Zugo.md

Acum 15 minute
10:50
Cel puţin 13 persoane au fost ucise, inclusiv şapte copii, şi peste 25 au fost rănite după ce un atac a vizat marţi tabăra de refugiaţi Al-Maghazi din centrul Gaza, potrivit oficialilor Spitalului Martirilor Al-Aqsa, scrie CNN citat de Stirileprotv.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. O înregistrare video grafică, obţinută în exclusivitate de CNN de … The post Atac asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Cel puțin 13 persoane au murit, dintre care 7 copii first appeared on ZUGO. Articolul Atac asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Cel puțin 13 persoane au murit, dintre care 7 copii apare prima dată în ZUGO.
10:50
EasyBac este o comunitate de traineri, instructori și profesori tineri care împărtășesc, prin cursuri structurate și creative, experiența și cunoștințele sale elevilor dornici de a obține un rezultat maxim la examenul de bacalaureat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe durata lunii mai, EasyBac organizează cursuri intensive online și fizice pentru BAC. Dacă nu reușești să … The post Gata de BAC într-o lună! Vino la cursurile fizice și online EasyBac sau beneficiază de lecții înregistrate în format video first appeared on ZUGO. Articolul Gata de BAC într-o lună! Vino la cursurile fizice și online EasyBac sau beneficiază de lecții înregistrate în format video apare prima dată în ZUGO.
Acum 30 minute
11:30
Republica Moldova se află într-un proces accelerat de integrare europeană, contribuția tinerilor fiind esențială pentru atingerea acestui obiectiv. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul evenimentului de lansare a programelor de stagii plătite în serviciul public. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Premierul Dorin Recean a încurajat studenții să se înregistreze la … The post Dorin Recean îndeamnă tinerii să se înscrie la stagiile plătite în sectorul public: „Împreună, construim Moldova europeană” first appeared on ZUGO. Articolul Dorin Recean îndeamnă tinerii să se înscrie la stagiile plătite în sectorul public: „Împreună, construim Moldova europeană” apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
10:30
Polițiștii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” desfășoară miercuri, 17 aprilie, exerciții tactice în nordul țării. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Poliției, mascații organizează periodic astfel de exerciții în diferite locații, pentru sporirea capacității de intervenție a polițiștilor. Poliția îndeamnă cetățenii să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse … The post Fără panică! Mascații de la „Fulger” desfășoară exerciții tactice în nordul țării first appeared on ZUGO. Articolul Fără panică! Mascații de la „Fulger” desfășoară exerciții tactice în nordul țării apare prima dată în ZUGO.
10:10
Accident fatal la Bender. Un BMW a intrat într-o staţie de aşteptare. Cel puţin o persoană a murit, iar șase persoane sunt rănite, potrivit presei din regiune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La fața locului au intervenit serviciile specializate. Video: Pervîi Pridnestrovskii, Novosti PMR The post foto, video | Un mort și mai mulți răniți în stânga Nistrului, după ce un BMW a intrat într-o stație de aşteptare first appeared on ZUGO. Articolul foto, video | Un mort și mai mulți răniți în stânga Nistrului, după ce un BMW a intrat într-o stație de aşteptare apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
09:10
În eventualitatea unor alegeri parlamentare, 4 partide au șanse înalte să treacă pragul electoral – PAS (41,5%), PSRM (23%), Șansa (8,5%), PCRM (7%), arată datele unui sondaj prezentat marți, 16 aprilie de Asociația WatchDog. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. 7% au spus că nu vor participa la alegeri, alții s-au declarat indeciși sau nu au … The post Ce partide și candidați la prezidențiale ar vota moldovenii, în cazul în care alegerile ar avea loc duminica viitoare first appeared on ZUGO. Articolul Ce partide și candidați la prezidențiale ar vota moldovenii, în cazul în care alegerile ar avea loc duminica viitoare apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
09:00
