#diez

Acum 12 ore
17:00
La mijlocul lunii mai, la Odesa a fost deschis un restaurant de bucătărie moldovenească numit „Mămăliga”. Restaurantul este situat într-o clădire veche din centrul orașului, pe strada Europeană 21, transmite ru.diez. Сообщение (foto) Un restaurant moldovenesc a fost deschis în Odesa. Ce ascunde meniul acestuia появились сначала на #diez.
15:00
La începutul săptămânii viitoare, pe 17 și 18 iunie, accesul în unele locuri publice din centrul Chișinăului va fi restricționat. Măsurile sunt legate de o vizită de două zile în Republica Moldova a președintelui italian Sergio Mattarella. Сообщение Accesul în unele locuri publice din capitală va fi restricționat pe 17 și 18 iunie появились сначала на #diez.
14:15
Pe data de 12 iunie a avut loc a treia ediție a evenimentului „Cahul Business Summit”. Summitul a reunit peste 150 de participanți – antreprenori, tineri, autorități publice locale și centrale, parteneri de dezvoltare, experți, reprezentanți ai asociațiilor, clusterelor și ai comunității academice – pentru a explora oportunitățile de accelerare a dezvoltării economice și a transformării digitale a regiunii. Сообщение Noi orizonturi pentru dezvoltarea economică și transformarea digitală a Cahulului. Cum s-a desfășurat Cahul Business Summit появились сначала на #diez.
13:00
Cockroach startup, termen tradus în română ca „start-up de tip «gândac»”, se referă la start-upurile construite pentru a supraviețui în orice situație, la fel cum și gândacii supraviețuiesc în varii circumstanțe. Start-upurile respective sunt programate să reziste și să prospere chiar și atunci când condițiile de pe piață nu sunt deloc favorabile, inclusiv în perioadele de criză economică. Сообщение Ce sunt gândacii în lumea start-upurilor și de ce aceștia atrag mai mulți investitori decât unicornii появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
11:15
În data de 25 iunie va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE, astfel începându-se oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Vestea a fost anunțată de către viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, Cristina Gherasimov. Сообщение Noutăți bune pentru Moldova! Încep negocierile de aderare a țării noastre și Ucrainei la UE появились сначала на #diez.
10:30
Pe 14 iunie, absolvenții ciclului liceal au scris examenul de bacalaureat la disciplina de profil. Astfel, circa 8 000 de candidați de la profilul real au susținut proba de bac la matematică. Ce exerciții au avut de rezolvat ei, vă arătăm în acest articol. Сообщение BAC 2024: ce itemi au avut de rezolvat absolvenții la examenul la matematică появились сначала на #diez.
09:15
Uniunea Europeană (UE) anunță despre un nou concurs de granturi pentru organizațiile de tineret. Proiectul EU4Youth: Youth Engagement and Empowerment este destinat entităților care activează în Armenia, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și își propune să îmbunătățească calitatea și să extindă activitățile pentru sectorul de tineret. Сообщение UE oferă granturi în valoare de 15 000 de euro pentru organizațiile de tineret. Proiectele propuse trebuie să implice tinerii din regiuni появились сначала на #diez.
Ieri
18:30
Anual, în ajunul Marșului Pride pe rețelele sociale sunt distribuite numeroase comentarii homofobe din partea internauților. Prin intermediul limbajului discriminatoriu, dar și cel al urii față de cei prezenți la marș, aceștia creează stereotipuri despre comunitatea LGBTQIA+. În acest material am adunat cele mai frecvente întrebări pe care le adresează oamenii în perioada desfășurării festivalului. Cu ajutorul răspunsurilor oferite de reprezentanții Centrului de Informații „GENDERDOC-M” (GDM) am încercat să dezmințim câteva dintre cele mai răspândite mituri despre Marșul Pride, care apar în mediul online. Сообщение De ce nu stați acasă? Răspundem la cele mai răspândite întrebări despre marșul Pride появились сначала на #diez.
18:15
Anual, în data de 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. În acest context, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui vine cu un îndemn către cetățeni să participe la acțiunile caritabile de donare a sângelui. Indiferent dacă te numeri printre donatorii activi sau donezi pentru prima dată sânge, în acest material găsești cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoști despre recoltarea sângelui. Сообщение Tot ce trebuie să știi dacă vrei să donezi sânge: ce nu ai voie să faci și care sunt locațiile de recoltare din Moldova появились сначала на #diez.
