Activele de rezervă ale R. Moldova depășesc 5,5 miliarde de dolari 

Vocea Basarabiei, 7 septembrie 2024 16:00

La sfârșitul lunii august, activele oficiale de rezervă au constituit 5 593,81 milioane de dolari SUA. Cifra este în creștere cu 109,91 milioane de dolari în comparație cu 31 iulie 2024, când acestea au însumat 5 483,90 milioane de dolari SUA, transmite IPN. Banca Națională a Moldovei menționează că majorarea activelor oficiale de rezervă a […] Articolul Activele de rezervă ale R. Moldova depășesc 5,5 miliarde de dolari  apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 2 ore
20:00
Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție, după ce în spațiul public au apărut informații precum că R. Moldova urmează să deschidă o misiunediplomatică în Kiribati. Într-o reacție oficială, instituția subliniază că informația este falsă. „Ministerul Afacerilor Externe infirmă zvonul privind deschiderea unei misiuni diplomatice în Kiribati. MAE stabilește relații diplomatice pentru a întări […] Articolul Stop fals! MAE infirmă zvonul privind deschiderea unei misiuni diplomatice în Kiribati apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 16 septembrie. Invitat: Iulian Groza, director executiv IPRE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie 2024. Este vorba despre candidații Ion Chicu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni. CEC în decurs […] Articolul Încă doi pretendenți la funcția de președinte al țării au depus actele la CEC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
19:20
În ediția de azi: – Lituania va oferi sprijin Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale cu cea europeană. Asigurarea vine din partea ministrului lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis. – Patru scriitori și jurnaliști de la Chișinău, care se îndreptau la o întâlnire cu elevii liceului „Alexandru cel Bun” din Tighina, au fost […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care numărul soldaților din armata rusă a fost crescut cu 180.000 de militari, transmite meduza. Documentul prevede o a treia sporire de efective de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.  De la 1 decembrie, numărul personalului din Forțele Armate Ruse va […] Articolul Putin își mărește iar armata: Câți soldați va avea acum Federația Rusă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Președinta țării, Maia Sandu, se afla în studioul televiziunii publice în timpul cutremului puternic produs astăzi în județul Vrancea și resimțit la Chișinău. În secvența video se observă cum șefa statului s-a speriat un pic, însă și-a păstrat calmul discutând în continuare cu moderatoarea emisiunii. Menționăm că un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, […] Articolul VIDEO/ Maia Sandu, în direct la televiziunea publică în timpul cutremurului: Cum a reacționat șefa statului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Un moldovean care a luptat de partea Rusiei împotriva Ucrainei va fi expulzat din Rusia, relatează IPN cu referință la «CurrentTime». Sentința a fost emisă pe numele cetățeanului moldovean Ghenadi Fedko de o instanță judecătorească din regiunea rusă Rostov. Bărbatul a fost reținut recent, în ziua 12 septembrie, la un punct de control situat între așa-numita Republică […] Articolul Rusia a expulzat un moldovean care a luptat pentru armata rusă Ce pedeapsă riscă acesta apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, la ora 17:40, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. Despre aceasta anunță Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a fost resimțit și în R. Moldova. Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri, în apropierea oraşelor: 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, […] Articolul Cutremur puternic în România: Seismul a fost resimțit și la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Cetățenii Republicii Moldova pot procura, în premieră, valori mobiliare de stat, fără intermediari pe platforma evms.md. Despre aceasta anunță Guvernul R. Moldova. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, această oportunitate oferă cetățenilor R. Moldova acces la o rată competitivă a dobânzii de 6% anual, fără impozitare pe profitul obținut. „Începând cu 16 septembrie, […] Articolul Premieră! De astăzi moldovenii pot procura valori mobiliare de stat pe platforma eVMS.md apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Sindicatele din educație cer majorări salariale pentru corpul profesoral. Solicitarea este ca salariul să crească până la nivelul salariului mediu pe economie, transmite IPN. Într-o declarație a sindicaliștilor se spune că, în pofida creșterilor salariale de la începutul acestui an, salariul mediu în educație este cu peste 3 mii de lei mai mic decât salariul […] Articolul DOC/ Sindicatele din educație cer majorarea salariilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
17:00
Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, aflat într-o vizită la Bruxelles, a adresat un mesaj comunității europene, prin care a solicitat crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească. Potrivit ministrului Vladimir Bolea, acest fond ar fi un instrument esențial care ar asigura continuitatea muncii fermierilor moldoveni, oferindu-le acces la […] Articolul VIDEO/ R. Moldova cere Uniunii Europene crearea unui Fond de dezvoltare pentru sectorul agricol. Bolea: Nevoile sunt mari și resursele noastre limitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Pagubele din țările europene Climatologii nu sunt surprinși de intensitatea fenomenelor meteo, însă sunt îngrijorați de pagubele cauzate, căci acestea arată cât de nepregătită este lumea pentru astfel de evenimente cauzate de schimbările climatice. Orașe pitorești din Europa Centrală sunt sub ape după ce ploile abundente din weekend au transformat pârâiele liniștite în râuri furioase, […] Articolul Semnalul de alarmă tras de climatologi în urma inundațiilor din România și celelalte țări europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
– Monopol fiscal pentru Energocom și Moldelectrica – Piața de capital din Republica Moldova înregistrează o dinamică pozitivă – Exporturile de struguri de masă în Uniunea Europeană au crescut cu 125% – Măsuri ample de sprijin financiar pentru agricultorii afectați de secetă și arșiță Emisiunea este realizată cu sprijinul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale […] Articolul SINTEZA ECONOMICĂ, 14.09.2024, ora 11:00 / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu ziua de astăzi, 16 septembrie, semnăturile electronice calificate se eliberează în cadrul tuturor centrelor multifuncționale ale ASP. Potrivit Agenției Servicii Publice, serviciul este prestat doar persoanelor fizice. „Având o semnătură electronică calificată, cetățenii pot semna documente electronice, care au aceeași valoare juridică cu semnătură olografă. Totodată, semnătura electronică […] Articolul Semnăturile electronice, eliberate de astăzi în cadrul tuturor centrelor multifuncționale din țară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat încă o formațiune politică în calitate de participant la referendumul din 20 octombrie 2024. Membrii CEC au aprobat cererea depusă de către Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională, cu opțiunea „DA”.  Amintim că termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare în calitate de participant la referendum este 20 septembrie 2024. Articolul CEC a înregistrat încă un participant la referendumul republican constituțional apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Valentin Fiodorov a fost numit șef al Inspectoratului General pentru Migrațiune. Acesta a fost prezentat astăzi echipei de către ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, transmite IPN. Ministrul a subliniat că numirea lui Valentin Fiodorov are drept scop consolidarea echipei, sporirea prestigiului instituției și creșterea încrederii în autoritatea competentă atât la nivel național, cât și internațional. […] Articolul MAI schimbă șeful la Inspectoratul pentru Migrație, după un scandal public din vară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
15:00
Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va efectua, în perioada 16-19 septembrie, o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară în preajma scrutinului prezidențial și a referendumului constituțional din 20 octombrie 2024. Oficialii vor avea întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor […] Articolul O misiune a APCE își începe de azi o evaluare în R. Moldova a campaniei dedicate alegerilor prezidențiale și referendumului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Ploile de la sfârșitul săptămânii trecute, care continuă și astăzi, au cauzat pagube și instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău. Mai mulți manageri au raportat scurgeri din tavan sau subsoluri inundate. O grădiniță a rămas astăzi închisă, după ce apele au ajuns în depozitul cu produse alimentare, transmite IPN. „Din cele 56 de instituții de […] Articolul O grădiniță din Chișinău a rămas închisă din cauza inundării depozitului cu produse alimentare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a reușit să plaseze în câmpul muncii deja peste 11 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre acestea se numără 5 236 șomeri (47,6%) și 319 zilieri/angajați în baza unui contract pe o perioadă de până la 3 luni. Din totalul persoanelor angajate, […] Articolul Peste 11 mii de persoane, angajate de ANOFM de la începutul anului 2024, cifră record față de anul trecut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Fostul demnitar și ministru al Apărării, Anatol Șalaru, susține că declarația deputatului PAS, Vasile Șoimaru, privind interzicerea Mitropoliei Moldovei, subordonată Moscovei, a dat apă la moară propagandei rusești și a băgat-o pe șefa statului, Maia Sandu, într-o situație dificilă.    „Preotul din Văratic, satul meu de baștină, a fost și el în pelerinaj la Moscova. […] Articolul Anatol Șalaru: Deputatul Șoimaru a băgat-o pe Maia Sandu într-o situație dificilă după declarația privind interzicerea Mitropoliei Moldovei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
12:50
Cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită pe 5 și 6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Sloganul ediției din acest an este: „Vinul nostru uimitor de bun”, transmite IPN. Peste 90 de vinificatori își vor prezenta cu mândrie producția, de la vinurile consacrate, care le-au adus medalii la competițiile […] Articolul În mai puțin de trei săptămâni, la Chișinău începe o nouă ediție a Zilei Naționale a Vinului. Festivalul vine cu noi surprize apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) a deschis o misiune de observare pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie în Moldova, ca urmare a unei invitații din partea autorităților naționale, transmite IPN. Misiunea este condusă de Urszula Gacek și este formată dintr-o echipă principală de 11 experți cu sediul în […] Articolul Biroul OSCE pentru Drepturile Omului (ODIHR) a deschis o misiune de observare pentru alegerile prezidențiale și referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Copilul de doi ani de la Ungheni, care a căzut de la etajul șase în tunelul ascensorului, încă este în comă. Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat că deocamdată starea pacientului rămâne fără schimbări esențiale. Între timp, Primăria municipiului Ungheni anunță că, după verificarea a 78 […] Articolul Copilul, căzut în puțul liftului unui bloc din Ungheni, rămâne în comă. Mai bine de 30 de ascensoare din oraș au fost oprite apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Contactat de […] Articolul Digurile a două lacuri din Leova au cedat. În raion este declarată stare de Urgență apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Rusia a lansat cel de-al optulea atac aerian din septembrie asupra Kievului, noaptea trecută, iar unităţile de apărare aeriană au distrus aproape 20 de drone care se îndreptau spre capitala Ucrainei, a anunţat, luni, armata ucraineană, transmite News.ro. „Dronele de atac ruseşti se îndreptau spre Kiev din direcţii diferite şi în grupuri diferite”, a precizat […] Articolul Forțele ruse au lansat aproximativ 20 de drone în direcţia Kievului. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Cea de-a cincea reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, o inițiativă creată acum doi ani de România, Franța și Germania, începe, azi după-amiază, la Chișinău. La noua ședință vor fi 65 de delegații ministeriale și ale organizațiilor internaționale. În cadrul platformei vor fi patru grupuri de lucru: justiție, anticorupție și securitate; energie, eficiență energetică și mediu; dezvoltarea economică durabilă […] Articolul La Chișinău va avea loc, azi-seara, o nouă reuniunea a Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Riscul cedării barajului lacului din Sărata Nouă, raionul Leova, nu a dispărut, anunță IGSU. Salvatorii și angajați ai altor instituții responsabile continuă, pentru a treia zi, să pompeze apa din zonă și să întărească digul. Între timp, autoritățile intervin și la consolidarea digurilor de la Nistru și Prut, în preajma mai multor localități din raioanele […] Articolul Salvatorii au intervenit, pe parcursul nopții, în 33 de gospodării pentru a pompa apa. Riscul cedării digului lacului din Sărata Nouă se menține apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
08:40
Ambasada Republicii Moldova în Austria informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Austria despre condițiile meteorologice severe prognozate în următoarele două zile. În mai multe regiuni ale țării sunt așteptate ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 de litri pe metru pătrat, însoțite de vânt puternic. Autoritățile austriece […] Articolul Alertă de călătorie în Austria din cauza ploilor și furtunii. Avertizările meteorologice sunt valabile luni și marți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
15:00
Republica Moldova beneficiază de toate garanțiile necesare din partea României, indiferent de cine va prelua funcția de președinte la Cotroceni, a declarat analistul de politică externă Iulian Chifu în cadrul emisiunii „Realitatea Românească cu Nelly Sambriș” de la Vocea Basarabiei. El a subliniat că România sprijină ferm parcursul european al Republicii Moldova, iar săptămâna viitoare […] Articolul Chifu: România garantează sprijin total pentru Republica Moldova. Parcursul european este asigurat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Fostul primar de Sadova și viceprimar al orașului Călărași, Vladimir Susarenco, și soția acestuia au decedat. Informația a fost comunicată pe 16 septembrie de reprezentanții primăriilor orașului Călărași și satului Sadova. Autoritățile locale nu au comunicat detalii despre moartea celor doi. Pentru NewsMaker, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au menționat că specialiștii încă […] Articolul Fostul primar de Sadova și soția sa, găsiți morți în beciul casei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Un baraj din sud-vestul Poloniei a cedat sâmbătă seară în urma precipitaţiilor abundente, în timp ce echipele de intervenţie poloneze, dar şi din ţări precum Republica Cehă şi Austria, continuă să se confrunte cu inundaţii grave provocate de cantităţile istorice de precipitaţii din ultimele zile. Oraşul polonez Bystrzyca Klodzka din Silezia Inferioară a anunţat că […] Articolul Ciclonul Boris a făcut prăpăd și în Austria, Polonia, Cehia și Germania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Inundațiile istorice din Galați au lăsat în urmă un dezastru de nedescris. Patru persoane și-au pierdut viața, iar alte două sunt date dispărute. Apa a înghițit mașini și animale, iar salvatorii au avut misiuni dificile. Oamenii au fost salvați din mijlocul apelor și în această noapte. Localnicii afectați au fost recuperați cu ajutorul excavatoarelor. Doi […] Articolul Dezastru de nedescris provocat de inundații la Galați: Circa 5.400 case, afectate de viituri. Patru morți și doi oameni dați dispăruți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
