Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău a lansat Campania cu genericul „Fii deștept! Ia un card inteligent”

Radio Chisinau, 16 septembrie 2024 19:35

Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău în parteneriat cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport a lansat astăzi Campania cu genericul „Fii deștept! Ia un card inteligent”, destinată atragerii și fidelizării utilizatorilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 8 ore
21:05
La Universitatea Tehnică a Moldovei a fost inaugurat astăzi Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „CYBERCOR”, primul de acest fel în țara noastră, transmite MOLDPRES.
20:55
Walkie-talkie-urile folosite de membrii ai miliției Hezbollah au explodat miercuri în suburbiile sudice ale Beirutului, precum și în sudul și estul Libanului, au declarat pentru AFP surse apropiate partidului și agenției naționale de presă.
20:45
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a prezentat într-un material video, publicat pe pagina sa de Facebook, un raport a celor patru ani de activitate în fruntea statului. Șefa statului a raportat despre cel de-al patrulea obiectiv din cele cinci anunțate - crățarea sisitemului de justiției și reformele demarate în acest sens.
20:25
Ministra Finanțelor, Victoria Belous, s-a întâlnit cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried. În cadrul întrevederii, ministra Finanțelor a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu oferit de Guvernul Suediei Republicii Moldova prin intermediul proiectelor de asistență, menționând în mod special contribuția însemnată la dezvoltarea autorității fiscale naționale.
20:05
19:45
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor să fie precauți la achiziționarea ciupercilor din surse neautorizate, pentru a evita toxiinfecțiile alimentare. Totodată, consumatorii sunt sfătuiți să evite colectarea ciupercilor din păduri, dacă nu cunosc speciile.
19:25
Președintele Klaus Iohannis a aprobat prezența unui contingent american de forțe navale pentru operațiuni speciale, concomitent cu produse militare, echipamente si materiale din înzestrarea United States Naval Special Warfare (US NSW), în scopul “instruirii în comun și creșterii capacității de asigurare a unui răspuns adecvat la eventualele provocări de securitate din regiunea Mării Negre”, potrivit unui document transmis Parlamentului de Administrația Prezidențială.
Acum 12 ore
19:00
Ministerul Energiei dezminte informațiile apărute în spațiul public despre majorarea tarifului la gazele naturale și sistarea furnizării de gaze naturale în anumite intervale orare și le numește „falsuri distribuite cu rea intenție”.
18:35
Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii lui Andrei Năstase pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Tot astăzi, CEC a mai recepționat și cererea Partidului „Acasă Construim Europa” de înregistrare ca participant la referendum cu opțiunea de vot „DA”.
18:15
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, l-a primit în vizită pe Konrad H. Arz von Straussenburg, directorul pentru Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei.
17:50
Demiterea generalului de brigadă Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, are loc în legătură cu expirarea contractului de îndeplinire a serviciului militar al acestuia, au precizat responsabilii de la Ministerul Apărării într-o notă informativă.
17:30
Fostul primar de Bălți Renato Usatîi și ex-premierul Vasile Tarlev au fost înregistrați astăzi în cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Deciziile au fost aprobate la o ședință a Comisiei Electorale Centrale.
16:55
Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor, care deja sunt înmatriculate în Registrul de Stat al Vehiculelor, se vor putea face online fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplazeze la subdiviziunile de înmatriculare auto ale Agenției Servicii Publice. Noul serviciu a fost anunțat astăzi de către ASP.
16:40
Unul dintre cele mai bune institute de sondare din America a publicat cel mai recent sondaj al său, iar acesta este o veste bună pentru Kamala Harris, comentează CNN.
16:20
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) organizează joi, 19 septembrie 2024, Târgul Locurilor de Muncă. 60 de companii vor oferi peste 3000 de locuri de muncă, în domenii precum servicii, comerț, transport și depozitare, industria prelucrătoare, sănătate și asistență socială, administrare publică și asigurări sociale obligatorii sau construcții.
16:00
Peste 88% dintre părinții și îngrijitorii din Republica Moldova și-au vaccinat copiii la timp conform calendarului de imunizare, 7,6% au refuzat unul sau mai multe vaccinuri obligatorii, în timp ce 2,2% nu și-au vaccinat copilul cu niciun vaccin. Asta arată rezultatele unui studiu realizat de Ministerul Sănătății, Agenția Națională de Sănătate Publică și UNICEF.
15:40
În cadrul emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău, psihologul Lidia Morgoci a abordat un subiect extrem de actual și relevant pentru această perioadă a anului: astenia de toamnă. Discuția s-a axat pe oboseala intensă pe care o resimt mulți oameni în timpul tranziției dintre anotimpuri și pe modul în care starea de spirit poate fi influențată de schimbările meteorologice, dar și de fusul orar.
