Irina Gutnic a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane de Dezvoltare KfW

Punctul, 17 septembrie 2024 17:10

Viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane de Dezvoltare KfW pentru a discuta progresele în implementarea proiectului de eficiență energetică destinat S.A. „Apă – Canal Chișinău”.  Potrivit Primăriei Chișinău, proiectul se află acum la etapa finalizării studiului de prefezabilitate.  ,, Fondurile de la KfW vor fi utilizate pentru reconstruirea … Articolul Irina Gutnic a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane de Dezvoltare KfW apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 4 ore
16:10
Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu  polițiștii din Cahul, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea, păstrarea și comercializarea drogurilor pe teritoriul municipiului Cahul. Urmare a investigațiilor demarate de oamenii legii, în luna august, în cadrul operațiunii MAC 2024,  într-o fâșie … Articolul VIDEO // Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea, păstrarea și comercializarea drogurilor, destructurată apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Două grădinițe din mun. Chișinău vor fi reabilitate termic cu suportul USAID. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat între Primăria Municipiului Chișinău, Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED) și Proiectul USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA). Despre acest lucru a anunțat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Potrivit edilului capitalei, în … Articolul Ion Ceban: Două grădinițe din mun. Chișinău vor fi reabilitate termic cu suportul USAID apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Agricultori din câteva raioane au protestat joi în fața președinției. Ei au cerut șefului statului să trimită Parlamentului pentru revizuire legea cu privire la măsurile de sprijin acordat fermierilor, după seceta din acest an, transmite IPN. Documentul a fost votat acum o săptămână, pe 13 septembrie. Potrivit agricultorilor, deputații nu au luat în considerare propunerile … Articolul A treia zi de proteste ale agricultorilor: „Vrem legea înapoi!” apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
În cazul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, gospodăriile agricole moldovenești vor fi amenințate cu închiderea, de aceea cetățenii republicii trebuie să voteze împotriva aderării la UE, transmite, dimineata.info. Despre acest lucru scrie canalul de Telegram al inițiativei civice „NU Acum”, postarea fiind însoțită și de un video explicativ. Așa cum se menționează în videoclip, din 2005, … Articolul VIDEO // Inițiativa civică „NU Acum” sunt împotriva aderării la UE apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către … Articolul CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor. Printre judecători este și Vladislav Gribincea apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Nouăzeci și nouă de vinificatori s-au înregistrat la Ziua Națională a Vinului, care se va desfășura pe 5 și 6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Ștefan Iamandi, a declarat într-o conferință de presă că numărul participanților crește în fiecare an, iar cel din acest an este un … Articolul Număr record de vinificatori la Ziua Națională a Vinului apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
16:10
„Dacă aș fi fost președintele Republicii Moldova, m-aș fi implicat direct în soluționarea problemei privind asigurarea țării cu gaze naturale. Mai mult, aș fi negociat și cu dracul, ca să aduc în Moldova gaze la preț accesibil, pentru toți cetățenii.” Declarațiile au fost făcute de potențialul candidat la Președinție, Tudor Ulianovschi, în cadrul emisiunii „Moldova … Articolul Ulianovschi: Dacă aș fi fost președintele R.Moldova, m-aș fi implicat direct în soluționarea problemei gazelor apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Întrevederea a avut loc în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Discuțiile s-au concentrat pe măsurile luate de autorități … Articolul Maia Sandu a discutat cu delegația APCE despre asigurarea unui proces electoral integru apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Eliberarea, schimbarea și restabilirea permisului de conducere va costa mai mult, acest serviciu urmând să includă și eliberarea permisului provizoriu, transmite IPN. Potrivit unui document aprobat astăzi de Guvern, dacă serviciul va fi prestat în 20 de zile, tariful va fi de 420 de lei. Pentru urgentare solicitanții vor plăti mai mult. 760 de lei … Articolul Permisul de conducere va costa mai mult apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Femeia care și-a omorât băiatul de 5 ani la Căușeni, iar apoi a încercat să se sinucidă suferă de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. Aceasta lua tratament, afectată de pierderea unui alt copil și a soțului. „Într-o stare de afect, a avut un comportament căruia îi cunoaștem rezultatul, foarte regretabil. În momentul conștientizării, … Articolul Mama care și-a omorât băiatul la Căușeni pierduse anterior un alt copil și soțul apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Procuratura raionului Ialoveni anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 38 de ani pentru comiterea infracțiunii de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, fără a deține permis de conducere .  Potrivit sentinței, bărbatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe … Articolul Condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru conducerea mijlocului de transport în sare de ebrietate apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Ofițerii Direcției investigații ”Nord” a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul Nord, anunță deconspirarea a doi frați din Bălți, care administrau o mini-fabrică de țigări, de unde a fost ridicat tutun și alte obiecte de aproximativ 500.000 de lei. Cei doi au vârste de 39 și 48 de ani, cu studii superioare juridice și … Articolul Mini-fabrică clandestină de țigări, deconspirată de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
17 septembrie 2024
19:40
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu cei de urmărire penală de la Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica, au identificat un tânăr de 20 de ani și o adolescentă de 16 ani, implicați în circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari. În timpul măsurilor speciale de investigație, … Articolul VIDEO // Ofițerii INI, în comun cu cei de urmărire penală de la Botanica au scos din circuit 5 kg de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
19:30
Susținerea deplină pentru parcursul european al țării noastre și implementarea reformelor necesare pentru modernizarea Republicii Moldova a fost reconfirmată de ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Stéphane Séjourné, și ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, în discuțiile cu prim-ministrul Dorin Recean. Cu oficialul francez, șeful Executivului a discutat situația regională actuală, obiectivele … Articolul Dorin Recean a discutat cu șefii diplomației din Franța și România apare prima dată în Punctul pe i.
19:30
Polițiștii sectorului Botanica au reținut o minoră de 17 de ani, suspectată de omorul unui bărbat din capitală. Despre crimă, oamenii legii au fost alertați, ieri, chiar de către suspectă. Grupa operativă a stabilit preliminar că omorul a fost comis în urma unui conflict izbucnit între suspectă și victimă, un bărbat de 42 de ani, … Articolul Polițiștii sectorului Botanica au reținut o minoră de 17 de ani, suspectată de omorul unui bărbat apare prima dată în Punctul pe i.
19:30
Un cetățean străin, cu vârsta de 20 de ani, a fost reținut fiind suspectat de răspândirea și comercializarea substanțelor narcotice.  Suspectul  a fost reținut în flagrant de ofițerii de investigație  ai Inspectoratului de poliție Centru, într-o fâșie forestieră din adiacentul unei străzi din centrul capitalei, în timp ce plasa în ascunzișuri pachețele cu substanțe interzise.  … Articolul Cetățean străin, reținut fiind suspectat de răspândirea și comercializarea substanțelor narcotice apare prima dată în Punctul pe i.
19:20
Potențialul candidat la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, cere Guvernului să acorde ajutoare de stat tuturor cetățenilor moldoveni, ale căror locuințe au avut de suferit de pe urma ploilor torențiale, din ultimele zile. Potrivit lui Ulianovschi, de cele mai multe ori, oamenii sunt pe cont propriu și, după astfel de calamități, sunt nevoiți să-și repare casele, … Articolul Tudor Ulianovschi propune ca victimele inundațiilor să primească ajutoare de stat, pentru reparația locuințelor apare prima dată în Punctul pe i.
18:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut, astăzi, întrevederi cu reprezentanți ai conducerii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și ai Băncii Europene de Investiții (BEI), care se află la Chișinău cu prilejul desfășurării celei de-a cincea ediții a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Dialogul cu Teresa Czerwinska, vicepreședinte al BEI, și cu Arvid Tuerkner, director … Articolul Dorin Recean, în discuții cu reprezentanții BERD și BEI apare prima dată în Punctul pe i.
