Good News

Ieri
18:10
Pe 22 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă al anului 2024, debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic, moment din care ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce… Articolul Explozie cosmică rară: O nouă stea va străluci pe cerul nopții în septembrie 2024 apare prima dată în Good News.
18:10
Peste 130 de școli din Moldova vor distribui gratuit absorbante pentru eleve pe tot parcursul anului școlar. Ministerul Educației consideră că această măsură va reduce absenteismul în rândul fetelor și… Articolul Peste 130 de școli din Moldova vor distribui absorbante gratuite pentru eleve pe parcursul anului școlar apare prima dată în Good News.
18:00
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj sociologic desfășurat între 30 august și 2 septembrie 2024, pe un eșantion de 596 de persoane adulte… Articolul Sondaj Intellect Group: Maia Sandu în frunte, dar cursa prezidențială rămâne imprevizibilă apare prima dată în Good News.
17:30
Un nou sondaj sociologic realizat de compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group, desfășurat între 30 august și 2 septembrie 2024, oferă o imagine detaliată a percepțiilor publice asupra… Articolul Sondaj: V. Pleșca are cea mai scăzută recunoaștere publică în rândul politicienilor apare prima dată în Good News.
17:30
Un sondaj recent realizat de “Intellect Group” a scos la iveală un nivel extrem de ridicat de nemulțumire față de principalii lideri politici ai Republicii Moldova. Studiul, desfășurat între 30… Articolul Studiu Intellect Group: Nivel extrem de nemulțumire față de conducerea actuală a Republicii Moldova apare prima dată în Good News.
17:10
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj sociologic realizat între 30 august și 2 septembrie 2024, care reflectă percepțiile publice asupra principalilor lideri politici… Articolul Sondajul Intellect Group confirmă: Ilan Șor și Renato Usatîi se confruntă cu evaluări negative apare prima dată în Good News.
16:20
Conform unui sondaj realizat de compania “Intellect Group”, s-a observat o polarizare semnificativă a opiniei publice în jurul principalelor partide politice din Republica Moldova, cum ar fi PAS, PSRM și… Articolul Studiu: Baze electorale stabile pentru PAS, PSRM și PCRM, dar opoziția rămâne o provocare majoră apare prima dată în Good News.
16:00
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a abordat situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora. Tarlev și-a exprimat îngrijorarea față de starea actuală a unicului… Articolul Vasile Tarlev: Portul Giurgiulești, la care am contribuit și eu, este astăzi în faliment și dezastru apare prima dată în Good News.
15:50
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a discutat despre situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora și a atras atenția asupra gravității problemei libertății de… Articolul Tarlev apără libertatea de exprimare: E timpul să construim o societate unde fiecare opinie contează apare prima dată în Good News.
15:20
Conform unui sondaj recent realizat de compania “Intellect Group”, 84% dintre respondenți sunt la curent cu viitoarele alegeri și referendum, reflectând un nivel ridicat de informare a populației. Aceasta se datorează campaniilor active… Articolul 14,5% dintre moldoveni nu sunt informați despre alegeri, arată sondajul Intellect Group apare prima dată în Good News.
15:20
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a abordat situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora. Tarlev a propus adoptarea urgentă a unei legi care să… Articolul Tarlev: „Pensionarii merită un trai demn și respectabil” – apel pentru o nouă lege apare prima dată în Good News.
15:10
Momente de bucurie la Grădina Zoologică din Chișinău, unde zilele trecute s-a născut un pui de porc spinos. Potrivit unui ghid de la Grădina Zoologică din Chișinău, puiul se simte… Articolul Bucurie la Grădina Zoologică din Chișinău: S-a născut un pui de porc spinos indian apare prima dată în Good News.
14:10
Ministerul Mediului anunță demararea lucrărilor de reparație și reabilitare a digului de protecție paralel albiei râului Nistru, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Proiectul acoperă o porțiune de 1,8 km,… Articolul Încep lucrările de reparație a digului de protecție din Răscăieți: Proiectul se extinde pe 1,8 km apare prima dată în Good News.
