Accident tragic în satul Caragaș: O fetiță de 11 ani a fost lovită de o ambulanță

SafeNews, 18 octombrie 2024 11:40

Un accident grav a avut loc joi, 17 octombrie, în satul Caragaș, situat pe malul stâng al Nistrului. Incidentul s-a petrecut atunci când șoferul unei ambulanțe a încercat să depășească un microbuz care se oprise la trecerea de pietoni. În acel moment, o fetiță în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a 5-a, traversa […] Articolul Accident tragic în satul Caragaș: O fetiță de 11 ani a fost lovită de o ambulanță apare prima dată în SafeNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de SafeNews

Acum 5 minute
12:40
Militarii în termen și cei prin contract din cadrul Armatei Naționale își vor exercita dreptul de vot duminică, 20 octombrie, în cadrul referendumului republican constituțional și alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Apărării al Republicii Moldova, soldații din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău care își îndeplinesc serviciul militar vor putea vota la secțiile de […] Articolul Militarii Armatei Naționale vor participa la alegeri și referendum apare prima dată în SafeNews.
Acum 15 minute
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru perioada 19-21 octombrie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 23,44 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 19,77 lei. Prețurile respective ar însemna o scumpire cu un […] Articolul Noi prețuri la carburanți: Cât vor costa benzina și motorina în weekend apare prima dată în SafeNews.
12:30
Moderatorul dezbaterilor electorale de la postul Jurnal TV, Dumitru Mișin, a recunoscut că l-a acuzat pe nedrept pe candidatul independent pentru funcția de președinte al țării, Andrei Năstase, atunci când a „dezvăluit”, că acesta ar fi avut o întâlnire cu Irina Vlah, Natalia Morari şi Alexandr Stoianoglo, într-un hotel din Chișinău. Deși Năstase i-a cerut […] Articolul VIDEO // Jurnalistul Dumitru Mișin recunoaște ”cu jumătate de gură” că a lansat un fals despre Andrei Năstase apare prima dată în SafeNews.
Acum 30 minute
12:20
Incident alarmant, în capitală. Un șofer a fost reținut pentru comportament periculos, după ce a forțat un polițist să se agățe de caroseria mașinii sale. Totul s-a întâmplat astazi, în apropiere de ASEM. Din imaginile video, se vede clat cum polițistul stă agățat de mașină, însă șoferul a refuzat să oprească, astfel, punându-l în pericol […] Articolul VIDEO // FĂRĂ COMENTARII! Un polițist, purtat pe caroseria unui autoturism, în centrul capitalei apare prima dată în SafeNews.
Acum o oră
13:20
Are împrumuturi totale de peste 900.000 de euro. Este vorba despre Andrei Năstase, candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, are a declarat cifra în nota sa de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC). Dintre acestea, 566.000 de euro sunt împrumutați de la o bancă comercială din țară, suma urmând să fie […] Articolul VIDEO // Năstase, împrumuturi de 900 mii de euro de la bancă și de la un cumătru apare prima dată în SafeNews.
12:10
Fostul premier Vlad Filat a exprimat opinii critice în cadrul unei emisiuni televizate recent, referindu-se la vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Republica Moldova. Filat a afirmat că această vizită a avut o clară conotație electorală, având ca scop să o susțină pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale. În contextul discuțiilor despre […] Articolul VIDEO // Vlad Filat: „Vizita Ursulei von der Leyen la Chișinău susține Maia Sandu, dar planul UE este pentru Moldova” apare prima dată în SafeNews.
11:50
Astăzi, 18 octombrie, reprezintă ultima zi în care acțiunile de agitație electorală sunt permise în contextul alegerilor prezidențiale și referendului republican constituțional programat pentru 20 octombrie. Începând cu sâmbătă, atât în ziua dinaintea alegerilor, cât și în ziua votului, agitația electorală va fi interzisă. În această ultimă zi, candidații pot desfășura activități de agitație electorală, […] Articolul Ultima zi de agitație electorală înainte de alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie apare prima dată în SafeNews.