Republica Moldova a fost gazdă a două turnee majore la dans sportiv. În premieră, țara noastră a organizat Campionatul European, rezervat seniorilor, proba standard adult, la care au participat 56 de perechi din 29 de țări. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În competiția europeană, rezervată seniorilor, proba standard, Republica Moldova a ocupat locul I prin … The post foto | Campionatul European, organizat în premieră la Chișinău. Medalii de aur pentru dansatorii din R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul foto | Campionatul European, organizat în premieră la Chișinău. Medalii de aur pentru dansatorii din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:50
48% dintre respondenți consideră că Rusia este o amenințare la adresa Republicii Moldova, iar această cifră este în creștere ușoară, arată datele unui sondaj prezentat marți, 16 aprilie de Asociația WatchDog. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Aproape 47% dintre moldoveni consideră că statutul de neutralitate ar putea proteja RM de o agresiune militară, în timp … The post Sondaj: Câți moldoveni văd în Rusia o amenințare la adresa Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Sondaj: Câți moldoveni văd în Rusia o amenințare la adresa Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:20
Dacă ar avea loc un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, peste 56% din respondenții unui sondaj ar vota pentru, iar 25% ar vota contra, alții se declară indeciși sau spun că nu ar participa. 35% ar vota la un referendum pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică, în timp ce 47,5% ar vota contra. Între UE … The post Sondaj: Câți dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la UE dacă ar avea loc un referendum first appeared on ZUGO. Articolul Sondaj: Câți dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la UE dacă ar avea loc un referendum apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
16:10
Ministrul Educației a venit cu precizări după propunerea ca ziua de 1 septembrie 2024 (duminică) și 31 mai 2025 (sâmbătă) să fie zile de studiu. Potrivit instituției, acest lucru se datorează planificării vacanțelor mai lungi pentru anul următor și necesității de a menține numărul total de ore de studiu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Pentru … The post „Vacanțe mai mari”: Precizările MEC privind începutul și sfârșitul anului de studii 2024-2025 first appeared on ZUGO. Articolul „Vacanțe mai mari”: Precizările MEC privind începutul și sfârșitul anului de studii 2024-2025 apare prima dată în ZUGO.
15:50
Curtea Constituțională a decis – referendumul privind aderarea la UE este constituțional, poate avea loc pe 20 octombrie și va conține întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Decizia a fost anunțată de președinta CC, Domnica Manole. Potrivit acesteia, inițiativa de revizuire a Constituției nu depășește limitele materiale … The post Curtea Constituțională a decis: Referendumul privind aderarea la UE este constituțional first appeared on ZUGO. Articolul Curtea Constituțională a decis: Referendumul privind aderarea la UE este constituțional apare prima dată în ZUGO.
11:30
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persoanele condamnate pentru vătămarea sau lovirea unei femei sau a unui copil se vor confrunta cu pedepse mai dure în baza noii legi, inclusiv cu pedepse cu … The post Violenţa domestică devine infracţiune în Kazahstan. Părinții care își lovesc copiii vor face închisoare first appeared on ZUGO. Articolul Violenţa domestică devine infracţiune în Kazahstan. Părinții care își lovesc copiii vor face închisoare apare prima dată în ZUGO.
11:20
Scene rupte din filme de acțiune ies la suprafață după zece zile de la incendiul produs la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău. Acestea au fost relatate de invitații emisiunii „Consens Național”, difuzată luni, 15 aprilie curent, în platoul RLIVE TV, transmite realitatea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Zece autospeciale și 60 de angajați ai Inspectoratului … The post Noi detalii despre incendiul de la un liceu din capitală: Directoarea instituției ar fi ieșit ultima din clădire first appeared on ZUGO. Articolul Noi detalii despre incendiul de la un liceu din capitală: Directoarea instituției ar fi ieșit ultima din clădire apare prima dată în ZUGO.
11:20
Petrece serile de primăvara la Teatrul Național „Eugène Ionesco”! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vineri, 19 aprilie, ora 18:30                                                                 „PESCĂRUȘUL” de A. P. … The post Ce spectacole vor juca în această săptămână actorii de la „Eugene Ionesco” first appeared on ZUGO. Articolul Ce spectacole vor juca în această săptămână actorii de la „Eugene Ionesco” apare prima dată în ZUGO.
