„Mold-alert”, viitorul sistem de avertizare pentru situații de urgență în R. Moldova

Good News, 18 octombrie 2024 12:00

Sistemul de alertă, care va permite difuzarea mesajelor de avertizare pentru populație în caz de fenomene meteo extreme, inundații, dar și alte situații care pun în pericol viața și sănătatea… Articolul „Mold-alert”, viitorul sistem de avertizare pentru situații de urgență în R. Moldova apare prima dată în Good News.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Good News

Acum o oră
14:10
Spectacol pe cer în noaptea de 17 spre 18 octombrie. Luna plină s-a văzut în toată splendoarea ei pe cerul din Chișinău, iar internauții au surprins momentul impresionant. În noaptea… Articolul Ultima superlună din 2024 a iluminat cerul din Chișinău apare prima dată în Good News.
Acum 4 ore
12:00
Sistemul de alertă, care va permite difuzarea mesajelor de avertizare pentru populație în caz de fenomene meteo extreme, inundații, dar și alte situații care pun în pericol viața și sănătatea… Articolul „Mold-alert”, viitorul sistem de avertizare pentru situații de urgență în R. Moldova apare prima dată în Good News.
11:10
Dacă ai între 15 și 34 de ani, nu ești înscris/ă în sistemul educațional și nu ai un loc de muncă, dar vrei să înveți să prepari cafea și să… Articolul ANOFM oferă cursuri gratuite de barista pentru tineri din mai multe regiuni ale Moldovei apare prima dată în Good News.
Acum 24 ore
16:50
Biroul relații cu diaspora (BRD) lansează, în premieră, Programul „DOR de Tradiții”, un proiect pilot derulat sub egida Guvernului Republicii Moldova. Programul își propune să apropie copiii din diasporă de… Articolul Guvernul R.Moldova susține tabăra „DOR de Tradiții” pentru copiii din diaspora apare prima dată în Good News.
16:00
Papa Francisc a scris o autobiografie, a anunţat editura Penguin Random House (PRH). „Hope”, care va fi publicată la nivel mondial în ianuarie, este prima carte de acest gen scrisă… Articolul Papa Francisc, singurul suveran pontif în funcție care își publică o carte de memorii apare prima dată în Good News.
15:50
Sală sportivă modernă la gimnaziul din Cairaclia, cantină nouă la liceul din orașul Tvardița, grupă creșă nouă la grădinița din Balabanu. De toate acestea, dar și alte proiecte investiționale în… Articolul Proiecte educaționale în raionul Taraclia: Sală sportivă modernă, cantină nouă și grupă creșă apare prima dată în Good News.
15:10
Veste bună pentru moldoveni. De pe 16 decembrie, Wizz Air deschide baza operațională și vine cu rute spre opt destinații. Anunțul a fost făcut de reprezentanții companiei în cadrul unei… Articolul Wizz Air lansează opt rute noi spre Europa apare prima dată în Good News.
14:50
O echipă de oameni de știință de la Universitatea Queensland se pregătește să testeze un medicament inspirat din veninul de păianjen, care ar putea inversa leziunile provocate de infarct. Molecula… Articolul Medicamentul care ar putea salva vieți după infarct apare prima dată în Good News.
Ieri
13:20
În efortul de a îmbunătăți serviciile de transport public și de a facilita deplasarea rapidă a autobuzelor și troleibuzelor, Primăria municipiului Chișinău continuă să dezvolte benzile dedicate pentru vehiculele de… Articolul Primăria Chișinău extinde benzile dedicate transportului public pentru o mobilitate mai rapidă apare prima dată în Good News.
16 octombrie 2024
18:40
Echipa națională feminină a Moldovei va lua startul astăzi, 16 octombrie, în calificările pentru Campionatul Mondial. Primul adversar este echipa Sloveniei. Meciul va avea loc la Ciorescu, comună din municipiul… Articolul Campionatul Mondial de futsal feminin: Moldova joacă astăzi la Ciorescu împotriva echipei Sloveniei apare prima dată în Good News.
18:10
Guvernul ar urma să aloce 33,08 milioane lei din fondul de rezervă pentru premierea sportivilor, antrenorilor, medicilor și maseurilor pentru performanțele obținute la ediţia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de… Articolul Guvernul alocă 33 milioane lei pentru premierea sportivilor la JO 2024 și Jocurile Paralimpice apare prima dată în Good News.
