Punctul

Ieri
11:30
Schimbările climatice provoacă modificări în ceea ce priveşte precipitaţiile în întreaga lume, afirmă oamenii de ştiinţă într-un studiu publicat vineri, care mai menţionează de asemenea intensificarea taifunurilor şi a altor furtuni tropicale, relatează Reuters.  Taiwan, Filipine şi apoi China au fost lovite de cel mai puternic taifun al anului în această săptămână, şcolile, firmele şi pieţele financiare … Articolul Schimbările climatice provoacă mai multe modificări în ceea ce priveşte precipitaţiile şi taifunuri mai puternice, spun oamenii de ştiinţă apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie. Echipa națională va concura în trei probe sportive-para judo, para powerlifting și para atletism. Ministerul Educației și Cercetării precizează că, pentru prima dată, trei membri ai echipei naționale de para … Articolul Moldova va fi reprezentată la Jocurile Paralimpice de la Paris de 5 sportivi apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Reprezentanți ai mediului de afaceri au experimentat efectuarea plăților instant prin intermediul sistemului de plăți MIA, un modul nou care facilitează plățile de la consumator către afaceri, ce va fi lansat în curând. Soluțiile de acceptare a plăților pentru produse și servicii sunt create cu sprijinul programului USAID Reforme Instituționale și Structurale de companiile Paynet, … Articolul USAID susține dezvoltarea noilor soluții de plăți instant pentru business apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 iulie, la Budapesta și va fi găzduit de Adunarea Națională a Ungariei. Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat la reuniune de către deputații Ina Coșeru, președinta Comisiei … Articolul Delegația Parlamentului R. Moldova va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din UE apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Cel de-al 21-lea contingent de pacificatori moldoveni a fost detașat, în misiunea de menținere a păcii KFOR, din Kosovo. Prezent la evenimentul organizat cu acest prilej, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi a declarat că cei 41 de militari pe care îi detașează Republica Moldova în misiunea de menținere a păcii din Kosovo sunt pregătiți conform cerințelor internaționale și vor fi interoperabili cu armatele statelor partenere, asigurând pacea și securitatea în regiune. „Orice participare în misiuni internaționale oferă o experiență bună, … Articolul Al 21-lea contingent al Armatei Naționale este detașat în misiunea KFOR apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, au fost semnalate trei incendii la calea ferată, pe liniile de mare viteză Atlantic, Nord şi Est, iar traficul feroviar a fost grav perturbat, în special la Gara Montparnasse din Paris, relatează Le Figaro.  Cele trei incendii care au fost puse … Articolul VIDEO // Cu câteva ore înainte de începerea JO, compania de căi ferate a Franţei se declară victima unui „atac masiv pentru a paraliza reţeaua TGV”. Perturbările cauzate vor dura până luni apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Cu aproape 3.000 de artişti, staruri ale cântecului, Sena şi monumentele sale emblematice vor fi, vineri, în centrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Organizatorii promit „cel mai mare spectacol al secolului XXI”, potrivit AFP.  Combinând un spectacol artistic, o paradă a sportivilor, imnuri şi discursuri, show-ul va începe la ora 19.30 … Articolul Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice-2024: Sena şi monumentele sale în centrul „spectacolului secolului”. Au fost create 12 tablouri artistice. Lady Gaga şi Celine Dion ar putea cânta la Paris. 80 de ecrane gigant, instalate pe chei apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Anual, pe data de 20 mai, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei. Deputații au votat un poriect de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă. Propunerea de a institui sărbătoarea vine din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor și are drept … Articolul În Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții. Mai mult,  restricțiile se aplică nu doar pentru țigările obișnuite, dar și pentru țigările electronice. Ministrul Sănătății spune că proiectul de lege se află pe agenda Guvernului, a trecut prin consultări publice și … Articolul Ala Nemerenco: Venim cu noi modificări la legea privind controlul tutunului apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:30
Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială. Parlamentul a votat, în prima lectură, pentru ratificarea unui ACORD de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea cofinanțării Programului „Operațiunea Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și … Articolul Grant de 10,5 milioane de dolari acordat țării noastre de Banca Mondială apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD) a interceptat miercuri două bombardiere ruseşti şi două chineze care zburau în apropiere de Alaska, un oficial american din domeniul apărării subliniind că este prima dată când aeronave ale celor două ţări au fost interceptate în timp ce operau împreună, relatează CNN.  Bombardierele au rămas în spaţiul aerian internaţional … Articolul Americanii au interceptat bombardiere ruse şi chineze care operau împreună în apropiere de Alaska. Este o premieră de natură să îngrijoreze SUA apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Legislativul a adoptat PROIECTUL de lege care prevede instituirea un mecanism de monitorizare de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile. Proiectul are drept scop îmbunătățirea transparenței și eficienței procesului de evaluare a bunurilor imobile, alinierea la standardele europene și internaționale, precum și optimizarea evaluării în scopul impozitării. Instituirea mecanismului de monitorizare va permite organelor de … Articolul Activitatea de evaluare a bunurilor imobile va fi monitorizată de stat apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei trece din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în cea a Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege votat în a doua lectură de 55 de deputați. Inițiativa legislativă aparține Guvernului și a fost elaborată cu scopul de a îmbunătăți procesul … Articolul Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei trece în subordinea Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Procedurile de sistare a accesului la conținut web cu caracter infracțional și de dispunere a conservării datelor informatice sunt reglementate mai clar în legislație. Un PROIECT de lege care presupune acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de Parlament. Documentul a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, în contextul implementării modificărilor la Legea comunicațiilor electronice, … Articolul MAI și SIS vor putea sista accesul la conținut web cu caracter infracțional apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un PROIECT de lege care prevede extinderea acestui termen a fost votat în a doua lectură de 72 de deputați. Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” … Articolul Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Taifunul Gaemi a trecut joi prin nordul Taiwanului, a provocat moartea a două persoane, a adus inundaţii şi a scufundat un cargobot, înainte de a traversa spre vest Strâmtoarea Taiwan îndreptându-se spre China, unde sunt aşteptate ploi torenţiale, relatează Reuters.  Gaemi a atins ţărmul în jurul miezului nopţii (miercuri, ora 19.00, ora României) pe coasta … Articolul Taifunul Gaemi, cel mai puternic din ultimii opt ani, a scufundat un cargobot în largul Taiwanului şi se îndreaptă spre China apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Cazul a fost înregistrat la PTF Otaci, în cadrul controlului pe direcția pietoni intrare în R. Moldova. Persoana a prezentat un comportament suspect, iar polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii vamali l-au supus unui control suplimentar și în rezultat sub haine pe corp au fost depistate 158 pachete de țigări, marca „Ritm”, cu timbrul … Articolul Un conațional a ascuns 158 pachete de țigări sub haine, pe corp și intenționa să treacă frontiera de stat din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
O cetățeancă a Ucrainei a încercat să corupă o polițistă de frontieră, pentru ca ultima să influențeze decizia privind refuzul intrării în Republica Moldova pentru doi cetățeni turci, transmit funcționarii vamali. Cazul a avut loc în Aeroportul Internațional Chișinău, în data de 24 iulie 2024. În cadrul controlului specific la trecerea frontierei de stat, pentru … Articolul VIDEO // Încă un denunț de dare de mită, o cetățeancă a Ucrainei reținută pentru 72 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Primii sportivi s-au instalat în Satul Olimpic pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris, dar câteva probleme logistice se fac deja simţite înainte de ceremonia de deschidere. Copleşit de participanţi, restaurantul a fost nevoit chiar să raţionalizeze anumite alimente şi să suplimenteze comenzile de alimente, relatează presa franceză. citat news.ro Înainte de ceremonia de … Articolul Jocurile Olimpice 2024: Mâncare insuficientă în primele zile de după deschiderea restaurantului Satului Olimpic. Unele alimente, raţionalizate apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Aproximativ 1.000 de turişti au fost evacuaţi dintr-un camping din regiunea Puglia din sudul Italiei, după ce un incendiu de proporţii a izbucnit într-o zonă de pădure din apropierea complexului. citat de news.ro Incendiul a izbucnit miercuri dimineaţa în jurul golfului San Felice, o zonă de coastă împădurită din apropierea oraşului Vieste din Gargano, o peninsulă … Articolul VIDEO // Turiştii au fost evacuaţi dintr-un camping în Italia, din cauza unui incendiu de pădure care se extinde apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al finanțelor. Candidatura acestuia este propusă Parlamentului pentru numirea în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. „Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova ce … Articolul Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al finanțelor. Este propus viceguvernator BNM apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Uniunea Europeană a alocat un grant de 13,9 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport rutier la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Ucraina, Moldova și România. Despre