Victor Pruteanu: Cum la televiziunea națională Moldova 1, se manipulează și se spun minciuni

Punctul, 16 octombrie 2024 16:40

Consilier pe domeniul juridic în cabinetul Primarului general ,Victor Pruteanu, acuză televiziunea națională Moldova 1 de manipulare și declarații false. Despre acest lucru, Pruteanu a scris pe canalul său de Telegram. Pe 11 octombrie, Victor Pruteanu, a participat în calitate de reprezentant al partidului MAN,  la dezbaterile organizate la Radio Moldova 1.  Potrivit lui, peste … Articolul Victor Pruteanu: Cum la televiziunea națională Moldova 1, se manipulează și se spun minciuni apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 2 ore
09:20
Ion Neguriță și Victor Furtuna continuă competiția pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Cei doi candidați au obținut cel mai mare punctaj la proba interviului și sunt propuși Consiliului Superior al Procurorilor, transmite IPN. Comisia specială de preselecție a candidaților precizează că toți cei patru pretendenți au întrunit … Articolul Doi trec mai departe. Alexandru Machidon și Andrei Mațco rămân în afara competiției pentru șefia PCCOCS apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Ministrul rus al Sportului, Mihail Degtyarev, care ar urma să ocupe postul vacant de şef al Comitetului Olimpic din Rusia, a pledat joi pentru îmbunătăţirea relaţiilor şi încetarea polemicilor cu CIO, relatează Reuters. Degtyarev a vorbit în cadrul unei reuniuni sportive la nivel înalt, la care a participat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la … Articolul Un ministru rus pledează pentru dialog cu CIO: „Sunt toate motivele să spunem că există disponibilitate” apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
16:30
Presa italiană a publicat o investigație recentă care arată beneficiile materiale ale familiei actualei șefe a Procuraturii Anticorupție din Moldova din relația cu regimul Maiei Sandu. Sursa pornește de la cea mai recentă achiziție a familiei Dragalin din SUA, o casă pentru care a plătit din start toată suma cerută de dezvoltator – 1,7 milioane … Articolul Presa italiană: Beneficiile familiei Dragalin din relația cu Maia Sandu apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Procuratura raionului Edineț anunță despre plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile, a unui tânăr de 24 de ani, acuzat conducerea mijlocului de transport de către o persoană fără dreptul de a conduce, care are o concentrație de vapori de alcool în aerul expirat ce depășește 0,35 mg/l, adică fapta prejudiciabilă prevăzută de art.264/1 alin.(5) din … Articolul Continuă plasările în arest preventiv pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Ofițerii INI și SIS, de comun cu procurorii PCCOCS , anunță deconspirarea planurilor de destabilizare a Moldovei de către activiștii unui partid declarat neconstituțional, urmare a 88 de percheziții desfășurate miercuri. Perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger” și au avut loc în mai multe localități din Nordul, Centrul și Sudul țării. Acestea au … Articolul VIDEO // 100 de tineri instruiți în Rusia pentru dezordini în masă în Moldova nu-și vor putea implementa planul: 88 percheziții în țară apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
16:40
Consilier pe domeniul juridic în cabinetul Primarului general ,Victor Pruteanu, acuză televiziunea națională Moldova 1 de manipulare și declarații false. Despre acest lucru, Pruteanu a scris pe canalul său de Telegram. Pe 11 octombrie, Victor Pruteanu, a participat în calitate de reprezentant al partidului MAN,  la dezbaterile organizate la Radio Moldova 1.  