11:50
Ajutorul alimentar care a ajuns în această vară a permis ameliorarea situaţiei, dar oprirea convoaielor în septembrie ar urma să inverseze această tendinţă, arată raportul Cadrului integrat de clasificare a securităţii alimentare (IPC), rezultatul activităţii de expertiză a ONG-urilor şi agenţiilor ONU, printre care Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la […] Articolul ONU: Circa 350.000 de oameni din Fâşia Gaza se vor confrunta cu foametea apare prima dată în SafeNews.
Acum 2 ore
11:40
Un accident grav a avut loc joi, 17 octombrie, în satul Caragaș, situat pe malul stâng al Nistrului. Incidentul s-a petrecut atunci când șoferul unei ambulanțe a încercat să depășească un microbuz care se oprise la trecerea de pietoni. În acel moment, o fetiță în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a 5-a, traversa […] Articolul Accident tragic în satul Caragaș: O fetiță de 11 ani a fost lovită de o ambulanță apare prima dată în SafeNews.
11:40
Rusia se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi nord-coreeni în Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citând surse din cadrul serviciilor secrete. Pierderile grele suferite de armata rusă şi opoziţia populaţiei faţă de extinderea încorporării înseamnă că Moscova trebuie să folosească alţi soldaţi, a spus Zelenski joi la Bruxelles. Intrarea soldaţilor nord-coreeni în război […] Articolul Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean apare prima dată în SafeNews.
11:30
O mașină de poliție a fost avariată, după ce a lovit o căprioară. Cazul a avut loc în noaptea dintre miercuri spre joi, în jurul orei 03:00, pe traseul R-26, în raionul Cimișlia, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor, în accident a fost implicat un automobil de marca Dacia Logan, cu plăcuțe de înmatriculare MAI 7135, […] Articolul Căprioară lovită de o mașină a MAI, la Cimișlia apare prima dată în SafeNews.
11:30
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi că ţara sa ar trebui să participe la orice discuţii despre soluţionarea crizei din Ucraina. Lukaşenko, un aliat apropiat al Moscovei, i-a permis preşedintelui rus Vladimir Putin să atace Ucraina folosind teritoriul belarus în februarie 2022 şi ulterior să plaseze arme nucleare tactice în Belarus, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro. […] Articolul Lukaşenko: Belarusul trebuie să participe la discuţiile privind Ucraina apare prima dată în SafeNews.
11:20
Centrul Național Anticorupție (CNA) investighează șase reprezentanți ai unui partid politic într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt suspectați că ar fi oferit bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze într-un anumit mod în cadrul alegerilor prezidențiale programate pentru 20 octombrie. Perchezițiile au fost efectuate vineri, 18 octombrie, cu doar două zile înainte de alegeri, […] Articolul Percheziții cu două zile înainte de alegeri în Nisporeni și Strășeni. Șase membri ai „echipei lui Ilan Șor”, cercetați de CNA pentru corupere electorală apare prima dată în SafeNews.
11:20
Meta, gigantul care deține Facebook, a reziliat contractele unor angajați dintr-un motiv greu de crezut. Mai exact, aceștia ar fi rămas fără lco de muncă din cauza modului în care s-au folosit de bonurile de masă. Potrivit postărilor de pe site-ul de socializare Blind, destinat profesioniștilor din domeniul tehnologiei, concedierile au avut loc săptămâna trecută, […] Articolul Motivul incredibil pentru care Zuckerberg a concediat zeci de angajați apare prima dată în SafeNews.
11:20
Aflat în raionul Drochia, prim-ministrul Dorin Recean a cunoscut o afacere de familie, specializată în fabricarea mobilei pentru birou, magazin și casă. Compania „Tudnord-Lux” a fost fondată de Tudor Cecan în anul 2006. În prezent, în sediul nou activează 20 de persoane din Drochia, Pelinia, Țarigrad și Cotova.  Datorită utilajelor moderne, mobila produsă din lemn […] Articolul Dorin Recean, la Drochia: Vom continua să sprijinim antreprenoriatul local apare prima dată în SafeNews.
11:10
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 48.715 traversări. De menționat că un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 24.682 de traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 30.378, iar traversările cetățenilor […] Articolul Situația la frontieră: Peste 48.700 de traversări. Cele mai active vămi apare prima dată în SafeNews.