În contextul codului portocaliu de instabilitate valabil astăzi pe întreg teritoriul țării, președinta țării, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să evite deplasările care pot fi amânate. „Din păcate, pentru astăzi, la fel, se așteaptă ploi torențiale, de aceea vă îndemn să evităm deplasările care pot fi amânate. Să avem grijă unii de alții”, îndeamnă președinta. Totodată, […] Articolul Maia Sandu, apel către cetățeni: Să evităm deplasările care pot fi amânate și să avem grijă unii de alții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Consiliul Național al Rectorilor din România și Consiliul Rectorilor din Republica Moldova susțin parcursul european al Republicii Moldova și vor conlucra activ pentru a sprijini aderarea țării la Uniunea Europeană. Consiliul român va întreprinde toate demersurile pentru a sprijini consiliul din Republica Moldova să devină membru cu drepturi depline în Asociația Universităților Europene, precum și […] Articolul Universitățile de pe cele două maluri ale Prutului susțin parcursul european al Republicii Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Alegătorii din localitățile din stânga Nistrului vor putea vota la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte din data de 20 octombrie în una dintre cele 30 de secții de votare deschise de către autoritățile constituționale. O hotărârea în acest sens a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală. „La constituirea secțiilor de […] Articolul Transnistrenii vor putea vota pe 20 octombrie în 30 de secții de votare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
În ultimele 24 de ora angajații subdiviziunilor MAI au realizat peste 300 de misiuni în lichidarea consecințelor ploilor. Salvatorii, pompierii, polițiștii și carabinierii au efectuat lucrări de deblocare a traseelor, defrișarea arborilor căzuți, evacuarea persoanelor dar și pomparea apelor din gospodăriile oamenilor. Din calea puhoaielor au fost evacuate 30 de persoane inclusiv 3 copii. Oamenii […] Articolul Circa 2.500 de angajați ai MAI, mobilizați pentru lichidarea consecințelor ploilor: 31 de drumuri naționale, afectate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Toate localitățile au fost reconectate la energie electrică. Totodată, toate traseele au fost deblocate, în prezent doar traseul R34 se află sub monitorizarea IGP. Potrivit autorităților au parvenit peste 170 de solicitări pentru evacuarea apei din gospodării, locuințele nefiind inundate. Se înregistrează risc de cedare a barajelor: lacurile din raionul Leova, s. Seliște și s. […] Articolul Situația în țară în urma ploilor abundente: Toate localitățile au fost reconectate la energie electrică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită în raionul Leova pentru a evalua situația creată în satul Romanovca și Sărata Nouă, în urma ploilor puternice. Potrivit unui comunicat remis presei, premierul a discutat cu locuitorii din regiune, administrația locală și echipele de intervenție care au menționat că Drumul R34, Sărata-Nouă, a fost deblocat, iar circulația […] Articolul FOTO/ Dorin Recean a vizitat localitățile puternic afectate de ploile abundente din raionul Leova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Meteorologii anunță vreme instabilă și pentru astăzi, 15 septembrie. Astfel, începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare Codul Portocaliu de ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale (cantități de apă de 50-60 l/m²). Totodată, se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. Avertizarea este valabilă până mâine, ora […] Articolul Meteorologii anunță vreme instabilă și pentru astăzi: Risc de inundații. Ciclonul se îndreaptă spre nordul Moldovei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Update: În urma ședinței convocate la Centrul anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, premierul Dorin Recean a declarat că celula de criză rămâne activă 72 de ore și toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torențial. Până la această oră, în zonele cele mai afectate au căzut 106-108 mm în decurs de […] Articolul VIDEO/ Dorin Recean: Celula de criză rămâne activă 72 de ore. Toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torențial apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Meteorologii anunță vreme instabilă și pentru astăzi, 15 septembrie. Astfel, începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare Codul Portocaliu de ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale (cantități de apă de 50-60 l/m²). Totodată, se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. Avertizarea este valabilă până mâine, ora […] Articolul Meteorologii anunță vreme instabilă și pentru astăzi: Ciclonul ar putea afecta nordul Moldovei. Riscul de inundații crește! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Update: În urma ședinței convocate la Centrul anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, premierul Dorin Recean a declarat că celula de criză rămâne activă 72 de ore și toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torențial. Până la această oră, în zonele cele mai afectate au căzut 106-108 mm în decurs de […] Articolul VIDEO/ Ploile fac ravagii în țară. Dorin Recean: Ciclonul se muta spre Nord. Celula de criză rămâne activă și în următoarele 72 de ore apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Update: Din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore, circulația troleibuzelor și autobuzelor va fi temporar suspendată pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului. „Vom reveni cu informații actualizate de îndată ce condițiile meteorologice permit reluarea circulației”, anunță RTEC. Update: Strada Albișoara rămâne în continuare blocată. Update: Râul Bîc, ieșit din albie, a inundat strada […] Articolul VIDEO/ Circulația troleibuzelor în Capitală, sistată din cauza ploilor. Mai multe localități au rămas fără lumină. Centrul Anticriză al MAI, convocat de Recean apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Un grav accident rutier s-a produs astăzi în apropierea satului Egorovca din raionul Fălești. În urma impactului un copil de 7 ani a decedat pe loc. „La locul accidentului, grupa operativă a stabilit preliminar că o femeie de 35 de ani, din raionul Nisporeni, la volanul unui Mercedes Vito, având ca pasageri copiii săi minori […] Articolul Grav accident la Fălești: Un copil de 7 ani a decedat pe loc, iar altul – transportat la spital apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul republican constituțional din 20 octombrie vor fi organizate 234 de secții de votare în 37 de țări. O hotărâre în acest sens a fost aprobată sâmbătă de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN. Tatiana Barburoș, membră CEC, a declarat că la stabilirea numărului de secții peste hotare s-a ținut […] Articolul Alegeri prezidențiale: Peste hotare vor fi organizate 234 de secții de votare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Comisia Electorală Centrală a exclus Partidul Politic „Șansă” din lista partidelor care au dreptul să participe la alegerile prezidențiale și la referendumul din 20 octombrie. De asemenea, i-a anulat înregistrarea în calitate în calitate de participant la referendum de acum o săptămână. Decizia vine în contextul hotărârii judecătorești de a limita activitatea partidului, menținută și […] Articolul CEC a decis:  Partidul Șansă nu poate participa la referendumul din 20 octombrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să evite traseul R 34 Hâncești –Leova, Leova  -Iargara. Potrivit IGSU, în urma precipitațiilor abundente acest tronson de drum devine greu accesibil, iar deplasarea pe el poate duce la blocarea mijloacelor de transport. Conducătorii auto sunt îndemnați să aleagă traseul spre Comrat […] Articolul Traseul R 34 Hâncești –Leova, periculos pentru deplasare: Apelul IGSU pentru șoferi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
NATO ar fi putut face mai mult pentru a încerca să prevină invazia Rusiei în Ucraina, în 2022, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat sâmbătă, aproape de finalul mandatului său de secretar general al Alianței Atlanticului de Nord. „Acum oferim materiale militare într-un război, atunci am fi putut furniza materiale militare pentru […] Articolul Jens Stoltenberg, declarații neașteptate: NATO putea face mai mult pentru a preveni războiul din Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Update: Sunt deconectate parțial de la energia electrică 13 localități din 3 raioane. Raionul Orhei – 1, satul Pelivan. r-nul Cantemir – satele Capaclia, Cania, Lărguța, Samalia, Iepureni, Stoianovca, Haragîș, Vișniovca și or. Cantemir. r-nul Leova – satele Cupcui, Romanovca și Sărata Nouă. Totodată, la moment traseele R 34 și R 35 sunt blocate. „Conform […] Articolul VIDEO/ Ploile fac ravagii în țară: Trasee blocate și mai multe localități fără lumină. Dorin Recean a convocat Centrul Anticriză al MAI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Din cauza ploilor abundente, în preajma localității Tătărășeni din raionul Cantemir apa s-a acumulat în cantități mari pe traseul R. 35. „Nivelul apei este de peste jumătate de metru și se circulă cu dificultate”, precizează Poliția. Polițiștii din Leova sunt pe alarmă, fiind convocată și Comisia Situații Excepționale locală. „Oamenii legii acordă suport șoferilor și […] Articolul VIDEO/ Inundații în mai multe raioane din țară: Dorin Recean a convocat Centrul Anticriză al MAI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.