Maia Sandu a stabilit întrevederea cu fermierii. Când îi așteaptă la Președinție?

Realitatea.md, 19 septembrie 2024 16:40

Maia Sandu așteaptă fermierii la discuții. Întrevederea va avea loc miercuri, la ora 9:00, conform secretarului general al Aparatului Președintelui, Adrian Băluțel. „Am ieșit să discut cu fermierii care au venit în fața președinției. I-am invitat la discuții cu dna Președintă miercuri, la ora 9:00”, a anunțat Băluțel. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul Maia Sandu a stabilit întrevederea cu fermierii. Când îi așteaptă la Președinție? apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 2 ore
22:40
Șase localități din raionul Nisporeni vor beneficia de un grant pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor. Acesta este oferit de Guvernul Statelor Unite prin intermediul USAID Moldova și Programul „Comunitatea Mea”, implementat de IREX, transmite MOLDPRES. Valoarea totală a proiectului este de peste 13 milioane de lei (aproximativ 730 de mii de dolari). Din […] Articolul Grant de peste 13 milioane de lei acordat de SUA. Cine sunt beneficiarii și pe ce vor fi cheltuiți banii apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
De la începutul acestui an, agenții economici din regiunea transnistreană au achitat în bugetul de stat taxe vamale în mărime de 123,8 milioane de lei, relatează agenția de presă IPN. Asta după ce a intrat în vigoare noul Cod Vamal. În total, 454 de agenți economici din raioanele de est ale Republicii Moldova au depus […] Articolul Peste 120 de milioane de lei în bugetul statului, din taxele vamale. Cine le-a achitat apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Dacă o mare parte din continentul european se confruntă cu inundații de proporții, în Portugalia incendiile de vegetație distrug nordul și centrul țării, scrie digi24.ro. Cel puțin șapte oameni au murit, iar mii de pompieri luptă cu flăcările. Autoritățile de la Lisabona au emis alertă de călătorie pentru zonele afectate. Între timp, mai multe sate […] Articolul Incendii devastatoare în Portugalia. Mai multe persoane au murit, iar altele au fost rănite apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
21:20
Aproximativ 100 de copii din patru localități din județul Mehedinți, România, au acuzat stări de rău și toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la școală, în cadrul programului „o masă caldă”, relatează digi24.ro. Copiilor li s-a făcut rău în timp ce ajunseseră deja acasă. Patru echipaje SMURD şi două autospeciale au intervenit la fața locului. […] Articolul După Chișinău, alți 100 de copii din patru localități din România, s-au intoxicat la școală apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Aleșii poporului se convoacă în ședință plenară, vineri, 20 septembrie. Ordinea de zi a fost aprobată, astăzi, 19 septembrie, de către Biroul permanent. Parlamentul urmează să ratifice un acord dintre Republica Moldova și Canada care prevede oferirea unui împrumut în valoare de 120 milioane de dolari canadieni țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru […] Articolul Parlamentul se întrunește în ședință. Subiectele incluse pe ordinea de zi apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
19:30
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia, de care este despărţit, a fost arestat joi. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru crimă, după un incident armat produs miercuri şi soldat cu victime la biroul din Moscova al celui mai mare retailer online din Rusia. Incidentul, în care au murit doi oameni, a avut loc la […] Articolul Soţul celei mai bogate femei din Rusia, arestat şi pus sub acuzare pentru omor apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Cristina Moroi este gestionara canalului de YouTube, descrisă de procurori „bloggerița de la nord”, pe numele căreia a fost deschis un dosar penal pentru evaziunea fiscală, după ce nu ar fi plătit statului impozite din venitul de aproximativ 3.000.000 lei obținut de la compania Google. Canalul de YouTube propriu-zis este „Albert Fulger”, cu conținut dedicat […] Articolul Cine este „bloggerița de la nord” care riscă până și închisoare că nu „s-a împărțit” cu statul din bani apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Oamenii legii au reținuți doi frați din raionul Criuleni, care ar fi organizat destabilizări la Comisia Electorală Centrală (CEC). Aceștia ar fi promis câte 50$ manifestanților care vor arunca ouă în clădire, în timpul unui protest. Ofițerii de investigații și procurorii responsabili de combaterea crimei organizate susțin că indivizii de 38 și 43 de ani […] Articolul VIDEO Doi frați, reținuți după ce s-a vandalizat clădirea CEC. Ar fi promis 50$ celor care vor arunca ouă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
