Andrei Curăraru: În Republica Moldova observăm că se încearcă o preluare a puterii prin soft power/ Sute de mii de euro cheltuite pe dezinformare, promovarea de narațiuni false, dar și dezvoltarea de rețele, de canale de telegram

Karadeniz Press, 10 octombrie 2024 16:30

Domnul Andrei Curăraru este specialist în Drept, Politici Publice și de Securitate, lector la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. În calitate de co-fondator al WatchDog.md, unul dintre cele mai importante think-tank-uri din R. Moldova, domnul Curăraru are peste 15 ani de experiență în domeniile științelor politice, politicilor publice și bună guvernare. K.P.: Cum ați descrie […] Articolul Andrei Curăraru: În Republica Moldova observăm că se încearcă o preluare a puterii prin soft power/ Sute de mii de euro cheltuite pe dezinformare, promovarea de narațiuni false, dar și dezvoltarea de rețele, de canale de telegram apare prima dată în Karadeniz Press.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Karadeniz Press

Acum 24 ore
14:10
Rata de participare la referendum se calculează în funcție de numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, și nu după numărul cetățenilor cu drept de vot din Registrul de Stat al Alegătorilor, relatează mass-media de la Chișinău. Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra acestui aspect încă în anul 2010, când a avut loc referendumul pentru modificarea Constituției […] Articolul 940 de mii de voturi, pragul necesar pentru validarea referendumului apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Liderii statelor UE urmează să avertizeze Georgia că guvernul acesteia pune în pericol aderarea ţării la UE, înaintea alegerilor legislative din 26 octombrie la care partidul de guvernământ Visul Georgian se va confrunta cu o opoziţie pro-occidentală divizată. Menținerea influenței rusești în Georgia în 2024 poate afecta securitatea energetică a României și a Uniunii Europene, […] Articolul Octombrie electoral în Cauzaz: Georgia în fața dezastrului? apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
Scafandrii specializaţi EOD din şase state au neutralizat peste 100 de mine eşuate în Marea Neagră provenite din atacurile Rusiei asupra Ucrainei din ultimii doi ani, au relatat surse militare de la București. Din cele 105 mine, Forţele Navale din România au detonat şase mine, scafandrii specializaţi din Bulgaria au neutralizat alte cinci, cei din […] Articolul Marea Neagră, între statutul de lac rusesc și opțiunile NATO apare prima dată în Karadeniz Press.
Ieri
11:30
România a devenit în ultimii ani un element de stabilitate vital pentru obiectivele NATO în regiunea Mării Negre, dar din păcate un impediment major o împiedică să își atingă potențialul de forță regională: înzestrarea forțelor maritime. Din cauza acestui aspect, România este relevantă pentru obiectivele taberei occidentale mai degrabă prin prisma poziționării geografice strategice și […] Articolul Puterea maritimă și relevanța șantierelor navale din România apare prima dată în Karadeniz Press.
11:20
Războiul dintre Ucraina și Rusia a produs schimbări majore pe scena internațională, iar una dintre cele mai semnificative consecințe a fost impactul asupra discursului politic intern din multe țări occidentale. Acest discurs a trebuit să fie revizuit în profunzime, deoarece narativele promovate online de Rusia sau de grupuri afiliate au alimentat creșterea popularității partidelor de […] Articolul Perspectiva poloneză asupra provocării estice contemporane apare prima dată în Karadeniz Press.
11:00
Arabia Saudită a constatat că pierde mulți petrodolari de pe urma războiului din Ucraina. Context Piața mondială a petrolului este controlată de facto de cei doi mari producători: Arabia Saudită și Federația Rusă. Arabia Saudită este conducătorul de facto al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Federația Rusă este cel mai mare producator non OPEC […] Articolul Prețul petrolului între două războaie: cel din Ucraina și cel din Orientul Mijociu apare prima dată în Karadeniz Press.
