Dionisie Cobîlaș, istoria tânărului care însuflețește „Hecenii”: „Am revenit în satul meu, cu un salariu mic, ca să transmit mai departe dragostea pentru tradiții”

#diez, 17 octombrie 2024 17:00

La două ore distanță de capitală, în satul Heciul Nou, din raionul Sângerei, seară de seară, îi poți vedea pe tineri, cum își fac drum spre sala de dansuri. O sală veche, demult reparată, unde s-a născut un nou vis. Dionisie Cobîlaș este primul care l-a văzut cu ochii deschiși, încă acum 8 ani, iar de atunci „Hecenii” au reușit să fie pe buzele tuturor. Сообщение Dionisie Cobîlaș, istoria tânărului care însuflețește „Hecenii”: „Am revenit în satul meu, cu un salariu mic, ca să transmit mai departe dragostea pentru tradiții” появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
10:45
Să ai casa ta e mai simplu, atunci când faci primul pas alături de un partener financiar de încredere. Aplică acum pentru un Credit Imobiliar Standard în MDL sau Prima Casă de la OTP Bank și poți câștiga un premiu în valoare de 50 000 sau 100 000 de lei pentru a-ți amenaja noua ta locuință. Сообщение Deschide ușa casei tale cu OTP Bank появились сначала на #diez.
Acum o oră
10:15
Democracy Tech Hackathon 2024, care s-a desfășurat între 11 și 12 octombrie la Artcor, s-a încheiat cu succes. Au fost două zile pline de informații, networking, prezentări, provocări. La ediția din acest an au aplicat circa 100 de participanți care au rezultat în final cu 11 echipe. Сообщение A fost desemnată echipa câștigătoare la Democracy Tech Hackathon 2024 появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
18:00
Cele mai promițătoare start-upuri din Republica Moldova au participat la Finala Mare a Startup World Cup, desfășurată în San Francisco, CA, SUA. Start-upurile din țara noastră au concurat cu alte 84 de echipe din peste 100 de regiuni. Сообщение Start-upurile din Moldova au participat la Finala Mare a Startup World Cup din SUA появились сначала на #diez.
17:45
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Agenția pentru Securitate Cibernetică (ASC) au încheiat un parteneriat, menit să întărească colaborarea dintre cele două instituții în domeniul securității cibernetice. Acest acord vine într-un moment crucial, când amenințările cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, iar asigurarea unui mediu digital sigur este esențial pentru dezvoltarea economică și socială. Сообщение Universitatea Tehnică a Moldovei a încheiat un parteneriat strategic cu Agenția pentru Securitate Cibernetică появились сначала на #diez.
17:00
La două ore distanță de capitală, în satul Heciul Nou, din raionul Sângerei, seară de seară, îi poți vedea pe tineri, cum își fac drum spre sala de dansuri. O sală veche, demult reparată, unde s-a născut un nou vis. Dionisie Cobîlaș este primul care l-a văzut cu ochii deschiși, încă acum 8 ani, iar de atunci „Hecenii” au reușit să fie pe buzele tuturor. Сообщение Dionisie Cobîlaș, istoria tânărului care însuflețește „Hecenii”: „Am revenit în satul meu, cu un salariu mic, ca să transmit mai departe dragostea pentru tradiții” появились сначала на #diez.
17:00
Luna septembrie a marcat un nou început la Victoriabank. Am lansat ,,Academia de leadership Victoriabank”, un proiect special creat pentru a sprijini dezvoltarea abilităților de leadership și management ale colegilor noștri. Сообщение Victoriabank investește în lideriiVB de azi și de mâine. A fost lansată Academia de leadership появились сначала на #diez.
16:15
La alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, pe buletinul de vot se vor regăsi 11 candidați. Fiecare dintre aceștia și-a anunțat deja programul electoral, cu diverse promisiuni în cazul în care va fi ales în funcția de președinte. În acest articol vă prezentăm promisiunile politicienilor pe care le-au făcut pentru tineri. Сообщение Lista candidaților la alegerile prezidențiale și promisiunile pe care le fac pentru tineri появились сначала на #diez.
15:00
Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că compania aeriană Wizz Air își redeschide baza operațională de la Chișinău. Astfel, moldovenii vor putea să zboare din nou spre cele 16 destinații începând cu sezonul de iarnă. Сообщение Avioanele celor de Wizz Air revin la Chișinău! Compania a anunțat redeschiderea bazei sale operaționale появились сначала на #diez.