17:40
Două persoane au murit, iar alta a fost transportată la spital, după ce au fost implicate într-un grav accident. Tragedia s-a produs joi, 19 septembrie, în apropierea localității Ordășei din raionul Telenești. Un automobil de model Toyota, condus de un bărbat de 71 de ani, a fost lovit de către un Peugeot, la volanul căruia […] Articolul Accident grav în raionul Telenești. Două persoane au murit, iar alta a ajuns la spital. Imagini de la fața locului apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Un bărbat de 32 de ani din satul Caracușenii Vechi, Briceni, a fost depistat în stare de ebrietate la volan. El a fost stopat pe o stradă din raion, după ce agenții de patrulare au observat că, aflându-se la volanul unui Volkswagen, se deplasa neuniform. Testul efectuat a confirmat ebrietate acestuia, rezultatul fiind de 0,82 […] Articolul Bărbat din Briceni, depistat beat criță la volan. Riscă să rămână fără permis de conducere apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Vicepremierul Mihai Popșoi s-a întâlnit astăzi, 19 septembrie, cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, care se află în țara noastră într-o vizită. Agenda discuțiilor a cuprins progresele și perspectivele de dezvoltare a relației bilaterale, evoluțiile securității regionale și avansarea substanțială realizată de ambele state pe dimensiunea europeană, în special prin lansarea în iunie a […] Articolul Mihai Popșoi s-a întâlnit cu Andrii Sybiha. „Ucraina e alături de Moldova în combaterea dezinformării ruse” ” apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Maia Sandu așteaptă fermierii la discuții. Întrevederea va avea loc miercuri, la ora 9:00, conform secretarului general al Aparatului Președintelui, Adrian Băluțel. „Am ieșit să discut cu fermierii care au venit în fața președinției. I-am invitat la discuții cu dna Președintă miercuri, la ora 9:00”, a anunțat Băluțel. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul Maia Sandu a stabilit întrevederea cu fermierii. Când îi așteaptă la Președinție? apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Consiliul Suprem de Apărare a Țării din România au discutat despre consolidarea parteneriatului strategic între Chișinău și București. Oficialii au vorbit despre riscurile care pot afecta Republica Moldova, în cadrul procesului de integrare europeană. Conform unui comuniat emis de Palatul Cotroceni, în cadrul discuțiilor au fost menționate oportunitățile aderării țării noastre la Uniunea Europeană, dar […] Articolul Responsabilii români pentru securitate au discutat despre Republica Moldova: Acțiunile hibride necesită gestionare  apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Chiril Toderica, un antreprenor ambițios, și-a transformat visul în realitate. De la un simplu angajat, Chiril a reușit să construiască o afacere în domeniul vânzării obiectelor sanitare, generând în prezent un venit lunar de 1.600 euro. El a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru Bordea, un expert cu o experiență vastă în vânzări și […] Articolul Care este principalul obstacol în creșterea afacerilor? Ar trebui să știi asta apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Președintele rus, Vladimir Putin, ar avea doi fii cu fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva, cu vârste de 5 și 9 ani, arată o anchetă citată de Meduza și Newsweek. Vladimir Jr. și Ivan trăiesc o viață în izolare, nu merg la școală și au profesori și instructori privați. Potrivit Centrului Dossier, lansat de opozantul rus […] Articolul Cine ar fi fiii secreți ai lui Vladimir Putin cu Alina Kabaeva? Au 5 și 9 ani și trăiesc izolați într-o vilă din Valdai apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
15:40
