Peste trei mii de posturi vacante au fost propuse la Târgul locurilor de muncă, desfășurat în capitală

Moldova1, 19 septembrie 2024 19:10

Peste trei mii de locuri de muncă dint sectorul financiar, IT, imobiliar sau alimentație publică au fost puse la dispoziție celor interesați de un loc de muncă. Ofertele au fost prezentate de peste 60 de companii la Târgul locurilor de muncă organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Au fost oferite salarii între 6000 și 40 de mii de lei. Vizitatorii ne-au spus că sunt interesați de o poziție vacantă care este plătită cu cel puțin zece mii de lei lunar. Pe de altă parte, alții caută un job nu neapărat pentru salariu, dar pentru a acumula experiență.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 4 ore
22:50
Miniștrii Apărării din formatul București 9 (B9) au semnat, miercuri, la București, o Declarație comună în care au subliniat importanța consolidării industriei de Apărare și a existenței unui sistem de apărare aeriană comun și au reiterat sprijinul pentru Ucraina, transmite Agerpres.
Acum 6 ore
21:50
Agricultorii din câteva raioane au protestat astăzi în fața Președinției, cerând revizuirea legii cu privire la măsurile de sprijin în domeniu în contextul secetei din an. Aceștia spun că prevederile adoptate sunt valabile pe un termen limitat, iar criteriile specificate în lege pentru acordarea ajutoarelor îi divizează pe agricultori. Chiar dacă au fost invitați la discuții de către ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, aceștia nu au dat curs invitației și au continuat protestul în fața instituției prezidențiale. După câteva ore, ei au fost anunțați că sunt așteptați miercuri, 25 septembrie la întrevedere cu șefa statului. Până atunci, agricultorii au decis să suspende manifestațiile stradale.
21:30
Legea care permite fermierilor să ceară creditorilor amânarea pe un termen de șase luni a obligației de plată a datoriilor restante acumulate, precum și a ratelor scadente aferente împrumuturilor nu va fi modificată. Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Vasile Șarban, a explicat în cadrul emisiunii ÎN CONTEXT de la Moldova 1 că actul normativ va fi lăsat să-și facă efectul și are drept scop de a salva producătorii, care se află în dificultate, iar modificări vor fi operate doar atunci când va fi necesar.
21:10
Măiestria vinificatorilor și a oenologilor moldoveni, dar și brandul de țară „Vinul Moldovei” vor fi celebrate și în acest an în zilele de 5-6 octombrie. Cea de-a 23-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și la mai multe vinării din țară. În premieră, în acest an, la eveniment vor participa aproape 100 de vinificatori.
20:20
Distinsa poetă și luptătoare pentru drepturile omului, Ana Blandiana, se află la Chișinău în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești. Spectacolele Teatrului Național Radiofonic - Radio România, inspirate din viața și creația faimoasei disidente, și conferințele, adevărate mărturii ale rezistenței prin cultură, au adunat un public numeros.
Acum 8 ore
20:00
Mai mulți veterani de război au protestat astăzi în fața Parlamentului, solicitând deputaților să nu voteze în a doua lectură o lege pe care o consideră discriminatorie. Aceștia spun că documentul trebuie completat cu dreptul la călătorii gratuite în toate mijloacele de transport urban și feroviar, precum și cu posibilitatea de a beneficia de bilete gratuite la sanatorii. Protestul a durat în jur de o oră, timp în care niciun deputat nu a ieșit în fața mulțimii.
19:40
La peste un an de la lansarea ambițiosului proiect „Deșeuri Solide Moldova”, autoritățile sunt în proces de identificare a unei companii de consultanță pentru a face pasul următor. Deși planul sună impresionant - modernizarea întregii infrastructuri de gestionare a deșeurilor în țară, procesul pare să înainteze cu pași mici. Acum, autoritățile speră să găsească specialiștii capabili să aducă expertiza de care Republica Moldova are nevoie pentru a pune în practică strategia națională și a trece la următoarea etapă, identificarea unei companii care va proiecta și construi infrastructura necesară.
19:30
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen urmează să efectueze vineri o vizită în Ucraina, unde se întâlnește cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunță ea joi la Bruxelles, relatează AFP.
19:10
Peste trei mii de locuri de muncă dint sectorul financiar, IT, imobiliar sau alimentație publică au fost puse la dispoziție celor interesați de un loc de muncă. Ofertele au fost prezentate de peste 60 de companii la Târgul locurilor de muncă organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Au fost oferite salarii între 6000 și 40 de mii de lei. Vizitatorii ne-au spus că sunt interesați de o poziție vacantă care este plătită cu cel puțin zece mii de lei lunar. Pe de altă parte, alții caută un job nu neapărat pentru salariu, dar pentru a acumula experiență.
