Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii

Zugo.md, 17 octombrie 2024 11:00

Arderea frunzelor uscate și a altor resturi vegetale este strict interzisă în Republica Moldova, iar cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 15.000 de lei pentru persoane fizice, și între 30.000 și 40.000 de lei pentru persoane juridice, conform Codului contravențional. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Această practică dăunătoare nu doar … The post Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii first appeared on ZUGO. Articolul Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
11:00
Șase reprezentanți ai partidului politic „Victorie” sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în … The post Percheziții CNA în mai multe localități: Șase reprezentanți ai partidului „Victorie” sunt cercetați într-un dosar de corupere electorală first appeared on ZUGO. Articolul Percheziții CNA în mai multe localități: Șase reprezentanți ai partidului „Victorie” sunt cercetați într-un dosar de corupere electorală apare prima dată în ZUGO.
Acum 30 minute
11:30
Preşedintele Ucrainei a acuzat joi Coreea de Nord că a desfăşurat ofiţeri alături de Rusia şi se pregăteşte să trimită mii de soldaţi pentru a ajuta efortul de război al Moscovei, relatează Reuters, citat de Stirileprotv.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ţările occidentale acuză de mult timp Coreea de Nord că trimite arme Rusiei, iar … The post „Este primul pas către războiul mondial”. Zelenski susţine că 10.000 de nord-coreeni vor lupta alături de ruşi în Ucraina first appeared on ZUGO. Articolul „Este primul pas către războiul mondial”. Zelenski susţine că 10.000 de nord-coreeni vor lupta alături de ruşi în Ucraina apare prima dată în ZUGO.
10:40
Unii producători de jucării „inundă” Europa cu jucării periculoase prin intermediul magazinelor online, inclusiv magneți capabili să perforeze intestinele unui copil dacă sunt înghițiți și produse care conțin substanțe chimice toxice, potrivit analizei unei organizații care reprezintă producătorii din UE și Marea Britanie, citată de CNN și antena3.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Toy Industries of Europe … The post „Pericol pentru copii”: Marile magazine online, printre care și Amazon, Temu sau Shein, vând jucării nesigure și toxice în Europa first appeared on ZUGO. Articolul „Pericol pentru copii”: Marile magazine online, printre care și Amazon, Temu sau Shein, vând jucării nesigure și toxice în Europa apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
10:00
Vasile Tarlev este cel de-al doilea candidat la prezidențiale, susținut de Ilan Șor și, implicit, de Kremlin. Jurnaliștii CU SENS, sub acoperire, au mers pe urmele oamenilor lui Șor, care racolau simpatizanți pe bani și au ajuns la un eveniment unde, pe scenă, a urcat Vasile Tarlev. Oficial, Vasile Tarlev este candidatul Partidului pentru Viitorul … The post Investigație: Vasile Tarlev – susținut de Ilan Șor din culisele Kremlinului. Cum se racolau simpatizanți pe bani first appeared on ZUGO. Articolul Investigație: Vasile Tarlev – susținut de Ilan Șor din culisele Kremlinului. Cum se racolau simpatizanți pe bani apare prima dată în ZUGO.
09:30
Nadejda Căpățînă, o tânără de 27 de ani din satul Sireți, raionul Strășeni, a devenit un nume cunoscut în toată țara după ce a făcut senzație pe scena de la „Vocea României”. Ea a reușit să întoarcă toate scaunele antrenorilor în timpul audițiilor pe nevăzute. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În afara luminii reflectoarelor, Nadejda … The post video | Cine este și cu ce se ocupă Nadejda Căpățînă, moldoveanca care a întors 4 scaune la „Vocea României” first appeared on ZUGO. Articolul video | Cine este și cu ce se ocupă Nadejda Căpățînă, moldoveanca care a întors 4 scaune la „Vocea României” apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
08:30
Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a venit joi, 17 octombrie, cu o adresare publică către cetățenii Republicii Moldova, în legătură cu alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din data de 20 octombrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În mesajul său, prim-ministrul a subliniat că Republica Moldova se află „într-un moment de răscruce” și a atras … The post video | Avertismentul lui Recean în ajunul prezidențialelor: Sute de mii de oameni vor fi sunați pentru a fi speriați sau mințiți first appeared on ZUGO. Articolul video | Avertismentul lui Recean în ajunul prezidențialelor: Sute de mii de oameni vor fi sunați pentru a fi speriați sau mințiți apare prima dată în ZUGO.