18:50
În cadrul Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Țărilor de Jos, Caspar Veldkamp. Cei doi oficiali au discutat despre întărirea relațiilor bilaterale și explorarea unor noi oportunități de cooperare în diverse domenii. Mihai Popșoi i-a mulțumit omologului său din Țărilor de Jos … Articolul Mihai Popșoi a purtat discuții cu ministrul afacerilor externe al Țărilor de Jos, Caspar Veldkamp apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Republica Moldova va investi în următorii patru ani peste 25 de milioane de euro în decarbonizarea sectorului energetic. Un Acord de finanțare între Guvern și Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) a fost semnat, astăzi, de ministra Finanțelor, Victoria Belous, în cadrul celei de-a cincea Conferințe Ministeriale a Parteneriatului pentru Moldova, care se desfășoară la Chișinău. … Articolul Moldova și Franța își consolidează parteneriatul cu o finanțare de 25 de milioane de euro de la Agenția Franceză de Dezvoltare apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane de Dezvoltare KfW pentru a discuta progresele în implementarea proiectului de eficiență energetică destinat S.A. „Apă – Canal Chișinău”.  Potrivit Primăriei Chișinău, proiectul se află acum la etapa finalizării studiului de prefezabilitate.  ,, Fondurile de la KfW vor fi utilizate pentru reconstruirea … Articolul Irina Gutnic a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Băncii Germane de Dezvoltare KfW apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Norvegia și PNUD Moldova vor moderniza cinci din cele 35 de instituții de învățământ care fac parte din Rețeaua Școlilor Model din Republica Moldova. Investițiile vor fi făcute în cadrul proiectului „Transformarea educației în Moldova prin Școlile Model”, în valoare de 18.920.667 dolari, implementat în perioada 2024-2028. Cu susținerea proiectului, vor fi renovate clădirile, instituțiile … Articolul Cinci școli vor fi modernizate, iar calitatea educației va fi îmbunătățită, cu sprijinul Norvegiei și PNUD Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
La data de 16 septembrie curent, ministra Finanțelor, Victoria Belous, s-a întâlnit cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. Subiectele abordate au inclus alinierea legislației naționale la reglementările UE, reformele în domeniul finanțelor publice și sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru parcursul de aderare al Republicii Moldova. Victoria Belous a subliniat angajamentul Ministerului … Articolul Ministra Finanțelor a avut o întrevedere cu ambasadorul UE în Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. “Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.”, a … Articolul Pentru prima dată de la aderarea la UE, România a obținut poziția de vicepreședinte al CE. Ciocan: Marcel Ciolacu a demonstrat încă o dată ca este cel mai puternic negociator pentru România și toți românii apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
În luna august, în Republica Moldova s-a atestat o creștere a cazurilor de COVID-19, însă niciun deces n-a fost cauzat doar de virus, ci de comorbiditățile pacientului. O spune ministra sănătății, Ala Nemerenco, potrivit căreia în Republica Moldova populația este imună la acest virus, imunitatea fiind obținută atât pe cale naturală, cât și în urma … Articolul O explozie a cazurilor de COVID-19 este așteptată în decembrie apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
La Chișinău a început cea de-a cincea ediție a Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. Reprezentanții celor peste 65 de delegații au sosit la Palatul Republicii și au în componență miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și … Articolul La Chișinău a început a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 200 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru extinderea și reabilitarea pădurilor. Acordul de împrumut a fost semnat astăzi în cadrul Platformei de Parteneriat pentru Moldova de către Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, pe de … Articolul Moldova ia un împrumut de 200 milioane de euro cu BEI pentru extinderea și reabilitarea pădurilor apare prima dată în Punctul pe i.
16 septembrie 2024
16:40
Treisprezece solicitări au fost recepționate de autorități în ultimele două ore pentru pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații. Salvatorii și pompierii au mers la gospodăriile oamenilor pentru ai ajuta. Șapte solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar 6 în zona de sud. Din cauza condițiilor meteo a fost sistată temporar circulația pe … Articolul În mai multe localități din țară, a fost necesară intervenția salvatorilor și pompierilor apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Procuratura raionului Edineț anunță despre pornirea unei urmări penale la 12 septembrie 2024, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea … Articolul Noile prevederi ale Codului penal – puse în aplicare. Un bărbat din Edineț a fost plasat în arest pentru refuzul de a fi supus testării alcoolscopice apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