11:10
Donald Trump l-a învinuit joi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru că a ajutat la declanşarea războiului ţării sale cu Rusia. Acest comentariu sugerează în continuare că Trump este posibil să schimbe radical politica SUA faţă de Ucraina dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, transmite SafeNews.md cu referire la stirileprotv.ro. Fostul preşedinte republican l-a criticat frecvent pe […] Articolul Donald Trump dă vina pe Zelenski pentru declanşarea războiului cu Rusia apare prima dată în SafeNews.
Acum 4 ore
10:40
Scene violente au avut loc joi la catedrala Sf. Mihail din orașul Cercasî (centrul Ucrainei), după ce lăcașul de cult a fost atacat de susținători ai Patriarhiei Moscovei, scrie presa din Ucraina. Asaltul a avut loc după ce lăcașul de cult, care este una dintre cele mai mari catedrale din Ucraina, a ieșit de sub […] Articolul VIDEO // Bătaie cu bănci și gaze lacrimogene într-o catedrală din Ucraina apare prima dată în SafeNews.
10:30
Începând cu anul 2026, Republica Moldova urmează să creeze stocuri de produse petroliere pentru situaţii de urgență de peste 200.000 tone, suficiente pentru 90 de zile de import net mediu zilnic sau 61 de zile de consum, a declarat secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, în cadrul celei de-a 16-a ediție a Forumului […] Articolul Moldova va crea stocuri de produse petroliere pentru situaţii de urgenţă apare prima dată în SafeNews.
10:30
Instanța din Bișkek a condamnat patru jurnaliștii de investigație de la Temirov LIVE, care au scris inclusiv materiale despre corupție, și „Ait Ait Dese”. Printre aceștia se numără și Aktilek Kaparov, care a făcut anterior un stagiu la Ziarul de Gardă. Potrivit Rețelei globale a jurnaliștilor de investigație șeful proiectelor, Makhabat Tazhibek, și un poet […] Articolul Kârgâzstan: Patru jurnaliști, inclusiv un fost stagiar ZdG, condamnați apare prima dată în SafeNews.
10:30
Funcționarii vamali în coordonare cu polițiștii de frontieră au înregistrat două tentative de scoatere ilegală a valutei din țară în ultimele 24 de ore pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit Serviciului Vamal, în aceste cazuri sunt vizate pasagere ale rutelor cu destinațiile Varșovia și Londra, în bagajele de mână ale acestora fiind depistată valuta nedeclarată. Documentate […] Articolul Două străine, prinse pe Aeroportul Chișinău cu valută nedeclarată apare prima dată în SafeNews.
Acum 6 ore
08:00
Un bărbat a fost depistat de inspectorii mediului și polițiștii din Sângerei în timp ce defrișa ilegal arbori în extravilanul localității Grigorăuca. „Persoana a reușit să taie patru copaci din specia ulm, o acțiune ce contravine legislației de mediu”, comunică oamenii legii. P acest caz, inspectorii au întocmit un proces-verbal contravențional și au aplicat o […] Articolul FOTO // Un bărbat, prins de inspectorii mediului în timp ce tăia copaci ilegal apare prima dată în SafeNews.
07:50
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis să amâne o nouă ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat, unde urma să se examineze o cerere de accelerare a revizuirii cazului acestuia, pe baza unei hotărâri definitive și executorie emisă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Noua dată pentru ședință a fost stabilită pentru […] Articolul CSJ amână o ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat apare prima dată în SafeNews.
07:40
Republica Moldova. Recompensa pe care i-ar fi promis-o Veaceslav Platon lui Alexandr Stoianoglo pentru a-l scoate din puşcărie pare să nu fi ajuns la fostul procuror general. Milioanele promise de Platon, pentru care candidatul socialiştilor la prezidenţiale şi-a pierdut înalta funcţie de la Procuratura Generală şi s-a ales cu un dosar penal pentru corupere pasivă, […] Articolul DOC // Mita lui Platon pentru Stoianoglo. Fostul procuror general, prins în schemele afaceristului apare prima dată în SafeNews.
