#diez

Acum 12 ore
18:15
În contextul împlinirii a 520 de ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, în orașul Ștefan Vodă a fost inaugurată o pictură murală dedicată acestuia. Lucrarea decorează un bloc locativ de la intrarea în localitate și a fost realizată de pictorul moldovean Alexei Luca. Сообщение (foto) O pictură murală dedicată lui Ștefan cel Mare a fost inaugurată în orașul din Moldova care-i poartă numele появились сначала на #diez.
17:45
Judocanul Ion Basoc a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Paris. Rezultatul respectiv este o premieră pentru Republica Moldova, pentru para judo-ul moldovenesc și pentru sportivul moldovean. Сообщение Argint la Jocurile Paralimpice 2024! Ion Basoc s-a clasat pe locul II la olimpiada de vară pentru persoanele cu dizabilități появились сначала на #diez.
17:00
Avem a treia medalie de bronz pentru Republica Moldova în istoria participării noastre la Jocurile Paralimpice! Aceasta a fost obținută de judocanul Oleg Crețul, în categoria de greutate de până la 90 de kilograme. Сообщение Judocanul Oleg Crețul a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris появились сначала на #diez.
16:15
Faci parte dintr-un consiliu local sau raional de tineret și vrei să descoperi cum inteligența artificială (IA) poate fi utilizată în activitatea organizațiilor respective? Pe 13-15 septembrie alătură-te la un curs inovator dedicat consiliilor locale ale tinerilor, unde vei explora cum IA poate fi folosită pentru a îmbunătăți deciziile, a dezvolta strategii eficiente și a aduce soluții creative la problemele comunității. Сообщение Cum poți utiliza inteligența artificială în activitatea consiliilor locale de tineret? Participă la un curs tematic și află răspunsul появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
15:45
AIESEC Chișinău, filiala AIESEC International, prezentă în peste 120 de țări ale lumii, anunță lansarea procesului de recrutare. Așadar, acum ai șansa de a te alătura unei comunități globale, de a lucra alături de tineri ambițioși și de a produce schimbări în societatea în care trăiești. Сообщение Oportunitate pentru tinerii dornici de a se alătura unei comunități globale. AIESEC Chișinău recrutează membri noi появились сначала на #diez.
14:30
Humane este un marketplace unde persoanele care vor să-și petreacă timpul în aer liber, dar nu au echipamentul necesar pentru drumeții, pot găsi tot ce au nevoie online. Start-upul a fost lansat pe 25 iulie 2024 și este fondat de Bogdan și Leo, doi tineri din Moldova în vârstă de 17 și, respectiv, 16 ani. Сообщение Start-upul Humane: doi tineri din Moldova au lansat o platformă care conectează iubitorii de natură cu drumeții și echipamente появились сначала на #diez.
12:45
Judocanul Ion Basoc a reușit să se califice în finala Jocurilor Paralimpice de la Paris. Sportivul a concurat în categoria de greutate de peste 90 de kilograme. Сообщение Ion Basoc va lupta pentru aur la Jocurile Paralimpice 2024! Judocanul s-a calificat în finală появились сначала на #diez.
12:00
Chiar dacă în regiunea transnistreană se eliberează diplome de absolvire a studiilor superioare, în majoritatea cazurilor, aceste documente nu sunt recunoscute oficial în afara acestui teritoriu necontrolat de autoritățile constituționale. Cu toate acestea, există anumite modalități care le permit tinerelor să-și continue studiile în restul Republicii Moldova, în țările europene sau chiar în Federația Rusă, scrie ru.diez.md. Сообщение Unde și cum sunt recunoscute diplomele de absolvire a universității eliberate în regiunea transnistreană появились сначала на #diez.
11:15
Judocanul din Republica Moldova Ion Basoc a reușit să se califice în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris, în categoria de greutate de peste 90 de kilograme. Сообщение Judocanul Ion Basoc s-a calificat în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris появились сначала на #diez.