14:45
Abia ai început studiile la Cluj-Napoca sau te afli în oraș de mai mult timp și nu știi cu ce să îți ocupi timpul liber? Voluntarii Grupului de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca au pregătit un șir de activități la care poți participa. Fie că ești pasionat(ă) de film, te interesează să afli mai multe despre Uniunea Europeană sau vrei să te alături unei echipe de voluntari, cu siguranță ți-ar putea surâde oportunitățile și evenimentele de mai jos. Сообщение Oportunități pentru studenții din Cluj-Napoca. Șase activități organizate de voluntarii moldoveni появились сначала на #diez.
14:45
La Chișinău va avea loc cea de-a 3-a ediție a programului „Spații Culturale Alternative” (SCA2024). Seriile de evenimente se vor desfășura în cadrul a patru spații culturale din capitală în perioada 24-27 octombrie. Сообщение La Chișinău se va desfășura programul SCA2024. Când vor avea loc activitățile culturale появились сначала на #diez.
14:30
Moldcell va reprezenta din nou Moldova pe scena globală la World Communication Awards 2024 (WCA 2024). Pentru al doilea an consecutiv, compania câștigă recunoaștere internațională la unul dintre cele mai prestigioase premii din industria telecomunicațiilor, celebrând contribuțiile sale remarcabile și angajamentul față de inovare, responsabilitate socială și practici centrate pe client. Сообщение Moldcell a fost nominalizată pentru două premii la World Communication Awards 2024 появились сначала на #diez.
12:30
În vara anului 2024, Jules Bigot, un tânăr ambasador european din Franța, care a locuit un an în Moldova în cadrul unui stagiu, a decis să pornească într-o aventură neobișnuită: o călătorie de 28 de zile pe bicicletă din Chișinău până la Bruxelles, inima Uniunii Europene. Cu un trecut bogat în activități de promovare a integrării europene și experiențe profesionale la Ambasada Franței la Chișinău și Institutul Republican Internațional, Jules a continuat să exploreze Europa nu doar ca teritoriu, ci și ca simbol al unității și diversității culturale. Сообщение Jules Bigot – aventurierul care a parcurs 3 400 km pe bicicletă de la Chișinău la Bruxelles появились сначала на #diez.
12:30
Cu siguranță știi care este cea mai populară ciocolată în prezent – cea din Dubai! Cea care este preparată din pastă de kataifi, fistic și tahini. Ei bine, variante ale acestui desert popular pot fi găsite și în Moldova. Am adunat pentru tine câțiva producători locali care prepară acest deliciu și de la care îl poți cumpăra. Сообщение Ciocolata Dubai la Chișinău. Unde poți găsi analogii ale celui mai popular desert pe TikTok появились сначала на #diez.
12:15
Colecția de scurtmetraje „Povești Moldovenești” ajunge în cinematografele din Chișinău și Diasporă. În acest mod, pe marile ecrane vor fi proiectate cinci istorii inspirate din viața și tradițiile Moldovei, reinterpretate într-o viziune modernă și universală. Proiecții difuzate pentru diasporă vor fi arătate la Paris, Nisa și Londra. Сообщение Scurtmetrajele din proiectul „Povești Moldovenești” vor ajunge în cinematografele din Chișinău și Diasporă появились сначала на #diez.
11:30
„EU4Moldova: Startup City Cahul”, un proiect de cinci ani finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia și implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, marchează o etapă importantă în transformarea digitală și dezvoltarea economică a regiunii de sud. La data de 8 octombrie au demarat lucrările de renovare a clădirii care va găzdui cel mai mare centru de inovare și  excelență în domeniul IT din regiune: Inotek – EU Innovation Centre Cahul. Inițiativa este realizată în cadrul unui amplu parteneriat public-privat, cu susținerea partenerilor de dezvoltare, a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” și Primăriei Municipiului Cahul. Noul centru Inotek își va deschide ușile în primăvara anului 2025. Сообщение Uniunea Europeană și Suedia susțin crearea celui mai mare centru de inovare în regiunea de sud появились сначала на #diez.
Ieri
11:00
Comedia „Încă Două Lozuri” este acum disponibilă pe Netflix. Această peliculă cinematografică este o co-producție între Moldova și România. Anunțul a fost făcut de echipa YOUBESC pe pagina lor de Facebook. Сообщение (video) Comedia „Încă Două Lozuri” a apărut pe Netflix. Aceasta este o co-producție între Moldova și România появились сначала на #diez.
