Nouă din zece părinți și îngrijitori din Republica Moldova își vaccinează copiii la timp. Iată rezultatele unui studiu

Provincial, 18 septembrie 2024 15:10

Peste 88% dintre părinți și îngrijitori au vaccinat copiii la timp conform calendarului de imunizare, 7,6% au refuzat unul sau mai multe vaccinuri obligatorii, în timp ce 2,2% nu și-au vaccinat copilul cu niciun vaccin. Sunt rezultatele Studiului privind factorii comportamentali și barierele care influențează cererea de vaccinare a copiilor în Republica Moldova, realizat de […] Post-ul Nouă din zece părinți și îngrijitori din Republica Moldova își vaccinează copiii la timp. Iată rezultatele unui studiu apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 4 ore
16:10
Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu  polițiștii din Cahul, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea, păstrarea și comercializarea drogurilor pe teritoriul municipiului Cahul. Urmare a investigațiilor demarate de oamenii legii, în luna august, în cadrul operațiunii MAC 2024,  într-o fâșie […] Post-ul Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea, păstrarea și comercializarea drogurilor, destructurată apare prima dată în Provincial.
16:10
O delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) condusă de Tatiana Șevciuc, Președinta CCRM participă la evenimentul aniversar „160 de ani ai Curții de Conturi a României”. Evenimentul este organizat la București, România la data de 18 septembrie curent, genericul fiind „Responsabilitate, Relevanță, Reziliență. Într-o lume a provocărilor”. La eveniment participă, de asemenea […] Post-ul Delegația CCRM participă la aniversarea a 160 de ani a Curții de Conturi a României apare prima dată în Provincial.
16:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că imediat după notificarea privind toxiinfecția alimentară la un liceu din Chișinău, inspectorii au inițiat un control inopinat la operatorul din domeniul alimentar, responsabil de alimentația copiilor în incinta cantinei liceului. Au fost prelevate probele diurne, existente la unitate, în vederea determinării indicilor microbiologici, potențiali declanșatori ai toxiinfecției […] Post-ul Toxiinfecție alimentară la un liceu din Chișinău: ANSA inițiază anchetă și recomandări pentru siguranța alimentară apare prima dată în Provincial.
16:00
Raportul anual 2023 sintetizează și prezintă concluziile și constatările Curții de Conturi privind formarea, gestionarea și utilizarea resurselor financiare și a patrimoniului public în exercițiul financiar încheiat. Scopul Raportului este de a informa Parlamentul, Guvernul, entitățile auditate și societatea despre principalele probleme sistemice, concluzii și constatări rezultate din activitatea de audit public extern realizată în […] Post-ul Curtea de Conturi a publicat Raportul anual 2023 apare prima dată în Provincial.
16:00
Prin Programul Satul European, ediția I,  în comuna Făleștii Noi din raionul Fălești a fost construită o fântână arteziană, care era așteptată de ani de zile de comunitate. În urma implementării proiectului, la rețeaua de alimentare cu apă potabilă au acces 705 gospodării (cca 2000 de persoane), 8 instituții publice și 25 de agenți economici. […] Post-ul 2000 de oameni din Făleștii Noi au aces la apă potabilă apare prima dată în Provincial.
16:00
Pe drumul regional G31 R6 – Bilicenii Vechi – M5, localitatea Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei, drumarii execută lucrări de curățare a rigolelor. Potrivit ASD, aceste acțiuni contribuie la prevenirea acumulărilor de apă pe carosabil și asigură buna funcționare a rețelelor de scurgere, sporind astfel siguranța în trafic. Totodată, continuă și acțiunile de curățare a părții […] Post-ul Lucrări de întreținere și curățare pe drumul regional G31 R6 – Bilicenii Vechi – M5 apare prima dată în Provincial.