17:50
În satul Viișoara din raionul Edineț a fost dezvoltat un nou serviciu social destinat sprijinirii persoanelor din grupurile social-vulnerabile. Este vorba despre o spălătorie socială. Astfel, de acest serviciu vor… Articolul Spălătorie socială deschisă în raionul Edineț apare prima dată în Good News.
15:20
În orașul Nisporeni a apărut o nouă capodoperă de artă urbană – a opta și ultima pictură murală din cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii sociale prin comunicare vizuală eficientă”. De această… Articolul Clădirea Școlii de Sport din Nisporeni, transformată în galerie urbană printr-un proiect de artă vizuală apare prima dată în Good News.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:30
Guvernul a aprobat programul „Prima casă Plus”. Valoarea maximă a locuințelor procurate prin program se majorează de la 1 milion până la 2,5 milioane de lei. Solicitantul nu mai trebuie… Articolul Guvernul aprobă programul „Prima casă Plus” apare prima dată în Good News.
13:20
Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată și adaptată la necesitățile cetățenilor. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată astăzi de Executiv. Potrivit proiectului, admiterea la… Articolul Guvernul simplifică obținerea permisului de conducere apare prima dată în Good News.
13:10
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj efectuat între 13 și 15 octombrie 2024, care oferă o imagine de ansamblu asupra percepției alegătorilor față… Articolul SONDAJ// Maia Sandu și impactul criticilor asupra campaniei sale electorale apare prima dată în Good News.
13:10
În următorii cinci ani, aproximativ 55 de milioane de dolari vor fi alocați pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Republica Moldova și modernizarea sistemului de alimentare cu energie… Articolul Moldova investește 55 de milioane de dolari în eficiența energetică a clădirilor publice apare prima dată în Good News.
12:50
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a finalizat un sondaj național desfășurat între 13 și 15 octombrie 2024, având ca obiectiv evaluarea situației politice, sociale și psihologice a… Articolul Sondaj Intellect Group: Sprijin mixt pentru eurointegrarea Moldovei în rândul populației apare prima dată în Good News.
12:40
Oamenii Republicii Moldova au primit o mențiune de onoare la Premiul Nansen pentru Refugiați 2024 al UNHCR, pentru că au acționat dincolo de îndatoririle lor pentru a proteja refugiații care… Articolul FOTO// O familie din Palanca reprezintă Moldova la ceremonia Premiilor Nansen pentru Refugiați apare prima dată în Good News.
12:30
La Salonul Auto de la Paris, au fost prezentate cele mai noi invenții de pe piața auto. Producătorul francez Peugeot a arătat noul volan dreptunghiular Hypersquare, iar firma chineză BYD… Articolul Salonul Auto de la Paris: BYD propune un SUV care circulă pe apă apare prima dată în Good News.
12:20
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj național desfășurat între 13 și 15 octombrie 2024, oferind o imagine clară a percepției cetățenilor Republicii Moldova… Articolul Sondajul Intellect Group: Ce partide au căzut în fața alegătorilor? apare prima dată în Good News.
12:20
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat recent rezultatele unui sondaj efectuat între 13 și 15 octombrie 2024, care confirmă poziția de lider a Partidului Acțiune și… Articolul Sondaj: PAS rămâne lider pe scena politică din Moldova apare prima dată în Good News.
12:10
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj efectuat între 13 și 15 octombrie 2024, care arată o adaptare a societății moldovenești la condițiile actuale,… Articolul SONDAJ Intellect Group: Sentimentele moldovenilor față de provocările actuale apare prima dată în Good News.
11:40
Guvernul îmbunătățește procesul de gestionare a resurselor de apă. În acest context, Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința de astăzi metodologia privind identificarea modificărilor hidromorfologice, monitorizarea și evaluarea corpurilor… Articolul Guvernul îmbunătățește gestionarea resurselor de apă prin noua metodologie apare prima dată în Good News.
