Zugo.md

Acum 12 ore
18:00
Judocanul Ion Basoc a obținut medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Paris. Rezultatul este o premieră pentru Republica Moldova, fiind primul argint câștigat la Jocurile Paralimpice. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sportivul a concurat în categoria de greutate de peste 90 de kilograme, fiind învins în finală de judocanul brazilian Wilians Araújo, cu … The post Premieră pentru R. Moldova! Ion Basoc a obținut argintul la Jocurile Paralimpice first appeared on ZUGO. Articolul Premieră pentru R. Moldova! Ion Basoc a obținut argintul la Jocurile Paralimpice apare prima dată în ZUGO.
17:50
Judocanul Oleg Crețul a câștigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce l-a învins în finala mică de turcul Cimciler Yasin, la proba J1 90 kg. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sportivul din Republica Moldova s-a calificat în finala mică după ce i-a invins în recalificări pe luptătorii Al-Gburi Taha (Irak) … The post Judocanul Oleg Crețul a câștigat bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul Judocanul Oleg Crețul a câștigat bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
12:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul 7-8 septembrie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În sectorul Botanica, Parcul „Valea Trandafirilor”, pe 07-08.09.2024 – Târg al micilor antreprenori, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”. În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului … The post Mai multe târguri cu produse autohtone, organizate în acest weekend în sectoarele capitalei first appeared on ZUGO. Articolul Mai multe târguri cu produse autohtone, organizate în acest weekend în sectoarele capitalei apare prima dată în ZUGO.
12:20
Peste 130 de instituții de învățământ din Republica Moldova vor fi dotate, în luna septembrie, cu dispensere de absorbante, care vor fi oferite gratuit elevelor pe tot parcursul anului școlar. Această inițiativă are scopul de a reduce absenteismul în rândul fetelor, de a detabuiza subiectul menstruației și de a preveni cazurile de bullying în școli. … The post 130 de instituții școlare din R. Moldova vor oferi absorbante gratuite pentru eleve first appeared on ZUGO. Articolul 130 de instituții școlare din R. Moldova vor oferi absorbante gratuite pentru eleve apare prima dată în ZUGO.
12:10
Republica Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în orașul Alexandria, Egipt, în perioada 1 – 8 septembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Medalia de argint a fost obținută de Timur Degteari, elev la Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, medaliat cu … The post Elevi din Republica Moldova au obținut medalii de argint și bronz la Olimpiada Internațională de Informatică first appeared on ZUGO. Articolul Elevi din Republica Moldova au obținut medalii de argint și bronz la Olimpiada Internațională de Informatică apare prima dată în ZUGO.
11:50
Mitropolia Moldovei și-a exprimat indignarea față de recenta declarație privind posibila interzicere a activității Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM), făcută de deputatul Vasile Șoimaru. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Reprezentanții BOM susțin că o astfel de acțiune ar încălca dreptul la libertatea religioasă și ar constitui un act de intoleranță. „Desființarea prin lege a Bisericii … The post Mitropolia Moldovei: „Ne adresăm autorităților statului să înceteze tortura morală la adresa Bisericii” first appeared on ZUGO. Articolul Mitropolia Moldovei: „Ne adresăm autorităților statului să înceteze tortura morală la adresa Bisericii” apare prima dată în ZUGO.
11:20
Autorul și administratorul canalului de Telegram care a publicat imagini indecente cu femei din Republica Moldova este vizat în mai multe cauze penale și se află în căutare, conform declarațiilor făcute de Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), în cadrul emisiunii „Moldova Gândește LIVE” de la TV8. Urmărește-ne … The post Șapte cauze penale deschise împotriva autorului canalului de Telegram care a expus femei din R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Șapte cauze penale deschise împotriva autorului canalului de Telegram care a expus femei din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
Ieri
19:40
15 femei s-au plâns la poliție că imagini intime cu ele au fost distribuite fără acordul lor într-un chat de pe Telegram, încă 16 au fost identificate și vor fi audiate. Europa Liberă a vorbit cu trei victime, care spun că sunt afectate psihologic, iar una dintre ele că a avut gânduri suicidare. Urmărește-ne pe … The post Cicatrici digitale: Trei femei vorbesc despre abuzul suferit după scurgerea imaginilor pe Telegram first appeared on ZUGO. Articolul Cicatrici digitale: Trei femei vorbesc despre abuzul suferit după scurgerea imaginilor pe Telegram apare prima dată în ZUGO.