10:45
Ești invitat(ă) să participi la concursul de eseuri și istorioare „Povești de supraviețuire și speranță”. Acest concurs are drept scop conștientizarea și prevenirea suicidului. Prin intermediul acestuia, organizatorii își propun să creeze un spațiu sigur în care poveștile personale și experiențele împărtășite să inspire și să ofere suport celor care trec prin momente dificile în viață. Сообщение Participă la concursul de eseuri „Povești de supraviețuire și speranță” și împărtășește-ți povestea появились сначала на #diez.
10:15
Medalia de argint a fost obținută de Timur Degteari, medalia de bronz – de Mihai Eșanu, iar mențiunea de onoare – de Marian Soltan. Timur și Mihai sunt elevi la Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, iar Marian este elev al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.  În cadrul celei de-a 36-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică […] Сообщение O echipă de elevi din Moldova a obținut o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică появились сначала на #diez.
10:00
Chiar dacă vacanța cea mare abia s-a încheiat, unii elevi deja se gândesc la următoarea. Ei bine, nu mai e chiar atât de mult de așteptat! Ea va începe la sfârșitul lunii octombrie și va dura o săptămână. Сообщение Când elevii vor avea vacanța de toamnă și cât va dura aceasta появились сначала на #diez.
Ieri
18:00
În vara acestui an, 2024, temperatura medie globală a fost cu 0,7°C peste media pe termen lung pentru perioada 1991-2020, stabilind astfel un nou record istoric. Potrivit Serviciului Climatic Copernicus al Uniunii Europene, aceste date sugerează că este din ce în ce mai probabil ca 2024 să devină cel mai călduros an înregistrat vreodată la nivel global. Сообщение Vara anului 2024 a devenit cea mai caldă din istoria omenirii. Care a fost temperatura medie globală появились сначала на #diez.
17:45
Peste 300 de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale s-au reunit la Chișinău, pentru a discuta despre digitalizarea locală, un element esențial în dezvoltarea economiei și creșterea bunăstării populației. Conferința națională „Digitalizarea locală: inovație și acces ușor la e-servicii”, organizată de Agenția de Guvernare Electronică a avut obiectivul de a sublinia transformarea digitală la nivel local, realizările obținute de Centrele Unificate de Prestare a Serviciilor Publice (CUPS) create în toate raioanele țării, de a prezenta portalul e-APL – portalul administrației publice locale din Republica Moldova, dar și alte noutăți digitale. Сообщение (video) La Chișinău s-a desfășurat Conferința națională „Digitalizarea locală: inovație și acces ușor la e-servicii” появились сначала на #diez.
17:30
În perioada 7-8 septembrie, în curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău va avea loc Festivalul Vinului de Autor. Evenimentul va reuni 36 de vinării autohtone. Festivalul este adresat atât pasionaților de vin, cât și a celor care apreciază activitățile culturale. Сообщение Dorești să descoperi mai multe vinuri autohtone? Participă în acest weekend la Festivalul Vinului de Autor появились сначала на #diez.
17:15
În acest an, două eleve din Republica Moldova au obținut locul 2 la cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional de Aplicații Mobile e-ICON World Contest. Laura Burduja și Daniela Grosu, eleve la Liceul Teoretic „Miron Costin” din raionul Florești, au făcut echipă cu doi tineri din Republica Coreea și au dezvoltat o aplicație care să personalizeze traseul de orientare în carieră a elevilor. Сообщение Două tinere din Moldova au dezvoltat o aplicație de orientare în carieră. „MixTape” a luat locul II mondial la un concurs din Coreea de Sud появились сначала на #diez.
17:00
Datorită unui program lansat de Misiunea Înalților Consilieri UE, studenții și absolvenții din Moldova, dar și din diasporă, au posibilitatea să-și facă stagiile la Guvern, să învețe de la cei mai buni, dar și să fie răplătiți pentru munca lor. Сообщение Doi tineri din Moldova povestesc despre experiența lor în cadrul programului de stagiu la Guvern появились сначала на #diez.
