Tiraspolul vrea desfășurarea referendumului privind aderarea la UE și pe stînga Nistrului – „A fost ignorată poziția poporului transnistrean”

Politik, 11 octombrie 2024 11:40

Tiraspolul vrea organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldovei la Uniunea Europeană și pe teritoriul regiunii transnistrene. Potrivit Tiraspolului, Chișinăul a „ignorat poziția poporului transnistrean, fără măcar a încerca să propună deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Transnistriei”. „Pentru a obține opinia reală a tuturor transnistrenilor considerăm că este foarte posibil de a organiza referendumul privind ... Tiraspolul vrea desfășurarea referendumului privind aderarea la UE și pe stînga Nistrului – „A fost ignorată poziția poporului transnistrean” The post Tiraspolul vrea desfășurarea referendumului privind aderarea la UE și pe stînga Nistrului – „A fost ignorată poziția poporului transnistrean” appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
19:20
Operatorul sistemului energetic al Republicii Moldova, Moldelectrica, a finalizat instalarea unei celule noi de racord la stația de transformare Gotești, pentru a consolida interconexiunea cu România prin linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu (România) – Gotești (Moldova), scrie Bani.md Această măsură va crește capacitatea Republicii Moldova de a importa energie electrică, un pas crucial ... Moldova își fortifică interconexiunea energetică cu România – Au fost efectuate lucrări la linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu – Gotești The post Moldova își fortifică interconexiunea energetică cu România – Au fost efectuate lucrări la linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu – Gotești appeared first on Politik.
19:20
Dorin Recean dă asigurări că, în calitatea sa de prim-ministru, garantează că instituțiile statului își vor face datoria și vor proteja votul liber al cetățenilor, precum și procesele democratice. Totuși, potrivit lui, de cetățeni depinde stoparea atacului asupra democrației. Într-o adresare publică, șeful executivului a declarat că o grupare criminală plănuiește să sune sute de ... Mesajul premierului Recean în ajunul alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional -„Ne întoarcem în trecut, fără resurse pentru dezvoltare sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate” The post Mesajul premierului Recean în ajunul alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional -„Ne întoarcem în trecut, fără resurse pentru dezvoltare sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate” appeared first on Politik.
19:20
Astăzi, 17 octombrie 2024, Comisia specială de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a încheiat etapa de intervievare a candidaților eligibili. În urma acestei evaluări, Comisia a anunțat că Ion Neguriță și Victor Furtuna au fost desemnați drept cei mai bine cotați candidați pentru ... Cine va fi șef la PCCOCS – Ion Neguriță și Victor Furtuna, propuși pentru șefia instituției în urma finalizării etapei de preselecție The post Cine va fi șef la PCCOCS – Ion Neguriță și Victor Furtuna, propuși pentru șefia instituției în urma finalizării etapei de preselecție appeared first on Politik.
16:10
Marile publicații internaționale precum New York Times sau Politico se uită cu atenție la alegerile prezidențiale și referendumul pro-european de duminică din Republica Moldova, observând eforturile majore făcute de Rusia și de aliații ei pentru a influența rezultatele, transmite Hotnews. Cetățenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale și în cadrul unui ... Cum este privit evenimentul electoral crucial din Republica Moldova în marile publicații internaționale The post Cum este privit evenimentul electoral crucial din Republica Moldova în marile publicații internaționale appeared first on Politik.
16:10
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a publicat lista celor 11 persoane, care în Bosnia şi Herţegovina, Federaţiei Rusă, şi pe teritoriul Serbiei pregăteau moldoveni pentru organizarea manifestaţiilor de destabilzare în  ţara noastră, în contextul alegerilor din ziua de duminică. Astfel, potrivit SIS, cei 11 cetăţeni străini, care antrenau tinerii din Moldova, sunt: ” 1. ... SIS publică identităţile persoanelor care antrenau moldovenii pentru destabilizări în ţară The post SIS publică identităţile persoanelor care antrenau moldovenii pentru destabilizări în ţară appeared first on Politik.