08:20
Peste 85% din cetățeni spun că vor participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de către compania sociologică CBS Research, la comanda WatchDog.MD. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sondajului, Maia Sandu este favorita în cursa pentru alegerile prezidențiale. 35,8% vor vota pentru Maia Sandu, 9% – pentru Alexandr … The post Sondaj WatchDog: Câți moldoveni vor participa la prezidențiale de duminică. Cum vor vota la referendum first appeared on ZUGO. Articolul Sondaj WatchDog: Câți moldoveni vor participa la prezidențiale de duminică. Cum vor vota la referendum apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
19:40
Compania maghiară Wizz Air își deschide baza operațională și vine cu 8 destinații noi. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, de către șeful departamentului Comunicare și Afaceri Guvernamentale al companiei aeriene Wizz Air, Andras Rado Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cele opt rute noi le vor completa pe altele opt existente, … The post Compania Wizz Air redeschide baza operațională în R. Moldova și vine cu rute noi first appeared on ZUGO. Articolul Compania Wizz Air redeschide baza operațională în R. Moldova și vine cu rute noi apare prima dată în ZUGO.
16:30
Maia Sandu este favorită pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice, realizat de iData, la comanda Institutului Politici Publice. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit studiului, actuala șefă a statului ar convinge 29,5% din respondenți, iar președintele formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, ar ocupa poziția … The post Sondaj: Favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile first appeared on ZUGO. Articolul Sondaj: Favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile apare prima dată în ZUGO.
16:10
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că a identificat coordonatorii taberelor de pregătire a tinerilor moldoveni, cu scopul de a provoca destabilizări în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, din 20 octombrie 2024. Aceștia erau finanțați de oligarhul fugar Ilan Șor. Urmărește-ne pe Telegram … The post SIS a publicat o listă cu numele persoanelor care au coordonat taberele de pregătire a 100 de tineri pentru crearea destabilizărilor în R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul SIS a publicat o listă cu numele persoanelor care au coordonat taberele de pregătire a 100 de tineri pentru crearea destabilizărilor în R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
15:20
Oamenii legii anunță deconspirarea planurilor de destabilizare a Moldovei de către activiștii unui partid declarat neconstituțional, urmare a 88 de percheziții desfășurate miercuri. Perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger” și au avut loc în mai multe localități din R. Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Grupul infracțional și-a început activitatea din iulie 2024, … The post video | Peste 100 de tineri erau instruiți în Rusia, inclusiv de Wagner, pentru a organiza dezordini în masă, anunță Poliția first appeared on ZUGO. Articolul video | Peste 100 de tineri erau instruiți în Rusia, inclusiv de Wagner, pentru a organiza dezordini în masă, anunță Poliția apare prima dată în ZUGO.
11:30
Volodimir Zelenski se află joi la Bruxelles pentru a-şi apăra planul „pentru victorie” în faţa celor 27 de lideri europeni şi a celor 32 de miniştri ai apărării din NATO. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Țara sa se află într-o situaţie dificilă pe câmpul de luptă, relatează AFP. La mai bine de doi ani şi … The post Zelenski îşi apără planul „pentru victorie” la Bruxelles, în faţa UE şi NATO first appeared on ZUGO. Articolul Zelenski îşi apără planul „pentru victorie” la Bruxelles, în faţa UE şi NATO apare prima dată în ZUGO.
Ieri
11:00
Arderea frunzelor uscate și a altor resturi vegetale este strict interzisă în Republica Moldova, iar cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 15.000 de lei pentru persoane fizice, și între 30.000 și 40.000 de lei pentru persoane juridice, conform Codului contravențional. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Această practică dăunătoare nu doar … The post Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii first appeared on ZUGO. Articolul Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii apare prima dată în ZUGO.
10:20
Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanță dosarul penal împotriva directorului unei întreprinderi municipale, acuzat de trei episoade de corupție pasivă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cazul a fost inițiat în martie 2022, după ce Centrul Național Anticorupție s-a autosesizat, iar ulterior, ancheta a fost preluată de Procuratura Anticorupție. Conform probelor … The post Directorul unei întreprinderi municipale a ajuns pe banca acuzaților pentru trei episoade de corupere pasivă first appeared on ZUGO. Articolul Directorul unei întreprinderi municipale a ajuns pe banca acuzaților pentru trei episoade de corupere pasivă apare prima dată în ZUGO.