07:40
În timp ce războiul din Ucraina a arătat că utilizarea dronelor este esenţială în conflictele moderne, ministrul forţelor armate, Sébastien Lecornu, a anunţat miercuri testarea cu succes a primei „muniţii franceze pilotate de la distanţă”, relatează Le Figaro. „Ne-am recâştigat suveranitatea în acest segment-cheie pentru forţele noastre armate în mai puţin de doi ani”, a […] Articolul Franţa a testat cu succes prima sa dronă kamikaze, Colibri. Mai întâi aceste arme vor fi livrate Ucrainei şi apoi armatei franceze apare prima dată în SafeNews.
07:30
Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) a anunțat ieri, 17 octombrie, că nu va vota pentru niciun alt candidat decât pentru Igor Munteanu, propus de formațiune, care nu a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) din cauza invalidării semnăturilor. Membrii CUB au îndemnat misiunile diplomatice și observatorii internaționali să nu ignore ilegalitățile […] Articolul ULTIMA ORĂ! Un partid pro-european boicotează alegerile: Actualul scrutin nu poate fi numit liber sau corect apare prima dată în SafeNews.
07:10
Curtea Constituțională a decis că omisiunea din prevederile articolului 108 din Codul Familiei, referitoare la lipsa unui mecanism de indexare a pensiei de întreținere a copilului minor stabilite în sumă fixă, este neconstituțională. Această sesizare a fost ridicată de un judecător de la Judecătoria Ungheni, iar Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a fost solicitat să […] Articolul Pensia de întreținere a copilului minor stabilită în formă fixă va fi indexată apare prima dată în SafeNews.
07:00
Meteorologii anunță că și astăzi, vremea se va menține rece în Republica Moldova, fără precipitații. Vântul va sufla din nord, predominant slab. Conform regimului termic preconizat, temperaturile nocturne vor varia între 0 și +5°C, existând riscul de înghețuri la sol, cu valori de până la -4°C, iar în aer de până la -2°C în anumite […] Articolul Vreme rece continuă în Moldova: Meteorologii avertizează asupra înghețurilor apare prima dată în SafeNews.
06:50
Armata israeliană (IDF) spune că verifică posibilitatea ca unul dintre cei trei „terorişti” ucişi de forţele sale într-o luptă recentă din Gaza să fi fost liderul Hamas Yahya Sinwar. „În acest moment, identitatea teroriştilor nu poate fi confirmată”, transmite IDF într-un comunicat. Armata notează că nu erau ostatici prezenţi în zona în care au fost […] Articolul Israelul spune că s-ar putea să-l fi eliminat pe liderul Hamas, Yahya Sinwar apare prima dată în SafeNews.
Acum 8 ore
06:40
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit joi că, în cadrul unei întâlniri cu miliardarul american Donald Trump, candidat la președinția SUA, i-a comunicat că Ucraina trebuie să devină membră a NATO. În absența acestui statut, Zelenski a avertizat că țara ar putea fi nevoită să-și dezvolte propriul program militar nuclear pentru scopuri de apărare. Într-un […] Articolul Zelenski, mesaj șocant către Trump: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară” apare prima dată în SafeNews.
06:30
Un număr de șase instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova vor beneficia de 130 de monoblocuri, echipamente IT moderne pentru laboratorul Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, precum și electrocasnice destinate căminelor studențești din 32 de instituții. Aceste achiziții au fost realizate cu sprijin financiar din partea Ministerului Federal al Cooperării […] Articolul Șase instituții de învățământ vor beneficia de echipamente IT moderne apare prima dată în SafeNews.
06:20
Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a lansat un apel public către cetățeni să participe activ la alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Recean a subliniat că acest moment reprezintă o „răscruce” pentru țară, având un impact semnificativ asupra viitorului acesteia. El a avertizat despre încercările „grupărilor criminale controlate din exterior” de […] Articolul Dorin Recean, apel către cetățeni: „De voi depinde să opriți atacul asupra democrației” apare prima dată în SafeNews.
06:10
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova a comunicat numele a 11 cetăţeni străini care ar fi instruit tineri din Moldova, în tabere de pregătire în Bosnia si Herţegovina şi Serbia, cum să organizeze acţiuni de dezordine şi tulburări publice în preajma scrutinului prezidenţial şi a referendumului din 20 octombrie. Unul din cei […] Articolul Cine sunt cetăţenii străini care ar fi instruit tineri în tabere din Bosnia şi Serbia ca să provoace dezordine în masă în Republica Moldova apare prima dată în SafeNews.
