Adevăratul nume al Prințului Harry: Puțini știu cum e scris în actele oficiale

UNIMEDIA, 19 septembrie 2024 17:40

Părinții Ducelui de Sussex, Regele Charles și Prințesa Diana, doreau nume diferite pentru cel de-al doilea născut al lor, tânărul domn care a împlinit de curând 40 de ani și încă nu a găsit formula de a conviețui armonios cu familia de origine, scrie Okmagazine.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
22:10
Consiliul Europei s-a declarat joi îngrijorat de un amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 20 octombrie din Republica Moldova şi referendumul din aceeaşi zi referitor la aderarea ţării la Uniunea Europeană, transmite France Presse, citat de digi24.ro.
22:10
Agricultorii care au ajuns cu protestul la Președinție sunt indignați de invitația Maiei Sandu la discuții pentru săptămâna viitoare abia, miercuri la ora 9:00. „În 2020 avea timp pentru tot sau vreți să verificăm programul doamnei președinte?”, au spus nemulțumiți fermierii.
22:00
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că mâine, 20 august 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.
21:50
În pragul startului campaniei electorale oficiale, candidatul la prezidențiale, susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo a venit cu un mesaj. „Va fi o campanie cu instrumente și resurse inegale. Iar cei care promit cu atâta zgomot „un viitor luminos” nu văd nici problemele, nici fețele noastre. Personal, vreau să provoc un altfel de dialog în această campanie: nu despre promisiuni, ci despre ce ne doare, ce ne unește și cum putem, împreună, să depășim criza”, a declarat Stoianoglo.
21:50
The Urs vine la Chișinău Youth Fest 2024 pe 22 septembrie. Artistul va urca pe scena din PMAN începând cu ora 18:00. „Vino alături de prieteni și petrece o seară de neuitat alături de noi”, a menționat The Urs.
21:50
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare pentru crimă, după un incident armat produs în ajun şi soldat cu victime la biroul din Moscova al celui mai mare retailer online din Rusia, transmite Reuters, citat de agerpres.ro.
Acum 4 ore
21:40
Două femei au fost reținute, iar una este cercetată în stare de libertate. Potrivit Poliției, acestea aveau o activitate intensă pe diferite rețele de comunicare de pe internet, unde trimiteau în masă mesaje cu tentă sexuală potențialilor clienți.
21:30
Un bărbat din Briceni și unul din Cahul au fost reținuți de oamenii legii, după ce au fost prinși beți la volan. Potrivit noilor modificări, aceștia riscă amendă până la 125 de mii de lei sau închisoare de până la 3 ani.
21:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 22 septembrie 2024, ora 11:00-23 septembrie 2024, ora 02:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. A. Pușkin, în legătură cu organizarea și desfășurarea întrunirii social-culturale „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, dedicată Zilei Internaționale a Tineretului, organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.
21:10
Pepe are un trecut amoros controversat, mai ales pentru că majoritatea relațiilor lui au fost mediatizate. Cea mai cunoscută relație a artistului a fost cea cu Oana Zăvoranu, dar nu bruneta a fost prima iubire a lui, ci Dana Gheorghe, femeia pe care celebrul cântăreț a iubit-o timp de trei ani. Cei doi s-au cunoscut la începuturile carierei cântărețului, dar programul lui încărcat le-a distrus relația, scrie presa română.
21:00
Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) anunță că mai multe plăcuțe de înmatriculare au fost găsite, după ce șoferii le-au pierdut în urma ploilor din zilele trecute.
20:50
Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia își va mări producția de drone de aproximativ zece ori, la aproape 1,4 milioane de unități în acest an, pentru a se asigura că forțele armate ruse obțin victoria în Ucraina, informează Reuters, citat de hotnews.ro.
20:40
Un accident rutier a avut loc pe strada Independenței din capitală. Trei mașini sunt implicate, fiind grav avariate.
20:20
Real Madrid a învins-o pe VfB Stuttgart cu 3-1, iar partida fost una dintre atracțiile serii noului format din UEFA Champions League. În fața a 80.000 de spectatori, pe ”New Santiago Bernabeu”, care s-a prezentat în condiții impecabile, deținătoarea trofeului suprem a fost ținută în șah de către gruparea germană o mare parte din partidă. Abia pe final, Rudiger și Endrick au făcut diferența, scrie digisport.ro.
20:10
Două persoane au fost reținute pentru complicitate la organizarea dezordinilor în masă, în cadrul unui protest în fața Comisiei Electorale Centrale, de către o entitate afiliată condamnatului Ilan Șor. Potrivit Poliției, acțiunile investigate au avut loc în prima săptămână a lui septembrie a anului 2024, atunci când sediul CEC a fost vandalizat, inclusiv prin proiectarea la intrarea în sediu a recipientelor cu vopsea.