16:00
Moldova va găzdui mini-turneul din cadrul calificărilor pentru runda principală a Campionatului Mondial de Futsal Feminin 2025. Partidele vor avea loc în perioada 15 – 20 octombrie 2024, la Futsal Arena FMF din com.Ciorescu, oferind fanilor moldoveni ocazia de a susține echipa națională feminină. Moldova a fost repartizată în Grupa 4, alături de Finlanda, Slovenia […] Post-ul Futsal feminin. Moldova va găzdui mini-turneul de calificare pentru Campionatul Mondial 2025 apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
14:30
Primăria orașului Ialoveni, în colaborare cu Automobil Club din Moldova și Inspectoratul de Politie Ialoveni, a organizat o ședință de lucru în cadrul campaniei „Securitatea la Trafic înseamnă Viață”, menită să sporească siguranța rutieră pentru cetățeni. Reprezentanții părților au discutat detalii importante privind îmbunătățirea infrastructurii pietonale din oraș, din apropierea instituțiilor școlare. În cadrul întâlnirii, […] Post-ul La Ialoveni – organizată o ședință de lucru în cadrul campaniei „Securitatea la Trafic înseamnă Viață” apare prima dată în Provincial.
14:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 22.09.2024, ora 11:00-23.09.2024, ora 02:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin, în legătură cu organizarea și desfășurarea întrunirii social-culturale „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, dedicată Zilei Internaționale […] Post-ul Suspendarea traficului rutier în PMAN, în legătură cu desfășurarea evenimentului „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a apare prima dată în Provincial.
13:50
Guvernul construiește o economie locală puternică inclusiv prin intermediul Programului 373 – Programul Guvernului pentru susținerea antreprenorilor, una dintre acțiunile prioritare din Planul Național „Construim Moldova Europeană”. În 15 luni de la lansare, Programul 373 a înregistrat rezultate excepționale pentru sectorul IMM, devenind un instrument popular pentru finanțarea proiectelor investiționale. Prin intermediul Programului 373, au […] Post-ul Programul 373 – credite ieftine pentru dezvoltarea afacerilor și locuri de muncă bine plătite apare prima dată în Provincial.
13:20
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a efectuat o vizită de lucru în raionul Telenești. Oficialul s-a întâlnit cu administrația raionului, șefi de structuri subordonate Consiliului raional, autorități publice locale și agenți economici interesați. Ministrul Parlicov a subliniat că Republica Moldova nu este dependentă de contractul cu Gazprom, pentru aprovizionarea cu gaze naturale, iar pe plan de […] Post-ul Victor Parlicov a efectuat o vizită de lucru în raionul Telenești apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
12:40
În urma solicitării Prim-ministrului Dorin Recean cu referire la inventarierea lacurilor de acumulare și a barajelor de protecție, urmare a fenomenelor extreme din ultima perioadă, Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a convocat instituțiile din subordine, reprezentanții administrației publice locale și raionale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și specialiști în construcții hidrotehnice, pentru a stabili […] Post-ul Ministrul Lazarencu a început inventarierea lacurilor din țară cu inspectarea lacului din comuna Mingir, raionul Hîncești apare prima dată în Provincial.
12:20
La 19 septembrie 2024, Consiliul Raional Cahul s-a convocat în ședință ordinară, în cadrul căreia au fost propuse spre examinare 19 de chestiuni. Ședința a fost prezidată de către consilierul Gheorghe TABUNCIC, fiind prezenți 30 consilieri raionali din cei 35 aleși. Aleșii locali au aprobat asocierea Consiliului raional Cahul cu alte unități administrativ-teritoriale în vederea […] Post-ul Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul apare prima dată în Provincial.
12:20
Naționala Moldovei de fotbal U15 va disputa astăzi al treilea meci din cadrul „Turneului de Dezvoltare UEFA”, ediția 2024 (toamnă) găzduit de Republica Moldova. Partida contra Macedoniei de Nord va avea loc la ora 17:00, la Centrul de Pregătire a Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă. Amintim că ultima partidă din cadrul acestui turneu dintre […] Post-ul U15. Moldova – Macedonia de Nord. Avancronică apare prima dată în Provincial.
11:50
În cadrul unui „Dialog Politic” desfășurat recent, tinerii din aripa de tineret a Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) s-au întâlnit cu deputatul Gaik Vartanean pentru a discuta despre rolul lor în politică și în campania electorală a referendumului din 20 octombrie 2024. Deputatul Gaik Vartanean a împărtășit experiența sa politică și a subliniat importanța implicării […] Post-ul Deputat: „Tinerii joacă un rol esențial în modelarea viitorului politic al țării” apare prima dată în Provincial.
