Sondaj Intellect Group: Câți moldoveni susțin modificarea Constituției pentru aderarea la UE

Democracy.md, 16 octombrie 2024 12:50

Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a finalizat un sondaj național desfășurat între 13 și 15 octombrie 2024, având ca obiectiv evaluarea situației politice, sociale și psihologice a cetățenilor din Republica Moldova. 44,0% dintre respondenți au declarat că sunt pregătiți să voteze „pentru” la referendum. Acest nivel de sprijin reflectă un interes semnificativ al populației […] Articolul Sondaj Intellect Group: Câți moldoveni susțin modificarea Constituției pentru aderarea la UE apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 24 ore
18:10
Adresarea prim-ministrului Dorin Recean către cetățenii Republicii Moldova în legătură cu alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din data de 20 octombrie. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul LIVE// Adresarea prim-ministrului Dorin Recean către cetățenii Republicii Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Vești bune pentru călători! Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană din punct de vedere ecologic pe plan global*, este încântată să anunțe deschiderea bazei sale temporare din Chișinău, Moldova. Operațiunile bazei vor oferi pasagerilor conexiuni directe către 16 destinații în iarna care vine, inclusiv opt rute noi, cu zboruri care încep pe 16 decembrie. […] Articolul Wizz Air revine la Chișinău: 16 rute directe, dintre care 8 noi apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Premierul Dorin Recean a efectuat, astăzi, o vizită la podul de la intrarea în satul Pelinia, inaugurat la 27 septembrie curent. Acesta asigură accesul spre localitățile Pelinia, Drochia, Dondușeni și Soroca. Proiectul, finanțat din Fondul Rutier, a avut o valoare totală de peste 23 de milioane de lei. Lucrările au început în martie 2024 și […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat podul de la Pelinia, deschis recent pentru circulație apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Guvernul României a aprobat ieri plata unei contribuiții financiare voluntare de peste 27.000 de euro către două proiecte derulate de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), cu impact în R. Moldova. Potrivit Executivului de la București, suma provine din surplusul aferent României, calculat în urma închiderii Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE din […] Articolul România va finanța două proiecte derulate de OSCE, cu impact în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a publicat lista cetățenilor străini care au fost implicați în instruirea oamenilor care urmau să organizeze destabilizări în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat, SIS a realizat o serie de operațiuni pentru a depista și preveni riscurile la adresa securității naționale. În ultimele luni au fost colectate informații cu privire la […] Articolul SIS publică lista străinilor care instruiau oamenii lui Șor pentru destabilizări apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Procuratura raionului Edineț anunță despre plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile, a unui tânăr de 24 de ani, acuzat conducerea mijlocului de transport de către o persoană fără dreptul de a conduce, care are o concentrație de vapori de alcool în aerul expirat ce depășește 0,35 mg/l, adică fapta prejudiciabilă prevăzută de art.264/1 alin.(5) din […] Articolul Legea penală mai aspră pentru șoferii băuți la volan apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Politologul Ian Lisnevschi a criticat modul în care dezbaterile politice din Republica Moldova abordează problemele economice actuale, evidențiind o întrebare frecventă: „De unde sunt banii?”. Conform lui Lisnevschi, acest tip de întrebare reflectă o gândire limitată și un mod superficial de a înțelege situația economică a țării. „Finanțarea și atragerea de investiții sunt esențiale pentru dezvoltarea statului. […] Articolul „Nu mai tolerați promisiuni deșarte!” – Ian Lisnevschi critică dezbaterile politice superficiale apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Pietonii vor traversa mai sigur și cu mai mult confort strada Ciuflea din sectorul Centru al Capitalei. „Echipele de muncitori lucrează intens la reabilitarea trotuarului, iar primele etape ale proiectului sunt deja finalizate. În prezent, se aplică pavajul pe tronsonul Viaduct – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt”, precizează Ion Ceban. Totodată, în cadrul lucrărilor […] Articolul Reabilitarea străzii Ciuflea: Trotuare noi și infrastructură modernizată apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Primii alegători au votat deja în alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie și au trimis voturile prin poștă. Pentru prima dată în istoria R. Moldova, votul a început de timpuriu datorită unei schimbări legislative, care a făcut posibil acest lucru pentru moldovenii aflați în SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda. Comisia Electorală Centrală […] Articolul Primii moldoveni din diasporă au votat deja prin poștă apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Prim-ministrul Dorin Recean va efectua, astăzi, o vizită de lucru în raionul Drochia. Programul va începe cu vizita podului de la intrarea în localitatea Pelinia, deschis la 27 septembrie, curent.  Agenda premierului mai include vizita la conacul Russo, care a fost restabilit cu ajutorul programului „Satul European”. De asemenea, șeful Executivului va merge să viziteze […] Articolul Premierul Dorin Recean va întreprinde o vizită în raionul Drochia apare prima dată în DemocracyMD.