16:10
Una din cele mai mari companii Low cost, Wizz Air își redeschide baza operațională pe Aeroportul Chișinău, după ce a închis-o cu doi ani în urmă, în contextul războiului din Ucraina. Totodată, compania va lansa 8 noi curse de zbor, după mijlocul lunii decembrie. Astfel, din 16 decembrie, luni, miercuri și vineri, compania va opera ... Low costul Wizz Air, își redeschide baza pe Aeroportul Chișinău – Compania lansează alte noi curse de zbor The post Low costul Wizz Air, își redeschide baza pe Aeroportul Chișinău – Compania lansează alte noi curse de zbor appeared first on Politik.
14:40
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative din Republica Moldova. Compania care a obținut licența devine astfel prima entitate din țara noastră autorizată pentru administrarea fondurilor de pensii facultative. Astfel, compania va avea opțiunea de a înființa un fond de pensii individual și/sau ocupațional și ... Fondurile de pensii facultative din Moldova prind contur – Prima companie care a obținut licența din partea CNPF The post Fondurile de pensii facultative din Moldova prind contur – Prima companie care a obținut licența din partea CNPF appeared first on Politik.
14:40
Ofițerii INI și SIS, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță deconspirarea planurilor de destabilizare a R. Moldova de către reprezentanții blocului „Pobeda/Victoria”, gestionat de Ilan Șor. Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața și procurorul- șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună au organizat o conferință de presă la care ... Structurile de forță au deconspirat mai multe planuri de destabilizare a RM în ajunul prezidențialelor – Dezvăluirile făcute de SIS, INI și PCCOCS The post Structurile de forță au deconspirat mai multe planuri de destabilizare a RM în ajunul prezidențialelor – Dezvăluirile făcute de SIS, INI și PCCOCS appeared first on Politik.
14:40
Republica Moldova și România au semnat astăzi, la Chișinău, un Plan de acțiuni în domeniul justiției, pentru perioada 2025-2027. Colaborarea pe segmentul de justiție are ca scop principal implementarea directivelor UE în sistemul judiciar al Rep. Moldova, notează Radio Chișinău. Experiența României în procesul de aderare la UE oferă un suport valoros de expertiză și ... Moldova și România au semnat o versiune avansată a Planului de acțiuni în domeniul justiției – Accentul va fi pus pe ajustarea la acquis-ul UE The post Moldova și România au semnat o versiune avansată a Planului de acțiuni în domeniul justiției – Accentul va fi pus pe ajustarea la acquis-ul UE appeared first on Politik.
Ieri
21:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat-o pe Maia Sandu, în calitatea sa de candidat la șefia țării din partea PAS, să respecte rigorile legislației electorale. Decizia a fost pronunțată urmare a unei sesizări depuse de candidatul PDCM la scrutinul prezidențial, Ion Chicu. Acesta a acuzat președintele țării de utilizarea resurselor administrative în campania electorală după ... CEC: Maia Sandu trebuie să delimiteze activitatea de președinte și cea de candidat The post CEC: Maia Sandu trebuie să delimiteze activitatea de președinte și cea de candidat appeared first on Politik.
21:10
Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat miercuri că „planul de victorie” prezentat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină în ansamblu, transmite Reuters. „Desigur, este un semnal puternic de la Zelenksi și echipa sa că au conceput acest plan… Asta nu înseamnă că aici pot spune că ... Ce spune noul șef al NATO despre  „Planul victoriei” a lui Zelenski   The post Ce spune noul șef al NATO despre  „Planul victoriei” a lui Zelenski   appeared first on Politik.
21:10
Rata de participare la referendum se calculează în funcție de numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, și nu după numărul cetățenilor cu drept de vot din Registrul de Stat al Alegătorilor. Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra acestui aspect încă în anul 2010, când a avut loc referendumul pentru modificarea Constituției în vederea alegerii directe a ... Igor Boțan – Pentru validarea referendumului trebuie să participe circa 940 de mii de votanți The post Igor Boțan – Pentru validarea referendumului trebuie să participe circa 940 de mii de votanți appeared first on Politik.