19:50
Deputații italieni au aprobat joi înființarea unui comitet care va putea propune legi privind tratarea abuzatorilor sexuali cu medicamente care blochează androgenii, conform Politico, citată de hotnews.ro.
Acum 6 ore
19:30
Deputata PAS, Olesea Stamate, susține că declarația lui Vasile Șoimaru privind interzicerea Mitropoliei Moldovei, nu este altceva decât „o opinie personală” a acestuia. „Trebuie de vorbit din nume propriu, dacă credem ca pot dauna echipei sau partidului”, a notat parlamentara la emisiunea „Puterea a Patra”, de la N4.
19:10
Starea de sănătate a copilașului de 2 anișori, care s-a prăbușit în puțul unui lift la Ungheni, s-a înbunătățit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, băiețelul a ieșit din comă.
18:50
Ex-ministrul Economiei Octavian Calmîc, Președinte al Asociației Obștești Lex-econ Consulting spune că negocierea aderării la Uniunea Europeană este un proces de durată, responsabil, care trebuie sa fie asumat politic nu doar de negociatori, dar acceptat și înțeles de toată societatea.
18:40
Prim-ministrul, Dorin Recean, a comentat despre protestelor fermierilor. Oficialul îi îndeamnă „să vină la masa de discuții, căci doar acolo se pot găsi soluții”.
18:20
Două persoane au murit, iar una a fost transportată la spital, după accidentul tragic din raionul Telenești, produs astăzi. „Șoferul mașinii Toyota, implicate în accident, a decedat pe loc, iar conducătorul Peugeot-ului a murit în drum spre spital”, a comunicat, pentru UNIMEDIA, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Telenești, Elena Băetrău.
18:10
Schimb de replici între consilieri, la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. Eugenia Ceban, din fracțiunea MAN, i-a făcut o observație alesului PSRM Adrian Lebedinschi, iar acesta nu a întârziat să-i dea un răspuns.
18:10
Rodrigo Hernández sau mai pe scurt Rodri este primul fotbalist din lume care a luat oficial o pozițe față de noul format al patidelor din UEFA Champions League, scrie digi24.ro.
17:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul Politic „Democrația Acasă” în calitate de participant la referendumul republican constituțional, cu opțiunea „DA”.
17:50
Donald Tusk a glumit spunând că polonezii nu ar trebui să „intre în panică” dacă văd soldați germani ajutând după inundații. „Ei sunt aici pentru a ajuta”, a declarat premierul polonez, potrivit Politico, care amintește de evenimentul istoric al invaziei naziste și sovietice în Polonia, ce avea să marcheze debutul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie digi24.ro.
Acum 8 ore
17:40
Părinții Ducelui de Sussex, Regele Charles și Prințesa Diana, doreau nume diferite pentru cel de-al doilea născut al lor, tânărul domn care a împlinit de curând 40 de ani și încă nu a găsit formula de a conviețui armonios cu familia de origine, scrie Okmagazine.ro.
17:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este vorba de Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „ÎMPREUNĂ”.
17:10
Gruparea Hezbollah a confirmat 20 de victime în rândurile sale joi dimineaţa, după ce cu câteva ore mai devreme un al doilea val de explozii care au afectat dispozitive de comunicaţie a zguduit mai multe puncte din Liban controlate de mişcarea politică şi armată şiită, transmite observatornews.ro.
17:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul Politic „Democrația Acasă” în calitate de participant la referendumul republican constituțional, cu opțiunea „DA”.
16:50
Un accident rutier a avut loc astăzi, 19 septemnrie, în apropiere de Ialoveni. Un TIR și o mașină au fost grav avariate, după ce s-au lovit violent. În urma impactului puternic, automobilul s-a răsturnat, iar camionul a ajuns pe un parapet.
16:50
Președinta Maia Sandu a reacționat la solicitările fermierilor care astăzi, au venit cu protest la sediul Președinției. Prin intermediul purtătorului său de cuvânt, șefa statului le-a transmis manifestanților că îi așteaptă la discuții, dar nu astăzi, ci săptămâna viitoare.
16:30
Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.
16:30
Dosarul pe construcția drumului Leova-Bumbăta se întinde. Însă, chiar dacă inițial a fost anunțat că rezultatele expertizei în construcție vor fi gata abia în anul 2027, iată că șeful-adjunct la Procuratura Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a declarat la emisiunea „Rezoomat” de la Rlive, că „a fost solicitată urgentarea procedurii și în 7-8 luni vom cunoaște rezultatele”.
