Punctul

Acum 12 ore
20:10
Un minor de 17 ani, fiul unui președinte al Organizației teritoriale a unui partid politic în Orhei, care deține și funcția de primar al unei localități din zonă, a fost oprit de poliție în timp ce conducea neuniform o Dacia Duster, proprietate a primăriei, fără a deține permis de conducere. Polițiștii au acționat imediat, îndepărtându-l … Articolul Minor, președinte al OT a unui partid politic în Orhei, oprit de poliție fără de a deține permis de conducere apare prima dată în Punctul pe i.
20:10
Partidul Social Democrat din România își extinde rețeaua de organizații teritoriale PSD România în Republica Moldova. Cea mai nouă organizație a fost inaugurată vineri, 6 septembrie, în orașul Dondușeni. Președintele filialei a fost ales Dumitru Ostafiiciuc un bun și devotat prieten, care, sunt convins, va depune eforturi pentru sprijinirea românilor din Republica Moldova. Despre acest … Articolul Iurie Ciocan: PSD România își extinde rețeaua de organizații teritoriale în R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
20:00
În noaptea de 5 septembrie, în jurul orei 23:00, polițiștii din Ceadîr-Lunga au stopat un Volkswagen condus neuniform de un bărbat de 38 de ani, care se afla în stare avansată de ebrietate.  Testul cu aparatul Drager a fixat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,79 mg/l.  Șoferul, originar din raionul Ceadîr-Lunga și … Articolul VIDEO // Membru unui partid politic, prins beat la volan, la Ceadîr-Lunga apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
18:40
,,Se pare că, pentru acest guvern, soluția la problemele oamenilor este mai simplă decât am fi crezut. Nu ai bani să plătești pentru studiile copilului? Învață mai bine! Nu ai bani de pâine? Mănâncă aer! Nu ai bani de carne? Ține post!”. Astfel a reacționat Sergiu Burlacu la răspuns oferit de Dorin Recean, la întrebarea … Articolul Sergiu Burlacu: ,,Se pare că, pentru acest guvern, soluția la problemele oamenilor este mai simplă decât am fi crezut. Nu ai bani să plătești pentru studiile copilului? Învață mai bine! Nu ai bani de pâine? Mănâncă aer! Nu ai bani de carne? Ține post!” apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Un cuplu a încercat să ajungă în Turcia cu peste 80 mii de dolari USD, fără a-i declara conform cerințelor legale. Cazul a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 6 septembrie 2024, în Aeroportul Internațional Chișinău. În cadrul formalităților de control, funcționarii vamali în cooperare cu polițiștii de frontieră au supus unui control adițional … Articolul Ridicați mii de dolari de la doi călători, în Aeroportul Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Candidata independentă la funcția de președinte, Natalia Morari, susține că fraudele electorale majore au loc, de obicei, înainte de ziua votului, iar alegerile prezidențiale din acest an nu fac excepție. Ea susține că procesul de fraudare a început deja, subliniind faptul că președinta Maia Sandu a subordonat politic Comisia Electorală Centrală, lucru ce ar afecta grav libertatea și corectitudinea alegerilor. Istoria a arătat că cele mai … Articolul Natalia Morari: Imparțialitatea și corectitudinea CEC sunt compromise apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Potențialul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, diplomatul Tudor Ulianovschi, susține că Maia Sandu și PAS clatină vectorul de integrare europeană a Republicii Moldova. Drept dovadă, spune el, sunt inclusiv datele sondajelor de opinie realizate de companii apropiate actualei guvernări, care arată o scădere a opțiunii europene. Fostul ministru de Externe este de părere … Articolul Tudor Ulianovschi: A obliga moldovenii să creadă că UE înseamnă doar Maia Sandu și PAS este o greșeală strategică apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
În această dimineață, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier.  Din informațiile preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a inversat.  Două persoane, un bărbat de … Articolul Două persoane au murit, iar altele trei au ajuns la spital în urma unui accident grav în Taraclia apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:00
Preoții moldoveni au avut ocazia, în această vară, să participe la un pelerinaj gratuit către locurile sfinte din Rusia, în cadrul unei inițiative organizate de Patriarhia Rusă.  Potrivit unui comunicat emis de Sectorul Sinodal al Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru relațiile cu mass-media, scopul principal al acestei acțiuni a fost familiarizarea clerului moldovenesc cu moștenirea … Articolul Inițiativă pentru consolidarea legăturilor spirituale între biserici. Pelerinaj gratuit pentru preoții moldoveni apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Puțin după miezul nopții, polițiștii din Strășeni au stopat un Hyundai care se deplasa neuniform pe o stradă din localitatea Zubrești.  