11:10
Ministerul Sănătății informează despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. Majoritatea elevilor au fost depistați activ. La moment, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați […] Post-ul Caz de toxiinfecție alimentară în grup la un liceu din municipiul Chișinău apare prima dată în Provincial.
10:50
Un intermediar și un funcționar public au fost reținuți, în această dimineață, de CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar în care sunt cercetați pentru trafic de influență. Bănuiții ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la o persoană în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto (SÎVDCA) […] Post-ul Două persoane din nordul țării au fost reținute de CNA într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
10:40
Un conațional și-a perfectat permisul de conducere în Rusia, iar în cadrul unui control la frontieră a aflat că documentul conține semne de falsificare.  Cazul a fost înregistrat ieri, 18 septembrie 2024, în zonă de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leova.  La ieșirea din orașul Leova, patrula staționară a oprit în trafic un autoturism, […] Post-ul Un șofer moldovean depistat cu permisul de conducere falsificat, obținut în Rusia apare prima dată în Provincial.
10:40
Asociația Forța Fermierilor a anunțat că agricultorii din mai multe raioane din diferite organizații, după 2 zile de protest în teritoriu, „au constatat ca au fost ignorați. Din păcate nu a venit nici o invitație din partea doamnei Sandu și nu a fost nici anunț despre reîntoarcerea legii secetei, votate în grabă și fără consultări […] Post-ul Protest – la Președinție! Agricultorii: tehnica agricolă rămâne pe marginea traseelor apare prima dată în Provincial.
10:30
Premierul Dorin Recean va întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în raionul Fălești. Programul șefului Guvernului va începe cu o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate. Totodată, prim-ministrul va avea o întâlnire cu cetățenii din comuna Sărata Veche, dar și cu mai mulți locuitori din satul Hitrești, acolo unde, datorită Programului […] Post-ul Dorin Recean întreprinde o vizită de lucru în raionul Fălești apare prima dată în Provincial.
10:20
Pentru ieri, 18 septembrie, în etapa a doua a Ligii Naționale feminine, sezonul 2024/25, au fost programate două meciuri. Partida dintre Real Succes ȘS11 Pudra Chișinău și CSFCJT Atletico s-a încheiat cu scorul de 1-4 în favoarea oaspeților. În celălat duel al zilei, actuala campioană a Moldovei, Agarista – CSF Anenii Noi 2020, a remizat cu echipa RSDUȘOR […] Post-ul Fotbal feminin. Rezultatele etapei a II-a a Ligii Naționale, ediția 2024/25 apare prima dată în Provincial.
09:30
Consiliul raional Ialoveni și Institutul European de Studii Politice din Moldova au organizat astăzi, 18 septembrie, o sesiune de instruire specializată în domeniul securității cibernetice, la care au participat reprezentanții autorităților administrației publice locale de nivelul I și II, și funcționarii electorali, care au obținut cunoștințele necesare pentru prevenirea amenințărilor cibernetice și informaționale, a campaniilor […] Post-ul Reprezentanții primăriilor și funcționarii Consiliului raional Ialoveni, instruiți în domeniul securității cibernetice apare prima dată în Provincial.
09:30
Miercuri, 18 septembrie curent, la Soroca a avut loc ședința de pre-ofertare cu ieșire în teren, din cadrul licitației pentru proiectarea și construcția stației de epurare a apelor uzate în municipiul Soroca. Potențialii ofertanți au avut posibilitatea de a examina locația propusă pentru construcții și de a adresa întrebări relevante pentru pregătirea ofertelor. Acțiunea se […] Post-ul Ședința de pre-ofertare pentru licitația privind proiectarea și construcția stației de epurare Soroca apare prima dată în Provincial.
09:20
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a gestionarei unui canal de Youtube, care nu a plătit statului impozite din venitul de aproximativ 3.000.000 lei obținut de la compania Google. Astfel, potrivit materialelor din dosarul penal investigat de organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat, sub conducerea […] Post-ul Youtuber din Nordul Moldovei – trimis în judecată. Nu și-a plătit impozitele din venitul de 3.000.000 lei apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Evenimentul expozițional este organizat de Secția Economie a Consiliului Raional, primăria orașului în parteneriat cu filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Ediția curentă este completată cu un program de afaceri, care include degustări de produse, acții, dialoguri bilaterale  și propune vizitatorilor în perioada 18, 29 și 20 septembrie curent, un […] Post-ul Expo-târg universal ,,Toamna la Rîșcani” apare prima dată în Provincial.
