Peste 3000 de oferte au fost propuse la Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chişinău

TVR Moldova, 19 septembrie 2024 21:10

Peste 3 mii de oferte au fost propuse la Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chişinău. Angajatorii au venit cu propuneri atât pentru cei cu experienţă, cât şi pentru cei care încă mai învaţă. Autoritățile recunosc că există un deficit de personal de aproape 30% in companiile din Republica Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 4 ore
23:10
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.
22:50
Vineri, 20 septembrie 2024, începe campania electorală pentru participanții la referendumul republican constituțional și candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.
22:30
Tenismenul Radu Albot va juca un meci demonstrativ la Chișinău. Sportivul de pe locul 136 mondial va disputa o partidă amicală cu românul Marius Copil, în cadrul unui eveniment caritabil.
Acum 6 ore
22:10
Luptătorul Arcadie Bozari a devenit vicecampion mondial la Muay Thai. Reprezentantul Republicii Moldova a ocupat treapta secundă a podiumului de premiere, fiind învins la limită în finala turneului de anvergură rezervat juniorilor.
21:50
Republica Moldova va putea participa la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Comisia politică externă și integrare europeană va propune spre examinare în plenul Parlamentului un ACORD care prevede acest lucru.
21:30
Fierbe mustul prin butoaie iar beciurile in care este depozitat pot fi locuri extrem de periculoase. De vină este bioxidul de carbon emanat în timpul fermentaţiei. Gazul este extrem de periculos în spaţii închise și a făcut deja victime. Pentru a preveni tragediile, Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă a început o campanie de informare a populaţiei.
21:10
Peste 3 mii de oferte au fost propuse la Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chişinău. Angajatorii au venit cu propuneri atât pentru cei cu experienţă, cât şi pentru cei care încă mai învaţă. Autoritățile recunosc că există un deficit de personal de aproape 30% in companiile din Republica Moldova.
20:50
Comisia Electorală Centrală a primit astăzi documentele pentru susținerea a doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.
20:40
Consiliul Europei s-a declarat joi îngrijorat de un amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 20 octombrie din Republica Moldova şi referendumul din aceeaşi zi referitor la aderarea ţării la Uniunea Europeană, transmite France Presse, potrivit Agerpres.
20:30
Producătorii de vin din Republica Moldova invită oaspeţii din toată lumea la Ziua Națională a Vinului. În acest an, festivalul va avea loc în in perioada 5-6 octombrie, sub noul slogan "Vinul nostru uimitor de bun". În prima zi de eveniment, oaspeții sunt aşteptaţi în centrul Chişinăului, iar a doua zi sunt invitaţi la vinăriile din Republica Moldova.
Acum 8 ore
20:10
La Chisinau a fost deschis un centru strategic menit să sprijine colaborarea economică și comercială dintre România și Republica Moldova. Este vorba despre un birou prin care îşi va extinde activitatea Centrul de Excelență în Comerț Exterior din București.
20:00
„Cel mai important proiect de infrastructură al României este Autostrada Unirii. Este un obiectiv prioritar pentru noi”, a declarat secretarul de Stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România, Ionel Scrioşteanu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
19:50
Republica Moldova şi Ucraina îşi vor coordona acţiunile pentru a face progrese pe drumul de integrare europeană. Despre asta a discutat ministrul de Externe de la Chişinău, Mihai Popşoi, cu omologul său ucrainean, Andrii Sybiha, care a fpcut prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, după preluarea mandatului.
19:50
„Cel mai important proiect alde infrastructură al României este Autostrada Unirii. Este un obiectiv prioritar pentru noi”, a declarat secretarul de Stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România Ionel Scrioşteanu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
19:30
Progresăm lent în reforma justiției. Procesul îndelungat de evaluare a judecătorilor și capacitarea Procuraturii Anticorupție, rămân a fi principalele probleme din domeniu. Dinamica reformelor realizate de Guvern în domeniul justiției au fost discutate astăzi în cadrul unui club de presă.
19:10
Potrivit procurorului şef interimar al PCCOCS, Victor Furtună, Igor Gorgan se prezintă la procuratură de fiecare dată când este citat, însă nu face declaraţii. Ancheta a pornit la începutul lunii iunie, atunci când publicaţia The Insider a dezvăluit că fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile de informaţii ale Rusiei.
18:50
Fermierii din mai multe raioane ale Republicii Moldova şi-au lăsat utilajele agricole pe marginea unor drumuri din ţară şi au venit să protesteze la Chişinău. Ei s-au adunat în fața Președinției și Parlamentului şi au cerut reexaminarea legii votate săptămâna trecută de Legislativ privind ajutoarele de la stat. În faţa lor a ieşit şeful cabinetului preşedintelui, Adrian Băluţel, care i-a invitat săptămâna viitoare la o discuţie cu Maia Sandu.