aceasta relatează Gordonua.com cu referință la autoritățile de la Kiev. Grantul se referă atât la Ucraina, cât și la Republica Moldova, fiind proiectat pe modernizarea zonei … Articolul Moldova va beneficia din investițiile UE în infrastructura rutieră la gurile Dunării apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Într-o lume instabilă, România de astăzi oferă, prin contrast, oportunitatea pentru o acţiune diplomatică stabilă şi predictibilă de succes. „România crede în democraţie şi în valori, îşi sprijină prietenii şi îşi onorează parteneriatele, are o economie dinamică şi o societate matură care respinge extremismul”, a declarat Marcel Ciolacu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, la … Articolul Premierul român: România nu ar fi completă fără românii din afara graniţelor apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui deținut, în vârstă de 30 de ani, de comiterea acțiunilor care dezorganizează activitatea penitenciarelor, adică săvârșirea de către o persoană care execută pedeapsa cu închisoare a atacului violent asupra administrației (art.286 din Codul penal). Inculpatul a … Articolul Condamnat la închisoare pentru atac violent asupra angajatului unui penitenciar apare prima dată în Punctul pe i.
24 iulie 2024
13:20
Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500 de … Articolul Un nou program de sprijin pentru micii producători: vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Marina turcă a desfăşurat cel puţin cinci nave în zona maritimă dintre Grecia şi Turcia, la sud de insula Kasos, într-o provocare ce a tulburat din nou relaţiile bilaterale, după o perioadă de relativă destindere. Desfăşurarea navelor de război a avut loc sub pretextul că platoul continental turc a fost încălcat. sursa citată news.ro. Aşa-zisa încălcare … Articolul Tensiunile dintre Grecia şi Turcia se reaprind cu câteva săptămâni înainte de o întâlnire a liderilor celor două ţări. De vină sunt marina turcă şi retorica provocatoare apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Muzeele din țara noastră vor funcționa în baza unor noi prevederi, aprobate de Executiv, care vor asigura protejarea și valorificarea în deplină măsură a sectorului. Proiectul prevedere introducerea noțiunii de „muzeu virtual” – o acțiune necesară în contextul digitalizării patrimoniului cultural și apariției a tot mai multor entități care desfășoară activități specifice muzeelor în spațiul online.  … Articolul Noi prevederi de funcționare a muzeelor din R. Moldova, aprobate de Guvern apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
În jur de 150 de mii de familii vulnerabile din întreaga țară vor beneficia, în următorii trei ani, de suport din partea Guvernului pentru a-și înlocui electrocasnicele vechi cu altele noi și eficiente energetic. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Regulamentul Programului de vouchere pentru electrocasnice, elaborat de Ministerul Energiei.   Documentul reglementează modul de acordare a … Articolul Circa 150 000 de familii vor beneficia de vouchere pentru echipamente electrocasnice apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Luni, 22 iulie, a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel planetar, potrivit datelor preliminare ale agenţiei de monitorizare a Uniunii Europene, depăşind cu puţin recordul înregistrat cu o zi înainte, duminică, 21 iulie, care tocmai devenise cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor, relatează Reuters.  Temperatura medie globală a aerului la suprafaţă … Articolul Recordul de temperatură la nivel planetar a fost doborât după numai o zi. 22 iulie devine cea mai caldă zi măsurată vreodată apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
O grupare infracțională specializată în comercializarea drogurilor sintetice pe teritoriul capitalei, raioanelor Ungheni, Strășeni și municipiului Bălți – destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI,  în comun cu organul de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Strășeni și sub conducerea procuraturii municipiului Strășeni. Potrivit oamenilor legii, activitatea grupării a fost documentată timp de o lună, iar … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de circa un milion de lei – ridicate de ofițerii INI. Suspecții plasați în arest apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), comunică oamenii legii. Reieșind din actul de învinuire, … Articolul Un tânăr de 18 ani care și-ar fi violat bunica în timpul minoratului – trimis pe banca acuzaților apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