10:50
Republica Moldova își alege duminică, 20 octombrie 2024, președintele. În aceeași zi este organizat un referendum în care cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca țara lor să adere la Uniunea Europeană. Miza acestor alegeri este fundamentală, se stabilește președinția următorilor patru ani și integrarea europeană. Ce stabilesc cetățenii moldoveni în ziua de duminică reprezintă […] Articolul Stagnarea istorică a Republicii Moldova, un eșec identitar? apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
La 1 octombrie 2024 forțele armate ruse au capturat Vuhledar, orașul cu o populație de 15000 de locuitori înainte de invazia rusă din 2022. Reușita rușilor survine după doi ani și jumătate de încercări eșuate, dintre care ultimii doi ani, din octombrie 2022, cu atacuri aproape continue și cu pierderi enorme mai cu seamă pentru […] Articolul Căderea Vuhledar, bombardarea depozitelor de muniții rusești și importanța acestora apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
România rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova și al viitorului său european și va continua să sprijine cetățenii și autoritățile de la Chișinău să își îndeplinească obiectivele în acest sens, se arată în comunicatul remis de Guvernul de la București agenției de presă KARADENIZ PRESS. Atacuri hibride Propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele […] Articolul Bucureștiul, ferm angajat în susținerea parcursului european al R. Moldova. Giurgiulești rămâne un obiectiv strategic pentru România apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Uniunea Europeană va investi în Republica Moldova 1,8 miliarde de euro în următorii trei ani. Este cel mai mare pachet de ajutor financiar oferit Moldovei de către UE de la obținerea independenței încoace, relatează mass-media de la Chișinău. Noul sprijin din partea UE a fost anunțat astăzi, la Chișinău de către Președinta Comisiei Europene, Ursula […] Articolul UE, 1, 8 miliarde pentru R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Consulatul General al României la Rostov-pe-Don își va înceta activitatea pe 14 octombrie, ca răspuns al Federației Ruse la acțiunile neprietenoase ale Bucureștiului, a anunțat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de mass-media de la Moscova. Consulat închis „A fost primită o notificare oficială din partea română, conform căreia Consulatul […] Articolul România-Rusia, toamnă încrâncenată: consulate închise, războiul dronelor și bătălia pentru sufletul R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
În ziua referendumului privind stabilirea vectorului de integrare la UE și a alegerilor prezidențiale, cetățenii R. Moldova vor merge la urne, pentru a-și exprima opțiunea de vot. Alegătorii vor merge la secțiile de vot și vor trebui să aibă unul dintre documente: buletinul de identitate sau buletinul de identitate provizoriu, pașaportul (inclusiv expirat), carnetul de […] Articolul Moldova electorală: instrucțiuni pas cu pas apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Evoluția de pe frontul ruso-ucrainean și deciziile luate de la Washington sugerează că în cele din urmă Kievul va fi nevoit să își reducă ambițiile de a recupera de facto întreg teritoriul ocupat de Moscova. Mai mult chiar, cu cât se întârzie luarea unor decizii concrete privind restructurarea obiectivelor strategice ucrainene, Federația Rusă continuă să […] Articolul Planurile Kievului, în fața unor obstacole majore apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Nu de puține ori decidenții de la Berlin au ales să ia niște decizii care la prima vedere par a submina ideea de piață unică și solidaritate europeană. Cancelarul german, Olaf Scholz, a fost implicat în ultima perioadă în multiple evenimente care ar putea pune la îndoială capacitatea Germaniei de fi considerată capabilă de a […] Articolul Politica germană, între solidaritate europeană și ambiții proprii apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Ministerul Apărării din România continuă să accelereze procesul prin care se dorește înlocuirea întregului arsenal din perioada cu comunistă cu echipament nou, omologat la standarde NATO, capabil să facă față la provocările actuale ale câmpului de luptă modern. Acest proces de modernizare, tergiversat și lăsat deoparte de pe lista priorităților în ultimii 20 de ani, […] Articolul Mobilitatea și puterea de foc, priorități pentru Forțele Terestre române apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Direcția politicii externe a Republicii Moldova a fost și rămâne unul din cele mai discutate subiecte politice în țară. Această temă nu și-a pierdut niciodată din actualitate, iar în ultimele luni cu siguranță că ocupă poziția numărul unul în politica moldovenească. În data de 24 decembrie 2023, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și-a anunțat candidatura […] Articolul Referendumul din 20 octombrie: Moldova în fața unei alegeri istorice pentru integrarea europeană apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Kremlinul a negat acuzaţiile privind amestecul Rusiei în procesul electoral din Republica Moldova, denunţând în schimb acţiuni de persecuţie împotriva partidelor şi presei proruse. Acuzațiile dure au fost lansate înaintea alegerilor prezidenţiale şi referendumului asupra opţiunii aderării la UE care vor avea loc duminică.„Sunt acolo (în Republica Moldova) multe partide politice, mulţi cetăţeni, care doresc […] Articolul Alegeri în R. Moldova: Kremlinul intensifică războiul declarațiilor apare prima dată în Karadeniz Press.