18:30
Alertă epidemiologică la Liceul Aristotel din Chişinău. 65 de elevi, din clasele 10 - 12, dar şi o angajată a instituţiei, s-au simţit rău şi au cerut ajutor medical. Mai bine de 20 de copii au fost spitalizaţi. Unul dintre ei se află la Reanimare, în stare gravă. Ministerul Sănătăţii a anunțat că ar fi vorba despre o toxiinfecție alimentară, dar directorul şcolii dă vina pe un virus. Cazul este cercetat de epidemiologi.
Acum 12 ore
18:10
Germania urmează să aprobe un ajutor militar suplimentar de 397 milioane de euro destinat Ucrainei în anul curent, potrivit unei scrisori guvernamentale consultate joi de Reuters, transmite Agerpres.
17:50
Emisiunea „La pas prin țară”, realizată de colegul nostru Ion Railean, a revenit, într-un nou sezon.De această dată, Ion a ajuns la peste 130 de kilometri de Chișinău, în satul Cobîlea, din raionul Șoldănești, unde sunt multe de văzut și de filmat. Să urmărim un material.
17:40
Trei beneficiari de granturi oferite în cadrul Proiectului AGGRI, destinate sectorului de bovine de lapte, au semnat contractele de finanțare. Aceștia urmează să implementeze proiecte investiționale în valoare de peste 5 milioane de dolari, dintre care 2,6 milioane de dolari vor fi acordate sub formă de granturi, transmite moldpres.
17:40
Acum două ore, pe traseul Chișinău -Soroca, în apropierea localității Ordășei din raionul Telenești, s-a produs un grav accident rutier.
17:20
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
17:10
Peste 3 000 de posturi vacante au fost propuse astăzi la Târgul locurilor de muncă desfășurat în capitală, organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
16:50
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
16:40
Republica Moldova va putea participa la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Comisia politică externă și integrare europeană va propune spre examinare în plenul Parlamentului un acord care prevede acest lucru.
16:20
Ana Mocanu, medic internist, ne-a spus cum să prevenim pancreatita .
16:10
Ministerul Energiei a înaintat candidaturile pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație SA Moldovagaz. Aceștia sunt Dorin Junghietu, propus pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație.
15:50
Are 94 de ani și este cel mai longeviv locuitor al satului Cioara, din raionul Hâncești. Mătușa Taisia e un om plin de viață, lucrează grădina, pentru că, spune ea, e rușine nu prelucrezi pământul. Colegul nostru Alexandru Leahu i-a făcut o vizită și a stat cu ea de vorbă. Să-i cunoaștem și noi povestea de viață.
15:40
Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova, anunță desfășurarea Programului de Schimb FLEX pentru anul academic 2025-2026. Ajuns la cea de-a 31-a ediție, programul este finanțat de Departamentul de Stat al SUA și oferă elevilor din Republica Moldova oportunitatea de a studia într-o școală din SUA și de a trăi cu o familie gazdă americană.
15:20
Dumitru Vieru, șef al Direcției generale Prevenție, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne-a spus ce trebuie să facem în caz de cutremur, inundații, dar și alte calamități naturale.
15:10
În primele 15 luni de la lansare, Programul 373 a înregistrat rezultate excepționale pentru sectorul IMM – urilor, devenind un instrument popular pentru finanțarea proiectelor investiționale, menționează Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.
14:50
Conferință de presă susținută de ministrul afacerilor externe al R. Moldova, Mihai Popșoi și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha.
14:40
Pe 26 septembrie, la ora 18:00, Teatrul Fără Nume din Chișinău va găzdui deschiderea Serilor FILIT, un eveniment dedicat literaturii și culturii românești. Un dialog plin de grație va aduce în prim plan doi invitați de seama: scriitorul Andrei Pleșu și istoricul și criticul literar Alexandru Călinescu. Discuția va fi moderată de Cătălin Ștefănescu, prezentatorul și realizatorul emisiunii Garantat 100%.
14:20
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic au acumulat cel mai mare punctaj după desfășurarea concursului privind selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat că va propune Parlamentului numirea acestora în calitate de membri ai Consiliului.
14:10
Miniștrii Apărării din formatul București 9 (B9) au semnat, miercuri, la București, o Declarație comună în care au subliniat importanța consolidării industriei de Apărare și a existenței unui sistem de apărare aeriană comun și au reiterat sprijinul pentru Ucraina.. De asemenea, miniștrii Apărării care s-au reunit la București au inclus și Republica Moldova în Declarație.