15:30
Liderul CUB, Igor Munteanu, i-a adresat o scrisoare deschisă Șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeikis. În această scrisoare, Munteanu i-a reproșat lui Janis Mazeks faptul că nu vorbește deschis despre ilegalitățile comise de guvernarea PAS în această campanie electorală. ”Deși, Codul electoral interzice categoric asocierea candidaților înscriși în cursa electorală cu orice ... Scrisoarea dură a liderului CUB către ambasadorul UE la Chișinău – „De ce nu vorbiți deschis despre neregulile comise în aceste alegeri”? The post Scrisoarea dură a liderului CUB către ambasadorul UE la Chișinău – „De ce nu vorbiți deschis despre neregulile comise în aceste alegeri”? appeared first on Politik.
15:30
Lucrătorii medico-sanitari și farmaceutici care muncesc în alte localități decât cele unde locuiesc vor primi compensații pentru cheltuielile tur-retur de transport. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 16 octombrie, a Guvernului. Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, în prezent, circa trei mii de lucrători medicali efectuează naveta de la domiciliul ... Statul va compensa cheltuielile de transport pentru lucrătorii medicali și farmaciști – În ce cazuri se va întâmpla asta The post Statul va compensa cheltuielile de transport pentru lucrătorii medicali și farmaciști – În ce cazuri se va întâmpla asta appeared first on Politik.
15:20
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi l-a prezentat, astăzi, militarilor și funcționarilor civili ai instituției de apărare pe noul şef al Marelui Stat Major, comandant al Armatei Naţionale, colonel Vitalie Micov. Colonelul Micov a fost desemnat în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, în baza Decretului Preşedintelui Republicii Moldova ... Noul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale a fost prezentat efectivului militar The post Noul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale a fost prezentat efectivului militar appeared first on Politik.
15:20
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi anunţă că există semnale care indică că Federaţia Rusă ar încerca să transporte moldovenii de pe teritoriul său la secţiile de votare, în ziua scrutinului prezidenţial şi a referendumului din 20 octombrie: În cazul în care acest lucru se va confirma, va trebui să luăm măsuri”, a mai subliniat Popşoi, ... Ministrul Popşoi: Avem semnale că Rusia ar încerca să organizeze transportarea alegătorilor pe teritoriul său la prezidențialele din Moldova The post Ministrul Popşoi: Avem semnale că Rusia ar încerca să organizeze transportarea alegătorilor pe teritoriul său la prezidențialele din Moldova appeared first on Politik.
15:20
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a invitat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să-şi prezinte „planul victoriei” pentru înfrângerea Rusiei în cadrul unui summit UE pe 17 octombrie, transmite AFP, preluată de Agerpres. Zelenski caută să obţină sprijinul aliaţilor occidentali ai Kievului, în timp ce invazia Ucrainei de către Rusia intră în al treilea an. Sprijinul ... Președintele Zelenski va prezenta ”planul victoriei” la Summitul UE – Invitația lansată de Charles Michel The post Președintele Zelenski va prezenta ”planul victoriei” la Summitul UE – Invitația lansată de Charles Michel appeared first on Politik.
15:20
Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată și adaptată la necesitățile cetățenilor. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată astăzi de Executiv. Potrivit proiectului, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”. De asemenea, va fi exclusă ... Anunț important pentru viitorii șoferi – Obținerea permisului de conducere va fi simplificată The post Anunț important pentru viitorii șoferi – Obținerea permisului de conducere va fi simplificată appeared first on Politik.
15:20
Rusia încearcă să submineze viitoarele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova şi a cheltuit milioane de dolari pentru a face acest lucru, a declarat marţi Casa Albă, potrivit AFP, citat de News.ro Republica Moldova organizează duminică un scrutin prezidenţial, precum şi un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, un moment decisiv pentru această ţară ex-sovietică de ... Casa Albă avertizează – Rusia încearcă să submineze alegerile prezidenţiale și referendumul din Moldova The post Casa Albă avertizează – Rusia încearcă să submineze alegerile prezidenţiale și referendumul din Moldova appeared first on Politik.