Potrivit lui, peste … Articolul Victor Pruteanu: Cum la televiziunea națională Moldova 1, se manipulează și se spun minciuni apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Un bărbat din Bălți este cercetat penal pentru trafic de influență într-un dosar deschis de CNA pe fapte de pretindere de mită pentru influențarea unei decizii de judecată. În fapt, bănuitul ar fi susținut că, prin intermediul avocatului său, ar putea convinge persoane cu demnitate publică să adopte o decizie de judecată favorabilă pentru trei … Articolul Bărbat din nordul țării, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Într-o scrisoare deschisă adresată ambasadorilor Uniunii Europene și instituțiilor euro-atlantice, candidatul independent pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, critică susținerea exclusivă a unui candidat proeuropean și avertizează asupra riscurilor acestei abordări în ceea ce privește parcursul european al țării. Ulianovschi atrage atenția că asocierea proiectului european doar cu Maia Sandu și PAS ar putea duce la … Articolul Tudor Ulianovschi, scrisoare deschisă către oficialii UE: Vă îndemn să-i și susțineți și pe alți candidați proeuropeni, nu doar pe cei ai PAS apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
În cadrul unei recente ședințe a Consiliului de Integritate, o inspectoare de integritate a raportat pretinse presiuni exercitate de conducerea Autorității Naționale de Integritate (ANI), care ar fi cerut inițierea unei proceduri de control în privința judecătoarei Violeta Chisilița, ca reacție la o decizie judecătorească nefavorabilă pentru ANI. Acest tip de intervenție pune sub semnul … Articolul Asociația Judecătorilor din R.Moldova trage un semnal de alarmă cu privire la presiunile asupra magistraților și necesitatea protejării independenței justiției apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, în conformitate cu prevederile cadrului legal, toți cetățenii cu drept de vot, atât din țară, cât și cei de peste hotare, vor putea vota în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: ·         buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, care confirmă domiciliul sau reședința temporară a alegătorului pe teritoriul … Articolul CEC amintește alegătorilor despre actele în baza cărora vor putea vota la alegerile de duminică apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Ofițerii Direcției investigații “Centru” și cei ai Direcției urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional specializat în escrocherii și falsificarea actelor oficiale. În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 32 și o femeie de 56 de ani, domiciliați în Ialoveni, în … Articolul VIDEO // Bărbat din Ialoveni, reținut fiind suspectat pentru escrocherie apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Un bărbat de 29 de ani din raionul Ungheni a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de comiterea a cinci furturi de biciclete în sectorul Rîșcani al capitalei. Suspectul sustrăgea bicicletele lăsate fără supraveghere din scările blocurilor de locuit, după care le vindea. Prin acțiunile lui ar fi cauzat un prejudiciu proprietarilor în … Articolul VIDEO // Bărbat din Ungheni, reținut fiind suspectat de comiterea a cinci furturi de biciclete apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Primarul capitalei Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Elene în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl. Nikolaos Krikos.  Oficialii au discutat despre oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale și de cooperare cu orașe și parteneri din Grecia.  ,,În același timp, l-am felicitat pe Excelența Sa pentru deschiderea ambasadei Republicii Elene la Chișinău și … Articolul Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Elene în R.Moldova, Excelența Sa, Dl. Nikolaos Krikos apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:50
Datorită eforturilor procurorilor și polițiștilor, la 15 octombrie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care, un paroh-preot de la nordul țării în vârstă de 40 de ani,  a fost recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite comise în privința unui minor sub 14 ani, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de … Articolul Slujitor al bisericii, condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a abuzat sexual un copil apare prima dată în Punctul pe i.