09:40
Rusia ar putea încerca să invadeze Republica Moldova, dacă războiul din Ucraina s-ar termina în favoarea sa, arată o analiză a experților de la Institutul pentru Studiul Războiului. Momentan, o invazie terestră sau navală este imposibilă câtă vreme Kievul rezistă, însă asta nu oprește Moscova să continue războiul hibrid la care se pricepe foarte bine, … The post Avertismentul Institutului pentru Studiul Războiului: Rusia ar putea să invadeze Republica Moldova, dacă va învinge în Ucraina first appeared on ZUGO. Articolul Avertismentul Institutului pentru Studiul Războiului: Rusia ar putea să invadeze Republica Moldova, dacă va învinge în Ucraina apare prima dată în ZUGO.
09:30
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a raportat o scădere semnificativă a cazurilor de infecții respiratorii și COVID-19 în săptămâna 07.10.2024-13.10.2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În această perioadă, au fost înregistrate 3916 cazuri de infecții respiratorii ale căilor superioare, majoritatea la copii (62%). Comparativ cu săptămâna anterioară, numărul cazurilor a scăzut cu 10,5%, iar … The post Numărul cazurilor de COVID-19 și a infecțiilor respiratorii, în scădere first appeared on ZUGO. Articolul Numărul cazurilor de COVID-19 și a infecțiilor respiratorii, în scădere apare prima dată în ZUGO.
09:20
Jurnalistul Gheorghe Gonța a anunțat, printr-o postare pe rețelele de socializare, că își încheie colaborarea cu postul de televiziune N4. Într-un mesaj publicat pe 16 octombrie, Gonța a precizat că va modera ultima sa emisiune la acest post de televiziune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ultima mea emisiune la N4. Suntem online cu Vasile Costiuc. … The post Gheorghe Gonța își anunță plecarea de la N4, după un mesaj în care s-a exprimat împotriva referendumului first appeared on ZUGO. Articolul Gheorghe Gonța își anunță plecarea de la N4, după un mesaj în care s-a exprimat împotriva referendumului apare prima dată în ZUGO.
08:30
Atletul moldovean, Radu Budan, a ajuns cu succes la finișul „Cursei autodepășirii”, ce a avut loc la New York, SUA. Potrivit Ministerului Educației, conaționalul nostru a parcurs cele 3100 mile (aproximativ 5000 de km) în 52 de zile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Cu acest rezultat, Radu Budan a încheiat clasamentul pe locul V și … The post foto | În premieră, un moldovean a reușit să alerge peste 5 000 de km din „Cursa autodepășirii” de la New York first appeared on ZUGO. Articolul foto | În premieră, un moldovean a reușit să alerge peste 5 000 de km din „Cursa autodepășirii” de la New York apare prima dată în ZUGO.
08:20
Statele Unite sunt hotărâte să contracareze presupusele încercări de ingerinţă ale Rusiei în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi în referendumul privind aderarea ţării la Uniunea Europeană, care vor avea loc duminică, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, conform AFP, transmite Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Rusia încearcă în … The post SUA se angajează să ajute R. Moldova în faţa „ingerinţelor electorale ruse” first appeared on ZUGO. Articolul SUA se angajează să ajute R. Moldova în faţa „ingerinţelor electorale ruse” apare prima dată în ZUGO.
16 octombrie 2024
11:30
Preotul din Glodeni, în vârstă de 40 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite comise în privința unui minor sub 14 ani, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit acuzării înaintate de … The post Preotul din Glodeni, acuzat de abuz sexual asupra unui copil de 12 ani, și-a aflat sentința first appeared on ZUGO. Articolul Preotul din Glodeni, acuzat de abuz sexual asupra unui copil de 12 ani, și-a aflat sentința apare prima dată în ZUGO.