10:15
În satul Ordășei, arheologii din Moldova au descoperit un mormânt dublu, care deține un schelet de femeie și unul de copil. Despre acest fapt a anunțat Agenţia Naţională Arheologică pe rețelele de socializare la începutul săptămânii.  Сообщение Arheologii au descoperit în satul Ordășeni din nordul Moldovei două schelete care datează din sec. II d. Hr появились сначала на #diez.
16 octombrie 2024
20:00
Radu Budan, un atlet din Republica Moldova, a alergat 3 100 mile (aproximativ 5 000 km), timp de 48 de zile (competiția durează 52 zile în cadrul „Cursei autodepășirii”, desfășurată la New York, SUA. Această competiție este cunoscută și sub numele de „Muntele Everest în alergările ultra”. Сообщение Radu Budan devine primul atlet din Moldova care trece finișul Cursei Autodepășirii появились сначала на #diez.
19:30
Mai multe imagini care ar incita la ură au fost expuse în cadrul unei expoziții de la Muzeul de Istorie a Moldovei. Desenele, care ar ataca imaginea poporului palestinian, apar pe gardul instituției și conțin inclusiv sigla unor instituții de stat. Pe de altă parte, organizatorii afirmă că imaginile au fost realizate de copii și sunt „o poveste despre traumă, artă și vindecare”. Сообщение Expoziție controversată la Muzeul de Istorie. Unele imagini ar incita la ură față de poporul palestinian появились сначала на #diez.
18:00
Proiectul de modernizare a Sălii de Lectură a Filialei Bibliotecii Științifice a UTM reprezintă un pas important în evoluția infrastructurii educaționale și academice a universității. Prin parteneriatul cu SlovakAid și EMA, UTM demonstrează că este dedicată pregătirii viitorilor specialiști din domeniul tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, oferind studenților un mediu modern, dotat și orientat spre excelență academică și profesională. Сообщение La UTM a fost inaugurat un nou spațiu de cercetare și învățare pentru studenți появились сначала на #diez.
17:30
Ești pasionată de IT și îți dorești o carieră în acest domeniu? Dacă răspunsul este „da”, atunci această oportunitate este pentru tine. Au început înregistrările pentru bootcamp-ul de toamnă GirlsGoIT 2024. Сообщение Au început înscrierile pentru bootcamp-ul de toamnă GirlsGoIT 2024! Tinerele pasionate de IT sunt încurajate să aplice появились сначала на #diez.
14:30
La emisiunea „Știu că Știi” ai doar 30 de secunde la dispoziție ca să răspunzi la întrebări. În această vineri, 18 octombrie, ora 20.00 la Jurnal TV vei urmări cum se descurcă șase tineri când răspund la întrebări despre Uniunea Europeană, expresii din limba română, dar și despre localitățile Moldovei. De exemplu, știi și tu numele cărui oraș din Moldova provine, conform unei versiuni, de la o componentă a solului formată în mare parte din siliciu? Сообщение Întrebări despre UE și expresii din limba română. Răspunde la întrebări împreună cu participanții ediției din săptămâna curentă a show-ului „Știu că știi” появились сначала на #diez.
14:00
Pe 15 octombrie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit ședința de totalizare a proiectului „Dezvoltarea standardelor, curriculumului și materialelor didactice pentru calificări duale în Învățământul Profesional Tehnic (ÎPT) de către Universitatea Tehnică a Moldovei” – un eveniment semnificativ pentru modernizarea sistemului educațional din Republica Moldova. Сообщение UTM a prezentat rezultatele proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova” появились сначала на #diez.
13:45
18 ani e vârsta la care putem demonstra oficial că suntem cetățeni care se implică activ în societate. Una dintre acțiunile pe care le putem face este participarea la alegeri. În acest an, pe 20 octombrie, la alegerile prezidențiale, 42 000 de tineri vor vota pentru prima dată.  Сообщение Câți tineri vor vota pentru prima dată la alegerile din acest an появились сначала на #diez.
