Democracy.md

Acum 12 ore
20:00
Ion Ceban te invită să explorezi harta interactivă a Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024”, eveniment care va avea loc pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, respectiv să te pregătești cât mai bine pentru o experiență de unică, de neuitat! „Într-un efort de a oferi participanților o experiență completă și informativă, am dezvoltat o hartă interactivă […] Articolul Ion Ceban te invită să explorezi harta interactivă a Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024” apare prima dată în DemocracyMD.
20:00
Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a criticat dur guvernul PAS, subliniind scăderea drastică a natalității în Republica Moldova. Vlah a comparat situația actuală cu perioada de dinaintea guvernării PAS și a evidențiat nevoia urgentă de măsuri pentru susținerea familiilor tinere. „Tot mai puțini copii se nasc în Moldova. În 2023, în țară s-au născut […] Articolul Irina Vlah critică guvernul PAS pentru scăderea natalității în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
18:10
 Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat etnicii bulgari cu ocazia Zilei Culturii Bulgare şi a Scrierii Slave și a îndemnat la unitate pentru atingerea scopului de țară – integrarea europeană, care va asigura pace, libertate și bunăstare. Mesajul a fost transmis în cadrul unui eveniment cultural, desfășurat la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia. „În […] Articolul Premierul Dorin Recean, de Ziua Culturii Bulgare şi a Scrierii Slave: „Îmi doresc ca Moldova să devină o țară europeană. Un loc al păcii și bunăstării tuturor oamenilor” apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
„Muncim împreună pentru un Chișinău mai confortabil”, a reiterat astăzi, 24 mai, Primarul General, Ion Ceban. Astfel, printr-o postare pe rețelele sociale, edilul a menționat că Primăria Capitalei răspunde solicitărilor locatarilor din mai multe blocuri de locuit și continuă să îmbunătățească spațiile comune din oraș. „Astfel, în această săptămână, au fost instalate bănci în curțile […] Articolul Primăria Chișinău: Bănci noi în curțile blocurilor pentru confort și relaxare apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în acest sfârșit de săptămână, în toate sectoarele Capitalei vor fi organizate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. „Astfel încercăm să sprijinim producătorii locali și să oferim locuitorilor Capitalei acces la produse agricole de sezon”, a scris edilul pe rețelele sociale. Menționăm că, […] Articolul Târguri cu produse autohtone, în Capitală. Ion Ceban: „Astfel încercăm să consolidăm relația producători – consumatori locali” apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Fondatorul serviciului de televiziune „Global 24” a fost amendat cu 61.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ce țin de produsul local, informează Consiliul Audiovizualului (CA). „În perioada monitorizată, „Global 24” a difuzat programele: „Fii sănătos”, „Secretele lumii”, „Сам себе доктор”, „Новости GLOBAL 24” (ru), „Новости GLOBAL 24- Итоги недели (ru)” „Погода” (ru), „Восток/Запад” (ru), acestea […] Articolul „Global 24” amendat cu 61.000 de lei pentru difuzarea insuficientă a conținutului local apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Noțiunea de „trădare de patrie” va fi reglementată mai clar în legislație. Deputații Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și Igor Chiriac, secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități, intenționează să înregistreze un AMENDAMENT de modificare a articolului 337 din Codul penal al Republicii Moldova. În acest context, astăzi, la Parlament s-au desfășurat consultări […] Articolul Noțiunea de „trădare de patrie” va fi reglementată mai clar în legislație apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din întreaga țară, modernizarea infrastructurii și implementarea proiectelor la nivel local pentru dezvoltarea Republicii Moldova după modelul european au fost subiectele discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu autoritățile publice locale (APL) și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Taraclia, locuit preponderent de etnici bulgari. Șeful Executivului a vorbit despre necesitatea consolidării […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu autoritățile publice locale din raionul Taraclia apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Ofițerii CNA au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală în biroul unui angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit faptelor investigate, consultantul Secției Licențiere ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe. Acesta ar fi exercitat influență asupra unor membri ai  comisiei ANRE, […] Articolul Biroul unui consultant al Secției Licențiere din cadrul ANRE, percheziționat de ofițerii CNA într-un dosar de corupție apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Primarul General, Ion Ceban, anunță că, sportul va uni, din nou, comunitatea din municipiului Chișinău, sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, unde Primăria Capitalei va organiza cea de-a II-a ediție a Festivalului – „Chișinăul Sportiv” 2024. „Hai pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani, începând cu ora 11:00, să sărbătorim sportul […] Articolul Primăria Capitalei organizează cea de-a II-a ediție a Festivalului – „Chișinăul Sportiv” 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Mai multe râuri din Alaska își transformă culoarea într-un portocaliu ruginiu, o posibilă consecință a dezghețarea permafrostului, datorată încălzirii globale, arată un nou studiu. Zona Arctică este regiunea care se încălzește cel mai rapid de pe întregul glob, și, în timp ce pământul înghețat aflat sub stratul de la suprafață se topește, mineralele care au […] Articolul Râurile din Alaska se colorează în portocaliu din cauza schimbărilor climatice apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Statele Unite și UE își depășesc diferențele și se apropie de un acord pentru a asigura un împrumut masiv pentru Ucraina, folosind ca garanție activele rusești înghețate în Occident, scrie Politico. În contextul în care miniștrii de finanțe din cele mai mari șapte economii ale lumii se vor reuni în următoarele două zile în Italia, […] Articolul SUA și UE vor oferi 50 de miliarde de dolari Ucrainei apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește astăzi, 24 mai, ziua de naștere. Șefa statului împlinește 52 de ani. Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Maia Sandu a învățat la școala din satul Risipeni. Ulterior, în anul 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de […] Articolul Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, împlinește 52 de ani apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:10
Un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei satului Elizaveta din municipiul Bălți a fost reținut de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Potrivit Centrului Național Anticorupție, ex-angajatul Primăriei Elizaveta ar fi primit bani pentru a facilita procesul de eliberare a unor acte cadastrale. Astfel, bănuitul ar fi primit 15.000 de lei, iar ulterior […] Articolul Reținut de CNA: Fost inginer cadastral din Bălți, acuzat de trafic de influență apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Austria va oferi R. Moldova un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, pentru reducerea sărăciei. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.  „I-am mulțumit lui Johannes Rauch pentru susținerea necondiționată și suportul continuu acordat țării noastre, pentru frumoasa colaborare pe dimensiunea socială și mi-am exprimat dorința de a […] Articolul Austria oferă R. Moldova un grant de 2 milioane de euro apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Numărătoarea inversă a început. Primarul General, Ion Ceban, anunță comunitatea despre deschiderea sezonului estival 2024 pe litoralul râului Nistru din Vadul lui Vodă, care va avea loc sâmbătă, 25 mai. „Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural și Primăria orașului Vadul lui Vodă organizează un amplu eveniment pe parcursul zilei.Evenimentul va debuta cu […] Articolul START sezonului estival 2024 pe litoralul din Vadul lui Vodă apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Un accident matinal s-a produs astăzi, 23 mai, într-o intersecție din municipiul Chișinău. Două automobile au fost avariate puternic. Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, totul s-a produs în această dimineață, 23 mai, în jurul orei 07:07, în intersecția bulevardului Iuri Gagarin cu bulevardul Decebal. În accident au fost implicate două […] Articolul Accident în capitală: Două mașini avariate apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
O femeie originară din R. Moldova a fost denunțată de Poliția de Stat din Perugia, în regiunea italiană Umbria, pentru furt din locuință și utilizarea ilegală a unor sisteme de plată. Incidentul a fost descoperit de fiica unei bătrâne care, observând lipsa portofelului său, a verificat tranzacțiile conturilor bancare ale mamei ei prin intermediul unei […] Articolul Moldoveancă, arestată în Italia pentru furt și utilizare ilegală a cardurilor apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Important pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, informează că, Primăria municipiului Chișinău continuă tradiția evenimentelor în aer liber, desfășurate în cadrul proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Astfel, menționează edilul, manifestările cultural-artistice se vor desfășura în perioada 24 mai – 9 iunie 2024, în cinci locații ale municipiului Chișinău, și anume: Parcul „Alunelul”, […] Articolul Ion Ceban anunță seria de evenimente culturale în aer liber apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