O nouă șansă la viață pentru un adolescent dintr-o localitate al raionului Ocnița. La data de 15 septembrie curent, ora 12:36 a fost solicitată de urgență intervenția ambulanței pentru un băiat de 17 ani pe motivul solicitării „dispnee”. Echipa specializată TIM din cadrul SAMU Ocnița a ajuns la locul solicitării în 10 minute. Medicii au … Articolul Echipa SAMU Ocnița a resuscitat cu succes un pacient de 17 ani apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Patru persoane dintr-o familie dintre care un nou născut au fost salvate de pompieri din calea apelor. Cazul a fost înregistrat în localitatea Hanasani, raionul Cantemir în urma precipitațiilor abundente din dimineața zilei 14 septembrie. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 03:37 după ce famialia a încercat să iasă cu autovehiculul din … Articolul Patru persoane inclusiv un nou născut au fost salvate de pompieri din calea apelor apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță reținerea a doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova prin Camenca a nouă ucraineni apți de luptă, pentru sume de 5.000 dolari americani. Cei doi taximetriști reținuți acum au transportat ilegal migranți începând din martie 2024. Primul din … Articolul Alți doi taximetriști din Tighina și Rezina – reținuți, într-un dosar de tranzitare ilegală a Moldovei de nouă ucraineni, pentru sume de $5.000 apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Din cauza condit‌iilor meteorologice actuale, este afectata‌ parțial circulația troleibuzelor și autobuzelor. Astfel, unele rute, atesta‌ întârzieri de la orarul stabilit, staționează sau sunt redirecționate. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate. Pentru informații suplimentare despre circulația unei rute sau altă puteți apela Linia fierbinte RTEC … Articolul Din cauza condit‌iilor meteorologice actuale, este afectata‌ parțial circulat‌ia troleibuzelor și autobuzelor apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Începând cu anul 1995, Republica Moldova înregistrează un spor natural negativ continuu, excepție fiind perioada 2011-2015 când s-a reușit nu doar stoparea acestui declin, dar a fost înregistrată o ușoară creștere demografică. Despre acest lucru a scris ex-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. În context, Vlad Filat susține că cea mai alarmantă situație este după anul … Articolul FOTO // Moldova înregistrează un spor natural negativ continuu. Vlad Filat: Cea mai alarmantă situație este după anul 2021 când doar în 3 ani apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Centrul Național Anticorupție raportează mai multe percheziții, săptămâna trecută, în dosare de corupție care au vizat activități ilicite ale unor operatori de transport și ale unor angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).  La începutul săptămânii, ofițerii CNA au desfășurat 15 percheziții la Ialoveni și la Chișinău la 4 operatori, bănuiți de transportarea ilicită … Articolul Sinteza CNA: Percheziții la ANSA și la 4 operatori de transport, două sentințe de condamnare în dosarele pornite de CNA și bunuri de 1,5 milioane de lei sechestrate apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Contactat de … Articolul Digurile a două bazine de acumulare din Leova au cedat. În raion este declarată stare de Urgență apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Fostul primar al satului Sadova, raionul Călărași, Vladimir Susarenco, și soția sa au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei. Se presupune că soții s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat de la vinul aflat în proces de fermentare. Primăria localității a transmis un mesaj de condoleanțe familiei în numele Consiliului local, al căruia membru … Articolul Fostul primar de Sadova și soția sa au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei apare prima dată în Punctul pe i.
14 septembrie 2024
22:30
Polițiștii din Orhei au fost sesizați în jurul orei 19:30 cu privire la un accident rutier în apropierea satului Ciocîlteni. La fața locului, preliminar, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 53 de ani, aflându-se la volanul unui Mercedes Sprinter, a încercat să evite acumulările de noroi și pietriș aduse pe carosabil de ploi. … Articolul Accident grav la Orhei. O fetiță de doar doi ani a ajuns la spital apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi şi de aceea face apel la toţi cei care vor să îi ajute pe cei din Galaţi şi Vaslui, din societatea civilă sau firme. ”Sunt alături de cele patru familii care trec prin momente extrem de grele. … Articolul Ciolacu: Trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi. Toată România este alături de Galaţi şi Vaslui apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Acum o oră, Poliția din Fălești a fost sesizată despre faptul că în apropierea satului Egorovca  s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui copil de 7 ani.  La locul accidentului, grupa operativă a stabilit preliminar că o femeie de 35 de ani, din raionul Nisporeni, la volanul unui Mercedes Vito, având ca pasageri … Articolul Accident grav în satul Egorovca. Un copil de 7 ani a decedat apare prima dată în Punctul pe i.
13 septembrie 2024
18:20
Produsele moldovenești au revenit pe rafturile din Rusia datorită muncii Casei de Comerț a Moldovei și a guvernului rus. Despre aceasta a vorbit liderul blocului politic „Victoria”, Ilan Șor. Potrivit politicianului, produsele agroalimentare din Găgăuzia ajung pe piața rusă, iar acest lucru pentru fermierii moldoveni nu este doar o oportunitate de a supraviețui, ci și … Articolul Fructele și legumele moldovenești revin pe piața rusă. Se datorează colaborării dintre Casa de Comerț a Moldovei și guvernul rus apare prima dată în Punctul pe i.