19:40
Profesoara Polina Apostol de la liceul „Anton Cehov” din sectorul Buiucani al capitalei promovează în discuțiile cu elevii mai multe falsuri ale propagandei regimului de la Kremlin. Acest lucru îl dovedește o înregistrare audio care a ajuns în posesia redacției Stopfals.md. Cazul a avut loc pe parcursul săptămânii curente. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Printre … The post video | Stop Fals: O profesoară intoxică elevii liceului „Anton Cehov” din Chișinău cu falsuri și propagandă pro-Kremlin first appeared on ZUGO. Articolul video | Stop Fals: O profesoară intoxică elevii liceului „Anton Cehov” din Chișinău cu falsuri și propagandă pro-Kremlin apare prima dată în ZUGO.
19:30
Transformare pe bd. Dacia din capitală. A fost dat startul lucrărilor de reabilitare între str. Cuza Vodă și str. Independenței, anunță municipalitatea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sursei, proiectul include modernizări care vor transforma complet aspectul și funcționalitatea acestui spațiu urban. Printre principalele îmbunătățiri se numără: Reabilitarea aleilor pietonale, Instalarea de mobilier urban modern, … The post foto | Bulevardul Dacia din capitală, sub șantier: Tronsonul Cuza Vodă – Independenței intră în renovare first appeared on ZUGO. Articolul foto | Bulevardul Dacia din capitală, sub șantier: Tronsonul Cuza Vodă – Independenței intră în renovare apare prima dată în ZUGO.
19:10
Formația americană rock Linkin Park s-a reunit joi seară într-un concert-surpriză care a avut loc la Los Angeles, la 7 ani de la moartea solistului Chester Bennington. Trupa are doi membri noi: solista Emily Armstrong și bateristul Colin Brittain. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Emily Armstrong (38 de ani) este solista principală și chitarista formației … The post video | Formația Linkin Park s-a reunit la 7 ani de la moartea lui Chester Bennington. Au o nouă solistă first appeared on ZUGO. Articolul video | Formația Linkin Park s-a reunit la 7 ani de la moartea lui Chester Bennington. Au o nouă solistă apare prima dată în ZUGO.
11:30
Vara anului 2024 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ, conform Copernicus Climate Change Service, scrie BBC, citat de AlephNews. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. A fost, de asemenea, cea mai caldă în Europa, cu 1,54C peste media pe termen lung pentru perioada 1991-2020, depășind recordul anterior din 2022. August a fost, de asemenea, … The post Vara anului 2024 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ first appeared on ZUGO. Articolul Vara anului 2024 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ  apare prima dată în ZUGO.
11:00
Republica Moldova va instala un sistem modern de avertizare publică bazat pe comunicații electronice pentru a face față pericolelor naturale, precum inundațiile, incendiile și cutremurele. Inițiativa va fi finanțată cu ajutorul unui grant de 40 de milioane de dolari oferit de Banca Mondială, care va susține integrarea sistemului cu infrastructura meteorologică, hidrologică și geologică existentă. … The post Aprobat: Banca Mondială alocă 40 de milioane de dolari R. Moldova pentru implementarea unui sistem de avertizare publică în caz de pericole naturale first appeared on ZUGO. Articolul Aprobat: Banca Mondială alocă 40 de milioane de dolari R. Moldova pentru implementarea unui sistem de avertizare publică în caz de pericole naturale apare prima dată în ZUGO.