16:30
FinComBank susține transformarea digitală a serviciilor financiare și își dorește să fie mai aproape de clienți chiar din primul pas al relației de colaborare, cu o echipă consolidată pe identitatea corporativă. Сообщение Natalia Nașco-Filimon a devenit noua vicepreședintă a Comitetului de Conducere a FinComBank появились сначала на #diez.
16:30
Pe parcursul lunii septembrie, în peste 130 de instituții de învățământ general din țară vor instalate dispensere (boxe) cu absorbante. Acestea vor fi oferite gratuit elevelor pe toată durata anului de studii. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, accesul liber la produsele de igienă menstruală în școli va reduce semnificativ rata absenteismului școlar în rândul fetelor, detabuizarea subiectului și reducerea cazurilor de bullying.  Сообщение În peste 130 de școli din Moldova vor fi instalate boxe cu absorbante, care vor fi oferite gratuit elevelor появились сначала на #diez.
16:00
Duminică, 8 septembrie, pe anumite străzi din capitală, va fi suspendat traficul rutier. Totul în legătură cu desfășurarea Euro Marathon 2024. Despre acest fapt s-a anunțat de către organele responsabile. Сообщение Duminică, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi închis. Cum va circula transportul public появились сначала на #diez.
15:30
În Italia, în perioada 7-9 septembrie 2024, vor avea loc greve naționale la aeroporturi, gări feroviare și transport public local. Italienii protestează împotriva anumitor condiții de muncă și pentru a cere îmbunătățiri în sectorul public, precum și cel privat. Despre asta a scris presa italiană. Сообщение În Italia: la aeroporturi, gări feroviare şi stații publice vor fi organizate greve. Transportul va fi stopat timp de trei zile появились сначала на #diez.
15:30
Noul an școlar vine cu noi provocări, nu doar pentru elevi, ci și pentru tinerii profesori. De la 1 septembrie în școlile din țară activează 407 tineri specialiști noi – un număr record pentru ultimii cinci ani. Pentru debutanți, adaptarea la rolul de profesor poate fi dificilă, de aceea, cinci cadre didactice cu experiență vin cu câteva sfaturi esențiale pentru colegii aflați la început de drum. Сообщение „Să facem update și upgrade.” Cinci profesori oferă sfaturi pentru colegii la început de cale появились сначала на #diez.
15:00
Numărătoarea inversă a început! A rămas mai puțin de o lună până la începerea anului universitar în România. Dacă încă nu știi cum să îți petreci ultimele zile de vacanță, îți propunem cinci evenimente care ar putea să-ți capteze atenția. Indiferent dacă ești pasionat(ă) de muzică, teatru, podcasting sau gastronomie sau ești în căutarea unui motiv în plus să explorezi Timișoara, București, Craiova, Alba Iulia sau Constanța, acum ai ocazia perfectă să o faci înainte de a începe noul an academic. Сообщение Ești student(ă) în România? Cinci festivaluri la care să mergi în utimele zile de vacanță появились сначала на #diez.
14:15
Directorul de dezvoltare al Fundației Est-Europene, Andrei Brighidin, face tot posibilul ca drepturile cetățenilor Republicii Moldova să fie respectate și validate. De asemenea, el promovează mecanismele de protecţie împotriva discriminării la nivel european, în calitate de membru titular al Comisiei Europeane împotriva Rasismului şi Intoleranţei. Сообщение (video) Andrei Brighidin: „Uniunea Europeană reprezintă o societate coezivă în care de 79 de ani domnește pacea” появились сначала на #diez.
14:15
Cursul predat în limba engleză și destinat studenților și masteranzilor Facultății de Relații Economice Internaționale va aborda teme esențiale precum:# managementul riscurilor;# reziliența organizațională; # lanțul de aprovizionare; # securitatea în afaceri.  Participanții la curs vor obține cunoștințe specializate, vor acumula credite academice, vor participa la sesiuni de networking și dialog intercultural. Academia de Studii Economice din […] Сообщение Internaționalizarea studiilor la Academia de Studii Economice din Moldova появились сначала на #diez.