15 octombrie 2024
17:50
Senatorul Titus Corlățean, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, fost ministru de Externe, a vizitat astăzi sediul PSD România în R.Moldova. În cadrul acestei vizite, interlocutorii au discutat, împreună cu colegii din organizația locală PSD, despre situația social-politică din Republica Moldova și România și au trasat prioritățile pe termen scurt, mediu și lung, … Articolul Senatorul român Titus Corlățean a vizitat sediul PSD România în R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
O delegație a miniștrilor de externe și secretarilor de stat din cadrul formatului Nordic-Baltic 8 (NB8), care cuprinde Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia, a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe integrarea europeană a Republicii Moldova, situația geopolitică curentă, securitatea regională, combaterea propagandei și dezinformării, consolidarea capacităților … Articolul Mihai Popșoi la reuniunea Nordic Baltic 8: Un semnal ferm de susținere a R.Moldova pe drumul european apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Centrul Național Anticorupție raportează pentru săptămâna trecută rețineri și percheziții în dosare de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, corupere electorală pasivă, corupere pasivă și încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. Mai exact, o persoană a fost reținută în urma unor percheziții desfășurate la Orhei în localitatea … Articolul Sinteza: Circa 1 milion de lei și 36 de mii de euro, ridicate în cadrul unor dosare pornite pe finanțarea ilegală a unei formațiuni politice si bunuri de circa 3,2 milioane de lei sechestrate apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Ieri seara, poliția din Strășeni a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-1, în apropierea localității Făgureni. Conform informațiilor preliminare, un Range Rover condus de o femeie de 57 de ani  a tamponat doi pietoni care traversau strada neregulamentar, într-un loc neiluminat.  În urma impactului, unul dintre pietoni, un bărbat de … Articolul FOTO // Doi pietoni care traversau strada neregulamentar, tamponați pe traseul R-1 apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Natalia Morari, candidată la alegerile prezidențiale, a declarat în cadrul dezbaterilor electorale de la JurnalTV că în perioada 2017 – 2019, Veaceslav Platon a acordat lunar postului de televiziune câte 15.000 de euro. De cealaltă parte, moderatorul dezbaterilor electorale, Dumitru Mișin a spus că declarațiile Nataliei Morari sunt minciuni. Totuși, Veaceslav Platon a venit cu … Articolul Veaceslav Platon: Din închisoare, finanțam JurnalTV lunar cu 15.000 euro apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a unui bărbat din Lipcani, Briceni pentru descărcarea a peste 13.500 fotografii și filmulețe cu pornografie infantilă. Bărbatul cu vârsta de peste 40 de ani le-a descărcat în calculatorul portabil, în perioada anilor 2022-2023 atunci când muncea în calitate de paznic. Așa … Articolul Paznic din Lipcani, în judecată: A descărcat de pe Torrent 13.000 imagini și filmulețe cu pornografie infantilă apare prima dată în Punctul pe i.
14 octombrie 2024
12:40
Un turist din Republica Moldova a fost salvat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, de o echipă a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, după ce a fost surprins de căderea întunericului pe un traseu de pe Valea Stânişoara, în Masivul Retezat. Potrivit Salvamont Hunedoara, bărbatul era singur şi abordase un traseu prea lung pentru … Articolul Un turist din R.Moldova, salvat în Munţii Retezat apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
În baza indicatorilor analizei de risc și în cadrul operațiunii TRIDENT, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Costești în conlucrare cu funcționarii vamali au prevenit o tentativă de transportare a 90 pachete de țigări, ascunse în locuri special adaptate.  Cazul a fost înregistrat în data de 11 octombrie curent, în PTF Costești. Pe sensul de … Articolul 1.800 țigarete ascunse într-un mijloc de transport, depistate în PTF Costești apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Chișinăul, cel mai mare oraș și capitala Republicii Moldova, numit și „orașul din piatră albă”, își sărbătorește astăzi Hramul. Această zi este declarată nelucrătoare în capitală, iar pentru locuitorii și vizitatorii orașului estre organizat un program de manifestări cultural-artistice, transmite ipn.md Prima mențiune a localității datează din iulie 1436, iar ulterior este descris un târg … Articolul Chișinăul își sărbătorește Hramul. Istoria sărbătorii apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Primarul general, Ion Ceban, spune că orașul Chișinău este casa unde, împreună, reușim să schimbăm lucrurile. „Aici, acasă, mai avem multe de făcut, și doar uniți putem transforma în continuare orașul nostru drag, pentru viitorul copiilor și părinților noștri, astfel încât să fim mândri de lucrul făcut”, a menționat edilul în mesajul său cu prilejul … Articolul Primarul general: Chișinăul este casa unde împreună reușim să schimbăm lucrurile apare prima dată în Punctul pe i.