La volan se afla o femeie de 38 ani, care, fiind testată alcoolscopic, i s-a stabilit o concentrație de 0,47 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Pasager în mașină era copilul acesteia, o … Articolul VIDEO // Femeie în stare de ebrietate – stopată de polițiști. În mașină se afla o fetiță de 3 ani apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Filat, susține că Maia Sandu „manipulează opinia publică”, când afirmă că a alocat, în ultimii trei ani, 2,85 miliarde lei pentru dezvoltarea satelor și orașelor, mai mult de trei ori decât în 2010-2020. Astfel, președintele PLDM susține că datele oficiale ale Ministerului de Finanțe contrazic flagrant aceste afirmații: ,,În … Articolul Filat: Maia Sandu afirmă că a alocat 2,85 mlrd. lei pentru sate şi oraşe, mai mult ca în 2010-2020, dar atunci s-au făcut investiţii de 15,1 mlrd. O tentativă de manipulare cu iz electoral apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
La data de 4 septembrie curent,  Poliția Republicii Moldova a predat organelor de drept ale Republicii Federale Germania un cetățean de origine germană, în vârstă de 44 de ani, anunțat în căutare pe canalele INTERPOL pentru omor și alte infracțiuni grave comise în țara sa de origine. Acțiunea s-a datorat implicării active a ofițerilor Inspectoratului național … Articolul VIDEO // Poliția R.Moldova a predat organelor de drept germane, un bărbat anunțat în căutare pe canalele Interpol pentru omor apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă în privința judecătorului Ion Chirtoacă, pe care l-a respins anterior, și a alți cinci magistrați. Este vorba despre Ciobanu Galina, Gandrabur Marcel, Movilă Iurie, Olărescu Victor, Vasilenco Angela. Decretul a fost semnat de președintă pe 30 august curent. Prețuim … Articolul Ion Chirtoacă a fost numit în funcția de judecător. Maia Sandu a semnat decretul apare prima dată în Punctul pe i.
4 septembrie 2024
12:40
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu fostul Președinte al Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, aflat într-o vizită la Chișinău, pentru a discuta despre experiența Estoniei în procesul de integrare europeană și despre lecțiile pe care Republica Moldova le poate învăța din acest parcurs. Ilves, care a fost ministru de externe în perioada pregătirii Estoniei pentru aderarea … Articolul Maia Sandu s-a întâlnit cu fostul Președinte al Estoniei, Toomas Hendrik Ilves apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice a INI în comun cu procurorii PCCOCS, anunță investigarea unei scheme de evaziune fiscală de peste 2.000.000 lei, cu doi bănuiți din domeniul alimentației comerciale din Chișinău. Bănuiții cu vârste de peste 30 de ani sunt administratorul unei companii și complicele acestuia. Compania administrată de către primul bănuit este specializată … Articolul VIDEO // Evaziune fiscală de peste 2 milioane de lei investigată de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Potențialul candidat la alegerile prezidențiale, diplomatul Tudor Ulianovschi, declară că, în ultima perioadă, s-au intensificat atacurile la adresa lui și a familiei sale. De această dată, persoane din anturajul guvernării lansează în spațiul public mesaje de defăimare, zvonuri și informații false, motiv pentru care vor fi acționate în instanță de judecată. „Încă din primăvară, când mi-am … Articolul Tudor Ulianovschi: Puterea și-a asmuțit câinii asupra echipei mele apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
În 2021, PAS și Maia Sandu au ajuns la guvernare, anunțând că datoria de stat de 28,700 lei per capita era un semn al dezastrului economic. Cu promisiuni de „vremuri bune”, au convins moldovenii să le acorde încrederea deplină. Astăzi, după trei ani de guvernare absolută, fiecare moldovean – de la cel mai în vârstă … Articolul PLDM: După trei ani de guvernare absolută, fiecare moldovean, de la cel mai în vârstă până la cei nou-născuți, poartă povara unei datorii de 45,300 lei apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Mișcarea Alternativa Națională (MAN) va susține referendumul de modificare a Constituției din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Rezoomat”, de la RliveTV. Potrivit președintelui MAN, formațiunea se va înregistra la CEC în calitate de concurent electoral și va promova acest exercițiu. De asemenea, Ion Ceban a menționat că, … Articolul Ion Ceban: MAN va susține referendumul de modificare a Constituției apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și procurorii Procuraturii mun. Bălţi au desfășurat astăzi percheziții în mai multe dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. 7 reprezentanți ai autorităților locale din Soroca, dar și 16 persoane fizice, inclusiv agenți economici, sunt cercetate de CNA în dosare de corupție ce vizează trucarea … Articolul Viceprimarul mun. Soroca, arhitectul șef și secretarul Consiliului municipal, reținuți de CNA în mai multe dosare ce vizează trucarea unor licitații publice apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