09:10
Președintele Zelenski și-a prezentat „planul de victorie” în Parlamentul ucrainean, mizând pe sprijinul aliaților pentru a aduce o pace justă. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a prezentat miercuri Parlamentului ucrainean planul său de „victorie”, menit să pună capăt războiului cu Rusia prin sprijinul aliaților și garanții de securitate solide. Planul, care include cinci puncte principale și […] Articolul Ce prevede „planul victoriei” prezentat de președintele Ucrainei în Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
18:20
Circa  9 milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru reparația și restabilirea drumurilor publice deteriorate în 9 localități din raionul Telenești, afectat de ploile torențiale cu grindină, din 11 iunie 2024. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Astfel, de mijloace financiare vor beneficia […] Articolul Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru repararea drumurilor afectate în raionul Telenești apare prima dată în DemocracyMD.
18:00
 Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președinta Agenției Naționale pentru Sport din România, multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă, și șeful Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, campion olimpic. Părțile au discutat despre rezultatele obținute de sportivii moldoveni la Jocurile Olimpice de la Paris, sprijinul oferit de Guvern pentru dezvoltarea sportului și aprofundarea […] Articolul Sprijin pentru sport: Recean se întâlnește cu oficialii Agenției Naționale pentru Sport din România apare prima dată în DemocracyMD.
17:20
Vasile Tarlev, fost prim-ministru și candidat la funcția de președinte, a adresat o scrisoare Președintei Maia Sandu, în care propune crearea unui Centru Financiar Internațional (CFI) în Chișinău. Tarlev menționează că Moldova se află într-un moment crucial, cu provocări economice și politice semnificative. În scrisoarea sa, Tarlev subliniază faptul că populația țării este divizată în […] Articolul VIDEO// Un nou început pentru Moldova: Tarlev propune un Centru Financiar Internațional apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Guvernul a aprobat ratificarea unui acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), prin care se vor investi 55 milioane de dolari în eficiența energetică a clădirilor publice. În cadrul acestui proiect, 46 de școli din întreaga RM vor beneficia de lucrări de renovare care includ izolarea termică a pereților și acoperișurilor, […] Articolul Republica Moldova investește 55 milioane de dolari în eficiența energetică a clădirilor publice apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a prezentat miercuri, 16 octombrie, „planul de victorie” în fața Parlamentului de la Kiev, reiterând faptul că Ucraina nu va ceda teritorii Rusiei pentru a pune capăt războiului declanșat de Moscova în februarie 2022, informează AFP, citată de Agerpres. În discursul său, Zelenski a subliniat că pentru Ucraina nu există opțiunea […] Articolul Zelenski a prezentat „planul victoriei” deputaților ucraineni apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Comisia Electorală Centrală anunță pentru duminică, 20 octombrie, ziua desfășurării referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, cel puțin cinci briefinguri de presă, la care vor fi prezentate informații de interes public despre mersul votării. Primul va avea loc la ora 08.00. Următoarele briefinguri sunt programate pentru: ora 10:00; ora […] Articolul Alegeri prezidențiale: CEC anunță planul de acțiune pentru duminică apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Vizită de curtoazie a ambasadorului Republicii Elene în Republica Moldova la Primăria municipiului Chișinău. Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dl. Nikolaos Krikos. „Am discutat despre oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale și de cooperare cu orașe și parteneri din Grecia. În același timp, l-am felicitat pe Excelența Sa pentru […] Articolul Consolidarea relațiilor internaționale: Întâlnire între Ion Ceban și Ambasadorul Greciei în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj efectuat între 13 și 15 octombrie 2024, care oferă o imagine de ansamblu asupra percepției alegătorilor față de candidații la funcția de președinte. Maia Sandu rămâne cel mai recunoscut candidat, având evaluări pozitive de 35% și negative de 45,6%. Cu toate acestea, […] Articolul Situația electorală: Usatîi și Tarlev în competiție strânsă pentru voturi apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată și adaptată la necesitățile cetățenilor. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv.  