13:20
În contextul Zilei profesionale a funcționarului vamal și în semn de apreciere a parteneriatului vamă-business, conducerea Serviciului Vamal a decernat diplome de mulțumire primilor trei operatori economici pentru eforturile și… Articolul Serviciul Vamal premiază operatorii economici pentru contribuția la noul sistem computerizat de tranzit apare prima dată în Good News.
12:00
Para atletul moldovean Gheorghe Spînu s-a clasat pe locul opt la proba aruncarea greutății, categoria F35, la Jocurile Paralimpice de la Paris. El a înregistrat un rezultat de 9.62 metri,… Articolul Para atletul Gheorghe Spînu obține cel mai bun rezultat din carieră la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în Good News.
11:10
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a organizat joi, 5 septembrie, cea de-a 5-a ediție a Galei Premiilor Europene pentru Societatea Civilă, eveniment ca are drept scop de a promova… Articolul Gala Premiilor Europene pentru Societatea Civilă 2024: Recunoaștere pentru Inovațiile OSC-urilor din Moldova apare prima dată în Good News.
10:20
Pe 6 septembrie 2024, la ora 12:00, pe canalul de YouTube RADIODIASPORA, cunoscutul politician și candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, va participa la emisiunea „Dezbatere… Articolul Vasile Tarlev, invitat la emisiunea „Dezbatere Socială” pe RADIODIASPORA apare prima dată în Good News.
10:00
Angajații Penitenciarului nr 16 – Pruncul vor avea parte de un spațiu modern unde își vor putea lua prânzul. Renovarea acestuia a fost posibilă grație unui proiect sindical comun dintre… Articolul Penitenciarul nr. 16 – Pruncul inaugurează o cantină modernă pentru angajați apare prima dată în Good News.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:00
Circa 560 de instituții de învățământ general din țară vor utiliza catalogul electronic în acest an de studii, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Sistemul include date despre evidența zilnică… Articolul Aproape 560 de școli vor adopta catalogul electronic în anul școlar 2024-2025 apare prima dată în Good News.
10:20
Ina Cernei și Gheorghe Spînu sunt primii sportivii moldoveni care intră în concurs la Jocurile Paralimpice de la Paris. Astăzi, 5 septembrie, aceștia vor concura la proba de para judo… Articolul Doi sportivi moldoveni intră în concurs la Jocurile Paralimpice 2024 apare prima dată în Good News.
4 septembrie 2024
15:50
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Republica Elenă vor fi recunoscute reciproc. Acordul în acest sens, întocmit la Atena în luna iulie curent, a fost aprobat de Executiv.… Articolul R.Moldova și Grecia vor recunoaște reciproc permisele de conducere apare prima dată în Good News.
12:20
Începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele de roaming între R. Moldova și statele membre ale Uniunii Europene au fost reduse datorită unui Acord semnat între UE și R. Moldova. Potrivit… Articolul Republica Moldova beneficiază de oferte mai avantajoase pentru roaming în UE apare prima dată în Good News.
11:50
Astăzi, Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei” și fost prim-ministru al Republicii Moldova, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că Grupul de Inițiativă al partidului său a fost înregistrat oficial… Articolul Vasile Tarlev către cetățeni: Semnăturile voastre reprezintă speranța într-un viitor mai bun apare prima dată în Good News.
09:50
La 4 septembrie, vameșii din Republica Moldova marchează sărbătoarea lor profesională – Ziua Lucrătorului Serviciului Vamal. Data a fost instituită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 19 august 1995. În… Articolul 4 septembrie: Ziua Lucrătorului Serviciului Vamal, marcată în Republica Moldova apare prima dată în Good News.
09:10
Palatul regal suedez a anunţat luni că prinţul Carl Philip şi prinţesa Sofia vor deveni părinţi pentru a patra oară. Într-o postare pe Instagram de luni, curtea a împărtăşit că… Articolul Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia așteaptă al patrulea copil apare prima dată în Good News.
3 septembrie 2024
21:40
În urma tragerii la sorți care a avut loc astăzi, 3 septembrie 2024, la Nyon, Academia Rebeja Chișinău a fost desemnată să joace împotriva FC Kairat din Kazahstan în prima… Articolul Academia Rebeja Chișinău va înfrunta FC Kairat în prima rundă de calificare a UEFA Youth League apare prima dată în Good News.
21:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat oficial Grupul de inițiativă al Partidului „Viitorul Moldovei” în susținerea candidaturii lui Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale din octombrie 2024. Fostul premier a făcut o declarație… Articolul Tarlev despre aprobarea candidaturii sale: Au încercat să ne intimideze, dar nu ne este frică! apare prima dată în Good News.
18:30
Prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean a mers, astăzi, la Școala sportivă specializată de box din satul Grimăncăuți, dezvoltată de antrenorul emerit Petru Caduc. În prezent, aici, dar și la filialele… Articolul Recean, în vizită la școala sportivă de box din Grimăncăuți apare prima dată în Good News.
18:00
Luptătorii de kickboxing oriental din Republica Moldova au obținut 18 medalii la Campionatul Mondial WAKO pentru juniori și cadeți, desfășurat la Budapesta, Ungaria. Potrivit Ministerului Educației și cercetării, Ioan Casco… Articolul Moldova își face simțită prezența în top 20 la Campionatul Mondial WAKO cu 18 medalii apare prima dată în Good News.
17:50
Grupul de inițiativă format de Partidul Viitorul Moldovei pentru susținerea candidaturii lui Vasile Tarlev la funcția de Președinte al Republicii Moldova a fost oficial înregistrat astăzi de Comisia Electorală Centrală… Articolul Partidul Viitorul Moldovei obține undă verde de la CEC pentru candidatura lui Tarlev apare prima dată în Good News.
16:40
Republica Moldova va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 9,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru a-și întări capacitatea de a face față provocărilor de securitate… Articolul UE oferă Moldovei 9,5 milioane de euro pentru securitate și integrare în blocul european apare prima dată în Good News.
15:10
Republica Moldova va beneficia de un Sistem Informațional în domeniul Protecției Copilului (SIPC). Dezvoltat în cadrul proiectului „Date pentru Impact” (D4I), sistemul va avea rolul de a consolida capacitatea autorităților… Articolul Republica Moldova introduce un sistem informațional pentru protecția copilului apare prima dată în Good News.
15:10
Fostul prim-ministru și actual candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, Vasile Tarlev, a oferit detalii despre decizia sa de a candida independent în cadrul emisiunii Moldova LIVE. Candidatul desemnat… Articolul Tarlev explică alegerea de a candidata independent: Evitarea asocierii cu structuri politice apare prima dată în Good News.
13:50
Liderul partidului ‘Viitorul Moldovei’, Vasile Tarlev, a felicitat sportivii moldoveni pentru performanțele lor excepționale la Campionatul Balcanic de Judo, desfășurat la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Într-o postare publică, Tarlev a… Articolul Liderul ‘Viitorul Moldovei’, Vasile Tarlev, apreciază realizările echipei naționale de judo apare prima dată în Good News.
10:40
Armata Națională a Republicii Moldova împlinește astăzi 33 de ani de la înființare. În mesajul său, Ministerul Apărării menționează că „«puterea» Armatei se reflectă în devotamentul oamenilor care o reprezintă”.… Articolul Armata Națională a Republicii Moldova sărbătorește 33 de ani de la înființare apare prima dată în Good News.
10:30
Judocanul Mihail Latîșev, participant la Jocurile Olimpice de la Paris din vară, a obținut aurul la Campionatul Balcanic, ce s-a organizat în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Sportivul s-a clasat pe primul… Articolul Aur pentru Mihail Latîșev la prima competiție după Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Good News.
2 septembrie 2024
10:40
Cursa de 3.100 de mile (eng. Sri Chinmoy 3.100 Mile Race) se desfășoară a 28-a oară, în perioada 30 august – 20 octombrie 2024, în sectorul Queens din New York.… Articolul Moldoveanul Radu Budan înfruntă cea mai lungă cursă de alergare din lume, alături de alergători de elită apare prima dată în Good News.
10:10
Noul an de studii începe astăzi, 2 septembrie, în 1.059 de instituții de învățământ din țară. Prima lecție va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate… Articolul Noul an școlar începe în peste 1.000 de instituții din Republica Moldova apare prima dată în Good News.