15:20
31000 de pensionari din RM cu un stagiu de lucru de 40 ani vor primi o plată unică în valoare de 2300 de lei. Guvernul a mai implementat un program similar în anul 2023, prin care 56 000 de pensionari au beneficiat de o plată unică de 3000 de lei. „Asigurarea unui trai decent pentru ... De unde va lua statul bani pentru a le oferi celor 30 de mii de pensionari indemnizația unică de 2300 de lei The post De unde va lua statul bani pentru a le oferi celor 30 de mii de pensionari indemnizația unică de 2300 de lei appeared first on Politik.
15:20
De astăzi, 16 octombrie, agricultorii ale căror culturi de grâu au suferit pierderi de peste 70% din cauza secetei pot beneficia de material semincer. Ajutorul va fi acordat doar în baza unei cereri scrise, pe care agricultorii trebuie să o depună la direcțiile agricole raionale. Distribuția semințelor este gestionată de FAO, anunță ministerul Agriculturii Pentru ... Agricultorii care au suferit pierderi, de peste 70% din cauza secetei, pot accesa sprijinul la semințe de grâu The post Agricultorii care au suferit pierderi, de peste 70% din cauza secetei, pot accesa sprijinul la semințe de grâu appeared first on Politik.
15:20
Magistratul Curţii Supreme de Justiţie, Vladislav Gribincea anunţă că Republica Moldova se afllă pe locul nouă la numărul cauzelor pendinte de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) şi că este vorba despre 1.187 de plângeri, numărul fiind în creştere comparativ cu anul trecut. Potrivit judecătorului, cele mai multe, 95 la număr, vizează interzicerea Partidului ... Moldova în primele 10 state ale CoE privind numărul plângerilor depuse la CtEDO – Cererile sunt în creştere The post Moldova în primele 10 state ale CoE privind numărul plângerilor depuse la CtEDO – Cererile sunt în creştere appeared first on Politik.
15:20
Compania Covoare-Ungheni, afiliată lui Nicolas Nicula, a intrat în procedura insolvabilității, cu datorii uriașe la bugetul statului și față de alți creditori, transmite Mold-street.com.  Potrivit deciziei instanței de insolvabilitate, a fost ridicat dreptul lui Nicula Nicolas de administrare a Covoare-Ungheni și s-a indicat debitorului ca, în termen de 10 zile lucrătoare, calculat din data publicării ... Plin de datorii – Cel mai mare producător de covoare din ţară a intrat în insolvență The post Plin de datorii – Cel mai mare producător de covoare din ţară a intrat în insolvență appeared first on Politik.
15:20
Circa 55 milioane de dolari vor fi investiți, în următorii 5 ani, în eficiența energetică a clădirilor publice, modernizarea sistemului de alimentare cu energie termică și măsuri de răspuns în situații de urgență. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare ... Statul vrea să eficientizeze consumul de energie pentru clădirile publice – Acordul aprobat între Guvern și BIRD The post Statul vrea să eficientizeze consumul de energie pentru clădirile publice – Acordul aprobat între Guvern și BIRD appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:40
Blocul „Împreună” ar putea să o susțină pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din această toamnă. Candidatul „Împreună”, Octavian Țîcu, admite că acest lucru s-ar putea întâmpla, în cazul în care nu ajunge însuși el în turul al doilea de scrutin. Totuși, Blocul ar avea trei condiții pentru a o susține pe ... Blocul „Împreună” ar putea să o susțină pe Maia Sandu în turul 2, dar are mai multe condiții The post Blocul „Împreună” ar putea să o susțină pe Maia Sandu în turul 2, dar are mai multe condiții appeared first on Politik.