Eurodeputata Diana Șoșoacă a acuzat Uniunea Europeană că intenționează să „înceapă” o nouă pandemie, după cea de Covid. Înainte de a-i fi întrerupt microfonul în Parlamentul European (PE), ea a susținut că „Dumnezeu nu este vaccinat”, la fel ca majoritatea românilor, potrivit presei de peste Prut. În cadrul unei dezbateri din PE despre variola maimuței […] Articolul Delir total. Șoșoacă uimește Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi” apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Un accident rutier s-a produs astăzi, 19 septembrie, pe strada Independenței din Chișinău. Trei automobile au fost grav avariate. Poliția transmite că nimeni nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele se stabilesc. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!   Articolul FOTO Accident grav pe o stradă din Chișinău. Trei automobile au fost avariate apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Ministerul Energiei anunță că a stabilit noua componență a Consiliului de Administrație la Moldovagaz. Dorin Junghietu este propus pentru funcția de președinte, Vadim Ceban – vicepreședinte, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca vor deveni membri. Consiliul de Observatori ai societății pe acțiuni urmează să le aprobe candidaturile. Ulterior, aceștia vor prelua funcțiile, urmând să aibă un […] Articolul Componența noului Consiliu de Administrație al Moldovagaz, stabilită. Urmează aprobarea de către observatori apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Nouăzeci și nouă de vinificatori s-au înregistrat la Ziua Națională a Vinului, care se va desfășura pe 5 și 6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Ștefan Iamandi, a declarat într-o conferință de presă că numărul participanților crește în fiecare an, iar cel din acest an este un […] Articolul Mai mulți ca niciodată anul acesta. Număr record de participanți la Ziua Națională a Vinului apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Salariile procurorilor anticorupție ar urma să ajungă la 37.000 de lei, de la 22.000 cât este în prezent, însă abia după ce vor trece prin procedura de Vetting. Declarația aparține șefului adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA), Octavian Iachimovschi, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. Iachimovschi susține că este îngrijorat […] Articolul VIDEO Cu cât vor crește salariile procurorilor anticorupție, dacă trec de Vetting? Răspunsul lui Iachimovschi apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Un bărbat din Văleni, Cahul, care conducea o motocicletă fără plăcuțe de înmatriculare, a fost oprit de agenții de patrulare. După mai multe verificări, polițiștii au mai depistat câteva nereguli. Bărbatul de 53 de ani era vizibil în stare de ebrietate avansată. Fiind testat alcoolscopic, rezultatul a arătat o concentrație de 0,71 mg/l vapori de […] Articolul O motocicletă fără plăcuțe de înmatriculare a atras atenția polițiștilor. Șoferul era plin de „surprize” apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Fermierii au ajuns joi în fața Președinției pentru a protesta și a cere autorităților sprijin, în contextul secetei care le-a afectat roada și veniturile. Aceștia, însă, de mai mult de o oră nu reușesc că intre în clădire, deoarece nu se găsește solicitarea lor, cine a expediat-o și de pe ce e-mail, susțin agricultorii. Reprezentanții […] Articolul VIDEO Agricultorii cer de la Sandu să îl trimită pe Bolea în Kiribati. Nu se găsește cererea, să intre în Președinție apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Două autovehicule au fost grav avariate, după ce au fost implicate într-un accident rutier. Totul s-a întâmplat astăzi, 19 septembrie, în apropiere de orașul Ialoveni. La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 71 de ani, conducând o Toyota, s-a tamponat cu un camion de model „IVECO”, la volanul căruia se afla o […] Articolul FOTO, VIDEO Accident rutier în apropiere de Ialoveni. O Toyota s-a tamponat violent într-un camion apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat semnarea unui acord de parteneriat strategic cuprinzător cu Iranul, în ciuda noilor sancțiuni impuse de Occident pentru presupuse livrări de rachete balistice Moscovei. Acordul întărește cooperarea ruso-iraniană, în timp ce tensiunile cu NATO escaladează, scrie adevarul.ro. La începutul lunii septembrie, ministrul de externe Serghei Lavrov anunțase că Rusia […] Articolul Putin semnează un acord de parteneriat strategic cu Iranul, în pofida noilor sancțiuni ale Occidentului apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
