(video) O „afacere” online a lăsat mai mulți moldoveni fără aproape jumătate de milion de lei: Cum erau amăgite victimele să „investească” în criptomonede

UNIMEDIA, 18 septembrie 2024 15:30

Mai mulți moldoveni au rămas fără bani, după ce au fost duși de nas de membrii unui grup care a pus la cale o schemă cu criptomonede. Oamenii legii, care au efectuat percheziții la suspecți, au depistat circa 400 mii lei, precum și zeci de carduri bancare, telefoane mobile și cartele SIM, utilizate în escrocherie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
18:20
Două persoane au murit, iar una a fost transportată la spital, după accidentul tragic din raionul Telenești, produs astăzi. „Șoferul mașinii Toyota, implicate în accident, a decedat pe loc, iar conducătorul Peugeot-ului a murit în drum spre spital”, a comunicat, pentru UNIMEDIA, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Telenești, Elena Băetrău.
Acum 10 minute
18:10
Schimb de replici între consilieri, la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. Eugenia Ceban, din fracțiunea MAN, i-a făcut o observație alesului PSRM Adrian Lebedinschi, iar acesta nu a întârziat să-i dea un răspuns.
18:10
Rodrigo Hernández sau mai pe scurt Rodri este primul fotbalist din lume care a luat oficial o pozițe față de noul format al patidelor din UEFA Champions League, scrie digi24.ro.
Acum 30 minute
18:50
Ex-ministrul Economiei Octavian Calmîc, Președinte al Asociației Obștești Lex-econ Consulting spune că negocierea aderării la Uniunea Europeană este un proces de durată, responsabil, care trebuie sa fie asumat politic nu doar de negociatori, dar acceptat și înțeles de toată societatea.
18:40
Prim-ministrul, Dorin Recean, a comentat despre protestelor fermierilor. Oficialul îi îndeamnă „să vină la masa de discuții, căci doar acolo se pot găsi soluții”.
17:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul Politic „Democrația Acasă” în calitate de participant la referendumul republican constituțional, cu opțiunea „DA”.
17:50
Donald Tusk a glumit spunând că polonezii nu ar trebui să „intre în panică” dacă văd soldați germani ajutând după inundații. „Ei sunt aici pentru a ajuta”, a declarat premierul polonez, potrivit Politico, care amintește de evenimentul istoric al invaziei naziste și sovietice în Polonia, ce avea să marcheze debutul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie digi24.ro.
Acum o oră
17:40
Părinții Ducelui de Sussex, Regele Charles și Prințesa Diana, doreau nume diferite pentru cel de-al doilea născut al lor, tânărul domn care a împlinit de curând 40 de ani și încă nu a găsit formula de a conviețui armonios cu familia de origine, scrie Okmagazine.ro.
17:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este vorba de Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „ÎMPREUNĂ”.
Acum 2 ore
17:10
Gruparea Hezbollah a confirmat 20 de victime în rândurile sale joi dimineaţa, după ce cu câteva ore mai devreme un al doilea val de explozii care au afectat dispozitive de comunicaţie a zguduit mai multe puncte din Liban controlate de mişcarea politică şi armată şiită, transmite observatornews.ro.
17:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul Politic „Democrația Acasă” în calitate de participant la referendumul republican constituțional, cu opțiunea „DA”.
16:50
Un accident rutier a avut loc astăzi, 19 septemnrie, în apropiere de Ialoveni. Un TIR și o mașină au fost grav avariate, după ce s-au lovit violent. În urma impactului puternic, automobilul s-a răsturnat, iar camionul a ajuns pe un parapet.
16:50
Președinta Maia Sandu a reacționat la solicitările fermierilor care astăzi, au venit cu protest la sediul Președinției. Prin intermediul purtătorului său de cuvânt, șefa statului le-a transmis manifestanților că îi așteaptă la discuții, dar nu astăzi, ci săptămâna viitoare.
16:30
Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.
16:30
Dosarul pe construcția drumului Leova-Bumbăta se întinde. Însă, chiar dacă inițial a fost anunțat că rezultatele expertizei în construcție vor fi gata abia în anul 2027, iată că șeful-adjunct la Procuratura Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a declarat la emisiunea „Rezoomat” de la Rlive, că „a fost solicitată urgentarea procedurii și în 7-8 luni vom cunoaște rezultatele”.
Acum 4 ore
16:10
Georgina Rodriguez face ravagii pe internet cu noul său look! Argentinianca s-a vopsit blondă și le-a prezentat fanilor noul său look, scrie sport.ro.