O expoziție de caricaturi ale unor personalități din țară și de peste hotare va fi prezentată în scuarul Parlamentului. Autorul lucrărilor este pictorul Alexandru Placinta, originar din Ungheni, cunoscut pentru originalitatea lucrărilor sale, realizate în stil umoristic și ironic. În cadrul expoziției vor fi prezentate circa 30 de caricaturi realizate de către autor de-a lungul […] Articolul Parlamentul găzduiește expoziția de caricaturi a artistului Alexandru Placinta apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova va semna un memorandum de înţelegere cu colegii din Emiratele Arabe Unite (EAU). Acordul a fost încheiat în urma vizitei în EAU a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, transmite democracy.md cu referire la Infotag. Acesta a precizat că o delegaţie de […] Articolul Delegație de afaceri din EAU va vizita Moldova pentru colaborare economică apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Transnistria a primit prima tranşă de ajutor umanitar rusesc din acest an. Acesta este destinat plăţii suplimentelor de 150 de ruble (9 dolari) pentru pensii. Pensionarii vor fi plătiţi o dată pentru cinci luni – 750 de ruble, iar alte 150 – în iunie, transmite democracy.md cu referire la Infotag. Rusia oferă asistenţă financiară pensionarilor transnistreni încă din […] Articolul Rusia oferă prima tranșă de ajutor umanitar pensionarilor din Transnistria apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Parlamentul marchează astăzi 33 de ani de activitate. În această perioadă, forul legislativ a adoptat 12.986 de acte normative și s-a întrunit în 1.895 de ședințe. Potrivit statisticilor, în cele peste trei decenii de activitate, Parlamentul a adoptat 14 legi constituționale. Aproape 6.000 dintre legile adoptate sunt organice, iar 508 – ordinare. Restul actelor adoptate […] Articolul Parlamentul Republicii Moldova marchează 33 de ani de activitate apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:50
Șefa statului a participat, astăzi, la cel de-al XIX-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), găzduit de Republica Moldova.   În discursul său, Președinta a salutat participarea reprezentanților ai 40 de curți constituționale europene sau instituții echivalente acestora, printre invitați numărându-se președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie, și președinta Curții Europene a Drepturilor […] Articolul Președinta Maia Sandu, la Congresul Conferinței Curților Constituționale Europene: „Trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției în toate sectoarele, inclusiv în sistemul de justiție” apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
O echipă a Primăriei Municipiului Chișinău, împreună cu viceprimarul Olga Ursu, a felicitat, astăzi, 22 mai, locuitorii din Cricova, cu ocazia Hramului Orașului. Despre acest lucru a informat Primarul General al municipiului Chișinău Ion Ceban. ,,Hramul localității este una dintre cele mai sfinte tradiții. Este o zi deosebită pentru familie, comunitate și Biserică. Din numele […] Articolul Primăria Chișinău felicită locuitorii din Cricova cu ocazia Hramului Orașului apare prima dată în DemocracyMD.
17:20
Serviciul Fiscal de Stat a organizat, în ultimele cinci luni, mai multe controale în magazinele de vânzare a bijuteriilor. Verificărilor au fost supuși 25 de agenți economici. În urma monitorizărilor, au fost constatate abateri în partea ce ține lipsa marcajului de stat sau marcarea neconformă, cu date false, a articolelor din metale prețioase, iar în […] Articolul Aproape 8 kg de bijuterii confiscate de SFS în urma controalelor la 25 de agenți economici apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Primarul Chișinăului, Ion Ceban a declarat într-un live pe facebook că va anunța decizia privind o eventuală candidatură la președinție, în câteva zile. ,,Vreau să vă anunț că în scurt timp, după o discuție cu colegii, voi anunța ce voi face, cum voi face, și această decizie nu este influențată din intern, extern, de experți […] Articolul Ion Ceban: Decizia privind candidatura la președinție va fi anunțată în câteva zile apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Astăzi, la Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, un eveniment solemn a marcat transmiterea oficială a unei donații de echipamente medicale vitale. Donația a fost oferită de Biroul de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, cu sprijinul Guvernului Germaniei și Irlandei. Aceste echipamente vor beneficia nu doar Institutul de Medicină Urgentă și […] Articolul Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” primește echipamente medicale de ultimă generație apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Politologul Ian Lisnevschi Articolul Polarizarea agresivă în societate: Ian Lisnevschi atrage atenția asupra unei probleme grave apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Guvernul suedez a anunțat miercuri că a căzut de acord să creeze un cadru de sprijin care să aloce 7 miliarde de dolari Ucrainei pentru sprijin militar în perioada anilor 2024-2026.  