BOP: Maia Sandu și Renato Usatîi ar ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale

Provincial, 17 octombrie 2024 13:50

Președinta Maia Sandu, susținută de PAS, și Renato Usatîi, lider la Partidului Nostru, ar urma să ajungă în turul II al alegerilor prezidențiale. Aceste date se conțin în sondajul Barometrul Opiniei Publice – Octombrie 2024, realizat de IPP și iData, care a fost prezentat astăzi. Conform sondajului, Maia Sandu ar obține circa 30% din sufragii, […] Post-ul BOP: Maia Sandu și Renato Usatîi ar ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 5 minute
11:10
Cei 150 de copii de la grădinița din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni, au parte acum de un mediu mai sigur și mai confortabil, după ce instituția preșcolară a beneficiat de lucrări de reparație capitală. Potrivit ONDRL, proiectul „Reparația capitală a grădiniței „Albinuța” din comuna Vărzărești, etapa I”, a vizat renovarea a două din cele trei […] Post-ul (FOTO) Grădinița „Albinuța” din Vărzărești: un mediu mai sigur și confortabil pentru 150 de copii după reparații capitale apare prima dată în Provincial.
Acum 10 minute
11:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că e pe ultima sută de metri în organizarea alegerilor de duminică. Ieri și astăzi, conform unui grafic prestabilit, sunt transmise buletinele de vot și alte materiale electorale colegilor noștri din consiliile electorale de circumscripție. “Securitatea întregului proces este asigurată de colaboratorii inspectoratelor de poliție teritoriale, atât la escortarea […] Post-ul CEC: ultima sută de metri în organizarea alegerilor de duminică apare prima dată în Provincial.
Acum 15 minute
11:20
Aflat în raionul Drochia, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat o afacere de familie, specializată în fabricarea mobilei pentru birou, magazin și casă. Compania „Tudnord-Lux” a fost fondată de Tudor Cecan în anul 2006, iar, în prezent, în sediul nou activează 20 de persoane din Drochia, Pelinia, Țarigrad și Cotova. Datorită utilajelor moderne, mobila produsă din […] Post-ul Premierul Dorin Recean, la Drochia: Vom continua să sprijinim antreprenoriatul local și să oferim noi oportunități pentru dezvoltare apare prima dată în Provincial.
11:20
În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 23 de situații de risc, inclusiv la lichidarea a două incendii izbucnite în locuințe din raioanele Orhei și Anenii Noi. Astfel, primul caz a avut loc într-un bloc de locuit cu 5 nivele din orașul Orhei, pe strada Tamara Ciobanu 8. Apelul la Serviciul 112 […] Post-ul Incendii în două locuințe din Orhei și Anenii Noi. IGSU vine cu recomandări apare prima dată în Provincial.
Acum 30 minute
10:40
Lansarea procedurii de achiziție pentru „Reabilitarea și extinderea apeductului magistral Zagarancea-Cornești”.  Proiectul are drept scop: construirea a aproximativ 15 km de apeduct magistral; reabilitarea și extinderea stației de tratare a apei, cu dublarea capacității și construirea a 2 stații de pompare moderne. Costul proiectului a fost estimat la 30 960 850 MDL, fără TVA. Finanțarea lucrărilor […] Post-ul Licitație Publică pentru implementarea proiectului „Reabilitarea și extinderea apeductului magistral Zagarancea-Cornești” apare prima dată în Provincial.
Acum o oră
11:40
“Domnule Năstase, nimeni nu ne bagă în seamă. Nu mai există justiție în țara asta! Mori cu dreptatea în mână! Asta aud și la Chișinău și la Bălți și la Hîncești. Oriunde mă duc” – a declarat Andrei Năstase, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova. El a spus că, “oamenii sunt supărați […] Post-ul Andrei Năstase, după o serie de întâlniri electorale: Nu mai există justiție în țara asta! Mori cu dreptatea în mână! Asta aud și la Chișinău și la Bălți și la Hîncești apare prima dată în Provincial.
10:30
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.   Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii […] Post-ul Percheziții în mai multe localități din Nisporeni și Strășeni în două cauze penale pornite pe faptul coruperii electorale apare prima dată în Provincial.