12 octombrie 2024
15:10
Alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie 2024 au loc în contextul unor dezbateri cruciale în sfera publică cu privire la orientarea geopolitică a țării. Procesul electoral este gestionat în mod eficient și transparent, iar instituțiile lucrează intens pentru a îmbunătăți controalele privind finanțarea politică. Cu toate acestea, încercările de a interveni în procesul electoral, … Articolul ENEMO prezintă raportul preliminar de observare a alegerilor și referendumului apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Comisia Electorală Centrală amintește despre posibilitatea solicitării votării la locul aflării la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. Potrivit legislației electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna … Articolul CEC amintește despre posibilitatea solicitării votării la locul aflării în ziua alegerilor din apare prima dată în Punctul pe i.
11 octombrie 2024
21:30
Atacuri cibernetice, cu caracter tehnic și financiar, pentru a crea premise pentru excluderea din alegerile prezidențiale a candidatului Partidului Nostru, Renato Usatîi! Acțiunile au început la scurt timp după ce Renato Usatîi a refuzat să se retragă din cursa prezidențială în favoarea altui candidat. Anunțul a fost făcut de candidatul Partidului Nostru într-o intervenție LIVE.  … Articolul VIDEO // Usatîi: După ce am refuzat să mă retrag din cursa prezidențială au început atacurile tehnice și financiare din afara țării pentru a fi exclus din alegeri apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
Primăria Chișinău și Î.M. Regia „Autosalubritate” au semnat contractul cu compania GOL CEVRE TEKNOLOJILERI Ltd., liderul asocierii „JV WATT-GOL”, câștigătoarea licitației desfășurate pe ECEPP, platforma electronică de achiziții a BERD. Acordul prevede construcția unei noi stații de transfer cu o linie de sortare a deșeurilor – un proiect unic la nivel național. Aceste lucrări fac parte … Articolul VIDEO // Igor Gîrlea: Î.M. Regia „Autosalubritate” a semnat contractul cu compania GOL CEVRE TEKNOLOJILERI Ltd., liderul asocierii „JV WATT-GOL”, ce prevede construcția unei noi stații de transfer cu o linie de sortare a deșeurilor apare prima dată în Punctul pe i.
18:20
Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, a vizitat astăzi Republica Moldova, ca să reitereze sprijinul Uniunii Europene, dar și al României pentru cursul nostru european de dezvoltare. Despre acest lucru a anunțat președintele PSD România în R.Moldova, Iurie Ciocan. Iurie Ciocan susține că, Victor Negrescu, a venit cu un mesaj clar și încurajator, mai ales că … Articolul Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, în vizită la Chișinău. Iurie Ciocan: A reiterat sprijinul UE, dar și al României pentru cursul nostru european de dezvoltare apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Recent, a avut loc Forumul Național al Culturii, un eveniment semnificativ în peisajul cultural al țării, organizat în plină campanie electorală prezidențială. Prezența candidatei Maia Sandu a adăugat o notă politică acestei întâlniri, iar sala a fost umplută cu voci din cultura locală, deși majoritatea participanților erau susținători ai partidului PAS, fără o experiență prealabilă … Articolul DOC // Forumul Național al Culturii: O oportunitate în timp de Campanie Electorală, pentru promovarea Maiei Sandu apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban, a reiterat principalele realizări și priorități ale echipei MAN pentru dezvoltarea Chișinăului și țării. În toate inițiativele propuse, „Chișinăul beneficiază de un suport considerabil atât pe plan intern, cât și extern. Am reușit să fim recunoscuți de alte țări, capitale și orașe cu care avem o colaborare … Articolul VIDEO // Ion Ceban a reiterat principalele realizări și priorități ale echipei MAN pentru dezvoltarea Chișinăului și țării apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, a reacționat public față de comentariile ironice și critice aduse recent de către jurnalista, activista și influencera, Nata Albot, și soțul ei, Andrei Bolocan, în cadrul emisiunii „Internetu’ grăiește”, la adresa imnului de campanie, compus și interpretat de fiica sa. Într-un mesaj ferm, Ulianovschi a subliniat că aceste … Articolul Ulianovschi: Trompeta Maiei Sandu, nu poate dormi din cauza imnului compus de fiica mea apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Compania BEMOL a emis o scrisoare deschisă adresată președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, exprimând