16:00
După ce Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat pe 11 iunie că mai multe teste de examene, inclusiv rezolvate, au fost publicate în timpul testării pe Telegram, astăzi, ministrul Dan Perciun a precizat că scurgerile s-au produs în cel puțin opt instituții de învățământ. Vinovații riscă amenzi și chiar pierderea postului de muncă. Сообщение Opt gimnazii au admis publicarea examenelor în timpul testării. Dan Perciun: „Directorii riscă demiterea din funcție” появились сначала на #diez.
15:45
Îți dorești o incursiune captivantă într-o lume a creativității, tehnologiei și inovației? În acest weekend, pe 15 și 16 iunie, ai posibilitatea să participi la un festival tematic – Chișinău Maker Faire. Evenimentul va avea loc în campusul Tekwill (mun. Chișinău, str. Studenților 9/11), cu începere de la ora 10.00. Participarea este gratuită. Сообщение Pe 15 și 16 iunie, ia-ți familia și prietenii și mergeți la Chișinău Maker Faire – cel mai mare festival de tehnologie din țară появились сначала на #diez.
15:00
Digitalizarea educației la Universitatea Tehnică a Moldovei continuă. De data aceasta, la Facultatea Medicină Veterinară, unde, prin intermediul proiectului „Instrumente TIC în activitatea didactică la UTM” rectorul UTM, Viorel Bostan, a înmânat 16 laptopuri performante profesorilor acestei facultăți. Сообщение Profesorii de la Facultatea de Medicină Veterinară a UTM au primit laptopuri de muncă performante появились сначала на #diez.
15:00
Start-upul SendEnergy, fondat în Republica Moldova, s-a calificat în finala Reflect Festival din Cipru – cel mai mare eveniment tehnologic și antreprenorial pentru start-upuri, investitori și factori de decizie care conectează Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Сообщение Start-upul SengEnergy s-a calificat în finala concursului de pitch din cadrul unui important festival desfășurat în Cipru появились сначала на #diez.
14:45
Vara este momentul oportun pentru odihnă, iar având în vedere că fiecare colțișor al Moldovei este minunat, sugestia noastră e să-ți organizezi o vacanță acasă. Ca să-ți fie mai ușor să faci acest lucru, am adunat pensiunile și vilele din sudul țării, unde te vei putea reîncărca cu energie. Сообщение Lista pensiunilor și vilelor din sudul Moldovei, unde să te odihnești vara aceasta. Cât costă o noapte de cazare появились сначала на #diez.
14:45
Comitetul Sectorial pentru Promovarea HoReCa și Restaurante (CSFPCHR) și METRO Moldova sunt mândri să anunțe desfășurarea celei de-a VIII-a ediții a Campionatului Național Gastronomic pentru Juniori. Evenimentul a avut loc pe 24 mai 2024, la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău. Сообщение (video) La Școala Profesională nr. 2 din Chișinău s-a desfășurat Campionatul Național Gastronomic pentru Juniori появились сначала на #diez.
14:30
Pe 8 iunie, Château Purcari a devenit locul de întâlnire pentru peste 500 de alergători, inclusiv 50 de angajați maib, membri ai comunității „activ la superlativ”, care au participat la Nocturne Night Run. Acest eveniment a transformat o seară obișnuită într-o competiție plină de determinare. Сообщение Activ la superlativ la Nocturne Night Run la Château Purcari 2024: maib susține evenimentele importante pentru comunitatea sportivă появились сначала на #diez.
14:15
Transilvania International Film Festival (TIFF), cel mai prestigios festival de film din România, revine la Chișinău cu o nouă ediție, în perioada 28-30 iunie. Programul acestei ediții cuprinde peste 30 de titluri sonore, filme premiate în marile festivaluri internaționale proiectate în prezența echipelor, care vor încânta spectatorii de toate vârstele. Сообщение Care este programul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, desfășurată la Chișinău появились сначала на #diez.
13:45
În anul de studii 2024/2025, la gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română, informează Ministerul Educației și Cercetării. Acest lucru va oferi copiilor refugiaților ucraineni, dar și celor ai etnicilor ucraineni din țara noastră, posibilitatea de a studia în limba maternă și de a se integra mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Сообщение La un gimnaziu din capitală vor fi deschise mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română появились сначала на #diez.