1 septembrie 2024
17:50
Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, a transmis un mesaj special pentru studenți, elevi, părinți și profesori cu ocazia începerii noului an școlar. „Prima filă din calendarul toamnei ne vestește… Articolul Vasile Tarlev transmite un mesaj emoționant de 1 septembrie pentru studenți și profesori apare prima dată în Good News.
17:50
Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, ambasadorul României la Chișinău Cristian-Leon Țurcanu și deputatul Roman Roșca au fost în prima zi de școală, alături de copiii de la liceul teoretic „Ștefan… Articolul Oficialii R.Moldova și Ambasadorul României la Chișinău participă la deschiderea anului școlar la liceul din Grigoriopol apare prima dată în Good News.
31 august 2024
15:50
„Dor” înseamnă dulceața de caise a bunicii, boabele galbene de porumb, prietenii din copilărie, răsăritul pe malul lacului și acasă. Pe lângăr „Dor”, care este un cuvânt-intersecție, unde nostalgia se… Articolul „Dor” și alte cuvinte românești fără echivalent în alte limbi apare prima dată în Good News.
15:40
Cu ocazia Zilei Limbii Române, Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei” și candidat la alegerile prezidențiale, a transmis un mesaj emoționant către cetățeni, subliniind importanța limbii materne ca element de… Articolul Vasile Tarlev: Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze cât de bine vorbește limba maternă apare prima dată în Good News.
13:20
La data de 31 august 1989, Moldova (încă socialistă) trecea de la scrierea cu alfabetul rusesc la cel latin. Primele litere au apărut în paginile ziarelor, pe care copiii și… Articolul 31 august 1989: Ziua în care Moldova a adoptat alfabetul latin apare prima dată în Good News.
12:40
Președintele României, Klaus Iohannis, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române, a fost întâmpinat de Maia Sandu în cadrul unei ceremonii cu onoruri… Articolul Vizită oficială: Președintele României, Klaus Iohannis, primit cu onoruri militare la Chișinău apare prima dată în Good News.
09:50
Vasile Tarlev, liderul partidului „Viitorul Moldovei,” și-a confirmat hotărârea de a continua lupta pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, în ciuda obstacolelor întâmpinate recent. Într-o declarație recentă, Tarlev a subliniat necesitatea… Articolul Tarlev rămâne hotărât să candideze, în ciuda anulării înregistrării de către CEC apare prima dată în Good News.
30 august 2024
15:30
Conducerea Poliției de Frontieră a asistat la ceremonia solemnă de depunere a jurământului de către 213 ofițeri și subofițeri debutanți din cadrul MAI, inclusiv 19 colegi din Poliția de Frontieră.… Articolul 19 polițiști de frontieră depun jurământul la Academia „Ștefan cel Mare” apare prima dată în Good News.
15:20
Vasile Tarlev, fost prim-ministru al Republicii Moldova, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă din partea Partidului Politic „Viitorul Moldovei”. Decizia a fost făcută publică astăzi… Articolul Fostul prim-ministru Vasile Tarlev intră în cursa prezidențială din partea „Viitorul Moldovei” apare prima dată în Good News.
10:50
Cu ocazia Zilei Independenței a Republicii Moldova, în orașul Nisporeni a fost organizat, în premieră, turneul național la șah „Cupa Independenței”, anunță Ministerul Educației și Cercetării. Competiția, organizată de Școala… Articolul Nisporeni găzduiește primul turneu național la șah „Cupa Independenței” apare prima dată în Good News.
29 august 2024
16:10
Un număr de 40 de autobuze școlare, din totalul celor 69 care au fost procurate prin finanțarea nerambursabilă acordată de Guvernul României, au fost transmise astăzi către instituțiile de învățământ… Articolul 40 de autobuze școlare din fonduri românești ajung în școlile din Moldova apare prima dată în Good News.
15:20
Pe parcursul săptămânii curente, angajați ai Poliției de Frontieră se află într-o vizită în Republica Cehia, dedicată familiarizării și schimbului de bune practici în domeniul chinologic. Această inițiativă subliniază angajamentul… Articolul Vizită de studiu în Cehia: Polițiștii moldoveni învăță tehnici avansate în domeniul chinologic apare prima dată în Good News.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.