Potrivit proiectului, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”. De asemenea, va fi exclusă prezentarea actelor […] Articolul Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a finalizat un sondaj național desfășurat între 13 și 15 octombrie 2024, având ca obiectiv evaluarea situației politice, sociale și psihologice a cetățenilor din Republica Moldova. 44,0% dintre respondenți au declarat că sunt pregătiți să voteze „pentru” la referendum. Acest nivel de sprijin reflectă un interes semnificativ al populației […] Articolul Sondaj Intellect Group: Câți moldoveni susțin modificarea Constituției pentru aderarea la UE apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat recent rezultatele unui sondaj efectuat între 13 și 15 octombrie 2024, care confirmă poziția de lider a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pe scena politică din Republica Moldova. Sondajul arată că, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 29% dintre respondenți ar vota pentru PAS, […] Articolul Sondaj recent arată preferințele alegătorilor pentru alegerile parlamentare apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Guvernul va compensa cheltuielile de transport pentru lucrătorii medico-sanitari și farmaceutici care activează în instituțiile publice din alte localități decât cele în care își au domiciliul. Regulamentul privind modul de stabilire și acordare a compensației pentru deplasarea tur-retur între domiciliu și locul de muncă a fost aprobat, astăzi, de Cabinetul de miniștri.  În prezent, circa 3000 de […] Articolul Circa 3000 de lucrători medicali vor beneficia de compensații pentru cheltuielile de transport apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj național desfășurat între 13 și 15 octombrie 2024, oferind o imagine clară a percepției cetățenilor Republicii Moldova asupra partidelor politice și situației sociale actuale. Potrivit rezultatelor, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se confruntă cu un nivel ridicat de evaluări negative, înregistrând 45,6% critici din […] Articolul Sondaj Intellect Group: Cetățenii își pierd răbdarea cu partidele politice apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Un bărbat din Bălți este cercetat penal pentru trafic de influență într-un dosar deschis de CNA pe fapte de pretindere de mită pentru influențarea unei decizii de judecată. În fapt, bănuitul ar fi susținut că, prin intermediul avocatului său, ar putea convinge persoane cu demnitate publică să adopte o decizie de judecată favorabilă pentru trei […] Articolul Un bărbat din nordul țării reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Procesul de gestionare a resurselor de apă va fi îmbunătățit. Guvernul a aprobat, astăzi, Metodologia privind identificarea modificărilor hidromorfologice, monitorizarea și evaluarea corpurilor de apă. Proiectul prevede supravegherea evoluției râurilor și lacurilor, evaluarea stării ecologice și prevenirea degradării acestora. Aplicarea metodologiei va fortifica procesul de gestionare a bazinelor hidrografice, va consolida monitoringul resurselor de apă […] Articolul Guvernul îmbunătățește procesul de gestionare a resurselor de apă apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Compania de cercetări și consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj efectuat între 13 și 15 octombrie 2024, care arată o adaptare a societății moldovenești la condițiile actuale, evidențiind o diminuare a nivelului de anxietate și o creștere a calmului. Această tendință ar putea indica un comportament adaptativ, în care cetățenii acceptă situația […] Articolul SONDAJ: Tensiune în scădere – Moldovenii își schimbă atitudinea față de realitate apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Vasile Tarlev, fost prim-ministru al Republicii Moldova și candidat la alegerile prezidențiale, a criticat modul în care se desfășoară pregătirile pentru scrutinul din 20 octombrie. Într-o declarație publică, el a subliniat că interzicerea sondajului de tip Exit poll și alte măsuri recente demonstrează o tentativă de fraudare a alegerilor. „Interzicerea Exit poll-ului, care reprezintă o […] Articolul Exit poll-ul interzis: Tarlev avertizează asupra unei tentative de fraudare a scrutinului apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Ofițerii din Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” efectuează percheziții în municipiul Bălți. „La aceasta etapă pot confirma doar faptul că este vorba despre acțiunile colegilor noștri din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”. Cu detalii despre măsurile întreprinse vom reveni oficial pe parcursul zilei”, a […] Articolul Bălți sub asediu: cinci microbuze „Fulger” desfășoară percheziții apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Uniunea Europeană a deschis primele capitole din negocierile de aderare cu Albania, a declarat marţi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto la a doua conferinţă interguvernamentală UE-Albania, pe care a prezidat-o în Luxemburg. El a apreciat