10:20
Săptămâna trecută, Logos a publicat un articol cu referire la o scrisoare a unui grup de asociații și întreprinderi producătoare de produse ce conțin zahăr către Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Autorii scrisorii s-au referit la situația de criză pe piața zahărului din Moldova și au propus măsuri pentru depășirea acesteia. Unele surse mass-media și […] Post-ul Ziarul Logos: Fără extinderea euro-cotei preferențiale-2025 pentru importurile de zahăr, Moldova nu va putea echilibra piața apare prima dată în Provincial.
10:10
La 17 octombrie curent, a avut loc inaugurarea Punctului de asistență medicală urgentă Otaci din cadrul Substației Ocnița, după reparație capitală și dotare cu echipament. Aproximativ 15,8 mii de locuitori din opt localități (Otaci, Călărășeuca, Mereșeuca, Sauca, Vălcineț, Unguri, Codreni, Berezovca din raionul Ocnița) vor beneficia de servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital. […] Post-ul Un nou punct de asistență medicală urgentă – reparat capital apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
09:40
La data de 17 octombrie 2024, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, împreună cu reprezentanții Biroului politici de reintegrare au efectuat o vizită de lucru în satele Clocușna și Hădărăuți din raionul Ocnița, unde a avut întâlniri cu reprezentanții administrației publice locale, cadre didactice și medicale, colaboratorii unității locale de salvatori și pompieri. Dialogul s-a axat […] Post-ul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în satele Clocușna și Hădărăuți. Ce a făcut apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
08:40
Premierul Dorin Recean a vizitat conacul „Russo” din comuna Cotova, raionul Drochia. Casa a fost restaurată prin intermediul programului „Satul European”. Proiectul subliniază angajamentul Guvernului de a revitaliza patrimoniul cultural și de a susține dezvoltarea turismului rural în regiune. Lucrările au cuprins schimbarea acoperișului, a tavanului, restaurarea pereților, schimbarea ușilor și a geamurilor. De asemenea, […] Post-ul (FOTO) Conacul „Russo” din Cotova, vizitat de premierul Dorin Recean apare prima dată în Provincial.
07:40
La 17 octombrie 2024, a fost semnat contractul în cadrul proiectului “Împuternicirea comerțului: îmbunătățirea capacităților de afaceri în municipiul Edineț” ceea ce va facilita organizarea târgurilor expoziționale cu antreprenorii. Proiectul este implementat în cadrul programului EU4Moldova: Local Communities, finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare […] Post-ul La Edineț a fost semnat un nou proiect. Iată despre ce este vorba apare prima dată în Provincial.
07:10
Peste 100 de antreprenori din zona de Sud (Cimișlia, Leova, Cantemir, Hîncești) au participat, la masa rotundă „Dezvoltarea afacerilor rurale – Provocări în comercializarea producției agricole și oportunități de suport”, organizată de Unitatea Consolidată de Implementare a Proiectelor IFAD (UCIP IFAD), în colaborare cu BC Moldindconbank SA și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă […] Post-ul Peste 100 de antreprenori din zona de au participat la o masa rotundă privind dezvoltarea afacerilor rurale. Detalii apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
19:00
La 17 octombrie curent, a fost inaugurată Subdiviziunea Dondușeni a Centrului de sănătate publică Edineț. Sediul instituției a fost reparat capital, iar teritoriul adiacent – amenajat. Acum angajații au parte de condiții bune de muncă, care vor contribui la eficientizarea activității centrului și la sporirea încrederii oamenilor în sistemul de sănătate publică. Lucrările de renovare […] Post-ul Subdiviziunea Dondușeni din cadrul Centrului de sănătate publică Edineț, reparată capital apare prima dată în Provincial.
18:40
Polițiștii din Drochia au documentat activitatea ilegală a trei bărbați cu vârste de 21, 41 și 61 de ani, suspectați de realizarea și distribuirea substanțelor narcotice și psihotrope pe teritoriul raioanelor de nord ale țării. Polițiștii au stabilit că aceștia comercializau droguri atât de la domiciliu, cât și prin intermediul ascunzișurilor, unde erau implicate persoane […] Post-ul Trei bărbați din Drochia, prinși în flagrant pentru trafic de droguri: confiscări de aproape 400.000 de lei apare prima dată în Provincial.