Ieri
10:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a trei chișinăuieni pentru facilitarea șederii ilegale a cinci muncitori din Moldova în Belgia, în 2018. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Învinuiții acum au vârste de 32 și 36 de ani. Toți trei sunt cetățeni ai Republicii Moldova, însă doi din ei … The post Buletine românești false, produse într-un subsol. Trei moldoveni, trimiși pe banca acuzaților first appeared on ZUGO. Articolul Buletine românești false, produse într-un subsol. Trei moldoveni, trimiși pe banca acuzaților apare prima dată în ZUGO.
10:10
China continuă să țintească ilegal familii de activiști și desidenți în ciuda angajamentului de a pune capăt pedepselor colective, au arătat un grup care luptă pentru drepturile omului într-un raport, informează The Guardian, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persecutarea, care include intimidare și hărțuire, evacuări forțate, interziceri de călătorie, procese penale împotriva familiior … The post China continuă să persecute ilegal familii întregi prin pedepse colective first appeared on ZUGO. Articolul China continuă să persecute ilegal familii întregi prin pedepse colective apare prima dată în ZUGO.
09:50
Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să se grăbească, să desfășoare activitățile de salubrizare a mormintelor pe teritoriile cimitirelor din capitală pentru că, în preajma sărbătorii Paştele Blajinilor, va fi interzis accesul transportului privat pe teritoriile acestora. Despre aceasta s-a anunțat la ședința operativă săptămânală, de către Ludmila Boțan, șef al Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”. Urmărește-ne pe … The post Transportul privat, interzis în cimitirele din capitală în preajma Paştelui Blajinilor first appeared on ZUGO. Articolul Transportul privat, interzis în cimitirele din capitală în preajma Paştelui Blajinilor apare prima dată în ZUGO.
09:20
Israelul a declarat că va exista un răspuns la barajul de drone şi rachete lansat de Iran în weekend, în timp ce Marea Britanie şi SUA îndeamnă Tel Avivul să nu riposteze, pe fondul temerilor privind izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, potrivit Sky News, citat de Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Şeful … The post Israelul promite să răspundă la un atac al Iranului first appeared on ZUGO. Articolul Israelul promite să răspundă la un atac al Iranului apare prima dată în ZUGO.
09:00
Ucraina le-a cerut din nou luni aliaţilor să facă „paşi extraordinari şi îndrăzneţi” în vederea furnizării de apărare aeriană pentru a ajuta la apărarea împotriva valurilor de atacuri aeriene ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni, iar unul dintre argumentele aduse de ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, a fost acela că în acest … The post Ministrul de Externe ucrainean: „Ucraina apără și R. Moldova, România şi Polonia de amenințarea rachetelor și dronelor rusești” first appeared on ZUGO. Articolul Ministrul de Externe ucrainean: „Ucraina apără și R. Moldova, România şi Polonia de amenințarea rachetelor și dronelor rusești” apare prima dată în ZUGO.
08:30
Republica Moldova va beneficia de la Fondul Monetar International de un nou împrumut. Acesta va avea o valoare de 129,375 milioane drepturi speciale de tragere (DST), echivalent a peste 170 milioane de dolari şi va fi acordat prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate (RSF), scrie mold-street.com. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit … The post Cele 12 condiţii pe care trebuie să le îndeplinească R. Moldova pentru un nou credit de la FMI first appeared on ZUGO. Articolul Cele 12 condiţii pe care trebuie să le îndeplinească R. Moldova pentru un nou credit de la FMI apare prima dată în ZUGO.
08:20
Multiplele incidente produse în regiunea transnistreană au menirea de a crea neliniște în rândul societății și de a justifica instituirea numeroaselor controale la trecerea liniei administrative. O spune vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, care recunoaște că situația în stânga Nistrului este una complicată, în condițiile în care teritoriul se află în afara controlului autorităților constituționale, … The post „Au un singur scop”. Oleg Serebrian, despre incidentele produse în regiunea transnistreană first appeared on ZUGO. Articolul „Au un singur scop”. Oleg Serebrian, despre incidentele produse în regiunea transnistreană apare prima dată în ZUGO.