13:15
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (UMFT) și-a deschis porțile pentru admiterea la programele de licență pentru anul 2024. Și în acest an la UMFT sunt scoase în concurs locuri bugetate pentru etnicii români de pretutindeni. Admiterea acestora va avea loc sub forma unui concurs în baza mediei obținute. Сообщение A început admiterea la Universitatea de Medicină din Timișoara. Informații esențiale pentru sesiunea iulie 2024 появились сначала на #diez.
13:00
Condusul în condiții extreme, cursele de viteză și drift-urile trebuie organizate doar în locuri special amenajate, ce nu pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor. Din intenția de a transmite acest mesaj, de a responsabiliza șoferii și de cultiva alternative corecte pentru dezvoltarea spiritului auto-moto, echipa de voluntari ghidați de reprezentanții MAI au organizat un campionat de drift în municipiul Chișinău. Evenimentul a avut loc pe data de 9 iunie, pe strada Cărbunari 9. Сообщение (video) Abilitățile de șofat se demonstrează pe circuit, nu pe drumurile publice. La Chișinău s-a desfășurat Campionatul de drift появились сначала на #diez.
13:00
Ministerul Educației și Cercetării a demarat o serie de consultări publice privind proiectul noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar. Discuțiile sunt organizate în perioada 14-27 iunie curent, în format online. La acestea participă elevi, părinți, directori ai instituțiilor de învățământ, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților publice locale și sectorului asociativ. Сообщение MEC a început o serie de consultări publice privind proiectul noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar появились сначала на #diez.
12:45
Acum, puteți primi coletele la poștomatele Nova Poshta, situate lângă hypermarket-urile Kaufland. Până la finele anului poștomatele Nova Poshta vor fi instalate lângă toate hypermarket-urile Kaufland din Moldova. Сообщение Nova Poshta și rețeaua europeană de hypermarketuri Kaufland au semnat un acord de colaborare появились сначала на #diez.
12:30
Într-un moment solemn și plin de semnificație, în cadrul proiectului „Instrumente TIC în activitatea didactică la UTM”, desfășurat la inițiativa rectorului Universității Tehnice a Moldovei (UTM), Viorel Bostan, profesorii Facultății Științe Agricole, Silvice și ale Mediului au primit laptopuri performante. Сообщение Digitalizarea educației la UTM: profesorii de la FȘASM au primit laptopuri performante появились сначала на #diez.
10:30
Astăzi, 14 iunie, 17 479 de elevi din Republica Moldova susțin a patra probă de bacalaureat. Dintre aceștia, 8 068 de candidați de la profilul real susțin examenul la matematică, 8 674 de candidați de la profilul umanist – la istoria românilor și universală, 254 de candidați de la profilul sport și alți 483 de candidați de la profilul arte – la probele corespunzătoare profilului, informează Ministerul Educației și Cercetării. Сообщение BAC 2024: peste 17 479 de elevi susțin astăzi a patra probă появились сначала на #diez.
10:15
În anul 2024, cel mai popular brand mondial - Coca-Cola - sărbătorește 30 de ani de activitate oficială în Republica Moldova. La 14 iunie 1994 a fost lansată oficial prima sticlă iconică roșie de Coca-Cola în Republica Moldova, marcând un nou început în acei primi ani de independență ai țării. Astăzi, Coca-Cola HBC Moldova, liderul industriei băuturilor din Moldova, a adus brandurile populare în fiecare colț al țării și continuă să investească în dezvoltarea sustenabilă a afacerii, în domeniile sociale și de mediu pentru a crea un viitor mai bun. Сообщение Coca-Cola HBC Moldova – de 30 de ani savurăm gustul original al optimismului появились сначала на #diez.
09:30
În ultimii cinci ani, Universitatea Tehnică a Moldovei înregistrează un succes remarcabil în clasamentul mondial al repozitoriilor academice, conform Ranking Web of Repositories. Cunoscut și sub numele de IRTUM, repozitoriul UTM atinge o poziție de top atât la nivel național, cât și internațional, demonstrând impactul semnificativ al Universității în promovarea Accesului Deschis la publicații științifice și a vizibilității academice. Сообщение UTM se află în top 600 la nivel mondial, cu 11 000 de publicații indexate în Google Scholar появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:15
Din cuplul lor, Vladimir a mers primul la Pride. Elena stătea cu frică pentru siguranța lui, însă, după vreo doi ani, a găsit curaj și a mers și ea. Anul ăsta se împlinesc 24 de ani de când cei doi părinți au aflat că fiul lor este gay și încă vreo 10 de când, în fiecare an, merg la marșul Pride ca la o sărbătoare. Сообщение „Am început să merg la Pride ca să-mi susțin fiul, dar continui să merg ca să-i susțin pe toți.” De ce e important ca părinții copiilor LGBTQI+ să vină la Marșul Solidarității появились сначала на #diez.
