Incendiu la o stație de pompieri: Clădirea nu avea alarme

SafeNews, 17 octombrie 2024 13:40

O stație de pompieri de ultimă generație din vestul Germaniei, finalizată anul trecut la un cost de zeci de milioane de euro, a fost distrusă în întregime de un incendiu, deoarece nu fusese echipată cu un sistem de alarmă. Orașul Stadtallendorf a dezvăluit cu mândrie noua clădire cu mai puțin de un an în urmă, […] Articolul Incendiu la o stație de pompieri: Clădirea nu avea alarme apare prima dată în SafeNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de SafeNews

Acum o oră
08:00
Un bărbat a fost depistat de inspectorii mediului și polițiștii din Sângerei în timp ce defrișa ilegal arbori în extravilanul localității Grigorăuca. „Persoana a reușit să taie patru copaci din specia ulm, o acțiune ce contravine legislației de mediu”, comunică oamenii legii. P acest caz, inspectorii au întocmit un proces-verbal contravențional și au aplicat o […] Articolul FOTO // Un bărbat, prins de inspectorii mediului în timp ce tăia copaci ilegal apare prima dată în SafeNews.
07:50
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis să amâne o nouă ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat, unde urma să se examineze o cerere de accelerare a revizuirii cazului acestuia, pe baza unei hotărâri definitive și executorie emisă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Noua dată pentru ședință a fost stabilită pentru […] Articolul CSJ amână o ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat apare prima dată în SafeNews.
07:40
Republica Moldova. Recompensa pe care i-ar fi promis-o Veaceslav Platon lui Alexandr Stoianoglo pentru a-l scoate din puşcărie pare să nu fi ajuns la fostul procuror general. Milioanele promise de Platon, pentru care candidatul socialiştilor la prezidenţiale şi-a pierdut înalta funcţie de la Procuratura Generală şi s-a ales cu un dosar penal pentru corupere pasivă, […] Articolul DOC // Mita lui Platon pentru Stoianoglo. Fostul procuror general, prins în schemele afaceristului apare prima dată în SafeNews.
07:40
În timp ce războiul din Ucraina a arătat că utilizarea dronelor este esenţială în conflictele moderne, ministrul forţelor armate, Sébastien Lecornu, a anunţat miercuri testarea cu succes a primei „muniţii franceze pilotate de la distanţă”, relatează Le Figaro. „Ne-am recâştigat suveranitatea în acest segment-cheie pentru forţele noastre armate în mai puţin de doi ani”, a […] Articolul Franţa a testat cu succes prima sa dronă kamikaze, Colibri. Mai întâi aceste arme vor fi livrate Ucrainei şi apoi armatei franceze apare prima dată în SafeNews.
Acum 2 ore
07:30
Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) a anunțat ieri, 17 octombrie, că nu va vota pentru niciun alt candidat decât pentru Igor Munteanu, propus de formațiune, care nu a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) din cauza invalidării semnăturilor. Membrii CUB au îndemnat misiunile diplomatice și observatorii internaționali să nu ignore ilegalitățile […] Articolul ULTIMA ORĂ! Un partid pro-european boicotează alegerile: Actualul scrutin nu poate fi numit liber sau corect apare prima dată în SafeNews.
07:10
Curtea Constituțională a decis că omisiunea din prevederile articolului 108 din Codul Familiei, referitoare la lipsa unui mecanism de indexare a pensiei de întreținere a copilului minor stabilite în sumă fixă, este neconstituțională. Această sesizare a fost ridicată de un judecător de la Judecătoria Ungheni, iar Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a fost solicitat să […] Articolul Pensia de întreținere a copilului minor stabilită în formă fixă va fi indexată apare prima dată în SafeNews.
07:00
Meteorologii anunță că și astăzi, vremea se va menține rece în Republica Moldova, fără precipitații. Vântul va sufla din nord, predominant slab. Conform regimului termic preconizat, temperaturile nocturne vor varia între 0 și +5°C, existând riscul de înghețuri la sol, cu valori de până la -4°C, iar în aer de până la -2°C în anumite […] Articolul Vreme rece continuă în Moldova: Meteorologii avertizează asupra înghețurilor apare prima dată în SafeNews.