13:15
Lansăm o nouă ediție a proiectului „Corespondez din liceu”! La fel ca în edițiile precedente, căutăm elevi și eleve pasionate de scris (și nu doar) din întreaga țară. Împreună vom învăța cum să producem materiale jurnalistice, vom explora domeniile de interes ale tinerilor și vom crea conținut util și captivant pentru cititorii #diez. Așadar, dacă îți dorești să devii corespondent(ă) din liceu în cadrul echipei #diez, te invităm să vezi condițiile de participare la concurs și te încurajăm să depui dosarul! Сообщение Învață să faci materiale jurnalistice împreună cu echipa #diez! Proiectul corespondez din liceu revine cu o nouă ediție появились сначала на #diez.
12:30
Timp de trei zile, la Forumul Național al Lucrătorilor și Lucrătoarelor de Tineret au fost puse în discuție subiecte privind provocările și prioritățile de dezvoltare a domeniului de tineret. Сообщение (video) „Oamenii care vor o schimbare în societate.” Cum s-a desfășurat Forumul Național al Lucrătorilor și Lucrătoarelor de Tineret появились сначала на #diez.
12:15
Moldova a adăugat în lista atracțiilor turistice încă un traseu cu priveliști panoramice. Acesta este localizat în inima Orheiul Vechi – Rezervația Peisagistică Trebujeni. Traseul este numit „Drumul Dragonului”, în cinstea legendelor locale. Despre inaugurarea noii destinații a anunțat Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova. Сообщение Drumul Dragonului – un nou traseu turistic a fost lansat în Moldova. În cât timp îl parcurgi și unde se află  появились сначала на #diez.
11:45
În perioada 13-15 septembrie curent, Centrul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a organizat trainingul Engaging Youth in Moldova’s EU Referendum 2024, la care au participat tineri din toată țara. Aceștia au învățat diverse instrumente necesare pentru a desfășura activități locale de informare și sensibilizare privind integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Un aspect important al acestui atelier a fost oferirea de burse, menite să sprijine tinerii în implementarea propriilor inițiative în comunitățile lor. Printre participanți se numără și Cristian Vlas, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca. Сообщение A organizat un quiz despre democrație pentru tinerii din Soroca. Cristian Vlas, despre experiența de promovare a referendumului în comunitatea sa появились сначала на #diez.
11:45
Studiezi în România și îți plac filmele și festivalurile dedicate cinematografiei? La București, Brașov și Timișoara urmează să aibă loc cinci festivaluri de film unde vor fi explorate teme precum biodiversitatea, sexualitatea, consumul excesiv, mediul înconjurător și sustenabilitatea. Totodată în cadrul acestor evenimente vei putea participa la ateliere creative, vei descoperi regizori locali și vei avea ocazia să cunoști alți tineri pasionați de film. Сообщение Ești pasionat(ă) de film și studiezi în România? Cinci festivaluri la care să ajungi toamna asta появились сначала на #diez.
11:30
Maib, împreună cu BAA Gladei și Partenerii și Donaris Vienna Insurance Group, continuă să investească în tinerii talentați din domeniul juridic, promovând meritocrația și excelența academică. În cadrul celei de-a 9-a ediții a programului de burse de merit, am avut plăcerea de a celebra realizările studenților din domeniul juridic. Сообщение Maib, BAA Gladei și Partenerii și Donaris VIG anunță câștigătorii burselor de merit pentru studenții din domeniul juridic появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
Decanatul Facultății de Medicină nr. 1 a organizat o întrunire cu mediciniștii din ultimul an de studii de la programele Medicină, Asistență medicală generală, Optometrie, Sănătate publică, Tehnologii în radiologie și imagistică, și Fiziokinetoterapie și reabilitare, pe data de 8 octombrie 2024. Scopul acestei întâlniri a fost de a-i informa pe studenți despre cerințele de elaborare a tezei de absolvire și de licență. Сообщение La USMF a fost organizată o sesiune informativă pentru studenți în realizarea tezelor de absolvire și de licență появились сначала на #diez.
10:15
Profesioniști din domeniul stomatologic din întreaga Republica Moldova s-au reunit pe 11 și 12 octombrie la Chișinău pentru cursul intensiv de două zile „Clear Aligner Therapy". Organizat de Global Biomarketing Group Moldova (GBG Moldova), evenimentul s-a focusat pe avansarea tratamentului ortodontic cu ajutorul aparatelor dentare transparente – alignerelor. Сообщение GBG Moldova duce stomatologia autohtonă la un nou nivel: curs intensiv în utilizarea alignerelor

 появились сначала на #diez.