că evenimentul este „istoric” şi a afirmat că accelerarea integrării europene a statelor din Balcanii Occidentali este o prioritate […] Articolul UE a deschis prima etapă a negocierilor de aderare cu Albania apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Suedia a prezentat marți un proiect de lege în domeniul apărării care va crește cheltuielile militare la 2,4% din PIB anul viitor, un răspuns la amenințările venite din partea Rusiei, a anunțat ministrul Apărării, Pal Jonson. Într-un interviu acordat Politico, Jonson a subliniat că „riscul unui atac nu poate fi exclus”, menționând că Rusia reprezintă […] Articolul Suedia se pregătește pentru o posibilă „situație de război” apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
„La Ankara, am avut o întrevedere cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan”. Anunțul a fost făcut de fostul președinte de țară, socialistul Igor Dodon, marți, 15 octombrie curent, pe rețelele sociale. Se află într-o vizită în Turcia la invitația partenerilor din Partidul Justiției și Dezvoltării. „I-am mulțumit domnului Erdoğan pentru sprijinul acordat Moldovei. Turcia […] Articolul Igor Dodon, întrevedere cu președintele Turciei: „I-am mulțumit lui Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijinul acordat Moldovei” apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 16 octombrie 2024. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 16 octombrie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
Candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a prezentat un program ambițios de dezvoltare a Republicii Moldova, în centrul căruia se află crearea unui Centru Financiar Internațional (MFC) în țară. „Ca patriot al țării mele, vreau să prezint programul de dezvoltare a Moldovei”, a declarat Tarlev, subliniind că acest proiect ar putea transforma Moldova într-un hub […] Articolul Vasile Tarlev cheamă la unitate: Îndemn toți candidații să susțină dezvoltarea țării apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Suportul în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, domeniile în care poate fi intensificată colaborarea între țări, combaterea dezinformării și a propagandei au fost printre principalele subiecte discutate de către prim-ministrul Dorin Recean și delegația formatului Nordic-Baltic 8, din care fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia. Șeful Executivului de […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu delegația formatului Nordic-Baltic 8 apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Parlamentul a găzduit vizita delegației Comisiei pentru politică externă din Senatul României, condusă de președintele acesteia, senatorul Titus Corlățean. Oficialii români au avut întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, iar discuțiile s-au referit la agenda internă și la avansarea parcursului european al țării noastre. Șeful legislativului […] Articolul Vizita delegației Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României la Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui fost deputat în Parlament, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art. 3302 alin.(2) din Codul penal). Cauza penală a fost inițiată în ianuarie 2022, de către Procuratura Anticorupție în temeiul actului de […] Articolul Fost deputat deferit justiției pentru îmbogățire ilicită apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți au desfășurat percheziții în nordul țării într-o cauză penală, pornită pe faptul coruperii electorale și finanțării ilegale a partidelor politice. Acțiunile au vizat oficiul din mun. Bălți al unui partid politic, precum și domiciliile unor persoane fizice, afiliate formațiunii respective.Potrivit datelor urmăririi penale, persoanele vizate au fost documentate în […] Articolul Percheziții la Bălți: Ofițerii CNA investighează corupția electorală apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
O persoană a murit şi alte 16 au fost rănite în urma mai multor bombardamente lansate de Rusia în timpul nopţii care au lovit oraşul Mykolaiv din sudul Ucrainei, au anunţat marţi serviciile de urgenţă ucrainene. „O femeie a fost ucisă şi 16 persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete”, au declarat […] Articolul Rusia a atacat orașul port Mykolaiv apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Fosta deputată PAS, Victoria Cazacu a anunțat că aderă la Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Amintim că anterior, Biroul Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a anunțat că a exclus-o din partid pe deputata Victoria Cazacu, după ce în urma unor percheziții pe teritoriul AIC fiica acesteia a fost cercetată într-un dosar de corupție. […] Articolul Fosta deputată PAS, Victoria Cazacu, a aderat la Partidul Nostru apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