După indicația premierului Dorin Recean, Ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a început inventarierea lacurilor și barajelor din țară. Primele nereguli au fost depistate în localitate Mingir, raionul Hîncești, unde digul are termenul de exploatare depășit, iazul este înnămolit, iar construcțiile hidrotehnice nu sunt întreținute corespunzător. Totodată, urmare a discuțiilor cu specialiștii, au fost constatate și alte […] Articolul FOTO După indicația lui Recean, ministrul Mediului verifică lacurile și barajele Moldovei. Anunță posibile exproprieri apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la etapele și perspectivele conflictului din Ucraina, dar și urmările războiului pentru România. Agenda discuțiilor mai cuprinde și teme ce țin de oportunitățile oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre România şi Republica […] Articolul Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare al României. Se discută şi despre Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
65 de elevi, printre care și un angajat al școlii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu alimente. Cazul a fost întregistrat la Licerul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. „65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. Majoritatea elevilor au […] Articolul INTOXICAȚIE alimentară la un liceu din Chișinău. 65 de persoane au ajuns la spital, iar alta se află în reanimare apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Două persoane au fost reținute în dimineața zilei de joi, 19 septembrie, de ofițerii CNA și procuorii municipiului Bălți. Acestea sunt cercetate pentru trafic de influență. „Bănuiții ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la o persoană în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto (SÎVDCA) Bălți […] Articolul FOTO Percheziții și rețineri în nordul țării. Două persoane, luate pe sus de ofițerii CNA apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
10:40
În șapte-opt luni vom avea rezultatele expertizei construcției drumului de la Leova-Bumbăta și vom ști exact cât a costat, cât s-a cheltuit, a declarat în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive TV, Octavian Iachimovschi procurorul-adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA), scrie Bani.md. „A fost solicitată o expertiză în construcției a drumului de la Leova-Bumbăta, care fusese […] Articolul VIDEO „Muzeul corupției” de la Leova: În opt luni se va cunoaște cine și dacă a furat la construcția drumului apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au adresat la Curtea de Apel, invocând narativele manipulatorii ale Mariei Zaharova, care susținea că în Rusia s-au înregistrat mai mulți moldoveni decât în Italia pentru alegeri, dar se deschid mai puține secții de votare. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse declara pe 17 septembrie că deși în Rusia […] Articolul PSRM duce la Curtea de Apel narativele manipulatorii ale Mariei Zaharova. Cer mai multe secții de votare în Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Patru organizații ale transportatorilor ar putea organiza o grevă generală, la începutul lunii octombrie. Anterior, reprezentanții ramurii au adresat o scrisoare deschisă conducerii țării, cerând audiență la premierul Dorin Recean și cereau prelungirea autorizațiilor pentru serviciile de transport auto național, elaborarea unor reglementări în privința fiscalizării activității transportatorilor, modificarea reglementărilor ce țin de borderoul de […] Articolul După fermieri, și transportatorii ies în stradă! Patru organizații ar urma să participe la o grevă generală apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un caz de febră hemoragică a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova. Persoana infectată este o tânără de 26 de ani din municipiul Chișinău, care s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii în India. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), recent, aceasta a revenit în țara noastră, iar în prezent, beneficiază […] Articolul Un caz de febră hemoragică – înregistrat în Republica Moldova. A fost depistat la o tânără de 26 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un troleibuz de pe ruta nr. 25 a fost implicat în dimineața zilei de joi, 19 septembrie curent, într-un accident rutier. Cu circa 40 pasageri la bord, troleibuzul a fost tamponat de un Mercedes, în timp ce staționa regulamentar în stația de așteptare a transportului public. Purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), […] Articolul Troleibuz cu 40 pasageri la bord, tamponat de un Mercedes, în Chișinău. Momentul impactului apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