08:10
Lotul național de box a cucerit două medalii la Campionatul European, rezervat tineretului, care s-a desfășurat în orașul Poreč, Croația, anunță Ministerul Educației (MEC). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sursei, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Danila Guranda care a intrat în posesia medaliei de argint. El a disputat finala categoriei de greutate de … The post foto | Argint și bronz pentru R. Moldova la Campionatul European de box first appeared on ZUGO. Articolul foto | Argint și bronz pentru R. Moldova la Campionatul European de box apare prima dată în ZUGO.
15 aprilie 2024
19:40
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vine cu precizări după ce în spațiul public au apărut mai multe informații cu privire la unele dificultăți la trecere frontierei după ce România a intrat în spațiul Schengen. Autoritățile subliniază că regulile privind trecerea frontierei nu au suferit modificări. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. MAI reiterează că condițiile de intrare … The post Precizările MAI în contextul intrării României în spațiul Schengen: Regulile de trecere a frontierei R. Moldova nu s-au modificat first appeared on ZUGO. Articolul Precizările MAI în contextul intrării României în spațiul Schengen: Regulile de trecere a frontierei R. Moldova nu s-au modificat apare prima dată în ZUGO.
19:30
Un moldovean de 28 de ani a decedat după ce a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud, SUA. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Rudele cer ajutor pentru a-l aduce acasă. Doritorii pot dona AICI. Totodată, reprezentanții Uniunii Avocaților din Moldova au venit astăzi cu un apel public … The post Un tânăr moldovean a decedat în SUA. Ar fi fost electrocutat de polițiști first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr moldovean a decedat în SUA. Ar fi fost electrocutat de polițiști apare prima dată în ZUGO.
11:30
Cele puternice zece națiuni militare cele mai în 2024 au capacități remarcabile, cu Statele Unite în frunte, iar India pe locul 4, menținând o poziție puternică datorită populației sale și eforturilor de modernizare. Clasamentele, bazate pe indexul Global Firepower, iau în considerare diverși factori, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra forței militare globale, scrie Playtech.ro. Urmărește-ne … The post Top 10 țări cu cea mai puternică forță militară 2024 first appeared on ZUGO. Articolul Top 10 țări cu cea mai puternică forță militară 2024 apare prima dată în ZUGO.
11:10
Descoperă o serie captivantă de evenimente organizate de Clubul Voluntarilor la Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO din Chișinău. De la wellness și dezbateri la experiența vieții unui polițist și celebrarea dansului, aceste evenimente oferă oportunități unice de învățare, explorare și conectare într-un mediu stimulent și prietenos. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Echipa Clubului … The post Seria evenimentelor ARTICO din luna aprilie. Cum poți participa first appeared on ZUGO. Articolul Seria evenimentelor ARTICO din luna aprilie. Cum poți participa apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost recunoscut vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis, anunță într-un comunicat Procuratura, luni, 15 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post Un bărbat, condamnat la închisoare după ce și-a violat fiica vitregă și a lăsat-o însărcinată first appeared on ZUGO. Articolul Un bărbat, condamnat la închisoare după ce și-a violat fiica vitregă și a lăsat-o însărcinată apare prima dată în ZUGO.
09:50
Șoferul camionului implicat în accidentul de la Măgdăcești a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată duminică, 14 aprilie, la solicitarea procurorului de magistrații de la judecătoria Criuleni. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. El va fi monitorizat prin intermediul unei brățări electronice. Amintim că … The post Șoferul camionului care a provocat accidentul de la Măgdăcești, soldat cu 16 persoane rănite, a fost plasat în arest la domiciliu first appeared on ZUGO. Articolul Șoferul camionului care a provocat accidentul de la Măgdăcești, soldat cu 16 persoane rănite, a fost plasat în arest la domiciliu apare prima dată în ZUGO.
09:30
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii moldoveni, în contextul escaladării situației de securitate din Orientul Mijlociu. Potrivit autorităților, „securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cetățenii sunt îndemnați să monitorizeze cu atenție informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv de către … The post Cetățenii R. Moldova, îndemnați să evite călătoriile în Israel. Unde poți apela în cazuri de urgență first appeared on ZUGO. Articolul Cetățenii R. Moldova, îndemnați să evite călătoriile în Israel. Unde poți apela în cazuri de urgență apare prima dată în ZUGO.