16:40
Astăzi, la Academia Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), s-a convenit implementarea unui set de acțiuni pentru integrarea noilor tehnologii, în special a inteligenței artificiale (AI), în activitatea Departamentului de Scouting al FMF. Această inițiativă le oferă scouterilor instrumente eficiente și obiective pentru îmbunătățirea procesului de identificare a tinerelor talente din Republica Moldova, precum și a […] Post-ul FMF introduce Inteligența Artificială în Scouting pentru a descoperi noi talente fotbalistice apare prima dată în Provincial.
16:10
Două grădinițe din mun. Chișinău vor fi reabilitate termic cu suportul USAID. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat între Primăria Municipiului Chișinău, Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED) și Proiectul USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA). În cadrul implementării proiectului va fi testat mecanismul de finanțare Moldova Super ESCO, susținut […] Post-ul Două grădinițe din municipiul Chișinău vor fi reabilitate termic apare prima dată în Provincial.
16:00
Pe data de 17 septembrie 2024, în incinta Primăriei municipiului Bălți, a avut loc o ședință cu tema „Planificarea comunitară pentru consolidarea sistemului de protecție socială a persoanelor aflate în situație de risc”. Scopul acestei întâlniri este de a oferi suport metodologic autorităților publice locale în procesul de planificare și fundamentare a deciziilor referitoare la […] Post-ul Ședință de lucru la Primăria municipiului Bălți privind consolidarea sistemului de protecție socială apare prima dată în Provincial.
16:00
Ministerul Mediului, alături de reprezentanții SwedFund și autoritățile publice locale, a organizat o ședință condusă de Secretarul de Stat, Grigore Stratulat. Scopul principal al întâlnirii a fost familiarizarea cu redimensionarea geografică a Regiunilor de Management al Deșeurilor (RMD) 2 și 3 într-o singură regiune, RMD 2/3, care va include raioanele Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Căușeni și […] Post-ul Un nou pas în gestionarea deșeurilor: Regiunea RMD 2/3 prinde contur apare prima dată în Provincial.
16:00
Andrei Năstase, candidat desemnat de cetățeni la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a depus, la Comisia Electorală Centrală (CEC), 25 000 de semnături în susținerea sa pentru înregistrare în cursa electorală din 20 octombrie. „Am reușit! Am depus la CEC cele peste 25 000 de semnături ale unor oameni minunați! Vă mulțumesc din suflet!”, […] Post-ul (VIDEO) Andrei Năstase: am depus la CEC cele peste 25 000 de semnături apare prima dată în Provincial.
15:40
La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Constantin Cojocaru, împreună cu o delegație din Edineț, au întreprins o vizită de o zi în regiunea Vinița, Ucraina. „Am onorat o invitație a colegului de la reg. DNIESTR, Serghei Tatuseak, dar și a noului primar al orașului Lipovets, Vasilii Bîcicov, cu care semnasem anterior un acord de intenție întru […] Post-ul Primarul orașului Edineț, Constantin Cojocaru a vizitat regiunea Vinița pentru consolidarea colaborării cu Ucraina apare prima dată în Provincial.
15:40
Primăria Nisporeni a vizitat grădinițele din oraș pentru a oferi fiecărei instituții un cadou special, în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii sociale prin comunicare vizuală eficientă”. „Fiecare grădiniță a primit câte un roll-up personalizat – un pas important în crearea unei identități vizuale unitare pentru toate instituțiile noastre. Aceste materiale vor contribui nu doar la promovarea […] Post-ul Cadouri speciale pentru grădinițele din Nisporeni apare prima dată în Provincial.
15:30
Operatorii care prestează servicii de apă și canalizare vor beneficia de proceduri simplificate de delegare a serviciilor și de licențiere. Astăzi, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede modificarea Procedurii-cadru privind organizarea, derularea și atribuirea contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare.  În prezent, în procesul de licențiere […] Post-ul Proceduri simplificate pentru operatorii serviciului de apă și canalizare apare prima dată în Provincial.