îngrijorări serioase privind acțiunile recente care, conform companiei, subminează supremația legii și Constituția Republicii Moldova. În documentul public, BEMOL atrage atenția asupra unui conflict juridic în care activele sale legate de Danube Logistics SRL (Portul Giurgiulești) sunt în pericol, susținând că … Articolul Compania BEMOL, scrisoare deschisă în adresa Maiei Sandu: Vă rugăm să preveniți o nouă ilegalitate apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Șefa statului a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor cu care a vorbit despre transformarea Republicii Moldova în drumul său spre Uniunea Europeană. Discuțiile au vizat și planul de creștere economică, elaborat de Guvernul de la Chișinău și susținut financiar de UE. Președinta Maia Sandu a menționat că avem nevoie de o … Articolul Maia Sandu a discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor despre modernizarea R.Moldova, în procesul de aderare la UE apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Reprezentantul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Victor Pruteanu, a participat la dezbaterile electorale organizate de Radio Chișinău, discutând despre campania pentru referendumul de integrare în Uniunea Europeană, programat pentru 20 octombrie. În cadrul dezbaterilor, Victor Pruteanu a subliniat angajamentul MAN față de dezvoltarea Chișinăului și a Republicii Moldova. „MAN este o echipă de profesioniști care demonstrează … Articolul Membrul Biroului Politic al MAN, Victor Pruteanu: integrarea europeană, oportunitate cheie pentru dezvoltarea R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI au documentat în perioada 15 august – 8 octombrie curent mai multe persoane bănuite în deținerea ilegală a armelor și munițiilor  în zona de sud a țării, precum și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj. În timpul perchezițiilor la domiciliile a doi bărbați de 37 și 38 de … Articolul VIDEO // Percheziții la Cahul. Au fost ridicate arme și muniții apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Preţurile medii ale apartamentelor de vânzare, vechi şi noi, au înregistrat o creştere de 15% în septembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX, scrie Ziarul Financiar. În acelaşi timp, în luna septembrie au fost cu 52% mai multe interacţiuni între vânzători şi cumpărători … Articolul Boom pe piața imobiliară din România. Orașele care au înregistrat cele mai mari creșteri apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Ramzan Kadîrov, liderul regiunii ruse Cecenia, a acuzat trei parlamentarii ruşi că încearcă să comande asasinarea sa şi i-a ameninţat cu o „pricină de sânge”, a relatat joi agenţia de presă de stat TASS, citată de Reuters. Disputa îşi are originea într-o chestiune de afaceri, o fuziune corporativă care implică cel mai mare retailer online … Articolul Liderul cecen Kadîrov a intrat în conflict cu un oligarh rus? El acuză trei parlamentari ruşi că plănuiesc asasinarea sa apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
În noaptea de 11 octombrie 2024, pompierii din capitală au intervenit la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un apartament de pe strada Vadul lui Vodă 62 din municipiul Chișinău. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:40. Potrivit primelor informații, fum dens a fost observat la etajul 2 al unui bloc … Articolul Incendiu într-un apartament din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
10 octombrie 2024
16:40
Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, Valeriu Mija, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe ultimele evoluții din dosarul transnistrean, fiind abordate o serie de … Articolul Valeriu Mija a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Cetățenii moldoveni din diasporă nu trebuie să fie obligați să plătească pentru polița medicală din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de candidatul pentru funcția de președinte, Tudor Ulianovschi, în cadrul dezbaterilor electorale organizate de Agenția de presă „Info-prim Neo”, la care a participat împreună cu alți contracandidați la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase și reprezentantul … Articolul Tudor Ulianovschi: Diaspora nu trebuie să fie discriminată apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Otaci au depistat şi reţinut un bărbat, cetățean al Ucrainei, căutat de autorităţile din Spania, deoarece este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor și atac armat pe teritoriul acestui stat. În data de 9 octombire a.c, în Punctul de Trecere a Frontierei Otaci, s-a … Articolul Un cetățean străin căutat de autoritățile din Spania, depistat și reținut în P.T.F. Otaci apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