În această dimineață, în jurul orei 07:00, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, pe bd. Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, șoferul de 26 de ani, conducând un Audi înmatriculat în alt stat, a tamponat un bărbat de 76 de … Articolul Trecea strada regulamentar dar a fost tamponat mortal. Șoferul automobilului a încercat să se eschiveze de la locul accidentului apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Pentru a consolida supravegherea produselor cosmetice și a asigura protecția consumatorilor, Guvernul, la inițiativa Ministerului Sănătății, a actualizat Regulamentul sanitar privind produsele cosmetice. Noile reglementări privind produsele cosmetice vor asigura calitatea și siguranța acestora, protejând consumatorii și menținând standarde înalte pentru industrie. Proiectul urmărește și simplificarea procedurii de plasare a produselor cosmetice care sunt deja … Articolul Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul sanitar privind produsele cosmetice apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Doi șoferi în stare de ebrietate avansată stopați în trafic de polițiști. În primul caz, un bărbat de 54 de ani a fost observat de polițiști pe o stradă din localitatea Făgureni, raionul Strășeni, în timp ce conducea haotic un BMW. Rezultatul testului la alcool 1,29 mg/l în aerul expirat. Un alt șofer, cu vârsta de 31 de … Articolul VIDEO // Doi șoferi în stare de ebrietate avansată, stopați în trafic de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Republica Moldova va beneficia de un suport financiar în valoare de 9,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru a-și întări capacitatea de a face față provocărilor de securitate și pentru a sprijini procesul său de integrare în UE. Suportul financiar va fi oferit în cadrul Proiectului „EU4 Moldova Rezilientă – Stat Sigur, Comunități … Articolul UE oferă Moldovei 9,5 milioane de euro pentru a face față provocărilor de securitate apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
La începutul lunii august, Poliția din Ialoveni a fost sesizată de un bărbat de 59 ani, originar din Ialoveni, precum că a fost apelat de o femeie cu voce similară a fiicei sale care se află peste hotarele țării, care plângând i-a comunicat că a fost implicată într-un grav accident rutier de care se face … Articolul VIDEO // Doi tineri plasați în arest, fiind învinuiți de comiterea unei escrocherii cu “ruda implicată în accident” apare prima dată în Punctul pe i.
2 septembrie 2024
17:00
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost înregistrat în calitate de candidat în alegerile pentru funcția de președinte din 20 octombrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Comisia Electoral Centrală, transmite IPN. Alexandr Stoianoglo este singurul care a adus Comisiei listele de subscripție cu semnături. „Conform actului de transmitere-recepționare a … Articolul CEC a înregistrat primul candidat la funcția de președinte apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Comisia Electorală Centrală nu a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea lui Avelin Tabarcea, prezentator la evenimentele organizate de echipa fugarului Ilan Șor. Hotărârea a fost aprobată în ședința de astăzi, transmite IPN. În cererea depusă la CEC este indicat faptul că grupul de inițiativă a fost constituit pe 30 august de către adunarea cetățenilor. … Articolul Grupul de inițiativă în susținerea lui Avelin Tabarcea nu a fost înregistrat apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Trei persoane au fost reținute în această dimineață în urma unor percheziții desfășurate de CNA și procurori în două dosare de corupere pasivă și trafic de influență. Acțiunile de urmărire penală au vizat funcționari din cadrul Centrului Militar Teritorial (CMT) al UTA Găgăuzia și un intermediar. Acestea sunt suspectate că ar fi primit diferite sume … Articolul Percheziții la Centrul Militar Teritorial al UTA Găgăuzia. Trei persoane, reținute de CNA apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Șef al Inspectoratului național de securitate publică al IGP este, de astăzi, comisarul șef Victor Manole, care are o experiență vastă în domeniul ordinii și securității publice. La Direcția de cooperare polițienească internațională a IGP a fost numită Gabriela Cristea, doctor în drept, care până acum a deținut funcția de șefă a Direcției cooperare internațională … Articolul Doi noi conducători în subdiviziunile Poliției Naționale apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
În amiaza zilei de 02 septembrie 2024 pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație izbucnit la intrarea în orașul Stăuceni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:59. Potrivit primelor informații flăcările au cuprins o suprafață extinsă de vegetație uscată și copaci uscați. La fața locului au fost îndreptate … Articolul Incendiu de vegetație izbucnit la intrarea în orașul Stăuceni apare prima dată în Punctul pe i.