18:50
România își reafirmă susținerea parcursului european al Chișinăului prin sprijinirea implementării reformelor și a politicilor publice necesare. Asta în condițiile în care țara noastră este constant vizată de atacuri informaționale, iar situația regională este tensionată.
18:30
Doi conducători auto cu vârste de 65 și 71 de ani au decedat într-un cumplit accident rutier, care s-a produs joi lângă satul Ordășei, raionul Telenești.
Acum 12 ore
18:00
Doi bărbați cu vârste de 65 și 71 de ani au decedat într-un cumplit accident rutier, care s-a produs joi, lângă satul Ordășei, raionul Telenești.
17:50
Două persoane au fost reținute pentru complicitate la organizarea dezordinilor în masă, în cadrul unui protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), de către o entitate afiliată condamnatului Ilan Șor.
17:30
Deputații din Parlamentul European solicită țărilor Uniunii Europene să ridice restricțiile care împiedică Ucraina să folosească arme occidentale împotriva țintelor militare legitime din Rusia, precizează un comunicat emis de Legislativul UE.
17:10
Tiraspolul continuă să utilizeze diverse pârghii pentru a crea tensiune și anxietate colectivă, astfel ca cetățenii din stânga Nistrului să nu raporteze abuzuri și încălcări. Opinia aparține directorului de program de la Asociația Promo-LEX, Vadim Vieru. Expertul a mai declarat, pentru Moldova 1, că atunci când sunt încălcate drepturile omului în regiune, reacția autorităților de la Chișinău trebuie să fie fermă prin mecanisme de sancțiuni politice.
17:10
În cadrul ședinței din 19 septembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC), a aprobat mai multe hotărâri ce vizează referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie.
16:20
Europarlamentarii solicită țărilor UE să ridice restricțiile care împiedică Ucraina să folosească arme occidentale împotriva țintelor militare legitime din Rusia. Rezoluția, adoptată joi cu 425 de voturi pentru, 131 împotrivă și 63 abțineri, precizează că, fără ridicarea restricțiilor actuale, Ucraina nu își va putea exercita pe deplin dreptul la autoapărare și va rămâne expusă atacurilor asupra populației și infrastructurii, precizează un comunicat emis de Legislativul UE.
16:10
Victoriile recente ale echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova au ajutat-o să urce în clasamentul mondial. „Tricolorii” au avansat 3 locuri în ierarhia FIFA și sunt acum pe treapta a 149-a. Lider mondial rămâne selecționata Argentinei.
16:10
Ucraina este gata să contribuie cu tehnică și salvatori pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente care au căzut în ultimele zile în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sibyha, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău.
15:50
Nouă posturi de televiziune și șapte posturi de radio vor organiza dezbateri electorale în această toamnă, informează Consiliul Audiovizualului.
15:40
Băiețelul de la Ungheni, care a căzut în tunelul unui ascensor, a ieșit din comă, dar starea acestuia rămâne gravă. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, care a menționat că acesta se află în secția reanimare.
15:00
Dorin Junghietu a fost propus de Ministerul Energiei pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei „Moldovagaz”, iar pe Vadim Ceban ar putea fi vicepreședintele Consiliului de Administrație. Totodată, Eduard Calancea și Radu Mandraburca au fost propuși pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație.
14:40
Miniștrii Apărării din formatul București 9 (B9) au semnat, miercuri, la București, o Declarație comună în care au subliniat importanța consolidării industriei de Apărare și a existenței unui sistem de apărare aeriană comun și au reiterat sprijinul pentru Ucraina, transmite Agerpres.
14:20
Un caz de intoxicație alimentară în grup a avut loc la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. Potrivit Ministerul Sănătății, 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției au prezentat semne clinice de boală, dintre aceștia 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament. Reprezentanții liceului susțin că nu toți elevii s-au alimentat la cantina instituției de învățământ, iar intoxicația ar fi fost cauzată de un virus. Până la finalizarea anchetei epidemiologice, activitatea cantinei a fost sistată.
13:20
Fermierii care au protestat timp de două zile cu tehnică agricolă în mai multe raioane ale țării, astăzi au venit în fața Președinției. Cerința principală este ca noua lege privind sprijinul pentru fermieri votată în Parlament să fie modificată în baza solicitărilor acestora.
Acum 24 ore
13:00
Cel puțin 20 de persoane au decedat, iar peste 450 au fost rănite într-un al doilea val de explozii în care au fost implicate dispozitive de comunicații fără fir în Liban, a anunțat Ministerul Sănătății de la Beirut. Potrivit presei locale, dispozitivele ar fi de producție japoneză. Gruparea continuă să acuze Israelul pentru aceste atacuri și amenință că va riposta. Tel Avivul nu comentează acuzațiile, dar ministrul israelian al Apărării anunță că Israelul deschide o nouă fază a războiului la granița cu Libanul.