10:50
Prețul benzinei a coborât sub pragul de 23 lei/litru, înregistrând cel mai mic nivel din acest an, anunță ANRE. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform instituției, scăderile constante ale prețurilor la carburanți, care au început în luna iulie, continuă și în această săptămână. Aceasta marchează a 9-a săptămână consecutivă de ieftiniri, cu o reducere totală … The post Prețul benzinei coboară sub 23 lei first appeared on ZUGO. Articolul Prețul benzinei coboară sub 23 lei apare prima dată în ZUGO.
10:20
Fondatorul Telegram Pavel Durov, care este investigat în Franţa, a susținut că autorităţile franceze ar fi trebuit să se adreseze companiei sale cu plângerile lor, în loc să-l reţină, numind arestarea sa „eronată”, relatează The Guardian preluat de News.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Durov, care a scris vineri dimineaţă, pe canalul său Telegram, fiind … The post Prima reacție a lui Pavel Durov după arestarea sa în Franța. Aplicația își schimbă politica first appeared on ZUGO. Articolul Prima reacție a lui Pavel Durov după arestarea sa în Franța. Aplicația își schimbă politica apare prima dată în ZUGO.
09:50
Un grup de persoane de etnie romă s-ar fi stabilit în Parcul „Valea Trandafirilor” din Chișinău, conform imaginilor publicate pe canalul de Telegram „Vteme”. De câteva săptămâni, peste 10 persoane, printre care și copii minori și bebeluși, trăiesc în corturi în apropierea plajei din parc. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Martorii susțin că persoanele folosesc … The post foto | Mai multe persoane de etnie romă s-ar fi mutat cu traiul în parcul Valea Trandafirilor din capitală first appeared on ZUGO. Articolul foto | Mai multe persoane de etnie romă s-ar fi mutat cu traiul în parcul Valea Trandafirilor din capitală apare prima dată în ZUGO.
09:50
Un accident rutier grav a avut loc vineri dimineața, 6 septembrie, cu o oră în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informațiilor preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion. În urma impactului, șoferul a … The post Grav accident rutier în raionul Taraclia: Două persoane decedate și trei rănite first appeared on ZUGO. Articolul Grav accident rutier în raionul Taraclia: Două persoane decedate și trei rănite apare prima dată în ZUGO.
09:00
Mai mulți clerici din Republica Moldova au fost surprinși în berării din Moscova în timpul unui pelerinaj religios. Deși Mitropolia Moldovei a susținut că scopul acestor vizite a fost strict religios, fotografii obținute de redacția NordNews arată preoții în locații mai puțin pioase – berării din Moscova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În imagini, șase … The post foto | Mai mulți preoți din RM, aflați în Rusia într-un pelerinaj, au fost surprinși într-o berărie din suburbia Moscovei first appeared on ZUGO. Articolul foto | Mai mulți preoți din RM, aflați în Rusia într-un pelerinaj, au fost surprinși într-o berărie din suburbia Moscovei apare prima dată în ZUGO.
08:40
Republica Moldova va avea în curând o misiune diplomatică la Astana. În acest sens, Președinta Maia Sandu a semnat joi, 5 septembrie, Decretul privind aprobarea înființării Ambasadei Republicii Moldova în Republica Kazahstan. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Kazahstanul reprezintă o piață importantă de desfacere și un furnizor complex de materii prime și resurse energetice, precum … The post Republica Moldova va avea în curând o misiune diplomatică la Astana first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova va avea în curând o misiune diplomatică la Astana apare prima dată în ZUGO.