06:50
Armata israeliană (IDF) spune că verifică posibilitatea ca unul dintre cei trei „terorişti” ucişi de forţele sale într-o luptă recentă din Gaza să fi fost liderul Hamas Yahya Sinwar. „În acest moment, identitatea teroriştilor nu poate fi confirmată”, transmite IDF într-un comunicat. Armata notează că nu erau ostatici prezenţi în zona în care au fost […] Articolul Israelul spune că s-ar putea să-l fi eliminat pe liderul Hamas, Yahya Sinwar apare prima dată în SafeNews.
06:40
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit joi că, în cadrul unei întâlniri cu miliardarul american Donald Trump, candidat la președinția SUA, i-a comunicat că Ucraina trebuie să devină membră a NATO. În absența acestui statut, Zelenski a avertizat că țara ar putea fi nevoită să-și dezvolte propriul program militar nuclear pentru scopuri de apărare. Într-un […] Articolul Zelenski, mesaj șocant către Trump: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară” apare prima dată în SafeNews.
Acum 4 ore
06:30
Un număr de șase instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova vor beneficia de 130 de monoblocuri, echipamente IT moderne pentru laboratorul Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, precum și electrocasnice destinate căminelor studențești din 32 de instituții. Aceste achiziții au fost realizate cu sprijin financiar din partea Ministerului Federal al Cooperării […] Articolul Șase instituții de învățământ vor beneficia de echipamente IT moderne apare prima dată în SafeNews.
06:20
Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a lansat un apel public către cetățeni să participe activ la alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Recean a subliniat că acest moment reprezintă o „răscruce” pentru țară, având un impact semnificativ asupra viitorului acesteia. El a avertizat despre încercările „grupărilor criminale controlate din exterior” de […] Articolul Dorin Recean, apel către cetățeni: „De voi depinde să opriți atacul asupra democrației” apare prima dată în SafeNews.
06:10
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova a comunicat numele a 11 cetăţeni străini care ar fi instruit tineri din Moldova, în tabere de pregătire în Bosnia si Herţegovina şi Serbia, cum să organizeze acţiuni de dezordine şi tulburări publice în preajma scrutinului prezidenţial şi a referendumului din 20 octombrie. Unul din cei […] Articolul Cine sunt cetăţenii străini care ar fi instruit tineri în tabere din Bosnia şi Serbia ca să provoace dezordine în masă în Republica Moldova apare prima dată în SafeNews.
Acum 24 ore
18:30
Astăzi, 17 octombrie 2024, Comisia specială de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a încheiat interviurile cu candidații eligibili. În urma evaluării, Ion Neguriță și Victor Furtuna au fost identificați ca fiind cei mai bine cotati pentru această funcție. Comisia a evaluat patru candidați: […] Articolul ULTIMA ORĂ! Ion Neguriță și Victor Furtuna, propuși pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS apare prima dată în SafeNews.
17:40
Polițiștii din Drochia au destructurat o rețea de distribuție a substanțelor narcotice și psihotrope în nordul țării, în care erau implicați trei bărbați cu vârste de 21, 41 și 61 de ani. Aceștia sunt acuzați că vindeau droguri atât de la domiciliu, cât și prin ascunzișuri stabilite în prealabil, folosindu-se de persoane terțe. Potrivit oamenilor […] Articolul VIDEO // Drochia: Captură de droguri de sute de mii de lei; trei bărbați reținuți apare prima dată în SafeNews.
17:30
Polițiștii Direcției Patrulare Sud a INSP au stopat un șofer cu vârsta de 39 de ani care conducea o Dacia prin localitatea Gura Galbenei din raionul Cimișlia în stare avansată de ebrietate. Conducătorul auto a atras atenția polițiștilor prin modul neuniform de conducere, iar la verificarea cu alcooltestul, rezultatul a indicat o concentrație de 1,44 […] Articolul Cimișlia: Șofer în stare de ebrietate depistat la volanul unui Logan apare prima dată în SafeNews.