00:40
Kremlinul a negat acuzaţiile privind amestecul Rusiei în procesul electoral din Republica Moldova, denunţând în schimb acţiuni de persecuţie împotriva partidelor şi presei proruse. Acuzațiile dure au fost lansate înaintea alegerilor prezidenţiale şi referendumului asupra opţiunii aderării la UE care vor avea loc duminică.„Sunt acolo (în Republica Moldova) multe partide politice, mulţi cetăţeni, care doresc […] Articolul Alegeri în R. Moldova: Kremlinul intensifică războiul declarațiilor apare prima dată în Karadeniz Press.
14 octombrie 2024
12:40
Direcția politicii externe a Republicii Moldova a fost și rămâne unul din cele mai discutate subiecte politice în țară. Această temă nu și-a pierdut niciodată din actualitate, iar în ultimele luni cu siguranță că ocupă poziția numărul unul în politica moldovenească. În data de 24 decembrie 2023, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și-a anunțat candidatura […] Articolul Referendumul din 20 octombrie: Moldova în fața unei alegeri istorice pentru integrarea europeană apare prima dată în Karadeniz Press.
11:50
Nu de puține ori decidenții de la Berlin au ales să ia niște decizii care la prima vedere par a submina ideea de piață unică și solidaritate europeană. Cancelarul german, Olaf Scholz, a fost implicat în ultima perioadă în multiple evenimente care ar putea pune la îndoială capacitatea Germaniei de fi considerată capabilă de a […] Articolul Politica germană, între solidaritate europeană și ambiții proprii apare prima dată în Karadeniz Press.
11:40
Evoluția de pe frontul ruso-ucrainean și deciziile luate de la Washington sugerează că în cele din urmă Kievul va fi nevoit să își reducă ambițiile de a recupera de facto întreg teritoriul ocupat de Moscova. Mai mult chiar, cu cât se întârzie luarea unor decizii concrete privind restructurarea obiectivelor strategice ucrainene, Federația Rusă continuă să […] Articolul Planurile Kievului, în fața unor obstacole majore apare prima dată în Karadeniz Press.
11:30
În ziua referendumului privind stabilirea vectorului de integrare la UE și a alegerilor prezidențiale, cetățenii R. Moldova vor merge la urne, pentru a-și exprima opțiunea de vot. Alegătorii vor merge la secțiile de vot și vor trebui să aibă unul dintre documente: buletinul de identitate sau buletinul de identitate provizoriu, pașaportul (inclusiv expirat), carnetul de […] Articolul Moldova electorală: instrucțiuni pas cu pas apare prima dată în Karadeniz Press.
11:20
Consulatul General al României la Rostov-pe-Don își va înceta activitatea pe 14 octombrie, ca răspuns al Federației Ruse la acțiunile neprietenoase ale Bucureștiului, a anunțat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de mass-media de la Moscova. Consulat închis „A fost primită o notificare oficială din partea română, conform căreia Consulatul […] Articolul România-Rusia, toamnă încrâncenată: consulate închise, războiul dronelor și bătălia pentru sufletul R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
10 octombrie 2024
18:00
România rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova și al viitorului său european și va continua să sprijine cetățenii și autoritățile de la Chișinău să își îndeplinească obiectivele în acest sens, se arată în comunicatul remis de Guvernul de la București agenției de presă KARADENIZ PRESS. Atacuri hibride Propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele […] Articolul Bucureștiul, ferm angajat în susținerea parcursului european al R. Moldova. Giurgiulești rămâne un obiectiv strategic pentru România apare prima dată în Karadeniz Press.