16:00
Grav accident pe un traseu din raionul Telenești. Din imaginile video postate pe rețele, un șofer pare să fi decedat, după ce automobilul său, un microbuz și o dubiță s-au lovit violent.
15:50
Candidata la Președinție, Victoria Futună a depus 25 de mii de semnături, colectate în 24 de raioane, la Comisia Electorală Centrală. „Se încheie perioada de pregătire cu nopți nedormite, în care, împreună cu echipa, am colectat și verificat de câteva ori fiecare semnătură”, a declarat Furtună.
15:30
Consiliul Municipal Chișinău a continuat, astăzi, ședința începută pe 12 septembrie și relutată pe 17 septembrie. Aleșii municipali nu au rezistat decât jumătate de zi și au plecat acasă, la solicitarea Fracțiunii MAN de a lua o pauză, până marți. „Nu prea arată serios asta”, a comentat un consilier.
15:20
Fermierii din toată țara au protestat astăzi în faţa Preşedinţiei, susținând că legea aprobată de Parlament, care prevede ajutor pentru agricultori timp de jumătate de an, nu este funcțională. Totodată, manifestanții au anunțat că nu vor participa la ședința de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, planificată pentru astăzi, atâta timp cât ministru va fi Vladimir Bolea.
15:20
Val de insulte pentru Idil Bilgen, un medic oncolog rezident de 24 de ani, proaspăt încoronată Miss World Turcia, după ce s-a aflat că tânăra este fiica ambasadorului în Ucraina, transmite Turkiye Today, potrivit libertatea.ro.
15:00
Victoriabank își extinde gama de servicii dedicate clienților persoane juridice prin lansarea VB24 Cash In PJ, care permite efectuarea depunerilor de bani în conturile companiilor în regim non-stop. Aceste echipamente inovatoare vor transforma modul în care companiile își gestionează fluxurile de numerar, oferindu-le libertatea de a-și alimenta conturile oricând au nevoie, în funcție de programul lor de lucru.
15:00
Ministerul Energiei anunță că a înaintat candidaturile pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație SA Moldovagaz. Aceștia sunt Dorin Junghietu, propus pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație.
14:50
Shakira a părăsit, fără să stea pe gânduri, scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub fustă, relatează revistă săptămânală americană Billboard, citată de Libertatea.ro.
14:40
Calea Ferată din Moldova (CFM) a achitat salariu angajaților întreprinderii, în septembrie pentru luna aprilie.
14:30
Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat, scrie digi24.ro.
Acum 6 ore
14:20
Un funcționar public și complicele său au fost reținuți, în această dimineață, de CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pentru trafic de influență. Bănuiții ar fi pretins și primit bani de la o persoană în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto (SÎVDCA) Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere.
14:10
„Asociația Transportatorilor Rutieri în Construcție din Republica Moldova” a adresat o scrioare publică premierului Dorin Recean, în care reprezentanții organizației se plâng pe „abuzuri din partea inspectorilor ANTA și acțiuni ilegale, coordonate de Agenție și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu”. Aceștia cer prim-ministrului să-i primească în audiență, pentru a discuta problemele pe care le invocă și pentru a găsi metode de soluționare a acestora. Nici reprezentanții ANTA, nici ministrul Andrei Spînu nu au venit, deocamdată, cu reacții la acuzațiile care li se aduc.
14:10
Prețul la benzină crește mâine, 20 septembrie, cu 4 bănuți, iar motorina se ieftinește cu 1 bănuț per litru, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
14:00
Prețul la benzină crește mâine, 20 septembrie, cu 4 bănuți, iar motorina se ieftinește cu 1 bănuț per litru, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
13:50
Familia regală a Norvegiei nu se poate relaxa! Un tânăr de 20 de ani a fost arestat, deoarece căuta un criminal care s-o ucidă pe Nora Haukland (27 de ani), fosta iubită a lui Marius Borg Høiby (27 de ani), fiul prințesei moștenitoare Mette-Marit (51 de ani), relatează postul public TV2 și ziarul Dagbladet, citate de Libertatea.ro.
13:40
Incident înfiorător într-o instituție de învățământ din Chișinău. Un elev a fost filmat în timp ce urlă, aruncă cărțile și răstoarnă banca, într-o clasă plină cu colegi de ai săi. Imaginile video au fost publicate pe rețele de liderul unionist Vlad Bilețchi.
13:00
Consiliul Municipal Chișinău continuă, astăzi, ședința începută pe 12 septembrie și relutată pe 17 septembrie.