Acest nou cadru de sprijin, alături de tot ajutorul dat de Suedia Ucrainei, ajunge la suma totală de 9 miliarde de dolari. „Războiul Ucrainei […] Articolul Suedia vrea să acorde un sprijin militar consistent Ucrainei pentru perioada 2024-2027 apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Procuratura raionului Ialoveni împreună cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ialoveni au expediat în judecată trei cauze penale în privința a trei persoane, în care au fost deconspirată și investigată o schemă de obținere a permiselor de conducere care conțin date false (art.361 alin.(1) din Codul penal) prin fals în declarații (art.3521 alin.(1) din Codul penal). Potrivit rechizitoriilor, unul din […] Articolul Au prezentat permise de conducere false din regiunea transnistreană și le-au echivalat în Republica Moldova. Trei persoane trimise pe banca acuzaților apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, municipalitatea întinde o mână de ajutor părinților, care încă nu au decis ce activitate extrașcolară s-ar potrivi pentru copilul lor. „Festivalul „Chișinău Sportiv 2024” îți oferă o ocazie unică de a explora zecile de oferte sportive disponibile pentru copiii din municipiul Chișinău”, spune Ion Ceban. Potrivit edilului, […] Articolul Parcul la Izvor găzduiește Festivalul „Chișinău Sportiv 2024” pe 8 iunie apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Mai multe explozii au avut loc la un depozit de artificii din India, după o greșeală a unor muncitori. 0 seconds of 47 secondsVolume 90%   O uriașă coloană de fum s-a ridicat deasupra unui depozit de artificii din India, după explozii în lanț ale materialelor pirotehnice. Sute de curioși s-au înghesuit pe acoperișurile clădirilor […] Articolul Explozii în lanț la un depozit de artificii din India apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Important pentru tinerii din municipiul Chișinău. Aceștia pot aplica deja la Programele municipale de suport antreprenorial. În context, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, amintește că, municipalitatea, prin intermediul Centrului Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, a lansat în această primăvară procesul de aplicare la:-Programul municipal de educație antreprenorială, în perioadă de 2 mai – 31 decembrie […] Articolul Primarul Ion Ceban anunță deschiderea aplicărilor la programele de suport antreprenorial apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
În cadrul vizitei de marți, de la Hâncești, Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți antreprenori locali despre cum își dezvoltă afacerile, dar și despre problemele cu care se confruntă. „Companiile mici și mari crează locuri de muncă, contribuie la bugetul localității și la dezvoltarea țării”, a menționat șefa statului. Președinta Maia Sandu a […] Articolul Șefa statului s-a întâlnit, la Hâncești, cu mai mulți antreprenori locali apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a făcut un apel public pe canalul său de Telegram, adresându-se tuturor deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Ea a propus adoptarea unei Declarații de pace pentru a asigura securitatea și stabilitatea țării. „Tocmai am trimis o adresare către toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova, prin care le-am propus să […] Articolul Vlah îndeamnă Parlamentul să adopte o Declarație de Pace pentru Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
La cinci ani de activitate, Centrul Municipal de Tineret Chișinău a lansat o nouă oportunitate pentru copii și adolescenți. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, de această dată, este vorba despre Centrul de Informare al Tinerilor. „Acest Centru reprezintă un nou punct de informare și suport pentru toți tinerii care caută resurse, îndrumare și […] Articolul Centrul Municipal de Tineret Chișinău marchează cinci ani de activitate apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, va întreprinde o vizită oficială la București, în perioada 23-24 mai. Acesta va avea o întrevedere cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu. Vineri, 24 mai, oficialii vor susține o conferință de presă la ora 15:45. De asemenea, cei doi miniștri vor participa la Black Sea and Balkans Security […] Articolul Mihai Popșoi pleacă în vizită oficială la București apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
În sudul Kazahstanului se va lansa cea mai mare fermă de îngrășare a bovinelor din țară, cu o capacitate de 50 de mii de capete. Prima fermă de îngrășare după metoda australiană va fi lansată în acest an în regiunea Turkistan. Aceasta va avea o capacitate de 50 de mii de capete de bovine și […] Articolul Kazahstan anunță construcția celei mai mari ferme de bovine din țară apare prima dată în DemocracyMD.