17:45
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (O.A.O. MMZ) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor”. Este vorba despre „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității. Сообщение Uzina metalurgică moldovenească a primit cel mai înalt premiu pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor появились сначала на #diez.
15:45
Universitatea Tehnică a Moldovei a marcat o etapă importantă în deschiderea sa către comunitatea globală de cercetare prin integrarea Repozitoriului Instituțional al Universității Tehnice a Moldovei  (IRUTM)  în BASE (Bielefeld Academic Search Engine), unul dintre cele mai mari motoare de căutare academice din lume. Сообщение Producția științifică a UTM a fost integrată în BASE – unul dintre cele mai mari motoare de căutare academice din lume появились сначала на #diez.
15:45
Programul național Startup School 2024 a ajuns la final și este gata să-și desemneze câștigătorii. Timp de șase săptămâni, mai mulți liceeni din Republica Moldova au dezvoltat prima lor afacere tehnologică, iar pe 27 iunie urmează să-și prezinte ideile de start-up în cadrul evenimentului de absolvire și Demo Day. Сообщение Pe 27 iunie, susține viitorii antreprenori tech! Mai mulți liceeni din Moldova vor prezenta prima lor afacere tehnologică появились сначала на #diez.
15:00
Studenții din Moldova au avut ocazia să participe la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank. Evenimentul a fost organizat de diez.md în parteneriat cu Victoriabank cu scopul de a oferi tinerilor oportunitatea de a interacționa în mod direct și rapid cu profesioniști din industria bancară. Сообщение (video) Speed-dating profesional: 10 studenții au descoperit profesiile din domeniul bancar alături de Victoriabank și #diez появились сначала на #diez.
15:00
Cercetătorii Universității de Stat din Moldova s-au întors cu două premii speciale, șapte medalii de aur, șase de argint, două medalii de bronz și două diplome de excelență, de la una dintre cele mai importante manifestări expoziționale științifice organizate în Sud-Estul Europei - Expoziția Europeană a Creativității și Inovării EUROINVENT, care a avut loc în perioada 6-8 iunie 2024, la Iași. Сообщение USM a obținut două premii speciale și 15 medalii la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării „EUROINVENT’24” появились сначала на #diez.
15:00
Vineri, 14 iunie, Chișinăul va deveni capitala stilului, creativității și a talentului. Facultatea de Design a Universității Tehnice din Moldova (UTM) organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalul Students' Fashion Day (SFD 2024), care va reuni cele mai importante școli de modă din regiunile țării. Сообщение Chișinăul devine pentru o zi capitala modei. Participă la Festivalul Students’ Fashion Day și admiră colecțiile tinerilor designeri появились сначала на #diez.
14:45
O zicală veche în domeniul securității cibernetice spune că oamenii sunt veriga cea mai slabă a lanțului de securitate. Acest lucru este din ce în ce mai adevărat, pe măsură ce actorii amenințărilor concurează pentru a exploata angajați creduli sau neglijenți. Dar este posibil și să transformăm această verigă slabă într-o formidabilă primă linie de apărare. Сообщение În cadrul Cybercor continuă sesiunile de instruire în domeniul securității cibernetice pentru funcționarii publici появились сначала на #diez.
13:45
În ultimele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis mai multe coduri galbene de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul țării. În seara zilei de marți, 11 iunie, în mai multe localități din țară, dar și în capitală, furtuna declanșată a cauzat numeroase daune, printre care și decesul a două persoane. În acest context, am încercat să aflăm la ce etapă se află proiectul privind sistemului național de avertizare a populaţiei în caz de situații excepționale. Сообщение La ce etapă se află crearea serviciului național de alertare a cetățenilor despre situațiile de risc появились сначала на #diez.