15:20
Executarea bugetului de stat la partea de venituri a constituit 31,3 miliarde de lei, iar la capitolul cheltuielilor - 37,5 miliarde de lei. Este situația raportată de Ministerul Finanțelor pentru data de 30 iunie. Astfel, deficitul bugetar a fost de aproximativ 6,3 miliarde de lei, transmite IPN.
15:00
Ploile abundente care au căzut de sâmbătă până luni în Rep. Moldova au produs mai multe pagube, care în prezent sunt evaluate de către Comisiile teritoriale pentru Situații Excepționale. Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au declarat pentru Radio Chișinău că mai multe drumuri publice au fost inundate în timpul celor trei zile de intemperii, însă victime în rândul populației nu au fost înregistrate.
14:45
Astronomul Nicolae Donici, savant cu renume mondial, care a activat în prima junmătate a secolului XX, este o figură de excepție a patrimoniului nostru cultural, a menționat doctorul în istorie, Valentin Arapu, cercetător științific la Institutul Patrimoniului Cultural. Istoricul a prezentat descoperirile lui Nicolae Donici în cadrul unui eveniment de amploare, dedicat celebrării a 150 de ani de la nașterea savantului, organizat cu suportul Primăriei Dubăsarii-Vechi, Institutului de Istorie al Academiei de Științe, Liceului Teoretic “Nicolae Donici” din localitate și la care au participat istorici, cercetători, oameni de cultură, profesori, elevi, locuitori ai satului.   
14:25
Militarii ucraineni au lovit un teren de antrenament al trupelor ruse, aflat în apropiere de Donețk. Canalul de Telegram ''Vot Chto'' a publicat materialul video care ar fi surprins consecințele atacului cu rachete HIMARS sau M270 asupra acestei facilitați militare.
Acum 24 ore
14:10
Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a avut astăzi, 18 septembrie, o întrevedere cu Administratorul Asistent al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Erin McKee, șefa delegației americane la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, care s-a desfășurat ieri, 17 septembrie, la Chișinău.
13:50
Interferențele în procesele electorale și încercările Moscovei de a destabiliza Republica Moldova prin dezinformare au fost subiecte de discuție astăzi la cea de-a 11-a ediție a Hubului de securitate, mecanism lansat după invazia Rusiei în Ucraina, menit să ajute Chișinăul să facă față amenințărilor de securitate. Republica Moldova este statul aflat în prima linie și teren de testare a noilor și sofisticatelor tactici de război informațional ale Rusiei în scopul manipulării și divizării unei societăți, a avertizat, în cadrul reuniunii, șeful misiunii de Parteneriat a UE, Cosmin Dinescu, transmite Radio Chișinău.
13:35
Premierul Dorin Recean cere o inventariere a tuturor lacurilor de acumulare din Republica Moldova, în urma pagubelor aduse de ploi. Șeful executivului a admis astăzi, 18 septembrie, în cadrul ședinței de Guvern, că unele cazuri de inundați ar putea să fie cauzate de utilizarea neconformă a unora dintre lacuri, transmite Radio Chișinău.
13:15
Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, va efectua mâine, 19 septembrie, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova.
13:00
Eliberarea, schimbarea și restabilirea permisului de conducere va costa mai mult, acest serviciu urmând să includă și eliberarea permisului provizoriu, transmite IPN.
12:45
În premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și România, SA „Energocom” a rezervat o parte din capacitatea lunară pentru luna octombrie a.c., în vederea achiziționării energiei electrice de la Nuclearelectrica, din România.
12:40
În premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și România, SA „Energocom” a rezervat o parte din capacitatea lunară pentru luna octombrie an.n., în vederea achiziționării energiei electrice de la Nuclearelectrica, din România.
12:25
Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) a lansat astăzi, 18 septembrie, Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor ENEMO 2024. Scopul misiunii este să îmbunătățească transparența procesului electoral din Republica Moldova și să evalueze compatibilitatea acestuia cu standardele internaționale pentru alegeri democratice, au declarat reprezentanții ENEMO într-o conferință de presă, transmite Radio Chișinău.
12:05
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 19 septembrie.
11:45
Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil sau cu placa de înmatriculare amplasată cu încălcarea standardului nu va mai fi sancționată cu puncte de penalizare. De asemenea, punctele nu vor fi aplicate pentru exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, precum și pentru exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare.
11:30
Președintele României, Klaus Iohannis, salută organizarea celei de-a doua ediții a Feativalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) la Chișinău, care va avea loc în perioada 26-29 septembrie. Mesajul Președintelui român a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor.