Acum 24 ore
18:30
Astăzi, 17 octombrie 2024, Comisia specială de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a încheiat interviurile cu candidații eligibili. În urma evaluării, Ion Neguriță și Victor Furtuna au fost identificați ca fiind cei mai bine cotati pentru această funcție. Comisia a evaluat patru candidați: […] Articolul ULTIMA ORĂ! Ion Neguriță și Victor Furtuna, propuși pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS apare prima dată în SafeNews.
17:40
Polițiștii din Drochia au destructurat o rețea de distribuție a substanțelor narcotice și psihotrope în nordul țării, în care erau implicați trei bărbați cu vârste de 21, 41 și 61 de ani. Aceștia sunt acuzați că vindeau droguri atât de la domiciliu, cât și prin ascunzișuri stabilite în prealabil, folosindu-se de persoane terțe. Potrivit oamenilor […] Articolul VIDEO // Drochia: Captură de droguri de sute de mii de lei; trei bărbați reținuți apare prima dată în SafeNews.
17:30
Polițiștii Direcției Patrulare Sud a INSP au stopat un șofer cu vârsta de 39 de ani care conducea o Dacia prin localitatea Gura Galbenei din raionul Cimișlia în stare avansată de ebrietate. Conducătorul auto a atras atenția polițiștilor prin modul neuniform de conducere, iar la verificarea cu alcooltestul, rezultatul a indicat o concentrație de 1,44 […] Articolul Cimișlia: Șofer în stare de ebrietate depistat la volanul unui Logan apare prima dată în SafeNews.
17:30
Un copil de doar două luni a murit, după ce s-ar fi înecat în timp ce era hrănit de către mama sa. Tragedia a avut loc în localitatea Hîrtop, din raionul Fălești, scrie pulsmedia.md. Serviciile de urgență au intervenit la fața locului, însă, din nefericire medicii au putut doar să constate decesul micuțului. Oamenii legii […] Articolul Un nou-născut a decedat în timp ce era hrănit, la Fălești apare prima dată în SafeNews.
17:20
Un ins a fost reținut de oamenii legii, după ce a îmbrâncit și lovit un polițist. Incidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 20:00, pe strada Cosmonauților, din orașul Rezina, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor, este vorba despre un individ în vârstă de 34 de ani care se afla în stare de ebrietate. Oamenii […] Articolul Rezina: Polițist agresat de un individ sub influența alcoolului apare prima dată în SafeNews.
15:20
Pentru a clarifica situația pentru opinia publică, oficialii din cadrul „Moldovagaz” subliniază că, în ciuda speculațiilor privind o posibilă administrare externă a companiei, această măsură nu este necesară în prezent. Compania își desfășoară activitatea normală, continuând achizițiile de gaze naturale pentru a satisface nevoile consumatorilor din Republica Moldova, informează bani.md, citând surse din interiorul Moldovagaz. […] Articolul Moldovagaz demolează inițiativa lui Tofilat: Compania cumpără gaz apare prima dată în SafeNews.
15:10
Potrivit agenției oficiale ruse TASS, este vorba de colonelul Nikita Klenkov, despre care anchetatorii cred că a fost așteptat miercuri de un asasin și împușcat cu trei gloanțe, în timp ce era la volan. Potrivit surselor, mașina sa a continuat să meargă și s-a oprit într-un gard, transmite SafeNews.md. Deși TASS nu îl identifică pe militar […] Articolul Un ofițer superior al spionajului militar rus a fost împușcat apare prima dată în SafeNews.
14:50
Doi polițiști au fost reținuți de ofițerii CNA, după ce au primit mită de la un șofer pe care anterior l-au prins băut la volan. Cazul a avut loc ieri-dimineață, în jurul orei 08:00, în localitatea Halahora de Sus, din raionul Briceni, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor ar fi vorba despre doi angajați ai Serviciului […] Articolul SURSE // Polițiștii din Briceni, reținuți în flagrant după ce au acceptat mită de la un șofer băut apare prima dată în SafeNews.
14:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un apel către locuitorii capitalei pentru a se implica activ în referendumul constituțional programat pentru 20 octombrie. Șeful statului a subliniat că votul chișinăuienilor a avut întotdeauna un impact semnificativ asupra democrației în țară. „Dragi chișinăuieni, voi ați avut întotdeauna un cuvânt important în apărarea democrației în Moldova. […] Articolul VIDEO // Maia Sandu îndeamnă chișinăuienii să participe activ la referendum: „De voi depinde dacă Moldova și Chișinăul vor arăta ca orașele europene” apare prima dată în SafeNews.
14:30
Într-o declarație recentă, Victoria Furtună a prezentat o inițiativă inovatoare menită să aducă teatrul și cultura mai aproape de cetățenii Republicii Moldova. Ea a subliniat faptul că, deși cultura și credința fac parte din identitatea noastră de la naștere, mulți nu își permit să participe la evenimente culturale din cauza veniturilor reduse, fie că vorbim […] Articolul VIDEO // Victoria Furtună propune un program de acces gratuit la cultură pentru toți cetățenii apare prima dată în SafeNews.
14:20
Fostul premier Vlad Filat a făcut recent declarații probing într-o emisiune televizată, afirmând că scenariul guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și al susținătorilor săi prevedea câștigul Maiei Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale. Potrivit lui Filat, acest plan a început să fie pus în aplicare încă de la alegerile locale din 2023. Filat […] Articolul VIDEO // Vlad Filat: „Scenariul guvernării PAS pentru alegerile prezidențiale s-a dovedit greșit” apare prima dată în SafeNews.
14:10
Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se va înfrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale cu Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), conform rezultatelor sondajului realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) și prezentat astăzi. În primul tur de scrutin, Renato Usatîi ar urma să obțină 13,3% din voturi, devansându-l pe candidatul Partidului Socialiștilor […] Articolul Renato Usatîi și Maia Sandu se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, conform sondajului IPP apare prima dată în SafeNews.
14:00
Maia Sandu ar obține cele mai multe voturi în cadrul scrutinului prezidențial, conform rezultatului sondajului „Barometrul Opiniei Publice – Octombrie 2024”, realizat de Institutul de Politici Publice (IPP). Datele prezentate arată că 29,5% dintre respondenți și-ar exprima votul pentru șefa statului. Pe locul al doilea se situează Renato Usatîi, cu 13,3% din intențiile de vot, […] Articolul BOP // Cum ar vota moldovenii dacă mâine ar avea loc alegerile prezidențiale apare prima dată în SafeNews.
13:50
Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri, în cadrul unei convorbiri cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari şi care include în special „capacităţi de apărare iaeriană suplimentare”. Pachetul include capacități suplimentare de apărare aeriană, muniții aer-sol, vehicule blindate și muniții critice […] Articolul Biden anunță un nou ajutor de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina apare prima dată în SafeNews.
13:40
O stație de pompieri de ultimă generație din vestul Germaniei, finalizată anul trecut la un cost de zeci de milioane de euro, a fost distrusă în întregime de un incendiu, deoarece nu fusese echipată cu un sistem de alarmă. Orașul Stadtallendorf a dezvăluit cu mândrie noua clădire cu mai puțin de un an în urmă, […] Articolul Incendiu la o stație de pompieri: Clădirea nu avea alarme apare prima dată în SafeNews.
13:10
Candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, a avut recent o întâlnire cu studenții și profesorii de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), unde a discutat despre inițiativele sale pentru dezvoltarea economică a țării. Usatîi a prezentat un „noul model economic” în care fiecare cetățean ar deveni partener cu statul în […] Articolul Renato Usatîi la ASEM: Noul model economic în care cetățeanul este partener cu statul 50/50 poate contribui la apariția a mii de afaceri apare prima dată în SafeNews.
13:00
Atacurile ruseşti din apropierea oraşului Idleb din nord-vestul Siriei au ucis zece persoane şi au rănit alte 30, a declarat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH). „Numărul persoanelor ucise la Idleb a crescut cu zece civili, inclusiv un copil, din cauza atacurilor aeriene ruseşti asupra zonei rurale din Idleb”, a declarat ONG-ul cu sediul […] Articolul Atac al Rusiei în nord-vestul Siriei – 10 morţi şi cel puţin 30 de răniţi apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.