18:00
Uniunea Europeană va investi în Republica Moldova 1,8 miliarde de euro în următorii trei ani. Este cel mai mare pachet de ajutor financiar oferit Moldovei de către UE de la obținerea independenței încoace, relatează mass-media de la Chișinău. Noul sprijin din partea UE a fost anunțat astăzi, la Chișinău de către Președinta Comisiei Europene, Ursula […] Articolul UE, 1, 8 miliarde pentru R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
16:30
Domnul Andrei Curăraru este specialist în Drept, Politici Publice și de Securitate, lector la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. În calitate de co-fondator al WatchDog.md, unul dintre cele mai importante think-tank-uri din R. Moldova, domnul Curăraru are peste 15 ani de experiență în domeniile științelor politice, politicilor publice și bună guvernare. K.P.: Cum ați descrie […] Articolul Andrei Curăraru: În Republica Moldova observăm că se încearcă o preluare a puterii prin soft power/ Sute de mii de euro cheltuite pe dezinformare, promovarea de narațiuni false, dar și dezvoltarea de rețele, de canale de telegram apare prima dată în Karadeniz Press.
9 octombrie 2024
19:50
În contextul escaladării conflictului din regiunea Orientului Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 9 octombrie 2024, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale (MApN) și al altor parteneri instituționali, un nou grup de 58 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în […] Articolul MAE repatriază zeci de cetățeni români. Șeful diplomației iraniene merge la Riad în căutarea armistițiului apare prima dată în Karadeniz Press.
19:40
Referendumul din 20 octombrie are drept scop introducerea în Constituția Republicii Moldova a unor dispoziții care să consacre integrarea europeană drept obiectiv strategic al statului și să sublinieze identitatea europeană a populației din fosta republică sovietică, a declarat Polina Panainte, secretul Coaliției civice pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC), citată de mass-media de peste Prut. […] Articolul Referendumul din 20 octombrie: suveranitatea Republicii Moldova nu este afectată apare prima dată în Karadeniz Press.
19:30
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cel al Iranului, Masud Pezeshkian, se vor întâlni vineri, pentru prima dată de la preluarea mandatului de către noul lider de la Teheran. Întrevederea va avea loc în marja unui forum în capitala Turkmenistanului, Aşhabad, a anunţat serviciul de presă al Administrației Prezidențiale de la Moscova. Agendă încărcată ‘Această întrevedere […] Articolul Axa Teheran-Moscova, consolidată în Turkmenistan apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
Democrata Kamala Harris, actuala vicepreședintă a SUA, are un uşor avans, de 3 puncte procentuale, în faţa republicanului Donald Trump, cu mai puţin de o lună rămasă până la alegerile prezidenţiale din SUA, indică un sondaj publicat de cotidianul american New York Times. Vicepreşedinta democrată este creditată cu 49% din intenţiile de vot la scară […] Articolul SUA, război electoral pe ultima sută de metri apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
Autoritățile de la Chișinău au recepționat primele plicuri cu buletine de vot pentru alegerile din 20 octombrie 2024, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externem al Republicii Moldova, citat de mass-media. Primii alegători din Republica Moldova care au ales să voteze prin corespondență sunt membrii ai comunității de cetățeni moldoveni din Canada.Plicurile cu voturile exprimate […] Articolul Republica Moldova: milioane de buletine de vot tipărite apare prima dată în Karadeniz Press.
13:10
Avioanele de luptă Mirage 2000-5 pe care Franţa intenţionează să le furnizeze Ucrainei vor fi livrate „în primul trimestru al lui 2025”, timpul necesar pentru a modifica aparatele şi a forma piloţi şi mecanici, a anunţat recent ministrul francez al apărării Sebastien Lecornu. Din motive de securitate, numărul avioanelor ce vor fi livrate, în prezent […] Articolul Franța: Mirage pentru Ucraina apare prima dată în Karadeniz Press.
7 octombrie 2024
20:20
Invazia militară rusă împotriva Ucrainei, lansată de facto în 2014, prin anexarea ilegală a peninsulei Crimeea și declanșarea rebeliunii susținute de serviciile federale de spionaj ruse în regiunea Donbas din estul fostei republici sovietice, a schimbat fundamental modul în care Uniunea Europeană privește pe flancul său estic. Schimbările geopolitice dramatice din ultimii ani oferă o […] Articolul Referendum pe flancul estic: Republica Moldova este așteptată în UE! apare prima dată în Karadeniz Press.