30 august 2024
16:00
Prețul gazelor naturale ar putea fi de aproape trei ori mai mic, pentru cetățenii moldoveni. Acest lucru este posibil, dacă Republica Moldova ar cumpăra gaze naturale lichefiate din Qatar, un stat mic, dar cu resurse uriașe. Soluția privind asigurarea securității energetice a țării vine din partea diplomatului Tudor Ulianovschi, în contextul tarifelor pentru gaze, care … Articolul Tudor Ulianovschi: Facturile pentru gazele naturale ar putea fi mai mici, dacă s-ar dori apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Un bărbat de 36 de ani, angajat ca taximetrist, a alertat imediat poliția după ce a împiedicat o tentativă de escrocherie cu “ruda implicată într-un accident rutier”. Bărbatul a preluat o comandă printr-o aplicație, urmând să ia un pachet de pe strada N.Milescu Spătaru din sectorul Ciocana al capitalei și să-l transporte la o altă … Articolul Un taximetrist a curmat o tentativă de escrocherie cu „ruda implicată în accident” apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Una din zece școli din Republica Moldova va începe noul an de studii duminică, 1 septembrie. Celelalte instituții de învățământ urmează să aibă prima lecție în ziua de luni 2 septembrie. În raionul Strășeni, 60 la sută dintre instituțiile de învățământ (15 din 25) clopoțelul va anunța începutul anului școlar pe data de 1 septembrie. … Articolul Una din zece școli din R.Moldova va începe noul an de studii duminică apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Ofițerii CNA au efectuat percheziții în municipiul Bălți într-un dosar de trafic de influență. Un bărbat ar fi promis unui candidat să-l ajute să obțină mai ușor permisul de conducere de categoria B în schimbul unei sume de bani. Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Secției Înmatriculare … Articolul AUDIO // 1000 de euro pentru un permis de conducere. Un locuitor al mun. Bălți, cercetat de CNA apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Partidul Național Moldovenesc (PNM) își exprimă indignarea profundă față de declarațiile recente ale ministrului Culturii, Sergiu Prodan, referitoare la păstrarea și valorificarea monumentului activistului comunist Grigori Kotovski din Chișinău. PNM consideră aceste declarații o insultă gravă la adresa memoriei victimelor regimului bolșevic și o contribuție la promovarea propagandei ruse în Republica Moldova. ,,Kotovski a fost … Articolul Dragoș Galbur: PNM cere demisia imediată a ministrului Culturii, Sergiu Prodan apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
În acest weekend va avea loc Campionatul European la Rugby pe Plajă Chișinău 2024, care se va desfășura în zilele de 31 august – 1 septembrie, în Parcul „La Izvor”. Acest eveniment sportiv de amploare va aduce laolaltă echipe de top din 7 țări europene, pregătite să ofere un spectacol de forță, strategie și pasiune … Articolul Primăria Chișinău: În acest weekend va avea loc Campionatul European la Rugby pe Plajă apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Poliția Națională informează că investighează mai multe cazuri legate de un cont de Telegram care publică imagini indecente cu fete și femei din Republica Moldova. Poliția Națională a pornit mai multe cauze penale și sunt realizate un șir de măsuri procesuale și de investigație, inclusiv cu parteneri din afara țării. Deși Poliția a cerut de … Articolul DOC // Poliția investighează mai multe cazuri legate de un cont Telegram, care publica imagini indecente cu fete și femei apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Președintele României, Klaus Werner Iohannis, se va afla sâmbătă, 31 august, de Ziua națională a Limbii Române, într-o vizită în Republica Moldova. Președinta Maia Sandu îl va întâmpina pe omologul său de la București la Președinție, la ora 11:00, iar la 12:05 cei doi lideri vor susține o conferință de presă. Înainte de eveniment, oficialii … Articolul Klaus Iohannis efectuează o vizită la Chișinău, cu ocazia Zilei Limbii Române apare prima dată în Punctul pe i.