„Acolo trebuie să ne ducem” sau „Poate adera, dar să nu fie mai rău”, spun unii locuitori din Cahul, întrebați ce cred despre Uniunea Europeană şi integrarea europeană a Republicii Moldova. „Mă bucur foarte mult că Republica Moldova a început acest proces de aderare la Uniunea Europeană. Consider că noi, cetățenii, trebuie să avem parte […] Articolul VIDEO Moldovenii de la Cahul, despre calea europeană a țării noastre. Ce părere au apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
O blogheriță din Moldova a fost trimisă pe banca acuzaților, după ce nu a achitat impozite. Femeia a primit, în perioada 2021-2022, circa 3 milioane de lei, urmare a publicității difuzate pe canalul ei de YouTube. Procurorii responsabili pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale au investigat acțiunile suspectei, despre care spun că este originară […] Articolul O blogheriță din Moldova riscă pușcărie. S-a eschivat să achite impozite din 3 mln de lei, primite de la YouTube apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Premierul Dorin Recean întreprinde astăzi, 19 septembrie, o vizită de lucru în raionul Fălești. Oficialul moldovean va avea o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate. De asemenea, el se va întâlni cu cetățenii din comuna Sărata Veche, dar și cu mai mulți locuitori din satul Hitrești. Agenda mai include vizita la o companie […] Articolul Dorin Recean efectuează o vizită în raionul Fălești. Se va întâlni cu reprezentanții autorităților publice locale apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Sprijinul acordat Ucrainei garantează supraviețuirea Moldovei vecine, care ar deveni următoare țintă a lui Putin dacă va trece de apărarea ucraineană. Despre acest lucru a declarat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, în cadrul unei conferințe menite să abordeze preocupările legate de extinderea influențelor ruse în regiune. „Tot ceea ce facem pentru a sprijini Ucraina […] Articolul Ministrul de externe german: Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Mormântul unuia dintre cei mai iubiți poeți francezi a fost descoperit în timpul lucrărilor de restaurare a catedralei Notre-Dame din Paris, arsă de incendiul puternic din 2019. Oamenii de știință spun că sunt aproape siguri că un sicriu de plumb găsit sub transept este cel al lui Joachim du Bellay, care a murit la Paris […] Articolul Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în timpul restaurării catedralei Notre-Dame apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 19 septembrie în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Moldovenii din sudul ţării, de la Cahul, despre calea europeană a Republicii Moldova 09:00 Cea de-a cincea ediție a conferinței fiscale „TAXCON’24” 09:00 Conferința Internațională „Mecanismele de protecție a drepturilor omului și rolul Instituțiilor Naționale pentru Drepturile Omului […] Articolul Consiliul Municipal Chișinău, în ședință. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
La sediul din Moscova al firmei de vânzări online cu amănuntul Wildberries, cea mai mare de acest tip din Rusia, a avut loc un atac armat, soldat cu doi oameni ucişi şi alţi şapte răniţi, scrie antena3.ro. Patroana este Tiana Bakalciuk considerată a fi cea mai bogată femeie din Rusia şi aceasta era certată cu […] Articolul Atac cu focuri de armă la sediul celui mai mare retailer online din Moscova. Kadîrov şi adjunctul lui Putin – implicați apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Trei suspecți au fost reținuți după ce mai multe focuri de armă au fost trase în afara unei școli din Oslo, Norvegia, a anunțat poliția locală, potrivit Reuters. Anchetatorii cred că cel puțin o persoană ar fi putut fi rănită în timpul schimbului de focuri, dar victima nu a fost localizată, a declarat purtătorul de […] Articolul Focuri de armă în fața unei școli din Norvegia. Suspecții au fost reținuți apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters. Nou creatul post de comisar reflectă faptul că securitatea a ajuns în […] Articolul „Trebuie să luăm decizii rapide”. Critic aprig al Rusiei, avertisment pentru Europa apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:40