08:10
Ministerul Agriculturii a anunțat că Guvernul Republicii Moldova ia în calcul declararea stării de urgență în agricultură, după modelul aplicat recent în România, însă o decizie finală va fi luată în zilele următoare. O astfel de măsură necesită colaborarea cu mai multe instituții, inclusiv Ministerul Justiției și Banca Națională, precum și alți creditori. Urmărește-ne pe … The post Reacția Ministerului Agriculturii la plângerile fermierilor, care au amenințat cu noi proteste first appeared on ZUGO. Articolul Reacția Ministerului Agriculturii la plângerile fermierilor, care au amenințat cu noi proteste apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:40
Mitropolia Moldovei a confirmat recent că pelerinajele preoților săi în Rusia, organizate în această vară, au fost finanțate de Patriarhia Rusă. Deși inițial această informație a fost negată, un comunicat emis miercuri, 4 august, recunoaște că preoții moldoveni au beneficiat de sprijin financiar din partea Moscovei, în cadrul unor inițiative care, potrivit Bisericii, sunt exclusiv … The post „Inițiativă spirituală, nu politică”. Mitropolia Moldovei recunoaște că pelerinajele preoților săi sunt finanțate de Moscova first appeared on ZUGO. Articolul „Inițiativă spirituală, nu politică”. Mitropolia Moldovei recunoaște că pelerinajele preoților săi sunt finanțate de Moscova apare prima dată în ZUGO.
11:10
Miercuri, 5 septembrie, primii sportivi moldoveni vor intra în competiție la Jocurile Paralimpice de la Paris. Ina Cernei, participantă la proba de para judo, și Gheorghe Spînu, care va concura la aruncarea greutății. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ina Cernei va evolua în categoria de greutate de până la 57 kg și o va întâlni … The post Doi sportivi moldoveni intră în concurs la Jocurile Paralimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul Doi sportivi moldoveni intră în concurs la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
10:10
Reprezentanții agricultorilor acuză Guvernul de lipsă de acțiune și Parlamentul de neglijarea gravității problemelor cu care se confruntă sectorul agricol. Ei avertizează că, din cauza ignorării solicitărilor lor, vor relua protestele. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Răbdarea agricultorilor a ajuns la limită și nu mai putem aștepta. Au trecut peste două luni de când am … The post Agricultorii anunță că vor ieși din nou la protest first appeared on ZUGO. Articolul Agricultorii anunță că vor ieși din nou la protest apare prima dată în ZUGO.
09:40
O moldoveancă este suspectată că a sustras bani și alte bunuri de valoare de la o pasageră din Ucraina, cauzându-i un prejudiciu de 25.800 de lei. Incidentul a avut loc pe 3 septembrie, anunță Poliția de Frontieră. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au identificat conaționala. Aceasta s-a dovedit o locuitoare … The post Prinsă pe urme fierbinți: O moldoveancă riscă închisoare după ce a sustras bani și bunuri de la o ucraineancă first appeared on ZUGO. Articolul Prinsă pe urme fierbinți: O moldoveancă riscă închisoare după ce a sustras bani și bunuri de la o ucraineancă apare prima dată în ZUGO.
09:30
Guvernul a aprobat marți, 4 septembrie, crearea comisiilor pentru cercetarea prealabilă privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție, reabilitare, modernizare și extindere a unor drumuri naționale. Totodată, a fost aprobată componența nominală și modul de activitate al acestora. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Din componența comisiilor vor face parte reprezentanți ai … The post Lucrările de construcție a drumurilor vor fi verificate. Guvernul a aprobat crearea comisiilor first appeared on ZUGO. Articolul Lucrările de construcție a drumurilor vor fi verificate. Guvernul a aprobat crearea comisiilor apare prima dată în ZUGO.
09:20
În această iarnă, compensațiile pentru facturile de energie nu vor mai fi incluse direct în factură, ci vor fi oferite în numerar beneficiarilor, conform anunțului făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Deși mecanismul de plată a fost stabilit, autoritățile nu au stabilit încă un buget clar pentru acest program de ajutor. Urmărește-ne … The post Modificări la Programul „Ajutor la contor”: Nu vor mai fi compensații în facturi first appeared on ZUGO. Articolul Modificări la Programul „Ajutor la contor”: Nu vor mai fi compensații în facturi apare prima dată în ZUGO.