11:10
SUA a impus Lufthansa o amendă record de 4 milioane de dolari , după ce compania a interzis accesul pasagerilor evrei la un zbor din 2022, deoarece unii ar fi refuzat să respecte regulile sanitare care impuneau portul măștilor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Departamentul Transporturilor a declarat că Lufthansa a discriminat pasagerii, tratându-i „ca … The post Amendă record pentru Lufthansa. Ar fi „discriminat” un grup de evrei first appeared on ZUGO. Articolul Amendă record pentru Lufthansa. Ar fi „discriminat” un grup de evrei apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Preşedintele Klaus Iohannis se va deplasa, la Bruxelles, unde va participa miercuri la Summitul UE – Consiliul de Cooperare al Golfului şi la reuniunea Consiliului European programată în zilele de joi şi vineri, a anunţat Administraţia Prezidenţială a României. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Agenda reuniunii Consiliului European include subiecte precum Ucraina, situaţia din Orientul … The post Consiliul European se reunește la Bruxelles. Agenda discuțiilor va include şi situaţia din Republica Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Consiliul European se reunește la Bruxelles. Agenda discuțiilor va include şi situaţia din Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.
10:00
Statele Unite au spus Israelului că trebuie să ia măsuri în următoarea lună pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară din Gaza, riscând altfel să se confrunte cu potenţiale restricţii ale ajutorului militar american, au dezvăluit oficiali americani, în cel mai puternic avertisment de la începutul operaţiunilor israeliene de eradicare a militanţilor Hamas, declanşate în urmă cu … The post SUA dă un ultimatum Israelului privind situația din Gaza first appeared on ZUGO. Articolul SUA dă un ultimatum Israelului privind situația din Gaza apare prima dată în ZUGO.
09:30
Ofițerii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” desfășoară percheziții la Bălți în cadrul unei acțiuni de contracarare a fraudării alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie, scrie NordNews.MD. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În vizorul oamenilor legii sunt membrii și activiștii blocului politic „Victorie”, afiliat fugarului penal Ilan Șor, conform sursei citate. Diana Fetco, șefa Secției … The post Percheziții la Bălți: Ar fi vizați membri și activiști ai blocului „Victorie” first appeared on ZUGO. Articolul Percheziții la Bălți: Ar fi vizați membri și activiști ai blocului „Victorie” apare prima dată în ZUGO.
09:20
Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (ICNUR) a oferit R. Moldova Premiul Nansen pentru modul în care a acționat în raport cu refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului declanșat de Federația Rusă în februarie 2022. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare către toți cetățenii Republicii Moldova … The post Cetățenii R. Moldova au primit Premiul Nansen, oferit de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați first appeared on ZUGO. Articolul Cetățenii R. Moldova au primit Premiul Nansen, oferit de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați apare prima dată în ZUGO.
08:50
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marți, 15 octombrie, măsuri restrictive împotriva cinci persoane și unei entități implicate în acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Republica Moldova se confruntă cu încercări directe masive din partea Rusiei de a destabiliza țara, precum și cu provocări generate de războiul de agresiune al Rusiei … The post UE anunță sancțiuni față de cinci persoane din Republica Moldova first appeared on ZUGO. Articolul UE anunță sancțiuni față de cinci persoane din Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:50
30 de secții de votare vor fi deschise pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul din 20 octombrie, anunță Biroul Politici de Reintegrare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sursa menționează că cele 30 de secții de votare vor fi deschise în 21 de localități de pe malul … The post Cate secții de votare vor fi deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană, pentru alegerile prezidențiale și referendum first appeared on ZUGO. Articolul Cate secții de votare vor fi deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană, pentru alegerile prezidențiale și referendum apare prima dată în ZUGO.
15 octombrie 2024
11:30
Deputata Victoria Cazacu, fostă membră a fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) aderă la formațiunea politică a lui Renato Usatîi, Partidul Nostru. Anunțul a fost făcut de parlamentară la 15 octombrie curent. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Am ajuns la concluzia că trebuie să fac o schimbare. Regret momentele dificile prin care am trecut primăvara … The post Victoria Cazacu, deputata exclusă din PAS, anunță că aderă la „Partidul Nostru” first appeared on ZUGO. Articolul Victoria Cazacu, deputata exclusă din PAS, anunță că aderă la „Partidul Nostru” apare prima dată în ZUGO.
11:10
GirlsGoIT, un program lansat de TEKEDU împreună cu Ministerul Educației din Republica Moldova și parteneri de dezvoltare, marchează 10 ani de activitate neîntreruptă. Creat cu scopul de a inspira tinerele să urmeze cariere în domeniile STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), inițiativa și-a demonstrat impactul semnificativ pe parcursul unui deceniu. Urmărește-ne pe Telegram și … The post GirlsGoIT sărbătorește 10 ani de succes first appeared on ZUGO. Articolul GirlsGoIT sărbătorește 10 ani de succes apare prima dată în ZUGO.