13:45
METRO Moldova a fost distinsă cu onoruri remarcabile, la prestigiosul eveniment „Gala Businessului Moldovenesc", marcându-se astfel recunoașterea continuă a brandului ca lider în industria retailului. Evenimentul, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în colaborare cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, a avut loc pe data de 5 iunie 2024 și a adunat elitele sectorului de afaceri moldovenesc. Сообщение Recunoașterea Excelenței METRO Moldova la Gala Businessului Moldovenesc появились сначала на #diez.
13:15
Pentru a oferi apreciere specialiștilor barista care dau dovadă de măiestrie, creativitate și pasiune în arta preparării cafelei, Julius Meinl organizează în premieră un campionat barista în Republica Moldova – Julius Meinl Barista Cup. Fiecare doritor poate să vină și să susțină specialistul barista preferat. Pe lângă atmosfera de competiție, vizitatorii vor putea petrece timpul într-un mod distractiv și util. Evenimentul va avea loc pe 22 iunie. Сообщение Cinci motive pentru care să vii la Julius Meinl Barista Cup – primul campionat barista din Republica Moldova появились сначала на #diez.
11:45
Hackathonul ESG, desfășurat în premieră de EXIMBANK, și-a identificat câștigătorii, care și-au ridicat premiile speciale, primind înalte aprecieri pentru aportul valoros în abordarea provocărilor ESG din sectorul bancar și în dezvoltarea strategiei de ESG a băncii. Сообщение EXIMBANK desemnează câștigătorii primei ediții a Hackathonului ESG появились сначала на #diez.
11:45
Cristin Murafa este doctorand în cadrul Școlii Doctorale de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Anterior, el a studiat la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, la specializarea economie și afaceri internaționale. Tânărul lucrează la teza de doctorat care are drept temă impactul investițiilor străine directe asupra creșterii și dezvoltării economice a Republicii Moldova, iar în unul dintre capitolele tezei de doctorat studentul și-a propus să afle ce crede populația Republicii Moldova despre investițiile străine directe și dacă acestea sunt benefice pentru economia Moldovei. În acest sens, Cristin a creat un chestionar cu ajutorul căruia colectează răspunsurile moldovenilor de acasă și de peste hotare. Сообщение Care este impactul investițiilor străine asupra dezvoltării Moldovei? Răspunde la chestionar și ajută-l pe Cristin Murafa să susțină teza de doctorat появились сначала на #diez.
11:45
Moldova Digital Summit 2024 – lansări, programe de finanțare și dezvoltare, inovații și memorandumuri internaționale  MDS 24 a reprezentat o platformă excepțională  de susținere a afacerilor, la eveniment fiind prezentate:— Aplicația EVO a fost făcută publică – mai multe detalii pe evo.gov.md — A fost prezentat modul de funcționare a noilor cărți de identitate, ce urmează […] Сообщение Moldova Digital Summit 2024: peste 3000 de participanți, lansări și oportunități numeroase pentru fiecare появились сначала на #diez.
10:30
Universitatea de Stat din Moldova a fost reprezentată cu succes la finala națională a competiției „Teza mea de doctorat în 180 de secunde”. Evenimentul s-a desfășurat pe 11 iunie, organizat de Biroul național al Agenției universitare a Francofoniei (AUF) în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, Ambasada Franței în Republica Moldova, oficiul Erasmus+ Moldova și Agenția națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC). Сообщение USM-ista Ana Rusnac a devenit laureata finalei naționale a concursului „Teza mea de doctorat în 180 de secunde” появились сначала на #diez.
10:15
Clubul Tinerilor Makeri (CTM), un proiect implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC) și susținut financiar de Liechtenstein Development Service (LED) din Moldova, demonstrează un impact semnificativ asupra tinerilor din cadrul învățământului profesional tehnic (VET). Prin oferirea de cursuri tehnice gratuite și oportunități de dezvoltare, CTM a contribuit la formarea și integrarea cu succes a tinerilor în câmpul muncii. În continuare, vom prezenta două istorii de succes care ilustrează efectele pozitive ale acestor oportunități. Сообщение (video) Istoriile de succes ale tinerilor absolvenți ai cursurilor de la Clubul Tinerilor Makeri появились сначала на #diez.
09:45
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHS) anunță despre un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenul menționat este valabil astăzi, 13 iunie, în intervalul orar 11.00-22.00. Сообщение Codul galben de instabilitate atmosferică se menține. Meteorologii au emis averse puternice și descărcări electrice появились сначала на #diez.