08:40
Republica Polonă va continua să susțină parcursul european al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Prim-ministrul Republicii Polone, Donald Tusk, în plenul Parlamentului Republicii Moldova. Discursul a fost ținut în fața deputaților, a reprezentanților societății civile, a studenților, precum și a agenților economici care au stabilit legături comerciale cu Republica Polonă. Urmărește-ne pe Telegram … The post video | Donald Tusk: Procesul de aderare a R. Moldova va accelera foarte mult atunci când Polonia va prelua președinția Consiliului UE first appeared on ZUGO. Articolul video | Donald Tusk: Procesul de aderare a R. Moldova va accelera foarte mult atunci când Polonia va prelua președinția Consiliului UE apare prima dată în ZUGO.
08:20
Autoritățile din regiunea de est a Nistrului au decis să interzică folosirea termenului „Transnistria” pentru a desemna această zonă. Așa-zisul soviet suprem din Tiraspol, condus de Vadim Krasnoselski, a adoptat un proiect care prevede sancțiuni pentru utilizarea acestui cuvânt. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform noilor reglementări, termenul „Transnistria” este asociat în mod oficial cu … The post Amenzi sau arest. Pretinsele autorități de la Tiraspol interzic utilizarea termenului „Transnistria” first appeared on ZUGO. Articolul Amenzi sau arest. Pretinsele autorități de la Tiraspol interzic utilizarea termenului „Transnistria” apare prima dată în ZUGO.
4 septembrie 2024
11:30
Cel puţin șapte persoane au fost ucise, iar alte 38 au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri în atacuri ruse la Liov, un oraş mare situat în vestul Ucrainei, anunţă guvernatorul regional Maksîm Kozîţkii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Atacul a vizat centrul istoric al oraşului Liov, distrugând peste 50 de clădiri, printre … The post video, foto | Orașul Lvov din Ucraina, lovit de rachete ruseşti. Șapte morţi şi cel puţin 38 de răniţi first appeared on ZUGO. Articolul video, foto | Orașul Lvov din Ucraina, lovit de rachete ruseşti. Șapte morţi şi cel puţin 38 de răniţi apare prima dată în ZUGO.
11:10
Două persoane implicate într-un caz de escrocherie ce vizează schema cu ruda implicată în accident au fost reținute de oamenii legii în municipiul Chișinău. Suspecții, ambii cu vârsta de 21 de ani, sunt cercetați penal și în cadrul altor dosare, fiind acum plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La … The post video | Doi tineri reținuți în cazuri de escrocherii cu „ruda implicată în accident”. Ar fi folosit o voce similară cu cea a fiicei victimei first appeared on ZUGO. Articolul video | Doi tineri reținuți în cazuri de escrocherii cu „ruda implicată în accident”. Ar fi folosit o voce similară cu cea a fiicei victimei apare prima dată în ZUGO.
11:00
Optsprezece medalii au cucerit luptătorii de kickboxing oriental din Republica Moldova la Campionatul Mondial WAKO, rezervat juniorilor și cadeților, care a avut loc la Budapesta, Ungaria, anunță Ministerul Educației. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Două medalii de aur și-a trecut în palmares Ioan Casco, în categoria de greutate de până la 63 kg, care a … The post foto | Sportivii din Republica Moldova au cucerit 18 medalii la Campionatul Mondial WAKO first appeared on ZUGO. Articolul foto | Sportivii din Republica Moldova au cucerit 18 medalii la Campionatul Mondial WAKO apare prima dată în ZUGO.