12 septembrie 2024
13:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Bălți. Astăzi, prin Hotărârea Plenul Consiliului Superior al Magistraturii au fost transferați temporar la Curtea de Apel Bălți judecătorii Ecaterina Arseni și Natalia Costaș de la Judecătoria Bălți, Stanislav Grosu de la Judecătoria Drochia și Ivan Parii de la Judecătoria Orhei. … Articolul CSM a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui complice (om de afaceri din r-nul Ungheni) al ex-șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (DGUP a CNA), căruia i se incriminează complicitatea la infracțiunea de îmbogățire ilicită. Conform … Articolul Încă un complice al ,,Cămătarului de la CNA” a fost deferit justiției apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Pe data de 17 septembrie 2024, la Chișinău, vor veni peste 65 de oficiali europeni. Aceștia vor participa la cea de-a V- a ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform), platformă inițiată de România, Germania și Franța. Ex-premierul R.Moldova, Vlad Filat, consideră suspect faptul că acest eveniment va fi organizat exact cu … Articolul Înainte ediției ,,Platformei de Sprijin pentru R.Moldova”, Vlad Filat cere raport pe modul în care s-au cheltuit ajutoarele financiare: În cazul neprezentării acestui raport vom adresa această întrebare celor 65 de oficiali europeni apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Doi tineri din Turcia și unul din Siria au încercat să traverseze frontiera Republicii Moldova având acte străine cu semne de falsificare. Cetățenii turci au ascuns identitatea autentică, prezentând pașapoarte grecești neveridice. Cazurile au fost înregistrate pe Aeroportul Internațional Chișinău.  Cetățeanul Siriei de 28 de ani s-a prezentat pe direcția intrare în Moldova, în data … Articolul Fraudă în Aeroportul Chișinău: Tineri din Turcia și Siria depistați cu acte falsificate apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Primăria Chișinău informează că angajații S.A. „Apă-Canal Chişinău” au depistat două auto – vidanje, care activau ilegal, deversând ape uzate pe str. Mesager și Transnistriei din Chișinău. În primul caz vorbim despre deversarea apelor uzate pe str. Mesager, de către angajații unei companii private, în lipsa permisului-autorizației necesare conform legislației. În cel de-al doilea caz, … Articolul Angajații S.A. „Apă-Canal Chişinău” au depistat două auto – vidanje, care activau ilegal, deversând ape uzate apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Chișinău. Astăzi, prin Hotărârea Plenul Consiliului Superior al Magistraturii au fost tranferați temporar la Curtea de Apel Chișinău judecătorii Roșca Constantin și Pascari Roman de la Judecătoria Chișinău și judecătorul Pîslariuc Vitalie de la Judecătoria Orhei. Judecătorii urmează a fi transferați … Articolul CSM a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
„Victoria” Ucrainei în războiul său cu Rusia depinde „în mod esenţial” de sprijinul american, a declarat miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aceste declaraţii au loc în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din noiembrie din Statele Unite, care ar putea schimba regulile jocului pentru Kiev în cazul victoriei republicanului Donald Trump. Acest „plan de victorie (…) depinde … Articolul Volodimir Zelenski insistă că „victoria” Ucrainei asupra Rusiei depinde de Statele Unite apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, constituirea Comisiei de cercetare prealabilă pentru declararea utilității publice de interes național a mai multor proiecte strategice de dezvoltare a rețelei de transport al gazelor naturale, propuse de SRL „Vestmoldtransgaz” și incluse în planul de investiții ale operatorului de transport.  Componența Comisiei include Secretarul de … Articolul Rețeaua de transport al gazelor naturale din Republica Moldova va fi extinsă și modernizată apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Șefa statului a participat, astăzi, la Conferința CNAM: ,,Asigurarea obligatorie de asistență medicală în Republica Moldova: două decenii de la implementare”.  „În fiecare zi, copii, vârstnici, oameni bolnavi din țara noastră au nevoie de ajutor, iar statul trebuie să poată garanta 2 lucruri: că toți acești oameni se adresează cu încredere după ajutor, cu încredere … Articolul Maia Sandu a discutat cu reprezentanții sistemului medical despre transformarea sistemului de sănătate apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.