Moldova a semnat un acord de investiții, cu BEI, în valoare de 200 milioane de euro, în cadrul Programului național de împădurire

Politik, 17 septembrie 2024 14:30

În cadrul Platformei de Parteneriat pentru Moldova, reunite la Chișinău, țara noastră a semnat nouă acorduri internaționale pentru a accelera modernizarea. Unul dintre aceste documente este acordul de împrumut semnat de către Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, pe de o parte, și Banca Europeană de Investiții ... Moldova a semnat un acord de investiții, cu BEI, în valoare de 200 milioane de euro, în cadrul Programului național de împădurire The post Moldova a semnat un acord de investiții, cu BEI, în valoare de 200 milioane de euro, în cadrul Programului național de împădurire appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 2 ore
17:10
Mecanismul cooperării interguvernamentale dintre Ucraina și România urmează a fi extins până la nivel trilateral, cu includerea în el a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Andrei Sibiga, într-o conferință de presă pe care a susținut-o, joi, 19 septembrie, alături de omologul său moldovean Mihail Popșoi, la ... Kievul propune desfășurarea unei ședințe comune a guvernelor României, Ucrainei și Republicii Moldova – Precizarea ministrului ucrainean de externe, Andrei Sibiga The post Kievul propune desfășurarea unei ședințe comune a guvernelor României, Ucrainei și Republicii Moldova – Precizarea ministrului ucrainean de externe, Andrei Sibiga appeared first on Politik.
17:10
Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 de milioane de dolari canadieni. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul pentru proiectul de ratificare a Acordului de facilitate de împrumut dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei. Mijloacele financiare vor fi oferite prin ... Canada va împrumuta Republicii Moldova 120 de milioane de dolari canadieni – Banii vor fi oferiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat The post Canada va împrumuta Republicii Moldova 120 de milioane de dolari canadieni – Banii vor fi oferiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat appeared first on Politik.
16:50
Fostul adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană, urmat de premierul Marcel Ciolacu și primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, (candidat USR) – sunt favoriții românilor pentru turul I al alegerilor prezidențiale din acest an. Aceste date au fost prezentate în baza unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda Institutului pentru Libertate ... Alegeri prezidențiale în România – Ce spun casele de sondaje despre șansele candidaților The post Alegeri prezidențiale în România – Ce spun casele de sondaje despre șansele candidaților appeared first on Politik.
16:50
Republica Moldova va putea participa la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Comisia politică externă și integrare europeană va propune spre examinare în plenul Parlamentului un acord care prevede acest lucru. Acordul de achiziție comună este un instrument inovator de organizare a achizițiilor de vaccinuri și medicamente ... Moldova va putea participa împreună cu statele UE, la proceduri comune de achiziții publice de medicamente The post Moldova va putea participa împreună cu statele UE, la proceduri comune de achiziții publice de medicamente appeared first on Politik.
16:50
Circa 100 de producători autohtoni de vinuri vor participa la cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, care va fi organizată pe 5 și 6 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, notează MOLDPRES. Organizatorii pregătesc în acest an mai multe surprize și noutăți pentru vizitatori. Aceștia vor putea descoperi la eveniment vinuri consacrate, ... 100 de producători autohtoni în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Națională a Vinului The post 100 de producători autohtoni în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Națională a Vinului appeared first on Politik.
Acum 4 ore
16:00
Adrian Băluțel, Șef al Cabinetului Președintelui Republicii Moldova a declarat că miercuri, 25 septembrie Președintele Maia Sandu va avea o întâlnire cu fermierii protestatari. Băluțel a confirmat că șeful statului a promulgat noua lege votată de Parlament cu care fermierii nu sunt de acord. The post ULTIMA ORĂ: Președintele Sandu a acceptat o întâlnire cu fermierii protestatari – Agricultorii vor ca întâlnirea să fie publică appeared first on Politik.