11:10
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova salută Declarația comună adoptată de către Miniștrii de externe ai țărilor din Triunghiul de la Weimar – Franța, Germania și Polonia – pe 17 septembrie la Chișinău, în marja Conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, în care statele semnatare își exprimă sprijinul ferm și continuu acordat țării noastre în procesul său de aderare la Uniunea Europeană.
10:55
Proiectul legislativ privind acordul de cooperare a României și Republicii Moldova în domeniul militar a fost adoptat de Camera Deputaților de la București.
10:40
Guvernul propune președintei Maia Sandu demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei NaționaleȘeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, a fost demis. Guvernul a aprobat, astăzi, 18 septembrie, proiectul de decret în acest sens.
10:35
Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, a fost demis. Guvernul a aprobat, astăzi, 18 septembrie, proiectul de decret în acest sens.
10:20
Dolarul american se ieftinește astăzi cu doi bani și are o cotație oficială de 17 lei și 46 de bani, transmite MOLDPRES.
10:05
Are loc ședința Guvernului Republicii Moldova din 18 septembrie 2024.
09:50
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria, asupra faptului că, în contextul inundațiilor recente, se preconizează aplicarea de către autoritățile din această țară a unor restricții de circulație, în perioada imediat următoare, transmite News.ro.
09:35
Șeful postului de televiziune GRT de la Comrat, Vasili Dermenji, neagă acuzațiile Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, aflat sub conducerea premierului Dorin Recean, potrivit cărora în conturile sale bancare ar fi fost descoperite transferuri suspecte în valoare de 124 de mii de lei.
09:30
Artistul plastic Iurie Platon, născut la Meșeni, Rezina, a fost marcat din copilărie de arta meșteșugărească a străbunilor săi, dinastia de meșteri a familiei Țurcan din satul Mateuți. Bunicul, străbunicul și stră-străbunicul lui au avut nu doar ateliere de prelucrare a lemnului și a fierului, dar și o școală de meseriași, care dădea certificate de absolvire ucenicilor. Activitatea școlii și a atelierului a încetat când a venit puterea sovietică, care a distrus totul în mod forțat.
09:15
Progresul înregistrat pe agenda europeană și prioritățile de viitor ale Republicii Moldova s-au numărat printre subiectele discutate de viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, cu Christopher Smith, secretarul adjunct pentru Europa de Est, politici și afaceri regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.
08:55
Mai multe troleibuze staționează, iar altele sunt redirecționate din cauza unui deranjament la rețeaua de contact la intersecția bulevardului Moscova cu strada Miron Costin din sectorul Râșcani al capitalei, transmite IPN.
08:50
A IX-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești are loc la Chișinău în perioada 10-22 septembrie, sub genericul „Conexiuni europene”. Astăzi, 18 septembrie, publicul de la Chișinău va avea ocazia s-o întâlnească pe scriitoarea, ziarista și luptătoarea pentru libertate civică din România, Ana Blandiana, care va avea o conferință publică la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. De asemenea, printre evenimentele programului de astăzi se numără un spectacol radiofonic, după opera aceleiași scriitoare, și două spectacole jucate de actori din Suceava și de la Sibiu, transmite Radio Chișinău.
08:25
Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) anunță că a identificat o nouă tentativă de înșelătorie privind programul guvernamental „Ajutor la contor”. Instituția a sesizat organele competente și conlucrează cu acestea pentru a identifica persoanele implicate și a le trage la răspundere.
08:05
Susținerea deplină pentru parcursul european al Republicii Moldova și implementarea reformelor necesare pentru modernizarea țării noastre au fost reconfirmate de ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Stéphane Séjourné, și ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, în discuțiile de ieri, 17 septembrie, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, potrivit unui comunicat de presă emis de Executiv.
Ieri
21:25
Guvernul suedez a anunțat atăzi, 17 septembrie, că va spori cu 13 miliarde de coroane (1,15 miliarde de euro) cheltuielile pentru apărare în 2025 ca urmare a degradării continue a contextului internațional, transmite Agerpres.
21:00
Guvernul suedez a anunțat atăzi, 17 septembrie, că va spori cu 13 miliarde de coroane (1,15 miliarde de euro) cheltuielile pentru apărare în 2025 ca urmare a degradării continue a contextului internațional, transmite Agerpres.
20:35
Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat, astăzi, 17 septembrie 2024, cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum din partea Partidului Politic „Democrația Acasă”.
20:00
Salariile cadrelor didactice vor crește. Asigurarea vine din partea ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, care a precizat că majorările ar urma să fie efectuate de la 1 ianuarie 2025, transmite MOLDPRES.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.