10:15
Studenții originari din India de la Facultatea de Medicină nr. 2 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au marcat Festivalul recoltei „Onam”. Evenimentul a avut loc la 15 septembrie 2024. Сообщение Studenții indieni de la USMF au sărbătorit festivalul recoltei „Onam” появились сначала на #diez.
15 octombrie 2024
18:30
Căldura centralizată în Chișinău urmează să fie pornită de la o zi la alta. Cel puțin, Termoelectrica a dat undă verde pentru acest lucru, iar acum administratorii blocurilor de locuit trebuie doar să solicite conectarea. Сообщение Când va începe sezonul de încălzire la Chișinău появились сначала на #diez.
17:30
Cetățenii Republicii Moldova au primit Premiul Nansen de recunoaștere internațională, oferit de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (ICNUR). Acesta a fost acordat în contextul crizei refugiaților din Ucraina, moment în care moldovenii s-au solidarizat și au oferit sprijin ucrainenilor care fugeau de război. Сообщение Cetățenii Republicii Moldova au primit Premiul Nansen, oferit de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați появились сначала на #diez.
15:45
Pe 20 octombrie, 239 444 de tineri din întreaga țară vor participa pentru prima dată la un referendum. Așa cum prezența tinerilor la vot este un subiect actual la orice scrutin electoral, în vara acestui an, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a demarat un proiect menit să informeze tinerii despre referendum, despre procesele democratice și despre importanța participării la vot. Alături de Cristian Vizir, președintele consiliului, vă vom povesti în acest material despre specificul activităților organizate de CNTM în diverse localități ale țării. Сообщение Cât de pregătiți sunt tinerii moldoveni pentru referendum. Cristian Vizir povestește despre campania de mobilizare pentru scrutinul din 20 octombrie появились сначала на #diez.
14:45
Dacă ai între 14 și 20 de ani și ești pasionată de tehnologie, GirlsGoIT te invită să iei parte la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei – Autumn Bootcamp 2024. Acest program este dedicat tinerelor ca tine, care își doresc să exploreze lumea IT-ului și să învețe de la experți din domeniu. Сообщение Vrei să devii expertă în IT? Participă la GirlsGoIT Autumn Bootcamp 2024 появились сначала на #diez.
14:15
Hei, hei! Bine te-am regăsit, dragă cititor! A venit momentul să afli detaliile despre următoarea întâlnire a Clubului de carte #diez și Librăriile Cartier. Ne vedem în data de 3 noiembrie, la ora 12.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126. Volumul despre care vom discuta este „Cartea foametei”, de Larisa Turea. Nu ezita să îți notezi ziua în calendar, pentru că avem o surpriză pentru tine – la întâlnire va participa și scriitoarea. Va fi un moment oportun să îi adresezi întrebări, să clarifici unele fragmente pe care, poate, nu lea-i înțeles și să ceri un autograf. Сообщение Mărturii ale supraviețuitorilor foametei din anii 1946-1947. Ce carte citim la următoarea întâlnire a clubului de carte #diez появились сначала на #diez.
13:45
Cadrele didactice din școli se pot înscrie la un program de formare ce vizează dezvoltarea competențelor pedagogice într-un mod umanist și centrat pe elev. Acesta se va desfășura în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2024. Сообщение Profesorii se pot înscrie la un program de dezvoltare a competențelor pedagogice появились сначала на #diez.
13:00
Maib, cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova, continuă să inoveze și să aducă soluții financiare de top pentru clienții săi prin semnarea unui nou parteneriat strategic cu BMW Moldova – unul dintre cei mai renumiți producători de automobile de clasa premium la nivel mondial. Acest parteneriat vine în completarea colaborărilor existente, confirmând angajamentul maib de a oferi soluții flexibile, avantajoase și rapide companiilor din sectorul IMM, interesate de achiziția de vehicule premium. Сообщение Maib și BMW Moldova lansează un parteneriat pentru soluții de finanțare auto inovatoare, dedicate companiilor появились сначала на #diez.
12:45
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat că în perioada 17-21 octombrie, pe teritoriul Republicii Moldova, va fi valabil cod galben de îngheț. Сообщение Cod galben de îngheț! La suprafața solului temperaturile vor ajunge la -4 grade Celsius появились сначала на #diez.