15:20
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic au acumulat cel mai mare punctaj după desfășurarea concursului privind selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat că va propune Parlamentului numirea acestora în calitate de membri ai Consiliului. Până acum, în componența CSM au fost aleși nouă ... CSM va avea membri noi în componența sa – Parlamentul urmează să confirme două candidaturi în Consiliul Superior al Magistraturii The post CSM va avea membri noi în componența sa – Parlamentul urmează să confirme două candidaturi în Consiliul Superior al Magistraturii appeared first on Politik.
15:20
Ministerul Energiei a anunțat candidaturile pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”. Este vorba de Dorin Junghietu, propus pentru postul de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban, propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, Eduard Calancea și Radu Mandraburca, propuși pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație. ... Au fost propuși candidații de membru al Consiliului de Administrație la „Moldovagaz”- Ultima decizie o ia Consiliul de Observatori, unde „Gazprom” are 4 membri, iar guvernul 2 The post Au fost propuși candidații de membru al Consiliului de Administrație la „Moldovagaz”- Ultima decizie o ia Consiliul de Observatori, unde „Gazprom” are 4 membri, iar guvernul 2 appeared first on Politik.
15:20
Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, a fost pus sub învinuire într -un dosar de spionaj în favoarea Rusiei. Este vorba de acțiuni subversive manifestate prin transmiterea unui stat străin a unor date referitoare la sistemul național de apărare. Procurorii PCCOCS i-au atribuit statutul de învinuit fostului șef al Marelui ... Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan pus sub învinuire, într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei The post Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan pus sub învinuire, într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei appeared first on Politik.
15:20
Banca Națională a Moldovei a decis joi, 19 septembrie, menținerea la nivelul de 3,60 la sută anual a ratei de bază pentru principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt. De asemenea, este păstrată la nivelul de 5,6 la sută rata dobânzilor pentru creditele overnight și la nivelul de 1,6 la sută rata pentru depozitele ... BNM menține rata de bază de 3,6 la sută în politica monetară, un avantaj pentru persoanele fizice care se crediteză la bănci nu și pentru agenții economici The post BNM menține rata de bază de 3,6 la sută în politica monetară, un avantaj pentru persoanele fizice care se crediteză la bănci nu și pentru agenții economici appeared first on Politik.
Acum 6 ore
13:20
Procuratura Anticorupţie (PA) investighează scandalul de corupție, legat de compania Sumitomo. Potrivit lui Octavian Iachimovschi, adjunctului şefului Procuraturii Anticorupţie, dosarul a ajuns pe masa procurorilor în urmă cu circa trei luni. „ Sunt efectuate acţiuni de urmărire penală însă, la această etapă, nu pot să dau detalii asupra planului de acţiune de urmărire penală şi ... Scandalul de corupție legat de compania Sumitomo pe masa procurorilor – Iachimovshi: „Sunt efectuate acţiuni de urmărire penală” The post Scandalul de corupție legat de compania Sumitomo pe masa procurorilor – Iachimovshi: „Sunt efectuate acţiuni de urmărire penală” appeared first on Politik.
13:10
Fermierii au protestat astăzi în fața Instituției prezidențiale în speranța că șeful statului nu va promulga legea specială destinată sprijinirii fermierilor afectați de seceta severă din anul 2024, votată săptîmâna trecută de Parlament. Fermierii însă au fost informați că șeful statului a promulgat legea în regim de urgență chiar dacă fermierii au cerut ca ea ... VIDEO: Protestul fermierilor în fața Președinției – Maia Sandu a promulgat legea votată vineri în două lecturi, chiar dacă fermierii au cerut ca ea sa fie revăzută The post VIDEO: Protestul fermierilor în fața Președinției – Maia Sandu a promulgat legea votată vineri în două lecturi, chiar dacă fermierii au cerut ca ea sa fie revăzută appeared first on Politik.