SRL „Repromed”, una dintre cele mai importante instituții medicale private din Republica Moldova, se află în prag de faliment din cauza ilegalităților și actelor de corupție comise de către actuala administrație. O spune Cristina Moșin, asociat SRL „Repromed”. Potrivit ei, falimentarea intenționată are loc prin intermediul firmelor căpușe care ar aparține actualei administrații, controlate de … Articolul Clinica Repromed este falimentată intenționat prin intermediul firmelor căpușe, declarații apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui fost angajat al poliției de comiterea tratamentelor inumane ori degradante săvârșite în privința a doi minori (art.166/1 alin.(2) lit.a),b) din Codul penal). Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 750 … Articolul Un fost angajat al unui inspectorat de poliție a fost condamnat pentru rele tratamente apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Cultivarea cânepii industriale în Republica Moldova ar putea deveni o soluție pentru schimbările și provocările climatice. Introducerea acesteia în circuitul agricol va stimula economia națională. Opinii în acest sens au fost exprimate de producători agricoli și activiști, în cadrul unei conferințe de presă la IPN. Producătorul agricol, Nicolae Sprînceană, a spus că impactului negativ al condițiilor meteo … Articolul Cultivarea cânepii va stimula economia națională, opinii apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți taxele locale pentru anul 2024. În baza colectării taxelor locale se planifică încasarea în bugetul municipal a sumei de 387,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă 5% din totalul veniturilor la buget sau 10,6% din veniturile proprii. Reprezentanții municipalității precizează că taxele vor fi aplicate odată cu aprobarea proiectului … Articolul CMC a aprobat taxele locale apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
O balenă a răsturnat o barcă şi a trimis doi oameni în apă, momentul fiind surprins în imagini, transmite BBC.  O înregistrare video arată cum o balenă cu cocoaşă a apărut brusc din apă, înainte de a se răsturna peste o ambarcaţiune mică, de 23 de picioare. Doi oameni pot fi văzuţi căzând în ocean … Articolul SUA – O balenă care se dezlănţuie a răsturnat o barcă şi a trimis două persoane peste bord apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Visa a prevenit anul trecut 80 de milioane de tranzacţii frauduloase, în valoare de 40 de miliarde de dolari, la nivel global, datorită investiţiilor în tehnologie, inclusiv în inteligenţa artificială (AI), a declarat marţi un director de rang înalt al companiei, citat de Reuters.  ”În 2025, criminalitatea cibernetică va costa întreaga lume 10.500 miliarde de … Articolul Visa a prevenit tranzacţii frauduloase în valoare de 40 de miliarde de dolari în 2023 apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Moldovenii vor putea împrumuta statul prin achiziția valorilor mobiliare de stat prin intermediul platformei eVMS.md. Platforma eVMS.md, dezvoltată de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova cu sprijinul proiectului USAID, va permite tranzacții directe fără intermediari și comisioane pentru toți cetățenii moldoveni. Prin intermediul acestei platforme, cetățenii vor putea investi în titluri de stat, care sunt considerate … Articolul Marele anunț făcut de Ministerul Finanțelor! Moldovenii vor putea împrumuta statul din 31 iulie apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
La podul feroviar Eiffel de la Ungheni, realizat de marele francez care a construit, dând nume și Turnului devenit simbolul Parisului, dar și al Europei, se va adăuga ansamblul de poduri peste Prut Ungheni – Ungheni, în executarea companiei NESS PROIECT EUROPE SRL cu referință la profit.ro.Despre desemnarea executorului a comunicat Directorul Companiei Naționale de Administrare … Articolul După Eiffel, NESS PROIECT EUROPE va arunca poduri peste Prut apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova. Ea s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Moldova, Mihov Sergiu, pentru a-și prezenta acreditările. Ester Ruiz de Azua și-a asumat oficial funcția de șef de misiune al Organizației Internaționale pentru … Articolul Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Despre alegerea sa în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului Europeana anunțat chiar Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook, relevând că „prioritatea mea absolută este situația din Republica Moldova, care face față greu șantajului ticălos al Federației Ruse și războiului informațional care se extinde!”. „Am fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru … Articolul Europarlamentarul român Rareș Bogdan, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Taiwanul s-a pregătit miercuri pentru sosirea taifunului Gaemi: pieţele financiare au fost închise, oamenii şi-au luat liber de la muncă, zborurile au fost anulate, iar armata a fost pusă în stare de alertă în contextul prognozelor de ploi torenţiale şi vânturi puternice, transmite Reuters. Potrivit Administraţiei meteorologice centrale a insulei, Gaemi, primul taifun din acest … Articolul Taiwanul se pregăteşte pentru taifunul Gaemi – pieţele financiare au fost închise, oamenii şi-au luat liber, şcolile au fost ănchise, zborurile au fost anulate / Armata a fost alertată apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Autorităţile au emis, în noaptea de marţi spre miercuri, un mesaj RO-Alert în nordul judeţului Tulcea, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă. Au fost înregistrate 10 apeluri la 112 din cauza sunetului produs de explozii. citat de news.ro ”În cursul nopţii trecute, în jurul orei 02:20, Inspectoratul General … Articolul Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea – Mesaj RO-Alert, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă apare prima dată în Punctul pe i.