12:40
La peste un an de la lansarea ambițiosului proiect „Deșeuri Solide Moldova”, autoritățile sunt în procesul de identificare a unei companie de consultanță pentru a face pasul următor. Deși planul sună impresionant, modernizarea întregii infrastructuri de gestionare a deșeurilor în țară, procesul pare să înainteze cu pași mici. Acum, autoritățile speră să găsească specialiștii capabili să aducă expertiza de care Republica Moldova are nevoie pentru a pune în practică strategia națională și a trece la următoarea etapă, identificare unei companii care va proiecta și construi infrastructura necesară.
12:20
Parlamentul urmează să ratifice un acord dintre Republica Moldova și Canada care prevede oferirea unui împrumut în valoare de 120 milioane de dolari canadieni țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat și sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției către energia verde. Documentul va fi examinat, vineri, în cadrul ședinței plenare, care va începe la ora 11:00.
12:10
Un copil se află în stare gravă, iar alte 20 de persoane sunt internate în spital după un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. Ministerul Sănătății informează că, în total, 65 de elevi din clasele a X-a - a XII-a și un angajat al instituției au prezentat semne clinice de boală. Potrivit directorului instituției, ar fi vorba de un norovirus, însă rezultatele investigațiilor vor fi prezentate vineri, 20 septembrie.
12:10
Republica Moldova va primi echipamente militare din partea Germaniei. În acest sens, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru a iniția negocierile și semnarea unui Acord între Guvernul de la Chișinău și cel din Germania.
12:00
Statele membre ale ONU au adoptat o rezoluție prin care solicită Israelului să pună capăt ocupației teritoriilor palestiniene în termen de 12 luni. Rezoluția a fost adoptată cu 124 de voturi pentru, 14 împotrivă și 43 de abțineri. Documentul neobligatoriu cere retragerea trupelor israeliene, oprirea construcției de noi colonii și dreptul de întoarcere pentru palestinienii strămutați.
12:00
Rusia se implică în procesul electoral din Republica Moldova prin două filiere: pe de o parte - finanțarea grupărilor criminale, iar de alta - propaganda și dezinformarea. Aceste instrumente au fost aplicate de-a lungul timpului, însă acum există o diferență, a atenționat șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualități. Oficialul dă asigurări că autoritățile vor fi consecvente și vor acționa hotărât în cazul finanțării ilegale a partidelor politice și a grupărilor criminale, dar și în cazul combaterii propagandei.
11:40
„Campania împotriva aderării Republica Moldova la Uniunea Europeană e una foarte solidă”, susține Iulian Chifu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor Early Warning. În emisiunea ÎN CONTEXT de la Moldova 1, fostul consilier prezidențial a explicat că ținta propagandei ruse sunt referendumul și alegerile prezidențiale din 20 octombrie, iar strategia este absenteismul cetățenilor la exercițiile electorale.
11:20
Un copil se află în stare gravă, iar alte 20 de persoane sunt internate în spital după un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. Ministerul Sănătății informează că, în total, 65 de elevi din clasele a X-a - a XII-a și un angajat al instituției au prezentat semne clinice de boală.
11:10
Un funcționar public și un intermediar au fost reținuți, în această dimineață, într-un dosar în care sunt cercetați pentru trafic de influență. Bănuiții ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la o persoană în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto (SÎVDCA) Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere.
10:40
În Republica Moldova a fost înregistrat un caz de febră hemoragică provocată de virusul Dengue, infecție transmisă de țânțari la om, a informat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).
10:30
Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea loc astăzi, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni.
10:30
Manchester City și Internazionale Milano au uitat să marcheze goluri în mega-duelul direct din Liga Campionilor. A fost 0-0 în meciul de la Manchester. În același timp, Paris Saint-Germain și finalista ediției precedente, Borussia Dortmund, au obținut victorii în etapa de debut a grupei unice a competiției.
09:50
Premierul Dorin Recean a comentat propunerea de demitere șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, calificând-o drept o procedură obișnuită. „E o practică normală, acestuia i-a expirat contractul și trebuie să vină o altă persoană”, a declarat Recean, într-un interviu pentru Moldova 1.
09:50
La Chișinău are loc joi, 19 septembrie, Târgul Locurilor de Muncă. Peste 60 de angajatori pun la dispoziție aproximativ 3000 de locuri de muncă vacante. Totodată, Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din municipiul Chișinău va oferi 6000 de joburi. Secretara de stat de la Minsiterul Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtold a precizat că, prin organizarea acestor evenimente, oamenii, în special tinerii absolvenți, vor avea posibilitatea să se informeze de la angajatori despre oportunități.