18:20
Irina Vlah, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, se află la Bălți, unde are mai multe întâlniri cu alegătorii.  Susținătorii politicienii au decis să o surprindă cu un flashmob inedit. Mai exact, aceștea  în colaborare cu Clubul de hipism din Bălți, au organizat un flashmob în capitala nordului. „Bălți știe să surprindă! Astăzi, […] Post-ul (FOTO) Bălți știe să surprindă: Flashmob pe cai în susținerea Irinei Vlah apare prima dată în Provincial.
17:40
Un conațional de 22 de ani a fost prins în timp ce încerca să părăsească țara cu țigări ascunse în mașină. Incidentul a avut loc la data de 16 octombrie 2024, în Punctul de trecere a frontierei de stat „Lipcani-Rădăuți Prut”. Tânărul a comunicat că transportă doar bunuri personale. În cadrul operațiunii comune „Trident”, echipa […] Post-ul 6 000 de țigarete, descoperite în PTF „Lipcani-Rădăuți Prut” apare prima dată în Provincial.
17:30
În perioada recentă, un grup de lucru format din inspectorii de mediu din Drochia, reprezentanți ai Agenției „Apele Moldovei” și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au efectuat o inspecție a două bazine acvatice situate în extravilanul localității Maramonovca. Cele două bazine, cu suprafețe de 94 și 74 de hectare, se află sub administrarea unui […] Post-ul Inspecție a bazinelor acvatice în Maramonovca apare prima dată în Provincial.
17:30
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul, unde a avut întâlniri cu angajații poliției din teritoriu, reprezentanții administrației publice locale și membrii serviciilor descentralizate și desconcentrate, într-o sesiune colaborativă. Discuțiile s-au concentrat pe îmbunătățirea securității publice și consolidarea colaborării dintre autoritățile locale și forțele de ordine, pentru a […] Post-ul Adrian Efros, la Cahul: discuții despre îmbunătățirea securității publice și consolidarea colaborării dintre autoritățile locale și forțele de ordine apare prima dată în Provincial.
17:20
Premierul Dorin Recean a efectuat, astăzi, o vizită la podul de la intrarea în satul Pelinia, inaugurat la 27 septembrie curent. Acesta asigură accesul spre localitățile Pelinia, Drochia, Dondușeni și Soroca. Proiectul, finanțat din Fondul Rutier, a avut o valoare totală de peste 23 de milioane de lei. Lucrările au început în martie 2024 și […] Post-ul Dorin Recean, la podul de la intrarea în satul Pelinia: ne dorim ca astfel de proiecte să ajungă o normalitate apare prima dată în Provincial.
17:20
Astăzi, Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a mers pe străzile Independenței și Sportivă, unde lucrările de reparație a carosabilului și trotuarelor sunt aproape finalizate. În timpul inspecției, împreună cu specialiștii, au fost identificate neajunsuri în așternerea asfaltului și alinierea incorectă a capacelor de canalizare. Primarul a subliniat că lucrările nu vor fi recepționate până la […] Post-ul Alexandr Petkov: vom începe recepția lucrărilor doar după eliminarea neajunsurilor apare prima dată în Provincial.
16:10
Întreprinderile municipale execută în această săptămână acţiuni de pregătire și conservare a havuzurilor care se află în gestiunea municipalităţii. Astfel toate fântânile arteziene au fost golite de apă iar bazinele au fost spălate, robinetele au fost scoase și curățate. De asemenea, motoarele electrice au fost deconectate de la sursa de energie și au fost plasate […] Post-ul Havuzurile din Chişinău vor fi conservate pe timp de iarnă apare prima dată în Provincial.
15:50
La ședința din 17 octombrie 2024 care s-a desfășurat la Bender, delegația Republicii Moldova a readus în centrul atenției Comisiei Unificate de Control subiectul privind asigurarea ordinii publice și liberei circulații în Zona de Securitate în ziua desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului  republican constituțional. Ca răspuns la apelul delegației noastre, lansat la precedenta reuniune […] Post-ul Ședința CUC la Bender. Măsuri pentru asigurarea ordinii publice în Zona de Securitate în contextul alegerilor apare prima dată în Provincial.
15:50
Partidul Politic ”Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” nu va vota pentru un alt candidat decât cel care a fost înaintat de formațiune, dar nu a fost înregistrat în cursă de Comisia Electorală Centrală (CEC). „Deși ar fi trebuit să fie un examen al responsabilității și unității naționale, aceste alegeri sunt deja compromise. Actuala guvernare a […] Post-ul CUB își îndeamnă membrii să nu voteze nici un candidat la prezidențiale. Ce poziție au față de Referendum? apare prima dată în Provincial.