09:20
O insulă de lalele multicolore a fost inaugurată la Grădina Botanică. Expoziția unică numără peste 3.000 de flori, aduse din Olanda, țară renumită pentru câmpurile spectaculoase de lalele. Pe insulă au înflorit și zeci de lalele violet, ce poartă numele președintei Maia Sandu, scrie TV8. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Olanda este un prieten de … The post video | Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. Poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu first appeared on ZUGO. Articolul video | Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. Poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu apare prima dată în ZUGO.
09:10
Luptătorul de taekwondo Artiom Roșca a urcat din nou pe podiumul de premiere la o competiție prestigioasă. De data aceasta, sportivul a cucerit medalia de bronz la Turneul Internațional din categoria Rating Series G-2 „Galeb Belgrad Trophy Serbia Open-2024″, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Potrivit Centrului Sportiv, … The post Luptătorul de taekwondo Artiom Roșca a cucerit medalia de bronz la Turneul Internațional Galeb Belgrad Trophy first appeared on ZUGO. Articolul Luptătorul de taekwondo Artiom Roșca a cucerit medalia de bronz la Turneul Internațional Galeb Belgrad Trophy apare prima dată în ZUGO.
08:20
Patru partide din R. Moldova au anunțat formarea unui bloc comun, denumit Blocul „Împreună”. Anunțul a fost făcut duminică, 14 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Este vorba de Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Partidul Schimbării. Blocul a fost creat la începutul anului curent și din … The post Patru partide din R. Moldova au anunțat formarea unui bloc comun first appeared on ZUGO. Articolul Patru partide din R. Moldova au anunțat formarea unui bloc comun apare prima dată în ZUGO.
08:10
În noaptea de joi spre vineri, 12 aprilie, o tragedie rutieră a avut loc la Montesilvano, unde Adriana Elena Bursuc, o româncă în vârstă de 32 de ani, și Senadi Begani, un moldovean de 23 de ani, rezident în Pescara, au decedat în urma unui grav accident rutier, informează Il Messaggero, citat de rotalianul.com. Urmărește-ne pe … The post Un tânăr din Republica Moldova a murit într-un grav accident rutier produs în Italia first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr din Republica Moldova a murit într-un grav accident rutier produs în Italia apare prima dată în ZUGO.
13 aprilie 2024
10:30
Guvernul anunță că au fost raportate cazuri din partea unor cetățeni precum că au fost contactați la telefon și li s-au solicitat datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Datele de la recensământ sunt colectate pe o tabletă și doar prin interviu față în față, precizează autoritățile: „În chestionarul … The post Au fost raportate cazuri în care cetățenilor li s-au cerut datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ first appeared on ZUGO. Articolul Au fost raportate cazuri în care cetățenilor li s-au cerut datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ apare prima dată în ZUGO.
12 aprilie 2024
17:40
Având în vedere situația de insecuritate din Orientul Mijlociu generată de războiul din Israel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, să exercite prudență sporită. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Se recomandă informarea constantă, din surse … The post Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu: Anunțul Ministerului moldovean de Externe first appeared on ZUGO. Articolul Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu: Anunțul Ministerului moldovean de Externe apare prima dată în ZUGO.
13:30
15 fete și femei de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv refugiate din Ucraina, au participat la Școala Tinerelor Femei pentru Liderism de PACE. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Fetele au învățat cum să negocieze, cine este o femeie lideră, cum să vorbeasca public, cum și de ce trebuie să se implice. Toate cursurile au … The post video | 15 fete și femei au obținut abilități de lider la Școala Tinerelor Femei pentru Liderism de PACE first appeared on ZUGO. Articolul video | 15 fete și femei au obținut abilități de lider la Școala Tinerelor Femei pentru Liderism de PACE apare prima dată în ZUGO.