17:30
Un copil de doar două luni a murit, după ce s-ar fi înecat în timp ce era hrănit de către mama sa. Tragedia a avut loc în localitatea Hîrtop, din raionul Fălești, scrie pulsmedia.md. Serviciile de urgență au intervenit la fața locului, însă, din nefericire medicii au putut doar să constate decesul micuțului. Oamenii legii […] Articolul Un nou-născut a decedat în timp ce era hrănit, la Fălești apare prima dată în SafeNews.
17:20
Un ins a fost reținut de oamenii legii, după ce a îmbrâncit și lovit un polițist. Incidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 20:00, pe strada Cosmonauților, din orașul Rezina, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor, este vorba despre un individ în vârstă de 34 de ani care se afla în stare de ebrietate. Oamenii […] Articolul Rezina: Polițist agresat de un individ sub influența alcoolului apare prima dată în SafeNews.
15:20
Pentru a clarifica situația pentru opinia publică, oficialii din cadrul „Moldovagaz” subliniază că, în ciuda speculațiilor privind o posibilă administrare externă a companiei, această măsură nu este necesară în prezent. Compania își desfășoară activitatea normală, continuând achizițiile de gaze naturale pentru a satisface nevoile consumatorilor din Republica Moldova, informează bani.md, citând surse din interiorul Moldovagaz. […] Articolul Moldovagaz demolează inițiativa lui Tofilat: Compania cumpără gaz apare prima dată în SafeNews.
15:10
Potrivit agenției oficiale ruse TASS, este vorba de colonelul Nikita Klenkov, despre care anchetatorii cred că a fost așteptat miercuri de un asasin și împușcat cu trei gloanțe, în timp ce era la volan. Potrivit surselor, mașina sa a continuat să meargă și s-a oprit într-un gard, transmite SafeNews.md. Deși TASS nu îl identifică pe militar […] Articolul Un ofițer superior al spionajului militar rus a fost împușcat apare prima dată în SafeNews.
14:50
Doi polițiști au fost reținuți de ofițerii CNA, după ce au primit mită de la un șofer pe care anterior l-au prins băut la volan. Cazul a avut loc ieri-dimineață, în jurul orei 08:00, în localitatea Halahora de Sus, din raionul Briceni, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor ar fi vorba despre doi angajați ai Serviciului […] Articolul SURSE // Polițiștii din Briceni, reținuți în flagrant după ce au acceptat mită de la un șofer băut apare prima dată în SafeNews.
14:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un apel către locuitorii capitalei pentru a se implica activ în referendumul constituțional programat pentru 20 octombrie. Șeful statului a subliniat că votul chișinăuienilor a avut întotdeauna un impact semnificativ asupra democrației în țară. „Dragi chișinăuieni, voi ați avut întotdeauna un cuvânt important în apărarea democrației în Moldova. […] Articolul VIDEO // Maia Sandu îndeamnă chișinăuienii să participe activ la referendum: „De voi depinde dacă Moldova și Chișinăul vor arăta ca orașele europene” apare prima dată în SafeNews.
14:30
Într-o declarație recentă, Victoria Furtună a prezentat o inițiativă inovatoare menită să aducă teatrul și cultura mai aproape de cetățenii Republicii Moldova. Ea a subliniat faptul că, deși cultura și credința fac parte din identitatea noastră de la naștere, mulți nu își permit să participe la evenimente culturale din cauza veniturilor reduse, fie că vorbim […] Articolul VIDEO // Victoria Furtună propune un program de acces gratuit la cultură pentru toți cetățenii apare prima dată în SafeNews.
14:20
Fostul premier Vlad Filat a făcut recent declarații probing într-o emisiune televizată, afirmând că scenariul guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și al susținătorilor săi prevedea câștigul Maiei Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale. Potrivit lui Filat, acest plan a început să fie pus în aplicare încă de la alegerile locale din 2023. Filat […] Articolul VIDEO // Vlad Filat: „Scenariul guvernării PAS pentru alegerile prezidențiale s-a dovedit greșit” apare prima dată în SafeNews.
14:10
Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se va înfrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale cu Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), conform rezultatelor sondajului realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) și prezentat astăzi. În primul tur de scrutin, Renato Usatîi ar urma să obțină 13,3% din voturi, devansându-l pe candidatul Partidului Socialiștilor […] Articolul Renato Usatîi și Maia Sandu se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, conform sondajului IPP apare prima dată în SafeNews.