11:10
Vasile Tarlev, fost prim-ministru al Republicii Moldova și candidat la alegerile prezidențiale, a criticat modul în care se desfășoară pregătirile pentru scrutinul din 20 octombrie. Într-o declarație publică, el a… Articolul Tarlev: Interzicerea Exit poll-ului, o strategie de fraudare electorală apare prima dată în Good News.
10:00
Ziua Mondială a Alimentației este sărbătorită anual pe 16 octombrie. Aceasta marchează ziua în care a fost înființată Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în 1945 și promovează… Articolul 16 octombrie- Ziua Mondială a Alimentației apare prima dată în Good News.
15 octombrie 2024
17:00
Echipa de volei pe nisip a CSU ASE a reușit o performanță remarcabilă, clasându-se pe locul nouă la prima sa participare în Campionatul European al Cluburilor, desfășurat în perioada 10-13… Articolul Un debut de succes: CSU ASE, pe locul 9 la Campionatul European de volei pe nisip apare prima dată în Good News.
16:50
Candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a prezentat un program ambițios de dezvoltare a Republicii Moldova, în centrul căruia se află crearea unui Centru Financiar Internațional (MFC) în țară. “Ca… Articolul Tarlev își propune să transforme Moldova într-un centru economic de excelență apare prima dată în Good News.
14:20
În contextul marcării Zilei Internaționale a Spălatului pe Mâini, Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că 96% din gospodăriile din R. Moldova au acces la instalații pentru igienă cu apă… Articolul Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini apare prima dată în Good News.
14:20
În ziua prăznuirii Cinstitului Acoperământ al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, 14 octombrie 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia, a sfințit noua biserică „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din… Articolul Comunitatea din Slobozia Nouă celebrează sfințirea primei biserici apare prima dată în Good News.
13:20
În seara zilei de ieri, 14 octombrie, locuitorii Republicii Moldova au observat o cometă rară pe cer. Este vorba despre cometa C/2023 A3. Cometa va putea fi văzută din nou… Articolul Spectacol pe cer: Cometă rară, observată în Republica Moldova apare prima dată în Good News.
12:00
La 15 octombrie 2024 este sărbătorită Ziua internaţională a femeilor din mediul rural pentru a aduce în atenţia publică rolul femeilor de la sate în bunăstarea familiilor lor şi în… Articolul 15 octombrie: Ziua internațională a femeilor din mediul rural apare prima dată în Good News.
11:50
Peste 100 de copii și tineri cu nevoi speciale și-au demonstrat talentul în cadrul Festivalului Internațional de Creație Incluzivă „Moldova mea – leagăn de flori”. Aceștia au dansat, au cântat… Articolul Copiii cu nevoi speciale strălucesc pe scena Festivalului ‘Moldova mea – leagăn de flori’ apare prima dată în Good News.
11:10
Spartanii-Sportul Chișinău a devenit o adevărată revelație a Superligii moldovenești de fotbal. După 9 etape, echipa pregătită de Andrian Sosnovschi este pe locul șase în clasament, fiind o „nucă tare”… Articolul Spartanii-Sportul Chișinău, surpriza campionatului: 11 jucători africani în lupta pentru victorie apare prima dată în Good News.
10:00
NASA a lansat luni o nouă misiune ambițioasă pentru a explora satelitul planetei Jupiter, Europa, una dintre cele mai promițătoare destinații din sistemul nostru solar în căutarea condițiilor propice vieții.… Articolul Misiunea NASA spre satelitul lui Jupiter, în căutarea condițiilor pentru viață apare prima dată în Good News.
00:00
Cosmin este primul bebeluș care s-a născut astăzi, la ora 1:00, de Hramul Orașului, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău. Cu această ocazie primarul general al Capitalei i-a… Articolul Primul bebeluș născut de Hramul Chișinăului a fost premiat de Ion Ceban apare prima dată în Good News.
14 octombrie 2024
09:50
Chișinăul își celebrează astăzi Hramul, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, prăznuită de creștinii ortodocși de stil vechi la 14 octombrie. Istoria acestei sărbători începe odată cu trecerea în mileniul III,… Articolul Chișinăul marchează Hramul orașului cu sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului apare prima dată în Good News.