O femeie de 35 de ani a murit în vestul insulei Creta din Grecia. Aceasta a fost strivită de pietre, miercuri, 18 septembrie. Turista, de naționalitate ucraineană a fost rănită grav la coapsă, ceea ce i-a provocat o sângerare incontrolabilă, care a costat-o viaţa, scrie digi24.ro. Victima mergea pe o potecă din canionul Samaria când […] Articolul Odihnă ce a costat-o viața! O ucraineană a decedat, strivită de pietre, în Grecia apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, 18 septembrie, cu o delegație din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Întâlnirea a avut loc în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Printre cele mai importante subiecte care […] Articolul O delegație din cadrul APCE a fost în vizită la Președinție. Mesajul transmis de Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Fără automobile pe câteva străzi ale Chișinăului. Vineri, 20 septembrie, curent, nu va circula transportul auto în centrul Capitalei. Este un experiment organizat de Primăria Municipiului Chișinău și Direcția Generală Mobilitate Urbană în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. În acest sens, toți doritorii sunt așteptați pe strada 31 August 1989, pe segmentul între străzile Pușkin […] Articolul Fără mașini în centrul capitalei pentru o zi. Află ce acțiune pregătesc autoritățile pentru cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Mama care și-a ucis fiul de 5 ani ar fi încercat să-și omoare și fiica mai mare, de 11 ani. Dezvăluirile au fost făcute de o rudă a familiei pe rețelele sociale. Este vorba de Andreea cunoscută pe TikTok, unde este urmărită de o comunitate de peste 50 de mii de utilizatori ai platformei și […] Articolul VIDEO Moldovenii – cu sufletul la gură pentru fetița care a scăpat din mâinile mamei care l-a ucis pe fratele mai mic apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Președinta Maia Sandu continuă raportul său public privind activitatea desfășurată în cei 4 ani de mandat în funcția de șef de stat. A vorbit de data aceasta despre curățarea sistemului de justiție și reformele demarate în acest sens. Potrivit Moldpres, șefa statului a menționat că mereu, nu doar în alegerile din 2020, a vorbit despre […] Articolul VIDEO Maia Sandu: „Am început curățarea sistemului de justiție și nu ne putem opri la jumătate de drum” apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Mai multe explozii au avut loc, miercuri după-amiază, 18 septembrie curent, în Beirut, capitala Libanului, la o zi după ce mii de pagere folosite de luptătorii Hezbollah au sărit în aer. De această dată, alte dispozitive de comunicare au fost detonate. BAC Consulting, o companie cu sediul în Budapesta, a respins acuzațiile conform cărora ar […] Articolul Noi explozii în Liban! Compania din Budapesta neagă legătura cu explozia pagerelor. Martori: „Era sânge pe șosele” apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Printre cele mai originale îndemnuri la vot de la influencerii moldoveni pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind UE din 20 octombrie 2024 este cel al Annei Tulgara. Subiectiv? Poate, dar în contextul în care prezența la vot a tinerilor lasă de dorit la orice scrutine organizate până acum față de cea a cetățenilor „adulți”, este […] Articolul Printre cele mai originale îndemnuri la vot de la influencerii moldoveni pentru prezidențiale și referendumul UE apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Vizita de stat pe care a efectuat-o Vladimir Putin în Mongolia luna aceasta ar fi inclus întâlniri cu șamani în scopul de a obține binecuvântarea privind utilizarea armelor nucleare, susține un jurnalist rus independent, potrivit Newsweek. Într-un articol pentru publicația germană Der Speigel, jurnalistul independent rus Mihail Zigar a relatat despre zvonuri din surse de la […] Articolul STOP CADRU Putin ar fi cerut binecuvântarea șamanilor din Mongolia la folosirea armelor nucleare apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.