În perioada 7-13 octombrie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 821,87 milioane lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 114,8%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 29,27 miliarde lei, ceea ce constituie […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de peste 821,87 milioane lei apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Cultura și tradițiile Chișinăului au fost în centrul atenției și luni, în a doua zi a Hramului Orașului. Mii de oameni au venit în inima Capitalei să cânte și să danseze alături de îndrăgiții interpreți autohtoni de muzică populară și ușoară. Surpriza serii a fost interpreta Laima Vaikule, care a încins atmosfera. Prezent la eveniment, […] Articolul Frații Advahov, cetățeni de onoare ai municipiului Chișinăului apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 59.338 de traversări. De menționat că un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de intrare in Republica Moldova – 34.136 de traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 34.299, iar traversările […] Articolul Situația la frontieră: 19 străini au primit refuz de intrare în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean va întreprinde astăzi, 15 octombrie, o vizită de lucru în raionul Edineț. Șeful Guvernului va vizita gimnaziul din satul Lopatna, care, datorită Programului „Satul European”, a beneficiat de un proiect de renovare a acoperișului, în valoare de peste 2,2 milioane de lei. De asemenea, premierul va avea discuții cu angajații […] Articolul Premierul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru în raionul Edineț apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Uniunea Europeană a anunțat luni că a decis să adopte sancțiuni împotriva Iranului, țară acuzată de livrare de rachete balistice pentru Rusia în războiul acesteia contra Ucrainei, relatează AFP. Miniștrii de externe ai statelor UE, reuniți la Luxemburg, au decis sancționarea a șapte entități și șapte persoane din Iran, printre care compania aeriană Iran Air, […] Articolul Uniunea Europeană adoptă noi sancțiuni împotriva Iranului apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Miniștri ai Afacerilor Externe și secretari de stat din formatul Nordic-Baltic 8 (NB8) efectuează astăzi, 15 octombrie, o vizită de lucru în Republica Moldova. Aceștia sunt găzduiți la Chișinău de vicepremierul Mihai Popșoi. „Astăzi, am onoarea să găzduiesc la Chișinău miniștrii de externe și secretarii de stat din formatul Nordic-Baltic 8, prieteni de încredere ai […] Articolul Miniștri de Externe și secretari de stat din formatul Nordic-Baltic 8 se află la Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
14 octombrie 2024
14:40
Astăzi, cu prilejul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, când celebrăm Hramul Chișinăului, Primarul General, Ion Ceban, a participat și la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană. „Spiritul sărbătorii a continuat în Piața Marii Adunări Naționale, unde alături de locuitori, am avut onoarea de a lansa festivitățile dedicate Hramului Orașului alături de tinerii talentați ai Școlilor de […] Articolul Hramul Chișinăului continuă cu alte evenimente, artiști renumiți și invitată specială Laima Vaikule apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Guvernul taliban din Afganistan s-a angajat luni să interzică publicarea imaginilor cu fiinţe vii de către mass-media, adăugând că jurnaliştii din mai multe provincii au fost avertizaţi cu privire la implementarea treptată a măsurii, informează AFP, potrivit Agerpres. „Legea se aplică în tot Afganistanul (…) şi va fi implementată treptat”, a declarat pentru AFP Saiful […] Articolul Talibanii vor să interzică publicarea imaginilor cu „ființe vii” pe TV apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Fermierii vor beneficia de un sprijin din partea FAO începând cu această săptămână. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Industriei Aliemntare. Potrivit instituției, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a aprobat un ajutor de 400 de tone de material semincer de grâu. Astfel, agricultorii din Republica Moldova, a căror culturi au suferit pierderi […] Articolul Un nou sprijin din partea FAO a fost aprobat pentru fermierii din țară apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de Ziua Chișinăului, subliniind rolul orașului atât pentru locuitorii săi, cât și pentru tinerii veniți din alte raioane. Sandu a descris Chișinăul ca un loc al contrastelor, unde se îmbină tradiția cu modernitatea, ambuteiajele cu liniștea, clădirile ilegale cu casele istorice. Ea a afirmat că, în ciuda acestor […] Articolul Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru orașul Chișinău și locuitorii acestuia, cu prilejul hramului localității apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.