13:10
După indicația premierului Dorin Recean, Ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a început inventarierea lacurilor și barajelor din țară. Primele nereguli au fost depistate în localitate Mingir, raionul Hîncești, unde digul are termenul de exploatare depășit, iazul este înnămolit, iar construcțiile hidrotehnice nu sunt întreținute corespunzător. Totodată, urmare a discuțiilor cu specialiștii, au fost constatate și alte ... La indicația lui Recean, ministrul Lazarencu verifică lacurile din Moldova – Ce semnal le-a dat arendașilor de bazine acvatice The post La indicația lui Recean, ministrul Lazarencu verifică lacurile din Moldova – Ce semnal le-a dat arendașilor de bazine acvatice appeared first on Politik.
13:10
Veteranii de război, care protestează joi, 19 septembrie, în fața Parlamentului, au acuzat guvernarea că îi privează de drepturile de care au beneficiat până acum. Ei cer majorarea de urgență a indemnizației lunare de la 1.250 de lei, cât este acum, la 3.350 de lei, „pentru a scăpa de sărăcie”. Pe lângă asta, participanții la ... Protest al veteranilor la Parlament – Cer majorarea indemnizației lunare la 3.350 de lei, pentru a scăpa de sărăcie The post Protest al veteranilor la Parlament – Cer majorarea indemnizației lunare la 3.350 de lei, pentru a scăpa de sărăcie appeared first on Politik.
13:10
Ministerul Sănătății informează despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial. Majoritatea elevilor au fost depistați activ. În prezent, ... Intoxicație alimentară la liceul „Aristotel” din Capitală – 65 de persoane au ajuns la spital – Cantina liceului a fost închisă, ANSA a inițiat o anchetă The post Intoxicație alimentară la liceul „Aristotel” din Capitală – 65 de persoane au ajuns la spital – Cantina liceului a fost închisă, ANSA a inițiat o anchetă appeared first on Politik.
Acum 12 ore
09:30
Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale din ultimele zile, a declarat premierul Dorin Recean, la Moldova 1. Potrivit premierului, Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale evaluează acum prejudiciile cauzate de ploi în localitățile afectate, urmând să prezinte constatările la finele acestei săptămâni. Săptămâna viitoare noi ne vom convoca ca să analizăm, ... Statul va aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale The post Statul va aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale appeared first on Politik.
09:30
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reunește azi, la Palatul Cotroceni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru discutarea mai multor subiecte, printre care războiul din Ucraina și înzestrarea armatei. Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma incaziei Rusiei şi ... Consiliul Suprem de Apărare al României se reunește azi, la Cotroceni – Va fi vizată și Republica Moldova The post Consiliul Suprem de Apărare al României se reunește azi, la Cotroceni – Va fi vizată și Republica Moldova appeared first on Politik.
09:30
Fermierii vin astăzi la protest în fața Președinției începînd cu ora 12. Ei cer ca șeful statului, Maia Sandu să respingă legea votată recent în Parlament care vizează măsurile de sprijin pentru agricultorii, pentru a fi discutată cu ei și aprobată o altă lege. Fermierii susțin că legea propusă prin care au culturi afectate în ... Fermierii vin, astăzi, la protest în fața Președinției, fără tractoare – Solicită șefului statului să respingă legea votată, recent, de Parlament The post Fermierii vin, astăzi, la protest în fața Președinției, fără tractoare – Solicită șefului statului să respingă legea votată, recent, de Parlament appeared first on Politik.
Ieri
16:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a adresat Curții de Apel Chișinău cu solicitarea de a revizui numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în Federația Rusă pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 20 octombrie 2024. Cererea în instanță a fost semnată de președintele PSRM, Igor Dodon. PSRM menționează că adresarea în instanța ... Socialiștii vor revizuirea numărului secțiilor de votare din Rusia – Au sesizat Curtea de Apel Chișinău The post Socialiștii vor revizuirea numărului secțiilor de votare din Rusia – Au sesizat Curtea de Apel Chișinău appeared first on Politik.