10:40
Opt miniștri ai afacerilor externe din formatul Nordic-Baltic 8 (NB8) – Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia – sunt așteptați marți la Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Oficialii vor fi primiți de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. Împreună vor susține declarații de presă la Reședința de Stat Nordic-Baltic 8 … The post Opt miniștri de Externe din formatul Nordic-Baltic 8 vin la Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Opt miniștri de Externe din formatul Nordic-Baltic 8 vin la Chișinău apare prima dată în ZUGO.
10:30
Gigantul american Google a contractat un startup pentru a construi mai multe reactoare nucleare de mici dimensiuni în Statele Unite. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Kairos Power, un startup din California, va construi şase reactoare nucleare modulare pentru Google, care încearcă, astfel, să-şi suplimenteze necesarul de energie crescut de dezvoltarea AI-ului, scrie Stirilprotv.ro. Cele şase … The post Google este prima companie de tehnologie care va folosi energie nucleară first appeared on ZUGO. Articolul Google este prima companie de tehnologie care va folosi energie nucleară apare prima dată în ZUGO.
10:10
Un turist din Republica Moldova a fost salvat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, de o echipă a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, după ce a fost surprins de căderea întunericului pe un traseu de pe Valea Stânişoara, în Masivul Retezat, scrie jurnal.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Salvamont Hunedoara, bărbatul era singur şi … The post Un turist moldovean, salvat în Munţii Retezat din România first appeared on ZUGO. Articolul Un turist moldovean, salvat în Munţii Retezat din România apare prima dată în ZUGO.
09:40
Preoții reveniți din „pelerinajele din Rusia”, care ar fi fost organizate de către fugarul Ilan Șor s-au apucat de treabă. În satul Dumitreni din raionul Florești, parohul bisericii Serghei Gladuneac oferă bătrânilor din sat câte 300 kilograme de cărbuni, la prețul de un leu pentru un kilogram. Pentru asta trebuie să prezinte buletinul de identitate, … The post video | Un preot din Florești oferă bătrânilor din sat câte 300 kilograme de cărbuni, la prețul de un leu kilogramul, în ajun de alegeri first appeared on ZUGO. Articolul video | Un preot din Florești oferă bătrânilor din sat câte 300 kilograme de cărbuni, la prețul de un leu kilogramul, în ajun de alegeri apare prima dată în ZUGO.
09:10
În ciuda avertismentelor și sancțiunilor impuse anterior, unele fețe bisericești afiliate Patriarhiei Moscovei din cadrul Mitropoliei Moldovei continuă să promoveze mesaje cu tentă anti-UE, asemănătoare propagandei Kremlinului. Un exemplu recent este cel al preotului Ghenadii Țugui, de la Biserica „Sfântului Dumitru” din satul Ilenuța, raionul Fălești. Pe 13 octombrie, acesta a combinat slujba religioasă cu … The post video | Un preot din Fălești promovează în timpul slujbei mesaje cu tentă anti-UE: „Demos” provine de la „demon” + „crație” first appeared on ZUGO. Articolul video | Un preot din Fălești promovează în timpul slujbei mesaje cu tentă anti-UE: „Demos” provine de la „demon” + „crație” apare prima dată în ZUGO.
08:50
Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, le-a transmis luni omologilor săi din Uniunea Europeană că este esențial să consolidăm rezistența Republicii Moldova pentru a contracara propaganda rusă și amenințările hibride care s-au intensificat înaintea alegerilor și a referendumului constituțional privind integrarea europeană, scrie Caleaeuropeana. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Odobescu a făcut aceste afirmații în cadrul … The post Noi sancțiuni europene împotriva entităților care încearcă destabilizarea Republicii Moldova, anunță șefa diplomației române first appeared on ZUGO. Articolul Noi sancțiuni europene împotriva entităților care încearcă destabilizarea Republicii Moldova, anunță șefa diplomației române apare prima dată în ZUGO.
08:40
Poliția din Strășeni a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-1, în apropierea localității Făgureni, luni, 14 octombrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform informațiilor preliminare, un Range Rover condus de o femeie de 57 de ani a tamponat doi pietoni care traversau strada neregulamentar, într-un loc neiluminat. În urma impactului, … The post Accident grav la Strășeni. Un bărbat a decedat pe loc, iar o femeie a fost transportată la spital first appeared on ZUGO. Articolul Accident grav la Strășeni. Un bărbat a decedat pe loc, iar o femeie a fost transportată la spital apare prima dată în ZUGO.
