Democracy.md

Acum 24 ore
18:10
Organizația Națiunior Unite a lansat în premieră un apel global împotriva căldurii extreme. La câteva zile după ce lumea a avut parte de cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut țărilor membre să aibă în vedere urgența epidemiei de căldură extremă, scrie Mediafax. Organizația a făcut apel la guverne […] Articolul ONU lansează un apel global împotriva căldurii extreme după cea mai fierbinte zi înregistrată apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Gazzetta dello Sport a făcut o trecere în revistă ale premiilor pe care sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris le pot dobândi. Hong Kong pune la bătaie cea mai mare sumă pentru aur, în timp ce țările nordice nu vor recompensa special o medalie în capitala Franței. Pentru orice sportiv, medalia de aur […] Articolul Cele mai mari sume puse la bătaie pentru o medalie olimpică de aur apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Administrația publică locală din Iargara, raionul Leova, a primit echipament specializat pentru gestionarea deșeurilor, cu sprijinul Uniunii Europene. Acesta include un camion pentru transportarea deșeurilor, o furgonetă, un buldozer și diverse echipamente operaționale de gestionare a deșeurilor. Valoarea totală a echipamentelor oferite este 280 de mii de euro. În plus, datorită unui grant de 180 […] Articolul UE sprijină Iargara cu echipamente de gestionare a deșeurilor în valoare de 280.000 de euro apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Veniturile totale ale bugetului de stat au crescut cu 8,2% în primele șase luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Acestea s-au majorat cu peste 2,3 miliarde de lei și au constituit circa 31,3 miliarde de lei. Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Finanțelor, încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat […] Articolul Veniturile bugetului de stat au crescut cu 8,2% în prima jumătate a anului apare prima dată în DemocracyMD.
16:00
Pe canalul său de Telegram, Vasile Tarlev a anunțat angajamentul său ferm față de cetățenii Republicii Moldova și participarea activă la viața politică, inclusiv la viitoarele alegeri. „Dragi prieteni, ieri am anunțat despre responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în fața Dumneavoastră și, așa cum am promis, sunt hotărât să îmi îndeplinesc datoria cu demnitate și […] Articolul Tarlev promite un program concret pentru viitoarele alegeri: Moldova va fi un lider global în cooperarea internațională apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Un individ și-a bătut cu bestialitate amicul de pahar, după ce victima nu i-a permis să facă sex cu fiica sa minoră. Cazul a avut loc în iulie 2023, într-o localitate din raionul Ștefan Vodă. Agresorul a mers împreună cu o amică la victimă, pentru a servi băuturi alcoolice. Fiica persoanei agresate i-a spus că […] Articolul Ștefan Vodă: Bărbat bătut și lăsat într-o băltoacă de sânge după refuzul de a permite relații sexuale cu fiica minoră apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Andrei Năstase a lansat un apel la schimbare pe canalul său de Telegram, subliniind necesitatea unui guvern competent și dedicat poporului. „În ce țară trăim și cum vrem să fie”, a scris liderul politic, reflectând asupra situației actuale din Moldova. Potrivit lui Năstase, majoritatea cetățenilor sunt sceptici față de integritatea proceselor politice și mediatice din […] Articolul Năstase: Se poate guverna pentru oameni, pentru familiile lor și pentru Moldova în primul rând apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Guvernul Republicii Moldova a adoptat un nou proiect de lege elaborat de Ministerul Culturii, care promite să aducă schimbări semnificative în funcționarea celor 132 de muzee din țară. Printre cele mai importante noutăți se numără acordarea independenței muzeelor în stabilirea prețurilor biletelor și tarifelor pentru servicii, precum și introducerea conceptului de „muzeu virtual”. Noile reglementări includ […] Articolul Revoluție digitală în muzeele moldovenești: Acces online și plăți cu cardul apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Ministerul Apărării informează că drapelul de stat al Republicii Moldova, pentru prima dată, a fost arborat în cadrul Misiunii Uniunii Europene de instruire militară din Somalia (EUTM Somalia). În acest sens, militarii Republicii Moldova au avut o întrevede cu generalul de brigadă Giuseppe Zizzari, comandantul bazei, unde sunt detașați militarii din Republica Moldova. Amintim că […] Articolul Ofițeri moldoveni în premieră în Somalia: Drapelul Moldovei arborat în cadrul EUTM Somalia apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Un rus, suspectat că ar fi autorul unui atentat cu o mașină-capacană la Moscova, soldat cu doi răniți, a fost extrădat din Turcia și predat rușilor – a anunțat, vineri, poliția, citată de