16:40
Guvernul a decis miercuri, 18 septembrie, să-i înainteze președintelui Maia Sandu propunerea de a-l demite pe generalul de brigadă Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale. Propunerea a venit de la secretarul de stat al Ministerului Apărării, Sergiu Plop, și a fost votată unanim, fără ... S-a aflat de ce Guvernul l-a demis pe șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale – Precizarea Ministerului The post S-a aflat de ce Guvernul l-a demis pe șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale – Precizarea Ministerului appeared first on Politik.
15:50
A crescut numărul de fermieri care au ieșit astăzi la protest. Agricultorii din 11 raioane și-au scos tractoarele pe drumurile naționale. Mâine la acțiunea de protest se vor alătura și agricultorii din alte 3 raioane, inclusiv din nordul țării, spune fermierul Sergiu Ștefanco. Fermierii care protestează refuză sî se vadî cu ministrul Bolea și cer ... VIDEO: Protestele fermierilor iau amploare – Agricultorii refuză să se vadă cu ministrul Bolea – „Este o nouă abureală” The post VIDEO: Protestele fermierilor iau amploare – Agricultorii refuză să se vadă cu ministrul Bolea – „Este o nouă abureală” appeared first on Politik.
15:50
Țările din Triunghiul de la Weimar sprijină „cu fermitate” procesul de aderare a R. Moldova la UE: Germania, Polonia și Franța se angajează să acorde ajutor Republicii Moldova pentru consolidarea capacităților sale de securitate și apărare Germania, Polonia și Franța, adică statele din Triunghiul de la Weimar, felicită R. Moldova pentru demararea negocierilor de aderare ... Sprijin pentru Moldova din partea statelor din Triunghiul Weimar The post Sprijin pentru Moldova din partea statelor din Triunghiul Weimar appeared first on Politik.
15:50
Aeroportul Internaţional Chişinău are o nouă ofertă pentru moldovenii care vor să îşi întâmpine oaspeţii într-un mod deosebit. Potrivit reprezentanţilor aerogării, este vorba despre serviciul „Pâine şi sare”. Acesta costă 1.200 de lei, poate fi solictat cu cel puţin 48 de ore înainte de zbor, iar angajaţii aeroportului, îmbrăcaţi în costume tradiţionale vor întâmpina oaspeţii ... Un nou serviciu pentru oaspeți la Aeroportul Chişinău -1200 de lei, dacă vrei să te întâmpine cu pâine şi sare The post Un nou serviciu pentru oaspeți la Aeroportul Chişinău -1200 de lei, dacă vrei să te întâmpine cu pâine şi sare appeared first on Politik.
15:50
Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor, care deja sunt înmatriculate în Registrul de Stat al Vehiculelor, se vor putea face online fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplazeze la subdiviziunile de înmatriculare auto ale Agenției Servicii Publice. Pentru a accesa noul serviciu, ambele părți semnatare ale contractului de vânzare-cumpărare a automobilului, trebuie să dețină ... Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor efectuate online – Statul oferă un nou serviciu The post Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor efectuate online – Statul oferă un nou serviciu appeared first on Politik.
14:20
SA „Energocom” a rezervat, în premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, achiziționarea unei părți a energiei electrice pentru luna octombrie de la Nuclearelectrica. Procedura a presupus depunerea unei garanții bancare și participarea la o licitație organizată de operatorul sistemului de transport al României, Transelectrica, în urma căreia SA „Energocom” a fost ...  SA „Energocom” va procura volume de energie electrică din România pentru luna octombrie The post  SA „Energocom” va procura volume de energie electrică din România pentru luna octombrie appeared first on Politik.