10:30
Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a demisionat, a anunţat preşedintele Parlamentului ţării, Ruslan Stefanchuk. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, şi-a depus miercuri cererea de demisie. Acesta se afla în funcţie din 2020.  Ruslan Stefanchuk a declarat că această cerere de demisie va fi discutată în curând … The post Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi-a depus demisia first appeared on ZUGO. Articolul Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi-a depus demisia apare prima dată în ZUGO.
09:50
(update) Un tânăr de 26 de ani, la volanul unui Audi cu numere străine, a accidentat mortal un bărbat de 76 de ani care traversa regulamentar strada, anunță Poliția. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Oamenii legii anunță că șoferul a încercat să se eschiveze de la locul accidentului rutier, dar a fost reținut de polițiști. … The post update, video, foto | Pieton accidentat mortal în capitală: Șoferul a încercat să fugă de la fața locului first appeared on ZUGO. Articolul update, video, foto | Pieton accidentat mortal în capitală: Șoferul a încercat să fugă de la fața locului apare prima dată în ZUGO.
09:30
Agenția de Mediu a anunțat că pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat un fenomen de poluare a aerului cu particule de praf. Fenomenul a fost observat ieri și a fost cauzat de masele de aer care s-au deplasat din direcția nord-est, aducând particule de praf din zonele deșertice Karakum, Asia Centrală. Vântul puternic a … The post Nor de praf deasupra R. Moldova: Cu cât au depășit concentrațiile limitele? first appeared on ZUGO. Articolul Nor de praf deasupra R. Moldova: Cu cât au depășit concentrațiile limitele? apare prima dată în ZUGO.
09:10
Un grav accident rutier s-a produs în această dimineață pe bulevardul Dacia din capitală. În rezultat, un automobil s-a răsturnat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit primelor informații, un pieton ar fi decedat. Foto: pulsmedia.md Circulația rutieră pe bulevardul Dacia, tronsonul cuprins între strada Hristo Botev și bulevardul Traian, a fost restricționată pe sensul ieșirii … The post video, foto | Grav accident matinal în capitală: O mașină s-a răsturnat, iar o persoană ar fi decedat first appeared on ZUGO. Articolul video, foto | Grav accident matinal în capitală: O mașină s-a răsturnat, iar o persoană ar fi decedat apare prima dată în ZUGO.
08:30
Vladimir Putin a ajuns luni în Mongolia, iar marți președintele rus s-a întâlnit la Ulaanbaatar cu omologul său mongol Ukhnaa Khurelsukh. Este prima sa deplasare într-o ţară membră a Curţii Penale Internaţionale (CPI), după emiterea unui mandat de arestare pe numele său, pentru crime de război. Guvernul Mongoliei a refuzat să execute mandatul CPI, iar … The post De ce nu a fost arestat Putin? Mesajul guvernului mongol, care a refuzat să execute mandatul CPI first appeared on ZUGO. Articolul De ce nu a fost arestat Putin? Mesajul guvernului mongol, care a refuzat să execute mandatul CPI apare prima dată în ZUGO.
08:10
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță că zeci de persoane au fost ucise marți, 3 septembrie, în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului ucrainean Poltava.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Bilanţul celor ucişi în atacul forţelor ruse din oraşul Poltava a urcat la 51, iar numărul răniţilor a ajuns la 230, potrivit celui mai … The post video | Rușii au atacat cu rachete o școală și un spital din Ucraina. Cel puțin 51 de morți și 230 de răniți first appeared on ZUGO. Articolul video | Rușii au atacat cu rachete o școală și un spital din Ucraina. Cel puțin 51 de morți și 230 de răniți apare prima dată în ZUGO.