15:10
Peste 88% dintre părinți și îngrijitori au vaccinat copiii la timp conform calendarului de imunizare, 7,6% au refuzat unul sau mai multe vaccinuri obligatorii, în timp ce 2,2% nu și-au vaccinat copilul cu niciun vaccin. Sunt rezultatele Studiului privind factorii comportamentali și barierele care influențează cererea de vaccinare a copiilor în Republica Moldova, realizat de […] Post-ul Nouă din zece părinți și îngrijitori din Republica Moldova își vaccinează copiii la timp. Iată rezultatele unui studiu apare prima dată în Provincial.
15:00
Situația din cele opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană se află la un control permanent atât din partea Ministerului Educației și Cercetării, cât și la Biroul politici de reintegrare, având prioritate absolută desfășurarea procesului educațional într-un mediu atractiv și sigur atât pentru copii, cât și pentru corpul didactic și administrația instituțiilor […] Post-ul Evoluția numărului de copii în cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană apare prima dată în Provincial.
14:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, acțiune organizată anual de Comisia Europeană, în perioada 16-22 septembrie, managerii unor subdiviziuni municipale au primit biciclete. Astfel, marți, 17 septembrie 2024, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban a oferit un lot de biciclete managerilor unor direcții municipale și pretorilor de sector. Scopul acestei inițiative este […] Post-ul Primăria Chișinău promovează utilizarea bicicletelor în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității apare prima dată în Provincial.
14:40
Procuratura raionului Ialoveni anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 38 de ani pentru comiterea infracțiunii de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, fără a deține permis de conducere. Potrivit sentinței, bărbatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un […] Post-ul Condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru conducerea mijlocului de transport în sare de ebrietate apare prima dată în Provincial.
14:20
În urma ploilor abundente a fost deteriorat podețul din str. Orhei, prin infiltrarea apelor pluviale sub tuburile podețului, deteriorarea fundamentelor și strămutarea tuburilor, creându-se astfel, pericol de surpare a podețului. Despre aceasta a comunicat primarul de Sângera, Valeriu Popa, transmite PROVINCIAL. Astfel, potrivit primarului, de urgență au fost începute lucrările de reparație, iar drumul va […] Post-ul Primar de Sângera: în urma ploilor abundente a fost deteriorat podețul din str. Orhei … drumul va fi închis pe durata lucrărilor de reparație apare prima dată în Provincial.
14:10
Pe 16 septembrie 2024 au început lucrările de amenajare a trotuarului pe str. I. Franco (de la intersecția cu str. Decebal până la trecerea de cale ferată). Termenul de finalizare a lucrărilor este până la 1 noiembrie 2024. De asemenea, începând cu 16 septembrie 2024, au loc lucrări de instalare a pavajului pe str. Decebal […] Post-ul Bălți: în cartierul Dacia vor fi amenajate trotuarele și va fi instalat pavajul apare prima dată în Provincial.
14:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că marți, 17 septembrie 2024, au avut loc audieri publice privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Chișinău 2030, document elaborat în cadrul Proiectului UE ,,MOVE IT like Lublin”.  Discuțiile publice a fost organizate de Direcția generală mobilitate urbană și au reunit reprezentanți ai entităților municipale de profil, experți în mobilitate […] Post-ul Audieri Publice pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Chișinău 2030 apare prima dată în Provincial.
14:00
Cadrele didactice din școlile și grădinițele din Drochia s-au întrunit, astăzi, la Forumul raional în domeniul educației. La eveniment a participat Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.  „Copiii învață nu doar ceea ce le predăm, ei preiau ce văd la profesori și în instituțiile de învățământ. Este extrem de important pentru ei să dezvolte competențele […] Post-ul Dan Perciun: serviciile educaționale din cadrul învățământului primar și gimnazial din Drochia vor beneficia de îmbunătățiri semnificative apare prima dată în Provincial.
13:40
Iurie Cazacu, secretar general al Partidului Social Democrat European (PSDE), afirmă că „partidul de guvernare se declară european, dar după alegerile locale generale din anul 2023 la nivel raional a făcut coaliție cu PSRM în mai multe raioane”.  În context, el sugerează Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) să colecteze semnături în favoarea integrării europene și […] Post-ul Fruntaș al PSDE: Le sugerăm celor de la PAS să colecteze semnături în favoarea integrării europene și în consiliile raionale unde a făcut alianțe cu socialiștii apare prima dată în Provincial.