09:45
Pe 7 iunie, cu ocazia Zilei Sindicalistului din Republica Moldova, Organizația Sindicală Primară (OSP) a salariaților Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a celebrat un moment aniversar de excepție: 60 de ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat prin prezența unor personalități remarcabile, inclusiv a rectorului UTM, Viorel BOSTAN, și a unor reprezentanți de seamă din domeniul sindical din Moldova și România. Сообщение La UTM a fost marcați 60 de ani de la fondarea Organizației sindicale primare a salariaților universității появились сначала на #diez.
12 iunie 2024
18:00
Acceleratorul de afaceri XY Partners anunță despre lansarea programului XY E-commerce Incubator III: Marketing Booster. Programul va începe în luna iunie și va dura 6 luni, perioadă în care 7 branduri autohtone își vor crește vânzările și vizibilitatea în mediul online. Сообщение Marketing Booster: șapte branduri autohtone își vor crește vânzările și vizibilitatea prin intermediul XY E-commerce Incubator III появились сначала на #diez.
17:15
Daniela Guțu este o tânără de 15 ani din orașul Ștefan Vodă, pasionată de voluntariat și activism civic. Face parte din trei ONG-uri – Echipa de voluntari „OameniiV”, Asociația Internațională a Tinerilor și Asociația Tinerilor Diplomați – și are și un grup de inițiativă despre robotică. Având în vedere că în acest an a absolvit clasa a IX-a, din septembrie va fi în primul an la liceu. Clasa a X-a va fi puțin mai diferită pentru ea, pentru că nu o va face acasă, ci în Statele Unite ale Americii, căci beneficiază de bursa de studii ASSIST. Сообщение A câștigat o bursă de studiu de 80 000 de dolari la un liceu privat din SUA. Daniela Guțu, despre cum te înscrii la programul ASSIST și ce include finanțarea появились сначала на #diez.
15:30
Aproape 30 persoane de vârsta a treia au ajuns din nou în băncile universității. De data aceasta, nu pentru a însuși o profesie, ci pentru a învăța să-și gestioneze banii în era digitală. Seniorii au participat la cursul „Introducere în Plățile Digitale” și au aflat multe lucruri utile de la cei mai buni specialiști ai Asociației Băncilor din Moldova. Mai mult, ei au testat în mod practic cum pot să-și plătească facturile online, cum să facă cumpărături printr-un simplu clic pe ecran, dar și cum să se protejeze de fraude digitale. Cursul a fost organizat în cadrul campaniei #FărăCash, care își propune să informeze populația despre beneficiile plăților digitale și să le promoveze ca metodă principală de plată. La deschiderea evenimentului a participat și Dorel Noroc, președintele Asociației Băncilor din Moldova, care a subliniat importanța plăților digitale și familiarizării fiecărui moldovean cu beneficiile achitării #fărăcash. Сообщение (video) Persoanele de vârsta a treia se „digitalizează” la universitate. Au învățat să facă transferuri și să achite cashless появились сначала на #diez.
13:30
Moldova Digital Summit 2024 s-a încheiat cu Tekwill Expo Day, un eveniment care își propune să încurajeze copiii și tinerii din Republica Moldova să devină creatori de soluții inovatoare și lideri în domeniul tehnologiilor, oferindu-le oportunități unice de testare și experimentare cu tehnologiile, dar și recunoașterea performanțelor impresionante pe care le-au atins în cadrul programelor de studiere a domeniilor STEM. Сообщение Tekwill Expo Day 2024: inovații tehnologice pentru toate vârstele și recunoașterea performanțelor educaționale ale elevilor din țară появились сначала на #diez.
13:30
Summitul GPeC Republica Moldova revine cu o nouă ediție! Timp de o zi, participanții vor avea acces la conferințe despre comerțul electronic și marketingul digital, vor vizita o expoziție și vor participa la sesiuni de networking alături de unii dintre cei mai buni specialiști internaționali și locali. Сообщение Summitul GPeC revine cu o nouă ediție! Pe 20 iunie, ești invitat(ă) să afli tot ce este actual în e-commerce și în marketingul digital появились сначала на #diez.
11:45
Dacă vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia, participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Сообщение Te interesează animația, game designul și producția multimedia? Participă la un forum despre profesiile viitorului появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.