agențiile internaționale de presă. Miercuri, după atac Evgheni Serebriakov, născut în 1995 și originar din regiunea rusă Volgograd (sud), a plecat din Rusia miercuri, […] Articolul Evgheni Serebriakov, suspect de atentat la Moscova, returnat în Rusia din Turcia apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Miniștrii de Externe ai Chinei și Rusiei au discutat despre cum „poate fi construită o nouă arhitectură de securitate în Eurasia”, inițiativă a președintelui rus, Vladimir Putin, ca alternativă la modelul euro-atlantic al NATO. Inițiativa „a fost propusă de Rusia ca răspuns la blocarea mecanismelor euro-atlantice”, potrivit unui comunicat de presă difuzat de ministerul de […] Articolul Inițiativa Rusiei pentru un NATO eurasiatic: Întâlnirea miniștrilor de Externe ai Chinei și Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Cazurile în care medicii de pe ambulanță sunt agresați, fie verbal, fie fizic, sunt în creștere. De la începutul anului curent, au fost înregistrate 110 astfel de cazuri, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Din numărul total, 94 au fost verbale, iar 16 – agresiuni fizice. Cel mai mare număr a fost […] Articolul Creștere alarmantă a agresiunilor asupra medicilor de pe ambulanță: 110 cazuri în 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Preşedintele Klaus Iohannis va participa vineri, la invitația președintelui francez Emmanuel Macron, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (JO) de la Paris, potrivit agendei sale publice difuzate de Administrația Prezidențială. Vineri, la ora 17.30, Klaus Iohannis va fi prezent la recepţia oferită de preşedintele francez Emmanuel Macron, iar de la ora 20.30 – la […] Articolul Klaus Iohannis va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, invitat de Emmanuel Macron apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
10:00
Situația din sectorul agricol și politicile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au fost discutate la o întrevedere dintre președinta Maia Sandu cu vicepremierul Vladimir Bolea. Șefa statului a menționat că, în ultimii trei ani, sprijinul din partea statului pentru agricultură a crescut constant, ajungând la peste șase miliarde de lei. „Au fost acordate subvenții pentru […] Articolul Diversificarea exporturilor și adaptarea la schimbările climatice, priorități discutate de Maia Sandu și Vladimir Bolea apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 70.018 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 35.139. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 42.515, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 27.503. Cea mai „activă” frontieră a […] Articolul Situația la frontieră: Peste 90 de treceri ilegale în ultimele 24 de ore apare prima dată în DemocracyMD.
25 iulie 2024
17:20
Un sondaj realizat de Intellect Group subliniază că negativitatea și ura față de politicieni au devenit reacții aproape instinctuale ale societății. Analiza timpului necesar pentru formularea emoțiilor arată că alegătorii petrec mult mai mult timp în exprimarea sentimentelor pozitive față de politicieni decât în exprimarea celor negative. Acest lucru poate indica: Sondajul a constatat că […] Articolul Sondaj Intellect Group: Negativitarea și ura față de politicieni devin instincte ale societății apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Parlamentul a votat în a doua lectură politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025. Documentul, înaintat de Guvern, prevede un set de măsuri menite să asigure sustenabilitatea economică, socială și investițională a țării. Articolul Parlamentul a aprobat politica bugetar-fiscală și vamală pentru 2025 apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Irina Vlah, pe canalul său de Telegram, a lansat acuzații la adresa președintei Maia Sandu, criticând modul în care este gestionat bugetul de stat în contextul promovării referendumului. Vlah a subliniat că publicitatea pentru acest referendum este finanțată din fondurile publice, ceea ce consideră a fi o utilizare necorespunzătoare și ilegală a banilor contribuabililor. „Acum suntem […] Articolul Irina Vlah susține că publicitatea referendumului este finanțată ilegal din bugetul public apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group evidențiază rolul crucial pe care îl joacă încrederea și respectul în susținerea candidaților politici. Maia Sandu, Irina Vlah și Andrei Năstase se remarcă printr-un nivel ridicat de încredere din partea electoratului lor. Acest avantaj este un indicator al unui electorat bine definit și […] Articolul Sondaj Intellect Group: Rolul încrederii, simpatiei și fricii în campaniile electorale apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
 Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat ferma de bovine a familiei Colesnic care, în prezent, crește 150 de capete.  Afacerea a fost înființată șapte ani în urmă, când proprietarul acesteia a revenit de peste hotare. După ce au făcut turul fermei, antreprenorul Sergiu Colesnic a prezentat proiectul de extindere a afacerii, menționând că, în perioada următoare, […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în vizită la ferma de bovine din Mihălășeni, Ocnița: „Agricultura este un pilon esențial al economiei noastre, iar fermierii merită tot sprijinul pentru a continua să prospere și să inoveze” apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Procedurile de sistare a accesului la conținut web cu caracter infracțional și de dispunere a conservării datelor informatice sunt reglementate mai clar în legislație. Un PROIECT de lege care presupune acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de Parlament. Documentul a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, în contextul implementării modificărilor la Legea comunicațiilor electronice, […] Articolul MAI și SIS vor putea sista accesul la conținut web cu caracter infracțional apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
 Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială. Parlamentul a votat, în prima lectură, pentru ratificarea unui ACORD de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea cofinanțării Programului „Operațiunea Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și […] Articolul Grant de 10,5 milioane de dolari acordat țării noastre de Banca Mondială apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit au fost modificați. Deputații au votat în lectura a treia, astăzi, proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2024. Ajustarea indicatorilor bugetari are loc ca urmare a prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici și pe fondul executării bugetului de stat în primele 5 luni […] Articolul Au fost alocate aproximativ 500 milioane lei în bugetul de stat pentru a începe construcția a 300 de kilometri de drumuri regionale apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Modernizarea infrastructurii regionale din nordul țării și oportunitățile de dezvoltare a localităților, cu accent pe necesitățile oamenilor, au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) și ai serviciilor publice desconcentrate din raionul Ocnița. Șeful Executivului a accentuat că autoritățile rămân preocupate de soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, iar prioritățile […] Articolul Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu reprezentanții APL din raionul Ocnița: „Avem o șansă unică să construim împreună coeziunea socială în jurul proiectului nostru de țară – Moldova Europeană” apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group evidențiază o serie de probleme semnificative în percepția alegătorilor asupra candidaților în cursa electorală. Potrivit sondajului, nivelurile ridicate de dezamăgire și îngrijorare sunt semnale de alarmă pentru candidați. Aceste sentimente sunt îngrijorătoare, deoarece pot conduce la votul de protest și la radicalizarea societății. […] Articolul Îndoieli și indiferență: Provocările majore pentru candidați conform sondajului Intellect Group apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Șefa statului a discutat cu ministrul Muncii și Protecţiei Sociale, Alexei Buzu, despre eforturile pe care le fac autoritățile pentru îmbunătățirea serviciilor sociale și pentru ca ajutorul statului să ajungă la cei care au cel mai mult nevoie.  „În pofida crizelor, am reușit să majorăm pensiile, să acordăm ajutoare unice pensionarilor. Față de acum trei […] Articolul Președinta Maia Sandu a discutat despre îmbunătățirea serviciilor sociale cu ministrul Alexei Buzu apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, este desemnat în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, în timpul activității sale la Ministerul Finanțelor, Petru Rotaru a reușit să consolideze relațiile cu mediul de afaceri, instituțiile administrației publice centrale, precum și comunitățile locale. „Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru contribuția energică în echipa Guvernului și pentru […] Articolul Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, este desemnat în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Compania de consultanță politică și cercetare, Intellect Group, a realizat un sondaj sociologic care evidențiază sentimentele și emoțiile alegătorilor față de candidați. Rezultatele dezvăluie câteva concluzii esențiale privind percepțiile electoratului: Încredere (27,4%): Aproape o treime dintre alegători simt încredere în candidați. Acest sentiment este crucial într-o societate polarizată, unde obținerea și menținerea încrederii reprezintă o […] Articolul Sondaj: Îmbunătățirea imaginii personale a candidaților, o necesitate urgentă apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Premierul Dorin Recean întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în raionul Ocnița. Șeful Guvernului va discuta cu cetățenii și va avea o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate.  