Karadeniz Press

Ieri
19:10
Mandatul prezidențial al lui Volodimir Zelenski, ales președinte în aprilie 2019, ar fi trebuit să se încheie în 20 mai 2024. Alegerile prezidențiale ar fi urmat să aibă loc la sfârșitul lunii martie, dar acestea au fost amânate pentru că în Ucraina este în vigoarea legea marțială. Conform constituției Ucrainei, dacă legea marțială nu ar […] Articolul Președintele Zelenski își încheie mandatul, însă Rusia continuă operațiunile militare apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:50
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a participat luni, prin videoconferinţă, la cea de-a cincea reuniune din acest an a Grupului de Contact pentru Ucraina, ocazie cu care România a reafirmat angajamentul ferm de a susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a statului vecin, precum şi de […] Articolul Tîlvar: România susține suveranitatea şi integritatea Ucrainei apare prima dată în Karadeniz Press.
20 mai 2024
16:50
Premierul Marcel Ciolacu, însoţit de o delegaţie de miniştri, se va afla marţi, la Ankara, într-o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Parteneriat strategic Potrivit unui comunicat al Guvernului român, vizita oficială constituie un moment cheie de la stabilirea Parteneriatului Strategic între România şi Turcia, în decembrie 2011, prin operaţionalizarea Consiliului […] Articolul Premierul român Ciolacu, vizită oficială în Turcia apare prima dată în Karadeniz Press.
12:20
Kalin Dimitrov, director executiv al unei companii din cadrul Ministerului Apărării, a declarat că Bulgaria a inițiat producția de drone kamikaze, care vor costa 1000 de euro fiecare și vor avea capacitatea de a distruge tancuri evaluate la 10-15 milioane de euro într-un interviu pentru ziarul Armata Bulgară. La început, asamblarea acestor drone va implica […] Articolul Industria bulgară de armament face un pas important – producția dronelor kamikaze apare prima dată în Karadeniz Press.
12:20
Pe 16 mai, comandantul suprem al NATO a declarat că ofensiva actuală a Rusiei nu va reuși. Generalul Christopher Cavoli a afirmat că Rusia nu are abilitățile și capacitatea necesare pentru a exploata eventualele breșe. La Bruxelles, el a subliniat că ofensiva Rusiei în Ucraina nu poate crea o breșă majoră și că rușii nu […] Articolul Comandantul militar al NATO – Ofensiva rusă din vară nu va avea implicații strategice pentru război apare prima dată în Karadeniz Press.
10:50
Compania Rheinmetall, care a devenit acționar majoritar la Automecanica Mediaș, a dezvăluit planurile referitoare la producția de vehicule militare în România. Acestea includ transportorul blindat Lynx și gama de camioane HX, menite să satisfacă o varietate de cerințe operaționale, inclusiv transport militar, intervenție în situații de dezastre sau furnizare de ajutor umanitar. În urma acestei […] Articolul Rheinmetall și-a fixat obiectivul pentru România – programul de înzestrare cu mașini de luptă ale infanteriei apare prima dată în Karadeniz Press.
16 mai 2024
21:20
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi seara, că Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova, iar România va ajuta ţara vecină, pentru că acolo „sunt români, nu sunt altceva”.Premierul Ciolacu a fost întrebat despre ultimele ameninţări ale Rusiei la adresa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei politică a fost comparată […] Articolul Pro-rușii din R. Moldova, supărați pe premierul român Ciolacu apare prima dată în Karadeniz Press.
14 mai 2024
21:10
De câteva zile, forțele ruse au făcut progrese reduse, dar semnificative, de-a lungul frontierei în regiunea Kharkiv din Ucraina. Progresul lor, deși adâncimea este doar de câteva mile, a dus la ocuparea a aproximativ 100 de kilometri pătrați din teritoriul ucrainean. În regiunile estice, mai puternic fortificate ale Ucrainei, Rusia a avut nevoie de mai […] Articolul Kharkivul, principalul obiectiv pentru ofensiva rusă din vară apare prima dată în Karadeniz Press.