13:15
Cărțile „Grădina de sticlă”, scrisă de Tatiana Țîbuleac, și „Pe Contrasens”, scrisă de Oleg Serebrian, au devenit finalistele premiului polonez Angelus pentru literatură din Europa Centrală. Scriitorii moldoveni se află printre cei șapte finaliști. Despre asta s-a menționat chiar de reprezentanții concursului. Сообщение Tatiana Țîbuleac și Oleg Serebrian sunt finaliștii premiului literar polonez Angelus din Europa Centrală появились сначала на #diez.
13:00
Într-o eră digitală, în care amenințările cibernetice sunt în continuă creștere, protejarea informațiilor sensibile devine esențială. În acest context, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), prin intermediul Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, continuă să-și îndeplinească cu sârguință misiunea de a forma o societate cibernetică sănătoasă și sigură. Printr-un angajament neobosit față de excelența academică și inovarea în domeniul securității cibernetice, UTM contribuie activ la protejarea infrastructurii digitale a Republicii Moldova și la pregătirea specialiștilor capabili să răspundă provocărilor unui mediu digital din ce în ce mai complex. Сообщение Funcționarii din cadrul MAI au participat la instruirile în domeniul securității cibernetice, conduse de prorectorul UTM, Dinu Țurcanu появились сначала на #diez.
12:45
Asociația Promo-LEX și portalul diez.md au desemnat azi, 6 septembrie, câștigătoarele quiz-ului privind contracararea discriminării și a crimelor în bază de prejudecată, discurs de ură și instigare la ură. În total, au fost premiate cinci persoane care au acumulat cel puțin 10 puncte. Сообщение Află cine sunt câștigătoarele quiz-ului privind contracararea discriminării și a crimelor în bază de prejudecată, discurs de ură și instigare la ură появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:15
Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică pentru ziua de astăzi, 5 septembrie, până la ora 0.0. Potrivit specialiștilor, avertizarea meteorologică vizează partea de centru și sud a țării. Сообщение Descărcări electrice, vânt și ploi de scurtă durată. Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică появились сначала на #diez.
16:30
70 de instituții de învățământ general din țară vor fi dotate cu echipamente TIC. În fiecare instituție, câte cinci săli de clasă vor fi echipate cu All-in-One Computer și panou interactiv dotat cu software, cu conținuturile educaționale în limba română. Сообщение Lista celor 70 de școli din Moldova care vor fi dotate cu panouri interactive, calculatoare și alte echipamente появились сначала на #diez.
16:00
Pe 10 septembrie veți face cunoștință cu 21 de femei antreprenoare selectate în Women Accelerator „She's Next”, la evenimentul oficial de lansare a programului. Timp de trei luni, participantele vor munci alături de mentorele lor pentru a dezvolta și gestiona afaceri de succes. Află mai jos detalii despre agenda evenimentului și cum te poți înregistra și tu! Сообщение Vino pe 10 septembrie la Women Accelerator „She’s Next” și cunoaște cele 21 de antreprenoare și afacerile lor появились сначала на #diez.
12:45
În Republica Moldova, numele său este Eugenia, iar în Statele Unite ale Americii – Jane. A decis să și-l schimbe în 2018, când a traversat Oceanul Atlantic pentru a-și face studiile superioare la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume – Northwestern. La șase ani distanță de acel moment, Jane Skripnik este un nume destul de cunoscut în Los Angeles și, mai exact, la Hollywood. Tânăra locuiește și lucrează în cel mai cunoscut cartier din California, care este și principalul centru al industriei cinematografice și de televiziune americane. Сообщение (foto) „Pentru a reuși, trebuie să muncești nonstop.” Moldoveanca Jane Skripnik, despre cum e să lucrezi la Hollywood появились сначала на #diez.