14:00
Maia Sandu ar obține cele mai multe voturi în cadrul scrutinului prezidențial, conform rezultatului sondajului „Barometrul Opiniei Publice – Octombrie 2024”, realizat de Institutul de Politici Publice (IPP). Datele prezentate arată că 29,5% dintre respondenți și-ar exprima votul pentru șefa statului. Pe locul al doilea se situează Renato Usatîi, cu 13,3% din intențiile de vot, […] Articolul BOP // Cum ar vota moldovenii dacă mâine ar avea loc alegerile prezidențiale apare prima dată în SafeNews.
13:50
Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri, în cadrul unei convorbiri cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari şi care include în special „capacităţi de apărare iaeriană suplimentare”. Pachetul include capacități suplimentare de apărare aeriană, muniții aer-sol, vehicule blindate și muniții critice […] Articolul Biden anunță un nou ajutor de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina apare prima dată în SafeNews.
13:40
O stație de pompieri de ultimă generație din vestul Germaniei, finalizată anul trecut la un cost de zeci de milioane de euro, a fost distrusă în întregime de un incendiu, deoarece nu fusese echipată cu un sistem de alarmă. Orașul Stadtallendorf a dezvăluit cu mândrie noua clădire cu mai puțin de un an în urmă, […] Articolul Incendiu la o stație de pompieri: Clădirea nu avea alarme apare prima dată în SafeNews.
13:10
Candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, a avut recent o întâlnire cu studenții și profesorii de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), unde a discutat despre inițiativele sale pentru dezvoltarea economică a țării. Usatîi a prezentat un „noul model economic” în care fiecare cetățean ar deveni partener cu statul în […] Articolul Renato Usatîi la ASEM: Noul model economic în care cetățeanul este partener cu statul 50/50 poate contribui la apariția a mii de afaceri apare prima dată în SafeNews.
13:00
Atacurile ruseşti din apropierea oraşului Idleb din nord-vestul Siriei au ucis zece persoane şi au rănit alte 30, a declarat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH). „Numărul persoanelor ucise la Idleb a crescut cu zece civili, inclusiv un copil, din cauza atacurilor aeriene ruseşti asupra zonei rurale din Idleb”, a declarat ONG-ul cu sediul […] Articolul Atac al Rusiei în nord-vestul Siriei – 10 morţi şi cel puţin 30 de răniţi apare prima dată în SafeNews.
12:50
Fostul deputat al Blocului ACUM, Alexandr Slusari, și-a exprimat public nemulțumirea față de lipsa de acțiuni concrete în investigarea finanțării ilegale și coruperii alegătorilor în campania prezidențială, sugerând că autoritățile oferă doar un „spectacol mediatic”. Într-o declarație recentă, Slusari a reamintit conferința de presă organizată cu două săptămâni în urmă de către șefii Inspectoratului General […] Articolul Alexandr Slusari: „Anchetele despre finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor – doar spectacol mediatic?” apare prima dată în SafeNews.
12:50
DEXIS INTERACTIVE INCORPORATED, denumirea comercială Dexis Consulting Group, cu sediul principal în Statele Unite, dar cu structuri locale în mai multe țări, inclusiv în Moldova, ar fi finanțat nu doar vettingul, care se ocupă de evaluarea judecătorilor și procurorilor, ci și o bună parte din presa afiliată PAS – partidul aflat la guvernare și care […] Articolul DOC // Vettingul și presa afiliată guvernării ar avea același finanțator. Despre cine este vorba apare prima dată în SafeNews.
12:40
Peste 100 de tineri din Republica Moldova ar fi fost instruiți în Rusia pentru a provoca dezordini în masă în perioada preelectorală. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a desfășurat 88 de percheziții în mai multe localități din Nordul, Centrul și Sudul țării, cu sprijinul echipelor „Fulger”, capturând bunuri în valoare de 1.6 milioane de lei. […] Articolul VIDEO // ULTIMA ORĂ! Percheziții masive în țară: Peste 100 de tineri instruiți în Rusia pentru dezordini în masă în Moldova apare prima dată în SafeNews.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit că, începând cu 18 octombrie, prețul maxim pentru un litru de benzină A95 nu va depăși 23,43 lei, în timp ce prețul pentru un litru de motorină va fi de maximum 19,81 lei. Aceste ajustări vor duce la o scumpire de șase bani la benzină, în […] Articolul Benzina se scumpește: Noile prețuri plafon afișate de ANRE apare prima dată în SafeNews.