15:20
Mai mult de 700 de copii din raionul Cahul au beneficiat, în perioada iunie-iulie 2024, de servicii stomatologice finanțate din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Consultațiile au fost oferite de echipa mobilă de stomatologi, care s-a deplasat în următoarele localități: Andrușul de Sus, Andrușul de Jos, Burlăceni, Cucoara, Doina, […] Post-ul Peste 700 de copii din raionul Cahul au beneficiat de servicii stomatologice gratuite apare prima dată în Provincial.
15:10
Echipa Federației Moldovenești de Fotbal susține integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Considerăm acest vector benefic atât pentru dezvoltarea socială și economică a țării noastre, cât și pentru creșterea potențialului Republicii Moldova de a convinge următoarele generații să își construiască familia și să își dezvolte cariera în Moldova. Pentru a progresa, Republica Moldova are nevoie […] Post-ul Echipa Federației Moldovenești de Fotbal susține integrarea Republicii Moldova în UE apare prima dată în Provincial.
14:50
Pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, se desfășoară lucrări de montare a parapetului metalic. Despre aceasta a comunicat Administraţia de Stat a Drumurilor. Menționăm că, în conformitate cu programul privind instalarea parapetului metalic de protecție pe drumurile naționale pentru anul 2024, este planificată montarea […] Post-ul Lucrări de montare a parapetului metalic pe drumul M5 apare prima dată în Provincial.
14:50
Sorin Maslo este noul director al Combinatului de Vinuri „Cricova”. Agenția pentru Proprietăți Publice (APP) este instituția care a organizat concursul. Sorin Maslo a studiat la Academia de Studii Economice în Moldova (ASEM), la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), dar și la Moscow Business School. Potrivit informațiilor din Curriculum Vitae al lui Sorin Maslo, din […] Post-ul Sorin Maslo – noul director al Combinatului de Vinuri „Cricova” apare prima dată în Provincial.
14:40
La ședințа cu administratorii întreprinderilor municipale din oraș, a fost atrasă atenția asupra problemei situațiilor de avarie cauzate de blocarea sistemului de canalizare. Șeful Direcției gospodărie comunală, Veaceslav Zincovschi, a făcut apel către locuitorii orașului să nu arunce șervețele umede și lavete în canalizare, pentru a preveni reparațiile de urgență. O atenție deosebită a fost […] Post-ul Locuitorii municipiului Bălți – îndemnați să nu înfunde sistemul de canalizare apare prima dată în Provincial.
14:20
Cu regret, în pofida inițiativelor recente și a mai multor altora de acest gen, de pe parcursul ultimelor doi ani, Tiraspolul a contramandat din nou desfășurarea ședinței grupurilor de lucru din domeniul educației, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului. Chișinăul a propus discutarea multiplelor probleme actuale cu care se confruntă  cele 8 […] Post-ul Tiraspolul a amânat din nou ședința grupurilor de lucru pentru educație apare prima dată în Provincial.
14:20
În efortul de a îmbunătăți serviciile de transport public și de a facilita deplasarea rapidă a autobuzelor și troleibuzelor, Primăria Municipiului Chișinău continuă să dezvolte benzile dedicate pentru vehiculele de rută. Implementate pentru prima dată în 2020, aceste benzi asigură conexiuni rapide între sectoarele orașului și contribuie la creșterea eficienței serviciilor de transport public, reducând […] Post-ul Mai multe benzi dedicate pentru un transport public rapid și eficient în Chișinău apare prima dată în Provincial.
13:50
Președinta Maia Sandu, susținută de PAS, și Renato Usatîi, lider la Partidului Nostru, ar urma să ajungă în turul II al alegerilor prezidențiale. Aceste date se conțin în sondajul Barometrul Opiniei Publice – Octombrie 2024, realizat de IPP și iData, care a fost prezentat astăzi. Conform sondajului, Maia Sandu ar obține circa 30% din sufragii, […] Post-ul BOP: Maia Sandu și Renato Usatîi ar ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale apare prima dată în Provincial.