12:00
Anul acesta, festivalul de contact improvisation și contemporary dance „Moldova Dance Festival Contact+” din țara noastră sărbătorește cea de-a 15-a ediție aniversară! Cu această ocazie, toți doritorii sunt invitați la un maraton de spectacole coregrafice unic. Сообщение Vino la maratonul spectacolelor coregrafice de la Moldova Dance Festival Contact+ появились сначала на #diez.
12:00
Yep!Moldova și Alliance of Democracies Foundation (Danemarca) invită echipe/start-upuri la Democracy Tech Hackathon, ediția a III-a, care va avea loc pe 11 și 12 octombrie la Artcor, Chișinău, pe str. 31 August 1989, nr. 137.  Сообщение Invitație pentru Democracy Tech Start-ups. Reprezintă țara la Copenhagen Democracy Summit din 2025 появились сначала на #diez.
11:30
Elena Rățoi este femeia puternică, care timp de mai mult de 10 ani îi îndeamnă și pe alții să se dezvolte și să se manifeste, indiferent de particularitățile lor. Ea este un adevărat promotor al incluziunii și este ferm convinsă, că fiecare persoană merită să beneficieze de șanse egale în orice domeniu al vieții.   Сообщение (video) Elena Rățoi: „Europa înseamnă respect față de fiecare persoană, incluziune și șanse egale” появились сначала на #diez.
11:30
La Liceul Teoretic „Mihail Ciachir” din Ceadâr-Lunga, sărbătoarea dedicată primului sunet a întâmpinat în instituție și prima clasă gimnazială de elevi cu predare în limba română. Aceasta a fost inaugurată în premieră în anul de studii 2024/2025. Сообщение Un liceu din Ceadâr-Lunga a deschis prima clasă gimnazială din regiune cu predare în limba română появились сначала на #diez.
11:30
În perioada 13-15 septembrie, la Chișinău va avea loc un eveniment important pentru comunitatea de start-upuri – „Techstars Startup Weekend: Let's Innovate Together!”. Timp de trei zile, antreprenorii vor avea ocazia să-și creeze propriul produs împreună cu echipa și să-l prezinte în fața unui juriu. Participarea este gratuită. Сообщение Ai o idee de start-up? Vino la Techstars Startup Weekend, formează-ți echipa și câștigă premii появились сначала на #diez.
11:15
Toamna aceasta, Moldtelecom te răsfață cu promoții excepționale! Indiferent dacă ești client nou sau existent, profită de cele trei oferte speciale care îți aduc reduceri semnificative la telefonie mobilă, Internet + TV și smartphone-uri. Сообщение Moldtelecom lansează oferte irezistibile de toamnă появились сначала на #diez.
11:15
Odată cu începerea unui an nou de învățământ, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a prezentat un raport succint al realizărilor din anul de studii 2023/2024. Astfel, ministrul Dan Perciun a scos în evidență investițiile în infrastructura instituțiilor de învățământ, majorarea salariilor profesorilor și creșterea numărului de persoane înmatriculate la universități și în învățământul dual. Сообщение Cum a evoluat sistemul de învățământ pe parcursul ultimului an. Lista realizărilor din 2023/2024 появились сначала на #diez.
10:45
Compania aeriană letonă airBaltic lansează zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre Vilnius, Lituania. Anunțul a fost făcut de către Administrația Aeroportului Chișinău. Сообщение O nouă destinație de pe Aeroportul Chișinău. Vor fi disponibile zboruri directe spre Vilnius, Lituania появились сначала на #diez.
10:15
Pe 1 septembrie a fost lansat proiectul „Fotbal în Grădinițe”, iar în cadrul evenimentului a fost prezentat ghidului „ABC-ul fotbalului pentru copii”, un instrument esențial pentru educarea celor mai mici pasionați ai sportului rege. Inițiativa aparține Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). Сообщение A fost lansat proiectul „Fotbal în Grădinițe” cu prezentarea ghidului ABC-ul fotbalului pentru copii появились сначала на #diez.