România a donat Republicii Moldova aproape 100.000 de volume în format fizic și tot atâtea în format digital, care vor ajunge în 300 de biblioteci din întreaga țară. Acestea au fost achiziționate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României. Astăzi, camioanele au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale, iar la … Articolul România a donat R.Moldova aproape 100.000 de volume în format fizic și tot atâtea în format digital. Cărțile vor ajunge în 300 de biblioteci apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Astăzi, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul Alexeevca- Pîrlița din raionul Ungheni. Preliminar, oamenii legii au stabilit că o mașină de marca Audi a derapat de pe carosabil în fâșia forestieră din adiacent. La fața locului a fost depistat corpul neînsuflețit al unui tânăr de 21 de ani, care ulterior … Articolul Un tânăr specialist a decedat în urma unui accident, la Ungheni apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
La 09 octombrie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința de condamnare a două persoane pe cauza penală anunțată anterior de Procuratura Anticorupție, de învinuire a directorului Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN), fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu și ex-Ministru al Tineretului și Sportului, fiindu-i incriminată infracțiunea de depășire a atribuțiilor de … Articolul Fostul director al CSPLN, condamnat la 7 ani de închisoare, amendă și confiscare de 200.000 euro apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Un atac al ruşilor cu rachete balistice, miercuri, asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa din sudul Ucrainei a ucis şase persoane şi a rănit opt, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, citat de Reuters. Răniţii sunt toţi cetăţeni ucraineni, iar patru sunt în stare gravă, a precizat Kiper. Viceprim-ministrul Oleksii Kuleba a declarat că … Articolul Şase persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ruseşti asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Doi frați de 38 și 49 de ani din Chișinău sunt cercetați penal, fiind suspectați de organizarea și întreținerea unei spelunci pentru consumul drogurilor.  Polițiștii de la Ciocana au intrat în posesia unei informații operative precum că, într-un apartament de pe str. Alecu Russo, proprietarii au organizat o speluncă de consum și realizare a substanțelor … Articolul VIDEO // Doi frați, cercetați penal, fiind suspectați de organizarea și întreținerea unei spelunci pentru consumul drogurilor apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Educația, „proiectul de suflet” al Maiei Sandu între declarații și realitate. Cum să construiești un viitor luminos cu buzunarele goale și școli închise. Astfel a comentat ex-premierul, Vlad Filat, situația din domeniul educației în timpul guvernării actuale. În acest context, Vlad Filat a comparat realitatea cu cifrele invocate de președinta Maia Sandu, pe mai multe … Articolul Grafice // Filat despre educație – „proiectul de suflet” al Maiei Sandu, între declarații și realitate apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Primarul General al capitalei, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova E.S. Edgars Bondars. Discuțiile s-au axat pe proiectele comune și schimburile de experiențe în diverse domenii. ,,Am mulțumit pentru susținere, deschidere și relațiile pe care le avem”, a menţionat Primarul General, Ion Ceban. Amintim că pe data de 9 … Articolul Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ambasadorul Letoniei în R.Moldova E.S. Edgars Bondars apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Potrivit învinuirii înaintate de procurori, în februarie 2022, inculpatul, care s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, aflându-se periodic pe teritoriul mun. Chișinău, a întreprins acțiuni în vederea identificării potențialelor victime printre copiii din familii social-vulnerabile, pentru recrutarea acestora şi ulterioara exploatare sexuală necomercială. Aflându-se în zona Pieței Centrale din capitală, acuzatul … Articolul A ținut în captivitate o minoră timp de cinci zile pentru a o exploata sexual. Inculpatul, condamnat la 12 ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.