16:10
Georgina Rodriguez face ravagii pe internet cu noul său look! Argentinianca s-a vopsit blondă și le-a prezentat fanilor noul său look, scrie sport.ro.
16:00
Grav accident pe un traseu din raionul Telenești. Din imaginile video postate pe rețele, un șofer pare să fi decedat, după ce automobilul său, un microbuz și o dubiță s-au lovit violent.
15:50
Candidata la Președinție, Victoria Futună a depus 25 de mii de semnături, colectate în 24 de raioane, la Comisia Electorală Centrală. „Se încheie perioada de pregătire cu nopți nedormite, în care, împreună cu echipa, am colectat și verificat de câteva ori fiecare semnătură”, a declarat Furtună.
Acum 12 ore
15:30
Consiliul Municipal Chișinău a continuat, astăzi, ședința începută pe 12 septembrie și relutată pe 17 septembrie. Aleșii municipali nu au rezistat decât jumătate de zi și au plecat acasă, la solicitarea Fracțiunii MAN de a lua o pauză, până marți. „Nu prea arată serios asta”, a comentat un consilier.
15:20
Fermierii din toată țara au protestat astăzi în faţa Preşedinţiei, susținând că legea aprobată de Parlament, care prevede ajutor pentru agricultori timp de jumătate de an, nu este funcțională. Totodată, manifestanții au anunțat că nu vor participa la ședința de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, planificată pentru astăzi, atâta timp cât ministru va fi Vladimir Bolea.
15:20
Val de insulte pentru Idil Bilgen, un medic oncolog rezident de 24 de ani, proaspăt încoronată Miss World Turcia, după ce s-a aflat că tânăra este fiica ambasadorului în Ucraina, transmite Turkiye Today, potrivit libertatea.ro.
15:00
Victoriabank își extinde gama de servicii dedicate clienților persoane juridice prin lansarea VB24 Cash In PJ, care permite efectuarea depunerilor de bani în conturile companiilor în regim non-stop. Aceste echipamente inovatoare vor transforma modul în care companiile își gestionează fluxurile de numerar, oferindu-le libertatea de a-și alimenta conturile oricând au nevoie, în funcție de programul lor de lucru.
15:00
Ministerul Energiei anunță că a înaintat candidaturile pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație SA Moldovagaz. Aceștia sunt Dorin Junghietu, propus pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație.
14:50
Shakira a părăsit, fără să stea pe gânduri, scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub fustă, relatează revistă săptămânală americană Billboard, citată de Libertatea.ro.
14:40
Calea Ferată din Moldova (CFM) a achitat salariu angajaților întreprinderii, în septembrie pentru luna aprilie.
14:30
Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat, scrie digi24.ro.
14:20
Un funcționar public și complicele său au fost reținuți, în această dimineață, de CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pentru trafic de influență. Bănuiții ar fi pretins și primit bani de la o persoană în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto (SÎVDCA) Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere.
14:10
„Asociația Transportatorilor Rutieri în Construcție din Republica Moldova” a adresat o scrioare publică premierului Dorin Recean, în care reprezentanții organizației se plâng pe „abuzuri din partea inspectorilor ANTA și acțiuni ilegale, coordonate de Agenție și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu”. Aceștia cer prim-ministrului să-i primească în audiență, pentru a discuta problemele pe care le invocă și pentru a găsi metode de soluționare a acestora. Nici reprezentanții ANTA, nici ministrul Andrei Spînu nu au venit, deocamdată, cu reacții la acuzațiile care li se aduc.
14:10
Prețul la benzină crește mâine, 20 septembrie, cu 4 bănuți, iar motorina se ieftinește cu 1 bănuț per litru, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
14:00
Prețul la benzină crește mâine, 20 septembrie, cu 4 bănuți, iar motorina se ieftinește cu 1 bănuț per litru, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
13:50
Familia regală a Norvegiei nu se poate relaxa! Un tânăr de 20 de ani a fost arestat, deoarece căuta un criminal care s-o ucidă pe Nora Haukland (27 de ani), fosta iubită a lui Marius Borg Høiby (27 de ani), fiul prințesei moștenitoare Mette-Marit (51 de ani), relatează postul public TV2 și ziarul Dagbladet, citate de Libertatea.ro.
13:40
Incident înfiorător într-o instituție de învățământ din Chișinău. Un elev a fost filmat în timp ce urlă, aruncă cărțile și răstoarnă banca, într-o clasă plină cu colegi de ai săi. Imaginile video au fost publicate pe rețele de liderul unionist Vlad Bilețchi.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.