12:20
Mark Rutte, secretarul general NATO, pare că face un duș rece președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, după ce acesta și-a prezentat „Planul Victoriei” în Rada Supremă, relatează Reuters. Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat miercuri că „planul de victorie” prezentat miercuri de președintele ucrainean Vladimir Zelenski este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină […] Articolul Reacția șefului NATO la Planul victoriei prezentat de Vladimir Zelenski apare prima dată în SafeNews.
12:00
Articolul LIVE // Briefing de presă cu tema „Acțiunile forțelor de ordine pentru contracararea intențiilor de destabilizare pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada următoare” apare prima dată în SafeNews.
11:50
Astăzi, la Chișinău, ministrele Justiției din Republica Moldova și România au semnat un plan de acțiuni pentru perioada 2025-2027, destinat aprofundării cooperării bilaterale în domeniul justiției. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a exprimat recunoștința față de colegii din România pentru suportul acordat, în special în procesul de armonizare a legislației moldovenești cu cea a Uniunii Europene. […] Articolul R. Moldova și România au semnat un plan bilateral de acțiuni în domeniul justiției apare prima dată în SafeNews.
11:50
Începând de astăzi, 17 octombrie 2024, locuitorii municipiului Bălți vor beneficia de căldură în case. Primarul Aleksandr Petkov a semnat dispoziția oficială privind începerea perioadei de încălzire pentru sezonul 2024-2025, care va include toate locuințele din oraș. Agentul termic va fi furnizat consumatorilor din Bălți, extinzându-se și la satele Elizaveta și Sadovoe, unde locuitorii vor […] Articolul Începând de astăzi va fi cald și în casele bălțenilor! Dispoziția de conectare la agentul termic, semnată de primar apare prima dată în SafeNews.
11:50
Caz tragic la Rîșcani. Doi bărbați au fost arestați după ce au bătut un tânăr și apoi i-au dat foc. Motivul crimei ar fi gelozia. Potrivit surselor pulsmedia.md, incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:40, în localitatea Mihăileni, din raionul Rîșcani. Astfel, potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un tânăr de 32 […] Articolul Tânăr, ucis în bătaie și incendiat de alți doi bărbați la Rîșcani. Motivul ar fi gelozia apare prima dată în SafeNews.
11:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că de joi, 17 octombrie 2024, în Capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din oraș. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primărie. Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, […] Articolul ULTIMA ORĂ! În municipiul Chișinău începe sezonul de încălzire 2024-2025 apare prima dată în SafeNews.
11:30
Cabinetul de miniștri a aprobat noi modificări la Legea insolvabilității cu un impact direct asupra mediului de afaceri, în particular asupra IMM-urilor, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED). „Scopul acestui proiect este de a rezolva mai multe probleme care afectează procesul de insolvabilitate. Acesta oferă soluții care să prevină tergiversarea procedurilor de insolvabilitate, să […] Articolul Schimbări radicale în Legea insolvabilității: Noile modificări aprobate apare prima dată în SafeNews.
11:20
La data de 17 octombrie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Iași și Sighetu Marmației, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, au derulat o acțiune vastă, efectuând 83 de percheziții domiciliare în județele Botoșani și Suceava. Aceste acțiuni […] Articolul Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei reţele implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate criminalităţii organizate apare prima dată în SafeNews.
11:10
Președintele Maia Sandu, care candidează pentru un al doilea mandat, va fi atenționată de Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la respectarea „rigorilor legislației electorale”. Decizia a fost luată în urma unei noi examinări a contestației depuse de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), care a vizat o postare a șefei statului din 3 octombrie, […] Articolul Maia Sandu, atenționată de CEC să respecte legislația electorală în campania pentru al doilea mandat apare prima dată în SafeNews.