14 octombrie 2024
11:40
Pentru prima dată, Comisia Electorală Centrală (CEC) va oferi alegătorilor care își vor exercita dreptul de vot pe 20 octombrie abțibilduri cu marcajul „Am votat!”, înlocuind vechea ștampilă de securizare aplicată în documentele de identitate.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Prin oferirea abțibildurilor, CEC își propune să aducă o notă de recunoștință față de cei … The post foto | CEC a pregătit surprize pentru tinerii care votează pentru prima oară și abțibilduri pentru toți alegătorii first appeared on ZUGO. Articolul foto | CEC a pregătit surprize pentru tinerii care votează pentru prima oară și abțibilduri pentru toți alegătorii apare prima dată în ZUGO.
10:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că de sărbătoarea Hramul orașului Chișinău, marcată în acest an pe 13 și 14 octombrie 2024, transportul public din oraș va activa în regim special. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, în perioada: 12 octombrie 2024, ora 06:00 – 15 octombrie 2024, ora 05:00, este suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan … The post Transportul public din capitală activează luni în regim special first appeared on ZUGO. Articolul Transportul public din capitală activează luni în regim special apare prima dată în ZUGO.
10:30
Consiliul Afaceri Externe (CAE) se reunește luni, 14 octombrie, la Luxemburg. Reuniunea va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, iar miniștrii de externe ai statelor UE vor discuta despre temele principale de politică externă, informează un comunicat al Consiliului, citat de Caleaeuropeana. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Miniștrii de externe ai UE se reunesc la Luxemburg. Viitoarele alegeri din Republica Moldova, pe agenda consiliului first appeared on ZUGO. Articolul Miniștrii de externe ai UE se reunesc la Luxemburg. Viitoarele alegeri din Republica Moldova, pe agenda consiliului apare prima dată în ZUGO.
10:00
Populația municipiului Chișinău reprezintă peste 27% din populația țării. 60% din valoarea Produsului Intern Brut (PIB) este realizat în Chișinău. 55% din toată producția industrială a țării este realizată în Chișinău. 70% din toate lucrările de construcție care au loc la nivel de țară sunt efectuate în Chișinău. 90% din banii moldovenilor investiți în procurarea … The post Expert: În 2-3 ani, în Chișinău va fi 30% din populația R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Expert: În 2-3 ani, în Chișinău va fi 30% din populația R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
09:20
Moldovenii aruncă la deșeuri o treime dintre alimentele pe care le procură pentru consum, în timp ce, la nivel global, peste 730 de milioane de oameni suferă de foame, arată datele statistice prezentate de analistul economic Veaceslav Ioniță. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pentru a preveni risipa alimentară, cetățenii pot dona alimente la Banca de … The post Expert: O treime din mâncarea procurată de cetățenii moldoveni ajunge la gunoi first appeared on ZUGO. Articolul Expert: O treime din mâncarea procurată de cetățenii moldoveni ajunge la gunoi apare prima dată în ZUGO.
13 octombrie 2024
11:30
Crama Cricova, fondată în 1952 printr-un decret sovietic care poartă semnătura lui Iosif Stalin, şi-a redus costurile cu energia cu 25 la sută după ce a construit parcuri fotovoltaice şi şi-a îmbunătăţit izolaţia, relatează Financial Times, citat de Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Tot procesul de producţie a vinului a fost modernizat … deoarece ne adaptăm … The post „Eram ostaticii Gazprom”. Cramele din R. Moldova se îndepărtează de gazul rusesc first appeared on ZUGO. Articolul „Eram ostaticii Gazprom”. Cramele din R. Moldova se îndepărtează de gazul rusesc apare prima dată în ZUGO.
11:20
Utilizarea abuzivă a resurselor administrative în campania electorală rămâne a fi un subiect sensibil în Republica Moldova, arată constatările observatorilor Promo-LEX din Raportul nr. 3 al Misiunii de observare a alegerilor din 20 octombrie. Documentul sugerează că practica este răspândită pe larg, iar pentru a asigura un proces electoral echitabil, este esențial ca autoritățile să … The post Utilizarea abuzivă a resurselor administrative în campania electorală este o practică răspândită și în alegerile din 20 octombrie first appeared on ZUGO. Articolul Utilizarea abuzivă a resurselor administrative în campania electorală este o practică răspândită și în alegerile din 20 octombrie apare prima dată în ZUGO.