12 octombrie 2024
17:50
Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de argint la turneul ICF Hangzhou Supercup pe distanța 3,4 km. Sportivul a înregistrat un timp de 16:35.941. Serghei Tarnovschi l-a devansat pe maghiarul… Articolul Serghei Tarnovschi obține argintul la turneul ICF din China apare prima dată în Good News.
11 octombrie 2024
14:20
Vinul Moldovei și tradițiile milenare în vinificație vor fi celebrate și în România. La acest final de săptămână, 50 de vinificatori vor participa la cea de-a patra ediție a Festivalului… Articolul Festivalul Vinului Moldovei la București apare prima dată în Good News.
10:40
Imnul Republicii Moldova a răsunat la Campionatul Mondial de Lupte Grappling, rezervat veteranilor. Eldar Rafigaev a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în categoria de 100… Articolul Aur pentru R.Moldova la Campionatul Mondial de Lupte Grappling apare prima dată în Good News.
10 octombrie 2024
17:50
România a donat Republicii Moldova aproape 100.000 de volume în format fizic și tot atâtea în format digital, care vor ajunge în 300 de biblioteci din întreaga țară. Acestea au… Articolul România donează aproape 100.000 de volume Republicii Moldova pentru 300 de biblioteci apare prima dată în Good News.
17:20
Premiul Nobel pentru Literatură este anunţat joi, 10 octombrie 2024, de Academia Suedeză (Svenska Akademien) din Stockholm. Premiul Nobel pentru Literatură 2024 va fi anunţat joi, la ora 14.00, de… Articolul Premiul Nobel pentru Literatură 2024: Anunțul câștigătorului surpriză pe 10 octombrie apare prima dată în Good News.
16:30
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a criticat vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Chișinău, cu doar zece zile înainte de alegerile prezidențiale. Tarlev a exprimat indignarea sa… Articolul Cu porția europeană pentru săraci! Tarlev critică manipularea voturilor înainte de alegeri apare prima dată în Good News.
15:00
Militarii și angajații civili ai Armatei Naționale din garnizoanele Chișinău, Bălți și Cahul au donat sânge și plasmă. Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei cu genericul „Să fim mai… Articolul Militarii Armatei Naționale au donat sânge și plasmă apare prima dată în Good News.
13:50
În magazinele din Franța au apărut deja decorațiunile pentru Crăciun. O ocazie numai bună pentru cumpăraturi la preţuri avantajoase. Multă lume spune însă că e parcă prea devreme, dar comercianţii… Articolul Magazinele din Franța se pregătesc pentru sărbători: Ghirlandele și globurile, atracția principală apare prima dată în Good News.
13:40
La data de 9 octombrie curent, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, însoțită de viceprimarul pe domeniul infrastructurii, Veaceslav Ursu, a inspectat șantierul de construcție de la Întreprinderea Municipală Direcția Gospodăriei… Articolul Reparații în Soroca: Primăria anunță finalizarea lucrărilor la acoperișul Direcției Gospodăriei apare prima dată în Good News.
12:50
Ziua Națională a Vinului din acest an a fost una memorabilă, stabilind noi recorduri. Astfel, Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a devenit un veritabil oraș al vinului, în cele două… Articolul Ziua Națională a Vinului: Peste 150.000 de vizitatori și 120.000 de sticle consumate apare prima dată în Good News.
12:20
În cadrul unui interviu la emisiunea „ПО ФАКТАМ”, Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat că, în cazul în care va câștiga mandatul, va reduce tarifele la gaz, electricitate… Articolul Vasile Tarlev: „Reducerea tarifelor la gaz și electricitate este prioritatea mea ca președinte” apare prima dată în Good News.
09:50
Guvernul Republicii Moldova a aprobat miercuri semnarea unui acord de cooperare economică cu Guvernul Republicii Coreea. După cum relatează Infotag, acordul este un tratat interguvernamental bilateral care are drept scop crearea… Articolul Republica Moldova semnează un acord de cooperare economică cu Coreea de Sud apare prima dată în Good News.
9 octombrie 2024
22:50
La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost inaugurată expoziția personală „Descânt” a distinsului pictor român Marcel Lupșe. Potrivit criticilor de artă, evenimentul este, de fapt, o sărbătoare a… Articolul Muzeul Național: Descoperă universul pictorului Marcel Lupșe apare prima dată în Good News.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.