13:30
Ofițerii INI și SIS, de comun cu procurorii PCCOCS , anunță deconspirarea planurilor de destabilizare a Moldovei de către activiștii unui partid declarat neconstituțional, urmare a 88 de percheziții desfășurate miercuri. Perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger” și au avut loc în mai multe localități din Nordul, Centrul și Sudul țării. Acestea au […] Post-ul Cei peste 100 de tineri instruiți în Rusia pentru dezordini în masă în Moldova nu-și vor putea implementa planul: 88 percheziții în țară și o captură de 1.600.000 lei apare prima dată în Provincial.
13:20
Conducerea raionului Ialoveni, în colaborare cu autoritățile medico-sanitare publice vin cu recomandarea și apelul către cetățeni de a procura și consuma ciuperci doar din locurile autorizate, care dețin certificarea corespunzătoare ce atestă inofensivitatea acestora. Atenționarea vine în contextul în care în raionul Ialoveni, în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe cazuri de intoxicație cu ciuperci, […] Post-ul Apel către locuitorii raionului Ialoveni: consumați doar ciuperci din surse autorizate pentru a preveni intoxicațiile apare prima dată în Provincial.
13:10
Proiect de hotărâre important pe masa Guvernului. Dacă va fi votat de cabinetul de miniștri, lacul Delia, cu suprafața de 111,2625 hectare, va fi transmis, cu titlu gratuit, din proprietatea statului în proprietatea Primăriei municipiului Ungheni. Astfel, vor putea fi îmbunătățite condițiile de utilizare a lacului, vor putea fi realizate noi proiecte ce țin și […] Post-ul Lacul Delia din Ungheni ar putea fi transmis Primăriei pentru reabilitare și dezvoltare turistică apare prima dată în Provincial.
13:10
De astăzi, 17 octombrie 2024, în capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din municipiu. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de Primărie. Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, conform contractelor încheiate, în […] Post-ul Start sezon termic 2024-2025 în municipiul Chișinău apare prima dată în Provincial.
12:50
Procuratura raionului Edineț anunță despre plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile, a unui tânăr de 24 de ani, acuzat conducerea mijlocului de transport de către o persoană fără dreptul de a conduce, care are o concentrație de vapori de alcool în aerul expirat ce depășește 0,35 mg/l, adică fapta prejudiciabilă prevăzută de art.264/1 alin.(5) din […] Post-ul Legea penală mai aspră – resimțită pe pielea șoferilor băuți la volan. Continuă plasările în arest preventiv pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate apare prima dată în Provincial.
12:40
Miercuri, 16 octombrie 2024, s-a desfășurat o ședință de lucru, după o vizită de monitorizare, în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia” la care au participat reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, ai beneficiarului – Primăria orașului Cimișlia, responsabilul tehnic și dirigintele de șantier. Drept subiect al discuției pe ordinea zilei a […] Post-ul ADR Sud efectuează o vizită de monitorizare în orașul Cimișlia în cadrul proiectului de extindere a sistemului de canalizare apare prima dată în Provincial.
12:10
Candidatul independent Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, consideră că, vizitele oficialilor străini în R. Moldova în perioada campaniei electorale pot fi considerate intervenții în alegeri. „Pe durata campaniei electorale, Republica Moldova este vizitată frecvent de reprezentanți ai statelor europene. Deși nu am nimic împotriva acestor persoane și sper că […] Post-ul Alexandr Stoianoglo: Intervențiile externe afectează integritatea alegerilor prezidențiale apare prima dată în Provincial.
11:50
La Ștefan Vodă, a fost lansat cel de-al patrulea Club al Femeilor în Finanțe din Zona Sud-Est, parte a proiectului „Femei în Finanțe”, continuând acest proiect care inspiră și sprijină femeile din domeniul financiar. Peste 30 de femei din sectorul financiar s-au reunit pentru a împărtăși idei și experiențe și pentru a descoperi noi modalități de […] Post-ul Clubul Femeilor în Finanțe, lansat la Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
11:40
Irina Vlah, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie afirmă, într-un mesaj video, că, după alegerea sa în calitate de Președinte, cetățenii vor putea să-i ceară informații față de Angajamentul public pe care și l-a asumat. „În debutul acestei campanii electorale, am anunţat că voi semna public, în faţa alegătorilor, contracte sociale, care vor […] Post-ul (VIDEO) Irina Vlah: Îmi asum 10 angajamente pe care să le realizez în calitate de Președinte apare prima dată în Provincial.