21 mai 2024
18:00
Angajamentul ferm al țării noastre pentru implementarea reformelor-cheie ce țin de agenda europeană a Republicii Moldova a fost reconfirmat de prim-ministrul Dorin Recean la cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere. Aceasta este prima reuniune după decizia istorică a Consiliului European, din 14 decembrie 2023, cu privire la începerea negocierilor de aderare cu țara […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, după cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE: „Republica Moldova are parteneri de încredere, împreună cu care construiește Europa acasă și o viață mai bună pentru cetățeni” apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Primăria Municipiului Chișinău continuă procesul de reparare a trotuarelor din bd. Traian, sectorul Botanica. Potrivit Primarului General, Ion Ceban, în prezent, este vorba despre partea a doua a proiectului, care presupune reabilitarea trotuarelor de la str. Grenoble până la str. Independenţei, pe ambele sensuri de deplasare. „În prezent se execută lucrări de aplicare a pavajului […] Articolul Reparaţia trotuarelor din bd. Traian, în plin proces apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Decretul semnat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost publicat în Monitorul Oficial turc, cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu la Ankara. Potrivit documentului, cetățenii români posesori ai unei cărți de identitate nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile turistice sau pentru tranzitarea teritoriului […] Articolul Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Premierul Dorin Recean s-a întâlnit, astăzi, cu Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere. În cadrul întrevederii, a fost reiterat faptul că prioritățile Republicii Moldova se aliniază cu extinderea Uniunii Europene, și anume construirea unei comunități mai puternice, securizate și mai prospere pe termen lung. Prim-ministrul a menționat prioritățile guvernamentale care țin de crearea […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, la întrevederea cu Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere: „O familie europeană mai largă înseamnă mai multă stabilitate, securitate și prosperitate” apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că organizează, în premieră, Ziua Ușilor Deschise. Evenimentul va avea loc pe data de 27 mai curent. Astfel, potrivit unui comunicat, vizitatorii vor avea ocazia să participe la simularea semnării acordurilor bilaterale și vor afla despre aspectele promovării politicii externe a țării noastre. „Acest eveniment va constituie o ocazie excelentă […] Articolul Ministerul Afacerilor Externe organizează Ziua Ușilor Deschise apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
La Bruxelles, începe astăzi cea de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Urmează să fie semnat Parteneriatul de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, document care se referă la domenii de cooperare ca apărarea civilă, schimbul de informații extins și combaterea amenințărilor cibernetice. De asemenea, proiectul prevede […] Articolul Republica Moldova va semna astăzi parteneriatul de Securitate și Apărare cu Uniunea Europeană apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aspectele ce țin de securitatea regională, dar și angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău de a construi un stat rezilient și prosper au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Guvernului și agenda […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Consiliului European, Charles Michel: „Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană” apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Un cutremur cu magnitudinea 6 şi intensitatea 4 pe scara seismică niponă cu 7 niveluri s-a produs în regiunea insulei Hahajima din Japonia, marţi, în jurul orei locale 9:39, la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie, citată de Kyodo. În urma seismului, nu au fost raportate riscuri de […] Articolul Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în Japonia apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Două semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, la intersecția cu bd. Moscova, pentru a spori gradul de siguranță la traversarea trecerii, care se află în imediata apropiere a Universității Tehnice din Moldova și care zilnic este traversată de un flux mare de oameni. Despre acest lucru a informat Primarul General al Capitalei, […] Articolul Semafoare noi pentru pietoni la intersecția str. Studenților cu bd. Moscova pentru siguranța traversării apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează AFP, citată de Agerpres. „În timpul ședinței de guvern, am decis să declaram o zi de doliu național în țara noastră pentru a împărtăși durerea profundă trăită de poporul iranian”, a […] Articolul Zi de doliu național în Turcia după moartea președintelui Ebrahim Raisi apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Membrii unei delegații a Seimasului Republicii Lituania se vor afla, în perioada 21-24 mai curent, într-o vizită în Republica Moldova. Din componența delegației fac parte vicepreședintele Comitetului afaceri europene, Marius Matijošaitis, membrul Comitetului afaceri juridice, Vilius Semeška, și fosta reprezentantă a Seimasului în Parlamentul European, șefa Direcției interpretare și traducere din cadrul Secretariatul Seimasului, Loreta […] Articolul O delegație de parlamentari lituanieni va efectua o vizită în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.