4 septembrie 2024
17:45
Caritas Moldova lansează campania de recrutare a voluntarilor pentru proiectele sale. Astfel, toți cei care au visat vreodată să dețină super-puteri, acum au această șansă. Organizația este în căutare de persoane entuziaste, gata să schimbe vieți prin voluntariat. Сообщение Devino un super-erou! Caritas Moldova este în căutare de voluntari pentru proiectele lor появились сначала на #diez.
16:15
Pe 30 august 2024, rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru STRATAN, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, a susținut o prelegere captivantă pentru participanții la Școala de Vară „Calea către Descoperiri Științifice”.  Сообщение Rectorul ASEM a explicat rolul economiei în viitorul tinerilor, în cadrul Școlii de Vară „Calea către descoperiri științifice” появились сначала на #diez.
16:15
În Scuarul Europei, din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, se va organiza un concert în aer liber. În fața publicului va evolua fanfara belgiană KermesZ à l'Est. Сообщение O trupă rock belgiană de tip neo-fanfară vine la Chișinău! Accesul la eveniment este gratuit появились сначала на #diez.
15:15
Cea de-a 9-a ediție a Moldova Business Week 2024 marchează o premieră prin desfășurarea sa în patru regiuni economice cheie ale țării: Chișinău, Edineț, Ungheni și Bălți. Evenimentul va reuni peste o mie de participanți, de la investitori străini și antreprenori locali, la oficiali de rang înalt și experți economici de top, subliniind potențialul economic al Moldovei în ansamblul său. Moldova Business Week 2024 va oferi o platformă unică pentru explorarea și valorificarea oportunităților de afaceri din fiecare regiune, facilitând astfel dezvoltarea economică sustenabilă a țării. Сообщение Moldova Business Week 2024. Cunoaște potențialul economic al celor patru regiuni în care se desfășoară evenimentul появились сначала на #diez.
15:15
maib și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) au inaugurat oficial cinci săli de clasă renovate în cadrul Facultății de Inginerie Economică și Business (FIEB). Această inițiativă, realizată cu sprijinul financiar al maib, este parte integrantă a unui proiect de dezvoltare educațională care urmărește să creeze un mediu propice pentru formarea viitorilor specialiști IT și economici ai țării. Сообщение maib și Universitatea Tehnică a Moldovei inaugurează cinci săli de clasă renovate pentru a sprijini viitorul digital al tinerilor din Republica Moldova появились сначала на #diez.
15:00
Cadrele didactice debutante și stagiarii din instituțiile de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de un program de orientare la locul de muncă. Proiectul a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței din 4 septembrie 2024. Сообщение Profesorii tineri din Moldova vor beneficia de ghidare profesională de la mentori появились сначала на #diez.
14:30
Cea mai mare rețea de evenimente de recrutare și employer branding din România și Republica Moldova se întoarce la Chișinău toamna aceasta cu o nouă ediție. Evenimentul va reuni zeci de companii din diverse domenii de activitate, care oferă peste 2 000 de locuri de muncă. Сообщение Târgul de Cariere poate deveni primul tău pas spre un job nou! Vor fi prezentate peste 2 000 de opțiuni de locuri de muncă появились сначала на #diez.
14:30
Acest sfârșit de an vine cu o surpriză – catedrala Notre-Dame de Paris se redeschide! Evenimentul este programat pentru 8 decembrie 2024, dată care marchează exact cinci ani de la incendiul devastator. Сообщение Catedrala Notre-Dame din Paris se redeschide în decembrie 2024! Cine a fost responsabil de reconstrucție появились сначала на #diez.
14:30
Chisinau Marathon este unul dintre cele mai cunoscute evenimente sportive de alergare. În acest an, maratonul se va desfășura în weekendul 28-29 septembrie. Participanții se pot implica în cursa Fun Run (1,5 km), în cursa de cinci kilometri, în cursa de 10 kilometri, semimaraton (21 km) și maraton (42 km). Astfel, organizatorii au nevoie de implicarea voluntarilor pentru ghidarea, susținerea și menținerea ordinii la eveniment. Сообщение Alătură-te echipei Chisinau Marathon 2024 și devino voluntar(ă) în cadrul evenimentului появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.