11 octombrie 2024
11:30
Patru elevi din Republica Moldova au obținut victorii la un concurs global de inteligență artificială, Competiția INTEL AI Global Impact Festival 2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Nikita Moglan și Daniela Malancea au obținut locul întâi după ce au dezvoltat o aplicație inovatoare de diagnostic medical. Proiectul lor, intitulat „Empowering Healthcare Equity: AI-driven Diagnostics for … The post Dublă poziționare a Republicii Moldova la un concurs global de inteligență artificială first appeared on ZUGO. Articolul Dublă poziționare a Republicii Moldova la un concurs global de inteligență artificială apare prima dată în ZUGO.
11:30
Jurnalista ucraineană Viktoria Roshchyna, dată dispărută în vara lui 2023, în teritoriile ocupate de Rusia, a fost confirmată moartă în timp ce se afla în captivitate în Rusia, au anunțat autoritățile ucrainene pe 10 octombrie, anunță serviciul în limba engleză al Radio Europa Liberă.   Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vestea a fost confirmată de … The post O jurnalistă ucraineană, în vârstă de 27 de ani, a murit într-o închisoare din Rusia first appeared on ZUGO. Articolul O jurnalistă ucraineană, în vârstă de 27 de ani, a murit într-o închisoare din Rusia apare prima dată în ZUGO.
10:40
Ziarul de Gardă timp de trei luni a documentat din interior cu ajutorul unei camere ascunse cum circulă banii și cum sunt racolați și ademeniți oamenii care lucrează pentru Ilan Șor, în slujba Moscovei. Miza – deturnarea cursului european al țării prin compromiterea referendumului din 20 octombrie și votul pentru un candidat susținut de Șor, … The post video | Investigație ZdG sub acoperire: Cum circulă banii și cum sunt racolați și ademeniți oamenii care lucrează pentru Ilan Șor first appeared on ZUGO. Articolul video | Investigație ZdG sub acoperire: Cum circulă banii și cum sunt racolați și ademeniți oamenii care lucrează pentru Ilan Șor apare prima dată în ZUGO.
10:20
Pompierii din capitală au intervenit la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un apartament de pe strada Vadul lui Vodă 62 din municipiul Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat în noaptea de 11 octombrie, la ora 00:40. Potrivit primelor informații, fumul dens a fost observat la etajul … The post Incendiu într-un apartament din Chișinău: O femeie a murit first appeared on ZUGO. Articolul Incendiu într-un apartament din Chișinău: O femeie a murit apare prima dată în ZUGO.
09:50
Alocațiile pentru copii vor crește cu peste 10% începând cu 1 ianuarie 2025, a anunțat ministrul Muncii din România, Simona Bucura Oprescu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea, sper să … The post Veste bună pentru cei care dețin cetățenia română: Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 first appeared on ZUGO. Articolul Veste bună pentru cei care dețin cetățenia română: Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 apare prima dată în ZUGO.
09:30
Teatrul Național „Eugène Ionesco” vă invită să descoperiți melodrama „O istorie foarte simplă”! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sâmbătă, 19 octombrie, ora 18:30 O istorie foarte simplă #melodramă, +12 de Maria LADO Regia: Petru VUTCĂRĂU Piesa „O istorie foarte simplă” explorează relațiile dintre părinți și copii, iubirea interzisă și oameni care au renunțat să viseze. … The post Hai la teatru! Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” first appeared on ZUGO. Articolul Hai la teatru! Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” apare prima dată în ZUGO.
09:10
Au început lucrările de aplicare a marcajelor pentru pistele de biciclete pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Pistele sunt amenajate pe zona pietonală de-a lungul întregului bulevard, pe ambele sensuri de circulație, oferind cicliștilor acces la cea mai lungă pistă continuă din oraș, cu o lungime de 3,7 km pe fiecare sens. … The post foto | Cea mai lungă pistă de biciclete continuă din Chișinău devine accesibilă pe bulevardul Ștefan cel Mare first appeared on ZUGO. Articolul foto | Cea mai lungă pistă de biciclete continuă din Chișinău devine accesibilă pe bulevardul Ștefan cel Mare apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.