23 iulie 2024
16:50
Iranul a cerut, marţi, interzicerea participării sportivilor israelieni la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 din cauza războiului dintre Israel şi Hamas din Gaza, potrivit unei declaraţii oficiale, citate de AFP.  Atleţii israelieni ”nu merită să fie prezenţi la Jocurile Olimpice de la Paris din cauza războiului împotriva poporului nevinovat din Gaza”, a declarat … Articolul Iranul a cerut interzicerea participării sportivilor israelieni la Jocurile Olimpice apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Starul hollywoodian George Clooney, unul dintre primii mari susţinători ai democraţilor care i-au cerut lui Joe Biden să se retragă din cursă, a anunţat marţi că o susţine pe Kamala Harris în campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, salutând gestul preşedintelui.  „Preşedintele Biden a arătat ce înseamnă adevăratul leadership. El salvează democraţia încă o dată”, … Articolul George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris şi îi mulţumeşte lui Joe Biden apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Consiliul Concurenței din România va coordona un nou proiect finanțat și sprijinit de Uniunea Europeană, prin care va acorda asistență autorității de concurență din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al instituției. Partenerii proiectului vor sprijini aplicarea eficientă a legilor privind concurența și ajutorul de stat și îmbunătățirea capacității instituționale și administrative a Consiliului Concurenței din … Articolul Consiliul Concurenței va beneficia de un proiect de asistență coordonat de colegii din România apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a atenţionat asupra cerințelor normative privind introducerea pe piață a „Siropului invertit cu aromă de miere” denumit în mod greșit „Miere artificială”. În cadrul controalelor oficiale precum și urmare a multiplelor petiții, parvenite de la persoane  fizice și juridice, se constată că pe piață se plasează în continuare acest produs, … Articolul ANSA va sancţiona introducerea pe piață a Siropului invertit cu aromă de miere denumit în mod greșit „Miere artificială” apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
La data de 22 iulie 2024, angajații IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de căutare a unei persoane, care, potrivit informațiilor s-ar fi înecat în râul Nistru, orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. Conform informațiilor IGSU, apelul a fost recepționat la ora 11:12. La fața locului au intervenit 2 echipe de salvatori și pompieri. … Articolul Salvatorii au extras corpul neînsuflețit al unui bărbat din râul Nistru apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Facţiunile palestiniene, inclusiv rivalii din Hamas şi Fatah, au convenit să pună capăt disensiunilor pe care le au şi să formeze un guvern interimar de uniune naţională în urma unor negocieri purtate în China, care s-au încheiat marţi, a anunţat ministrul chinez de externe, relatează Reuters.  Declaraţia de la Beijing a fost semnată la ceremonia … Articolul China face pace între palestinieni. Hamas şi Fatah s-au pus de acord la Beijing să formeze un guvern de uniune naţională apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Bernard Arnault, fondatorul conglomeratului de lux LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), a pierdut recent titlul de cel mai bogat om din lume, după ce averea sa a scăzut cu 7,5 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.sursa citată bani.md. În locul său, Elon Musk a urcat pe prima poziție în clasamentul bogăției mondiale. Scăderea în … Articolul Bernard Arnault pierde titlul de cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul în topul miliardarilor apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.