20:10
Kiev-ul îşi va prezenta „planul de victorie” la o reuniune periodică a aliaţilor săi la Ramstein, în Germania, pe 12 octombrie, a anunţat recent preşedintele Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram. „Vom prezenta planul de victorie, paşi concreţi, clari, pentru un sfârşit just al războiului”, a scris el. Ultima speranță? Ucraina, care se opune de […] Articolul Ucraina: va rezista „planul victoriei” în fața realităților frontului? apare prima dată în Karadeniz Press.
18:50
Germania îl va primi pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu cele mai înalte onoruri săptămâna viitoare, când acesta va efectua prima vizită de stat a unui lider american în aproape 40 de ani, a anunţat biroul preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier. Niciun preşedinte american nu a efectuat o vizită de stat de la reunificarea Germaniei în […] Articolul Biden, ultimul desant prezidențial în Europa apare prima dată în Karadeniz Press.
18:40
Cererea de gaze naturale pe plan mondial va atinge un nivel record anul viitor, în condiţiile în care se intensifică concurenţa între Asia şi Europa pentru combustibilii transportaţi pe mare, se arată într-un raport publicat joi de Agenţia Internaţională a Energiei (IEA). După un declin al importurilor în acest an, Europa va avea nevoie de […] Articolul Gazele naturale, tot mai utilizate în viitor apare prima dată în Karadeniz Press.
15:00
Ucraina ar putea totuși adera la NATO chiar dacă părți din teritoriul său ar rămâne ocupate de Rusia, a declarat într-un interviu fostul secretar general al alianței, Jens Stoltenberg, citat de mass-media de la Kiev. Unul dintre principalele argumente împotriva acordării statutului de membru pentru Ucraina la acest moment se referă la clauza de apărare […] Articolul Ucraina, aderare parțială la NATO? apare prima dată în Karadeniz Press.
14:30
Acum câteva săptămâni semnalam în Karandenitz Press că România face pași importanți în implementarea noilor tehnologii nucleare. Zilele trecute Banca Export – Import a Statelor Unite a aprobat un angajament financiar de până la 99 de milioane de dolari pentru RoPower Nuclear SA, pentru finanțarea dezvoltării proiectului de reactoare modulare mici (SMR) Doicești, conform Agerpres. […] Articolul SMR-urile americane de la Doicești intră într-o nouă etapă apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, va întreprinde vineri, 4 octombrie, o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Executivului de la Chișinău, citat de mass-media regională. Întâlniri bilaterale Premierul Dorin Recean îl va întâmpina pe omologul său de la București cu onoruri militare la Casa Guvernului de la Chișinău, relatează […] Articolul Axa București-Chisinău: Premierul român Ciolacu, vizită în R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
1 octombrie 2024
16:10
Președintele Recep Tayyip Erdoğan a exprimat, din nou, vineri, 27 septembrie a.c., dorința Turciei de a-și asigura un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU. Stilul direct și explicit al lui Erdoğan ca politician este cunoscut de turci și, de asemenea, de publicul internațional. „Turcia se străduiește să devină membru permanent, dar până acum […] Articolul Turcia își reafirmă importanța: solicită un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU apare prima dată în Karadeniz Press.
15:10
Partidul Libertăţii din Austria (FPO), de extremă dreapta, a câştigat alegerile parlamentare din Austria cu 29,2% din voturi, conform rezultatelor oficiale preliminare anunţate de Ministerul de Interne. Este pentru prima dată de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial când un partid de extremă dreaptă câştigă alegerile parlamentare în Austria. Victorie istorică Partidul Popular Austriac […] Articolul Alegerile austriece și Schengen: România rămâne ostatica Vienei apare prima dată în Karadeniz Press.