20:40
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, referitor la posibilitatea ca România să cedeze Ucrainei un sistem de apărare Patriot, că acest subiect nu trebuie politizat, menţionând că decizia se va lua la cel mai înalt nivel, după analiza structurilor responsabile în domeniu şi în CSAT. Decizie asumată „Este un subiect care nu trebuie politizat, […] Articolul Patriot-ul românesc pentru Ucraina, decizie politică? apare prima dată în Karadeniz Press.
20:30
Germania se pregăteşte pentru toate ameninţările, atentate, huligani şi atacuri cibernetice, cu o lună înainte de EURO 2024 la fotbal, care se desfăşoară pe fondul conflictelor din Orientul Apropiat şi Ucraina.Este vorba de asigurarea protecţiei a 2,7 milioane de spectatori aşteptaţi la meciuri, a cartierelor generale ale celor 24 de echipe repartizate pe întreg teritoriul […] Articolul Germania devine fortăreață pentru EURO2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
10 mai 2024
20:30
Forțele Armate ale României au o contribuție tot mai mare la exercițiile militare majore coordonate la nivelul aliaților din NATO. Peste 5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice din șapte state partenere vor lua parte între 5 și 24 mai la Exercițiul Multinațional SWIFT RESPONSE 24/DEFENDER 24 desfășurat în România sub coordonarea United States […] Articolul Implicare militară tot mai intensă a României la nivel internațional apare prima dată în Karadeniz Press.
20:20
Alegerile din Republica Moldova se apropie cu pași repezi, iar Moscova vrea să se asigure că următoarea administrația moldoveană va fi una prietenoasă cu interesele rusești, iar țara va putea fi astfel deturnată de la traiectoria pro-europeană susținută puternic de președinta Maia Sandu. Conform unei analize elaborate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), schimbarea în […] Articolul Chișinăul, o țință tot mai importantă pentru Kremlin apare prima dată în Karadeniz Press.
20:10
Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, a fost promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis.Potrivit respectivei Ordonanţe de Urgenţă, cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin […] Articolul România, noi măsuri pentru sprijinirea refugiaților ucraineni apare prima dată în Karadeniz Press.
20:10
Serviciul securităţii de stat din Georgia i-a acuzat miercuri pe organizatorii protestelor împotriva legii aşa-numite a agenţilor străini că încearcă să acapareze puterea prin violenţă şi i-a avertizat pe cetăţeni să nu se lase ademeniţi să li se alăture.Mii de persoane participă aproape zilnic la proteste de circa o lună împotriva legii, despre care susţin […] Articolul Georgia se pregătește de noi proteste apare prima dată în Karadeniz Press.
20:00
Spania, Irlanda şi alte ţări membre ale Uniunii Europene intenţionează să recunoască statul palestinian pe 21 mai, a anunţat joi noaptea şeful diplomaţiei europene Josep Borrell. Statele din bazinul Mării Negre au poziții diferite în problema palestiniană, pe fondul continuării războiului dintre Israel și organizația teroristă Hamas. Axa pro-Palestina În luna martie, premierul spaniol Pedro […] Articolul 21 mai, zi de foc. State ale UE pregătesc recunoașterea independenței statului palestinian. Cum se poziționează statele pontice? apare prima dată în Karadeniz Press.
16:00
Bătălia de la Ocheretyne, respectiv pătrunderea rușilor în adâncime până acolo, este cel mai important eveniment al anului 2024 după căderea Avdiivka. Este cu atât mai surprinzătoare cu cât nu este rezultatul unui atac puternic al rușilor, al unei bătălii încrâncenate, ca și în cazul Avdiivka (sau Bakhmut, Siverodonetsk și altele) ci, după toate informațiile […] Articolul Pătrunderea de la Ocheretyne, cauze și perspective apare prima dată în Karadeniz Press.
9 mai 2024
19:20
Parlamentul de la Kiev a adoptat un proiect de lege care permite anumitor categorii de deţinuţi să meargă să lupte pe front în schimbul unei amnistii, într-un moment în care Ucraina încearcă să mobilizeze mai mulţi soldaţi împotriva trupelor Rusiei. A doua lectură Pe contul său de Facebook, deputata Olena Şuliak, din partea partidului Slujitorul […] Articolul Ucraina, undă verde pentru recrutarea deținuților. Modelul WAGNER, respins de Kiev apare prima dată în Karadeniz Press.