3 septembrie 2024
18:20
Poliția a oferit noi detalii în cazul omorului din sectorul Râșcani din Chișinău. Presupusul ucigaș a părăsit teritoriul Republicii Moldova prin vama Sculeni, ulterior de la Iași a plecat spre direcția orașului italian Bergamo. Acesta i-ar fi declarat încă din 2012 „răzbunare” lui Izzet Eren, când ultimul i-ar fi omorât fratele. Persoana care l-ar fi … The post video | Detalii despre omorul din sectorul Râșcani. Asasinul ar fi acționat din răzbunare, planificând minuțios crima: Cum a ajuns și cum a plecat din Moldova first appeared on ZUGO. Articolul video | Detalii despre omorul din sectorul Râșcani. Asasinul ar fi acționat din răzbunare, planificând minuțios crima: Cum a ajuns și cum a plecat din Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:40
Luni, 2 septembrie, echipele mobile de medici stomatologi au reluat prestarea serviciilor gratuite pentru copiii din localitățile rurale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În perioada 2-6 septembrie, aceste servicii vor fi oferite copiilor din localitățile Gotești, raionul Cantemir, și Borogani, raionul Leova. Graficul consultațiilor profilactice poate suferi modificări în funcție de condițiile sanitaro-epidemiologice, climaterice sau … The post A fost reluată prestarea serviciilor stomatologice pentru copiii din localitățile rurale first appeared on ZUGO. Articolul A fost reluată prestarea serviciilor stomatologice pentru copiii din localitățile rurale apare prima dată în ZUGO.
11:10
Vizita președintelui rus Vladimir Putin de pe 3 septembrie din Mongolia a dat naștere apelurilor Ucrainei ca mandatul de arestare emis pe numele său de Curtea Penală Internaţională să fie respectat, însă Kremlinul răspunde sfidător că nu își face griji, pentru că detaliile acestei călătorii au fost „pregătite amănunțit”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În … The post video | Putin nu a fost arestat în Mongolia, țară membră a Curții Penale Internaționale. Reacția Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul video | Putin nu a fost arestat în Mongolia, țară membră a Curții Penale Internaționale. Reacția Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
10:40
O secție clandestină de intervenții chirurgicale faciale și operații cosmetice funcționa în cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, a dezvăluit ministra sănătății, Ala Nemerenco, într-o emisiune la Vocea Basarabiei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ministra a relatat că în timpul inspecțiilor, angajații Ministerului Sănătății s-au confruntat cu bariere mari, inclusiv refuzul de a li se … The post Nemerenco susține că la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a fost descoperită o secție clandestină în care se făceau operații first appeared on ZUGO. Articolul Nemerenco susține că la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a fost descoperită o secție clandestină în care se făceau operații apare prima dată în ZUGO.
09:50
Mihail Latîșev, campion la Campionatul Balcanic de judo din Bosnia și Herțegovina! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Judocanul Mihail Latîșev, participant la Jocurile Olimpice de la Paris, a câștigat aurul la Campionatul Balcanic de judo, desfășurat în Bosnia și Herțegovina, impunându-se în categoria de greutate 90 kg. Alături de el, Andrian Veste (73 kg) și … The post Mihail Latîșev a câștigat medalia de aur la Campionatul Balcanic de Judo first appeared on ZUGO. Articolul Mihail Latîșev a câștigat medalia de aur la Campionatul Balcanic de Judo apare prima dată în ZUGO.
09:20
Inspectoratul General al Poliţiei a anunțat că Gabriela Cristea este noul sef al biroului INTERPOL de la Chişinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cristea este doctor în Drept și până acum a fost director al Direcției cooperare internațională și integrare europeană a MAI. Funcția a devenit vacantă după reținerea și arestarea preventivă a fostului șef … The post Biroul Interpol din Republica Moldova are un nou șef first appeared on ZUGO. Articolul Biroul Interpol din Republica Moldova are un nou șef apare prima dată în ZUGO.
09:00
Primăria Chișinău informează că în contextul vizitei oficiale a prim-ministrului Poloniei, Donald Tusk, în perioada 4-5 septembrie 2024, vor fi impuse restricții temporare de acces în anumite zone din capitală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În aceste condiții, miercuri și joi, între orele 08:00-21:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri din municipiul … The post Atenție! Restricții de circulație și acces în locurile publice din Chișinău pe 4-5 septembrie first appeared on ZUGO. Articolul Atenție! Restricții de circulație și acces în locurile publice din Chișinău pe 4-5 septembrie apare prima dată în ZUGO.