11:20
Au început lucrările de montare a noului gazon sintetic pe terenul de fotbal de la Stadionul Municipal Ungheni. Acestea vor dura, estimativ, până în a doua jumătate a lunii noiembrie. În dimineața zilei de 17 octombrie, primarul Vitalie Vrabie a vizitat șantierul, a discutat cu responsabilii pentru aceste lucrări. Dânsul a atras atenția asupra importanței […] Post-ul Lucrări de renovare la terenul de fotbal din Ungheni apare prima dată în Provincial.
Ieri
10:50
Prim-ministrul Dorin Recean va efectua, astăzi, o vizită de lucru în raionul Drochia. Programul va începe cu vizita podului de la intrarea în localitatea Pelinia, deschis la 27 septembrie, curent.  Agenda premierului mai include vizita la conacul Russo, care a fost restabilit cu ajutorul programului „Satul European”. De asemenea, șeful Executivului va merge să viziteze […] Post-ul Premierul Dorin Recean întreprinde o vizită în raionul Drochia apare prima dată în Provincial.
10:50
Ofițerii de investigație din cadrul DR Nord sub conducerea Procuraturii Ocnița au reținut un membru al unui grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale. În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un grup de persoane compus din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucraina, împărțind în prealabil rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos material […] Post-ul Migrație ilegală, depistată la Ocnița apare prima dată în Provincial.
10:30
Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic din Republica Moldova consideră că, actuala putere face totul pentru ca Președintele țării, Maia Sandu, să câștige din primul tur alegerile prezidențiale ce vor avea loc la 20 octombrie. Într-o conferință de presă, fruntașul formațiunii, Iurie Muntean a spus că, indiferent de rezultatele votului, deja se poate afirma că […] Post-ul Partidul ”Congresul Civic”, apel către cetățeni: Să nu permitem guvernării să-și ducă înșelăciunea până la capăt apare prima dată în Provincial.
10:10
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Valdcongrup” și Consiliul Raional Florești au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Construcția aducțiunii de apă pentru satele Temeleuți, Văscăuți, Coșernița, Cernița din raionul Florești, cu conectarea la apeductul existent Zăluceni – Târgul Vertiujeni – Vertiujeni din raionul Florești”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională […] Post-ul Patru localități din raionul Florești vor fi asigurate cu apă potabilă. A fost semnat un contract de antrepriză în valoare de 11,67 mil. lei apare prima dată în Provincial.
09:20
Investitorul german Südzucker AG, cel mai mare producător de zahăr din Europa și compania-mamă a Südzucker Moldova, își reafirmă sprijinul ferm pentru Republica Moldova, în ciuda provocărilor cauzate de seceta severă din acest an. Grupul german este unul dintre cei mai mari investitori în sectorul industrial și agricol al țării. În ciuda provocărilor economice din […] Post-ul Grupul german Südzucker AG va continua să investească în Moldova, în ciuda problemelor cauzate de seceta din acest an apare prima dată în Provincial.
08:50
Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, împreună cu candidatul poporului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Grigore Novac, s-au întâlnit cu locuitorii raionului Ialoveni. Socialiștii au îndemnat localnicii să voteze pe 20 octombrie pentru primul candidat din buletinul de vot, pentru președintele poporului Alexandr Stoianoglo. „Stoianoglo va […] Post-ul Igor Dodon, la Ialoveni: Stoianoglo va restabili dreptatea pentru toți apare prima dată în Provincial.
08:40
Circa 9 milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru reparația și restabilirea drumurilor publice deteriorate în 9 localități din raionul Telenești, afectat de ploile torențiale cu grindină, din 11 iunie 2024. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Astfel, de […] Post-ul Fonduri de 9 milioane de lei pentru reparația drumurilor și clădirilor afectate de ploile torențiale în raioanele Telenești, Dondușeni și Orhei apare prima dată în Provincial.
08:10
A fost finalizat proiectul de amenajare și dotare a terenurilor de joacă la Grădinița Foișor, în valoare de 146 600,00 lei, lucrările fiind realizate cu sprijinul SRL „Trio Construct”. Despre aceasta a comunicat Primăria orașului Cimișlia, informează PROVINCIAL. Potrivit Primăriei, au fost achiziționate două echipamente moderne de joacă, care vor deservi două terenuri distincte, oferind […] Post-ul Amenajarea și dotarea terenurilor de joacă la Grădinița Foișor din Cimișlia apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.