19:10
În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni, relatează mass-media internațională. Amenințări semnificative În 2024, Lituania se confruntă cu mai multe amenințări semnificative la adresa securității naționale, care sunt influențate de contextul geopolitic tensionat din regiune. Amenințarea Rusiei este […] Articolul Lituania, alegeri prezidențiale sub amenințare rusă apare prima dată în Karadeniz Press.
8 mai 2024
16:10
Cetăţenii Estoniei vor putea pe viitor să-şi exprime voturile în alegeri de pe telefoanele mobile, după ce Parlamentul de la Tallinn a aprobat marţi un proiect de lege în acest sens înaintat de guvernul acestui stat baltic, membru al Uniunii Europene şi NATO. Vot electronic Potrivit proiectului de lege, votul electronic va fi posibil nu […] Articolul Votul prin telefonul mobil, aplicabil în Estonia. Cum amenință serviciile de informații rusești procesul electoral din statul baltic apare prima dată în Karadeniz Press.
16:00
Moștenirea arsenalului nuclear sovietic Destrămarea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) a reprezentat o schimbare seismică în peisajul internațional, marcând triumful democrației și capitalismului asupra comunismului și economiei planificate. Căderea cortinei de fier și tranziția către democrație a statelor din Europa Centrală și de Est, a venit la pachet cu noi probleme de securitate. Cea mai […] Articolul Cedarea arsenalului nuclear al Ucrainei: Negocieri și Compromisuri apare prima dată în Karadeniz Press.
14:10
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că va cere o concurenţă „echitabilă” cu China în cursul întâlnirii cu preşedintele Xi Jinping la Paris.„Trebuie să acţionăm pentru a ne asigura că concurenţa este echitabilă şi nedistorsionată”, a spus ea într-o declaraţie publicată cu câteva ore înainte de întâlnirea în trei cu Xi […] Articolul Xi Jinping, vizită geopolitică în Europa apare prima dată în Karadeniz Press.
29 aprilie 2024
13:50
Războiul din Ucraina a subliniat importanța echipamentelor de război electronic (EW), dar a arătat și faptul că armatele occidentale nu au acordat suficientă atenție acestei capabilități. Chiar dacă nu este una de tip strict letal, poate avea consecințe extrem de severe și poate fi utilizată de către un adversar fără a fi aflat într-un conflict […] Articolul Războiul electronic – Capitol neglijat de Occident, nu și de Moscova apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
În timp ce brigăzile Moscovei suferă pierderi grele în Ucraina pentru a avansa zilnic, în alte zone de la periferia Rusiei au loc mișcări care sublinează slăbiciunile Kremlinului, în special faptul că nu își pot menține influența în statele din fostul bloc sovietic. Pe 17 aprilie au apărut în spațiul public informații conform cărora forțele […] Articolul Diminuarea accelerată a influenței rusești în spațiul ex-sovietic apare prima dată în Karadeniz Press.
13:10
Acum, după ce ajutorul militar american pentru ucraineni s-a deblocat într-un timp record, în patru zile a trecut de Camera Reprezentanților, Senat și președinte, livrările de armament performat către Ucraina au primit undă verde și acestea se pot îndrepta spre această țară greu încercată de invazia rusă. Dar asta nu înseamnă că situația de pe […] Articolul Prioritatea ucrainenilor după aprobarea ajutorului militar american apare prima dată în Karadeniz Press.
12:40
Vicepreședintele Turciei, Cevdet Yilmaz, aflat în vizită în România, a declarat că cele două țări trebuie să coopereze strâns pentru securitatea regională, relatează mass-media de la București. Primire la Cotroceni Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, pe vicepreşedintele Republicii Turcia, Cevdet Yilmaz, aflat în vizită oficială în România, transmite Agerpres. Iohannis și-a exprimat aprecierea […] Articolul România, vizită strategică turcă apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.