29 august 2024
17:40
Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile depuse de către Ludmila Corsun și Valeriu Pleșca, după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupurile de inițiativă care îi susțin pe cei doi aspiranți la fotoliul de președinte, transmite IPN. Pe 24 august, CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea … Articolul Curtea de Apel menține refuzurile CEC în cazurile a două grupuri de inițiativă apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Comisia Electorală Centrală și-a anulat decizia prin care a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea fostului premier Vasile Tarlev. Deși a fost desemnat de către un grup de cetățeni pentru a candida independent, s-a constatat că membrii grupului de inițiativă colectau semnături sub bannerul Partidului  pentru Viitorul Moldovei, pe care îl conduce Vasile Tarlev, transmite … Articolul Vasile Tarlev a rămas fără grup de inițiativă. CEC i-a anulat înregistrarea apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă în susținerea deputatului Vasile Bolea. Comisia a avut mai multe neclarități, inclusiv legate de faptul că parlamentarul a declarat că va candida independent la funcția de președinte, dar recent a participat la mai multe activități la care a fost prezentat în calitate de candidat al … Articolul CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Vasile Bolea apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Fostul prim-ministru Vlad Filat a explicat recent motivele pentru care nu poate candida la alegerile prezidențiale din această toamnă, menționând că i-a fost blocat dreptul de a participa în competiție. Filat a menționat că, în conformitate cu hotărîrea Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO), care a constatat că a avut parte de un proces de … Articolul Filat explică de ce nu poate participa la alegeri: Amânările CSJ, în interesul celor de la conducere apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea la linie a unui lot de 20 troleibuze. Unitățile de transport public au fost achiziționate din orașele Riga, Letonia, și Salzburg, Austria. Acțiunea este parte a programului de modernizare a parcurilor de transport public municipal, fiind achiziționate în ultima perioada 145 de troleibuze și 184 autobuze. Cele 20 de troleibuze … Articolul Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea la linie a unui lot de 20 troleibuze apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Astăzi, 29 august, parcul de ambulanțe al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reînnoit cu 41 de autosanitare. Dotarea la nivel național cu ambulanțe noi va asigura eficacitatea Serviciului de AMU și va crește capacitatea de intervenție și funcționare în regim integrat cu alte servicii specializate de urgență. Astfel, se … Articolul 41 de ambulanțe noi pentru Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare. Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un bărbat de 39 de ani, originar din capitală, a fost recunoscut vinovat … Articolul Bărbat, condamnat la 8 ani de închisoare pentru 33 de episoade de furt și conducerea automobilului sub influența drogurilor apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
La data de 28 august, în jurul orei 19:00, un bărbat a apelat serviciul de urgență 112, anunțând că sediul unei instituții energetice din Bălți este minat și urmează să explodeze.  Imediat, conform protocolului, la fața locului s-au deplasat toate echipele specializate, care după ore întregi de verificări au stabilit că alerta este una falsă.  … Articolul Alertă falsă cu bombă la o instituție energetică din Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Momente deosebite în timpul intervenției pentru echipa PAMU Bucuria din cadrul SAMU Cahul, care a asistat o naștere în ambulanță. Cazul special a avut loc la data de 28.08.24, ora 02:48, când a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pentru o gravidă dintr-o localitate a raionului Cahul, care prezenta contracții frecvente. Echipa AMU … Articolul O mamă din raionul Cahul a adus pe lume al 8-lea copil în ambulanță apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție din țară a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit 2500 de euro pentru a nu da curs unei cereri pe faptul comiterii unei infracțiuni de samavolnicie. Potrivit investigațiilor preliminare, adjunctul unui inspectorat de poliție ar … Articolul Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție, reținut în flagrant de CNA cu 2500 de euro apare prima dată în Punctul pe i.
28 august 2024
13:20
Comisia Electorală Centrală reamintește alegătorilor din afara țării că în 10 zile se încheie perioada de înregistrare prealabilă pentru participarea la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Amintim că necesitatea înregistrării prealabile constă în stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care își exprimă intenția de a vota la una din secțiile de votare organizate peste … Articolul CEC reamintește alegătorilor de peste hotare: Au mai rămas 10 zile pentru înregistrarea prealabilă apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Radu Albot, cel mai bun tenisman din R. Moldova, a adresat un mesaj de felicitare tutoror cetățenilor țării noastre. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Radu Albot a mulțumit tuturor moldovenilor pentru susținerea oferită pe terenul de tenis și în afara lui, transmite Știri.md. „Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, vreau să transmit un … Articolul Radu Albot, de Ziua Independenței: Calde felicitări tuturor moldovenilor apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Sectorul de afaceri și domeniile cercetării și inovării vor coopera mai eficient, prin intermediul Programului național de specializare inteligentă a Republicii Moldova pentru anii 2024-2027 „Smart Moldova”, aprobat, astăzi, de Executiv. Printre principalele obiective ale programului sunt: dezvoltarea antreprenoriatului inovațional, utilizarea largă a inovațiilor pentru atenuarea problemelor sociale, asigurarea unei creșterii economice inteligente, sustenabile și incluzive. … Articolul Guvernul a aprobat Programul național de specializare inteligentă a R.Moldova pentru anii 2024 – 2027 „Smart Moldova” apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.