13:40
Suportul în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, domeniile în care poate fi intensificată colaborarea între țări, combaterea dezinformării și a propagandei au fost printre principalele subiecte discutate de către prim-ministrul Dorin Recean și delegația formatului Nordic-Baltic 8, din care fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia. Șeful Executivului de ... O delegație a formatului Nordic-Baltic 8 se află la Chișinău – Premierul Recean a avut o întrevedere cu oaspeții europeni The post O delegație a formatului Nordic-Baltic 8 se află la Chișinău – Premierul Recean a avut o întrevedere cu oaspeții europeni appeared first on Politik.
13:40
Aproximativ 40 de membri ai Adunării Parlamentare a OSCE din 15 țări vor monitoriza în calitate de observatori alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Aceștia vor colabora cu colegii de la Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Parlamentul European și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Lucie Potuckova (Cehia), președintele Comitetului General al OSCE PA ... O misiune a Adunării Parlamentare a OSCE va monitoriza alegerile prezidențiale din Moldova The post O misiune a Adunării Parlamentare a OSCE va monitoriza alegerile prezidențiale din Moldova appeared first on Politik.
13:40
Deputatul Victoria Cazacu, exclusă din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aderă la formațiunea „Partidul Nostru” condusă de Renato Usatîi. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament. „Regret momentele prin care am fost nevoiți să trecem primăvara trecută. (…) Se toarnă găleți cu murdărie peste om, care e nevoit singur ... Un deputat exclus din PAS aderă la formațiunea lui Usatîi – Reacția partidului de guvernământ The post Un deputat exclus din PAS aderă la formațiunea lui Usatîi – Reacția partidului de guvernământ appeared first on Politik.
13:40
Un nou dosar penal în Federația Rusă pe numele lui Veaceslav Platon. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, Platon este acuzat de scoaterea ilegală a peste 48 de miliarde de ruble din Federația Rusă, transmite Ria Novosti. Anterior, Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe Platon la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, fiind ... Un nou dosar penal pentru Veaceslav Platon – Ce sumă colosală a retras din băncile din Rusia The post Un nou dosar penal pentru Veaceslav Platon – Ce sumă colosală a retras din băncile din Rusia appeared first on Politik.
14 octombrie 2024
22:50
Cu aproape o lună până la startul campaniei electorale pentru scrutinul din 20 octombrie, la Chișinău au sosit patru președinți și trei șefi de guvern, alături de zeci de alți miniștri și demnitari de rang înalt. Nota de plată pentru primirea acestora a costat guvernul moldovean câteva milioane, notează europalibera.org „Desantul” de șefi de stat ... Statul bun de plată pentru milioanele de lei cheltuite pentru vizitele oficialilor europeni în ajunul alegerilor – Cele mai scumpe evenimente oficiale The post Statul bun de plată pentru milioanele de lei cheltuite pentru vizitele oficialilor europeni în ajunul alegerilor – Cele mai scumpe evenimente oficiale appeared first on Politik.
22:50
O promovare a vinului moldovenesc a avut loc în cadrul Festivalului Vinului Moldovei, desfășurat în Parcul Tineretului din București. Evenimentul a adus împreună iubitorii de vin și vinificatori din Republica Moldova. Potrivit MAIA, evenimentul a oferit o platformă pentru 53 de producători de vinuri autohtone, care și-au expus cele mai bune creații. Vizitatorii au avut ... Peste 50 de vinificatori din Republica Moldova au participat la Festivalul Vinului Moldovei desfășurat la București The post Peste 50 de vinificatori din Republica Moldova au participat la Festivalul Vinului Moldovei desfășurat la București appeared first on Politik.
22:50
Într-un moment în care Ucraina intră în a treia iarnă de război, care s-ar putea dovedi cea mai dificilă de până acum, guvernul de la Kiev ia în considerare pentru prima dată compromisuri dure cu Rusia, notează Der Spiegel. Guvernul ucrainean ia în considerare un scenariu de încheiere a războiului cu Rusia care ar implica ... Ucraina ia în calcul, pentru prima dată, să cedeze teritorii pentru a încheia războiul cu Rusia –  Ce înseamnă asta pentru Kiev The post Ucraina ia în calcul, pentru prima dată, să cedeze teritorii pentru a încheia războiul cu Rusia –  Ce înseamnă asta pentru Kiev appeared first on Politik.