11:30
Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Alexandr Tarnavski consideră că fugarul penal Ilan Șor folosește conducerea autonomiei pentru a răsturna Guvernul de la Chișinău. Declarația fost făcută de Tarnavski în ediția de joi, 11 aprilie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Odată cu alegerea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan … The post Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei: Șor folosește conducerea autonomiei pentru a răsturna Guvernul de la Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei: Șor folosește conducerea autonomiei pentru a răsturna Guvernul de la Chișinău apare prima dată în ZUGO.
11:20
Pe VK funcționează o fermă de boți care postează împotriva integrării europene a Moldovei și critică autoritățile țării. Despre aceasta scrie publicația„Agenția” cu referire la proiectul „Botnazor”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Boții, în special, critică președinta R. Moldova, Maia Sandu și partidul „PAS”. În plus, aceștia încearcă să prezinte România ca o țară care … The post Presa: Pe VK a apărut prima fermă de boți dedicată publicului din R. Moldova. Postează împotriva integrării europene first appeared on ZUGO. Articolul Presa: Pe VK a apărut prima fermă de boți dedicată publicului din R. Moldova. Postează împotriva integrării europene apare prima dată în ZUGO.
10:50
Dmitri Torner, Președintele Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova, a avut o întrevedere cu Klaudia Tanner, Ministrul Apărării al Austriei. Despre aceasta a anunțat Dmitri Torner pe pagina sa de Facebook. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Subiectul principal a fost perspectiva de cooperare în domeniul sportului. Părțile au discutat despre oportunitatea unei colaborări dintre Asociația Sporturilor … The post Ministrul Apărării al Austriei, la întrevederea cu președintele Asociației Sporturilor de Iarnă: „Vom susține R. Moldova în formarea rezervelor sportive” first appeared on ZUGO. Articolul Ministrul Apărării al Austriei, la întrevederea cu președintele Asociației Sporturilor de Iarnă: „Vom susține R. Moldova în formarea rezervelor sportive” apare prima dată în ZUGO.
10:20
Până la 11 aprilie, 65 de mii de locuințe au fost recenzate, iar 127 de mii de persoane au completat chestionarele Recensământului populației și locuințelor 2024, anunță Oleg Cara, directorul BNS. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Oleg Cara a subliniat că procesul a avut anumite provocări, dar lucrările se desfășoară conform planului stabilit. „(…) Au … The post BNS anunță primele date ale Recensământului Populației și Locuințelor 2024 first appeared on ZUGO. Articolul BNS anunță primele date ale Recensământului Populației și Locuințelor 2024 apare prima dată în ZUGO.
09:50
Executivul a decis în şedinţa de joi prelungirea pentru încă 6 luni, respectiv până la 15 octombrie 2024, valabilitatea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa (România) – Leuşeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, transmite Agerpres. … The post Acordul cu Republica Moldova privind punctul de trecere a frontierei Albiţa, prelungit cu 6 luni first appeared on ZUGO. Articolul Acordul cu Republica Moldova privind punctul de trecere a frontierei Albiţa, prelungit cu 6 luni apare prima dată în ZUGO.
09:10
Este cel mai spectaculos proces care a avut loc vreodată în Vietnam și are legătură cu una dintre cele mai mari fraude bancare din istorie. Un dezvoltator imobiliar a primit pedeapsa cu moartea, după ce a obținut în mod fraudulos împrumuturi de zeci de miliarde de dolari de la una dintre cele mai mari bănci … The post Una dintre cele mai bogate femei din Asia a fost condamnată la moarte. Cazul a implicat 200 de avocați first appeared on ZUGO. Articolul Una dintre cele mai bogate femei din Asia a fost condamnată la moarte. Cazul a implicat 200 de avocați apare prima dată în ZUGO.
08:40
Un studiu recent, numit „Indicele mondial al criminalității cibernetice”, realizat de o companie sociologică din Marea Britanie, a dezvăluit că Republica Moldova ocupă locul 15 în clasamentul mondial al infractorilor cibernetici cu un indice de 2,57 puncte. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Federația Rusă domină clasamentul, având cea mai mare impactul cu infracțiunile săvârșite de … The post R. Moldova, în topul statelor cu cei mai profesioniști și pricepuți infractori cibernetici first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova, în topul statelor cu cei mai profesioniști și pricepuți infractori cibernetici apare prima dată în ZUGO.