13:50
Copilul de doi ani din Ungheni care a căzut, săptămâna trecută, de la etajul șase în puţul unui lift, a ieşit din comă, dar starea lui rămâne în continuare gravă. Informația a fost transmisă, pentru TVR MOLDOVA, de servicul de presă al Institutului Mamei și Copilului din Chişinău, unde e internat micuţul.
13:40
Biroul permanent a aprobat, astăzi, ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului de vineri, 20 septembrie.
13:30
Dreptul cetățenilor de a participa la conducerea afacerilor publice, inclusiv la nivel local, este definit clar în Carta europeană a autonomiei locale. Când autoritățile locale se consultă cu cetățenii și îi implică în conceperea și evaluarea serviciilor publice, acestea deschid calea pentru rezultate politice mai bune și pentru o încredere comună sporită între cetățeni și guvern. Din 2018, Programul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) ,,Comunitatea Mea” asigură o guvernare mai eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Guvernarea locală, implicarea cetățenilor în procesul decizional şi poveștile de succes pentru localitate sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
13:20
Fermierii din mai multe zone ale Republicii Moldova continuă şi astăzi protestele. Ei şi-au lăsat utilajele agricole pe marginea unor drumuri naţionale şi au venit la Preşedinţie, să discute cu Maia Sandu. Care sunt nemulţumirile acestora, dar şi ce solicitări au, ne spune jurnalista TVR MOLDOVA, Nadia Mihuţă.
13:20
În urma solicitării prim-ministrului Dorin Recean cu referire la inventarierea lacurilor de acumulare și a barajelor de protecție, urmare a fenomenelor extreme din ultima perioadă, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a convocat instituțiile din subordine, reprezentanții administrației publice locale și raionale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și specialiști în construcții hidrotehnice, pentru a stabili planul de acțiuni privind demararea procesului de inventariere a lacurilor și barajelor din republică, dar și exploatarea acestora conform normelor și regulamentelor în vigoare.
Acum 24 ore
13:10
Ședința Comisiei Electorale Centrale din 19 septembrie 2024
12:50
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru vineri, 20 septembrie.
12:50
Republica Moldova va beneficia de Programul de Asistență cu Echipamente al Guvernului German pentru Forțele Armate Străine. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnarea unui Acord între Guvernul Republicii Moldova și cel al Republicii Federale Germania.
12:40
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat extinderea listei beneficiarilor de compensații pentru transport sau chirie și pentru asistenții judiciari și grefieri, alături de judecători și procurori. Propunerea a fost făcută în cadrul avizării proiectului de lege privind compensarea cheltuielilor de transport pentru judecătorii care locuiesc la o distanță mai mare de 20 km de locul de muncă.
12:30
„Astea sunt deja cunoscute, instrumente pe care le aplică Federaţia Rusă în raport cu Republica Moldova. Le-a aplicat de-a lungul timpului. Unica diferenţă pe care noi o observăm de data asta e că au dat fardul jos şi au bătut palma direct cu grupările criminale. Dacă anterior mai susţineau partide pro-ruse care păstrau o aparenţă de organizaţii politice frecventabile, acum i-au dat şi pe ăştia într-o parte şi miza este foarte clară pe grupările criminale organizate”, a spus președintele Parlamentului din R. Moldova, într-un interviu pentru presa din România..
12:20
Peste 14 milioane de lei au fost transferați de Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru salariile pe luna august ale medicilor rezidenți.
12:10
Sistemele digitale de operare ale legislativului vor fi modernizate, după ce Parlamentul Republicii Moldova a semnat în luna iulie curent Acordul cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare privind implementarea Proiectului „Suport pentru Parlamentul Republicii Moldova în vederea modernizării sistemelor sale digitale de operare și a facilitării schimburilor inter pares cu Serviciul Parlamentar Elvețian”. Despre implementarea proiectului s-a discutat la întrevederea secretarului general al Parlamentului, Igor Talmazan, cu directorul Biroului de Cooperare Elvețian în Republica Moldova, Guido Beltrani.
11:50
Un cetățean al R. Moldova și-a perfectat permisul de conducere în Rusia, iar în cadrul unui control la frontieră a aflat că documentul conține semne de falsificare. Cazul a fost înregistrat ieri, 18 septembrie 2024, în zonă de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leova.
11:40
Un intermediar și un funcționar public au fost reținuți, în această dimineață, de CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar în care sunt cercetați pentru trafic de influență. Bănuiții ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la o persoană în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto (SÎVDCA) Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.