13 octombrie 2024
22:10
Jannik Sinner s-a impus astăzi în finala turneului ATP 1000 de la Shanghai, învingându-l în două seturi pe Novak Djokovic. Italianul, care și-a asigurat primul loc în clasamentul mondial la final de an, a ajuns la 3 victorii în turneele Masters în 2024. Italianul l-a învins pe Djokovic, în două seturi, scor 7-6 (4), 6-3, ... Jannik Sinner, campion la Shanghai – L-a învins pe Novak Djokovic și a cucerit al treilea titlu Masters din 2024 The post Jannik Sinner, campion la Shanghai – L-a învins pe Novak Djokovic și a cucerit al treilea titlu Masters din 2024 appeared first on Politik.
22:10
Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a câștigat turneul WTA 1000 de la Wuhan, după ce a trecut în ultimul act de favorita gazdelor, Qinwen Zheng (7 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-3, la capătul unei partide care a durat două ore și 41 minute. În semifinale, campioana din acest an de la Australian Open și US ... Aryna Sabalenka a cucerit al treilea titlu WTA 1000 de la Wuhan The post Aryna Sabalenka a cucerit al treilea titlu WTA 1000 de la Wuhan appeared first on Politik.
22:10
Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a cedat cu 0-1 în deplasare în fața reprezentativei similare a Maltei în Liga Națiunilor UEFA. „Tricolorii” au încasat singurul gol din penalty, pe final de meci. În minutul 86, echipa gazdă a obținut un penalty, după o fază în care fundașul Vladislav Baboglo a faultat un adversar ... Înfrângere dramatică a naționalei în Malta – Elevii lui Cleșcenco au nevoie de o victorie în ultma etapă pentru a accede în altă grupă valorică din Liga Națiunilor The post Înfrângere dramatică a naționalei în Malta – Elevii lui Cleșcenco au nevoie de o victorie în ultma etapă pentru a accede în altă grupă valorică din Liga Națiunilor appeared first on Politik.
10:10
Mai mulți candidați la funcția de președinte al R. Moldova au admis încălcări, în prezentarea rapoartelor financiare privind finanțarea campaniei electorale. Astfel, candidatul Tudor Ulianovschi a fost sancționat cel mai dur de Comisia Electorală Centrală (CEC), mai exact cu „privarea de timpii de antenă gratuiți pentru 48 de ore”. Acesta ar fi utilizat corturi publicitare ... Mai mulți concurenți electorali, la prezidențiale, avertizați de CEC The post Mai mulți concurenți electorali, la prezidențiale, avertizați de CEC appeared first on Politik.
10:10
Până la ora actuală, fermierii care au protestat, acum două săptămâni, nu au obținut un nici un rezultat din revendicările pe care le-au înaintat către autorități. Legea secetei așa și nu a fost modificată, iar lista completă a companiilor beneficiare de subvenții de 7 miliarde de lei, pe care agricultorii i-ar fi primit, nu a ... Ce vor fermierii de la autorități și ce le propune ministerul Agriculturii The post Ce vor fermierii de la autorități și ce le propune ministerul Agriculturii appeared first on Politik.
10:10
Novak Djokovic – Jannik Sinner este marea finală a Mastersului de la Shanghai. După ce italianul a dispus în minim de seturi de Thomas Machac, Nole a trecut în aceeași manieră de Taylor Fritz. Sârbul a făcut un meci excelent, deși a acuzat ceva probleme medicale în setul doi, și s-a calificat pentru a 5-a ... Djokovic – Sinner, finală de vis la Mastersul ATP 1000 de la Shanghai The post Djokovic – Sinner, finală de vis la Mastersul ATP 1000 de la Shanghai appeared first on Politik.