14:20
Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, numit în funcție la începutul acestei luni, va efectua joi, 19 septembrie, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. Sybina se află astăzi la București acolo unde a discutat cu Luminița Odobescu situaţia conflictului din ţara vecină, cât ... După o vizită la București, așteptat și la Chișinău – Noul ministrul de Externe al Ucrainei vine în Republica Moldova The post După o vizită la București, așteptat și la Chișinău – Noul ministrul de Externe al Ucrainei vine în Republica Moldova appeared first on Politik.
14:20
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) se va adresa Comisiei de la Veneţia, după ce Curtea Constituţională (CC) a declarat inadmisibilă sesizarea referitor la verificarea constituționalității unor prevederi din Codul Electoral, dar și a hotărîrii Parlamentului din 16 mai cu privire la stabilirea datei alegerilor pentru funcția de președinte. Nemulţumit, liderul partidului, Vladimir Voronin susţine ... Comuniștii se adresează Comisiei de la Veneţia, după ce Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea referitor la data alegerilor The post Comuniștii se adresează Comisiei de la Veneţia, după ce Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea referitor la data alegerilor appeared first on Politik.
13:40
Guvernul a propus președintei R. Moldova, Maia Sandu, să-l demită pe Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Statului Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale. Ohladciuc a fost numit în această funcție în septembrie 2021, înlocuindu-l pe Igor Gorgan. Ohladciuc a absolvit în anul 1991, Şcoala Militară Superioară Rachete Antiaeriene ASA din Nijegorodsk. ... Demisie în Armata Națională – Guvernul a propus președintelui Sandu eliberarea din funcție a șefului Statului Major The post Demisie în Armata Națională – Guvernul a propus președintelui Sandu eliberarea din funcție a șefului Statului Major appeared first on Politik.
13:40
Guvernul a aprobat raportul semianual privind executarea bugetului pentru anul în curs. Bugetul de stat pentru anul 2024 a fost supus unei revizuiri semnificative față de volumul inițial aprobat. Conform noilor estimări, veniturile bugetului vor suferi o diminuare de 801,5 milioane lei, ajungând la un total de 65,83 miliarde de lei. Pe de altă parte, ... Statul ratează în 2024 venituri de 900 milioane de lei de la TVA din import – Guvernul a aprobat raportul semianual privind executarea bugetului pentru anul în curs The post Statul ratează în 2024 venituri de 900 milioane de lei de la TVA din import – Guvernul a aprobat raportul semianual privind executarea bugetului pentru anul în curs appeared first on Politik.
13:40
Guvernul a aprobat sancțiuni mai mari pentru încălcarea legislației electorale. Astfel, membrii organului electoral riscă să achite o amendă de până la 5000 de lei pentru neînmânarea nejustificată a buletinului de vot persoanei înscrise în lista electorală. Aceeași sancțiune va fi aplicată în cazul în care unui singur alegător îi vor acorda mai multe buletine ... Atenție pentru membrii birourilor electorale – Riscă amenzi mai mari pentru neînmânarea buletinului de vot – Proiectul aprobat de Guvern The post Atenție pentru membrii birourilor electorale – Riscă amenzi mai mari pentru neînmânarea buletinului de vot – Proiectul aprobat de Guvern appeared first on Politik.
13:40
Statul relaxează câteva prevederi din Codul contravențional. Asfel încălcările care generează urmări nesemnificative nu vor fi sancționate iar șoferii se vor alege cu avertizări. Este vorva de conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil sau cu placa de înmatriculare amplasată cu încălcarea standardului nu va mai fi sancționată cu puncte de penalizare. Conform proiectului ... Statul relaxează Codul contravențional, dar majorează costul pentru un permis de conducere The post Statul relaxează Codul contravențional, dar majorează costul pentru un permis de conducere appeared first on Politik.