13:10
Alexandr Stoianoglo nu i-a lezat onoarea și demnitatea lui Viorel Morari, atunci când a prezentat publicului informații care demonstrau implicarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție în activități politice. La această concluzie a ajuns astăzi Judecatoria Chișinău, sediul Centru. Acum trei ani, Viorel Morari s-a plâns în judecată că în cadrul briefingului de presă din 4 […] Post-ul (DOC) Alexandr Stoianoglo a câștigat procesul inițiat de Viorel Morari: Fostul PG nu i-a lezat onoarea și demnitatea apare prima dată în Provincial.
12:40
Sezonul de toamnă, dar și ploile abundente din această perioadă au favorizat creșterea masivă a ciupercilor de pădure. Acestea cresc din belșug, peste tot. Amatorii de ciuperci sunt tentanți să le colecteze personal, fără cunoștințe temeinice despre specia sau inofensivitatea acestora. În context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor, care vor să culeagă […] Post-ul ANSA: Nu procurați ciuperci de la vânzători neautorizați apare prima dată în Provincial.
12:20
Prin dispoziția primarului municipiului Ungheni, au fost stabilite locurile speciale de afișaj electorali pentru desfășurarea întrunirilor cu alegătorii. Dispoziția respectivă o găsiți aici. Amintim că la 20 octombrie vor avea loc alegerile prezidențiale și Referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Post-ul Primăria Ungheni a stabilit locuri de afișaj electoral pentru alegerile din 20 octombrie apare prima dată în Provincial.
12:10
Ofițerii Direcției investigații ”Nord” a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul Nord, anunță deconspirarea a doi frați din Bălți, care administrau o mini-fabrică de țigări, de unde a fost ridicat tutun și alte obiecte de aproximativ 500.000 de lei. Cei doi au vârste de 39 și 48 de ani, cu studii superioare juridice și […] Post-ul La Bălți, polițiștii au depistat o mini-fabrică clandestină de țigări apare prima dată în Provincial.
12:10
Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, s-a declarat onorat că a primit ieri „de la președintele Trump, semnată, noua sa carte „Salvați America””. El a spus, în cadrul unui live pe Facebook, că a găsit, în lucrare „multiple asemănări în problemele economice și culturale cu care se confruntă multe țări din […] Post-ul Andrei Năstase: Copiii noștri nu au viitor… Datoriile făcute de acești guvernanți au amanetat viitorul nostru! apare prima dată în Provincial.
12:00
A fost identificată o nouă tentativă de înșelătorie legată de programul guvernamental „Ajutor la contor”. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a sesizat organele competente și conlucrează cu acestea pentru a identifica persoanele responsabile și a le trage la răspundere. Autorii tentativei de escrocherie au creat o platformă web neautorizată www.compensatii-md.site prin intermediul căreia, în mod indirect, cetățenii sunt […] Post-ul Atenție! O nouă tentativă de escrocherie legată de programul guvernamental de compensații „Ajutor la contor” apare prima dată în Provincial.
11:50
Viceprimarul municipiului Chișinău, Irina Gutnic, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane de Dezvoltare KfW, pentru a discuta progresele în implementarea proiectului de eficiență energetică destinat S.A. „Apă – Canal Chișinău”. Proiectul se află acum la etapa finalizării studiului de prefezabilitate. Fondurile de la KfW vor fi utilizate pentru reconstruirea Stației de captare, un […] Post-ul Viceprimarul capitalei a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane KfV apare prima dată în Provincial.
11:40
Republica Moldova vă găzdui turneul de dezvoltare UEFA WU15 în perioada 27 septembrie – 3 octombrie. Partidele, programate inițial la Chișinău și Nisporeni, vor avea loc la CPSM din Vadul lui Vodă. Echipa antrenată de Victoria Ostapenco va juca 3 meciuri cu reprezentativele similare din Ucraina, Grecia și Lituania. Partidele echipei Naționale WU15 a Moldovei […] Post-ul Fotbal feminin WU15. Programul Turneului de Dezvoltare UEFA apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.