12:50
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Municipiului Chișinău informează că Liceul Teoretic Republican „Aristotel” nu se află în subordinea DGETS și nu este deservită de combinatele alimentare gestionate de Direcție. Instituția de învățământ se află în subordinea Ministerului Educației și Cercetării, se arată într-un comunicat.
12:30
Rapperul şi influentul producător de muzică hip-hop Sean "Diddy" Combs a rămas în închisoare în urma inculpării şi încarcerării sale marţi la New York pentru trafic sexual, a decis miercuri justiţia federală americană, transmite observatornews.ro.
Acum 8 ore
11:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu mai multe precizări, după ce 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău s-au intoxicat. Responsabilii susțin că au inițiat o anchetă, iar cantina din instituție a fost închisă până la sfârșitul acesteia.
11:30
Sărbătorile continuă în familia lui Andrei Năstase. După aniversarea de ieri a 25 de ani de căsătorie, astăzi politicianul și-a felicitat fiica Anna-Elisabeth cu ocazia zilei sale de naștere. „Energia ta îmi dă forța de a zâmbi mereu”, a scris Năstase.
11:20
Consiliul Municipal Chișinău continuă, astăzi, ședința începută pe 12 septembrie și relutată pe 17 septembrie.
11:10
Consiliul Municipal Chișinău continuă, astăzi, ședința începută pe 12 septembrie și relutată pe 17 septembrie.
11:10
Škoda Moldova întâmpină toamna cu o ofertă specială, perfectă pentru cei care își doresc un automobil nou la prețuri imbatabile.
11:10
Ministerul Sănătății informează despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. Majoritatea elevilor au fost depistați activ. La moment, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul liceului la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”, iar 6 copii la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare.
11:00
Consiliul Municipal Chișinău continuă, astăzi, ședința începută pe 12 septembrie și relutată pe 17 septembrie.
11:00
Candidatul la Președinție susținut de socialiști, Alexandr Stoianoglo, consideră că Republica Moldova trebuie să se dezvolte pe plan intern, dar și intenațional doar prin politici care vor exprima exclusiv interesele cetățenilor. „Eu condamn orice invazie, pentru că în spatele acestora stau vieți omenști, dar de la această guvernare nu aud vreun îndemn la pace - doar retorică militaristă. Mi-e greu să cred că Moldova acum este independentă în luarea deciziilor”, a declarat Stoianoglo la o emisiune de la ExclusivTV.
10:50
Camera Reprezentanţilor a respins miercuri prelungirea cu şase luni a bugetului guvernului american, până după instalarea viitorului președinte, cu riscul unei paralizii a statului federal (shutdown) înainte de alegerile din noiembrie, pe fundalul disensiunilor din rândul Partidului Republican, scrie digi24.ro.
10:50
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează despre înregistrarea, în Republica Moldova, a unui caz de febră hemoragică provocată de virusul Dengue - infecție transmisă de țânțari la om.
10:30
Activistul Marcel Darie, inculpat pe un dosar, se plânge că un acuzator din Procuratura municipală i-ar fi propus să întrețină „relații sexuale pentru anumite favoruri”. „Procuratura a devenit o instituție perversă, a devenit o instituție în care se întâmplă lucruri groaznice”, a spus Darie, care a cerut să-i fie oferit un alt procuror, „cu orientare sexuală normală”.
Acum 12 ore
10:20
O vloggeriță din nordul țării a ajuns pe banca acuzaților, după ce s-ar fi eschivat de la plata impozitului pe venitul său de 3 milioane de lei, pe care l-ar fi obținut timp de doi ani, pe canalul de YouTube pe care îl administrează.
10:10
În lumea investițiilor, imobiliarele rămân una dintre cele mai fiabile și stabile forme de plasare a capitalului. Și dacă te gândești să investești în locuințe, mai ales în zonele de la periferia Chișinăului, atunci Milanin Residence, Durlești merită cu siguranță atenția ta.
10:00
Un accident rutier a avut loc, în această dimineață, în fața unei stații de așteptare a transportului public pline cu oameni, lângă Circ. Un troleibuz a fost lovit de un Mercedes, în timp ce staționa la oprire pentru a lua pasageri.
09:50
Un bărbat a murit, joi dimineaţă, după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de un tramvai, pe şoseaua Progresului din Bucureşti. Poliţiştii afirmă că, în urma testării preliminare a vatmanului, există suspiciuni privind prezenţa unor substanţe psihoactive în organism, el fiind dus la Institutul de Medicină Legală pentru analize. Circulaţia tramvaielor este blocată pe ambele sensuri, fiind înfiinţată o linie navetă, scrie presa din românia.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.