13:40
La câteva zile după inundațiile de la finele săptămânii trecut, premierul Dorin Recean i-a solicitat ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu, o evaluare a situației lacurilor și digurilor din țară. Demersul a fost făcut în contextul revărsărilor în urma ploii abundente de sâmbătă și duminică. „Sâmbătă și duminică am avut zile foarte dificile. A plouat de vreo ... Premierul Recean cu o solicitare către ministrul Lazarencu: „Trebuie să facem o evaluare a digurilor, nu avem regulă în acest domeniu” The post Premierul Recean cu o solicitare către ministrul Lazarencu: „Trebuie să facem o evaluare a digurilor, nu avem regulă în acest domeniu” appeared first on Politik.
13:30
Ministerul Energiei ar urma, în data de 19 septembrie, să anunțe cei patru membri  în Consiliul de Administrație Moldovagaz, însă patru candidați acuză comisia de concurs de jocuri de culise și au depus deja contestații, notează bani.md Sursele susțin că membrii de cadrul comisiei sunt implicați în conflicte de interese. Ba mai mult, candidații sunt ... Suspans la selectarea candidaților în consiliul Moldovagaz – Mai mulți pretendenți au depus contestații The post Suspans la selectarea candidaților în consiliul Moldovagaz – Mai mulți pretendenți au depus contestații appeared first on Politik.
17 septembrie 2024
22:40
Polonia preia de la începutul anului viitor șefia Consiliului European și este gata să ajute Republica Moldova la modul practic în procesul de negocieri. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul de Externe al Poloniei Radosław Sikorski, într-un interviu pentru Moldova1. Oficialul a apreciat abordarea țării noastre în parcursul european drept una profesionistă. ... Ministrul polonez de externe, Radosław Sikorski: „Vom avea președinția Consiliul European anul viitor și sperăm să deschidem capitolele de negocieri cu Moldova The post Ministrul polonez de externe, Radosław Sikorski: „Vom avea președinția Consiliul European anul viitor și sperăm să deschidem capitolele de negocieri cu Moldova appeared first on Politik.
22:40
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a venit cu o reacție la protestul organizat de mai mulți fermieri din R. Moldova. Oamenii sunt disperați, după ce situația din agricultură a devenit dramatică din cauza fenomenelor meteorologice din acest an. În această situație, ministrul i-a chemat pe agricultori la dialog. El a spus că se ... Ministrul Bolea invită fermierii protestatari la dialog – Se mizează pe Fondul de solidaritate din partea UE The post Ministrul Bolea invită fermierii protestatari la dialog – Se mizează pe Fondul de solidaritate din partea UE appeared first on Politik.
19:50
Bruxelles-lul a dat un semnal clar Budapestei că privește cu optimism problema extinderii UE spre est. În plină președenție a Ungariei în Consiliul UE, șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat marți echipa de comisari cu care vrea să lucreze în noul mandat, obținut la alegerile europarlamentare din iunie. În Comisia actuală, portofoliul ... Bruxelles-lul a luat Ungariei funcția de Comisar pentru extindere – Cine este Marta Kos, noul comisar european pentru extindere, responsabilă și pentru vecinătatea estică The post Bruxelles-lul a luat Ungariei funcția de Comisar pentru extindere – Cine este Marta Kos, noul comisar european pentru extindere, responsabilă și pentru vecinătatea estică appeared first on Politik.
19:50
Premierul Dorin Recean a propus în cadrul Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova inițiativa de creare a unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru sectorul agricol din Moldova, menit să ajute agricultorii să facă față dificultăților legate de calamitățile naturale, să se adapteze la schimbările climatice. Se întâmplă în condițiile în care Chișinăul ... Guvernul de la Chișinău solicită Platformei de Parteneriat pentru Moldova crearea unui Fond de solidaritate pentru sectorul agricol moldovenesc The post Guvernul de la Chișinău solicită Platformei de Parteneriat pentru Moldova crearea unui Fond de solidaritate pentru sectorul agricol moldovenesc appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Moscova a criticat autorităţile de la Chişinău pentru reducerea numărului de secţii de votare de pe teritoriul Federaţiei Ruse în vederea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit Ministerului de Externe rus, decizia de a reduce numărul de secţii de votare de la 17 la 5 este un semn de frică ... Moscova supărată pe decizia Chișinăului de a reduce secţiile de votare la prezidențiale, pe teritoriul Rusiei The post Moscova supărată pe decizia Chișinăului de a reduce secţiile de votare la prezidențiale, pe teritoriul Rusiei appeared first on Politik.
16:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi o reducere de 21% a prețului energiei electrice furnizate de SA Energocom, în calitate de furnizor central. Decizia a fost luată după ce Energocom a înregistrat devieri pozitive și în contextul ajustării recente a tarifelor pentru Termoelectrica. Cu toate acestea, reducerea nu se va reflecta ... ANRE a redus tarifele la energia electrică furnizate de Energocom – Decizia vizează piața angro și nu pe consumatorii finali The post ANRE a redus tarifele la energia electrică furnizate de Energocom – Decizia vizează piața angro și nu pe consumatorii finali appeared first on Politik.
16:30
105 tranzacții efectuate de persoane fizice pentru valori mobiliare de stat prin intermediul platformei evms.md au fost autorizate în primele 24 de ore de la lansarea perioadei de subscriere. Valoarea totală a tranzacțiilor înregistrate în prima zi de subscriere depășește suma de 4,8 milioane de lei. Perioada de subscriere pentru procurarea obligațiunilor de stat a ... Într-o singură zi, statul a împrumutat de la cetățeni 4,8 milioane de lei – Câte tranzacții au fost efectuate de persoane fizice pe platforma evms.md The post Într-o singură zi, statul a împrumutat de la cetățeni 4,8 milioane de lei – Câte tranzacții au fost efectuate de persoane fizice pe platforma evms.md appeared first on Politik.
16:30
Ministrul Educației, Dan Perciun, dă asigurări că salariile profesorilor vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2025, o dată cu aprobarea noului buget. Declarația a fost făcută, astăzi, în cadrului unei conferințe de presă, în contextul în care, recent, Federația Sindicală a Educației și Științei a anunțat că profesorii cer salarii mai mari. „Este o ... De Ziua Lucrătorului din învățământ, fără salarii majorate – Ministrul Perciun spune când vor fi crește lefurile profesorilor The post De Ziua Lucrătorului din învățământ, fără salarii majorate – Ministrul Perciun spune când vor fi crește lefurile profesorilor appeared first on Politik.
16:30
După protestele din sudul țării fermierii au transmis un mesaj pentru autorități. Agricultorii solicită demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, iar noua lege votată în Parlament să nu fie promulgată de Președintele Sandu dar să fie trimisă la reexaminare. „Proiectul a fost aprobat fără consultarea agricultorilor. De această lege vor beneficia doar fermierii care dispun de ... VIDEO: Mesajul fermierilor pentru autorități – Ministrul Bolea demis, iar noua lege, votată în Parlament, să fie reexaminată The post VIDEO: Mesajul fermierilor pentru autorități – Ministrul Bolea demis, iar noua lege, votată în Parlament, să fie reexaminată appeared first on Politik.
15:00
În Moldova a pornit un val de revenire a cetățenilor plecați peste hotare. Cel puțin așa susține secretarul de stat al Ministerului Economiei, Viorel Garaz. „Atunci când ai un salariu de 700-1000 de euro, care ușor poate fi obținut în RM, având locuință, familie, părinți, rude, lângă tine, tu nu mai ai necesitatea să faci ... Soluția Guvernului pentru a opri exodul moldovenilor din țară – Secretar de Stat: „Acasă se pot câștiga ușor 1000 €” The post Soluția Guvernului pentru a opri exodul moldovenilor din țară – Secretar de Stat: „Acasă se pot câștiga ușor 1000 €” appeared first on Politik.
14:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat investițiile realizate de S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru anul 2023, dar cu o reducere semnificativă, notează bani.md Valoarea totală a investițiilor recunoscute a fost ajustată, diminuându-se cu 1,229 miliarde de lei, ajungând astfel la 202,7 milioane de lei. În același timp, Planul de investiții al operatorului pentru ... ANRE a tăiat din planul de investiții pentru Apă Canal Chișinău – Furnizorul vrea și o majorare a tarifului la apă în capitală The post ANRE a tăiat din planul de investiții pentru Apă Canal Chișinău – Furnizorul vrea și o majorare a tarifului la apă în capitală appeared first on Politik.
14:30
În cadrul Platformei de Parteneriat pentru Moldova, reunite la Chișinău, țara noastră a semnat nouă acorduri internaționale pentru a accelera modernizarea. Unul dintre aceste documente este acordul de împrumut semnat de către Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, pe de o parte, și Banca Europeană de Investiții ... Moldova a semnat un acord de investiții, cu BEI, în valoare de 200 milioane de euro, în cadrul Programului național de împădurire The post Moldova a semnat un acord de investiții, cu BEI, în valoare de 200 milioane de euro, în cadrul Programului național de împădurire appeared first on Politik.
14:30
Ursula von der Leyen a prezentat structura noii Comisii Europene. Von der Leyen a anunțat structura viitoarei Comisii Europene într-o conferință de presă organizată după discuții cu președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice. Lista cu reprezentanții țărilor și portofoliile alocate: Ursula von der Leyen (Germania): Președintele Comisiei Europene Teresa Ribera (Spania): Vicepreședinte executiv pentru ... Aranjamente la Bruxelles – România va deține o funcție de vicepreședinte și comisar în Comisia Europeană – Configurația noului Executiv European – Cine va fi noul comisar pentru Extindere The post Aranjamente la Bruxelles – România va deține o funcție de vicepreședinte și comisar în Comisia Europeană – Configurația noului Executiv European – Cine va fi noul comisar pentru Extindere appeared first on Politik.
13:30
The post LIVE: Declarații de presă din partea co-fondatorilor Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova appeared first on Politik.
10:10
Fermierii din sudul țării ies la protest pe traseele din țară. Tractoriștii sunt verificați de poliție. Agricultorii sunt nemulțumiți de măsurile de sprijin aprobate de autoritățile centrale. Potrivit fermierilor, ajutorul acordat „nu soluționează niciun sfert din problemele grave cu care se confruntă sectorul agrar”. Astfel, agricultorii consideră că Regulamentul de distribuire a ajutorului de 100 ... Fermierii din sudul țării ies la protest pe traseele din țară – Tractoriștii sunt verificați de poliție The post Fermierii din sudul țării ies la protest pe traseele din țară – Tractoriștii sunt verificați de poliție appeared first on Politik.
10:10
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să îşi prezinte azi, la Strasbourg, noua echipă de comisari europeni şi portofoliile acestora, după săptămâni de lupte politice, care au culminat luni cu demisia comisarului pentru piața internă, Thierry Breton. Alocarea portofoliilor celor 27 de comisari – câte unul din fiecare stat membru – este un ... Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen anunţă, astăzi, noua echipă de comisari europeni The post Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen anunţă, astăzi, noua echipă de comisari europeni appeared first on Politik.
10:00
Decizie radicală a companiei americane Meta, care deţine Facebook – Aplicațiile Instagram şi WhatsApp, interzise pentru accesul presei de stat din Rusia. Interdicţia vine în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a denunţat vineri activităţile destabilizatoare ale postului media rus RT, despre care a spus că s-a transformat într-o „filială” a serviciilor ... Decizie radicală a companiei americane Meta, care deţine Facebook – Aplicațiile Instagram şi WhatsApp, interzise pentru presa de stat din Rusia The post Decizie radicală a companiei americane Meta, care deţine Facebook – Aplicațiile Instagram şi WhatsApp, interzise pentru presa de stat din Rusia appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.