11 octombrie 2024
18:20
Populația municipiului Chișinău reprezintă peste 27% din populația Republicii Moldova, generând 60% din PIB-ul național, conform declarațiilor expertului economic Veaceslav Ioniță de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul”. Acesta a prezentat vineri, 11 octombrie, în cadrul emisiunii ”Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, date relevante despre impactul economic al capitalei, notează Bani.md Chișinăul ... 60% din economia RM e concenrată în Chișinău care generează și 60% din PIB-ul statului The post 60% din economia RM e concenrată în Chișinău care generează și 60% din PIB-ul statului appeared first on Politik.
18:20
Opt miniştri ai Afacerilor Externe din formatul Nordic-Baltic 8 (NB8) urmează să întreprindă o vizită la Chişinău, marţi, 15 octombrie. Este vorba despre oficialii din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. ” Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, va găzdui marți, 15 octombrie 2024, la Chișinău opt ... Mai mulţi miniştri de Externe din formatul Nordic-Baltic 8 sunt aşteptaţi la Chişinău The post Mai mulţi miniştri de Externe din formatul Nordic-Baltic 8 sunt aşteptaţi la Chişinău appeared first on Politik.
18:20
Colonelul Vitalie Micov este noul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Numirea lui a fost aprobată printr-un decret semnat de președintele Maia Sandu. Vitalie Micov a fost primul atașat militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii și Canada. De asemenea, a îndeplinit funcția de comandant militar superior al contingentului de pacificatori ... Oficial – Președintele Sandu a semnat decretul de de numire a Șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale The post Oficial – Președintele Sandu a semnat decretul de de numire a Șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale appeared first on Politik.
16:30
Novak Djokovic, cel mai titrat tenismen din istorie, s-a calificat vineri în semifinalele turneului Masters 1000 de la Shanghai, China după ce l-a învins pe cehul Jakub Mensik în trei seturi. Campionul olimpic l-a învins pe unul dintre admiratorii săi, Jakub Mensik (65 ATP) cu scorul de (4) 6-7, 6-1, 6-4, la capătul unui meci ... Novak Djokovic în semifinale la Mastersul de la Shanghai – La 37 de ani, Nole atinge noi borne The post Novak Djokovic în semifinale la Mastersul de la Shanghai – La 37 de ani, Nole atinge noi borne appeared first on Politik.
16:20
Asociația „TUTUN MOLDOVA” a transmis o scrisoare deschisă adresată Premierului Dorin Recean și ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în care atrage atenția asupra dificultăților care amenință viitorul industriei tutunului din Republica Moldova. Scrisoarea, semnată de președintele asociației, Vasile Coșneanu, a fost publicată de agenția Infoprim-Neo și avertizează că modificările recente la Legea nr. ... Asociația ”TUTUN MOLDOVA” nemulțumită de modificările legislative care riscă să aducă producătorii locali în pragul falimentului – Apelul către premierul Recean și ministrul Bolea The post Asociația ”TUTUN MOLDOVA” nemulțumită de modificările legislative care riscă să aducă producătorii locali în pragul falimentului – Apelul către premierul Recean și ministrul Bolea appeared first on Politik.
16:20
Asociaţia Promo-LEX anunţă că în urma monitorizării desfăşurării campaniei electorale, au fost identificate cel puţin 30 de cauzuri de utilizare abuzivă a resurselor administrative de către reprezentanţii partidului Acţiune şi Solidaritate şi de către Maia Sandu. Potrivit informaţiilor, atât premirul Dorin Recean, cât şi unii miniştri din Guvern au participat în timpul orelor de muncă ... Promo-LEX: Partidul de guvernământ, PAS, utilizează abuziv resursele administrative în campania electorală The post Promo-LEX: Partidul de guvernământ, PAS, utilizează abuziv resursele administrative în campania electorală appeared first on Politik.