Totodată, prim-ministrul va vizita două proiecte implementate prin intermediul programului guvernamental „Satul European”: terenul sportiv din satul Mihălășeni și turnul de apă din Bîrnova.  […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în raionul Ocnița apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 25 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 25 iulie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a demisionat. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, care i-a mulțumit lui Petru Rotaru pentru activitatea sa în Guvern. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean a scris că Petru Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei. „Mulțumesc domnului Petru […] Articolul Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a demisionat apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Un studiu recent realizat de Intellect Group arată că o parte semnificativă a electoratului este fie nehotărâtă, fie nemulțumită de situația actuală. Această constatare oferă candidaților o oportunitate unică de a atrage aceste voturi prin campanii targetate și informative, îmbunătățirea imaginii și propunerea de soluții concrete pentru problemele actuale. Înțelegerea problemelor care preocupă electoratul și […] Articolul Intellect Group oferă consultanță privată pentru politicieni în perioada 5-9 august 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Rezultatele unui studiu Intellect Group arată că, înainte de alegeri, o parte semnificativă a electoratului rămâne nehotărâtă sau nemulțumită de situația actuală. Aceasta oferă candidaților ocazia să atragă aceste voturi prin campanii țintite și informative, îmbunătățirea imaginii și propunerea de soluții concrete pentru problemele actuale. Cel mai important și provocator pentru candidați în acest moment […] Articolul Studiu: Electoratul nehotărât înainte de alegeri cere campanii active și soluții clare apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Statul Israel modifică, din 1 august, regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv Republica Moldova. Astfel, comunică Ministerul Afacerilor Externe, Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. „În perioada 01.07.2024-01.08.2024 sistemul are caracter pilot, iar […] Articolul Noi reguli de călătorie în Israel din luna august apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Într-o declarație făcută pe canalul său de Telegram, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a condamnat vehement contrabanda și corupția în rândurile guvernării actuale, acuzând oficialii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de implicare în scheme de fraudare fiscală. „Contrabanda, așa cum se știe, este o schemă de fraudare fiscală care face parte din […] Articolul Năstase: Contrabanda a devenit o afacere a Guvernării apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, Tiziano Renzi şi Laura Bovoli, au fost condamnaţi la peste trei ani de închisoare pentru emiterea de facturi false în cadrul a trei cooperative, dar au fost achitaţi de infracţiunea de faliment fraudulos. Tribunalul din Florenţa, care i-a condamnat pe cei doi la o pedeapsă de trei ani, două […] Articolul Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit, astăzi, pe Ambasadorul Republicii Franceze, Graham Paul, care își încheie mandatul în țara noastră. Șefa statului a menționat că Franța este unul dintre cei mai buni și de nădejde prieteni ai Moldovei. La fel, Președinta i-a mulțumit pentru contribuțiile majore pe care țara sa le-a adus parcursului european […] Articolul Președinta Maia Sandu i-a acordat Ambasadorului Franței la Chișinău, Graham Paul, „Ordinul de Onoare” apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Conform unei analize recente realizate de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, sistemul politic din Republica Moldova se confruntă cu o criză severă de încredere. Majoritatea politicienilor sunt evaluați negativ de către public, ceea ce reflectă o scădere semnificativă a încrederii în liderii politici. Raportul relevă o polarizare puternică a opiniei publice. Deși […] Articolul Analiza Intellect Group: Criză de încredere și polarizare în rândul politicienilor moldoveni apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui fost angajat al poliției de comiterea tratamentelor inumane ori degradante săvârșite în privința a doi minori (art.166/1 alin.(2) lit.a),b) din Codul penal). Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 750 […] Articolul Un fost angajat al unui inspectorat de poliție a fost condamnat pentru rele tratamente apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că își va depune candidatura pentru funcția de Președinte al țării. Într-un discurs adresat cetățenilor, Tarlev a subliniat motivele care l-au determinat să revină pe scena politică, răspunzând astfel solicitărilor venite din partea multor compatrioți. „În aceste timpuri grele, pentru Patria […] Articolul Vasile Tarlev își lansează campania pentru Președinție: Uniți, vom reuși să aducem pacea în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Vasile Tarlev, fost Prim-ministru al Republicii Moldova (2001-2008), și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Într-un mesaj adresat cetățenilor, Tarlev și-a exprimat profunda îngrijorare față de situația actuală a țării, comparând-o cu perioada de criză economică din anii ’90. El a subliniat necesitatea unei dezvoltări avansate și a promis să lupte […] Articolul Vasile Tarlev, fost Prim-ministru, își depune candidatura pentru Președinție apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Alexandru Arseni, profesor universitar, Doctor Habilitat în Dreptul Constituțional, deputat în primul Parlament, va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie curent. În cadrul emisiunii “Puterea a patra de la N4, el a spus că va candida independent. “Declarația este candidat independent… Chiar și astăzi (23 iulie 2024) am avut discuții cu reprezentanții unui partid, […] Articolul Alexandru Arseni își anunță candidatura independentă pentru alegerile prezidențiale apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
La București, de astăzi și până vineri, 26 iulie, are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), la care printre invitați se vor afla vicepremierii pentru integrare europeană din Republica Moldova și Ucraina, Cristina Gherasimov și Olha Stefanișina. La Reuniunea care va fi prezidată de către șefa diplomației române Luminița Odobescu, va participa și ministrul […] Articolul Cristina Gherasimov participă la Reuniunea Diplomației Române apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Conferință de presă susținută de Vasile Tarlev cu tema „Problemele esențiale privind situația socio-economică actuală din țară, precum și planurile și inițiativele pentru viitor”. Articolul LIVE// Conferință de presă susținută de Vasile Tarlev apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Locuitorii din Tulcea au primit azi-noapte mesaj Ro-Alert, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă. Oamenii au fost avertizați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian. Este mesajul transmis ori de câte ori Rusia atacă – în general cu drone – porturile ucrainene de pe Dunăre. 10 oameni […] Articolul Tulcea avertizată de mesaj RO-Alert după observarea dronelor care se apropiau de graniță apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ambasadorul UE în R. Moldova, Janis Mazeiks, a discutat cu liderului nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, despre securitatea malului stâng al Nistrului, drepturile omului, energetică și relațiile cu Uniunea Europeană în timpul întrevederii de la începutul lunii iulie. Janis Mazeiks a subliniat în cadrul unei emisiuni că autoritățile de la Chișinău au refuzat să […] Articolul Ambasadorul UE: Integrarea Moldovei în UE posibilă inițial fără Transnistria apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 24 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Banii destinați studiilor copiilor diplomaților vor fi puși pe pauză. Ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, spune că proiectul privind serviciul diplomatic, care presupunea oferirea unei indemnizații de 500 de euro pentru copiii diplomaților, va fi suspendat. Șeful diplomației moldovenești spune că, din cauza reacției virulente a societății, se examinează scenariul scoaterii proiectului pe de agenda […] Articolul Indemnizația pentru copiii diplomaților, retrasă din Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Un nou raport realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group scoate în evidență o criză majoră de încredere în sistemul politic al Republicii Moldova. Analiza relevă un nivel ridicat de nemulțumire față de majoritatea partidelor politice, indicând că acestea se confruntă cu evaluări negative semnificative. Un aspect alarmant evidențiat de raport este […] Articolul Analiză Intellect Group: Tehnologiile moderne, cheia pentru recâștigarea încrederii electoratului apare prima dată în DemocracyMD.
23 iulie 2024
18:00
Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a anunțat pe canalul său de Telegram lansarea Organizației teritoriale raionale Călărași a Partidului „Viitorul Moldovei”. În cadrul evenimentului, Tarlev a prezentat viziunile și planurile partidului pentru viitorul țării, subliniind importanța schimbărilor și a gestionării eficiente a resurselor interne. „Ieri, am avut onoarea să particip la evenimentul de lansare a Organizației […] Articolul Vasile Tarlev la Călărași: Ne dorim să fim stăpâni în propria noastră casă apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.