08:30
Trei persoane au fost reținute luni, 2 septembrie, în urma unor percheziții desfășurate de CNA și procurori în două dosare de corupere pasivă și trafic de influență. Acțiunile de urmărire penală au vizat funcționari din cadrul Centrului Militar Teritorial (CMT) al UTA Găgăuzia și un intermediar. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persoanele sunt suspectate că … The post Trei persoane reținute în urma unor percheziții de la Centrul Militar Teritorial al UTA Găgăuzia first appeared on ZUGO. Articolul Trei persoane reținute în urma unor percheziții de la Centrul Militar Teritorial al UTA Găgăuzia apare prima dată în ZUGO.
08:00
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a înregistrat o creștere semnificativă în ultima săptămână, atingând un total de 808 cazuri, conform declarațiilor făcute de Vladimir Bolocan, șeful Direcției municipale sănătate. Aceasta reprezintă o creștere de 26,4% față de săptămâna precedentă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În același timp, Bolocan a raportat că din cele 40 … The post Alarmant! Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere semnificativă first appeared on ZUGO. Articolul Alarmant! Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere semnificativă apare prima dată în ZUGO.
2 septembrie 2024
11:20
Un obuz de artilerie a fost descoperit de un agricultor în dimineața zilei de 1 septembrie, în apropierea zonei de frontieră, informează Poliția de Frontieră. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Proiectilul de artilerie a fost găsit pe direcția localităților Tocuz-Novosiolovca. Serviciile speciale care au intervenit au izolat zona și au evacuat persoanele aflate în apropiere, … The post video | Un proiectil de artilerie, descoperit în zona de frontieră a Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul video | Un proiectil de artilerie, descoperit în zona de frontieră a Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:00
Biblioteca Națională a Republicii Moldova anunță lansarea campaniei naționale „Septembrie nicio zi fără lectură” din cadrul ediției a VII-a a Programului Național LecturaCentral. Instituțiile din Sistemul Național de Biblioteci și bibliotecarii pe parcursul lunii septembrie își vor concentra eforturile pe promovarea intensivă a cunoașterii valorilor europene prin lectură, transmite IPN. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post Biblioteca Națională a R. Moldova anunță lansarea campaniei naționale „Septembrie nicio zi fără lectură” first appeared on ZUGO. Articolul Biblioteca Națională a R. Moldova anunță lansarea campaniei naționale „Septembrie nicio zi fără lectură” apare prima dată în ZUGO.
10:50
De la 1 septembrie intră în vigoare reguli mai severe pentru transportul lichidelor în bagajele de mână, în avion, pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Şamponul, crema de protecţie solară, gelul de duş sau apa trebuie puse în recipiente mici, de cel mult 100 de mililitri. Călătorii vor fi obligați … The post Reguli mai stricte pentru lichide în bagajele de mână, în avion, pe toate aeroporturile din UE first appeared on ZUGO. Articolul Reguli mai stricte pentru lichide în bagajele de mână, în avion, pe toate aeroporturile din UE apare prima dată în ZUGO.
10:20
Primăria Municipiului Chișinău anunță deschiderea unei noi rute suburbane de autobuz, începând cu data de 2 septembrie 2024, pentru locuitorii orașului Sângera. Noua rută, nr. 18B „str. Ismail – or. Sângera”, va conecta sectorul Centru al capitalei cu localitatea Sângera, facilitând accesul până la străzile Viilor și Aerogării. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Acest itinerar … The post Locuitorii din orașul Sîngera vor avea o nouă rută suburbană de autobuz first appeared on ZUGO. Articolul Locuitorii din orașul Sîngera vor avea o nouă rută suburbană de autobuz apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.