16:20
Reprezentanţii Asociaţiei „Forţa Fermierilor” au anunţat că protestele vor fi reluate şi nu exclud că manifestaţiile ar putea avea loc „chiar în ziua alegerilor, dar acestea nu au nicio legătură cu politica, ci vor fi organizate din cauză că sute de mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă „. În cadrul unei ... Fermierii anunţă noi proteste – Autoritățile nu au îndeplinit nici o promisiune dată la ultima întâlnire cu agricultorii The post Fermierii anunţă noi proteste – Autoritățile nu au îndeplinit nici o promisiune dată la ultima întâlnire cu agricultorii appeared first on Politik.
16:20
18 funcționari publici printre care primarul și viceprimarul or. Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali au fost percheziționați astăzi de către ofițerii CNA într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. “Potrivit faptelor investigate, mai multe persoane ... CNA cu percheziții la Orhei – 18 persoane sunt bănuite, iar 4 au fost reținute pentru 72 de ore The post CNA cu percheziții la Orhei – 18 persoane sunt bănuite, iar 4 au fost reținute pentru 72 de ore appeared first on Politik.
16:20
Alexandr Nesterovschi riscă să rămână fără mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după ce a fost prins cu avere nejustificată în valoare de 364.259 de lei. Diferența a fost constatată după ce la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a fost depusă o sesizare în acest sens, iar inspectorii au verificat averea dobândită, veniturilor obținute ... Deputatul Nesterovschi riscă să rămână fără mandat – Nu poate să-și justifice peste 360 de mii de lei, iar ANI solicită confiscarea banilor The post Deputatul Nesterovschi riscă să rămână fără mandat – Nu poate să-și justifice peste 360 de mii de lei, iar ANI solicită confiscarea banilor appeared first on Politik.
16:20
Curtea Supremă de Justiție (CSJ), la 9 octombrie curent, a declarat inadmisibil recursul președintelui Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, contra hotărârii Curții de Apel din 1 octombrie 2024, menținând astfel decizia CEC N.2942 din 24 septembrie, 2024, prin are candidatul CUB nu a fost înregistrat în cursa pentru Președinție. Astfel, Igor Munteanu ... Liderul CUB, Igor Munteanu va sesiza CtEDO – Politicianul nemulțumit de decizia CSJ care a păstrat hotărârea CEC de a nu-l înregistra în cursa prezidențială The post Liderul CUB, Igor Munteanu va sesiza CtEDO – Politicianul nemulțumit de decizia CSJ care a păstrat hotărârea CEC de a nu-l înregistra în cursa prezidențială appeared first on Politik.
16:20
Biroul politici de reintegrare solicită Tiraspolului să nu se împlice în procesul electoral şi să nu osbtrucţioneze alegerile prezidenţiale şi refrendumul din 20 octombrie. Reacţie vine după ce regimul separatist din stânga Nistrului a condamnat decizia Chişinăului de a desfășura plebiscitul constituțional fără a le oferi această posibilitate și locuitorilor din raioanele de est şi ... Reacția Chișinăului la solicitarea Tiraspolului de a deschide secții de votare în stînga Nistrului, la referendum –  O acțiune manipulativă dirijată din exterior The post Reacția Chișinăului la solicitarea Tiraspolului de a deschide secții de votare în stînga Nistrului, la referendum –  O acțiune manipulativă dirijată din exterior appeared first on Politik.
11:40
Tiraspolul vrea organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldovei la Uniunea Europeană și pe teritoriul regiunii transnistrene. Potrivit Tiraspolului, Chișinăul a „ignorat poziția poporului transnistrean, fără măcar a încerca să propună deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Transnistriei”. „Pentru a obține opinia reală a tuturor transnistrenilor considerăm că este foarte posibil de a organiza referendumul privind ... Tiraspolul vrea desfășurarea referendumului privind aderarea la UE și pe stînga Nistrului – „A fost ignorată poziția poporului transnistrean” The post Tiraspolul vrea desfășurarea referendumului privind aderarea la UE și pe stînga Nistrului – „A fost ignorată poziția poporului transnistrean” appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.