08:30
Aleksei Navalnîi a scris o carte autobiografică înainte de a muri, care va fi publicată la sfârșitul acestui an, a declarat joi văduva sa Iulia Navalnaia, dezvăluind existența unui text despre care numai cercul său de apropiați știa că există, scrie Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Navalnaia, văduva sa, a spus într-o postare pe X, … The post Aleksei Navalnîi și-a scris memoriile, în secret, în închisoare. Văduva opozantului rus anunță că va fi publicată o carte first appeared on ZUGO. Articolul Aleksei Navalnîi și-a scris memoriile, în secret, în închisoare. Văduva opozantului rus anunță că va fi publicată o carte apare prima dată în ZUGO.
08:20
Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat un proces penal privind licitația pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit informațiilor care au ajuns în posesia ZdG, PA a solicitat administrației Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) mai multe copii autentificate a documentelor ce vizează desfășurarea licitației, întrucât „materialele acumulate (n.r. de PA) denotă circumstanțe dubioase și … The post Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal pe licitația de la Aeroport first appeared on ZUGO. Articolul Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal pe licitația de la Aeroport apare prima dată în ZUGO.
11 aprilie 2024
14:00
Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chișinău. Lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea de examene 2024 a fost aprobată în ședința Comisiei Naționale de Examene. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Instituirea centrelor de bacalaureat și desemnarea președinților și secretarilor acestora  a fost … The post Aprobat: Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre first appeared on ZUGO. Articolul Aprobat: Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre apare prima dată în ZUGO.
13:30
14 corpuri de semafoare pentru bicicliști se instalează joi, 11 aprilie, în cele 7 intersecții semaforizate de pe str. 31 August 1989 din capitală, anunță municipalitatea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Primăria Chișinău menționează că a amenajat cea mai lungă pistă pentru utilizatorii transportului alternativ: „Semafoarele sunt o premieră pentru Chișinău, având ca scop sporirea … The post foto, video | Premieră pentru Chișinău: Semafoare pentru bicicliști pe str. 31 August first appeared on ZUGO. Articolul foto, video | Premieră pentru Chișinău: Semafoare pentru bicicliști pe str. 31 August apare prima dată în ZUGO.
11:20
Într-o lume în continuă evoluție, viitorul pentru industria tipografică este plin de oportunități și inovații fascinante. În Chișinău, printarea continuă să rămână la baza multor procese de producție, dar tehnologiile avansate și schimbările în comportamentul consumatorilor aduc cu sine noi provocări și perspective. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Există mai multe inovații de imprimare demne … The post Cum arată viitorul pentru industria tipografică first appeared on ZUGO. Articolul Cum arată viitorul pentru industria tipografică apare prima dată în ZUGO.
11:00
O profesoară de la un centru de excelență din capitală ar fi utilizat un limbaj licențios în timpul orelor. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că s-a autosesizat cu referire la acest caz Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. MEC mai informează că instituția de învățământ a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată … The post audio | O profesoară din Chișinău ar fi folosit limbaj licențios în timpul orelor. Reacția Ministerului Educației first appeared on ZUGO. Articolul audio | O profesoară din Chișinău ar fi folosit limbaj licențios în timpul orelor. Reacția Ministerului Educației apare prima dată în ZUGO.
10:40
Postul Vamal Sculeni, care a fost renovat și inaugurat acum o lună, a fost construit cu depășirea termenului și a bugetului inițial stabilit. Deși valoarea lucrărilor fusese estimată inițial la 68 de milioane de lei, în final, aceasta a ajuns la 135 de milioane de lei. De asemenea, se estima că postul vamal Sculeni va … The post Postul vamal Sculeni, renovat cu peripeții? Buget depășit, conflicte de interese, sesizarea Procuraturii first appeared on ZUGO. Articolul Postul vamal Sculeni, renovat cu peripeții? Buget depășit, conflicte de interese, sesizarea Procuraturii apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.