14:20
În luna august, Ministerul Economiei a lansat în consultare publică un document important ce vizează Strategia Națională pentru Industria de Apărare pentru perioada 2024-2030. Acest document reprezintă un pas esențial în conturarea direcțiilor și politicilor de dezvoltare a industriei de apărare în România pe termen mediu și lung. Scopul strategiei este de a asigura o […] Articolul Planuri ambițioase pentru industria de armament românească apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
Viziunea Turciei asupra ordinii internaționale se bazează în primul rând pe protejarea intereselor sale naționale, apelând la un pragmatism intens, ceea ce poate duce, adesea, la conflicte cu unele dintre obiectivele asumate sau declarate ale Ankarei. Turcia este un membru cheie al NATO, dispunând de o armată terestră vastă, capabilități diversificate, o flotă militară în […] Articolul Autonomia strategică, marele obiectiv al Ankarei apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
Preşedinta Maia Sandu conduce în cursa prezidenţială, la fel ca şi votul „da” la referendumul pentru integrarea în Uniunea Europeană, ambele stabilite pentru 20 octombrie, potrivit unui sondaj realizat de compania iData şi publicat recent în presa din Republica Moldova. Maia Sandu, favorită Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile, Maia Sandu ar obţine 26,8% […] Articolul Republica Moldova electorală, între presiunea rusă și sprijinul occidental apare prima dată în Karadeniz Press.
12:50
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat „recunoscător” pentru întrevederea sa „foarte productivă” avută cu Donald Trump la New York. „I-am prezentat planul nostru de victorie şi am examinat în detaliu situaţia din Ucraina şi consecinţele războiului pentru poporul nostru”, a indicat preşedintele Zelenski într-un mesaj postat pe platforma X. Viziunea lui Trump Candidatul republican la […] Articolul Rămâne Ucraina o victimă a războiului politic Trump-Harris? apare prima dată în Karadeniz Press.
11:50
Statul bulgar se pregăteşte de al şaptelea rând de alegeri anticipate în trei ani, după ce preşedintele Rumen Radev a anunţat noi alegeri legislative la 27 octombrie, în vederea scoaterii acestei ţări dintr-un impas politic provocat de guverne minoritare, eşecul coaliţiilor şi nivelul slab de participare la alegeri. Extinderea NATO și UE în regiunea Balcanilor […] Articolul Sofia, războiul pentru democrație și extinderea NATO în Balcanii de Vest apare prima dată în Karadeniz Press.
30 septembrie 2024
13:30
Autoritățile de la New Delhi analizează în prezent problema furnizării către Armenia a rachetelor tactice Pralay (Apocalypse), relatează Indian Defence Research Wing, considerată apropiată de Ministerul indian al Apărării. Alianță strategică Contractul nu a fost încă încheiat, dar surse apropiate Ministerului indian al Apărării spun că există posibilitatea semnării rapide a documentului și a livrării […] Articolul Caucazul de Sud, afectat de cursa înarmărilor apare prima dată în Karadeniz Press.
13:20
Din data de 10 noiembrie 2024, pe teritoriul Uniunii Europene va începe să funcționeze un nou sistem informatic EES (Entry-Exit System), iar procedura de intrare în țările UE pentru cetățenii Republicii Moldova și ai altor țări care au dreptul de a intra în UE fără viză se va schimba. Noul sistem va înregistra automat intrarea […] Articolul Relațiile Bruxelles-Republica Moldova: UE schimbă procedura de trecere a frontierei apare prima dată în Karadeniz Press.
13:10
Ankara a insistat să nu depună planuri de zbor pentru avioanele sale de luptă la FIR Atena, lucru care nu a fost acceptat de autoritățile de la Atena, relatează mass-media greacă, preluată de agențiile intrenaționale de presă. Opoziție turcă Insistența Turciei de a nu depune planuri de zbor pentru avioanele sale de luptă care ar […] Articolul Exercițiile NATO, perturbate de neînțelegerile turco-elene apare prima dată în Karadeniz Press.
12:40
Un acord de pace între Armenia și Azerbaidjan „este la îndemână”, a declarat recent premierul armean Nikol Pașinian, la tribuna ONU, subliniind progresele semnificative înregistrate în ultimul an în cadrul discuțiilor. Demersuri armene La un an după ofensiva victorioasă a Azerbaidjanului, prin care a recâștigat controlul asupra Karabah, o enclavă aflată sub suveranitatea Azerbaidjanului, dar […] Articolul Rusia, obstacol în calea păcii armeano-azere? Coridorul Zangezur, obiectiv strategic pentru Baku apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.