12:00
Dintre 266 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău, 262 sunt pregătite pentru a fi conectate la căldură. Despre acest lucru a anunțat șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei. Сообщение Instituțiile de învățământ din Chișinău sunt pregătite pentru a fi conectate la căldură. În patru școli sistemele de încălzire sunt în reabilitare появились сначала на #diez.
11:15
În data de 20 octombrie, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului, centrele multifucționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor activa conform unui program special de muncă – 7.0-21.00. La solicitarea cetățenilor cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii gratuite și vor fi înmânate buletinele de identitate confecționate. Сообщение În ziua alegerilor, cetățenii Moldovei vor putea primi gratuit buletine de identitate provizorii появились сначала на #diez.
10:15
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a obținut o recunoaștere internațională prestigioasă, calificându-se în finala premiilor REGIOSTARS 2024, care recunosc cele mai inovatoare și de impact proiecte realizate cu sprijinul fondurilor europene. Proiectul „WiNet@Uni – Joint Cross-Border Networking Infrastructure of Technical Universitiesof Iasi and Moldova”, rezultat al unui parteneriat strategic cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), a revoluționat accesul la educație digitală în cele două instituții. Сообщение Universitatea Tehnică a Moldovei, finalistă la premiile REGIOSTARS 2024 pentru proiectul WiNet@Uni появились сначала на #diez.
09:45
În seara zilei de 14 octombrie, mai mulți locuitori ai Moldovei au observat o cometă rară, care ar fi C/2023 A3 pe cer (Zijinshan - ATLAS). O parte dintre norocoșii care au reușit să o admire au făcut și fotografii, pe care le puteți vedea mai jos. Сообщение (foto) Pe cerul Moldovei a fost observată o cometă rară появились сначала на #diez.
14 octombrie 2024
18:45
Pe 20 octombrie, aproape 240 000 de tineri vor merge pentru prima dată la un referendum. În acest context, membrii din organizațiile de tineret, interesați de viitorul țării, s-au adunat la Dezbaterea Națională a Tinerilor pentru a discuta despre parcursul european al Republicii Moldova. Chiar dacă au păreri diferite despre integrarea în UE, am fost curioși să aflăm cum își imaginau ei politicienii în copilărie, ce i-a motivat să se implice în activități legate de politică și ce schimbări ar vrea să vadă în Republica Moldova. Сообщение (vox) Cum își imaginau membrii organizațiilor de tineret politicienii în copilărie și ce schimbări ar vrea să facă în Moldova появились сначала на #diez.
18:30
Anunț specific de achiziții Cerere de cotații – Bunuri Țara: Republica Moldova Instituția: Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova Titlul proiectului: Centrul de Inovații în Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor – IT Hub USM Ref. Nr. MD-STATEUNI-453249-GO-RFQ Numărul lotului Denumirea bunurilor Lotul 1 Fotolii pe rotile  Lotul 2 Table flipchart I.P. Universitatea de Stat […] Сообщение Anunț specific de achiziții: Fotolii pe rotile și table flipchart pentru IT HUB USM появились сначала на #diez.
18:00
Noroc! Mă numesc *David și sunt cetățean al Republicii Moldova. Pe 20 octombrie împlinesc 18 ani, deci voi putea merge pentru prima oară la vot. Dacă și tu votezi pentru prima dată, în acest articol îți voi povesti cum se va desfășura acest proces. Сообщение Am 18 ani și votez prima dată. Ce trebuie să cunosc despre acest proces появились сначала на #diez.
15:45
În acest an, Premiul Nobel pentru Științe Economice le-a fost acordat lui Daron Acemoglu, Simon Johnson și James A. Robinson „pentru înțelegerea diferențelor de prosperitate între națiuni”. Сообщение Trei cercetători au câștigat Premiul Nobel pentru Economie după ce au explicat de ce unele țări sunt mai bogate ca altele появились сначала на #diez.
14:00
Femeie sau bărbat? Tânăr sau cu mai multă experiență? Axat pe competențe sau pe carismă? Cum ar trebui să fie președintele perfect pentru tinerii din Republica Moldova? Să inspire încredere, să fie echidistant, să le înțeleagă nevoile și să răspundă la acestea. Cel puțin asta ne-au spus cinci tineri dintre cei 40 299 care în acest an vor vota pentru prima dată. Сообщение „Mă aștept ca acesta să ne asculte nevoile.” Am întrebat cinci tineri cum ar trebui să fie un lider de stat появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.