09:50
O femeie din nordul Republicii Moldova, gestionară a unui canal de YouTube, va ajunge în fața judecătorilor, fiind acuzată de evaziune fiscală. Aceasta nu ar fi plătit impozite statului din venitul de aproximativ 3 milioane de lei obținut de la compania Google în perioada 2021-2022, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).
07:50
Statele membre ale ONU au adoptat miercuri, 18 septembrie, o rezoluție prin care solicită încetarea ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene în termen de 12 luni, avertizând asupra impunerii de sancțiuni în caz de nerespectare. Rezoluția a fost susținută de 124 de state, 14 au votat împotrivă, iar 43 s-au abținut. Documentul neobligatoriu, bazat pe avizul Curții Internaționale de Justiție a ONU, cere retragerea trupelor israeliene, încetarea construcției coloniilor și dreptul de întoarcere pentru palestinienii strămutați, notează DW.
07:20
Ministrul italian al Funcției Publice a lansat ipoteza ca anumiți funcționari publici să poată lucra până la vârsta de 70 de ani, pe bază de voluntariat. O ipoteză care a început să fie distorsionată pe rețelele sociale, mai ales de către ideologi de stânga care explică cum guvernul de dreapta al Giorgiei Meloni caută să exploateze bătrânii.
Ieri
01:30
Deși țara nostră se confruntă cu fenomenul inflaționist, salariul mediu pe economie s-a majorat și venitul disponibil al populației a început să crească. În cadrul unui interviu oferit pentru emisiunea ÎN CONTEXT de la Moldova 1, premierul Dorin Recean a mai declarat că obiectivul pentru următorii ani este o creștere economică sustenabilă de cel puțin 7 procente. Va exista suficientă recuperare economică și ea va fi resimțită de cetățenii moldoveni, susține șeful Executivului.
01:10
Deși țara nostră se confruntă cu fenomenul inflaționist, salariul mediu pe economie s-a majorat și venitul disponibil al populației a început să crească. În cadrul unui interviu oferit pentru emisiunea ÎN CONTEXT de la Moldova 1, premierul Dorin Recean a mai declarat că obiectivul pentru următorii ani este o creștere economică sustenabilă de cel puțin 7%. Va exista suficientă recuperate economică și ea va fi resimțită de cetățenii moldoveni, susține șeful Executivului.
18 septembrie 2024
23:20
Ies la iveală noi detalii despre femeia dintr-un sat din raionul Căușeni, care și-ar fi ucis copilul de cinci ani. Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, femeia se afla în evidența medicilor psihiatri. Cazul tragic a scos la suprafață deficiențele grave ale sistemului de protecție socială.
23:10
Accident feroviar în Cehia. Două trenuri de călători au intrat în coliziune la Praga. Cel puțin 35 de oameni au fost răniți în urma accidentului. Potrivit primelor investigații, un mecanic de locomotivă era beat, iar cel de-al doilea era un stagiar.
21:30
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a încercat să destabilizeze situația în Republica Moldova și să submineze democrația, însă Chișinăul a reușit să facă față tuturor provocărilor, a declarat șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, într-un interviu în exclusivitate la Moldova 1. Totodată, oficiala a menționat că Germania va continua să susțină parcursul nostru european.
21:20
Oamenii care au avut de suferit în urma ploilor torențiale din ultimele zile vor primi ajutoare din partea statului. După evaluarea finală a pagubelor, vor fi alocați bani inclusiv pentru restabilirea drumurilor spălate de puhoaie. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean, în cadrul emisiunii În Context de la Moldova 1. Potrivit premierului, comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să prezinte constatările privind pagubele din centrul și sudul țării, până la finele acestei săptămâni. Astfel de fenomene meteorologice vor fi tot mai frecvente, din cauza schimbărilor climatice globale, consideră premierul Dorin Recean.
21:10
Oamenii care au avut de suferit în urma ploilor torențiale din ultimele zile vor primi ajutoare din partea statului. După evaluarea finală a pagubelor, vor fi alocați bani inclusiv pentru restabilirea drumurilor spălate de puhoaie. În cadrul unui interviu, oferit pentru emisiunea ÎN CONTEXT de la Moldova 1, premierul Dorin Recean a comunicat că până la finele acestei săptămâni comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să prezinte constatările privind pagubele din centrul și sudul țării. Astfel de fenomene meteorologice vor fi tot mai frecvente, din cauza schimbărilor climatice globale, consideră șeful Executivului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.