11:00
În Republica Moldova, aproximativ 88% din decese sunt atribuite bolilor netransmisibile (BNT), conform datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Anul trecut, cele mai frecvente cauze de deces au fost bolile aparatului circulator, care au reprezentat 57,7% din total, urmate de cancer (17,6%), bolile cronice ale aparatului digestiv (8,3%), bolile cronice ale aparatului respirator (4,6%) […] Articolul ANSP: Aproape 90% din decesele din Republica Moldova sunt cauzate de boli netransmisibile apare prima dată în SafeNews.
10:50
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 49.955 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 25.559. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31.928, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 18.027. Cea mai „activă” frontieră […] Articolul Situația la frontieră: Peste 25.000 de persoane au ieșit din R. Moldova apare prima dată în SafeNews.
10:40
Fostul premier Vlad Filat a făcut declarații într-o emisiune televizată, amintind de reținerea sa din Parlament, care a avut loc pe 15 octombrie 2015. El a descris evenimentele ca fiind parte a unui „complot colectiv” format din cei care au votat pentru ridicarea imunității sale de deputat și a celor care își exprimau susținerea în […] Articolul VIDEO // Detalii despre REȚINEREA lui Vlad Filat: ”A fost rezultatul unui complot periculos” apare prima dată în SafeNews.
10:30
Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj emoționant femeilor din Republica Moldova, subliniind importanța participării lor la alegerile programate pentru 20 octombrie, un moment crucial pentru viitorul țării. În discursul său, Sandu a evidențiat contribuția esențială a femeilor în societate și le-a mulțumit pentru eforturile lor necontenite. „Dragi femei, vreau să vă mulțumesc din suflet. […] Articolul VIDEO // Maia Sandu îndeamnă femeile din Republica Moldova să participe la alegerile din 20 octombrie: „Viitorul nostru este în joc” apare prima dată în SafeNews.
10:30
O investigație realizată în colaborare de Politico și grupul jurnalistic non-profit SourceMaterial a descoperit cel puțin nouă incidente în care navele „flotei fantomă” rusești au generat scurgeri de petrol în apele globale, începând din 2021. Jurnaliștii au utilizat imagini satelitare furnizate de ONG-ul SkyTruth, combinate cu date privind transportul maritim de la compania de analiză […] Articolul Investigație Politico: „Flota fantomă” a Rusiei cauzează scurgeri de petrol grave în întreaga lume apare prima dată în SafeNews.
10:20
Pentru candidatul PAS, Maia Sandu, sunt pregătiți să voteze 30,9% dintre respondenți, iar pe locul doi s-ar afla candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, cu 13,5%, urmat îndeaproape de candidatul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi cu o diferență de doar 0,5%, adică 13%. Acestea ar fi rezultatele sondajului realizat recent de Intellect Group pe un eșantion de aproape […] Articolul SURSE: Maia Sandu conduce intenția de vot, iar între Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi diferența este de doar 0,5% apare prima dată în SafeNews.
10:10
Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită în raionul Strășeni, unde a discutat cu localnicii despre viitorul Republicii Moldova. „La Micăuți, Strășeni, oamenii se mândresc cu satul lor pitoresc și vor ca Moldova, cu toate localitățile sale, să fie la adăpost în marea familie europeană. Este important să ieșim la vot, să ne apărăm democrația […] Articolul Maia Sandu, la Strășeni: Oamenii vor ca Moldova, cu toate localitățile sale, să fie la adăpost în marea familie europeană apare prima dată în SafeNews.
10:00
Dosarul penal inițiat pe numele judecătorului Oleg Melniciuc, pentru hărțuire sexuală, a ajuns în prima instanța. O cerere a fost înregistrată miercuri, 16 octombrie. Magistratul este învinuit că ar i-ar fi făcut avansuri cu caracter sexual unei eleve de la colegiul „Alexei Mateevici”. Victoria Bercu, directoarea Colegiului „Alexei Mateevici” a fost cea care a tras […] Articolul Magistratul Oleg Melniciuc va fi, totuși, judecat pentru hărțuire sexuală apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.