, țară unde a petrecut câteva zile și în care ar fi fost acuzat de viol și de hărțuire, scrie digisport.ro.
07:20
Astăzi, vremea în Moldova se va menține stabilă, fără variații semnificative în condițiile atmosferice, cu cer predominant acoperit și fără precipitații, favorizând desfășurarea activităților cotidiene.
07:10
Benjamin Netanyahu a declarat joi seara că moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu. Premierul Israelului a avertizat că războiul din Gaza nu s-a încheiat şi că Israelul va continua până când ostaticii se vor întoarce acasă, relatează The Times of Israel, citat de observatornews.ro.
Acum 24 ore
22:20
Tânăra moldoveancă de 27 de ani, care a făcut senzație pe scena de la Vocea României și a întors toate scaunele antrenorilor este educatoarele la o grădiniță din satul Sireți, raionul Strășeni. Nadejda Căpățînă a explicat, la „O seară perfectă” de la ProTV, de ce a decis să meargă mai departe cu Horia Brenciu și Theo Rose, dar nu cu Irina Rimes.
21:40
Cetăţenii români din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au primit, joi seara, un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi erau îndemnați să îşi păstreze calmul, informează news.ro. Două avioane militare F-16 românești și două F-18 de la baza Kogălniceanu au fost ridicate în aer.
21:20
Premierul ungar Viktor Orban, unul dintre puţinii lideri occidentali care are relaţii amiabile cu Rusia, a declarat că „Planul victoriei” prezentat miercuri de Volodimir Zelenski îl „îngrozeşte” şi şi-a anunţat intenţia de a promova ideea unor discuţii ale UE cu Rusia, scrie digi24.ro.
21:00
Biroul Național de Statistică informează că, exporturile de mărfuri realizate de persoanele juridice în luna august 2024 au scăzut cu 4,3% în raport cu luna iulie 2024 și cu 15,2% - comparativ cu luna august 2023, având o valoare de 272,7 milioane dolari SUA.
20:40
Havuzurile din municipiul Chişinău vor fi conservate pe timp de iarnă, anunță Primăria Chișinău. Întreprinderile municipale execută, în această săptămână, acţiuni de pregătire și conservare a havuzurilor care se află în gestiunea municipalităţii.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.